Dodaj do ulubionych

Turcja z Triadą MAJ 2004

IP: *.wshe.pl 09.03.04, 13:41
Lecę w maju do Turcji z Triadą, czytam tu wiele takich straszliwych
opowieści, ale mam nadzieje dobrze trafic. Nie mam okreslonego hotelu i wiem,
ze tureckie 3 gwiazdki moga okazac sie koszmarem (wiec nie piszcie
mi:Powodzenia), ale chyba sa jeszcze w tym kraju rzeczy, ktore taki ew. stan
rzeczy mi zrekompensuja (wycieczka kosztowala symbolicznie). Czekam na
pozytywne opinie o Turcji (rejon Alanya, Side)
Obserwuj wątek
    • Gość: arielka Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: 150.254.84.* 11.03.04, 13:19
      Ja bylam we wrzesniu (tez z Triada) w *** Purenie w Alanii i jestem zadowolona.
      Jedzenie co prawda koszmarne, ale pojechalam tam zobaczyc Turcje (polecam
      wycieczke do Kapadocji, ktora na prawde zapiera dech), a nie odjadac sie. Plaze
      tez OK, zwirowe i dosc czyste. Poza tym Side, amfiteatr,
      Aspendos.....cudownie...
      Polecam
      • Gość: sonia Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 22:10
        ja byłam z triadą latem 2003 w Alany w aparthotelu Sweet było cudownie! dobre
        jedzenie, fajny nowy hotel! było świetnie! super zabawa dyskoteki w porcie,
        cudowne klimaty. zazdroszczę ci, a sama kiedyś tam wrócę..
        • Gość: miśka Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.wshe.pl 12.03.04, 07:59
          Dzięki dziewczyny, bardzo pozytywnie to napisałyście. Podrózując troche po
          swiecie widze (i tu duzo czytam) duzo narzekania a to na standard, a to na
          obyczaje itp. Moim zdaniem sama radosc daje poznawanie innego kraju, a na pewne
          rzezcy po prostu trzeba przymknac oko, jesli nie zaplacilo sie 4000 zl za
          tydzien w 5* all inclusive !

Turcja wydaje mi sie taka doskonala baza na krotki majowy urlop, mam nadzieje
          na udany i radosny urlop.

Pozdrawiam !
          • Gość: Bea Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.04, 16:30
            Czesc ja tez sie wybieram z Triada w lasnie w maju na wycieczke do Turcji,
            kiedy dokladnie lecisz? moze sie spotkamy :) pozdrawiam Bea
          • Gość: linka Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.04.04, 22:03
            Ja też wybieram się tam z triadą w maju - w pierwszej połowie i mam pewnwe
            obawy co do pogody którą zobaczyłam w Onecie - deszcz i niezbyt ciepło a mi sie
            marzyły kąpiele w morzu. Jeżeli wies coś bardziej pozytywnego na temat pogody w
            pierwszej połowie maja to proszę napisz żebym jednak zabrała jakieś cieplejsze
            ubrania
    • Gość: Gonia Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:34
      Byłam z mężem i 8 letnim synem w Turcji z Triadą w sierpniu 2003 w na obrzeżch
      Alanii w hotelu Atlanta 4*. Hotele tureckie ogólnie nie są o szczególnie
      wysokim standardzie, ale przecież w pokojach spędza się niewiele czasu.
      Jedzenie w formie bufetu, nawet niezłe i pod dostatkiem, tylko trochę
      monotonne. Atlanta jest położona na uboczu, ale za to pięknie nad samym morzem,
      każdy pokój z widokiem na basen i morze. W hiotelu nic się specjalnie nie
      dzieje, ale jest bardzo łatwy dojazd busikami do Alanii gdzie jest gwarno i
      ludno. To, że warto zobaczyc Pamukkale i Kapadocję, to juz pewnie wiesz, a dla
      rozrywki polecam wykupienie wycieczek, oczywiście w jakimś miejscowym biurze,
      bo znacznie taniej, rafting (spływ pontonami), rewelacyjne przeżycie, również
      dla dzieci. Bardzo fajne jest również safarii jeep, zwariowana podróż krętymi
      dróżkami górskimi, przepiękne widoki, walki wodne z plastikowych butelek. Na
      chwile można wrócić do beztroskiego dziecinstwa, wspaniała zabawa.
      • Gość: miśka Re: Turcja z Triadą rafting ! IP: *.wshe.pl 12.03.04, 11:23
        Napisz mi o raftingu, chciałabym w tym uczestniczyc, ale troche sie boje, ze
        jest to kompletne szaleństwo (nie chcialabym wyladowac nagle w wodzie), moze
        podaj jakies szczegoly jak to bylo zorganizowane.
        • Gość: Gonia Re: Turcja z Triadą rafting ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 15:44
          Jeśli lubisz przygody, to rafting jest dla ciebie. Jest to świetne zabawa.
          Jęśli chodzi o bezpieczeństwo, to w każdej zabawie jest trochę szleństwa i
          ryzyka, ale bez tego nie byłoby frajdy. Mieliśmy na głowach kaski, kapoki i
          wiosła i na każdym z pontonów oprócz 6-8 turystów był jakiś wesoły tubylec,
          który wiedział o co chodzi. Turek krzyczał "do psiodu!", a my za wiosła i do
          przodu. Jeśli chodzi o wypadanie z pontonu, to mi się to przytrafiło, ale nasz
          turecki pilot bł czujny i szybko mnie wyłowiono. Nic mi się nie stało, a wrażeń
          mam więcej niż inni. Były bitwy wodne z innymi z pontnów i oczywiście
          bodyrafting. Podczas krótkiego postoju na lądzie i zabawy z wiosłami
          odprowadzono nasze pontony kilanaście metrów dalej i musielismy do nich
          dopłynąć. Utworzyliśmy gigantycznego węża i płyneliśmy z prądem rzeki, która
          tylko na początku wydawała się lodowata, później było to nawet przyjemne, a
          jakie wrażenia... Po tym jak się rozpisałam widać, że są to niezapomniane
          przeżycia. Szczerze polecam. Jeszcze rada, na rafting załóż kostium i na to t-
          shirt, bo kapoki sa szorstkie i sztywne, a wycieczkę radzę wykupić w jakimś
          tamtejszym biurze, bo organizacja rezydenta kończyła się w chwili dowiezienia
          nas autobusem na miejsce.
          • ao22 Re: Turcja z Triadą rafting ! 12.03.04, 18:04
            Z tym szaleństwem to bym nie przesadzała :-)) rzeka, oprócz tego, ze lodowata,
            to jest raczej spokojna i tylko momentami (na caly spływ jakies 3-4 razy)
            są "ostrzejsze"miejsca. Ale zabawa naprawde jest przednia, to troche tak, jak
            napisał ktoś wczesniej- ze wszyskich wychodza dzieci i największą zabawa jest
            ochlapanie pontonu obok :-))
      • Gość: gargulec Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.adsl.ttnet.net.tr 30.04.04, 09:15
        ja tez bylem. I wroce. Przesadzilas z tanio z miejscowym biurem - pojechalem z
        Pacho Tours i dopiero w Kapadocji okazalo sie, ze nawet nie podjezdzamy pod
        muzeum Goreme czy do Derinkuyu! Gdybym sie nie oczytal pewnie bym nawet nie
        wiedzial ze tam sa...
        pozdrawiam
    • roluso Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 17.03.04, 14:43
      Potwierdzam wszystko co Gonia opisała.Nie zabieraj ze sobą dokumentów ,a
      pieniędzy mało , bo wszystko będzie mokre(nie pomogą woreczki foliowe).Do
      autobusu wez ze sobą ręcznik.Życzę równie udanych jak moje wrażeń.
      • Gość: miśka Do roluso IP: *.wshe.pl 17.03.04, 15:03
        Napisz wiec o tych pozytywnych wrazeniach !!!! Ja raczej nie planuje wypraw
        typu Kapadocja, zwiedzac bede bardziej lokalnie, gdzie byles/bylas ?
    • Gość: greg Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.chello.pl 04.04.04, 22:21
      Objechałem już cały basen morza Śródziemnego, ale wakacje w Turcji były dla
      mnie chyba najfajniejsze. Byłem w Alanji w hotelu apartamentowym "Ocean",
      piękny nieduży hotel z basenem, naprawdę kapitalny, szkoda że nie widzę go już
      w ofercie biur podróży, położony tuż przy plaży Kleopatry - i to też był hotel
      3-gwiazdkowy. Co do raftingu to zgadzam się całkowicie z poprzednikami, jest
      naprawdę świetny, tylko musisz się odpowiednio ubrać gdyż będziesz cała mokra
      (chociaż nie wiem czy w maju woda w tej górskiej rzece nie będzie za zimna - ja
      byłem w sierpniu ,a mimo to była chłodna). Jest to 14-km spływ pontonami górską
      rzeką (na progu wodnym zwanym Rosyjską Ruletką lepiej uważać).Natomiast nie
      wyobrażam sobie,żeby będąc w Turcji nie pojechać do Kapadocji, po prostu nie
      możesz tego przegapić.Jest to fantastyczna górska kraina jak z bajki - zobacz
      to koniecznie niezależnie od kosztów. Moje obawy co do twojego wyjazdu budzi
      jedynie termin i biuro z którym jedziesz.Myślę że maj to jeszcze nie jest zbyt
      dobry miesiąc na kąpiele w morzu i plażowanie, natomiast biuro "Triada" to już
      zupełnie inna bajka - ja sam i moi znajomi mieliśmy tyle "ciekawych" przygód z
      tym biurem,że wiem iż spodziewać się po nich możesz wszystkiego(zresztą
      poczytaj sobie tutaj na tym forum co ludzie piszą na temat "Triady").Jeśli
      piszesz, że wycieczka kosztowała symbolicznie to spodziewaj się również
      symbolicznego standartu
      • Gość: Miśka Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 do Grega IP: *.wshe.pl 05.04.04, 15:18
        Prosze nie załamuj mnie tymi groznie brzmiacymi opowiesciami, mam nadzieje, ze
        sobie jakos z nimi poradze, chyba nie zakwateruja mnie na ulicy. Wiem, ze moze
        byc kiepsko pod wzgledem hotelu, jego polozenia, ale w koncu inne rzeczy beda
        mialy znaczenie ! Gdybym chciala caly czas spedzic przy luksusowym basenie, to
        raczej nie ta oferta, wiem.
    • Gość: zz_nowy Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: 193.178.143.* 05.04.04, 11:21
      Turcja jest rewelacyjnie niesamowita!!

Gdyby nie sytuacja na świecie to pojechałbym tam jeszcze raz. Manavgat,
      Aspendos, Side, Konya, Goreme w Kapadocji, Plaża Kleopatry w Alanyi... Port w
      Alanyi wieczorem ech.....

• Gość: linka Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.media / *.media-saturn.com 26.04.04, 10:34
        Jeżeli ktoś z Was wie coś na temat pogody w Alani w pierwszej połowie maja to
        bardzo proszę o informacje bo prognozy w Onecie nie są zbyt miłe. Może ktoś z
        Was był tam w ubiegłych latach w tym okresie i ma dla mnie jakieś bardziej
        przyjazne informacje. Dzieki za wszelkie uwagi.
        • kiranna dobra nowina :) 01.05.04, 04:50
          Gość portalu: linka napisał(a):

> Jeżeli ktoś z Was wie coś na temat pogody w Alani w pierwszej połowie maja to
          > bardzo proszę o informacje bo prognozy w Onecie nie są zbyt miłe. Może ktoś z
          > Was był tam w ubiegłych latach w tym okresie i ma dla mnie jakieś bardziej
          > przyjazne informacje. Dzieki za wszelkie uwagi.

pogode w Antalyi na najblizsze 7 dni mozna zobaczyc tu:
          havadurumu.mynet.com/expWeather/?cityCode=75786&cityName=Antalya
          Od poniedzialku slonecznie (czesciowe zachmurzenie, temp 21 st C), a od srody
          wyrazny skok temperatury do ok. 30 st C!
          milych wakacji :)

• Gość: Sylwia Re: Turcja z Triadą MAJ 2004 IP: *.tele2.pl 04.05.04, 10:15
      Cześć-mam pytanie lecisz może 12.05?? z Katowic??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka