Dodaj do ulubionych

Internet + TV

01.04.11, 11:05
Witam,
W grudniu zakończyliśmy dyskusję o wyższości UPS nad JJS i odwrotnie ale wtedy zdania były bardzo podzielone więc postanowiłam odnowić temat i zapytać o zdanie na dzień dzisiejszy.
Jak to wygląda od strony praktycznej bo oferty są bardzo....kolorowe:)
Obserwuj wątek
    • kerajm Re: Internet + TV 01.04.11, 11:40
      chciałem dodać, że na Naszym Osiedlu działa również TPSA.
      • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 01.04.11, 11:59
        Użytkuję UPC i nie narzekam. Nie ma żadnych problemów, jakośc sygnału jest bardzo dobra. Nie użytkowałem JJS, ale mam porównanie do ASTER.... Niebo a ziemia.

Polecam UPC (nie znając JJS) :-)
        • kruq_1 Re: Internet + TV 01.04.11, 12:10
          Doominko, absolutnie nie JJS! Oczywiscie zaraz odezwą się obrońcy ale myślę, że gdybyś odwiedzała mnie za każdym razem, kiedy ich telewizja szwankuje, żeby przekonać się na własne oczy, to widzielibyśmy się przynajmniej raz w tygodniu a okresowo nawet codziennie.
          Częste zawieszanie się dekodera, które wymaga restartowania. W trakcie oglądania czegokolwiek to jest mocno uciążliwe, bo ponowne uruchomienie zajmuje ok minuty, może troche więcej. Do tego częste "pikselowanie" obrazu i to nie na kanałach HD. Całkiem niedawno (chyba ok 2 tygodni temu) telewizji nie było przez dwa lub trzy dni.

Co do telekomunikacji to korzystałem z ich internetu jakieś dwa lata temu i w sumie nie mam zastrzeżeń (chociaż nie korzystałem z livebox tylko zwykłego modemu a podobno jest sporo skarg na livebox). Telewizję mają słabą, jeżeli chodzi o ofertę programową.

Szczerze polecam UPC, zarówno internet jak i telewizję. Sprawdzone nie tylko tutaj.
          • doomina Re: Internet + TV 01.04.11, 17:03
            No to widzę, że konkretyzujemy się w stronę UPS :) dzięki za podpowiedź !!

A Ty Kru-czku :) przy takiej awaryjności nie masz szans pozbyć się tego operatora ?
            Myślisz, że to wina złej jakości sygnału ? a może to kwestia dekodera, podłączenia itp.?
            • kruq_1 Re: Internet + TV 01.04.11, 17:12
              Owszem zamierzam tylko ciągle czasu brak. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie więc ograniczam się do opisywania skutków a nie spekulowania na temat przyczyn :-)
              • lucija85 Re: Internet + TV 01.04.11, 17:16
                Ja też mam JJS ale NIE POLECAM...
                • doomina Re: Internet + TV 01.04.11, 17:36
                  Mi najbardziej zależy na internecie bo z TV rzadko korzystam ale nie ukrywam , że jak cos wybieram to chciałabym żeby jednak działało dobrze!!
    • tomasz-zzz Re: Internet + TV 02.04.11, 21:02
      witam

zastanawiam się czy to jakiś żart prima aprilis owy z tym że TV z JJS jest taka zła ja sporo oglądam i nie mam żadnych problemów poza jedna awarią która trwał troch ponad 24 godziny
      a na dodatek bez składnia żadnej reklamacji 2 dni po awarii otrzymałem rabat za brak TV, żaden operator jeszcze mnie tak pozytywnie nie zaskoczył.
      dodam ze ostatnio zmienili oprogramowanie na dekoderach i można sobie nagrywać na dysk nie płacąc wyższego abonamentu tak jak jest w UPC. co do internetu to śmiga aż miło
      • kruq_1 Re: Internet + TV 02.04.11, 21:40
        To niestety nie żart ale smutna prawda. Tomasz-zzz, może się mylę ale Twój nick kojarzy mi się tylko i wyłącznie z tematami tv i internet, zawsze w samych superlatywach na temat JJS :-)

Jak już wspomniałem, udowodnienie komuś "na żywo" jak wygląda tv od JJS to nie jest problem a na wizję lokalną nie trzeba by długo czekać.
        • tomasz-zzz Re: Internet + TV 03.04.11, 13:39
          witam

to możne wystarczy zgłosić ten problem do JJS przyjdą wyminą dekoder i problemu nie będzie jeśli jesteś tak zapracowany to dziwne z masz czas na olbrzymia ilość postów ale już na telefon nie może cie wyręczę i za ciebie za dzwonie do nich tylko podaj nr lokalu jak nie wierzysz że tv działa bez żadnych problemów zapraszam do mnie zapomniałem że nie masz czasu

• kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 14:06
            Zgłaszane było to już kilka razy. Kiedy była trzydniowa przerwa w odbiorze tv to pierwszego dnia zgłoszenie było przyjęte, drugiego dnia rano ponownie, wieczorem tego samego dnia znowu przyjęto zgłoszenie i poinformowano, że faktycznie w dniu dzisiejszym coś tam się dzieje od kilku godzin :-) Zdziwienie było ogromne, kiedy dowiedzieli się, że telewizji nie ma juz drugi dzień a poprzednie zgłoszenia, cóż... nie wiadomo. Trzeciego dnia znowu jakieś mętne tłumaczenia.
            Nie polecam nikomu i tyle, zresztą nie jestem jedyny jak sam widziałeś.
            • doomina Re: Internet + TV 03.04.11, 15:23
              Każdy ma inne wymagania a tym samym każdy może mieć swoje zdanie :)
              jednak jak widać co do JJS są zdania podzielone z przewagą na NIE a co do UPS mamy raczej wypowiedzi tylko pozytywne i to jest fakt :)

PS. No chyba, że sąsiad Kruq mnie wkręca żebym miała wyższe rachunki biorąc UPS :) :)
              • kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 19:31
                Jak już pisałem wcześniej doominko, możesz mnie odwiedzać zawsze kiedy coś się dzieje :-) Ponieważ jednak w każdej sytuacji staram się zachować obiektywizm to wstrzymaj się z decyzją do momentu aż jeszcze kilka osób się wypowie, bo może ja po prostu mam pecha :-)
                • kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 19:38
                  Ha ha ha no i właśnie :-) Mamy godzinę 19:35 właśnie włączyłem telewizorek i co się dzieje? Najpierw strasznie przerywa a teraz mam śliczne niebieskie okienko na środku z nagłówkiem: BŁĄD KRYTYCZNY: AWARIA KONTROLERA LOKALNEGO :-) :-) Dalej następuje instrukcja, żeby wyłączyć i włączyć dekoder co też za chwilę zrobię. CDN... :-)
                  • kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 19:54
                    Udało się :-) Cóż, w końcu to żaden kłopot włączać telewizorek troszkę wcześniej, na wszelki wypadek :-)
                    • dolcan4blok Re: Internet + TV 03.04.11, 20:57
                      witam

jestem z innego osiedla i korzystam z internetu i tv z JJS i jest ok milem mały problem ale z netem było to spowodowane uszkodzonym ruterem wi-fi który dostałem od nich zgłosiłem i tego samego dnia podjechali i wymienili. może bardziej stanowczo poinformuj ich że coś jest nie tak z TV
                      • doomina Re: Internet + TV 03.04.11, 22:30
                        Już nic nie rozumiem...może rzeczywiście Kru-czku masz pecha i zwyczajnie coś jest nie tak ze sprzętem, który wystarczy wymienić ?
                        Nie spieszy mi się aż tak bardzo więc wstrzymam się jeszcze i poczekam na kolejne opinie....a jak będzie okazja to się wproszę do Kruqa na oglądanie niebieskich ekraników - kolor niebieski to mój ulubiony :)
                        • kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 22:43
                          Właśnie dlatego to napisałem, bo nie chcę być posądzony o jakąś stronniczość. Na razie mamy 2:2 :-)
                          • doomina Re: Internet + TV 03.04.11, 23:05
                            Tu każdy - każdego o coś posądza więc nie licz na nieskazitelność :)
                            • kruq_1 Re: Internet + TV 03.04.11, 23:56
                              Otóż to ale na razie zakładam autentyczność postaci :-) Chyba wiesz co mam na myśli :-)
                              • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 08:17
                                W przypadku UPC, chce dodac tylko troszke goryczy związanej z montażem gniazda TV :-) Osoba, która montuje (przynajmniej u mnie montowała) robiła to niedokładnie. Gniazdo nie jest sztywno zamontowane i w przypadku jego poruszenia obraz się krzaczy. Sam to pewnie poprawie bo nie chce mi sie wołać serwisanta... ale nalezy pilnowac montera aby porzadnie to zrobil jak juz na UPC sie zdecydujesz :-)
                                • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 09:16
                                  Może zadam głupie pytanie ale ... już spotykam się z takimi anomaliami, że bez żenady zaczynam zachowywać się jaki blondynka :) no więc...czy Panowie zakładający TV zapewniają już wszystko (jakieś kable, śrubki, gniazda itp) czy powinnam być przygotowana na text " to Pani sobie kupi i założy " ?
                                  • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 09:38
                                    Monter ma wszystko. Tak czy siak zapłacisz za montaż ok 100zł (doliczają do rachunku pierwszego). Ma wszystko, wszystko da... podejrzewam, że nawet da buzi jak będziesz chciała :-) (tego nie wiem, ja nie chciałem) ;-)
                                    • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 09:57
                                      Oooo....jak Ci się Grzegorz dowcip wyostrzył :) :) aż zaniemówiłam !!
                                      A bez BUZI, UPS, JJS, TPSA itd itp....to można odbierać jakieś programy??
                                      • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 10:38
                                        Z anteną naziemną to pewnie 1,2, WOT, Polsat i TVN :-)
                                        • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 10:55
                                          Jak dla mnie to i tak za dużo...o WOT :)
                                          Czyli mam rozumieć , że ten kabel co mi wystaje ze ściany to coś w rodzaju zwykłej anteny ?
                                        • kerajm Re: Internet + TV 04.04.11, 10:56
                                          ...dzisiaj prawie każdy odbiornik TV posiada wbudowany dekoder DVB-T Mpeg4, używając anteny TV można oglądać: Mux2-Polsat, TVN, TV4, TVN7, TVPuls
                                          Mux3-TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVP Historia, szczegółowe informacje dot wprowadzania naziemnej cyfrowej tv dostepne są pod linkiem. www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t
                                          prawdopodobnie (nie testowałem) wystarczy antena TV pokojowa
                                      • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 10:56
                                        Mysle, ze za buzi mozna sie dogadac z sasiadem, abys do niego na serial ulubiony przychodzila... :-D
                                        • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 11:22
                                          Albo pooglądać niebieskie okienka :-)
                                          • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 11:35
                                            Grzegorzu !!!
                                            czy Ty nie potrafisz inaczej załatwiać spraw jak tylko włazić od razu innym do wyra ?!?!?
                                            Z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru ale z tego co pamiętam to nie mieliśmy (nawet) okazji (oficjalnie) przejść na "TY" więc wstrzymaj się z tego rodzaju żartami !
                                            • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 11:39
                                              A wracając do tematu to w sumie Kerajm masz rację :) dzięki za podpowiedz !
                                              • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 11:47
                                                Grzegorzu ja rozumiem, że nie należy się "spinać" i wszystkiego brać na poważnie - sama często staram się na tym forum wprowadzić troszkę luźniejszą atmosferę ale staram się nie przypinać nikomu łatki (prócz pana z audi :) ) bo wiem, że można komuś zrobić tym krzywdę :(
                                                • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 11:55
                                                  Rzeczywiście... co do serwisu w UPS to podobno nie ma żadnego problemu :)
                                                  No cóż....ogłaszam kwiecień miesiącem dylematów o wyższości UPS nad JSS i odwrotnie :)
                                                  • kerajm Re: Internet + TV 04.04.11, 12:32
                                                    ....tak aby było OK UPC, UPS to firma kurierska :-)
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 12:50
                                                    To my nie rozmawiamy o firmie kurierskiej ??????? <wielkie oczy> :)
                                                    ehhhh te emocje :)
                                                    oczywiście, że UPC !!!
                                                • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 11:55
                                                  Dominko, jezeli tak to odczytalas, to przepraszam. Nie mialem zadnego zlego zamiaru.
                                                  Nawet mi do glowy nie wpadlo przypisanie latki komukolwiek, bo nawet podstaw nie mam zadnych ani checi :-)

Usmiechnijmy sie i juz. UPC polecam i juz :-P
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 12:01
                                                    Ja się uśmiecham CAŁY CZAS ale lubię jasne sytuację :)
                                                    Bez stresu !
                                                    Na chwilę obecną uważam temat wyjaśniony i zakończony !!!
                                                    :)
                                                    Tzn. temat poboczny bo informację i opinię na temat internet+TV pozostałych mieszkańców chętnie poznam :)
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 12:04
                                                    Nie może być za słodko :) ale plusem jest to, że nie miewam długofalowych FOCHÓW :)
                                          • morpheus33 Re: Internet + TV 04.04.11, 11:37
                                            witam,
                                            mam UPC i muszę przyznać że interent i TV działa Super
                                            miałem aster, tpsa i pare innych firm na próbę. z moich spostrzeżeń UPC wychodzi najlepiej.
                                            w razie problemów dzwonisz, zgłaszasz problem i problem rozwiązany :) w przypadku innych firm nie jest tak kolorowo a zwłaszcza z JSS. kolega to miał i do dziś przeklina dzień w którym zddecydował się na ten shit :| żeby nie było, mam wiecej znajomych w ząbkach którzy przeklinają na jss i nie ma co się zastanawiać. JSS jest to zbyt mała firemka żeby móc sprostaćwymaganiom uzytkowników.

po drugie łacze internetowe w JSS jest dzielone z innymi uzytkownikami.
                                            przykład: kupujesz łacze 10 Mb/s i twoi sasiedzi również kupoują takie samo łącze (powiedzmy 5 osób) w rzeczywistości jest to jedno łacze 10 Mb/b dzielone na tych kilku uzytkownikow, łacze 10Mb/s nie jest to grarantowany transfer ale jak to jest w umowie "... łącze do 10Mb/s..." taką praktyk stosuje wiekszość firm oferujących internet (kiedyś pracowałem w tej branży).

UPC daje radę i to polecam, a pana z JSS proszę o zweryfikowanie działania swojej uslugi i dopiero o wypowiadanie się o jakości tej usługi. poza tym ważne jest żeby dało się podpisać umowę bezterminową (w każdej chwili mozna zrezygnować) chyba tylko tpsa nie daje takiej możliwości,
                                            • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 11:40
                                              Dominko, zartujemy sobie wszyscy tutaj. Zart jest ogolny i nie jest to zadna propozycja :-) Mial to byc zart a wyszlo jak wyszlo. Wybacz.
    • morpheus33 Re: Internet + TV 04.04.11, 11:55
      nie wiem jak dla was ale dla mnie liczy się renoma firmy. ważna jest obsługa klienta, wsparcie techniczne. dlatego postawiłem na UPC. co do kolorowych promocji. wolę to co jest sprawdzone a nie to co ładnie wyglada. dlatego też nie mam żadnych problemów, ani z internetem anie z TV :) :) :) i to się liczy.

co ci po tanim internecie skoro nie będzie działał jak należy (płacisz za 10Mb/s a masz 2Mb/s), podobnie z TV. łacisz za kanały HD i za pakiet TV a dostajesz w sumie tylko dobrze działające kanały HD a pozostałe mają gorszą jakość niz złykły odbiór z anteny pokojowej.

musisz sam zadecydować:
      - jakość usługi i może trochę wieksza cena
      - kiepska jakość usługi i obsługi, niższa cena i może więcej pakietów
      • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 12:00
        No i doominka pokazała pazurrrrrki :-) Aż mnie ciarrrrrrrrki przeszły :-)
        • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 12:06
          Nie wiem czy w obecnej sytuacji ja mogę pozwolić sobie na żarcik ale przeciez Grześ nie pisał nic o żadnym "wyrze" a jedynie o "buzi". Brak jakiegoś przedrostka przed tym słowem sugeruje, że chodziło o buziaka - całusa :-) :-)
          • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 12:14
            Kruq ja rozumie solidarność plemników ale.... czy ja Grzegorza prosiłam o dobre rady damsko-męskie ?? :)
            • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 12:16
              ej, bo zaraz kolejny problem się zrobi :-)
              cicho już :-)
              • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 12:18
                Mnie proszę w to nie mieszać !!
                Ja już kilka postów niżej zakończyłam temat...teraz to Kruqa uciszaj po sąsiedzku !! :)
                • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 12:56
                  To nie kwestia solidarności tylko stwierdzenie faktu :-)
                  • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 13:00
                    A Ty Grzesiu nie denerwuj mi doominki bo jeszcze w złości na cały męski ród wyciągnie mi wtyczkę :-)
                    • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 13:09
                      Już za późno...właśnie ubieram buty i jadę odciąć tą "więź" elektryczną ...teraz to dogaduj się z Grzegorzem !!
                      • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 13:23
                        Oooszzzz Ty :-) Zapamiętam sobie i będę musiał poszczuć Cię psami :-)
                        • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 13:41
                          A skąd Ty weźmiesz takiego odważnego psa ??:)
                          • morpheus33 Re: Internet + TV 04.04.11, 13:45
                            ma osiedlu jest sporo piesków - napewno jakiś się znajdzie :)
                            • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 13:49
                              Ale te osiedlowe pieski to trochę większe od szczurów wiec...:)
                              a właściwie morpheus33 jaki masz w tym interes, żeby szukać dla Kruqa sierściucha ??? kolejna solidarność plemników ???
                              • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 13:51
                                Już Ty się nie martw. Mam własne tzw zaczepno-obronne :-)
                            • setif Re: Internet + TV 04.04.11, 13:52
                              No i co z tym internetem i TV? Też mam ten dylemat, bo jak na razie to odbieram tylko 1,2, TVN, polsat, 4, tvn warszawa, historię i kulturę. Jak dobrze, że w pracy mogę sobie za darmo poklikać i pooglądać to co chcę.
                              • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 13:59
                                No nie powiem....martwi mnie ta zerwana "więź" ale chyba jakoś się pozbieram po tym ciosie:) ale uważaj....nie jestem sama !! setif też ma problem z internetem i TV :) :)
                                • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 14:06
                                  Co nie znaczy, że zaraz będzie "zrywała" :-) Podsumowując to na razie porównanie JJS z UPC wypada na korzyść UPC 2:3
                                  • setif Re: Internet + TV 04.04.11, 14:16
                                    Szkoda tylko, że tak mało osób się wypowiada na ten temat. Pomijam dziwnych osobników spoza osiedla. Widziałam, że ktoś ma też tv N, chętnie bym wysłuchała i takiej opinii.
                                    • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 14:22
                                      ooo?? a na jakiej zasadzie ktoś ma TV N bo nie ukrywam, że ta telewizja najbardziej by mnie interesowała ??? antena na balkonie ?
                                      • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 14:24
                                        Dokładnie :-) Obecny blok F, balkon od strony betoniarni.
                                        • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 14:32
                                          To dość ciekawe bo jak swego czasu pytałam w biurze o takie rozwiązanie to usłyszałam ABSOLUTNIE !!!! Czyli chyba nie ma co się pytać tylko montować :) :)
                                          • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 14:40
                                            Też tak myślę :-)
                                            • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 14:57
                                              Ciekaw jestem kto ma prawo zabronić Ci na Twoim balkonie montażu talerza N :D
                                              • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 15:23
                                                Niby nikt Grzegorzu ale jeśli tylko moja antena miałaby szpecić wizerunek osiedla to ja się dostosuję...to tak samo jak z pieskami - nikt nie zabroni im robić kupy na trawniku - kwestia dostosowania się do większości .....i zwykłej kultury :)
                                                • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 04.04.11, 15:36
                                                  No właśnie i tu jest różnica zdań. Jeżeli miałbym możliwość i chęci korzystania z TV N, to zamontowałbym talerz na swoim balkonie. Akurat wyszło tak, że możliwości technicznych nie mam z uwagi na lokalizację mojego mieszkania...

Pewnie znowu będę tym złym cwaniakiem i chamem, ale .... co tam :-)
                                                • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 15:37
                                                  Otóż to :-) I nadal twierdzę, że wokół placyku powinien byc płotek.
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 15:45
                                                    Płotek powinien być postawiony wzdłuż krawężników co znacznie ograniczy chodzenie "na skróty" jak również swobodne wbieganie zwierzaków:)
                                                  • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 16:14
                                                    Ale nie ma najmniejszego powodu, dla którego zwierzaki miałyby nie biegać po trawniku :-)
                                                  • hoogan Re: Internet + TV 04.04.11, 16:58
                                                    w sumie jest jeden :)
                                                    właściciel goniący po trawniku (którego jeszcze nie ma) swojego pupilka :) :)
                                                  • bronik4 Re: Internet + TV 04.04.11, 17:08
                                                    Jeżeli chodzi o N-ke to nie narzekam ;) Śmiga dobrze. Jak jest bardzo silny wiatr to może się zdarzyć że się przytnie na dwie sekundy ale rzadko tak jest a tu nieźle wieje ;) Spory minus jest taki że trzeba zapłacić za talerz 150zl (teraz może się zmieniło). Dodatkowo trzeba kupić sobie kabel antenowy i HDMI... Lepsze mocowanie do barierki też by się przydało ;)
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 20:07
                                                    Dzięki bronik za info....dyskretnie już dziś podejrzałam :) :)
                                                  • setif Re: Internet + TV 04.04.11, 21:27
                                                    Grzegorz, jak chcesz to montuj talerz na moim balkonie. Jedynie przyszli mieszkańcy dolcanu będą mogli go oglądać, bo balkon mam z tyłu osiedla. Szkoda tylko, że trochę daleko mam do Ciebie, ale co tam, skoro kruq ciągnie jakiś tajemniczy kabel pod ziemią, to i my damy radę.
                                                    A tak na poważnie, to zwróciliście uwagę, ile jest "talerzy" na osiedlu gazomontażu?
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 21:34
                                                    hmm...sugerujesz setif zamontowanie talerza u sąsiadów z gazo-montażu ??:)
                                                  • setif Re: Internet + TV 04.04.11, 21:48
                                                    Nie, ja tylko z dobrego serca chcę udostępnić swój balkon grzegorzowi, żeby go znowu od cwaniaków nie wyzywali. Ale pomysł zamontowania talerza na osiedlu obok bardzo mi się podoba. Po co szpecić nasze osiedle. Szkoda że to nie ja wpadłam na ten pomysł.
                                                  • andrewa2008 Re: Internet + TV 04.04.11, 22:03
                                                    A może inaczej - Może zwrócimy się do wyspecjalizowanej firmy TVSAT o zamontowanie zbiorczej anteny satelitarnej o dużym zysku sygnału. Antena + multiswitch + inserter i wszyscy będziemy mieli sygnał RF do naszych odbiorników sat. A...jeszcze gniazdko końcowe z gniazdem sat :-)
                                                  • setif Re: Internet + TV 04.04.11, 22:05
                                                    A po polsku jakby to brzmiało, bo technicznie to nie kumam.
                                                  • doomina Re: Internet + TV 04.04.11, 22:21
                                                    Po polskiemu to chyba chodzi o to, że mielibyśmy swój własny osiedlowy odbiornik z wykorzystaniem jako duża karuzela dla dzieci :)
                                                  • misia112011 Re: Internet + TV 04.04.11, 22:24
                                                    witam
                                                    zadzwoń do nich że się obawiasz bo na forach rożnie piszą o jakości a mieli kiedyś promocje z której korzystałam przez 14 dni testowałam czy warto i powiem że po testach się zdecydowaliśmy i nie żałujemy.
                                                  • kruq_1 Re: Internet + TV 04.04.11, 23:03
                                                    Zakładam, że wypowiedź naszego nowego forumowicza, tak nagle zaszczycającego nas swoją obecnością dotyczy JJS ? :-)
                                                  • doomina Re: Internet + TV 05.04.11, 00:28
                                                    Ty się Kruq nie czepiaj misi bo z niedźwiadkami nie ma żartów :) ktoś chce dobrze a my co...znów zajmujemy się PIERDOŁAMI a "sprawy ważne" leżą !!!
                                                    Czas na poważną zmianę tematu...tzn. wątku....
                                                    a bardziej nerwowych polecam zmienić forum :) :)
                                                  • misia112011 Re: Internet + TV 05.04.11, 09:14
                                                    witam

tak chodzi o JJS i mamy 3:3
                                                  • setif Re: Internet + TV 05.04.11, 09:40
                                                    Tam, skąd pochodzę, telewizję satelitarną mamy od 1988 roku, a internet dostarczany przez miasto od, chyba, 12 lat. Dlatego propozycja andrew mi odpowiada, ale obawiam się, że u nas na osiedlu jest zbyt wielu indywidualistów i każdy chyba woli załatwiać coś na własną rękę.
                                                  • doomina Re: Internet + TV 05.04.11, 10:35
                                                    Poczytałam trochę o tym co pisał andrewa2008 i w sumie nie jest to głupie rozwiązanie. Kwestia tylko czy znalazłaby się pewna grupa zainteresowanych montażem takiej anteny zbiorczej np. w danym bloku.:(
                                                  • zuzialalkaniezaduza Re: Internet + TV 05.04.11, 11:05
                                                    Droga misio (przedstawicielu JJS) jakie 3:3 ?
                                                    Ci, co skorzystali z tego ustrojstwa napisali, jaki z tego badziew. Z resztą, na forum Ząbek jest cały długi temat o tym, jaka to "firma" JJS jest "cudowna".
                                                  • kruq_1 Re: Internet + TV 05.04.11, 11:51
                                                    Otóż to :-)
                                                  • jjs_admin Re: Internet + TV 05.04.11, 13:56
                                                    zuzialalkaniezaduza napisała:

> Droga misio (przedstawicielu JJS) jakie 3:3 ?
                                                    > Ci, co skorzystali z tego ustrojstwa napisali, jaki z tego badziew. Z resztą, n
                                                    > a forum Ząbek jest cały długi temat o tym, jaka to "firma" JJS jest "cudowna".

proponuje najpierw mieć dowody a potem wypisywać na forum wszelkiego rodzaju bzdury
                                                    a do Pana kruq_1 proponuje najpierw zadzwonić pomimo że nie posiada Pan od nas telewizji.

a dla osób zainteresowanych proponuje przetestowanie usługi, testy będą dostępną na okres 14 dni aby uciąć spekulacje kto ma racje.

pozdrawiam
                                                    administrator JJS

• kruq_1 Re: Internet + TV 05.04.11, 13:57
                                                    A jednak posiadam :-) I jestem w stanie zaprezentować wszystkim zainteresowanym jej działanie.
                                                  • jjs_admin Re: Internet + TV 05.04.11, 14:16
                                                    kruq_1 napisał:

> A jednak posiadam :-) I jestem w stanie zaprezentować wszystkim zainteresowanym
                                                    > jej działanie.

to możemy się umówić proponuje 8 kwietnia godzina 17:30 i proszę o padanie nr lokalu by inni zainteresowani mogli zobaczyć te problemy.

pozdrawiam
                                                    administrator JJS
                                                  • kruq_1 Re: Internet + TV 05.04.11, 14:25
                                                    No tak, wierzę ze o godzinie 17:30 wszystko będzie działało bez zarzutów :-) Pozwoli Pan jednak, że z zainteresowanymi będę umawiał się we własnym zakresie.
                                                  • doomina Re: Internet + TV 05.04.11, 14:32
                                                    Kruq może weź od tego Pana-admina nr kontaktowy i zaproś go na występy gościnne w chwili kiedy pojawi się problem...a jeśli jesteś BARDZO niezadowolony to niech Pan admin 8 kwietnia o 17.30 przyjdzie i zdemontuje Twój problem :) :)
                                                  • zuzialalkaniezaduza Re: Internet + TV 05.04.11, 14:28
                                                    I znowu zaczyna się walka i przekomarzanie JJS takie jak na
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,97,102656930,102656930,JJS_dostawca_internetu_same_problemy_.html
    • kruq_1 Re: Internet + TV 05.04.11, 14:36
      Jeszcze jedno, oczywiście skontaktuję się z firmą w sprawie tych usterek. Druga sprawa jest taka, że jak do tej pory trzy osoby wypowiedziały się negatywnie. Poza mną zrobiły to osoby znane już tutaj jako mieszkańcy a wypowiedzi nagle pojawiających się "zwolenników znikąd" niestety trzeba traktować z dystansem.
      Widać coś w tym jednak jest więc może proszę nie udowadniać na siłę, że wszyscy nie mają racji.
      Taką dyskusję z klientami znam już z innego forum, gdzie ludzie skarżyli się na usterki, awarie i obsługę a z Waszych odpowiedzi wynikało, że to jakaś zmowa kłamców chcących zaszkodzić bogu ducha winnej firmie :-)
      • grzegorz.gwiazda Re: Internet + TV 05.04.11, 14:55
        ... a moze by tak nagrac usterke kamera lub tel.kom. i udostepnic wszystkim, aby kazdy mial dowod, rowniez JJS na to ze usterki wystepuja? Taki dowod z nagraniem, z godzina i dniem kazdej usterki bedzie swietnym dowodem :-)
        • jjs_admin Re: Internet + TV 05.04.11, 15:33
          witam
          to czekam na kontakt mój tel to 509846298 ja nie mowie że nie mogą wystąpić problemy tylko wypadało by je zgłosić do biura i umówić się na serwis. a my bardzo dokładnie analizujemy wszelkie zgłoszenia związane z nieprawidłowym działaniem TV bo jest to nasze najnowsza usługa. Na osiedlu Vital Park nie mieliśmy zgłoszeń związanych z TV jedynym problem był brak prądu.

pozdrawiam
          administrator JJS

• kruq_1 Re: Internet + TV 05.04.11, 15:57
            Cieszy mnie pewna zmiana postawy ale pisząc, że nie było zgłoszeń minął się Pan z prawdą bo zgłoszeń było kilka. Stosunkowo najnowsze było kiedy tv nie było przez 3 dni. Wtedy, w ciągu tych 3 dni były 4 zgłoszenia o czym pisałem już wcześniej. Niestety nie pamiętam daty.
            • kerajm Re: Internet + TV 05.04.11, 17:57
              ....i problem pana "kruq_1" zostanie rozwiązany, cieszy mnie to niezmiernie.
            • jjs_admin Re: Internet + TV 13.04.11, 12:51
              witam

Coś słabo idzie Panu umawianie się z nami na diagnostykę problemu z TV a na forum był Pan pierwszy jak to z firmą nie można się umówić.

pozdrawima
              administrator JJS

• kruq_1 Re: Internet + TV 13.04.11, 13:12
                Witam,
                Rozumiem, że uwaga kierowana jest do mnie, proszę więc nie wymyślać bajek albo zacytować mój post, w którym pisałem, że z firmą nie można się umówić.
                Takie przekomarzanie się naprawdę jest nie na miejscu.
                Problem został rozwiązany, chcę się po prostu przekonać, że na dobre a nie tylko na chwilę. Kiedy to nastąpi to może być Pan pewien, że poinformuję o tym na forum.
                • przyborp Re: Internet + TV 13.04.11, 13:18
                  To się nazywa indywidualne podejście do klienta :-)
                • jjs_admin Re: Internet + TV 13.04.11, 13:43
                  witam

mam rozumieć ze problem rozwiązał się sam bo nikt z techników u Pana nie był. możne poprostu tego problemu nie było.

podprawiam
                  administrator JJS
                  • kruq_1 Re: Internet + TV 13.04.11, 15:26
                    Owszem, był technik.
                    • kruq_1 Re: Internet + TV 13.04.11, 15:32
                      Jeszcze raz powtarzam, że jakieś dodatkowe komentarze są absolutnie zbędne i nieprofesjonalne. Na miejscu byłoby pytanie czy był technik czy nie ale dalsze uwagi przyniosą tylko skutek odwrotny od zamierzonego bo potencjalni klienci czytając to raczej nie będą chcieli narażać się na złośliwe komentarze bądź też poddawanie w wątpliwość swoich słow w taki sposób.
                      Proponuję więc ograniczyć się do suchych faktów. Przecież jesteście profesjonalną firmą....
                      • jjs_admin Re: Internet + TV 13.04.11, 16:49
                        witam

U Pana żaden technik nie był ponieważ Pan nie posada od nas telewizji posiada Pan jedynie internet i proszę nie naciągać faktów. Na forum można wszystko napisać. Proszę się nie wypowiadać w czyimś imieniu. Nigdy nie odżegnujemy się że nie mogą zdarzyć się problemy.
                        Moje wypowiedzi nie są złośliwymi komentarzami jedynie przedstawiam fakty.
                        Jednak osoby chwalące nasza usługę miały racje bo u nich było wszystko w porządku a u Pana znajomej/sąsiadce mogło być inaczej. Najważniejsze że problem został rozwiązany. Polecam zgłaszać wszelkie problemy mailem wtedy nie mamy podstaw do dyskusji kto jest kto i czy były zgłoszenia czy nie.

pozdrawiam
                        administrator JJS

• kruq_1 Re: Internet + TV 13.04.11, 17:17
                          To na kogo jest umowa nie ma w tym momencie najmniejszego znaczenia, jak również udowadnianie teraz Panu, że ta telewizja jest jednak "u mnie".
                          Do tej pory wychodziłem z założenia, że jak się coś zgłasza telefonicznie i ktoś przyjmuje to zgłoszenie to nie powinno ono nigdzie zaginąć.
                          Co do dyskusji to raczej powinno być skupienie się na problemie zamiast prób roztrząsania co jest w którym mieszkaniu i czy to moje czy może nie moje bo to nie leży w Waszych kompetencjach a ja wypowiadam się na temat, który jak najbardziej mnie dotyczy.
                          Problem faktycznie rozwiązany, a ponieważ jestem osobą obiektywną, to z pewnością wypowiem się jeszcze za jakiś czas na ten temat.
                          • jjs_admin Re: Internet + TV 14.04.11, 14:06
                            witam

ma to wielkie znacznie bo jeśli bym wiedział że zgłoszenie Pańskie jest w czyimś imieniu na forum nie pisał bym że oczekuje od Pana kontaktu w celu sprawdzenia problemu a nasza praca nie polega na domysłach.
    • andrewa2008 Re: Internet + TV 05.04.11, 19:27
      Po polsku to co napisałem.

Zaproponowałem umiejscowienie na naszym osiedlu anteny satelitarnej o dużym zysku sygnału ( po prostu większej średnicy). Sygnał z konwertera V i H do sumatora-rozdzielacza i dalej do insertera, który umożliwi nam odbiór sygnału RF z tej anteny w mieszkaniach ( po kabelkach które do nas przychodzą). Każdy kupi sobie odbiornik sat lub podpisze umowę z n, polsat, c+ indywidualnie. To rozwiązanie nie pozbawi nikogo korzystania z JJS lub UPC lub innej... Uchroni nas jedynie przed lasem anten sat na balkonach , elewacji i itp problemów.
      • setif Re: Internet + TV 06.04.11, 08:02
        Mi się podoba propozycja andrewa.
        • przyborp Re: Internet + TV 06.04.11, 09:12
          My mamy UPC i jest spoko - przez 5 miesiecy raz nie było netu prez 10 min.
          Jeśli chodzi o antenę to nie widze problemu założenia jeśli ktoś ma możliwośc (balkon na odpowiednią stronę) czemu miałby nie załozyc - antena nie śmierdzi i nie hałasuję więc niby komu miałby przeszkadzac a wizualnie, antena na balkonie - normalna sprawa na osieldu mieszkaniowym. Chyba nikt nie zamierza zgłaszac osiedla na konkurs pieknosci:-)
          My sie nie zdecydujemy bo kablówka to mniejsze koszty.
          Pozdrawiam
          • doomina Re: Internet + TV 06.04.11, 12:26
            Setif...Ty w złym budynku się umiejscowiłaś :) nasza siła jest mocno rozproszona :(
            • kruq_1 Re: Internet + TV 06.04.11, 20:49
              Jaka tam siła i do czego chciałabyś ja wykorzystać? :-)
              • doomina Re: Internet + TV 07.04.11, 09:44
                Chyba JJS użytkuje bardzo mało osób i brak opinii sprawia, że UPC zaczyna nam mocno przodować....i to mocno przodować w DOBRZE dostarczanej usłudze:)

PS. Poczekaj Kruq jak zacznę mieszkać - wtedy wszystko się dowiesz :) :)
                • kruq_1 Re: Internet + TV 07.04.11, 11:05
                  Zapowiedz się kiedyś na konkretny termin wizyty to się gdzieś zaczaję i sprawdzimy tą "siłę" :-) :-)
                  • doomina Re: Internet + TV 07.04.11, 11:15
                    Odwaga FORUMOWICZÓW :) zawsze w cenie :)
                    • kruq_1 Re: Internet + TV 07.04.11, 11:20
                      No tak właśnie myślałem, że się nie odważysz ;-P
    • zweig7 Re: Internet + TV 06.04.11, 13:20
      Z tego co widzę, to atmosfera wzajemnego zrozumienia już się w sąsiedztwie zadomowiła na dobre czemu dały wyraz Wasze "potoczyste i kwieciste" wyrazy wzajemnej sympatii :), ale do rzeczy ja mam UPC i polecam zdecydowanie. Pana Ferrari (wtajemniczeni użytkownicy wiedza o co chodzi) trzeba oczywiście dopilnować, ale poza tym wszystko śmiga jak w formule 1!. Pozdrawiam wszystkich.
      • rat.med Re: Internet + TV 06.04.11, 16:10
        Witam.
        Mam UPC tv+net.
        Internet 25Mb/s smiga az milo, czasami nie zdaze wylapac momentu zaladowania strony :)
        Tv tez jest ok. Chyba ze 2 razy zawiesil sie dekoder ale wystarczy zrestartowac, nawet tego nie zglaszalem.
        Odnosnie anten na balkonach nie widze zadnego problemu.
        Pozdrawiam.
        • pryzmat82 Re: Internet + TV 18.09.11, 01:10
          Mamy wrzesień 2011.
          Mecz pomiędzy JJS a UPC został przerwany w kwietniu. Czy od tego czasu zwiększyła się ilość użytkowników tych ekip. Czekam na SZCZERE opinie, gdyż planuje podpisać umowę na dostawę zarówno TV jak i internetu.
          • kerajm Re: Internet + TV 18.09.11, 10:05
            Na Naszym lokalnym, osiedlowym rynku działa również TP SA
            • kruq_1 Re: Internet + TV 18.09.11, 11:32
              Witam,

Myślę, że rozpoczynanie na nowo tej dyskusji nie ma sensu i już raczej nic nowego nie wprowadzi, bo wszystko zostało już napisane a zwolennicy jak i przeciwnicy jednego i drugiego operatora zawsze się znajdą.
              Miałem zdać relację jak wygląda sytuacja z TV od JJS po wymianie dekodera ale zapomniałem. Faktycznie nastąpiła poprawa i częstotliwość zawieszania zmalała ale jednak nie do zera. Zdarzają się zarówno podwieszenia dekodera, możliwe do usunięcia we własnym zakresie w ciągu ok 5 minut, przez zresetowanie go ale zdarzają się też przerwy w dostawie TV ze strony operatora.
              Dla porównania dodam, że dekoder UPC, który mam w drugim mieszkaniu też się zawiesza ale jest to mniej więcej 1 raz na ok 5-7 takich sytuacji z dekoderem JJS (mówimy tu o okresie mniej więcej 4 miesięcy). Natomiast przerwy ze strony operatora jeszcze nie było żadnej.
    • rixonss Re: Internet + TV 19.09.11, 15:01
      zalezy co dla kogo jest wazniejsze w jednym lepsze jest to w jednym to dlatego ciezko to wybrac
      • tomasz-zzz Re: Internet + TV 19.09.11, 23:15
        ja polecam po co przepłać a awaryjność usługi jest znikoma od instalacja miałem ze 3 problemy na ponad rok użytkowania
        • hoogan Re: Internet + TV 20.09.11, 10:28
          nie chce cię czepiać ale reklamy JSS (duże plakaty) są denerwujące.
          ta firma nawet nie jest ww stanie zrobić dobrego plakatu reklamowego !!!!!
          na plakacie facet i ta babka maja miny jakby mieli rozwolnienie :) :)
          poza tym ten plakat niczego nie pokazuje. teraz widać ze ta firma wszystko robi tanim kosztem.

w mojej firmie i zapewne w każdej innej, podstawą jest dobra reklama,
          dobry plakat ma przyciągać uwagę,
          • morpheus33 Re: Internet + TV 20.09.11, 10:35
            nalezy dodać że co za dużo to niezdrowo. w 113E przedstawiciel przykleił aż trzy plakaty.
            nie mogę się doczekać chwili w której znikną te obrzydliwe płyty i winda wewnątrz będzie wygladać jak winda a nie jakaś dziura
    • jjs_admin nowe kanały platformy "n" oraz 4 kanały 3D ... 13.12.11, 00:05
      Mamy otwarte okno z większością nowo dołączonych kanałów do oferty JJS-BOX.
      Do 15.01.2012 odkodowane będą kanały z poniższej listy dla wszystkich abonentów.

TV Disco
      Polsat Sport News
      Viacom Blink!
      nSport
      Orange Sport
      Wojna i Pokój
      nSport HD
      MGM HD
      Romance TV HD (Czekamy na uprawnienia od nadawcy)
      nPremium (Czekamy na nadawcę oraz na sprzęt z Norwegii)
      nPremium 2 (Czekamy na nadawcę oraz na sprzęt z Norwegii)
      nPremium 3 Działa (nadawca zmieni nazwę - obecnie nFilm)
      nPremium 4 Działa (nadawca zmieni nazwę - obecnie nFilm2)
      Next Music HD
      Next TV HD
      Next TV 3D
      Next Man HD
      Next Man 3D
      Next Lejdis HD
      Next Lejdis 3D
      Next Young HD
      Next Young 3D
      w naszej ofercie posiadamy już blisko 180 kanałów, 34 w jakości HD i 4 w 3D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka