Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    09.11.05, 10:43
    hmmm, no wlasnie temat dosc prozaiczny ale czy Wam kiedys zle dobrane nie
    popsuly dnia??? Uwielbiam nosic spodnice, nawet w zimie, ale koniecznosc
    noszenia rajstop troche mnie odstrecza. Z wlasnych doswiadczen wiem ze bywaja
    rajstopy:
    - gryzace, niemile w dotyku, gumowate, powodujace swedzenie
    - nawet gdy zakupie wlasciwy wydawaloby sie rozmiar robia sie wokol kostek
    nieesteetyczne "obwarzanki"
    - albo na odwrot - z niewiadomych przyczyn mimo odpowiedniego rozmiaru
    rajstopy sobie same zjezdzaja
    o koniecznosci mocowania sie z jakimis felernymi egzemplarzami w ktorych szew
    zamiast prosto biegnie jakos po ukosie to juz nawet nie musze wspominac.
    w kazdym razie - katastrofa!!! macie jakies wyprobowane firmy/marki/rodzaje bo
    ja chyba jeszcze nie znalazlam firmy ktorej w 100% moglabym byc wierna :-(
    Obserwuj wątek
      • baja Re: rajstopy 15.11.05, 07:37
        A dla mnie rajstopki są bardzo fajne uwielbiam je a najbardziej te cieniutkie.
        Moje ulubione firmy to Miss Marilyn, glamour, golden lady na końcu gatta.
        • cioccolato_bianco Re: rajstopy 15.11.05, 08:51
          ja mam zawsze problem z rajstopami, poniewaz wszystkie moje spodnice to
          biodrowki, a rajstop z niskim stanem jest jak na lekarstwo i zadnego wyboru
          zwykle, w zwiazku kupuje rajstopy roznych firm - takie jakie akurat sa w danym
          sklepie.
          • zulugo Re: rajstopy 15.11.05, 09:37
            idziałam, ze glamour ma jakies biodrówki ale faktcznie trudno na nie
            trafić...moje ostatnie odkrycie to Veneziana - niesamowite bogactwo wzorów i
            koplorów- microfibry w 30 kolorach, duzo fajnych grubych azurów - ostatnio
            kupiłam 3 pary nie do zdarcia no i ponczoszki na bardziej eleganckie
            momenty...szczerze mówiąc jestem zachwycona wybotrem...kupowałam w ich sklepie
            firmowym punto intimo-veneziana na targówku..wiem, ze maja tez sklep w
            promenadzie..i w ogóle mozna ich rajsopy dostać w domach centrum i innych
            miejscachw wawie..mozna sprawdzićw preszukiwarce avantui...cenowo tansze od
            calzcedonii ale jakość zdecydowanie lepsza od beznadziejnej gatty
            • cioccolato_bianco Re: rajstopy 15.11.05, 09:58
              trafic mozna bez problemu biodrowki, ale tylko zwykle rajstopy. kabaretek albo
              innych we wzorki nigdy nie widzialam, ani w polsce ani w ogole nigdzie.
              • ekler.ka Re: rajstopy 15.11.05, 13:07
                ja mam jedne biodrowki we wzory,przywiezione z wloch ze 3 lata
                temu,niesmiertelne sisi.szkoda,ze u nas tej firmy nie ma...no a poza tym polecam
                jednak calzedonie.
              • totalna_apokalipsa Re: rajstopy 16.12.05, 12:03
                No a Gatta? Powinni mieć coś takiego.
      • kalinosia Re: rajstopy 15.11.05, 13:21
        ja lubię Sanpelegrino i Gatta
        • pinkpanther Re: rajstopy 15.11.05, 14:16
          ja właśnie wydałam prawie 180 zł na 3 pary skarpetek i dwie rajstop w Calzedonii
          są piękne. jak mi trzasną po pierwszym włożeniu to się chyba załamię...
        • coontinuo Re: rajstopy 16.11.05, 12:44
          Ja tez lubie Gatta i san Pelegrino. Bardzo przyjemne sa.
      • nadinka_nadinka Re: rajstopy 15.11.05, 16:52
        nie znosze rajstop. mam uraz z dziecinstwa ;-) nosze ponczochy do poznej jesieni
        [dzisiaj tez mialam], a zima, niestety, takie grubsze we wzorki i kolorki ;-)
        • nadinka_nadinka Re: rajstopy 15.11.05, 16:53
          rajstopy kupuje nie zwracajac uwagi na sklep czy marke, aby byly ladne :-)
          • bodomlake Re: rajstopy 15.11.05, 17:23
            nadinka_nadinka napisała:

> rajstopy kupuje nie zwracajac uwagi na sklep czy marke, aby byly ladne :-)

Ja tak samo. Nie lubię zimy, bo lubię nosić kabaretki do spódnic. ;) Nawet gdy
            zakładam pod nie jeszcze drugie rajstopy (najczęściej przezroczyste), to i tak
            jest zzzimmnno...
            • baja Re: rajstopy 16.12.05, 02:02
              Dziewczyny a kupujecie rajstopy bez wzmocnień na palcach? Czy wolicie jak są
              wzmocnione palce? Ja przeważnie kupuję bez zaznaczonych palców.
        • andre37 Re: rajstopy 15.11.05, 19:57
          :) ja mam to samo - w rajstopach czuję się jak w śpioszkach, niewygodne to to,
          spada, za długie za krótkie a niby ten sam rozmiar.
          W ponczochach jak kupuje 4 to jest 4 - no chyba że w desperacji gdy poleci
          oczko, trafie na firmę krzak lub gattę bo tam odwieczna niespodzianka, będą
          pasować czy nie.

nadinka a zimą gładkich pończoch nie nosisz tylko we wzorki ?
          • nadinka_nadinka Re: rajstopy 15.11.05, 20:40
            andre37 napisała:

> nadinka a zimą gładkich pończoch nie nosisz tylko we wzorki ?

zima nie nosze ponczoch, bo u mnie, na wschodzie, mrozy czasem syberyjskie ;-)
            zakladam tylko na wyjscia, jezeli wiem, ze nie bede w nich paradowac na mrozie.
            we wzorki sa tylko rajstopki, zeby oslodzic sobie koniecznosc ich noszenia :-)
            ostatni nabytek: czarne w kilka pionowych paskow [chyba 5], a kazdy pasek w
            poziome paski, takie przechodzace jedne w drugie, w roznych odcieniach rozu i
            fioletu. czekaja teraz na mroz ;-)
            • andre37 Re: rajstopy 15.11.05, 20:59
              nadinka_nadinka a to rozumiem - u mnie na północy to może ekstremalnych mrozów
              nie ma ale jak jadę o 5 rano do pracy to czasem też się uginam i zakładam
              rajstopy 80 den. Ale najczęsciej w zimie to poprostu dłuższa spódnica z dobrego
              wełnianego materiału i pończochy 70 - 80den. Właśnie nabyłam kilka par takich :)

www.stockingshq.com/sheertemptation/images/trasparenze_sandra_large2.jpg
              co do zorkow niesty do pracy juz mi nie uchodzą :)
              • nadinka_nadinka Re: rajstopy 15.11.05, 21:05
                super. tez chce takie :-) a rajstopy do szuflady, sio!
                • andre37 Re: rajstopy 16.11.05, 14:15
                  :)
                  bywają na allegro - za 39 zł, sprzedawca ok, nowy zapakowany towar, niczym sie
                  nie rozni od tego ze sklepu w anglii - kupowałam i tu i tu.

• erienne Re: rajstopy 16.11.05, 16:38
        zdecydowanie calzedonia... piekne sa, niestety drogasne. z tanszych calkiem
        dobre sa rajstopy gatty
      • totalna_apokalipsa Re: rajstopy 16.12.05, 12:09
        Trzy firmy są super Sanpellegrino, Gatta i Pamela (seria zimowa 70-80 Velur,
        Venus- lubię:)))) Nie znoszę Consay`a i MM . A ludzi chodzących w pończochach
        zimą (zresztą letem tez) nie rozumiem...Jeśli jest coś niewygodniejszego to
        chyba tylko gorset...ale jak są ludzie, którzy śpią na gwozdziach, to sa i tacy
        co noszą pończochy zimą...
      • pantera22 Re: rajstopy 16.12.05, 12:14
        Jeżeli rajstopy to tylko Sanpelegrino (aksamitne w dotyku i super gladkie) i
        Calzedonia...świetnie leza i sa fantastycznie tkane...ja lubie takie bezmajtkowe
        i bez wzmocnien na palcach..
      • wiktoria_s Re: rajstopy 21.12.05, 09:57
        A ja uwielbiam rajstopy Krysta. Mają teraz nową kolekcję Careza czy coś
        takiego. Rewelacyjna jakość, piękne kolory i ceny bardzo przystępne. A do tego
        eleganckie opakowanie. Ostatnio kupiłam również pończoszki tej firmy i jestem
        bardzo zadowolona. Zawiodłam się natomiast bardzo na rajstopach gatta (kupiłam
        kiedyś za 15 zł i były z dziurką), merylin i gabrieli (kiepska jakość).
        Włoskich rajstop nie kupuje, bo ceny są kosmiczne.
        • elwee Re: rajstopy 21.12.05, 10:19
          Znalazlam oststnio cos takiego jak Fiore.. ale chętnie nosze Gatte i
          Consaya...Sanpellegrino sa za to bardziej wytrzymale.
          • black_magic_women Re: rajstopy 21.12.05, 12:16
            ja nabylam ostatnio oszalamiajace rajstopy z koronki,ze szwem z tylu...
      • k_m_m Re: rajstopy 21.12.05, 13:24
        trochę nie na temat ale nie chcę zakładac kolejnego wątku.
        Potrzebuję kupić rajstopy na prezent w rozmiarze xxl z klinem, ale nie takie
        zwykłe tylko najlepiej w jakieś wzory itp. Czy wiecie gdzie w Krakowie znajdę
        takie rajstopy i czy w ogóle są takie rajtki w takich dużych rozmiarach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka