amw77 05.12.10, 13:22 plaze.onet.pl/reportaze/do-syta-po-polsku,1,4015323,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Polak potrafi IP: 192.109.140.* 05.12.10, 17:00 osobiście się z tym nie spotkałem, za to bardzo drażnili mnie sąsiedzi ze wschodu ładujący na talerze ile wlazło, plus 25% gratis, a potem to wszystko zostawiali. No i chociaż palenie nie jest mi specjalnie obce to jest wkurzajace te chmary dymu podczas posiłków do okoła , a to już dotyczy wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: Polak potrafi IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 17:38 Faktem jest że na zagraniczne wycieczki wyjeżdza coraz więcej hołoty, zresztą nie tylko z Polski. Psują opinie o Polakach co w konsekwencji tamtejsza obsługa hoteli i restauracji nie przepada za nami. Bariera językowa a także nie obycie w wielkim świecie wielu z naszych rodaków, sprawia ze jesteśmy nisko notowani na turystycznej giełdzie. I warto o tym pamiętać, przy okazji kolejnych wakacyjnych zagranicznych wojaży. Bo w wielu przypadkach biorą nas za Rosjan. Powinniśmy reprezentować wyższy poziom od nich. Opisany przypadek pokazuje, że nie zawsze tak jest. Wynoszą jedzenie z restauracji po to by pózniej robić sobie libacje alkoholowe na tarasie i drzeć mordy do póżnych godzin nocnych. Spotkałem sie z takim przypadkiem w czasie pobytu w Tunezji. Dobrze ze przyjechali tylko na 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
sarlo51 Re: Polak potrafi 08.12.10, 02:52 Ludzie i ludziska sa na calym swiecie. Nie widze ze tylko cholota sie zle zachowuje.Prosze sie obejrzyc w kolo jak wychodzicie ze samolotu i 1klasy samolotu,Widzialam wszystko.Pieniadze sa na 1klase ale bez wychowania.To nic nie ma skad pochodzisz tylko jak byles wychowany wdomu.Wychowanie pochodzi z domu tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Ludzisków trzeba edukować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:04 do biletów dołaczać ulotki, pisać więcej w gazetach albo nakręcić kolejny odcinek Majki w hotelu nad Morzem Środziemnym. Sposobów znajdzie się na pewno tysiące. Skąd większość ma niby o tym wiedzieć skoro masowa turystyka zagraniczna to praktycznie dopiero pierwsze pokolenie, na wszasach FWP dostawało się zawsze porcję na talerzu i nikt nie robił problemu jak to co się nie zjadło zabierało się do pokoju bo grzech było wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Polak potrafi 10.12.10, 12:15 Wygląda na to, że obecnie zarysowuje się nowy trend w mediach elektronicznych - narzekanie na Polaków-wczasowiczów, być może z jakimś celem edukacyjnym na względzie. Oto kolejny tekst w tym temacie: www.emetro.pl/emetro/1,85648,8783637,Polak_za_granica__skapy__ale_porzadny.html Odpowiedz Link Zgłoś
amw77 Re: Polak potrafi 10.12.10, 12:26 Daleka jestem od pisania pod mode, raczej mialo to na celu edukacje wlasnie, z korzyscia dla naszych rodakow za granica. Moim zdaniem to dobrze, ze pojawiaja sie takie artykuly, docieraja tym samym do wiekszego grona, i moze jakis procent ludzi wezmie sobie do serca i zastanowi sie. Moze w ten sposob uniknie sie takich watkow jak "straszny kraj" itp., nalezy najpierw zajrzec w glab siebie, a potem oceniac... Po drugie mysle, ze zachowanie Polakow to pewna cecha narodowa wynikajaca tez z czasow PRL-u, ze mi sie nalezy bo to czy tamto itd., i niestety mlode pokolenie urodzone po 90 roku jest nadal przesiakniete takim mysleniem, jakby wyssane z mlekiem matki... Odpowiedz Link Zgłoś