hotally 17.12.11, 18:29 Chwalcie się w czym wystąpicie :) Oczywiście też się pochwalę, jak tylko taką nabędę, choć chodząc po sklepach nic Mi się nie podoba :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komanchu Skoro już jesteśmy przy temacie 17.12.11, 20:18 IMHO strój dobiera się do typu urody, karnacji i koloru włosów, a nie do choinki, barszczu i śledzia. Dlatego też wszelkie masowo pojawiające się z nadejściem grudnia artykuły w modowych żurnalach i wątki na forach z kategorii "w co się ubrać na wigilijną kolację" uważam za lekko pomylone. O świąteczne ubranie powinien martwić się co najwyżej Św. Mikołaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Skoro już jesteśmy przy temacie 17.12.11, 21:09 W kółko to samo. Spodnie aksamitne czarne, t-shirta i marynarkę z wycenionego lumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Skoro już jesteśmy przy temacie 17.12.11, 22:27 Pomysl na ten rok to waskie czarne spodnie i wymienne cekinowate topy plus zakiet "szanelowy" czyli czarno-boucle. Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Skoro już jesteśmy przy temacie 22.12.11, 09:13 Ja kupiłam za dużą sukienkę w tesco w F&F - za dużą bo cały czas rosnę :P Muszę ją podszyć dzisiaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: świąteczne kreacje 17.12.11, 23:51 a ja mam szlafrok, wygodne kapcie i dlugie miekkie skarpety :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: świąteczne kreacje 18.12.11, 11:06 no ale ja jedyne gdzie sie vwybieram to z gory na dol- z mojej sypialni do salonu. Beda tylko 2 osoby na Wigilii i raczej nie bedziemy ceregieli urzadzac, bo obie jestesmy raczej malo wierzace. Dlatego co bardziej mnie martwi to co przygotowac z potraw swiatecznych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: świąteczne kreacje 18.12.11, 18:27 ale wigilia (kolacja) to tradycja a nie wiara :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: świąteczne kreacje 19.12.11, 00:43 polecam pasztet z soczewicy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: świąteczne kreacje 20.12.11, 14:43 hotally napisała: > polecam pasztet z soczewicy :)))) a masz jakiś fajny,sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: świąteczne kreacje 18.12.11, 00:56 a ja nabylam chabrowa sukienke z dzianiny z czarnym paskiem w talii i z lodkowym wycieciem Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: świąteczne kreacje 18.12.11, 12:30 tę, nienajnowszą już, sukienkę: Rajstopy czarne, kryjące i niebotycznie wysokie, lakierowane czółenka. Z dodatków może zdecyduję się np. na cekinowy dopinany kołnierzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: świąteczne kreacje 18.12.11, 21:19 W dżinsach i grubym swetrze ;-) Dzięki Bogu u nas nikt się w święta elegancko nie ubiera, a na pewno z racji miejsca będzie zimno :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: świąteczne kreacje 19.12.11, 14:47 pewnie jeansy i tshirt nie obchodzimy swiat w jakis szczegolny sposob, wlasciwie mamy do nich stosunek olewczy. zamawiamy sushi, upieczemy lososia, dobra wodeczka, filmy, ksiazka.... Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: świąteczne kreacje 19.12.11, 16:16 To ja z chęcią wpadnę na wódeczkę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: świąteczne kreacje 20.12.11, 09:01 kati> zapraszamy na wodeczke, mamy jeszcze cala butelke Jacka Danielsa do rozpicia. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 08:16 Dzięki:-)Niestety teraz już nie dam rady...za dużo do roboty;-) Poza tym musiałabym męża zabrać ze sobą;-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 12:32 kati> na przyszlosc: wodeczka dla meza tez sie znajdzie, mamy tez potezny zapas whiskey Odpowiedz Link Zgłoś
gem.gem Re: świąteczne kreacje 19.12.11, 20:01 ja sie zachwycam tą trzecią stylizacją na czarno ach! trendhunt.pl/2011/12/w-co-sie-ubrac-na-gwiazdke/ Odpowiedz Link Zgłoś
sliceoflife Re: świąteczne kreacje 19.12.11, 20:46 lifeandanythingelse.blogspot.com/2011/12/swiateczna-elegancja.html Ja w tej szarej z czarnym paskiem z H&M. Zobaczyłam tutaj w tej stylizacji i mnie oczarowała :) Na żywo jest tak samo ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
zonafranka Re: świąteczne kreacje 22.12.11, 10:02 gem.gem napisała: > > ja sie zachwycam tą trzecią stylizacją na czarno ach! > trendhunt.pl/2011/12/w-co-sie-ubrac-na-gwiazdke/ Aaaaajjjjjjj, chce TAKA marynarke!! sni mi sie takie cos po nocach. Mam jedna bardzo podobna, czarna na czerwonej podszewca, ale jest juz wiekowa i wyswiechtana. Niemniej jednak obskakuje w niej wszytskie imprezy. Z pierwszej stylizacji podobaja mi sie spodnie i gora. Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 08:40 W wigilię planuję założyć: czarne, satynowe spodnie i bluzkę z amerykańskim dekoltem w odcieniu zgniło zielonym pod szyję bez rękawów (nabytą w Mohito podczas wakacji, dotąd nie używaną) i mały czarny cardigan z rękawami 3/4. W I dzień świąt wybieram się z wizytą, zastanawiam się nad małą czarną, ale całkiem możliwe, że na tę okazję kupię upatrzoną w H&M błękitną bluzkę koszulową w prążki. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 12:33 Co to "amerykanski dekolt"? Poprosze o slow kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 14:40 Bardzo proszę: szafa.pl/c5752109-bluzka-w-stylu-gwiazd-hit-amerykanski-dekolt-czarn.html Czyli odsłonięte ramiona lekko na ukoś do obojczyka, pod szyję (jak powyżej), co preferuję. Bardziej popularne i bardziej odważne są z głębokim wycięciem: lula.pl/lula/51,94040,8629603.html?i=27 Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 16:08 Ja uszyłam sobie z myślą o wigilii sukienkę z kolorowego tweedu, do tego planuję założyć dopasowany czarny kardigan, kryjące czarne rajstopy i taki naszyjnik. Na nogi zapewne jakieś baleriny bo przecież nie będę po domu w obcasach biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 16:09 BTW, tweed na w/w sukienkę jest w kolorach morska zieleń + czerń + zielona błyszcząca nitka. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 17:02 kupilam wlasnie miedzy innymi te: www.espritshop.ch/de-CH/sale/women/bekleidung/kleider/glamour/X23662_001 i chyba ja zaloze , jakies wygodne czulenka i srebrna bizuteria. Szczerze powiem ze bardziej interesuje mnie dekoracja Stolu... zamowilam fajne Deco, stol bedzia cacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 18:54 Drogie dzieci, tak właśnie nie pisze się spamu, bo ostatnią rzeczą na jaką ma ochotę czytający jest kliknięcie na stronę sklepu. Z wyrazami szacunku, Ciocia Ciastko_z_kota Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 20:51 W dzianinowych sukienkach. Ładnie, a Miękko, ciepło i wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 22:37 shop.mango.com/PL/p/mango/clothing/combined-wrap-dress/?id=51440806_90 Ja skromniutko...do tego czarne czółenka(a właśnie,że po domu,a co!;-) )i jakieś rajtki,ale nie wiem jeszcze jakie...czarne kryjące?szare w jakieś wzorki??poradzcie coś!:-) A tak w ogóle,to czy ta kiecka nadaje się na domowego sylwestra w gronie najbliższych znajomych?? Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: świąteczne kreacje 21.12.11, 22:40 A tak w ogóle to szukam prostej,czarnej wygodnej sukienki z olbrzymim zamkiem z tyłu,ale wszędzie albo za krótkie,albo bez rękawów,albo były,ale się zmyły;-) Odpowiedz Link Zgłoś