Gość: kris IP: 80.50.236.* 12.07.10, 22:32 dzisiaj wróciliśmy z tego hotelu - było super. Jakieś pytania chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wujartek Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.ilabs.pl 13.07.10, 09:57 My wyjeżdżamy 31.08.10. Mam pytanie czy w okolicy są polskojęzyczne BP oferujące wycieczki . Jak daleko jest do plaży i jak ona wygląda.Jakie są pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 13.07.10, 19:00 Witam, W poniedziałek wybieramy się do tego hotelu z dziećmi. Mam kilka pytań: 1. z jakiego biura lecieliście i czy nie było problemów? 2. jak było z klimatyzacją w pokojach oraz temperaturą na zewnątrz? Proszę też o kilka cennych wskazówek, które mogą być pomocne. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 212.51.203.* 14.07.10, 16:17 1 Byliśmy z Itaką 2 Klima w pokojach działa OK, temperatura na zewnątrz jest do wytrzymania, przez dwa tygodnie codziennie wiał fajny wiaterek od morza, wcześniej byłem w Side i Alanii i wydaje mi się że tu jest chłodniej 4 w miasteczku jest kilka BP w których bez problemu kupisz wycieczki taniej niż w Hotelu, my nie korzystaliśmy ale znajomi byli i są zadowoleni 5 Plaża jest bardzo szeroka i piaszczysta (ciemny piach), parasole z leżakami są chyba ok80 m od morza , ale nasze dziewczyny ciągły sobie leżaki i leżały przy wodzie. Zejście do morza żwirkowe, ale w morzu pod stopami już piasek Jeżeli macie konkretne pytania to pytjcie. My wróciliśmy BARDZO zadowleni Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 14.07.10, 17:31 Dzięki za informację. My też lecimy z Itaką. Mam jeszcze pytania: 1) czy trzeba brać buty do wody (czy są np. jeżowce w morzu)? 2) czy byliście na darmowej wycieczce z Itaki - bo my taką otrzymaliśmy przy rezerwacji. A jak byliście, to czy warto? 3) jaką walutę lepiej mieć - dolary czy euro? O jedzenie nie pytam, bo czytałam na licznych forach, że jest dobre i mam taką nadzieję. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 212.51.203.* 14.07.10, 18:23 1 Buty nie będą potrzebne, dzieci także chodziły na boso 2 Wycieczka do Tlos jest OK, zwiedza się piękny wąwóz oraz starożytne ruiny grobowców 3 Waluta bez różnicy, w miasteczku ceny z reguły były podawane w lirach i funtach, ale bez problemu przeliczali na euro czy dolary. Warto jednakże znać obecne przeliczniki Odnośnie jedzenia to mimo iż sie kontrolowałem przytyłem 3 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujartek Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.ilabs.pl 14.07.10, 23:00 Dzięki za informacje, my również lecimy z Itaki.Jeszcze jedno pytanie czy w hotelu dużo jest polskich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 15.07.10, 07:48 Witam Mam nadzieję, że to już ostatnie pytania. 1. czy w recepcji pracuje ktoś polskojęzyczny, 2. w której częsci hotelu są pokoje itaki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 80.50.236.* 15.07.10, 23:29 1 my się nie spotkaliśmy z polskim językiem na recepcji, ale mówią po angielsku, a jak była potrzeba to p. rezydent p. Ewa rozmawiała po turecku 2 z tego co zauważyłem wszyscy Polacy mieszkali w budynku głównym, bungalowy należą już chyba do części Palace 3 Polaków było sporo chyba więcej niż Rosjan, ale Angoli to z 70% Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 16.07.10, 08:32 Witam, dziękuję za odpowiedzi. Jednak nasunęły mi się kolejne pytania: 1. Jak daleko jest z tego budynku, gdzie mieszkają Polacy na basen i na plażę, do restauracji itp., 2.My lecimy w trzy rodziny i zalezy nam na pokojach koło siebie - z Pana odpowiedzi wynika, że byliście przynajmniej w dwie rodziny (chyba, że się mylę). Zgłaszaliśmy ten fakt w Itace i zastanawaimy się czy dostaniemy koło siebie, czy ew. trzeba będzie załatwić (+ napiwek). 3. Jak wygląda sprawa z napiwkami na tym hotelu, 4. Czy były komary. Dziękuję ponownie za pomocne informacje. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 212.51.203.* 16.07.10, 16:18 1 Do restauracji przechodzi wewnątrz hotelu, basen jest przed hotelem natomist do plaży trzeba się przeiść alejkami ok. 100-150 m od basenów 2 Nas było 6 rodzin także chcieliśmy być jak najbliżej siebie , ale jak się póżniej okazało to pokoje były podobno przydzielone już wcześniej i nawet próba napiwku nie wchodziła w rachubę. Hotel ten składa się z trzech budynków połączonych holami w jeden trójkąt więc wszędzie jest blisko i naprawdę nie ma sensu nic kombinować 3 Napiwki jak wszędzie są mile widziane ale tutaj nikt nie był nachalny, jak daliśmy kelnerowi w restauracji to jak wchodzilśmy to od razu się nami interesował i przynosił picie, jak dostał barman w lobby to drinki donosił nam do stolika 4 Codziennie wieczorem były opryski na komary. W części PALACE był plac zabaw dla dzieci i jak wieczorem tam szliśmy to czasami się zdarzył jakiś komar ale było ich naprawdę bardzo mało Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku , jeśli jeszcze są pytanka to odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 16.07.10, 17:10 Dzięki za informację - na pewno będą nam pomocne. Jeżeli jeszcze można, to: 1)czy jest lekarz na hotelu? 2)gdzie lepiej robić zakupy - w hotelu czy na bazarze? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 212.51.203.* 16.07.10, 17:29 1 Lekarz jest w hotelu 2 Zależy co chcecie kupować Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 16.07.10, 19:45 Ewentualnie jakieś podkoszulki, ręczniki, pamiątki. Nie nastawiamy się raczej na jakieś większe zakupy. I jeszcze ostatnie pytanie - jak wygląda sprawa z leżakami przy basenie. Czy trzeba rano zajmować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 212.51.203.* 16.07.10, 19:54 odnośnie leżaków przy basenie to wychodząc o 10 były jeszce wolne, ale jak chciałem przy samym basenie to szedłem pred śniadaniem o 8,30 Pamiątki kupicie w hotelu w cenach podobnych jak w miasteczku Odpowiedz Link Zgłoś
74_ania Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 17.07.10, 08:32 Jeszcze raz dzięki za wyczerpujące informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 08.02.11, 14:11 ma ktoś jeszcze jakieś rady? wybieramy się w lipcu z dwójką dzieci (5 i 7 lat) Jakie wycieczki fakultatywne polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
rena220 Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 05.03.11, 17:43 Czy ktoś leci z Poznania 25.06.2011? Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 11.04.11, 13:45 Lub 13.06 z Wrocławia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta112 Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: 78.133.218.* 05.05.11, 15:08 Witaj My lecimy w tym samym terminie, ale z Warszawy z 2 dzieci (4 i 8 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 06.05.11, 11:21 My też z dwójką dzieci - 4 i 6 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 12.04.11, 11:55 a może 16.07 z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 09:23 11.05.2011 z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 26.04.11, 14:17 Czyli jedziesz jako pierwszy:) Nie zapomnij podzielić się wrażeniami po powrocie i udanego odpoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 14:21 A czy komuś zdarzyło się dokupować dobę w hotelu, ewentualnie jeśli to było niemożliwe (bo brakowało pokoi) to samo wyżywienie? Jadę z dwójką dzieci i Itaka zafunduje mi wypad z pokoju o 12.00 a wylot do Polski mam dopiero 3.50. Sama Itaka potraktowała mnie dziś z buta i twierdzi, że nie zna cen, że sama sobie musze załatwiać itd. Ja wiem, że sama sobie muszę, ale wolałabym znac przedział cenowy, żebym nie padła trupem potem w recepcji. Perspektywa koczowania cały dzień i powrotu bez przebrania się czy przekąpania nie jest zbyt kusząca, ale jak się rezerwuje cokolwiek teraz to tak to jest. Wyboru nie ma już prawie żadnego, a tu niezła cena, miejsce też, tylko ten cholerny powrót. Bywałam już w różnych miejscach, ale jak do tej pory taka róznica w godzinach wyjazdu nigdy mi sie nie trafiła, zawsze było nadpłacone i wychodziło się z pokoju w ostatniej chwili :-( Ech, do jutra muszę potwierdzić rezerwację i chyba przyjdzie przełknąć żabę, bo jak tu czytam, to są to powszechne praktyki Itaki, a tylko ona ma jeszcze kilka miejsc do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 28.04.11, 14:33 Ale od kiedy do kiedy masz wykupiony konkretnie pobyt? Przecież nie możesz mieć wylotu o 3.50 rano kolejnego dnia- tzn., możesz mieć wylot o takiej godzinie ale powinno to być w dzień który jest ostatnim twojego pobytu czyli np. pobyt 4-18 maja i 18 maja o 3,50 wylot - wtedy wyjazd jest z hotelu powiedzmy koło 1 w nocy i pokój masz do końca. Lub też doba hotelowa kończy ci się o 12tej w południe 18-go a wylot 15.50 czyli kilka godzin koczujesz na walizkach - ale wtedy z tego co wiem z all inclusive mozesz korzystać do końca, przynajmniej tak było w hotelach w których do tej pory byliśmy Jeśli data wylotu nie pokrywa się z datą pobytu to chyba jest to niezgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 19:41 No dokładnie tak jest, dlatego zgłupiałam - na wstępnej rezerwacji mam lot 14.08 o 3.50, a wczasy do 13.08 - stąd moja obawa, że nie tylko z pokoju wywalą 9logiczne), ale i jedzenia nie dadzą. A hotel w polu, nie w mieście. Znalazłam gdzieś inny wątek o tym hotelu i widzę, że to powszdchna praktyka Itaki - raz ludzie mają jedzenie do końca, raz nie. Mogliby chociaż w Itace wiedzieć jakie to sa koszty, a oni zdziwieni, że to jakikolwiek problem, że mogę się dopytac na miejscu. Mogę i to zrobię - nie mam problemu z komunikacją, ale jak grzecznie pytam, to panienka powinna coś chyba odpowiedzieć, a ona tak, jakbym byla pierwszą osobą, którą to spotka. Ja to jak wielbłąd, dam radę nawet jak mnie odetną od wszystkiego, ale dzieciaki nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical 29.04.11, 13:26 Powiem ci szczerze że z ciekawości sprawdzałam to wczoraj na stronie wakacje.pl bo tam można fajnie porownywac godziny wylotów z poszczególnych miast i rzeczywiście przy WAW jest kilka razy taki myk, że wczasy kończą się jeden dzień przez planowaną datą przylotu. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej szczęśliwie nie miałam z niczym takim do czynienia. Chyba na twoim miejscu zastanawiałabym się nad zmianą hotelu lub lotniska - daty wylotu, przy większości terminów do tego hotelu daty są normalne -14dni Jak moje dzieci były mniejsze i spały jeszcze w dzień kilka razy próbowaliśmy przedłużać dobę ale z reguły w sezonie był z tym ogromny problem ze wzgledu na brak wolnych pokoi w hotelu, i kończyło się na spaniu dzieci na leżaku koło basenu:) Ale to była kwestia tylko kilku godzin a nie połowy doby! Pani w biurze w Polsce powie ci że oczywiście bez problemu wszystko na miejscu załatwisz a potem na miejscu może na ciebie czekać niemiła niespodzianka. Ja bym nie ryzykowała - dzieci małe są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Sarigerme TTH(Joy) Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 13:46 Yo-witka, małe nie, bo 9 i 14, ale tak czy owak masakra. dzisiejsze ustalanie potwierdziło to, że jedzenia nie ma od południa i nie wiadomo jaka jest cena - to zależy od obłożenia hotelu (???), pory roku (przecież wiadomo co do dnia). Pozostanie mi chyba napisac do samego hotelu, ale wydaje mi się, że rezerwując cos przez biuro podróży to oni powinni robic takie rzeczy. Ja nie znalazłam innych opcji wyjadowych do tego hotelu. Niestety wiąże mnie data, bo mąż ma takie urlop i już. Znalazłam inne hotele, ciut gorsze, a tu zonk, też Itaka, też wylot 3.50, też czekanie :-(. No i wylot z Wawy jest zdecydowanie najkorzystniejszy odległościowo od domu. Zastanawiam się czy w recepcji zabierają opaski przy wymeldowaniu, bo nigdy wcześniej tego nigdzie nie robiono i można było korzystać z jedzenia az do wylotu. Wtedy nie byłoby problemu. Kurczę. Nie mieści mi sie to w głowie, wolałabym nadpłacić, czyli lecieć wczesniej, mając zapłacone do 14go włącznie, a nie taka niewiadoma. Mam nadzieję, że odezwie sie ktoś, kto w tym hotelu to przeżył, może nie jest tak koszmarnie, ale mając w perspektywie koczowanie w upale, parę godzin na lotnisku (podobno koło pięciu) potem lot i jazdę samochodem do domu nad ranem to nie wygląda to najlepiej. Ech :-( Nie ma się już dwudziestu lat na takie ekscesy na zakończenie urlopu :-) ani ochoty na powszechne praktyki Polaków i innych nacji, czyli olewamy przepisy i robimy sobie kanapeczki na wynos przy śniadanku. Mowy nie ma, umarłabym. Napiszę do hotelu, choć wątpię czy mi odpowiedzą, pewnie mail zginie w tłumie ważniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Yo-witka - dzięki! IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 14:10 No ja nie wiem jak się tak dałam zakręcić, że tylko takie godziny. Wiekszość takich jest, panie z biur podróży nawet nie poszukały, ze dwa dni później wylot jest o 20.00, czyli zabiorą nas z hotelu pewnie koło 16.00, spoko wodza tak zwane! Oj, jak człowiek sam czegoś nie poszuka, albo nie skorzysta z wiadomości przytomnych forumowiczów to rzadko kiedy jest dobrze. Jeszcze raz ogromne dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Yo-witka - dzięki! 29.04.11, 14:50 Nie ma sprawy:) Czyli zmieniacie datę wylotu o dwa dni? No i super! Mam nadzieję że urlop wam się uda - my lecimy 13go czerwca z WRO, po powrocie na pewno podzielę się wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Yo-witka - dzięki! 29.04.11, 15:45 cholera, ja mam wylot 16.07 i dokładnie ten sam problem - pobyt do 30.07, a wylot powrotny 31.07 o 3.50. Chyba muszę się zainteresować zmianą terminu :( Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Yo-witka - dzięki! 02.05.11, 15:09 Spróbuj - może też znajdziesz jakiś termin przybliżony ale z innymi godzinami wylotów A swoją drogą takie praktyki powinny być zakazane- to jest trochę chwyt poniżej pasa,mimo że taka infomacja pojawia się przed wykupieniem wczasów i można to wcześniej wychwycić, nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś