Dodaj do ulubionych

YES Airways opinie

• Gość: Marta Re: Poznań - Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 12:53
      Zobaczymy ja niedzielny lot z Poznania do Bodrum?
      • kubusieczek551 Re: Poznań - Bodrum 03.06.11, 14:19
        Gdzieś wyczytałem że 7 czerwca ma przylecieć do Polski drugi samolot Yes Airways. Z dwoma samolotami będzie już o wiele lepiej w razie jakiś usterek..;)

• Gość: Yogi BABU Re: Poznań - Bodrum IP: 195.245.213.* 03.06.11, 15:46
          Dzis loty wykonywane sa zgodnie z planem: YAP4138 wyladował w Katowicach punktualnie, YAP4128 dotarł do Warszawy z małym opóźnieniem (30 minut).... :-)
          • Gość: asd Re: Poznań - Bodrum IP: *.centertel.pl 03.06.11, 16:42
            Dzwoniłam dzisiaj do Itaki, ponieważ mam jutro odebrać osobę, która przylatuje z marsa alam do warszawy (przewoźnik yes airways), odnośnie godzin przylotu otrzymywałam sprzeczne informację (raz 14, innym razem 19), pytałam się też Pani z czego wynikają opóźnienia, które dotyczą tych linii lotniczych, usłyszałam, że są one podyktowane sprawami organizacyjnymi, a nie problemami technicznymi samolotu..
            • Gość: magdalenka87 Re: katowice- antalya IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 17:45
              Witam Was,

zaczynam się poważnie martwić, ponieważ 10 lecimy z Katowic do Turcji i niepokoiło mnie to, że jakieś nowe, mało znane linie wykonują rejs-jednak sądziłam, że trzeba im dać szanse a tu takie klocki:( martwię się, bo lot mamy po 23 i na miejscu mamy byc o 3.00 chciałabym wierzyć, że lot się nie opóźni ... macie jakieś najnowsze info? Te samoloty są w ogóle sprawne?Kurcze:( Sądziłam, że Itaka to porządna firma...
              • Gość: MechaniK Re: katowice- antalya IP: *.internetia.net.pl 03.06.11, 19:37
                > Te samoloty są w ogóle sprawne?
                Nie, latają dzięki wierze (naszej) i łasce (boskiej).
                • Gość: graga123 Re: katowice- antalya IP: *.telpol.net.pl 03.06.11, 23:13
                  ostatnio lot z Katowic do Izmiru był punktualny
        • Gość: hesia Re: Poznań - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 07:47
          drugi samolot nic nie zmieni bo one będą latały gęsiego, jeden za drugim. lecę 22/07 i miałam do wyboru:
          Z W-wy 8:30 powrotny 3:40 lub
          z W-wy 8:35 powrotny 3:30
          zatem nie ma szans aby jeden samolot zabrał pasażerów w razie awarii drugiego. Myslę też że może być spore zamieszanie w związku z duża ilościa pasażerów lecących ta samą linią w tym samym kierunku, bedzie pewnie niezły kocioł
          • Gość: Marta Re: Poznań - Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:41
            Dziś w Poznaniu o godzinie 13:35 powinien lądować YAP4108 z Izmiru.... może się spisze...
          • Gość: Marta Re: Poznań - Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:36
            Czy ktoś wie jak wyglądał wczorajszy tj. 12,06,11 lot na lini Poznań - Bodrum?
    • katadam33 Re: YES Airways opinie 04.06.11, 21:43
      Powrót OK, bez opóznien
      • Gość: Rafał Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 05.06.11, 07:50
        YAP4151 do Antalii wystartował planowo, tyle że to nie Airbus A320 SP-IAA linii YES AIRWAYS lecz Boeing 737 SP-IGN linii Air Italy Polska.
        • Gość: globus Re: YES Airways opinie IP: *.dobrafirma.com 05.06.11, 08:44
          Air Italy Polska jest OK !...Najważniejsze że potrafią w razie potrzeby podstawic inny samolot :)Ostatnio nie ma już taaakich opózniej;)Mam pytanie do tych którzy często latają na wakacje-czy do bagażu podręcznego można zabrac statyw fotograficzny?Czy nie ma z tym kłopotów na bramce???Pozdrawiam i życzę udanych lotów!
          • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.11, 10:08
            dołączam sie do pytania o statyw
            w podręczny czy rejestrowany?
            • Gość: BooMERSAN Re: YES Airways opinie IP: *.kielce.net.pl 06.06.11, 10:05
              Statyw możesz wsadzić do rejestrowanego lub zabrać do samolotu. W samolocie nie zapłacisz, bo sprzęt foto nie liczy się jako bagaz. Będziesz jednak musiał oddać go przed wejściem na pokład, tj. wózki dla dzieci. A najlepiej zadzwoń do Yes-a i zapytaj. Każda linia ma swoje zwyczaje.
        • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 09:24
          musiał być inny bo samolot bo YAP4145 z W-wy do Bodrum był na 9:05 - dwa loty prawie w jednym czasie. A lot do Bodrum chyba będzie opóźniony:(
          • Gość: Rafał Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 05.06.11, 09:51
            Wszystko jest OK. Do Bodrum (BJV) wystartował planowo z Warszawy A320 linii Yes Airways a do Antalii lata dzisiaj Boeing 737 SP-IGN linii Air Italy Polska w zastępstwie za drugi samolot A320 Yes Airweys.
            Jak dotychczas obydwa PLANOWO.
            • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 12:00
              masz rację lot był bez opóźnień - wg flightradar24 już wylądował. W końcu się ogarnęli!
              pozdr.
              • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 09:18
                A czy ktoś może wiek jak miał sie wczoraj lot na trasie Poznań-Bodrum? Nie mogłam sprawdzic a własnie tym lotem jestem zainteresowana.
    • Gość: J Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.06.11, 11:12
      Dzisiejszy wylot z Wrocławia już opóźniony o 2h (na tą chwilę)
      • Gość: Yogi BABU Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: 195.245.213.* 06.06.11, 11:51
        Obawiam sie że opóóźnienie bedzie jeszcze większe... Rano o 9.15 z Warszawy do Dalaman powinien wystartować YAP4101.... jak ustaliłem wystartował przed chwilą
        • Gość: marcin Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:04
          dzisiaj z wrocławia

16:25 YES AIRWAYS YAP4103 do DALAMAN ODLOT dopiero na godzinę 19:00 zaplanowany :(

Jutro lece o 15:45 z Wrocławia mam nadzieje, że będzie ok
          • Gość: tommik Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.jmdi.pl 06.06.11, 17:45
            coś się ruszyło na stronie Itaki przy większości ofert nie ma obecnie podanych godzin lotów a niektóre wycieczki zostały skrócone o jeden dzień z 16 dni do 15 dni .Sam ma zarezerwone od 1-16 lipca a teraz na stronie ten hotel podany jest od 1-15 lipca więc chyba itaka zaczeła szukać innej alternatywy w postaci innego przewoźnika gdyż ten strasznie psuje jej renomę
            • Gość: Tracker Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 19:26
              Zaczęło się od tego, że najpierw opóźniony wyleciał samolot z Warszawy do Dalalam (4h) i później już się opóźnienie ciągnęło - Wrocław delay 2,5h i od razu Kraków oraz oczywiście powracający ludzie do Wawy ( planowo po 19 tureckiego czasu mieli wylecieć - wylecą 2,5 - 3 h później ). Jutro w sumie powinno być planowo o ile się znowu coś nie wydarzy.
              • Gość: Tracker Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 20:26
                Z Krakowa widzę 20:30 wylot więc już jakoś idzie... ludzie kolację stracili, ale może ok północy będą w hotelach. Więc miłego pobytu wszystkim i zero opóźniej dla lecących w innych terminach ;) Mimo, że dzisiejsze rejsy YAP to złośliwi pomyślą "Ja p...le" to wiadomo, zdarza się każdym liniom... Muszę powiedzieć, że przynajmniej telefony odbierają i informują bez ściemy co i jak.
              • Gość: LL Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: 77.236.26.* 06.06.11, 20:28
                (YAP 4103) Kraków (KRK) - Dalaman(DLM) 2011-06-20 pon, planowo miało być: 15:50 - 19:20.
                A teraz na www.krakowairport.pl/pl/18/3/32/Odloty-online jest napisane ze dopiero o 20.30 wystartuje z Krakowa - 4:40 opóźnienia, masakra ...

Czy ktoś się orientuje, jakie prawa do ewentualnego odszkodowania ma klient Itaki?
                Bo rozumiem ze Itaka wyciągnie konsekwencje od przewoźnika, a klienci Itaki - od jak dużego opóźnienia można w ogóle skarżyć biuro podróży?
                • Gość: Tracker Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 20:40
                  > (YAP 4103) Kraków (KRK) - Dalaman(DLM) 2011-06-20 pon, planowo miało być: 15:
                  > 50 - 19:20.

Chyba info jest nieścisłe, bo z Wrocławia ten samolot miał wystartować planowo 16:35 do Dalalam via Kraków, więc nie mógł być planowo w Krakowie 15:50.
                  Opóźnienie to ok 2,5 h

> Czy ktoś się orientuje, jakie prawa do ewentualnego odszkodowania ma klient Ita
                  > ki?
                  > Bo rozumiem ze Itaka wyciągnie konsekwencje od przewoźnika, a klienci Itaki - o
                  > d jak dużego opóźnienia można w ogóle skarżyć biuro podróży?

Zależy jak umowa jest sprecyzowana, moim zdaniem wszelkie teksty typu, że biuro nie odpowiada za przewodnika są niezgodne z prawem konsumenckim i można żądać odszkodowania od biura... chociaż też można bezpośrednio od linii lotniczej
                  • Gość: Tracker * poprawka: przewoźnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 20:41
                    >Zależy jak umowa jest sprecyzowana, moim zdaniem wszelkie teksty typu, że biuro
                    > nie odpowiada za przewodnika

Oczywiście chodziło o przewoźnika
                  • Gość: mada Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.centertel.pl 06.06.11, 22:57
                    Ale Wrocław wg info startuje o 14.35 , ja mam taką informację na 20 czerwca.
                    • Gość: Tracker Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 07:40
                      > Ale Wrocław wg info startuje o 14.35 , ja mam taką informację na 20 czerwca.

Ludzie którzy wylatywali wczoraj też mieli wcześniej 14:35 i została ta godzina zmieniona na 2 godz. pozniej, a do tego doszło później jeszcze nieplanowane opóźnienie.
                      Proponuję zweryfikować godzinę odlotu u przewoźnika - jeśli to yes airways to: +48 22 644 98 68 W biurze podróży też powinni wiedzieć...
                      Acha - latają też do Dalalam jakieś inne ( tureckie ) linie, z innymi biurami. Ja nie wiem z jakimi liniami Ty lecisz. Niemniej jeśli numer lotu zaczyna sie od YAP to są to Yes Airways
                      • Gość: x Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.11, 08:10
                        o co chodzi? wg inf z Itaki Wrocław- Izmir 07.06 jest o 15.45 a na lotnisku wylot o 14.40?
                        • Gość: marcin Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:36
                          no własnie też nie wiem o co chodzi, mogli by szybciej nas poinformować jeśli jest zmiana godzin bo trochę km do wrocławia mam :/
                          • Gość: x Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.11, 08:40
                            my też, zadzwonię jeszcze do biura podróży ale chyba wyjedziemy wcześniej
                            • Gość: marcin Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:49
                              ja dzwonie dzwonie i dodzwonić się nie mogę
                              • Gość: x Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.11, 08:50
                                jak się czegoś dowiesz napisz proszę
                              • Gość: marcin Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:53
                                Gościu w Itace ma w systemie, że lecimy o 15:45 i nie wie skąd na tabeli odlotów jest 14:40 ma to wyjaśnić i zaraz do mnie oddzwonić
                                • Gość: x Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.11, 09:19
                                  ja też czekam na inf, Pani z biura w szoku bo nie wie o co chodzi
                                  • Gość: marcin Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 09:22
                                    no to jak zawsze były spóźnienia, to teraz leci za szybko hahaha

no nic :) pojedziemy po prostu wcześniej na wszelki wypadek
                                    • Gość: x Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.06.11, 09:33
                                      i u nas nic nie wiadomo, nie było żadnych komunikatów ani zmian, Pani poradziła być wcześniej więc będziemy- kurcze jak co koczowanie na lotnisku
                                      • Gość: Tracker A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 10:54
                                        Ciekawe co będzie jeśli ktoś przyjedzie na lotnisko np 14:45 ( godzina zapasu ) i zobaczy ze samolot już startuje hehe
                                        • Gość: ona Re: A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:03
                                          coś namieszali bo ten sam samolot startuje z Poznania (międzylądowane we Wrocku) o 14.20 wiec jakim cudem ma wylot z Wrocławia o 14.40? Moim zdaniem cos namieszli na lotnisku we Wrocławiu.
                                          • Gość: ona Re: A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:09
                                            a co lepsze to ten samolot jeszcze nie wystartował z Izmiru (YAP4108) i juz ma 50 min opóźnienia na starcie - planowany wylot o 11.45 - przewidziany na 12.35
                                            • Gość: ona Re: A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:18
                                              i zastanawiające ze nie ma podanego przewoźnika na tablicy odlotów tylko nr lotu i opóźninie???
                                              • Gość: pitek Re: A to dobre :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.06.11, 11:28
                                                pewnie klęczą przed innym przewoźnikiem co by całkowitej wtopy nie było
                                                ehhhhhh
                                                wszyscy pisali ze jest lepiej ,ami sie wydaje że dopiero teraz ,jak ruszą pełna parą destynacje to sie dopiero zacznie
                                                • Gość: ona Re: A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:43
                                                  właśnie wystartował Izmir - Wrocław (YAP4108) z 50 min opóźnieniem, pytanie teraz czy leci do Poznania czy bezpośrednio do Wrocławia??
                                                  • Gość: Marta Re: A to dobre :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:00
                                                    13:35 Izmir YAP4108 OPÓŹNIONY
                                                    aktualan informacja....
                                                    Chyba najpierw do poznania jak to było w planie.
                                                  • Gość: mada Re: A to dobre :) IP: *.centertel.pl 07.06.11, 13:08
                                                    ale na tablicy odl/przylotów pokazuje planowo
                                          • Gość: Tracker Re: A to dobre :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:10
                                            Prędzej linie lotnicze namieszały...
                                            Obsługa lotniska przecież nie wymyśla sobie godzin przylotów/wylotów tylko dostaje je od przewoźników.
                                            Wygląda na to że straszny bałagan mają te linie...
                                          • Gość: Yogi BABU Drugi samolot Yes Airways ? IP: 195.245.213.* 07.06.11, 11:12
                                            Z wcześniej publikowanych informacji wynika iz od dziś YES AIRWAYS powinien dysponować drugim samolotem AirBus A320 (nr SP-IAB). Jezeli macie jakieś informacje w tym przedmiocie prosze o ich opublikowanie na forum.
                                            • Gość: Tracker Re: Drugi samolot Yes Airways ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:33
                                              Drugi ich samolot wlasnie dolatuje do Katowic ( z Izmiru), przy czym wyglada na to ze lot jest wykonywany zastepczym samolotem linii Air Italy
                                              • Gość: Yogi BABU Re: Drugi samolot Yes Airways ? IP: 195.245.213.* 07.06.11, 11:47
                                                W tej chwili flota YES AIRWAYS składa się z ... jednego samolotu AIRBUS A320 nr SP-IAA. Od dziś mieli mieć do dyspozycji drugi samolot także AIRBUS A320 nr SP-IAB. Interesuje mnie czy ten drugi samolot jest już w Polsce i czy posiada stosowne zezwolenia? Jeżeli nie to od kiedy będzie do dyspozycji YES AIRWAYS.

• Gość: Rafał Re: Drugi samolot Yes Airways ? IP: *.internetia.net.pl 08.06.11, 07:26
                                                  Wciąż YES AIRWAYS ma jeden samolot a dzisiejszy kurs YAP5101 robi Boeing 737 linii Air Italy Polska.
                  • Gość: J Re: Z Wrocławia 06.06 ... już opóźniony o 2h IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.06.11, 19:19
                    > Chyba info jest nieścisłe, bo z Wrocławia ten samolot miał wystartować planowo
                    > 16:35 do Dalalam via Kraków, więc nie mógł być planowo w Krakowie 15:50.
                    > Opóźnienie to ok 2,5 h

Planowo miał wylecieć o 14.20. W nocy przyszedł sms że wylot jest przesunięty na 16.20. Ostatecznie wyleciał o 19.00. Na miejscu byłem po 2 w nocy.
    • karioka23 YES Airways- 22-05-2011 Wrocław 07.06.11, 11:08
      22-05-2011 z Wroclawia do Bodrum miał mieć wylot o 16:05, co w ostatniej chwili zmieniono na 19:05, a w rzeczywistości wystartował 20:15- masakra tyle godzin czekania na lotnisku i to z małym dzieckiem (ha- pół biedy na lotnisku, ale my czekaliśmy w strefie bezcłowej- ani w jedną ani w drugą- dobrze że był bar :).
      z powrotem 6-05-2011 nie było tak źle tylko 20 minut opóźnienia
      • Gość: zaciekawionalena87 Re: YES Airways- 10.06 katowice IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 13:08
        Witajcie...

czy ktoś ma jakieś info na temat zmiany godzin wylotu do antalya z ktw 10 czerwca z 23.15?
        • yo_witka Re: YES Airways 07.06.11, 15:53
          7-06 WRO- IZMIR opóźniony na obecną chwilę 50min o 15,00 miał przylecieć - 15,45 był planowy wylot

Jeszcze nie przyleciał.......

• yo_witka Re: YES Airways 07.06.11, 16:15
            Żeby było dziwniej to na lotnisku w Izmirze jest informacja że YAP właśnie startuje do Warszawy, na flight radar żadnego samolotu z oznaczeniem YAP nie ma - skoro YES dysponuje aż jednym samolotem czy to oznacza że on właśnie startuje do W-wy- stamtąd przyleci do WRO czyli za ok. 3 godzin i z Wro wystartuje z 4 godzinnym opóźnieniem?

Powiem szczerze zaczynam mieć gęsią skórkę na myśl o naszym wylocie - planowo mamy wylecieć z Wrocławia do Dalaman 13/06 o 14,20 - a co będzie w rzeczywistości...czas pokaże, ale naprawdę przestaje to być smieszne
            • yo_witka Re: YES Airways 07.06.11, 17:46
              ok jest na radarach nad Bielsko-Białą YAP4104 czyli wyleciał z WRO do Izmiru z godzinnym opóźnieniem - czyli dziś nie jest tak źle,uff
              • Gość: Grześ Re: YES Airways IP: *.aster.pl 07.06.11, 23:07
                Yowitka, wez sie do roboty i przestań siebie i ludzie stresować urlopem!! Cały dzień siedzisz, raportujesz i czekasz aż się coś wywinie. Wszystko chodzi jak w zegarku, godzinnego opóźnienia nikt nawet nie odczuje.
                Wiele ludzi lata i są bardzo zadowoleni, szkoda, że tak niewielu chce tutaj to opisać.

Trzymamy kciuki aby tak szło dalej jak przez ostatnie 2 tygodnie!! Troche mniej czarnowidztwa, bawcie sie dobrze

• Gość: Grześ Re: YES Airways IP: *.aster.pl 08.06.11, 09:07
                  I żeby nie być gołosłownym, dlaczego wszyscy dziennikarze śledczy nie odnotują, że np. aktualnie rejs YESa z WAW do AYT ląduje 15 min przed czasem? :) Udanych wakacji kochani!

YAP4115 YES AIR WARSAW 12:00 PM 11:44 AM 1 103
                  • Gość: Marta Re: YES Airways - dziś 08,06,2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:11
                    14:35 Antalya YAP4118 40 MIN OPÓŹNIONY - :(
                    • Gość: Marta Re: YES Airways - dziś 08,06,2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:12
                      zapomniałam dopisac Antalyia - Poznań
                      • Gość: Marta Re: YES Airways - dziś 08,06,2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 15:29
                        15.20 wylądował w Poznaniu
    • Gość: Kaja Re: YES Airways opinie IP: *.cdma.centertel.pl 08.06.11, 15:42
      Wystartowały już z sezonem, ale non stop z opoźnieniami, ale nie ma sie co dziwic skoro na razie mają tylko jeden samolot, współczucia dla klientów Itaki, która wspólpracuje z tymi liniami, niech się nastawią na opóźnienia i długie oczekiwanie na lotniskach
      (niektórzy już majż koszmarne loty za sobą)
      • maxdata26 Re: YES Airways opinie 08.06.11, 19:28
        lecieliśmy 7.06. do Izmiru. Wszystko bardzo fajnie i punktualnie. Nie było żadnych opóźnień. Podstawili Air Italia Polska.
        • Gość: Wiki Re: YES Airways opinie IP: *.promax.media.pl 08.06.11, 21:37
          Witam wszystkich serdecznie ! Mam pytanko odbiegajace od tematu ale pytam na tym forum ,bo jak czytam raczej wszyscy leca z biurem Itaka :) A mianowicie wylatuje 21 czerwca i jeszcze nie dostalam żadnych dokumentów ,ile dni przed wyjazdem dostaliscie swoje dokumenty podróży ??
          Trzymam kciuki za punktualne loty !!
          I życze udanych ,milych wakacji !!
          POZDRAWIAM
          • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 08.06.11, 21:42
            Dokumenty dostałam jakieś 3 tygodnie przed wyjazdem....
            w ubiegłym roku nie dostałam dodatkowych dokumentów z Itaki i bilety dostałam na potwierdzenie rezerwacji....może w tym roku procedury zmieniły się...

życzę udanych wakacji...my już po;-((((
            • yo_witka Re: YES Airways opinie 09.06.11, 08:22
              Do nas dokumenty dotarly równo na tydzień przed planowaną datą wylotu. Umowę dostałam już wcześniej mailem - ale oryginal przyszedł z poprawioną godziną wylotu i zaznaczonym międzylądowaniem w KRK.

DO GRZESIA: Mam nadzieję że twoje optymistyczne prognozy się sprawdza i nie będzie makabrycznych opóźnień - godzina dla mnie to nie problem ale już 4 godziny jak najbardziej tak, ponieważ lece z małymi dziećmi, a o takim opóźnieniu (poniedziałkowym) pisałam we wtorek:)
              • Gość: Wojtas Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:46
                YES z Warszawy właśnie wylądował parę minut przed czasem w Bodrum. Informacja z pierwszej ręki od mojej rodzinki :) Podobno lot super! Oby powrót też mieli taki gładki za 2 tygodnie, napiszę info.

Pozdrawiam
        • Gość: mika Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 20:53
          tego dnia też leciałam Air Italy ale z Izmiru do Katowic, wszystko było punktualnie, trzeba mieć chyba szczęście...
      • Gość: Lukas Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 14:02
        odnośnie lini nie mogę złego słowa powiedzieć

wylot: KTW - AYT 20.05.2011 z pomijalnie małym opóźnieniem 35min
        przylot: AYT - KTW 03.06.2011 dokładnie na czas

Miła sympatyczna obsługa, bez zastrzeżeń. Szkoda że nie ma opisywanego systemu AIR SHOW pokazującego aktualną pozycję samolotu, bo człowiek zawsze ciekawy nad czym leci.

Generalnie z przelotu i samych wakacji jestem bardzo zadowolony ;-)
        • Gość: ja Re: YES Airways opinie IP: *.147.151.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 20:35
          Ja również.
          Lot 31.05- KTW-IZM bez opóźnień i zakłóceń. Powrót 7.06- równiez. Powrót obywał się co prawda liniami Air Italy, ale bez żadnych opóźnień.

Pozdrawiam i życzę wszystkim równie przyjemnego lotu. Moja opinia jest tym bardziej wartościowa, albowiem cierpię na atreofobie ;-P.
          • Gość: magda Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 21:02
            to lecieliśmy tymi samymi samolotami :) powrót był lepszy, bo było dużo wolnych miejsc przynajmniej w tylnej części.
            • Gość: tomi Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 08:58
              chyba się poprawiło dziś oba samoloty z warszawy do Antalya wystartowały o czasie (przynajmniej wg tablicy odlotów)
              • Gość: tomi Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 11:42
                wg tablicy na lotnisku w Antalya YAP 4127 ,YAP 4133 wylądowały o czasie czyli wszytko gra linie sie poprawiają z dnia na dzień
                • Gość: Kaczor Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 10.06.11, 12:26
                  Dzisiaj rano wróciliśmy do Warszawy z Bodrum. Po prostu rewelka wakacje i super podróż! Loty w obie strony na prawde bez zarzutu :) W tamtą stronę wylądowaliśmy dokładnie o czasie, na powrocie ładowali nam straaaaasznie długo bagaż, a i tak tylko 20min po czasie byliśmy na Okęciu. Z czystym sumieniem polecamy.

• olin_3 Re: YES Airways opinie 10.06.11, 12:56
                    to kamień z serca!!! lece do bodrum 12.06:) i strasznie boje się latać!!!!
                    • Gość: Bodrum bodrum Re: YES Airways opinie IP: *.lomza.vectranet.pl 10.06.11, 16:18
                      ooo ja też lecę 12.06 do bodrum, a do jakiego hotelu?
                      • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 23:17
                        to fajnie bo ja też 12.06 do Bodrum...... a jakie hotele macie? My Yelken spa wellness.
                        • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 23:23
                          to jest wątek o Yes Airways, po co go zaśmiecacie ?
                        • czarnykolasa Re: YES Airways opinie 11.06.11, 13:26
                          my Crystal dwa tygodnie
                        • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 13:31
                          Czy ktoś leci liniami Yes airways 24.08.11? Hotel Alara Park w Incekum?
                          • Gość: maziaa Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 13.06.11, 09:38
                            czy ktoś leci z Katowic do Antalyi w dniu 17.06.11?
                    • czarnykolasa Re: YES Airways opinie 11.06.11, 13:25
                      to lecimy razem 12 do Bodrum my 6 osób dorosłych i dwoje dzieci
                  • Gość: Misia Re: YES Airways opinie IP: *.dobrafirma.com 24.06.11, 09:11
                    Wczoraj wróciliśmy z wakacji w Bodrum,Yes Airways spisał się świetnie!Lot w jedną i drugą stronę bez żadnych opóznień,lot spokojny,samolot czyściutki,załogo sympatyczna!Yes,yes,yes!
                    • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways opinie IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 10:04
                      Skąd lecieliście ? Ja lecę pojutrze z Poznania.
                    • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways opinie IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 19:40
                      W jakim byliście hotelu ?
                      Szukam informacji o Crystal Hotel........
            • Gość: ja Re: YES Airways opinie IP: *.181.114.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 21:12
              ... fakt ;). Gdzie byliście? My w Kusadashi. Hotel rewelacyjny, pokoje takie sobie ale ogólnie fajnie... Lubimy turcje :)
              • olin_3 Re: YES Airways opinie 12.06.11, 09:11
                my lecimy do isis hotel.12.06 mam nadzieje że będzie ok:)
                • Gość: shd Re: YES Airways opinie IP: *.globalconnect.pl 12.06.11, 12:30
                  my lecimy tez 12.06 tj dzis, oby bylo bez opoznien ; )
                  • trotamundos Re: mloda, dynamiczna linia... 12.06.11, 13:09
                    Polecam, leccie bez obaw. To mloda linia latajaca na nie najnowszych, ale zadbanych i bezpiecznych Airbusach A320. Personel pokladowy swietny. Bez obaw!
                    • Gość: maziaa Re: mloda, dynamiczna linia... IP: *.prudnik.net.pl 13.06.11, 09:39
                      czy ktoś leci 17.06.11 z Katowic do Antalyi?
                      • Gość: lol Re: mloda, dynamiczna linia... IP: *.rom.net.pl 13.06.11, 09:56
                        A czy na prawdę myślisz, że nikt nie leci oprócz Ciebie?
                        • Gość: maziaa Re: mloda, dynamiczna linia... IP: *.prudnik.net.pl 14.06.11, 09:49
                          tak właśnie myślałam,!!! Samolot wyłącznie do mojej dyspozycji! A co!?
                  • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 13.06.11, 10:05
                    A Itaka dostała karę.. między innymi za opóźnione loty i sytuacje z tym związane..
                    • Gość: Dorcia Re: YES Airways opinie IP: 212.182.91.* 13.06.11, 10:52
                      Był jakiś artykuł ? Skąd o tym wiesz?
                      • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 13.06.11, 10:57
                        Jest artykuł na stronie gazety.
                        • zbycho01 Re: YES Airways opinie 13.06.11, 11:27
                          biznes.onet.pl/uokik-itaka-ukarana-za-traktowanie-klientow,18569,4417141,1,news-detal
                          • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 11:37
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,9772497,_Itaka_zle_traktuje_klientow___Blisko_3_mln_kary.html
              • Gość: ... Poznań -Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:37
                czy ktoś wie jak wyglądał lot z Poznani do Bodrum wczoraj tj.12,06?
                • Gość: LL Re: Poznań -Bodrum IP: 77.236.26.* 13.06.11, 17:09
                  jeżeli się nie mylę było małe opóźnienie przy wylocie z Poznania (25min).

Natomiast dziś lot YAP4104 z Dalaman do Wrocławia - ok 20min opóźnienia tylko, przylot do Krakowa opóźniony ok 10 min, wiec wylot YAP4103 z Krakowa do Dalaman (planowo o 15:50) również chyba minimalnie opóźniony - ale nie jestem pewny, bo nie miałem już wtedy dostępu do Internetu:-)
                  Tak więc duża poprawa w porównaniu do poprzedniego tygodnia - oby tak dalej.
                  • Gość: Marta Re: Poznań -Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:17
                    Chciałam tylko dodać, ze to nie nasza wina, że wiekszosci Polskich biur podróży wykupuje w danym hotelu minimalna liczbę miejsc, w dodatku z pokojami z widokiem na ogród lub boczny i najcześciej na samej górze.
    • Gość: Bodrum 19.06.2011 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 07:58
      Leci ktoś z okolic Szamotuł z Poznania do Bodrum 19.06.2011? :)
      • Gość: ja ja nie lece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:22
        ;)
        • Gość: jacek yes air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:31
          Byłem z rodzinką 2+2 tydzień na wczasach i jestem zadowolony opóżnienie ponad trzygodzinne z poznania wynagrodził mi wspaniały wypoczynek we wspaniałym kraju ( Turcja). Tak na lotnisku przed wylotem byłem zły na itakę, ale to chyba stres podrózy,teraz jestem zadowolony z wakacji z rodziną i nie zamierzam psioczyć na nikogo. Wakację so po to by się odstresować, moało mamy problemów na codzień. Tak na przyszłość dla wszystkich którzy leca opóżnienie do godziny to nie jest zadne opóżnienie, a czy będzie wynosiło więcej tego nikt nie przewidzi. Pozdrawiam
          • Gość: marek Re: yes air IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.11, 08:38
            Jacek masz rację szkoda nerwów na małe opóźnienia. Dla mnie opóźnienie lotu do 3h to nie opóźnienie :) Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: tak Re: yes air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:43
              Ale nie martwcie się zawsze się znajdzie osoba(y) która będzie klnęła na linię z powodu 20 min opóźnienia, bądź krytykowała za brudny samolot albo mało miejsca do siedzenia (kiedy wszystkie czarterowe A320 mają identyczny rozkład siedzeń). Chore ...
              • Gość: pitek Re: yes air IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.11, 12:39
                chore........
                owszem chore to jest to że my jako klienci nie wymagamy tego za co zapłaciliśmy,a potem sa posty że Niemcy dostali lepsze pokoje,lepszy autokar i maja lepsze allexlusive
                kiedys leciałem z niemieckiego Neckermanna,wycieczka była kupowana w Niemczech,lecieliśmy razem z Czechami Słowakami i Polakami,i zgadnijcie kto dostał darmowy poczęstunek na pokładzie,kto dostał pokoje seeview,kto miał podstawiony autokar z klimatyzacją
                A żeby dodać jeszcze więcej goryczy to właśnie wycieczka z Niemiec w przeliczeniu była najtańsza 480Euro,polak w przeliczeniu na euro zapłacił 530..........................
                przypadek czy możne sa nacje które wymagają więcej i o to się upominają? i dostają to za co zapłacili
                • Gość: emi39 Re: yes air IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 14.06.11, 12:47
                  all inclusive - nauczmy się najpierw poprawnie nazywać to o co nam chodzi:-)
                  • Gość: pitek Re: yes air IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.11, 12:52
                    widzę że Zrozumiałeś,ale dziękuje za oprawienie
                • Gość: Marta Re: yes air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:19
                  Chciałam tylko dodać, ze to nie nasza wina (czyt. klientów-turystów), że większość polskich biur podróży wykupuje w danym hotelu minimalną liczbę miejsc, w dodatku z pokojami z widokiem na ogród i najcześciej na samej górze.
                  • Gość: pitek Re: yes air IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.11, 15:36
                    po części to i "nasza" wina bo nie wymagamy tego od biura
                    podam przykład,wkładając 10$ w paszport przy zakwaterowaniu mam prawie pewność że dostane pokój z widokiem,więc jeśli ja potrafię to załatwić na miejscu ,dlaczego zawsze Polski biura tego nie umieją zagwarantować swoim klientom gdzie ceny skierowań albo sa takie same ,albo nawet Polak płaci minimalnie więcej od Belga Holendra czy Niemca.Zrozumiał bym gdyby Niemiec za pokój z widokiem płacił więcej,bo ma luxus oglądania zachodów słońca,a Polak zakwaterowany od ulicy miał zniżkę za hałas i za poranne pobudki dostawców pożywienia,ale tak się nie dzieje i jest dokładnie na odwrót.Zrozumiał bym tez że gdyby obłożenie hotelu było takie że praktycznie nie dało by sie zakwaterować wszystkich tak jak by chcieli ,ale tak tez sie nie dzieje ,przykład hotel Selge beach resort 2010 rok,Itaka miała z góry zakwaterowanie od podwórza ,z kolei grupa z Ukrainy od strony basenów z pięknym widokiem i z animacja w ojczystym języku,choć było ich razem z Rosjanami o ok 20 osób mniej niż Polaków,dodam tez że Polaks grupa przyleciała na miejsce 4 dni wczesniej,do tego czasu w hotelu byli praktycznie sami Polacy
                    aaaaaaaaa i cena skierowania była dokładnie o 55$ niższa.Wiec proszę nie piszmy ze to nie nasza wina,skoro inne nacje umieją a polacy jak zwykle tylko umieją jojczyć
                    • Gość: MechaniK Re: yes air IP: *.internetia.net.pl 14.06.11, 15:44
                      > a polacy jak zwykle tylko umieją jojczyć...
                      Przecież to ty jojczysz.
                      Zostań opcją kryptogermańską to będziesz miał taniej.
                      • Gość: pitek Re: yes air IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.11, 16:02
                        .............o i odpowiedź typowego Polaka
                        w internecie umie sie mądrzyć a już w realu to kitka pod siebie i "tak ma być'
                        a reszta się śmieje
                        może Tobie to nie przeszkadza ale są osoby które chcą byc traktowane na równych prawach,a nie tkwić w bylejakości i jeszcze wypisywać ze mi to nie przeszkadza
            • Gość: mada Re: yes air IP: *.centertel.pl 14.06.11, 19:53
              Tak niestety jest. Potrafimy tylko zrzędzić. Ale w temacie lotów, wczoraj i dziś loty z/ do Wrocławia punktualne. Oby tak dalej.
          • Gość: J Re: yes air IP: *.static.tvk.wroc.pl 14.06.11, 21:59
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Tak na przyszłość dla wszystkich którzy leca opóżnienie do godziny to nie jest zadne
            > opóżnienie, a czy będzie wynosiło więcej tego nikt nie przewidzi.

Godzinę??? 6 czerwca miał wylecieć planowo o 14.20. Najpierw przyszła informacja sms że jednak wyleci o 16.20. Po pojawieniu się na lotnisku okazało się że wyleci jednak o 19.00

nikt nie przewidzi ??? od rana było wiadomo że godzina 16.20 też jest nie realna. Ktoś jednak przewidział ale to nie była Itaka ani Yes Air
            forum.gazeta.pl/forum/w,660,123162536,125867952,Re_Z_Wroclawia_06_06_juz_opozniony_o_2h.html
            Skoro już jego pierwszy wylot był opóźniony o kilka godzin więc łatwo było policzyć że również 16.20 jest nierealna.

• Gość: jacek Re: yes air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 08:19
              W tym przypadku sie z Tobą zgodzę, ale chodziło mi o stresowanie sie tego typu wyjazd mam 20 czerwca ciekawe jak będzie, wyjeżdzam w sierpniu mam nadzieję ze bedzie dobrze. Bo w dniu wylotu to masz rację że wszystko można sprawdzić ale tu juz wine ponosi biuro podruzy które nie informuje klienta o zmianach w rozkładzie lotów opóźnieniach w dniu wylotu. Pozdrawiam
              • Gość: mada Re: yes air IP: *.centertel.pl 15.06.11, 10:17
                Jacek, my też 20 czerwca i też się trochę stresuje, ale trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze.
                • Gość: Yogi Babu Drugi samolot YES - SP-IAB ? IP: 195.245.213.* 15.06.11, 13:41
                  Hej !
                  Ponawiam pytanie...
                  Czy jest już drugi samolot YESa SP-IAB? Chodziły słuchy,że od 13 czerwca ma dołaczyć do floty???
                  • Gość: Yes Airways Re: Drugi samolot YES - SP-IAB ? IP: *.chello.pl 15.06.11, 14:56
                    Będzie, już za parę dni. Byłby wcześniej, ale musieliśmy wyegzekwować od dostawcy dostosowanie go dokładnie do naszych wymagań.
                    • Gość: sPotter Re: Drugi samolot YES - a trzci? IAC? IP: *.centertel.pl 15.06.11, 19:13
                      To moze korzystajac z obecnosci zapytam, czy prawda jest to, ze wkrotce mozemy spodziewac sie 3ciego samolotu w barwach YES??

Lecialem wczoraj z Izmiru i taka wlasnie otrzymalem informacje od milej pani. A przy okazji wielkie dzieki, loty w obie strony na najwyzszym poziomie i o czasie! Lece znowu, tym razem do Bodrum, we wrzesniu.

Tomek, POZ
                      • Gość: kartofel Re: Drugi samolot YES - a trzci? IAC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 07:27
                        tak zapytam przy okazji, jaką walutę lepiej zabrać euro czy dolary??
                    • Gość: Tomo Re: Drugi samolot YES - SP-IAB ? IP: *.merinet.pl 18.06.11, 08:55
                      Tia, jasne.
                      Musicie doprowadzić go do takiego stanu by mógł otrzymać certyfikat.
                      Bo jak na razie to złom nad złomy jest i nikt w Europie go do latania dopuścić nie chce...
    • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:17
      lecimy tymi liniami w niedzielę do Bodrum- no ciekawe?- hmm jak wrócimy napiszemy opinie :)
    • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 16.06.11, 13:44
      Powinno byc NO Airways! Specjalnie wyjechalismy w nocy zeby zdazyc na samolot,a pozniej sie okazalo ze lecimy dopiero o 19 dnia nastepnego,stracilismy tylko czas i pieniadze. Na miejsce dotarlismy głodni i zmęczeni. Nigdy wiecej...
      • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 15:14
        Napisz skad i dokad leciałeś i temin jeśli można.
        • Gość: Magda M. Re: YES Airways opinie IP: *.acn.waw.pl 16.06.11, 17:17
          Właśnie wyciągnęłam ze skrzynki przesyłkę od Itaki, a wylot już w niedzielę. bardzo ciekawa sprawa: w warunkach uczestnictwa w imprezach turystycznych pojawiło się dodatkowe zdanie, którego nie było w dokumentach, które dostałam i podpisałam w styczniu kupując wycieczkę: "biuro podróży itaka zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian rozkładów lotów, o ile zmiany takie są narzucane przez linie lotnicze". nic dodać nic ująć - najprościej umyć rączki...
          • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 19:59
            a ja właśnie weszłam na stronę itaki, tak z ciekawości,żeby sprawdzić ile teraz kosztowałaby moja wycieczka w moim terminie,ale zainteresowało mnie coś innego
            ja mam w rezerwacji wylot 29.06 powrót 14.07 o godz. 3:30 i tak mam póki co na moja itaka
            a na stronie widzę,że powrót jest 13.07 o godz. 4:45
            czy to znaczy,że w majestacie prawa szanowne biuro podróży skróci mi moje wakacje o jedną dobę?
            • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.06.11, 22:22
              ja mam podobnie
              ale jeszcze zmian nie ma
              zobaczymy jeszcze 6 dni do wylotu
              co do klauzuli to wielkie sorry,ja nie podpisuje umowy z firma Yes Airways ,tylko z biurem podroży Itaka ,i za przeproszeniem g.....mnie to obchodzi że linie sie nie wywiązują z terminów
              za takie stwierdzenie powinni dostać następne 3 bańki
              Itaka wiedziała ze loty sa poopóźniane już pare miesięcy temu,więc skoro przewoźnik nie wyrabiał się poza szczytem wyjazdów to na 100% nie wyrobi sie w szczycie
              ktos przytulił kase za umowę to niech teraz się działkuje z podróżnymi
              • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 22:43
                dokładnie!
                dodam jeszcze,że w rezerwacji z marca podany przewoźnik to Yes Airlines
                a w tej,którą dzisiaj sprawdzałam na stronie www, z pobytem skróconym o dobę, to tureckie linie Corendon Airlines
                na dniach powinnam dostać dokumenty podróży,a przynajmniej wczoraj pani na infolinii zapewniała mnie,że moje dokumenty zostały przygotowane 8 czerwca

rozumiem gdyby godziny były zmienione tak,że wyjeżdżamy o takiej porze,że unikamy koczowania w hotelu,bo doba do 10:00,ale nie, koczowanie nas nie ominie i do tego doba krócej
                • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 22:45
                  oczywiście tam wyżej miało być Yes Airways
                  • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.06.11, 23:00
                    to jak widze nie pierwszy babol,wiem że to temat o liniach lotniczych ,ale to co wyprawia Itaka wola o pomste do nieba
                    miałem wykupione wczasy w lutym na 24 czerwca do Side,pod koniec kwietnia zdecydowałem się zabrac jeszcze córkę,okazało sie że nie ma miejsc że cała wycieczka została sprzedana
                    jakież było moje zdziwienie gdy za 2 tyg zadzwoniono do mnie z informacja że z powodu małego zainteresowanie wyjazd zostaje odwołany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    sprawdziłem sobie na stronie Itaki,i tak ja za 1 skierowanie zapłaciłem 3300,teraz dwa dni po terminie czyli 26 czerwca skierowanie kosztuje 4700
                    czyżby ktos sie zorientował i pościł bajeczkę
                    oczywiście zmieniłem destynacje ale ciekaw jestem czy naprawde Selge w Side 24 czerwca zostal odwołany
          • Gość: MechaniK Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 16.06.11, 20:00
            > "biuro podróży itaka zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian rozkładów lotów, o ile zmiany takie są narzucane przez linie lotnicze".
            Za takiego wrzoda zapłacą 3 miliony. Za mało okazuje się ;)
            • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 17.06.11, 10:20
              My lecieliśmy 8/15 czerwca Warszawa-Antalia-Warszawa. Wszystko wyszło świetnie! Żadnych opóźnień, spokojny lot, miła obsługa, a samolot bardzo zadbany. Chętnie wybierzemy się jeszcze raz. Pozdrawiam
              • Gość: emi39 Re: YES Airways opinie IP: *.131.219.91.ip4.hardcom.pl 17.06.11, 17:07
                Dzisiejsze loty do/z Katowice - Antalya o czasie.
                Coraz mniej opóźnień, mam nadzieję, że do mojego wylotu
                w sierpniu to już będzie standard:-)
                • Gość: ania Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 01:49
                  Ja lecialam 1 czerwca do Antalyi, lot opóźniony o 1,45 - dlatego, że wyleciał opóżniony z Turcji. Powrót 15 czerwca, wszystko o czasie. Obsługa bardzo miła. Nie mam zastrzeżeń do linii, a byłam bardzo negatywnie nastawiona, gdy przeczytałam opinię na tej stronie. Spokojnie mogłabym z nimi lecieć jeszcze raz...
                  • Gość: LL Re: YES Airways opinie IP: 77.236.26.* 20.06.11, 10:11
                    2011-06-20 lot YAP4101 (Warszawa -Dalaman) - 07:15 - 11.05 (czasu tureckiego) - o czasie a nawet przed czasem wylądował w Turcji,
                    mam nadzieje ze dzięki temu dziś loty YAP4104/YAP4103: Dalaman - Wrocław - Kraków - Dalaman, tez będą punktualnie :-)
                    • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 20.06.11, 11:09
                      Ja też mam taką nadzieję, bo za godzinę wybieram się na lotnisko.
                    • Gość: Wojtek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 20.06.11, 11:09
                      Dzisiaj moi rodzice wyladowali YESem w Dalamanie 15 min przed czasem w locie z Warszawy!
                      • Gość: Roberto Re: YES Airways opinie IP: *.229.75.99.homesurf.pte-ag2.dyn.plus.net 21.06.11, 09:41
                        Siemka,

My wróciliśmy wczoraj po 2 tyg z Dalamanu. Wszystko w jak najlepszym porządku! Linia nabrała super tempa, w obie strony byliśmy chwilke przed czasem. A sam samolot znaaaacznie przyjemniejszy niż 737, którymi latałem dotychczas.

Udanych wakacji!
                        • mayka1 Re: YES Airways opinie 21.06.11, 14:01
                          dzięki za dobre wieści :) A czy może wakacje spędzaliście w Sarigerme (Pegasos Tropical)?
                          • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.11, 14:30
                            zobaczymy jak będzie,jutro wylot z warszawy o 7:40
                            • Gość: Yogi BABU YES Airways - drugi samolot... IP: 195.245.213.* 21.06.11, 15:05
                              Dokopałem się w necie do informacji że dziś (.... to juz chyba trzeci termin) ma przylecieć do Polski drugi samolot YES AIRWAYS o numerze SP-IAB.

:-)
                              • mayka1 Re: YES Airways - drugi samolot... 21.06.11, 18:19
                                czytałam, że ten drugi samolot ma problemy z uzyskaniem pozwoleń europejskich ze względu na zły stan techniczny.. Strach się bać... :( ale skoro go w końcu dopuścili i dzisiaj ma lądować to wierzę, że ten czas był przeznaczony na poprawę jego stanu.. Jestem ciągle przed lotem (23.07) i wierzę, że wszytko będzie ok.
                                • Gość: ziomek Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 19:40
                                  dzisiaj wróciłem z wakacji z turcji,

do izmiru 7.06 godzinę spóźnienia z wrocławia
                                  dzisiaj wszystko pięknie o czasie :)
                                  • Gość: zibi Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 21:30
                                    to parodia linii lotniczych.dzisiaj wróciłem Italy air
                                    • Gość: Rafał Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.internetia.net.pl 22.06.11, 07:58
                                      Nowy nabytek Yes Airways - SP-IAB właśnie dolatuje do Heraklion.
                                      • Gość: Kolo Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:02
                                        ... i z małym opóźnioniem - 45minut wylatuje z Wrocławia do Heraklionu ... dobrze z dwoma maszynami będzie łatwiej realizować połączenia. Oby tak dalej ...
                                        • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 16:51
                                          Jakim małym opóźnieniem?????, lot nr YAP5193, planowany odlot z Wroclawia na Kretę g.12.55, jeszcze nie odleciał, wszyscy dostają kanapki, a nowy samolot niewiadomo kiedy ????, normalnie porażka......, a nie linie lotnicze
                                          • zbycho01 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 17:30
                                            Czyżby nowy nabytek się zepsuł??? 12:55 YES AIRWAYS YAP5103 WROCŁAW-HERAKLION OPÓŹNIONY I JESZCZE NIE WYSTARTOWAŁ!!!!!!!!ŚWIENIE JEST 17.30
                                            • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 17:43
                                              Jeszcze nie wystartował i zanosi się na to, że dzisiaj wogóle nie wystartuje, wszyscy czekają już po odprawie najedzeni darmowymi kanapkami i ponoć ma się podstawić nowy samolot, ale tego też nie jest nikt pewny...., jestem na świeżo z wiadomościami, ponieważ jednym z koczujących na lotnisku jest mój brat z rodziną..., przed chwilą rozmawialiśmy...,
                                              Póki co modlę się aby samolotem, który podstawia nie były kolejny z linii Yea Aiways !!!!
                                            • Gość: pol Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.euro.net.pl 22.06.11, 20:13
                                              no to wystartował zamiast o 12:55 to o 20 AIR POLAND zamiast YES AIRWAYS. Pewnie jakaś awaria. Generalnie geneza problemów z opóźnieniami pochodzi od ITAKI, bo kto zaczyna współpracę z przewoźnikiem posiadającym jeden (teraz 2a) samoloty w szczycie sezonu. Ryzykowne posunięcie no i widać skutki ... szkoda
                                          • Gość: Kolo Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.euro.net.pl 22.06.11, 18:11
                                            Zwracam honor sugerowałem się zapisem ze strony lotniska że opóźnienie 45minut. Faktycznie stoi i nic. Tak czy siak jeżeli się coś zepsuło to warto naprawić to na ziemi niż w powietrzu. Pozdrawiam
                                            • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 18:27
                                              Lepiej, to żeby Itaka wróciła do czarterów z Eurocypria Airlines, ponieważ jak dalej tak będzie to straci klientów...., bolesne ale prawdziwe.
                                              • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 20:14
                                                i wystartował z 7 h. opóźnieniem, ale na szczęście inny samolot Air Poland ( Air Italy )....
                                              • voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 20:44
                                                Eurocypria już nie istnieje
                                                • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:03
                                                  Masz racje, nie wiedziałem o tym.
                                                  W każdym razie, ważne aby z winy czarteru nie było takich opóźnień.
                                                  • voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:20
                                                    Mnie to najbardziej wkurza, że co patrzę jakiś kierunek w Itace, to wszędzie lata Yes Airways, chciałem do Cesme-Yes, chciałem do Oludeniz-Yes, wszędzie latają, z wszystkich polskich miast i wszędzie jednym samolotem :(
                                                  • markymar Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:53
                                                    Ale w końcu umowę podpisujemy z biurem podróży, także w przypadku jakichkolwiek opóźnień czarteru, odpowiada za to BP, i traci w oczach klientów kiedy wylot notorycznie się opóźnia ze swojej winy.
                                                  • voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:58
                                                    tracą, tracą, dlatego poleciliśmy z Eximem na Majorkę
                                                  • kacha30 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 22:15
                                                    no po tym watku wszystkiego mogłam sie spodziewac ale... moj wylot do izmiru 14.06 przesuniety z 23.00 na 13.00- super bo o 18 bylismy juz w hotelu - lot YAP 4113 o czasie ale samolotem linii Air Italy.
                                                    Powrotny 21.06 tez planowy nawet 20 min przed czasem w katowicach samolotem w barwach Yes Airways - troche wkurzajace stwardesy w ilości sztuk 5 :) po co ich tyle to nie wiem - w innych liniach wystarczają 2 ... Podsumowując - nie ma co zarzucic przewoźnikowi i Itace
                                                  • kkk Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:54
                                                    może te same linie ale chyba nie tym samym sa,olotem...;)
                                                    Itaka ma tyle kierunków i hoteli ze raczej cieżko to zrobic JEDNYM samolotem ;)
                                                  • voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 22.06.11, 21:57
                                                    ciężko, ciężko, dlatego jest jak jest :(
                                                  • Gość: Bart Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ists.pl 23.06.11, 12:25
                                                    Oj dziewczyny dziewczyny, wszystko od 3 tyg idzie jak w zegarku, wczoraj opoznienie, a Wy juz placzecie. To jest linia lotnicza, a nie plac zabaw. Najmniejsza usterka uniemozliwia lot albo go opoznia.

Dzisiaj SP-IAB jest juz na trasie do Monastiru, drugi samolot wyladowal wlasnie przed czasem w Bodrum.

Troche wiecej optymizmu i mniej krakania. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.

Szczegolnie po Tobie voyager747 spodziewalbym sie troche bardziej wywazonych wypowiedzi, bo zbycho daje sie poznac jako histeryk - przyszly pasazer, na wielu forach, takze fb.

Pozdrowienia, milego dnia!
                                                    Bartek
                                                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.netia.com.pl 23.06.11, 12:40
                                                    Witam Bartku, w ajki sposób obserwujesz ruchy tych samolotów ? Lecę tymi liniami 26.06 z Poznania do Bodrum i również sledzę wpisy na forum. Nie panikuję al lubię wiedzieć co mnie może spotkać w podróży. Masz wieści o ich unormowaniu tych opóxnień ? Z Poznania często się zdażały ?

pozdrawiam Tomasz z Koszalina
                                                  • Gość: Pamper Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.197.88.4.edial.pl 23.06.11, 13:47
                                                    www.flightradar24.com/
                                                    Można sprawdzić gdzie jaki samolot się znajduje i sprawdzić skąd i dokąd leci.
                                                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 10:08
                                                    czy ta strona do obserwacji lotow samolotów jest wyłacznie w języku angielskim ?
                                                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.11, 08:19
                                                    Panowie co widzicie na ekranach ? Latają zgodnie z rozkładem ? Ja mam zaplanowany lot na jutro z Poznania do Bodrum o 23.05. poproszę was o ocenę obecnej sytuacji. dzięki.
                                                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.11, 12:22
                                                    Witam, czy mogę poprosić tych Pannow, którzy obserwują ruchy samolotów o informacje jak dziś kurują linie YES AIRWAYS ? Czekam na lot dziś o 23 z Poznania do Bodrum.
                                                  • Gość: grey Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.icpnet.pl 26.06.11, 15:01
                                                    Witam
                                                    Bodrum-Wrocław jest opóźniony o 1h25min. Obecnie SP-IAB jest nad granicą Macedonii i Bułgarii. Lot z POZ obsługuje chyba ten sam samolot.
                                                  • voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 23.06.11, 16:42
                                                    co mam wyważać, myślisz że che mi się siedzieć z dzieckiem 7 godzin na lotnisku ? Ja omijam z daleka takie linie.
                                                  • Gość: Bart Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.ists.pl 23.06.11, 21:10
                                                    hahaha, omijasz i czym latasz na wakacje? Enterem, Sky Travel czy jak? Piszesz jakby opoznienia nie zdarzaly sie w innych liniach, a prawda jest taka, ze wszystkich dotykaja takie same problemy, wieksze i mniejsze, ktore uniemozliwiaja puntualny start.
                                                    Pracuje na Okeciu i na biezaco obserwuje co sie dzieje. YES od paru tygodni jest punktualny, a wczoraj im sie wykrzaczylo we WRO przez drobna usterske, dzis samolot lata o czasie.

Siejecie czarnowidztwo oprate na opiniach innych paru krzykaczy. Poobserwujcie, popatrzcie na fakty.

• voyager747 Re: YES Airways - drugi samolot... 23.06.11, 21:19
                                                    Mamy wybór, więc wybieramy, a Ty pracujesz na Okęciu czy w Yes Airways, że ich tak bronisz ?
                                                    Latam różnymi liniami i nigdy nie miałem 7 godzin opóźnienia.
                                                    Jak dla mnie, to takie biuro jak Itaka nie powinna podpisywać umów z takimi liniami. Potem wszystko spada potem na nich. Początek Yesa bardzo słaby.
                                                  • Gość: emi39 Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.131.219.91.ip4.hardcom.pl 23.06.11, 21:56
                                                    Najważniejsze to cieszyć się z urlopu, na który czekamy cały rok, a nie stresować się pierdołami, na które i tak nie mamy wpływu.
                                                    Pozdrawiam wszystkich przyszłych wczasowiczów:-)
                                                  • 28kaka1980 Re: YES Airways 23.06.11, 22:43
                                                    dzisiaj rano wróciliśmy z wakacji. no ale pokolei...
                                                    wylot 15.06 z wawy opóźniony 20 min- wina spóźnialskich pasażerów
                                                    powrót 23.06 z antalyi opóźniony godzine- wina służb tureckich
                                                    osobiście nie mam nic do zarzucenia liniom yes airways
                                                    wakacje udane:-)))
                                                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 09:11
                                                    Witam Wszystkich,
                                                    Szukam osób, które były niedawno i własnie wróciły z Hotelu Crystal w Bodrum. Bardzo jestem ciekaw Waszych opinii. ja wybieram się tam już w tę niedzielę. Liczę na wasze komentarze. Dziękuję.

Tomasz z Koszalina
                                                  • Gość: Yogi BABU Re: YES Airways IP: 195.245.213.* 24.06.11, 14:45
                                                    Od kilkunastu dni faktycznie widoczna jest poprawa w terminowości i regularnosci lotów YES AIRWAYS. Dziś też nie wyglada to żle. YAP4130 (SP-IAA) punktualnie wystartował z Antalaya i zgodnie z rozkładem leci do Katowic. YAP4138 (SP-IAB) wystartował z blisko godzinnym opóźnieniem i w tej chwili zmierza do Wrocławia. Z Warszawy o 14.10 punktualnie wystartował YAP4155 (lot realizowany jest przez Trawel Service) i zmierza do Antalaya.

Na trzy realizowane loty niespełna godzinne opóźnienie..... nie jest źle.
                                                    Ja z YES AIRWAYS na wakacje ruszam 4 lipca .... i spokojnie czekam na wylot, myślę że będzie dobrze ...... czego wszystkim oczywiście życzę... :-)
                                                  • zbycho01 Re: YES Airways 24.06.11, 15:31
                                                    Skąd lecisz kolego???
                                                  • Gość: JACKO Re: YES Airways trzeci samolot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 17:26
                                                    Yes już rejestruje trzeci samolot SP-IAC AIRBUS A 320-214 pozyskany z XL airways france to 12 letnia maszyna czyli najświeższa w ich flocie. Czyli jest szansa że idzie ku lepszemu. Ja leciałem 12/06 z Warszawy do antali lot o czasie realizowany przez Air Ital(YAP4151)i super lot lądowanie mistrzostwo. Wracałem 19/06 YAP 4152 realizowany przez Sky Airlines opóźniony 30 minut. Ogólnie jestem zadowolony z przelotu wakacji i zyczę wszystkim tego samego.
                                                  • Gość: klient yesa i itak Re: YES Airways trzeci samolot IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.11, 20:57
                                                    Bardzo mi się podoba punktualność Yesa, realizowana samolotami innych firm. Taką linię lotniczą sam mógłbym założyć. Itaka u mnie zamawia loty, a ja podnajmuję inne firmy taniej i za darmo biorę kasę, którą oczywiście muszę podzielić się z kimś z Itaki. A na serio - od dwóch tygodni czekam na odpowiedź ną reklamację opóźnionego o 15 godzin lotu z Warszawy do Marsa Alam. Ciekawe, czy uznają reklamację, czy zastosują "zakazaną klauzulę".
                                                  • eubea86 Re: YES Airways trzeci samolot 23.07.11, 09:45
                                                    A mi zgubiono bagaz i tez bede ubiegac sie o odszkodowanie.
                                                  • Gość: nataliawrzesnia Re: YES Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 19:36
                                                    Witam!!proszę napisać, jakie ogólne wrażenia o hotelu Crystal w Bodrum (Itaka). Wraz ze znajomymi wylatujemy 11 września 2011 i jesteśmy ciekawi opinii...bo czytając forum są różne...będę wdzięczna za odpowiedź...
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 19:37
                                                    to jest wątek o Yes Airways idiotko w Wrześni
                                                  • Gość: Jacek Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.opera-mini.net 24.06.11, 22:18
                                                    15.06 wylatywaliśmy na Kretę. Mieliśmy polecieć Yes Airways lecz polecieliśmy linia Air Italy
                                                    Wszysto OK. Problemy zaczęły się z powrotem mieliśmy wylot o 17:45 transfer z hotelu o 14:40. Jeszcze w hotelu rozmawialiśmy z turystami, którzy przylecieli z Warszawy Yesem. Opowiadali, że w czasie lotu odpadł od sufitu panel oświetleniowy ale dziarska załoga szybko przykleiła go plastrami. Po przybyciu na lotnisko i odprawie na biletach była godzina odlotu 18:20. Po przejściu przez odprawę na monitorach widniała godzina odlotu 19:00. po kilkudziesięciu minutach godzina uległa zmianie na 20:50 a po nastepnych pojawił sie napis "delay". Staraliśmy sie czegoś dowiedzieć od obsługi lotniska. Powiedzieli, że samolot, który miał nas zabrać poleciał do Wrocławia i słuch po nim zaginął. Dzwonili do firmy ale z nikim nie mogli się dogadać po angielsku. Zadzwoniliśmy do rezydentki o samolocie nie wiedziała nic natomiast dostaliśmy po kanapce i butelce wody. Około godziny 10 pojawiła się informacja o wylocie o godz 0:30. Przyleciał samolot Air Poland, a Yes przekazał dla nas po babeczce i butelce wody. Takie są fakty.
                                                    Uważam, że takie informacje są ważne dla innych - bo warto na wszelki wypadek zabrać dla dziecka kocyk i dodatkowa kanapkę a nie pisać tylko o tym, że wszystko jest jak w zegarku.
                                                  • Gość: Magda M. Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.acn.waw.pl 27.06.11, 21:51
                                                    Dziś wróciliśmy z Bodrum. Wylot 19.06 z W-wy praktycznie punktualnie. Powrót gorzej. Mieliśmy startować z Bodrum dziś 27.06 o 3.40, jednak już po odprawie przed 4-tą okazało się, że samolot ma 165min. opóźnienia - wcześniej zero informacji. Podali nam kanapki i napoje i koczowaliśmy na lotnisku. jakoś ok. 5.30 wylądował nasz samolot (podobno z Poznania i podobno wszystkie loty w niedzielę były już opóźnione o 2godz.). wystartowaliśmy po ponad 3 godz. opóźnienia, bo jeszcze chwilę siedzieliśmy w samolocie. Na lotnisku było zimno, polecam zabrać bluzy i kocyki dla dzieci. trochę drobnych euro nie zaszkodzi - woda na lotnisku 0,5l butelka 2,5-3 euro. Start koszmarny - silny boczny wiatr zarzucał samolotem - lekko przerażające
                                                  • Gość: skovi Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 28.06.11, 08:46
                                                    Ja lece dziś do Izmiru 28.06. Miałem mieć odlot o 22:50 a już jest na tablicy lotów 23:20. Fajnie się zaczyna! Dzwoniłem wczoraj do Itaki, żeby potwierdzić godzinę to Pan powiedział mi, że jakby się zmieniła to by dali znać. I co? Zmieniła się i nie dali. Tak jak mówiłem - fajnie się zaczyna przygoda z YES.
                                                  • yo_witka Re: YES Airways - wrażenia 28.06.11, 10:44
                                                    Ja już po...

Szczęśliwie spełniła się przepowiednia Grzesia - forumowicza który mnie ongiś strofował za zbytnie przejmowanie się - chwała ci za to kolego:) Wszystko było w porządku.
                                                    Lot 13.06 z Wrocławia - do Dalaman z międzylądowaniem w Krakowie - w tamtą stronę wszystko punktualnie - postój w Krakowie ok. godziny czasu - wymiana pasażerów, plus tankowanie, nie trzeba wysiadać z samolotu - numery miejsc które są przydzielane we Wrocławiu obowiązują od Krakowa - ponieważ na tych miejscach mogą jeszcze siedzieć pasażerowie z Dalamanu (powrót odbywa się w kolejności Dalaman-Wrocław-Kraków)
                                                    z powrotem start w Dalamanie z 40 min opóźnieniem (brak zgody na start spowodowany dużym natężeniem ruchu w górze) lądowanie we Wrocławiu z ok. godzinnym opóźnieniem wczoraj.
                                                    Samolot na mnie zrobił dobre wrażenie - personel pokładowy również. Także ode mnie yes dla yesa.
                                                  • Gość: mada Re: YES Airways - wrażenia IP: *.centertel.pl 29.06.11, 09:16
                                                    My też już po. Około godziny spóźnienia w obie strony, z podobnych przyczyn. Obsługa Yes miła i profesjonalna. Do Wrocławia (tak podejrzewam) spóźnienie spowodowane było nie tylko brakiem wolnej przestrzeni powietrznej nad Grecją, ale jedną durną turystką, która wg mnie była napruta i obsługa samolotu dość długo debatowała co z nią zrobić.
                                                  • mayka1 Re: YES Airways - wrażenia 29.06.11, 18:35
                                                    miło czytać dobre informacje bo ja jeszcze przed.. 23.07 z Poznania do Dalamanu i bardzo chcę wierzyć, że wszytko pójdzie tak gładko jak w Waszym przypadku. Czy to prawda, że lądownaie w Dalamanie nei nalezy do przyjemnych ze względu na położenie lotniska w górach? Przy okazji mam pytanko w jaim hotelu byliście? Poszukuję aktualnych opinii nt hotelu Pegasos Tropical w Sarigerme.
                                                  • Gość: Ja Re: YES Airways - wrażenia IP: *.speed-net.pl 29.06.11, 19:47
                                                    Nie mogę złego słowa powiedzieć o lądowaniu w Dalamanie..ale może to zasługa pilota
                                                  • Gość: Marta Re: YES Airways - wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 08:46
                                                    Opinie o hotelach naprawde nie trudno znaleźć. Wystarczy wpisać w googlach nazwe hotelu i z reguły na pierwszy miejscu lub wysoko pozycjonowany jest pewien portal turystyczny z opiniami nie tylko Polaków, którzy narzekaja na "monotonne" jedzenie.
                                                  • mayka1 Re: YES Airways - wrażenia 30.06.11, 14:35
                                                    zgadza się, jednak o tym hotelu z obecnego sezonu są jedynie pojedyncze opinie, głównie obywateli brytyjskich, a interesowayłby mnie jakieś opinie naszych rodaków, którzy może odwiedzili ostatnio ten hotel - tu znalazłam raptem jednią opinię, a śledzę naprawdę sporo potrali turystycznych i forum..
                                                  • yo_witka Re: YES Airways - wrażenia 30.06.11, 16:08
                                                    A to ja ci akurat pomogę :))

Jeśli chodzi o lądowanie w Dalamanie było bardzo łagodne - niczym nie różniło się od tego we Wrocławiu czy Krakowie

Jeśli chodzi o Pegasos Tropical - super hotel! Na pewno będziesz zadowolona. Opiszę więcej w osobnym wątku poświęconym hotelowi - nie będę zaśmiecać tego:)
                                                  • mayka1 Re: YES Airways - wrażenia 30.06.11, 20:03
                                                    to świetnie, że lądowanie jest łagodne, normalne, bo bardzo się tego bałam. Co do informacji o hotelu, przeniosłam się na właściwe forum. Dzięki bardzo :)
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways - wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 20:09
                                                    i co z tego, że lądował łagodnie ? Każde lądowanie jest inne, inny pilot, pogoda, podejście itp. Raz może być łagodnie, a drugi raz nie.
                                                  • mayka1 Re: YES Airways - wrażenia 30.06.11, 21:17
                                                    a coś Ty taki nerowy i niezbyt grzeczny..? mam prawo pytać o co chcę, np, jak lądował i cieszyć się, że lądowanie jest normalne, bo wcześniej czytałam, że w Dalamanie, przez to, że położony w górach, lądowanie jest dość gwałtowne, szybkie i nagłe schodzenie w dół. Jeśli chodzi o hotel - temat został jedynie zainicjowany, gdyż znalazałm osobę, które leciała w tym samym kierunku, a teraz przeniosłyśmy się na właściwe forum. Pamietaj - złość piękności szkodzi... ;)
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways - wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 21:28
                                                    jego było łagodne, a twoje może być gwałtowne, reguły nie ma, każdy głupi o tym wie, nawet Antoni.
                                                  • mayka1 Re: YES Airways - wrażenia 30.06.11, 21:42
                                                    no widocznie jednak nie każdy głupi.. z moich kilkudziesięciu lotów do tej pory zdarzały się różne, ale nigdy nie spotkałam się z gwałtownym pikowaniem w dół między górami, a tak było opisane lądowanie w Dalamanie. Pewnie pilot był pijany, albo głupi, albo Antoni ;) Nie zaśmiecajmy dłużej forum bo tu miejsce na opinie o Yes, gdzie otrzymałam od Yo_witki satysfakcjonującą mnie odpwiedź i tym samym kończę ten wątek.
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways - wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 20:10
                                                    to jest wątek o Yes, nie śmiećcie tu pisząc o jakichś hotelach
                                                  • Gość: elektryk Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.146.248.38.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.06.11, 10:45
                                                    Dokładnie leciałem tym samolotem co odpadł panel w suficie. Był to pierwszy lot "nowego" airbusa, opóźniony po ok godzinę przez problemy z odbiorem (nie spowodowane usterka tylko drobiazgowa kontrola dłuższa niż przewidywana). Za to powrót dokładnie o czasie. w obie strony lądowania mistrzowskie - mieciutko jak nigdy. Ja w życiu nie narzekam - i tym razem nie zamierzam, bo wyjazd sie udał, ale wiem że zawsze znajdą się tacy co nawet na pogode będą narzekaż że to wina Itaki bo " za lepsze słońce zapłacili"..
                                                  • Gość: maziaa Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.prudnik.net.pl 02.07.11, 09:56
                                                    Jestem zadowolona i nie rozczarowana nowa linią Yes Airways. Wczoraj wracałam z mężem z wakacji w Turcji.Wylecieliśmy z Antalyi o 8.55( czasu tureckiego) i byliśmy punktualnie w Katowicach o 22.30. Obsługa miła, lot przyjemny( poza płaczem rozjuszonego przez rodziców dziecka),lądowanie mięciutkie. rezydenci na medal. JESTEŚMY ZADOWOLENI!!!
                                                  • Gość: wit Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 20:52
                                                    zapytam czy był ktoś w TURGUTREIS ?
                                                  • Gość: asia lot 3 lipca do Bodrum IP: *.swidnica.mm.pl 02.07.11, 23:00
                                                    już w sobotę wiemy, że jest 2-godzinne opóźnienie z Wrocławia :(
                                                  • Gość: michał Re: lot 3 lipca do Bodrum IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 09:27
                                                    też do Bodrum, z W-wy
                                                    opóźnienie z 0905 na 2130...
                                                  • Gość: wit Re: lot 3 lipca do Bodrum IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 11:31
                                                    ile z godz.9,05 opózniony z Warszawy do Bodrum ? Za tydzien nas to czeka stad zaniepokojony jestem
                                                  • violinman.3 Re: lot 3 lipca do Bodrum 03.07.11, 20:10
                                                    Najnowsze wiadomości lot do Bodrum 03.07 godz. 9.05
                                                    Info o 2 godzinnym opóźnieniu otrzymaliśmy o 17.15 dnia poprzedniego.
                                                    Na lotnisku dowiedzieliśmy się, że lot został przelożony na godz. 21.30
                                                    Transport do hotelu GROMADA zapewnione posiłki
                                                    Kolejne info o odlocie 23.30
                                                    Czekamy w GROMADZE na samolot z Egiptu(wyleciał z Wawy o ok 11.35). czy przyleci dzisiaj ? Nie wiemy
                                                    YES Airways dysponuje flotą aż 2 samolotów i jeżeli jeden "nawali"
                                                    to drugi obsługuje wszystkie wycieczki.
                                                    Tym do Egiptu polecieli goście z dnia poprzedniego
                                                    Smutne to, że nadal Itaka sprzedaje wycieczki nie informując klientów
                                                    Każdy normalny człowiek mając wiedzę i przegląd sytuacji zrezygnowałby
                                                    na samym początku
                                                    WYKUPUJĄC WYCIECZKĘ PAMIĘTAJCIE !!!!!!!!!!!!!!!
                                                    OPRÓCZ DOBREGO HOTELU I PRZYSTEPNEJ CENIY ZAPYTAJCIE O PRZEWOŹNIKA

• Gość: wit Re: lot 3 lipca do Bodrum IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 22:55
                                                    Dzieki za info , Z przerażeniem czekamy jak będzie za tydzień do Bodrum o 9,05
                                                  • Gość: wit Re: lot 3 lipca do Bodrum IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 10:32
                                                    Jak z wylotem z wczorajszej godz.9,05 z warszawy do Bodrum , ?
                                                  • Gość: Marta Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 11:32
                                                    Ja byłam i w tym roku lecę tam znowu.
                                                  • mayka1 Dalaman opóźnienia 03.07.11, 13:50
                                                    czy ktoś może wie z czego wyniknęły w dniu wczorajszym te spore opóźnienia na trasie do Dalamanu? Były wykonywane 3 loty w obie strony (z Warszawy, Katowic i Poznania) i wszystkie spóźnione ok. 5, 6 godz. Opóźnienie powstało już przy pierwszym locie z Warszawy i przełożyło się na kolejne loty. Jesli ktoś zna przyczynę będę wdzięczna za info.
                                                  • tarja35 7.07 Bodrum 03.07.11, 15:11
                                                    mam nadzieje, ze bez spoznien ...
                                                  • Gość: kacha Re: 7.07 Bodrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 13:16
                                                    Ja dzis wróciłam z Turcji-lot opóźniony prawie 16godzin!!!!!! dobrze ze dowiedzielismy sie o tym w nocy i nie musieliśmy koczować na lotnisku tylko zostaliśmy w pokojach hotelowych-mielismy wyjechać wczoraj o 7rano-lot godz.12.10 a wyjechalismy po 22 z hotelu i samolot o 3.50h...
                                                  • Gość: Marta Re: 7.07 Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:50
                                                    Jak rozumie lecieliście z Bodrum, a lotnisko docelowe?
                                                  • Gość: kacha Re: 7.07 Bodrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 15:19
                                                    Alanya-do hotelu mielismy ok.2godzin ale wyszło wiecej bo po drodze mieliśmy 6 hoteli.
                                                    i tak mielismy szczescie ze informacja o opoźnieniu dotarła nad ranem i mogliśmy zostac w hotelu a nie na lotnisku siedziec tyle godzin.
                                                    Antalya-wylot nad ranem.
                                                    podobno ten samolot w sobote wyleciał z duzym opóźnieniem z Egiptu i dlatego nasz lot zmienił godzine(mielismy lecieć 0 12.10 w niedziele).
                                                    Ale gdy lecielismy do Turcji siedzielismy 50min.w samolocie zanim wystartował-ale co to jest w porównaniu z 16godzinami....
                                                  • Gość: Robek Re: YES Airways - drugi samolot... IP: *.internetia.net.pl 03.07.11, 16:22
                                                    Ja byłem
                                                  • iit2 Re: YES Airways - drugi samolot... 03.07.11, 19:39
                                                    A nie macie żadnego info co z piątkiem z Itaki do Belek????????????? Wylot z Katowic 15.50
                                                  • Gość: nati 10.07.2011 BODRUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 15:26
                                                    Czy ktos leci 10.07.2011 z Poznania do Bodrum?
                                                  • Gość: Marta Re: 10.07.2011 BODRUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:28
                                                    Ja lecę 07,08 z Poznania do Bodrum, ale po powrocie napisz proszę jak wszystko wyglądało:) Życzę lotów bez przygód w postaci siedzenia na lotnisku i udanego urlopu :)
                                                  • Gość: wit Re: 10.07.2011 BODRUM IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 08:34
                                                    Ja tez lecę 10.07. do Bodrum ale z Warszawy
    • kod05500 Re: YES Airways opinie 05.07.11, 16:48
      Nic dziwnego że tyle opóźnień, usterek itp. Te 2 samoloty latają "na okręta" a nie są to młode maszyny:

SP-IAB - 15,6 lat:
      www.airfleets.net/ficheapp/plane-a320-566.htm
      SP-IAA - 16,3 lat:
      www.airfleets.net/ficheapp/plane-a320-533.htm
      • tarja35 Re: YES Airways opinie 05.07.11, 21:55
        na jakiego okręta??
        • Gość: b Re: YES Airways opinie IP: *.telpol.net.pl 05.07.11, 22:02
          SP-IAA dziś w 15 rzędzie nie miał oparcia w jednym fotelu -taki drobiazg ;)
          • mayka1 Re: YES Airways opinie 05.07.11, 22:07
            mam nadzieję, że to miejsce nie było "obsadzone"? ;)
        • Gość: LL Re: YES Airways opinie IP: 77.236.26.* 05.07.11, 22:58
          "na okreta" - prawdopodobnie chodzi o to, ze zaraz po jednym locie zmienia się załoga i samolot leci znów i tak w kółko, ale to jest normalne, bo jak samolot stoi na lotnisku to nie zarabia - tak robią wszystkie linie, w szczególności tanie linie lotnicze, czy tez linie czarterowe.

Moja relacja z lotów:
          20 czerwca: YAP4103 Kraków - Dalaman
          start opóźniony o ok 40min, ale lądowanie opóźnione już tylko o 20 min. Sam lot, start i lądowanie - bez zarzutów, tak samo praca obsługi w samolocie.
          4 lipca: YAP4104 Dalaman - Wrocław - Kraków
          start opóźniony 20 min, lądowanie we Wrocławiu opóźnione minimalnie;
          wysiadają pasażerowie z Wrocławia, na ich miejsce wsiadają nowi - zaczyna się zamieszanie z miejscami bo pomimo że obsługa jest polska i wsiadają polscy turyści, to ciężko wytłumaczyć niektórym, że na trasie WRO-KRK siadają na wolnych miejscach a dopiero w KRK zajmują te wyznaczone na bilecie; gdy już wreszcie wszyscy siedli - pilot dostał komunikat że lotnisko w Krakowie będzie zamknięte do ok 17. Wiec wszyscy wysiadają z samolotu i ok 1h czekania w terminalu na lotnisku; potem ponowny boarding i znów ten sam problem z miejscami - masakra ... dodatkowo w rzędzie gdzie jest wyjście awaryjne nie mogą siedzieć dzieci, pomimo ze stewardessa prawie cały czas tam stała i powtarzała zasady, to jak tylko odeszła o tych rzędów, to od razu jakaś matka pakowała tam swoje dzieciaki... skąd tacy ludzie się biorą??
          lot do KRK szybki, lądowanie przed 17. A że dużo samolotów lądowało w KRK, to na bagaż się trochę wyczekałem (ktoś miał natomiast pecha, bo jego bagaż - chyba wózek - wylądowano we Wrocławiu).

Tak wiec to Yes Airways większych zastrzeżeń nie mam, większy problem to "pasażerowie"...
      • mayka1 Re: YES Airways opinie 05.07.11, 22:05
        To fakt, z przerażeniem obserwuję jak te maszyny są eksploatowane i wykonują po 6 lotów każdego dnia.. Nie wiem na ile taka eksploatacja im służy, bądź nie i czy to normalne.. Wierzę jednak, że wszystkim zależy na bezpieczeństwie przelotów, przede wszystkim właścicielom linii i załodze i tym się pocieszam.
        • tarja35 Lecimy jutro KRK-Bodrum 06.07.11, 11:37
          czy szykują się opoznienia??
          • Gość: Raven Re: Lecimy jutro KRK-Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 18:18
            jak na razie SP-IAA na 1:10 opóźnienia ciekawe czy nadrobią??
            • tarja35 Re: Lecimy jutro KRK-Bodrum 06.07.11, 22:32
              niech lepiej nadrobią
              lecimy z dziecmi o 23:40 wiec opoznienia nie wskazane
        • Gość: maziaa Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 07.07.11, 09:36
          A ja nie widze w tym nic strasznego. Samochod też eksploatujesz tylko raz w na tydzień, czy codziennie???
          • mayka1 Re: YES Airways opinie 07.07.11, 23:25
            ale domniemujesz, że to normalne i bezpieczne na zasadzie analogii z samochodem, czy masz może zgłębioną w tym zaresie wiedzę i po Twojej wypowiedzi mogę być spokojna, że taka eksploatacja jest normalna i bezpieczna? Ja też tłumaczę sobie i przyrównuję do korzystania z innych środków lokomocji, choćby samochodu, który nie ma ze mną lekko, ale.. no właśnie ciągle to ale, czy samolot tro to samo co samochód..?
            • Gość: MechaniK Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 08.07.11, 08:55
              > ... czy samolot tro to samo co samochód..?

Nie, samolot nie jest samochodem.
              Samolot: sam lata (z pilotem).
              Samochód: sam jeździ (z kierowcą).
              Masz jeszcze jakieś ciekawe pytania?
              • mayka1 Re: YES Airways opinie 08.07.11, 09:35
                :) fakt, różnice w wyglądzie i obsłudze są widoczne na pierwszy rzut oka, a więc chyba nie trudno się domyślić, że moje rozważania nie dotyczyły tego typu różnic i podobieństw, a skupiły się bardziej na ocenie czy ekslopatację samolotu moża porównywać strickte do eksploatacji samochodu, o czym wcześniej była mowa... więc jeśli ktoś mógłby rzeczowo i fachowo podjeść do tematu i odpowiedzieć czy eksploatacja samolotu dzień w dzień od rana do nocy i przemierzanie dziennie ok. 15 000 km jest ok, będę wdzięczna. Ja nie mam pojęcia i dlatego pytam.
                • Gość: MechaniK Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 08.07.11, 11:02
                  > czy eksploatacja samolotu dzień w dzień od rana do nocy i przemierzanie dziennie
                  > ok. 15 000 km jest ok...
                  Jest OK. Tak działają linie lotnicze.
                  • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.07.11, 11:25
                    napisze więcej
                    w porównaniu do np sun express to i tak małe naloty dzienne sa pojedynczej maszyny
                    tam potrafią mieć tylko 40 min przerwę na sprzątniecie pokładu i dalej w powietrze
                    ostatnio miał miejsce przypadek że samolot tego przewoźnika dziennie mial tylko 2,5 h postoju
                    start Warszawa,lądowanie Katowice,lądowanie Hurgada,powrót czeska Praga
                  • mayka1 Re: YES Airways opinie 08.07.11, 14:19
                    dzięki za infromacje :) teraz spokojnie czekam na swój lot ;)
      • Gość: Pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.11, 21:29
        wylacielismy 22 czerwca z warszawy do Antalyi,wszystko w czasie 7;40 przemiła obsluga lot bez niespodzianek,mistrzowskie lądowanie
        powrót 07 lipiec niestety 2 godzinne opóźnienie ,jak zwykle rezydent podczas odprawy stwierdził że wszystko będzie o czasie,a w chwili odprawy samolot właśnie startował z warszawy
        Przy okazji ostrzeżenie co do lotniska w Antalyi ,ceny masakra,wybór poza Burgiem Kingiem żaden,cana litrowej Coca coli 7$
        ogólnie z obsługi jestem zadowolony,tylko denerwuje mnie celowe okłamywanie przez rezydentów
        • iit2 Re: YES Airways opinie 07.07.11, 22:08
          Ja ma pytanie odnośnie wnoszenia picia na pokład samolotu, czy są nadal ograniczenia w ilości i pojemności?
          • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.11, 22:16
            to zależny
            ochrona cofnęła mnie z 1 1/2 liitra wody,a kolega przeszedł z 2 litrowym sprajtem,oczywiście po odkręceniu i wypiciu nie było problemu
            Polecam zabranie napoi,bo ceny sa tam masakryczne wysokie
            • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 23:15
              Z tego co widzę przed chwilą wylądował z Bodrum w Krakowie, zgodnie z planem
              • Gość: Michał Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 11:13
                Czytam od dluzszego czasu co piszecie, ale tez śledze loty YES Airways, bo sam wybieram się na wakacje za parę dni z nimi. Od dłuższego czasu duże opóźnienia to pojedyncze przypadki, które są w kążdej linii na tym świecie. Dzisiaj np. w AYT lądowanie obu samolotów przed czasem

www.aytport.com/en/flights.aspx?t=1

Ktoś chyba niepotrzebnie znowu sieje panikę, albo robi czarny PR

Pozdrowienia!
                • mayka1 Re: YES Airways opinie 08.07.11, 14:23
                  też jestem na bieżąco i faktycznie sytuacja wygląda już o niebo lepiej niż na początku. Ostatnie spore opóźnienia to ubiegła sobota na trasie do Dalamanu, odleciał sporo opóźniony już na pierwszej trasie z Warszwy no i kolejne loty siłą rzeczy.. opóźneinia sięgały 7 godz.., choć takie właśnie spotkało mnie w ubiegłym roku z zupełnie innymi liniami, a więc nie tylko Yes-y się spóźniają.
                  • Gość: Tomasz z Koszalina Re: YES Airways opinie IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.11, 18:57
                    dziś rano wróciłem z Bodrum. lot punktualnie i wszystko extra.
                    • Gość: ja Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 07:54
                      Tomasz ! Byłeś w Crystalu, prawda ? Napisz coś o nim :)
                    • Gość: Ania Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 16:02
                      ktos leci 15.07 z katowic o 15:50 wylot?
                      • Gość: Kasia Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 22:21
                        Ja lecę 15.07 z Katowic, ale wylot o 16,50
    • Gość: WH Re: YES Airways opinie izmir IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 14:43
      Czy ktoś leci z wawy do izmir 19.07.2011
      • Gość: zdegustowany Re: YES Airways opinie izmir IP: *.rom.net.pl 12.07.11, 14:54
        A co to ma wspólnego z opinią w tym momencie?
        • wojtasz88 Re: YES Airways opinie izmir 12.07.11, 19:50
          Leciałam liniami Yes 28 VI z Poznania do Izmiru, samolot lądował z 15 min. opóźnieniem, niestety straciliśmy jeszcze parę minut już na pasie, bo musieliśmy przepuścic powietrzną karetkę. Wracaliśmy dzisiaj i lądowanie co do minuty (13.30 w Poznaniu).
      • Gość: endi Re: YES Airways opinie izmir IP: 91.208.93.* 13.07.11, 10:25
        Tak. Mam nadzieję, że będzie punktualnie. 12.07 odleciał o czasie, lądowanie też. Pozdrawiam i do zobaczenia 19.
        • Gość: Kasia Werek Re: YES Airways opinie izmir - katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:40
          Hej,

My lecieliśmy wczoraj z Izmiru do Katowic. W obydwie strony wszystko o czasie, przemiły personel, dużo ciekawych informacji od pilota, a samolot bardzo czysty i wcale nie tak mało miejsca jak ktoś pisał. Naprawdę nie ma się czego obawiać, bo wygląda, że początkowe problemy tej linii już dawno zostały zażegnane. Znajomi lecieli na Kretę i też wszystko bez najmniejszych problemów.

Dużo słońca!
    • anpranpr Re: YES Airways opinie 13.07.11, 20:17
      10 lipca 2011 wrócil;iśmy z tygodniowych wakacji z biurem itaka które też nie jest wporządku wobec klientów i również go nie polecam. ale wracając do linni- dwa stara graty w jedyn przy starcie i lądowaniu śmierdzi paliwem i coś cały czas słychać nie wiadomo gdzie samolot brudny przy szybach w samolocie dziury!!! a na dodatek obsługa fatalna!!! raz lecieliśmy z obsługą " blond" chociaż się starały raz się przeszły ale były miłe a obsługa o kolorze włosów " czasny/ ciemny" brak słów opryskliwe, nie pomocne . panienki które po studiach albo może na dostały posadę i uważają się za nie wiem kogo a brak wiedzy zupełny!!! podsumowując NIE POLECAM!!!
      • anpranpr Re: YES Airways opinie 13.07.11, 20:18
        zapomniałam dodać że lot się opóźnił tylko 17 godzin. ponieważ samolot się zepsuł....
        • Gość: l Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 21:01
          a skąd i dokąd był ten lot?
          • Gość: jaco102 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 21:40
            10.07 lot z Dalamanu do Warszawy opóźniony był o 2 godziny (planowany wylot 3.45 a.m., rzeczywisty 5.45)
        • Gość: marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 09:19
          Chyba lepiej, ze naprawili niż lecieć zepsutym :)
          skąd i dokąd leciałeś, bo jeszcze o tym zapomniałeś dopisać tą łamana polszczyzną. Tłumacza google używałeś?
      • Gość: lol Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 21:39
        A można choć trochę po polsku?
        • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 23:14
          Aktualny lot Bodrum - Kraków, wylot opóźniony o ok. 2h. O 23.20 miał być lot Kraków-Bodrum, ale opóźnienie sięgnie jak dobrze pójdzie min 1h 40 min.
    • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 15.07.11, 10:43
      Z tego co wyczytałem, w środę dołączył trzeci Airbus do floty YES
      • Gość: dana Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:04
        potwierdzam, wczoraj rano wracałam Yesem z Alanyi i na płycie lotniska stały już 2 samoloty Yes
        jeśli chodzi o moje loty w dniach 29.06 wylot i 14.07 powrót bez zastrzeżeń, żadnych opóźnień
        a wczorajsze lądowanie pilota - pana Jacka o ile dobrze pamiętam po prostu mistrzostwo świata,wielki szacun
        • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 15.07.11, 12:42
          Hmm, ciekawe co się tam podziało, że jeden samolot takie opóźnienie "złapał" już wczoraj. Obecnie:

YAP4138 - punktualnie z Warszawy do Antalyi (nawet 20 minut przed czasem doleciał)

a wspomniany już wczoraj YAP4127 wyleciał z Warszawy ze sporym opóźnieniem i jest oczekiwany w Antalyi z 3-godzinnym opóźnieniem, tym samym jego wylot do Wrocławia również będzie opóźniony min 3h

Jak ktoś ma informację co tam się porobiło z tym samolocikiem niech się podzieli ;)
          • Gość: emi39 Re: YES Airways opinie IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 15.07.11, 13:13
            Ale za to dziś przylot i wylot o 15:50 do Antalyi z Katowic ma w tej chwili status o czasie:-)
            Oby tak dalej!
            • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 15.07.11, 13:45
              Dokładnie, bo to jest już ten samolot co przyleciał 20 minut przed czasem do Antalyi, zapakował ludzi i w drogę do Katowic punktualnie
              • Gość: maziaa Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 15.07.11, 17:09
                I po co łamiecie sobie głowy- przyleci, nie przyleci, wystartuje punktualnie, lub... i tak na to nikt nic nie poradzi.Na to nie ma mądrych, to sa tylko rzeczy martwe!
                • Gość: marcin Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 09:28
                  ja leciałem z warszawy do izmiru 05.07, oraz wracałem z Izmiru 13.05. do w-wy, wszystko było o czasie, ok, bez problemu.
                  • eubea86 Re: YES Airways opinie 23.07.11, 09:55
                    A my tego samego dnia lezielismy z Poznania do Izmiru i bylo 4 h opoznienie.
                    Patrz: forum.gazeta.pl/forum/w,660,126873385,126873385,YES_Airways_pozew_zbiorowy.html?v=2
                    • Gość: adam68 Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 11:24
                      Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii,
                      8.07 wylatywaliśmy z Katowic do Turcji (nr lotu 4137) punktualnie
                      22.07 powrót (nr lotu 4138),samolot wystartował znów punktualnie,stan samolotu bardzo dobry,nic nie zniszczone, jak czytam w niektórych skrajnie negatywnych komentarzach,załoga profesjonalna i sympatyczna.
                      Zaznaczam,że ja FAKTYCZNIE leciałem wraz z rodziną
                      Jeżeli ktoś chce więcej informacji proszę pytać
                      • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.07.11, 22:01
                        skrajne opinie wiążą sie z tym że zaczynamy wymagać coraz więcej za swoje ciężko zarobione pieniądze
                        i tak jak przypadek nie tworzy reguły tak reguła nie tworzy przypadku
                        ja choć sceptycznie nastawiony do tych linii lotniczych muszę napisać że wszystko sie odbyło zgodnie z tym co oczekiwałem,lot z Warszawy punktualnie,z Antalyi z 2 godzinnym opóźnieniem ,opóźnienie spowodowane zła pogodą,więc można napisać że z dbałością o klienta
    • Gość: klient Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.11, 23:43
      Lot powrotny z Turcji - lipiec 2011. Leciałem, ale nie miałem oparcia ... Tak - siedzenie, które nie miało oparcia nie powinno być mi sprzedane lub miałem (podobno) zostać poinformowany o tym, że moje siedzenie nie ma oparcia i czy wyrażam zgodę na coś takiego. Niezłe, prawda? Musiałem siedzieć na dostawce. Niedługo załączę zdjęcie lub już jest załączone, bo to była to furora i inni już zrobili zdjęcia i mieli ubaw po pachy. Lepiej pytajcie się o takie szczegółu przy wydawaniu karty pokładowej.
      • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.07.11, 01:37
        chętnie zobaczę ta fotkę bo jakoś wierzyć mi sie nie chce że coś takiego mogło się wydarzyć
      • Gość: oparcie Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.11, 18:54
        szybko naprawili wiec po co ten cyrk?
        • Gość: xyz Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 18.07.11, 09:43
          Bo niektórzy lubią marudzić!!!
        • Gość: jaaaa Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 09:44
          Powiem, tak leciałam Katowice- Izmir (czerwiec) i z powrotem (lipiec) , wszystko było punktalnie, lot bezproblemowo i z miłą obsługą, a ile wcześniej się strachu najadłam czytając wiele opinii na tym forum, że spóźnienia, że trupy latające, że ...nie latajcie z nimi itd.
          Nie rozumiem wielu osób tu piszących i ich rozterek bo przecież :
          1. to nie jedyna linia na świecie, która ma czasem opóźnione loty, chyba lepiej polegać na opinii pilota i lecieć spóźnionym ale naprawionym/sprawnym samolotem
          2. Widać wiele osób na forum to znanej- światowej klasy fachowcy samolotowi, którzy po odgłosach w samolocie oceniają ich sprawność , gratuluję i zazdroszczę takiej umiejętności, a piloci i reszta obsługi to samobójcy zasiadający w "szczekających" maszynach
          3. Obsługa co ma robić żeby była miła: sadzć sobie pasażera na kolanach , głaskać po ręce i bajki opowiadać czy po pupci klepać
          4. co do siedzenia bez oparcia - to jest takie ale na pewno nie było obsadzone , też leciałam tym samolotem i są w nim 2 miejsca bez oparcia i nie były zajęte, ponieważ już przy przydzielaniu miejsc na lotnisku są podświetlone na czerwono jako uszkodzone i myślę, że to ściema , zdjęcie to ja też sobie mogę takie zrobić

wszystkim życzę udanych wakacji i lotów
          • Gość: maziaa Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 18.07.11, 13:50
            Nareszcie ktoś trzeźwo myślący, i nie czepiający się byle bzdury! Pozdrawiam Cię "jaaa":)
          • Gość: zula Re: YES Airways opinie IP: 92.60.138.* 18.07.11, 14:45
            > 4. co do siedzenia bez oparcia - to jest takie ale na pewno nie było obsadzone
            > , też leciałam tym samolotem i są w nim 2 miejsca bez oparcia i nie były zajęte
            > , ponieważ już przy przydzielaniu miejsc na lotnisku są podświetlone na czerwon
            > o jako uszkodzone i myślę, że to ściema , zdjęcie to ja też sobie mogę takie z
            > robić
            Jaaa a skad wiesz,ze podswitlone sa na czerwono? Widziales, zamieniles sie miejscami z odprawiającym? Od kiedy pasazer charteru przed lotem/przy odprawie sam wybiera sobie miejscowke jak w kinie, a moze cos sie zmieniło?
            A swoja drogą YES mogłoby naprawic te siedzenia, skoro Jaaa widział,ze sa nawet 2:)

Masz racje, ja tez mysle,ze to, co piszesz pkt4. to ściema.
            • Gość: zula Re: YES Airways opinie IP: 92.60.138.* 18.07.11, 14:48
              oj sorry Jaaa, powinien byc r.zenski:)
              • Gość: dana Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:01
                zula zarówno w jedną jak i drugą stronę mogłam sobie wybrać miejsce w samolocie,
                oczywiście taka szansa jest,kiedy podchodzimy do odprawy na początku,a nie na końcu "ogonka"
            • Gość: Pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.07.11, 14:59
              i tak właśnie polaczkowie piszą sobie w necie
              powtarzam jeśli taka sytuacja zaistniała zgłaszasz fakt do urzędu lotnictwa cywilnego
              www.ulc.gov.pl/
              i linia lotnicza ma pozamiatane
              jesli jednak nasmarowałeś żeby zdobyć rozgłos to gdybym był przedstawicielem Yes-a to autor nie wypłacił byś sie do końca swojego zasmarkanego życia
              • prybak1910 Re: YES Airways opinie 19.07.11, 11:22
                Witam . Kto leci 24 07 z Warszawy do Bodrum ?
                • Gość: harakiri airways Re: YES Airways opinie IP: *.toya.net.pl 20.07.11, 14:33
                  siła nas... www.rzecznikprasowy.pl/turystyka/trzeci-airbus-polskiego-przewoznika-yes-airways,tekst,1813.htm
            • Gość: Jenny Re: YES Airways opinie IP: *.2a.pl 30.07.12, 14:44
              Ja zawsze wybieram sobie miejsca przed wylotem. Wystarczy ladnie sie usmiechnac i grzecznie poprosic. Zazwyczaj udaje mi sie dostac miejsce na jakim mi zalezy, chyba ze stoje na koncu kolejki.
          • Gość: norb Re: YES Airways opinie IP: *.kghm.pl 25.07.11, 12:58
            Wszystko się zgadza, tylko jeśli linia ma opóźnione loty to dlaczego nie mamy korzystać z prawa do wyrażania opinii i krytyki pod jej adresem. A przede wszystkim dlaczego nie mamy prawa do egzekwowania odszkodowań - bo co, Polak nie może ?

Jak ktoś decyduje się na prowadzenie firmy to podlega przepisom, jeśli je łamie musi płacić - nie chce nie ma prawa być na rynku i tyle w tym temacie.
            Mieliśmy opoźniony lot 15 lipca i dlatego korzystam z prawa do odszkodowania, bo nie wspomnę o tym, że kanapki dla rodzinki musiałem kupić w samolocie po "promocyjnej" cenie. Pozdro i niech się dalej spóźniają - zobaczymy z kim za rok polecimy Itaką.
            • Gość: zeberka Re: YES Airways opinie IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 25.07.11, 13:33
              Nie tylko YES ma wpadki, znajomi w czerwcu wracali z Turcji i mieli 18 godzin opóźnienia
              a tylko dlatego, że sprawdzili ilość wylatanych bez odpoczynku godzin pilota Enter Air
              no i miał "przymusowy" odpoczynek, aż strach pomyśleć co by było jakby zasnął za sterami.
              • Gość: Bochaterrr Re: YES Airways opinie IP: 193.201.167.* 26.07.11, 12:05
                jak to co? Jest autopilot ...
                • Gość: zeberka Re: YES Airways opinie IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 26.07.11, 12:54
                  Bardzo śmieszne....
                  • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 14:09
                    dziś na trosie Izmir - Wrocław via Poznań
                    i Poznań Izmir via Wrocław
                    wszystko o czasie
                    • Gość: klient yes i itaki Re: YES Airways opinie IP: *.wne.uw.edu.pl 27.07.11, 22:23
                      Chciałbym poinformować klientów Itaki i linii YEs Airlines, że udało mi sie uzyskać rekompensatę w wysokości 100 zł za opóźnienie wylotu o ponad 12 godzin. Była to jak określono kwota rekompensaty dobrowolna z ich strony, gdyż według nich nie doszło do naruszenia warunków "nienależytego wypełnienia warunków umowy". Nie mam zamiaru się z nimi procesować, tym bardziej że była to wina Yes Airways, a nie ITAKI. Z tego co czytam Yes już trudne początki ma za sobą i cieszę się z tego, bo powinniśmy jednak promować polskie linie lotnicze, a opóźnienia kilkugodzinne są normalne na wszystkich liniach - po to są sklepy wolnocłowe - cheers !!!
                    • Gość: Asia Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 15:04
                      leciałam 12.07 do Izmiru z warszawy. powrót 27.07. wszystko idealnie. super obsługa. leciałam z dwójka małych dzieci, takze czas podrózy był dla mnie bardzo wazny. na szczęscie wszystko poszło gładko.
                      • Gość: pawlo Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 07.08.11, 22:25
                        nakręciłem filmik z lotu z Bodrum do Wrocławia.Polecam yes i przyjemny lot.Na pokładzie odpłatnie bar napoje,bagietki,wódka,koniak,słodycze.Polecam dla zestresowanych 50g absoluta 12zł www.youtube.com/watch?v=gYGsJ-4aQh0
      • eubea86 Re: YES Airways opinie 23.07.11, 09:53
        tak faktycznie widzialam tez siedzenie bez oparcia!
        • Gość: xyz Re: YES Airways opinie IP: *.prudnik.net.pl 29.07.11, 08:49
          No i co, to takie fascynujące???Siedzenia bez oparcia!!!!jakież głupoty wypisują ludzie!!!
          • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.07.11, 10:56
            to nie sa głupoty,jesli posadzono pasażera na siedzeniu na którym może siedzieć tylko załoga jest to nie zgodne z prawem,dlatego proszę o fotki po raz nie wiem juz który
            • Gość: anka Re: YES Airways opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.11, 12:18
              witam, leci może ktoś 2 sierpnia z wrocławia do kusadasi?
              • deejay24h Re: YES Airways opinie 30.07.11, 22:20
                Ja lecę ale z KTW
                • Gość: anka Re: YES Airways opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.11, 23:13
                  a jaki hotel? bo my do imbat.
            • Gość: marek Re: YES Airways opinie IP: *.inowroclaw.mm.pl 31.07.11, 21:18
              Chyba szukasz dziury w całym i się bardzo nudzisz. Podczas naszego lotu osoba która siedziała na tym fotelu sama się zgodziła. W zamian miała darmowe jedzenie i nie narzekała. Zdjęcia nie zrobiłem bo to nic ciekawego. ORGANIZACJA LINI I ITAKI OCENIAM NA CELUJĄCY. (byliśmy na wycieczce 7+7). Kolejne podróże tylko z tym biurem
              • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.11, 00:56
                może i szukam
                ale proszę o fotki
                powtarzam jeśli miał taki fakt miejsce to przewoźnik ma przerobione,i jego zgoda czy nie na taki stan jest mało wiążąca ,to obsługa decyduje kto i na czym siedzi
                • Gość: mk Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 08:55
                  17.07 Warszawa-Antalia pół godziny opóźnienia,powrót 31.07 20 min opóźnienia.Ogólnie ok.w obie strony pilot Anglik.W drodze powrotnej przy starcie słychać było tzw. szczekającego psa,ale to prawdopodobnie jakieś dźwięki przepływu powietrza.choć rzeczywiście pies był na pokładzie,bo wyjechał razem z bagażem na taśmie:))) Podczas startu do Antali czuć było paliwo.Steward,o którym była mowa,że się śmieje-ma po prostu taki wyraz twarzy cały czas:)))Ogólnie nie mam zastrzeżeń.
    • Gość: Alex_44 lecę 8.08.2011 do Marmaris z Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.11, 20:42
      czy leci ktoś z dziecmi ?
    • prybak1910 Re: YES Airways opinie 09.08.11, 11:58
      Witam . Wylot mieliśmy 24 08 powrót 08 08 Warszawa - Bodrum i wszystko było ok :) powrót był nawet o kilka minut wcześniej . Jeśli chodzi o szczekającego pieska to jest to klimatyzacja i zaraz po starcie odgłos znika . Czytając przed wylotem wpisy bylismy pełni obaw ale jak widać niepotrzebnie .
      • Gość: anka Re: YES Airways opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.11, 11:49
        02.08.11 wrocław - izmir miał niecałą godzinkę spóźnienia bo było tankowanie, a z powrotem z 09.08.11 izmir - wrocław/poznań nawet chwilkę wcześniej byliśmy na miejscu. czytając poprzednie komentarze obawiałam się tego lotu, ale wszystko było w super. obsługa bardzo miła. z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jak następnym razem będę leciała tymi liniami to będę spokojna. bo ewentualne spóźnienia zdarzają się każdemu. pozdrawiam i tymi co mają urlop przed sobą strasznie zazdroszczę :)
        • Gość: Asia Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 19:33
          wylot z Wwy 29.07.2011, o godz 8.35 do Antalyi, w zasadzie bez problemów 30 min opóźnienia - nieodczuwalne. Lot super, bardzo przyjemnie, bez problemów
          powrót 13.08.2011 o 03.35, opóźnienie 30 min. również bez problemów, miło sympatycznie, na miejscu byliśmy o 5.35 czasu PL.
          Mieliśmy obawy ale było bezproblemowo.
          • Gość: cezz Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 14:43
            wylot 9.08 waw- izmir powrót 17.08 wszytko jak w szwajcarskim zegarku.
            • Gość: viking b-n Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 10:47
              29.07 Katowice - Antalya
              12.08 Antalya - Katowice

Wszystko bez najmniejszych problemów, żadnych opóźnień wszystko o czasie, lot przyjemny, obsługa miła, samolot czysty zadbany
              • deejay24h Re: YES Airways opinie 18.08.11, 11:13
                Katowice - Izmir . Izmir - Katowice Wszystko o czasie i sprawnie
                • Gość: Marco73 Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 23:35
                  Warszawa - Bodrum 4/08 oraz Bodrum - Warszawa 19/08. Oba loty bez problemu. Wylot o czasie, przylot nawet przed. Obsługa miła. Samoloty cóż nowe nie są i pewnie czasem nie wszystkie fotele są kompletne (w samolocie do Warszawy brakowało składanego blatu) ale pewnie linie zarobią trochę grosza na kontrakcie z Itaką i podreperują sfatygowane fotele.
                  • Gość: Daga Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:34
                    27.07 - Poznań - Bodrum - ponad godzina opóźnienia
                    07.08 - Bodrum - Poznan - wszystko o czasie
                    • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:04
                      Poznań Bodrum 07.08 - wylot 23:05 bez opóźnień, samolot czysty, pilot bardzo dobry
                      Bodrum Poznań 21.08 - wylot 20;30 bez opóźnień, samolot czysty, kiepskie lądowanie
                      • jostel Re: YES Airways opinie 23.08.11, 19:07

15.08 wylot z wawy planowo, natomiast powrót 22.08 z dalaman do wawy już z opóźnieniem prawie 2h :(
                        inne rzeczy standardowo jak w charterach, bez rewelacji, ale i bez zgrzytów - poza opóźnieniem, chociaż jak samolot sie pojawił po 1,5h wszystko szybko i sprawnie się odbyło
                        • Gość: mike Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 10:05
                          Wylot z Warszawy do Dalamanu 08.08 7:15 idealnie sprawnie na czas start szarpany natomiast super ladowanie perfekcyjne pilot Anglik (niestety nie informował o niczym ani razu i sie nie przywitał ) obsługa miła
                          Powrót Dalaman Warszawa 22.08 wylot 21 25 (planowo 20 05 ) opóźnienie ze wzgledu na warunki pogodowe pilot Polak przepraszał 3 razy tłumaczył wyjasniał opóźnienie informowął o mozliwyc tubulencjach o locie wysokości itp...baardzo miły ..start pefekcyjny z ladowanim natomiast juz gorzej rzucilo na boki ale ok i obsługa ....troszke nadufana i nie miła. Leciało sporo dzieci płakały , była matka karmiaca .która nie mala zbyt wiela miejsca z tyłu 4 rzedy puste na których porozkładąły sie nastolaktki i spały w najlepsze...bez reakcji i troski ze strony obsługi ...
                          Ogolnie polecam miło sprawnie szybko...
                          • Gość: emi39 Re: YES Airways opinie IP: *.dsl88-225-57075.ttnet.net.tr 28.08.11, 16:02
                            W piątek 26.08 przyleciałam Yes-em z Katowic do Antalyi, wszystko super, a teraz już odpoczywam w Side, pozdrawiam:-)
                            • Gość: Jaanet Re: YES Airways opinie IP: 212.122.223.* 28.08.11, 22:01
                              Dzisiaj wróciłam trasa Dalaman-Poznan i 5 godzin opóżnienia.Jestem zażenowana tymi liniami, w drodze do dalaman równiez było opóźnienianie ale "tylko "godzinne więc nawet nikt nie powiedział przepraszam,Tym razem przeprosił pilot po angielsku ale stewardesa tego nie przetłumaczyła więc pasażerowie nie znajacy języka nie uzyskali informacjio przyczynach ( awaria techniczna).Kolezanka leciała z nimi w czerwcu również na tej trasie i także lot był opóźniony ok 2,5 godziny ( w obie strony).Jestem równiez w SZOKU bo nie moge przedstawić swojej opinii na stronie pasazer.com-odrzuca mnie .Normalnie cenzura!!!!!NIeporozumienie-a szkoda bo polskie linie.
                              • iwonsik Re: YES Airways opinie 30.08.11, 20:55
                                witam,lecimy z małym dzieckiem 07.09 z rana do Turcji. Mam nadzieję, że nie będzie problemów... czy ktoś może się orientuje jakie jedzenie/napoje można wnieść na pokład (chodzi mi głównie o dziecko: mleko modyfikowane, kaszka, owoce, przekąski, soczki -są ograniczenia? muszą być oryginalnie zapakowane czy tylko zakupione na bezcłowym?)? czy są ograniczenia co do tego co można wnieść na strefę lotniska, gdzie oczekuje się na lot? jeśli opóźnienie będzie spore, muszę mieć butle i całą resztę ze sobą...Wszystko nowe?
    • Gość: gottin Re: YES Airways opinie IP: *.multi-play.net.pl 01.09.11, 15:27
      Yes airways leciałam 2 razy w tym sezonie.
      Pierwszy lot - 6 czerwiec do dalaman. 5 godzin opóźnienia!!! Nie zostałam poinformowana przez itakę o zaistniałej sytuacji mimo, iż już dużo wcześniej było wiadomo o 2 godzinnym opóźnieniu.. Tak więc 5 godzin spędzonych na lotnisku i pół opłaconej nocy w hotelu przepadło... Przy 6 dniowych wczasach 5 godzin robi różnię, szczególnie przy drodze do miejsca wypoczynku...

Drugi lot - 18 lipiec do dalaman. Wszystko idealnie. Zero jakiegokolwiek opóźnienia, a nawet chwilę przed czasem byłam na miejscu..

Wniosek - nie ma zasady. Wszystko odbywa się jak na loterii :/
      • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.09.11, 00:09
        jak loteria z opóźnieniami to jeszcze można to przeżyć,gorzej jak loteria się zacznie z ilością startów lądowań
      • Gość: gostek Re: YES Airways opinie IP: *.itfutura.com 02.09.11, 22:29
        Przeczytałem pokrótce opinie o YESAiways i mogę napisać teraz swoją, leciałem tymi liniami 18.08 do Hurgady z Warszawy i 2.09 z powrotem i mogę stwierdzić że wiele osób tu piszących nie wie o czym pisze. Spóźnienie do godziny jest jak najbardziej normalne, sami mieliśmy problem z odprawą na lotnisku w Warszawie gdzie pani ze straży granicznej spowodowała spóźnienie samolotu (tak dzielnie przeglądała paszporty:) ale mimo to samolot pomimo 15 minutowego opóźnienia przy starcie nadrobił i byliśmy na miejscu kilka minut przed czasem. W drodze powrotnej odprawa przeprowadzana przez bardzo energicznych i słynących z pracowitości;) egipcjan na pokład samolotu dostaliśmy się znów z opóźnieniem. Pomimo że samolot był gotowy do przyjęcia pasażerów. W Warszawie byliśmy znów kilka minut przed czasem. W jedną i w drugą drugi pilot informował nas po polsku i angielsku o warunkach pogodowych panujących na docelowych lotniskach. W samolocie było czysto, obsługa miła pomimo kilku incydentów z pasażerami którym chciało się palić albo pić mocne napoje w dużych ilościach. Myślę że kiedy linia okrzepnie będzie reprezentowała dobry europejski poziom.
        • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.09.11, 22:52
          a słyszałeś takie przysłowie
          "jedna jaskółka wiosny nie czyni"
          • Gość: dana Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 21:42
            dziewczyna zadała konkretne pytanie na które nikt nie odpowiedział,ale znalazł sobie powód do wylania jadu na Yes
            niestety nie wiem jak to jest z wnoszeniem mleka na pokład,ale widziałam,że niektórzy zaraz po starcie wyciągnęli własne kanapki:)
            • Gość: oli Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 22:14
              Wawa-Dalaman 1.08 i powrót 15.08, o czasie, szybko, sprawnie, dolecieliśmy nawet przed czasem. Nikt nie szczekał! Jestem zawiedziona :-)
              Do tych, co lot mieli opóźniony - nikt naprawdę nigdy nie widział co się dzieje na lotniskach amerykańskich, kiedy jest np. mgła, snieżyca itd? Ludzi koczujących, śpiących pokotem na lotnisku? Ktoś tu był w szoku, bo lot się opóźnił z powodów technicznych. No chyba to lepsze, niż w szoku miałaby by być rodzina, gdyby lot odbył się o czasie, ale wylądował np. w Morzu Marmara...
              Dodam jeszcze jedno - jak na czarter to wyjątkowo dużo miejsca na nogi - leciałam do Egiptu Enter Air i nikt nie był w stanie (poza dziećmi) siedzieć z kolanami sierowanymi prosto przed siebie. Tu miałam 10cm luzu, co jest niebagatelne, kiedy sąsiad z przodu opuszcza fotel.
              I obsługa super. A reszta typowa - butelka Wyborowej 3/4 litra turlająca się po podłodze i państwo bełkoczący: "A niech mi tu jeszcze jaka przyjdzie i powie, że alkoholu wniesionego na pokład nie wolno spożywać!!!". Ale to chyba polska norma :-)
              Ja myślę, że jednak znakomita większość lotów odbywa się o czasie i prawidłowo, tylko mało kto o tym pisze.
              Do pani z dzieckiem - widziałam matkę, która na życzenie pogranicznika po prostu spróbowała mleka z butelki, ale wiem też, że to zależy od człowieka. Zadzwoniłabym na lotnisko i dowiedziała się u źródła. Bo norma to wszelkie butelki powyżej zadeklarowanej na opakowaniu pojemności 100ml - do kosza koło odprawy. Moja córa wywalała nowiutką Rexonę z płaczem ( nie upilnowałam, psiakość). No a druga, mała - nożyczki :-D - miała zamiar robić wycinanki na pokładzie :-), schowała do kredek. A matka nie przejrzała bagazu podręcznego panienek :-)
    • czarna19grchw16 Re: YES Airways opóźniony lot 06.09.11, 19:50
      szukam osób lecących z warszawy do antalay dnia 19 08 2011
      kontakt marta email: czarna100000@wp.pl
      wniosek o odszkodowaie
      • Gość: Wojtek Re: YES Airways opóźniony lot IP: *.aster.pl 06.09.11, 19:54
        z ciekawosci, za co odszkodowanie? Powodzenia
    • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: 89.73.26.* 09.09.11, 13:04
      Wreszcie mogę się wypowiedzieć jako założyciel tematu.

Kraków-Bodrum

Bodrum - Kraków

Z małym poślizgiem przy starcie ale przylot zgodnie z planem.

Zdecydowanie polecam. W porównaniu z tureckimi tworami ekstraklasa.
      • Gość: ewka Re: YES Airways opinie IP: *.home.aster.pl 11.09.11, 16:41
        a czy samoloty sa sprawne? wszystko ok? mnie tam opoznienia malo interesuja..bardziej stan techniczny maszyny.
        • Gość: anika Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 17:13
          ewcia, oczekujesz, że ktoś Ci napisze, że są niesprawne? Chwieją się, wpadają do morza? A skąd zwykły turysta ma coś takiego wiedzieć? Z tego, co wiem nie leci samolot, który jest niesprawny. Podejrzewasz, że ktokolwiek z obsługi świadomie wsiadłby do niesprawnego samolotu? Już dosyć tu było ekspertyz w stylu: "słyszałem odgłos szczekającego psa". Polak to jak nie lekarz, co wie wszystko na forum, to kontroler lotów, albo technik samolotowy?
          Maaaatko. Litości! Najbardziej niesprawni z samolotów to są niektórzy turyści w samolocie - jak wypiją za dużo.
          • Gość: gosc Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 20:54
            ej bo z tym odgłosem to prawda
            i nie wmawiajcie mi,że to jest normalny odgłos,bo latałam innymi samolotami
            chciałabym zobaczyć wasze miny, kiedy to słyszycie
            • Gość: anika Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 21:10
              Jak leciałam, to u mnie nie szczekało. Założyć komitet protestacyjny teraz należy i pozwać, najlepiej biuro podróży, że tym razem nie przewoziło psa :-P
            • kolpik124 Re: YES Airways opinie 12.09.11, 11:47
              Jesli dobrze rozumiem "odglosem" jest buczenie czy brzęczenie wyraźnie słyszalne w czasie startu i chwilę po.

ta jakaś sprężarka. Słyszalam to już w wielu liniach i roznych typach samolotów.
              • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 12.09.11, 11:50
                Pytaliśmy obsługi YESa i dokładnie jak kolega napisał wyżej, jakiś system chłodzenia czy cuś.
                • Gość: anika Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 12:05
                  No i mimo tego, że już kilka osób tłumaczyło odgłos (którego jednak podczas moich lotów nie było, czyli nie zawsze to tajemnicze coś się włącza), to zawsze znajdzie się jakiś panikarz, który podejmie temat "szczekania". Albo godzinnego opóźnienia samolotu. Ba, nawet czterogodzinnego. Latałam kilkadziesiąt razy samolotami rejsowymi i zdarzało mi się koczować na lotnisku bez żadnej wiadomości, choćby w Londynie na Heathrow, gdzie ruch jest taki, że jak się coś omsknie, to potem reszta czeka i czeka. Ale przecież zawsze można coś zjeść, a biadolenie, że za to się płaci? Że drogo? A jak ma być na lotnisku? W bagażu podręcznym powinno sie mieć lekarstwa na wsiaki słuczaj, nawet zmianę ubrania (gdyby walizka poleciała do Honolulu). A tu widać, że często latają osoby małointeligentne, które nie potrafią przewidywać pewnych rzeczy, a w końcu opóźnienia samolotu nie są czymś rzadkim, zwłaszcza czarterowego. Faktem jest, że smutno, kiedy lot przełożą ileś godzin wczesniej, ale wystarczy poczytać umowę z biurem podróży - nie widziałam takiej, która nie miałaby zapisu, że pierwszy i ostatni dzień służy na podróż. I w świetle prawa wylot o 23.59 ma rację bytu i jest zgodny z umową, nawet jeśli wcześniej godzina odlotu była 0.01. Można być pioruńsko niezadowolonym, zwałaszcza kiedy leci się na 7 dni, ale naprawdę - zanim wyleje się tysięczny raz żale na ten sam temat warto poczytać umowę. Także tę ubezpieczeniową, a nawet zwłaszcza tę. Żeby potem nie pisać, że u lekarza zdarli skórę. A było się doubezpieczyć.
                  Przepraszam, że nie na temat do końca, ale trafia człowieka, jak głupoty czyta. I widzi kolejny wątek na temat: kto leci tego, a tego dnia tam i tam.
              • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.09.11, 12:00
                a nikt sie nie dziwi dlaczeo w samolocie panuje stałe ciśnienie ?
                jesli odpowiecie sobie na pytanie dlaczego tak jest i jakie urządzenie powoduje taki stan to bedziecie uspokojeni w sprawie dźwięku
                a ze Airbus ma taką konstrukcję że ten dźwięk jest doskonale słyszalny to inna sprawa,ale plusem tego jest to że samolot jest szybciej gotowy do startu
                • wtopek Re: YES Airways opinie 12.09.11, 12:38
                  Fakt, rzecz słyszalna jest przede wszystkim czy tylko w airbusach. Przynajmniej w modelach 319, 320 i 330. Wiele razy to slyszałem.
                  • Gość: emi39 Re: YES Airways opinie IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 12.09.11, 14:20
                    9.09 wróciłam szczęśliwie z 2 tygodniowych wakacji w Side, lot powrotny do Katowic spokojny, włoski pilot- super lądowanie i start 20 minut opóźnienia ze względu na turecką odprawę, polecam linie YES:-)
                    • Gość: onaaa Re: YES Airways opinie IP: *.home.aster.pl 13.09.11, 10:13
                      nie rozumiem..czemu wloski pilot?:( ja wole polskich;(( panicznie boje sie latac!
                      • kolpik124 Re: YES Airways opinie 13.09.11, 10:29
                        Bo takiego zatrudnili.
                        • kolpik124 Re: YES Airways opinie 13.09.11, 10:32
                          Yes lata airbusami jako bodajze jedynal inia w Polsce. Nie dziwne więc, że raczej nie ma u nas polskich pilotów przeszkolonych na lataniu tym typem samolotów. Linom czarterowym nie opłaca się wydawać dużych pieniędzy aby szkolić wlasnych pilotów - procedury i symulatory kosztują bardzo dużo, taniej jest zakontraktować pilotów "na rynku".
    • Gość: Megi1985 Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 15:41
      Wczoraj wróciliśmy z Dalamanu, lot z Wrocławia - przez Kraków do Dalamanu delikatnie opozniony wylot z Krakowa, ale to kwestia 15 min, lot powrotny podobnie, przeprosili i mówili, ze musieli cos sprawdzić, samoloty w porządku, stewardessy ładne i sympatyczne ;)
      • Gość: Przemo Re: YES Airways opinie IP: *.212.187.78.static.turktelekom.com.tr 14.09.11, 08:11
        Witam, jak bylo na lotnisku, jakies problemy z bagazami ? Czy były jakies problemy z nadbagazami ? np jak ktos ma 21kg? Mocno trzepali ?
        • Gość: Megi1985 Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 20:41
          My mielismz akurat lacznie 39,5 wiec bylo ok, rezdentka mowila nam, ze to lotnisko wojskowe i patrza restrykcyjnie, ale nie sprawdzalismy na wlasnej skorze, przeszlismy bez problemow, ale tez nic niedozwolonego nie mielismy
          • iwonsik Re: YES Airways opinie 16.09.11, 13:38
            Wróciliśmy wczoraj z Turcji. Lot z Warszawy bez zarzutu, powrotny z opóźnieniem 1 godzinnym(samolot miał opóźniony lot z innego miejsca ale domyśleliśmy się sami patrząc na wszystko zza szyby:)) - zero informacji a bramka była cały czas otwarta... W drodze powrotnej personel mało kontaktowy ale była 4 rano więc trochę to rozumiemy. Wydaje nam się, że samolot którym wracaliśmy był ciaśniejszy niż poprzedni - w ogóle nie mogliśmy wysiedzieć (w dodatku z małym dzieckiem). Poza tym lot jak lot. Trochę gorąco, do tej pory marźliśmy w samolotach więc pobraliśmy bluzy i dres dla dziecka - niepotrzebnie.
            Za nadbagaż do 1 kg się nie płaci - przymykają oko. Jeśli jest nieco więcej, można się przepakować. Lepiej nie taszczyć wiele. My we dwoje + "infant" mieliśmy dwie małe walizki (łącznie 31kg)+ aparat, torbę z zabawkami, wózek i trochę jedzenia. Podręcznego nie ważyli.
            Jedzenie dla dziecka (słoiczki, kartoniki z piciem, mleczko, przekąski) można wnosić nawet większe niż 100ml, otwarte również. Kanapki dla siebie też. Ja miałam też syropy dla dziecka, które prześwietlali mi na kontroli ale tylko się spytali co to i nie kazali nic próbować. Myślę, że jak ktoś jest z takim maluchem, nikt się specjalnie nie czepia.
            WArto korzystać z opcji pierwszeństwa przy przejściach. My jesteśmy przyzwyczajeni, że Polacy się krzywią na takie akcje więc staliśmy potulnie w kolejce. Dopiero pracownik lotniska nas uświadomił:)
            • Gość: tutusia_24 Re: YES Airways opinie IP: *.146.237.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.11, 08:00
              lot z KRK do Bodrum 8.09. wylot opózniony niewiele, ale pilot nadrobił i wszystko było o czasie.
              lot z Bodrum do KRK 15.09. wszystko o czasie. Miły lot, usmiechnięta obsługa.
              • albacor Re: YES Airways opinie 19.09.11, 09:27
                To sa linie NO NO NO Airways. Syf i malaria, opóźnienia, opieszałość i okłamywanie podróżnych.
                • Gość: A. Re: YES Airways opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.11, 22:26
                  nie rozumiem skad tyle niepochlebnych opinii na temat Yes A. Mialam przyjemnosc leciec tymi liniami do Marmaris,wszystko w jak najlepszym porzadku ,zadnych opoznien ,przyjazna obsluga i bardzo przyjemny lot jak rowniez ladowanie w obie strony. Odglos "szczekajacego psa" owszem byl slyszalny tylko w drodze powrotnej aczkolwiek jest on spowodowany dzialajaca klimatyzacja na pokladzie wiec nie jest to nic niepokojacego;)
                  • Gość: ulka Re: YES Airways opinie IP: 193.111.166.* 18.10.11, 14:54
                    leciałam tymi liniami 7 i 14 października i wszystko było w porządku. Żadnych opóźnień, a z Turcji wylecieliśmy nawet kilka minut przed planowanym czasem. Sam lot jak i lądowanie bez zarzutu. Obsługa bardzo miła i pomocna
    • Gość: merhaba Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 15:41
      Leciałam tymi liniami do Antalyi pod koniec września. Bezproblemowo.
      Start i lądowanie o czasie, sprawni piloci (chyba Anglik i Włoch) - praktycznie nie czuło się zmiany ciśnień podczas lądowania, miły personel, żadnych problemów. Samoloty rzeczywiście nie najnowsze, siedzenia stare i ciut rozklekotane, ale jest to charter, a nie samolot rejsowy I klasy, więc nie ma się co czepiać. Poleciałabym z nimi spokojnie kolejny raz. Nie ma co się bać.
    • Gość: Kamila Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:33
      SŁÓW MI BRAK LOT BYŁ OPÓŹNIONY O 32H !!! traktowanie pasażerów to jakaś kpina .... nie życzę nikomu takich wakacji: kanapki z wózka, 4h snu w hotelu bo PÓŹNO ZDECYDOWALI SIĘ NAS ZAWIEŚĆ DO HOTELU wogóle!!!! (transport 200 osób busami po 10 osobowymi też trwał dłuuugo) i o 5.00 rano znów na lotnisko gdzie o 13.00 lot odwołany po to by o 20.00 jednak wyleciał nasz samolot ale inne linie ... nie każdy jednak doczekał tego lotu, ludzie rezygnowali, nie byli informowali że lot się odbędzie i pojechali do domu, co lepsze przez te 32H ktoś z lini lotniczych pojawił się na 10 min, biuro Itaka miało nas gdzieś oczywiście też .... WSZYSTKIE ODPRAWY W SUMIE 3 razy .... !!! a Itaka zwraca 100zł! Linie nie widzą podstaw do odszkodowania choć jest prawo które o tym mówi .......................NIGDY W ŻYCIU NIGDZIE Z TYMI LINIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: YES Airways opinie IP: *.itsa.net.pl 27.10.11, 12:43
        POPIERAM NIGDY WIĘCEJ z tymi liniamiiiiii!!!!!!!! siedzielismy 14 godzin czekając na samolt Itaka miała nas gdzieś oczywiście ale już nie wracaliśmy tym syfem tylko jakimiś tureckimi liniami gdzie nawt dano nam ciepły obiad, brak mi słów na YES, po prostu Polska:))))
    • Gość: mis Re: YES Airways opinie IP: *.powogaz.com.pl 14.06.12, 11:03
      Witam,
      W zeszlym roku lecialem w lipcu z YES Airways do Bodrum. Wycieczka z ITAKI. Samolot czysty choc juz swoje wylatal. Bardzo mila, troskliwa polska obsluga a i piloci Polacy co kilka minut opowiadali o tym z jaka przedkoscia lecimy, co widzimy pod nami, jakie panuja warunki itd.
      Jedyna rzecz, ktora mnie denerwowala a siedzialem wlasciwie przy skrzydle, to przy starcie dziwne skrzypienie tak jakby z podwozia. Podczas lotu odglosy zniknely lecz znow pojawily sie przy ladowaniu.
      Pozdrawiam
      Marcin
      • Gość: Margarette Re: YES Airways opinie IP: *.unknown.vectranet.pl 15.06.12, 13:39
        Może był to dźwięk wysuwających i chowających się kół ;) Nie ma co narzekać i się nakręcać tylko śmiało latać i się nie bać! Łapcie wczas z Itaką lub innym biurem, bierzcie plecak, gitarę i w drogę !!!!!!!!!!!!! :D Pozdrawiam voyagerów
        • Gość: gomerrra Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 12:36
          hehe, jeszcze trzeba kasy troche oszczedzic...;)
      • Gość: bybyby Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 15:29
        Yes Airways to dobre linie - nie ma co narzekać, a skrzypienia czy inne dźwięki przy starcie i lądowaniu, szczególnie gdy siedzi się przy skrzydle to chyba nic nadzwyczajnego.
        • Gość: wiadomo Re: YES Airways opinie IP: *.echostar.pl 18.06.12, 17:19
          mozliwe ze tez to dzwiek wysuwajacyc hsie klap na skrzydlach
          • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:22
            dziwne,że tylko w samolotach Yes
            bo w innych nie słyszałam
            • 2marta366 Re: YES Airways opinie 20.06.12, 20:38
              To dziwne bo w Locie skrzypią od czasu do czasu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka