madzi1 04.05.06, 11:16 chodzicie juz w spodnicach bez rajstop? czy jeszcze jest dla was za zimno? ja mam super lniana spodnice, jakos rajstopy do niej nie pasuja, ale wydaje mi sie byc jeszcze za wczesnie na chodzenie bez... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hyacinth.bucket Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 11:31 Wczoraj obserwowalam ludzi , duzo ubranych w letnie ciuchy np sukienki klapki ,japonki , odkryte ramiona ale rowniez takich " bezpiecznie ubranych " w kurtkach i krytych butach , rajstopach :-) Mysle , ze musialo byc im bardzo goraco ! Sama tez ubralam sie w miare bezpiecznie czyli w bluzke z krotkim rekawem i cienkie spodnie , sandalki bez skarpet i piet i stwierdzam , ze z powodzeniem mozna juz nosic letnia odziez bez "wypada , nie wypada " Spodnice z powodzeniem bez rajstop i odkryte buty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 11:39 ja wczoraj mialam rajstopy i zakryte buty i wcale nie bylo mi za cieplo ;) ale widzialam dziewczyny w japonkach.. na sloncu to mozna, tylko gorzej w cieniu lub klimatyzowanym pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
emila40 Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 11:46 Wczoraj chodziłam w spodniach rurkach i balerinkach oczywiście bez żadnych skarpet, miałam też na sobie bluzeczkę na ramiączkach i cieniutki sweterek rozpinany,ale przyznam, że było mi trochę zimno. żeby wyjść w spódnicy bez rajstop to muszę jeszcze poczekać, przede wsyzstkim dlatego, żeby chociaż minimalnie opalić nogi, bo nie lubię takich bladych... Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 11:55 To zalezy od temperatury w danym okregu . Zawsze lepiej patrzec na termometr niz na ludzi bo mozna sie pomylic . 20°C i ponad to normalne lato , dodatkowo sloneczny dzien a w lecie nikt rajstop nie nosi nawet jak jest zimno . Ile u was jest stopni ? Odpowiedz Link Zgłoś
madzi1 Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 12:28 u mnie jest 21 stopni (warszawa) a termometr mam w cieniu :) w spodniach i butach bez skarpetek to juz dawno chodzilam, ale w spodnicy jeszcze nie...u mnie jest wlasnie taki problem ze wracam do domu przewaznie wieczorem (20,21 godz), stad ten dylemat z rajtkami, bo wieczorami to zdarza sie jeszcze byc chlodno. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 13:20 No właśnie, ja też się tak wyletniłam w środę, w ciągu dnia było mi ciepło w letnich butach i koszuli, a wracając późnym wieczorem zmarzłam jak pies. Jednak maj to jeszcze nie lato :) Dobrze, że w skarpetkach byłam do tych letnich butów! :P (dla wrażliwych dodaję, że mają kryte palce i piętę). Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 12:49 Mysle , ze nie powinnas zmarznac w nogi ale zawsze mozesz miec przy sobie rajstopy na powrot do domu ( tak na wszelki wypadek ) Zreszta o tej godzinie sciemnia sie i nikt nie bedzie zwracal na nie uwagi wiec sie nie przejmuj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka711 Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 12:56 U mnie jest 22 C (Bydgoszcz) cieplo ale ja nie potrafie bez rajtop, nie chodzi o to czy wypada czy nie ale nie moge sie odzwyczaic zawsze jest mi ciezko jak zmienia sie pora roku... -- Nie ma nic piękniejszego jak widok teściowej dokarmiającej nad rzeką łabędzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nauczycielka8 Re: spodnice, rajstopy 04.05.06, 15:29 Nienawidzę rajstop. Wzbudziłam żywe zainteresowanie, gdy pojawiłam się w pracy z gołymi nogami (było ponad 20 stopni). Kończyny pięknie "opaliłam", wybłyszczyłam, koeżanki w końcu stwierdziły, że pójdą w moje ślady. Nie jest mi zimno; wolę okryć mocniej górę, wydaje się mi, że nogi nie marzną tak mocno. A sandałki do rajstop są niedopuszczalne. Pokażmy, że zima odeszła na dobre! Odpowiedz Link Zgłoś