anna_smo 26.10.05, 15:39 Witajcie, Buty tej firmy mozna kupic tylko w Polsce? Szukam i szukam a znalazlam tylko polska strone i adresy sklepow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_smo Re: buty venezia 26.10.05, 16:09 ze mozna to wiem:) ale czy tylko w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_smo nikt mi nie pomoze? :( 26.10.05, 17:48 Znalazlam buty ktore MUSZE miec tzn venezia. Nazwa z wloska brzmiaca wiec wydawalo mi sie ze to "niepolska" firma i maja sklepy np. w Niemczech. Z tego co widze nie mozna kupic "wysylkowo" www.venezia.pl/ Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś
emmma Re: nikt mi nie pomoze? :( 26.10.05, 18:25 W zakładce KONTAKT jest numer telefonu. Zadzwoń i zapytaj, czy nie zrobią Ci wyjątku i nie wyślą butów po Twojej uprzedniej wpłacie na konto albo ewentualnie za pobraniem :-) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: nikt mi nie pomoze? :( 26.10.05, 21:37 to jest polska firma nazywają się "nie po naszemu" żeby dawać absurdalne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: nikt mi nie pomoze? :( 27.10.05, 08:58 nie wiem czy polska firma, w kazdym razie mijam ich hurtownie/fabryke codziennie ;) mojej kolezance wmawiali, ze sa firma wloska. ale jak dla mnie to sciema ;) mam tylko jedne ich buty i sa ok, ale bez fajerwerkow jakosciowych, na pewno nie byly warte ponad 4 stow, ktore za nie dalam. czasem cos tam przymierze jak mi sie podoba, ale rzadko cos wygodnego maja, wiec raczej omijam ich salony. Odpowiedz Link Zgłoś
atkaxxx Re: nikt mi nie pomoze? :( 27.10.05, 09:21 tak jak Ginno Rossi, włosko brzmiąca nazwa, a firma polska, nawet nie kupują butów we Włoszech, tylko szyją w fabryce polskiej:( dokładnie, tylko po to, żeby móc wystawiać wysokie ceny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: nikt mi nie pomoze? :( 27.10.05, 09:26 www.pan.net/tradeconsul/analyses/footwear.pdf Tam jest taki fragment: A practice worth noting, which appeared in recent years, is the promotion of foreign- sounding brands (e.g. Boticelli, Via Venezia, Cesare Virace) by certain footwear producers. According to marketing experts, brands which sound Italian or French are aimed at obtaining a wealthier and „snobby” clientele. Czyli: Warto zauważyć występujące w ostatnich latach zjawisko promowania przez niektórych producentów obuwia marek o obco brzmiących nazwach (np. Boticelli, Via Venezia, Cesare Virace). Według specjalistów do spraw marketingu, nazwy marek brzmiące jak włoskie lub francuskie są skierowane do bogatszej, "snobistycznej" klienteli. A Via Venezia to jedna z linii Venezii czyli się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Re: nikt mi nie pomoze? :( 29.10.05, 15:47 Są takie kalki narodowe, które są wykorzystywane w marketingu, jak "wiadomo" najlepsze buty są włoskie, okna niemieckie, zioła szwedzkie a glazura hiszpańska. Dlatego też nawet najgorsze badziewie obuwnicze z bazaru za 100 zł ma włoską nazwę na kartonie, a np. cała glazura kuchenno-łazienkowa produkowana w Opocznie, Tubądzinie i innych polskich fabrykach ma hiszpańskie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś