IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.09, 09:04
W czerwcu lecę na 2 tygodniowy pobyt do hotelu Saritas znalazłem wiele różnych
opinii na tym forum ale mam prośbę może ktoś kto tam był mógł by podesłać
kilka zdjęć z hotelu takich nie z oficjalnej strony z chęcią pewnie nie ja
jeden bym je pooglądał. I jeszcze napiszcie czy faktycznie jest tak tragicznie
z leżakami przy basenie i animacjami.
(relaks5@o2.pl)
Obserwuj wątek
    • Gość: relaks Re: saritas IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.09, 13:14
      nie taką pomoc miałem na myśli.
    • Gość: pytacz Re: saritas IP: 212.160.172.* 23.11.09, 13:21
      Skoro masz wyjazd już zarezerwowany, to po co Ci te zdjęcia?
      • Gość: relaks Re: saritas IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.09, 14:19
        Pytacz daj spokój czy wszystkie wątki muszą kończyć się awanturą. Chciałbym
        pooglądać sobie miejsce do którego jadę i brać pod uwagę rady życzliwych którzy
        już tam byli. Jak rozumiem Ciebie w tym hotelu nie było ? więc zdjęć zarówno mi
        jak i tym którzy się zsatanawiają na wyjazdem do tego hotelu nie pomożesz.
        • malgonia1985 Re: saritas 30.11.09, 21:44
          a ja byłam w tym hotelu i uważam że nie ma co panikować :) co do pokoi to sa
          w porządku jedzenie moim zdaniem też jest naprawdę niezłe a wybór taki że i
          przez dwa tygodnie się nie znudzi :) co do leżaków to jest to mały problem
          ja wstawałam rano żeby rezerwować co było trochę uciążliwe... animacje były
          wieczorem... jakie nie wiem bo przez dwa tygodnie nigdy na nich nie byłam :)
          ogólnie polecam ten hotel i szkoda ze jedziesz w czerwcu bo w maju będę tam
          znów to byśmy się spotkali :)
          • Gość: marek Re: saritas IP: 194.150.247.* 01.12.09, 06:25
            Dzięki za informacje samo to że jedziesz do tego hotelu drugi raz
            powoduje że jestem całkiem spokojny ja będę od 29 maja 2 tygodnie a
            napisz jeszcze czy można wybrać się wieczorem na jakieś pląsy
            taneczne i czy do miasta jest daleko i czy można pójść pieszo czy
            jedynie dolmuszem. Z góry dziękuję.
            • Gość: marek relaks Re: saritas IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.09, 13:44
              Bardzo serdecznie dziękuję Małgosiu za zdjęcia jak nasuną mi się jeszcze jakieś
              pytania to pozwolę sobie napisać na @
              • Gość: malgonia1985 Re: saritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:56
                nie ma problemu a dla tych którzy dostępu do Twojego maila nie mają to mogę
                uspokoić że do miasta da się dojść i jest to dość przyjemny spacer choć dość
                długi ale 3 km wzdłuż plaży... ech aż bym chciała być tam znów... ale jeszcze
                tylko 4 miesiące :)
                i z info dodatkowych: nie wiem jak wiosna bo wtedy nie byłam ale latem
                obowiązkowo coś na komary!!!! nie wiem czy to tylko w Saritasie ale tną okropnie ;)
                • a-ksie Re: saritas 10.02.10, 15:45
                  Byłam tam na przełomie maja i czerwca w zeszłym roku, także mogę Cię uspokoić z
                  leżakami nie było żadnych problemów. Co prawda idąc na śniadanie kładliśmy
                  ręczniki na leżaki ale dlatego by siedzieć ze znajomymi. Niestety animacji nie
                  było wcale. Niedaleko hotelu idąc w stronę Alanyi i skręcając w prawo są
                  restauracje i sklepy tam spokojnie można spacerkiem dojść. Do samej Alanyi
                  polecam dolmuszem tanio i szybko a jeżdżą co chwilę (męczące to jest jak się
                  idzie na spacer bo co chwile trąbią by wsiadać) Ja jednak w to miejsce bym się
                  już nie wybrała z powodu brzydkiej plaży i nie wiem czy to był przypadek ale
                  większość gości hotelowych była po 50.
                  • Gość: relaks Re: saritas IP: *.portnet.pl 12.02.10, 14:03
                    Dzięki staram się zbierać jak najwięcej informacji na temat miejsca,
                    do którego pojadę żeby nie być specjalnie zaskoczonym.
                    Na plaży mi specjalnie nie zależy mam ją na codzień, ale trochę
                    szkoda, że jest brudna.
                    Byłem już w Turcji, więc wiem, czego się mogę spodziewać.
                    Brak animacji to minus trzeba będzie wykupić parę wycieczek nastawić
                    się na atrakcje w mieście. Zeszłym razem były atrakcje, ale do
                    miasta 25 km, więc też tak sobie. Cieszy mnie, że są szanse na
                    leżaki jadę na początku czerwca, więc tłoku może nie będzie.
                    Właściwie to hotel opinie ma ok. napisz jak tam all i jedzonko.
                    • a-ksie Re: saritas 15.02.10, 15:40
                      Jedzenie smaczne, dużo choć codziennie kurczak pod różną postacią ;)duży wybór
                      sałatek i ciast. Lepiej owoce brać od razu niż po posiłku bo szybko znikają:) Co
                      do all to alkoholu leją dużo czasem za dużo. Mi brakowało soków bo do wyboru są
                      tylko napoje gazowane i napoje w automatach (woda z sokiem) Na szczęście piwko
                      było dobre.Hotel składa się z 3 budynków. Jak ja byłam to jeden był pusty może
                      dlatego tłoku nie było. Niestety oprócz darmowych drinków nie było nic innego
                      także o wymyślnym drinku z parasolką można zapomnieć. Jak wyjeżdżaliśmy (10
                      czerwca) to widziałam że dopiero zaopatrywali bary w hotelu.Także sezon zaczyna
                      się tam w połowie czerwca.
                      • Gość: relaks Re: saritas IP: *.portnet.pl 16.02.10, 07:47
                        Dziękuję za bardzo przydatne informacje.
                        Faktycznie sezon zaczyna się w czerwcu, ale Ja i tak planowałem
                        wyjazd dużo wcześniej tak w pierwszej połowie maja, bo wilgotność
                        plus upały to nie jest to, co lubię najbardziej ogólnie jadę w
                        pierwszej polowie czerwca inaczej się nie dało.
                        Wymagający nie jestem byle jedzonko było dobre i do syta drinków z
                        parasolkami nie pije, więc na pewno będzie ok. jak możesz to napisz
                        czy dużo jest polaków, bo że w większości po 50 to już wiem (byle
                        byli rozrywkowi). Zeszłym razem trafiłem na mało rozrywkowych
                        niemców po 60.
                        Czytałem, że pokoiki są jakieś mikro czy to prawda?.
                        • ines44 Re: saritas 17.02.10, 08:51
                          Czy plaza przy hotelu jest faktycznie nieciekawa?
                          Jade z dzieckiem i zaniepokoiłam się,że sa spore kamienie w morzu.
                          Czy plaża koło sasiednich hoteli – np.nie pamietam nazwy- chyba
                          Grand Kapitana jest troche lepsza?
                          • Gość: a-ksie Re: saritas IP: 62.233.200.* 17.02.10, 13:07
                            Co do plaży to spacer bez klapek jest niemożliwy. Przy hotelach sztucznie
                            nanoszą piasek jednak kilka dużych fal i z powrotem mnóstwo kamieni. Ładna plaża
                            jest niestety z drugiej strony Alanyi Ja widziałam ja jedynie podczas rejsu
                            statkiem:) Jeśli ktoś lubi spacery brzegiem morza proponuję co najmniej 2 pary
                            klapek hihi Co do rozrywkowych gości to akurat nie zależy od hotelu ale w moim
                            przypadku wszyscy grzecznie szli spać o 23.Jednak nie mieliśmy możliwości na
                            dłuższą biesiadę bo muzyka cichła i zamykali bar. Przewagą byli Polacy, Czesi a
                            Niemców mało jak wyjeżdżaliśmy to przyjechała spora grupa Rosjan. Jedzenia jest
                            sporo więc nie ma obaw, że zabraknie dodatkowo do kolacji rozkładają grill przed
                            stołówką. Ja mieszkałam w hotelu 2 i miałam widok na basen było to lepsze
                            rozwiązanie bo goście pokoji po drugiej stronie mimo widoku na morze podziwiali
                            też strusia a raczej jego krzyk:) ( były już próby uduszenia ptaka haha
                            Skończyło się na chęciach) Co do wielkości to były różne ja miałam malutki na
                            samej górze a znajomi na 2 piętrze całkiem pokaźny. Jednak nie miało to
                            znaczenia bo mało czasu tam spędzaliśmy. Najważniejsze to że klimatyzacja
                            działała. Proszę zwrócić uwagę czy lodówka działa po wyjęciu klucza (było różnie
                            zależności od pokoju i jak się chciało coś schłodzić był problem) Aha i
                            przestrzegam przed otwieranie w nocy balkonu. Nie dość że obudziły nas krzyki z
                            meczetu to dodatkowo byliśmy cali pogryzieni przez komary.
                            • Gość: relaks Re: saritas IP: *.gdynia.mm.pl 17.02.10, 13:46
                              No to trochę mnie zmartwiłaś bo uwielbiam spacery plażą leżnie mi nie służy co
                              zrobić trzeba wyposażyć się w klapki.
                              Co do kąpieli w słonym morzu to kąpię się średnio ze dwa razy tak z przyzwoitości.
                              Zresztą pewnie zakupię jakąś wycieczkę z kąpielą więc jakoś to będzie co do
                              reszty musi wystarczyć basen. Na komary proponuję taką maszynkę wkłada się ją do
                              gniazdka posiada ona płytkę lub pojemnik z płynem na komary sprawdziłem nawet
                              komar turecki nie ma szans i śpi się spokojnie. (a z pawia może jakiś rosół da
                              się ugotować)
                              • malgonia1985 Re: saritas 02.03.10, 21:00
                                plaża moze nie jest najpiękniejsza ale ja nie pamiętam żeby była aż tak straszna
                                a boso smigałam po niej w środku nocy więc chyba się da... fakt, że przy
                                hotelu są spore kamienie ale i jest długi pas gdzie da się swobodnie wejść do
                                wody... a co do towarzystwa to ja trafiłam na same małżeństwa z dziecmi
                                więc to chyba zależy od szczęścia... na jedzonko nie narzekałam a all moim
                                zdaniem był naprawdę niezły... i co było dobre nie zabraniali wnosić napojów
                                na stołówkę więc do obiadku można było pić winko :)
                                • a-ksie Re: saritas 11.03.10, 16:47
                                  Mi też się udało jednego wieczora spacerować bez klapek niestety następnego były
                                  fale i naniosły kamieni:) Wszystkim wybierającym się do tego hotelu proponuję od
                                  razu po przyjeździe (przed opalaniem) skorzystać z łaźni, co do ceny można się
                                  targować. Ja niestety zdążyłam się już opalić więc peeling nie wchodził w grę
                                  ale masaż był super. Mam chory kręgosłup wiec trochę się obawiałam ale widać, że
                                  masażysta zna się na tym bo od razu wyjaśnił mi gdzie mam problem i jaka
                                  rehabilitacja jest wskazana. Także polecam:)
                                  • Gość: relaks Re: saritas IP: *.gdynia.mm.pl 16.03.10, 09:48
                                    A ile tak mniej więcej kosztuje komplet zabiegów w hotelowej sałnie czy aby nie
                                    lepiej pojechać z jakimś biurem. I jeszcze zapytam w jakim języku dogadam się w
                                    hotelowej sałnie bo w hotelu w jakim byłem w zeszłym roku mówili tylko po
                                    niemiecku więc wszystko załatwiane było na migi.
                                    • Gość: a-ksie Re: saritas IP: 62.233.200.* 16.03.10, 12:35
                                      Koszt to ok 20 Euro ale można się targować Mi zeszli do 15Euro.Zabiegi wchodzące
                                      w cenę do peeling całego ciała, kąpiel w pianie, masaż całego ciała i jakieś
                                      olejki. Dokładnie nie pamiętam bo w rezultacie skorzystałam tylko z masażu
                                      (każdy z gości mógł skorzystać z jednego darmowego zabiegu) Panowie mówią po
                                      angielsku i naprawdę nie ma problemu by z nimi się dogadać. W hotelu bywa różnie
                                      ja jak nie mogłam się dogadać top korzystałam z pomocy chłopaka pracującego przy
                                      basenie:)Niektórzy deklarują ze mówią po Polsku (na recepcji)ale w rezultacie
                                      różnie z tym bywa.
                                      • malgonia1985 Re: saritas 19.03.10, 14:13
                                        ja pamietam że mężczyzna w recepcji mówił po niemiecku a kobiety po
                                        angielsku i to naprawde na niezłym poziomie :)
                                        co do łażni to ja byłam w środku sezonu koszt to było 25 euro i
                                        udało nam sie utargować do 20 sam masaz dziewczyna płaciła 10 usd
                                        ale dlatego ze chodziła codziennie a jak jeden raz to 10 euro... no
                                        i my nie mielismy zabiegów za darmo ;)
                                        ale polecam mozna na miescie znalezc taniej ale to trzeba zaliczyc
                                        pierwszego dnia wiec lepiej dac 3 euro wiecej i tyle... nie wiem kto
                                        bedzie w tym roku ale masazysci byli naprawde swietni choc jednego
                                        wywalili za dobieranie sie do turystek ;)
                                        na zyczenie przyjezdza takze kobieta ale ponoc faceci sa lepsi... ja
                                        w cenia miałam saune piling pianke masaz i maseczke :)
                                        ja juz odliczam tygodnie kiedy znow tam pojade i szczerze to
                                        najbardziej sie napalam wlasnie na te masaze... ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka