Dodaj do ulubionych

eftalia village

29.03.11, 13:05
Witam 28 sierpnia wybieram się na wczasy do eftalia village.Jadę pierwszy raz a więc proszę o kilka praktycznych porad co ze sobą zabrać co zwiedzić o czym pamiętać. A może ktoś też się wybiera w tym terminie?
Obserwuj wątek
    • olc-ikk Re: eftalia village 10.04.11, 15:24
      Byłam w eftalia village we wrześniu 2010 przez 2 tygodnie. Hotel mi się podobał, choć nie przeraź się lekkim niezorganizowaniem i dziwnym zapachem holu przy recepcji;) to tak tylko na początku. Hotel zadbany, co dzień służba sprząta itp. Wycieczek fakultatywnych nie polecam kupować od rezydentów, tylko na mieście z biur podróży. ceny nawet o ponad połowę tańsze, ale warto się o wszystko wypytać, bo na miejscu może się okazać, że za coś trzeba doplacić np. 10 euro (ja raz tak miałam), ale w ostateczności to i tak wyjdzie taniej, niż u rezydentów. Jeśli pierwszy raz jedziesz do Turcji, to na pewno odwiedź słynne Pamukkale, wybierz się na rafting (fajna sprawa, ale zależy też na jakiego tour guide'a trafisz-im bardziej rozrywkowy, tym śmieszniej) i popłyń statkiem w krótki rejs. To takie podstawowe wycieczki, na które każdy turysta wybiera się będąc Turcji. Jeśli bedziesz dysponował wieksza sumą pieniedzy, to polecam tez 2-dniową wycieczkę do Kapadocji. Aha i najważniejsze! Ten hotel jest na uboczu, jakieś 10-15min o centrum Alanyi, plaża hotelowa nie jest zbyt piękna i nie kusi błękitnym kolorem wody. Musisz pojechać dolmuszem (przejazd ok. 1,5-2.5 euro) jakieś 15min w stronę Alanyi, żeby właśnie zobaczyć piękne plaże, niczym jak z pocztówki. Koniecznie odwiedź Kleopatra Beach! Cudowne widoki;)
      A co jeszcze o hotelu...dużo basenów, zjeżdżalni-frajda dla dzieciaków;) Jedzenie spoko, ale będąc tam 2 tyg. z czasem się nudzi. Ale jeśli Ty jedziesz na tydzien (?), to bedzie spoko. Co wieczór, oprócz piątku (bo w Turcji właśnie pt jest dniem wolnym od pracy) odbywają się różne show dla publiczności organizowane przez hotelowych animatorów. Jest też aerobik, fitness w jednym z basenów- opcja dla pań. Są też liczne zawody-typu strzelanie z łuku, siatkówka, lotki itp;) Nie można się nudzić, ale siedzieć cały dzień w hotelu też nie dobrze. Zwiedzaj i jeszcze raz zwiedzaj! Na pewno wyjazd będzie udany;) Sama bym tam jeszcze raz wróciła:)
      Pozdrawiam
    • olc-ikk Re: eftalia village 10.04.11, 15:34
      Aha i jeszcze parę takich praktycznych spraw, żeby torba nie była zbyt ciężka;) Leżaki przy basenach i na plaży są za darmo, ręczniki basenowe można wypożyczyć za ileś tam euro, które na koniec oddają (o ile dobrze pamiętam). Ręczniki kąpielowe są w łazienkach, więc nie warto brać swoich naprawdę i są co dzień!! wymieniane na świeże. Pierwszego dnia dostaję się szampon, mydło itp. (w miniaturkach). Suszarka jest zamontowana w łazience, więc o kolejny bagaż mniej.
      • larry-live Re: eftalia village 14.04.11, 09:43
        Wielkie Dzięki olc-ikk Jadę na 10 dni z żoną i sześcioletnim synem hotel wybierałem aby był na uboczu aby odpocząć od zgiełku aczkolwiek teraz się zastanawiam czy nie popełniłem błędu (nie będzie za nudno?). Wycieczki planuję i zastanawiam się ile zabrać ze sobą kasy i w jakiej walucie (myślę o dolarach) . Pozdrawiam !!!
        • olc-ikk Re: eftalia village 17.04.11, 22:07
          myślę, że waluta bez różnicy. w dolarach wszystko jest droższe, wiadomo. tak dla porównania do Twoich 10 dni - ja na 14 dni mialam 200euro - wiza 15euro, wycieczki, zakupy itp i tak bylo akurat!
          Jedziesz z synkiem - w takim razie dobry wybór hotelu;) rodzinny hotel - a właściwie bungalowy (to co mi sie najbardziej podobalo, ze to nie byl 1 wielki budynek, tylko takie letnie domki). w ofertach ten hotel ma 5*, ale myslę, że to za dużo, spokojnie takie dobre 4* bym jemu dała.
          Zazdroszczę wyjazdu - ja miło wspominam pobyt w Turcji;)
          pozdrawiam
          • larry-live Re: eftalia village 19.04.11, 11:49
            Dzięki !!! Mam pytanie. Gdzieś czytałem że często ceny podawane czy to w euro czy w dolarach a nawet w tureckiej walucie są takie same (podejrzewam że nie u każdego kupca) czyli jak coś kosztuje 5 euro to jak masz dolary to zapłacisz też 5 ale dolarów. Czy nie spotkałaś się z takim zjawiskiem? Pozdrawiam
            • olc-ikk Re: eftalia village 21.04.11, 19:10
              Prędzej się spotkasz tam ze zjawiskiem w stylu - uciekaj, bo tureccy sprzedawcy atakują! naprawdę, czasem to zawrotu głowy można dostać, tak na wszystko naganiają...Ale trzeba być silnym;) hehe. Jak będziesz szwędał się po bazarach (co jest tam nieodłącznym elementem) to z pewnością nie oczekuj cen na produktach - mówie o ciuchach, torebkach itp. Tam inna cena dla Polaka, a inna dla Rosjanina, wiadomo;) Czasem te ceny to wyssane z palca, więc warto się licytować, a nawet jest to konieczne!! ja np. kupiłam sobie torbę Pumy za 13 euro, gdzie normalnie była po ponad 20, ale to akurat mi się przyfarciło nieźle, a ile musiałam się przy tym nagadać!!:)
              A to o czym Ty mówisz, to szczerze Ci powiem, że nie pamiętam, czy tak gdzieś było, może...ale np. w Dolmuszach (tureckie autobusiki, które zatrzymują się na każde zawołanie ręki-to co że są przystanki- a nawet same się zatrzymują i pytają czy nie chcesz jechać;)) cena za przyjazd czy to w $, czy w euro czy w TLR to zróżnicowana. Wiadomo w tureckich lirach najtaniej, potem euro, a na końcu dolary.
              Pytaj jak coś jeszcze chcesz wiedzieć, chętnie odpowiem;)
              • larry-live Re: eftalia village 29.04.11, 15:54
                Dzięki!!!
                Powiedz jak jest z ostatnim dniem pobytu bo doba się kończy o 12,00 a samolot mam o 24,00 jak Ty sobie poradziłaś? Pani w biurze podróży podpowiedziała że bagaże hotel zabezpieczy a przy wykwaterowaniu zdawaniu klucza schować opaski uprawniające do AI i do końca dnia z nich korzystać ponieważ opcja wykupienia dodatkowego dnia nie zawsze jest dostępna np. brak wolnych miejsc. Pozdrawiam :-)
    • Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 20.04.11, 18:53
      witam , ktoś może bedzie w tym hotelu od 29 czerwca z Gdanska,bo my lecimy z dwójką dzieci 3 i 10 lat na 2 tygodnie
    • Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 20.04.11, 18:54
      witam , ktoś może bedzie w tym hotelu od 29 czerwca z Gdanska,bo my lecimy z dwójką dzieci 6i 10 lat na 2 tygodnie
      • Gość: kulka Re: eftalia village IP: *.wodociagi.torun.com.pl 26.04.11, 13:10
        Witam,

też wybieramy się 29 czerwca na 2 tygodnie z dwójka dzieci - 2 lata i 8 lat. Wylot też z Gdańska!
        • Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 29.04.11, 18:54
          witam, no to super a z jakiego biura lecicie bo my z Tui, mamy tylko nadzieję , że ominą nas wszystkie kłopoty przy zakwaterowaniu , bo ludzie rózne nieciekawe rzeczy tu opisują, pozdrawiam i za 2 miesiące będziemy się już opalać i zwiedzać
          • aldik2008 Re: eftalia village 10.05.11, 14:59
            Grazka, to znaczy, że ja bedę opalała się z Wami :) Lecimy z Bydgoszczy 29 czerwca z biurem Wezyr. Gdzieś tam się na pewno spotkamy.
            • Gość: grazka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 10.05.11, 20:36
              witam , no to super, a lecicie moze z dziecmi bo my z 2 wnukow 6 lat chlopczyk i 10 lat dziewczynka no i ich rodzice , do zobaczenia papa
              • aldik2008 Re: eftalia village 15.05.11, 19:59
                chłopiec 11 lat i dwie dziewczyny 15-letnie
                • Gość: Kokosia Re: eftalia village IP: 217.153.173.* 24.05.11, 12:37
                  A czy może ktoś wylatuje 15 czerwca? My lecimy z Krakowa 15.06 na 2 tygodnie
                  • ew-a7 Re: eftalia village 31.05.11, 12:34
                    Witam -lecimy do Eftalia Village 29.06.2011 z Łodzi (3 osoby dorosłe i dziecko 14 lat)
                    • aldik2008 Re: eftalia village 14.06.11, 14:36
                      z jakiego biura lecicie ?
                  • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 13.06.11, 02:28
                    My lecimy od 22 czerwca na tydzien z Katowic choc Kraków mamy blizej wiec mozecie nas przywitac ;-). Tak przegladam ten watek i widze ze wiekszosc leci od 29 czerwca, czy naprawde wiecej nikt nie leci wczesniej?
                    • sasan-ka21 Re: eftalia village 13.06.11, 22:37
                      My lecimy z Katowic 22.06 4 dorosłe osoby i 3 dziewczynki 9,11 i 14 lat.
                      • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:23
                        No proszę ktoś jednak jedzie :-) U nas trzy osoby dorosłe i dwójka chłopaków 11 i 8 lat. Wylot z Katowic 22.06 z biurem TUI.
                    • Gość: beata Re: eftalia village IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 09:40
                      my lecimy 22 czerwca z Warszawy na 10 dni z TUI z dwoma synami 4 lata i 2 lata. do zobaczenia wkrotce
                      • Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 14.06.11, 17:42
                        witam , a może juz ktoś wrócił z tego hotelu i napisze parę słów jak było, bo mnie głównie martwią te kłopoty z zakwaterowaniem, które podobno trwają w nieskończoność
                      • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:34
                        My również TUI ale z Katowic. Ciekawe czy to ten sam samolot? Dzieci dwóch chłopaków ale 8 i 11 więc chyba Wasze za małe ;-)
          • Gość: monika Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 13:13
            Witam , lecę od 10 do 22 sierpnia z Poznania, ja , mąż dwoje dzieci dziewczynka 11 lat i chłopiec 7 lat, proszę o kontakt osoby wypoczywajace w tym samym czasie
            • Gość: Skibol Re: eftalia village IP: 195.116.156.* 19.07.11, 09:37
              My lecimy od 03-17.08.2011 dziewczynka 9 lat chłopiec 3. Do zobaczenia ;-)
    • gosik19766 Re: eftalia village 13.06.11, 18:25
      Witam, byłam w tym hotelu w czerwcu 2010, to były wspaniałe 2 tygodnie , szczególnie dla dzieciaczków ( 4 i 6 lat ), minusem były słabe animacje - głównie dla Niemców ( większość w hotelu ) i po niemiecku , czasem coś powiedzieli po angielsku.
      pyszne jedzenie, czyste i nowe pokoje. To duzy kompleks więc na pewno nie będzie nudno, trzy baseny do wyboru i to całkiem spore, plaża kamienista , ale woda przyjemna, bar na plaży bez zastrzeżeń. Polecam delfinarium - bardzo blisko hotelu, nawet na pieszo można dojść, ale trzeba sprwdzic w necie godziny pokazów, polecam plaże Kleoptra w Alanyi - bajkowa. Polecam ale uważajcie bo tam "kochają" niemieckiego turystę , możecie mieę perypetie z zakwaterowaniem, troszkę silnej woli wymaga wykłócenie się ale potem już tylko cudowne tureckie wakacje.
      • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:31
        Myślę że przy takich opisach ważne jest podanie z jakiego biura był wyjazd bo to może mieć wpływ na warunki pobytu. A propo animacji Pan z TUI zażeka się na wszystkie świętości że będzie animacja w języku polskim razem z tym nowym hotelem Aqua Village.
        A pytania:
        Czy pokoje były sprzątane, czy dawaliście jakiś napiwek i ile?
        Co było w łazience z kosmetyków jakie i ile, ręczników ile jakie duże?
        Czy warto popływać z delfinami jak to wygląda?
        Co lepiej wziąć dolary czy euro?
        To narazie tyle
        • daria_novak Re: eftalia village 15.06.11, 11:35
          Witam, parę dni temu wróciliśmy z urlopu w Eftalia V. byliśmy od 1.06 do 11.06
          - byliśmy z TUI
          - animacje po polsku zaczynają się od 15.06 , podczas naszego pobytu były po niemiecku ale nikomu to nie przeszkadzało, mini club tez po niemiecku i tez ok
          - mieszkaliśmy w budynku - Kiwi - na samym końcu, przy basenie ze zjeżdżalniami
          - baseny czynne od 8 do 18
          - pokój czysty, lodówka, tv lcd, sejf itd
          - pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane różnie raz co dwa dni raz codziennie (czyściutkie, białe)duże kąpielowe i małe do twarzy, w łazience małe mydełka, szampony w mini butelkach , suszarka
          - do delfinarium blisko, spacerkiem 15min, pokaz super polecam
          - lepiej euro
          - ręczniki na basen błękitne za kaucją
          - biegunek, problemów żołądkowych zero zarówno my jak i dziecko :)
          • aldik2008 Re: eftalia village 22.06.11, 12:51
            gdzie mozna pójść wieczorami ? Nie zawsze chce się siedzieć w hotelu.
            • ew-a7 Re: eftalia village 22.06.11, 13:08
              tam gdzie chcesz :)
              wieczorne animacje w hotelu, spacer, zakupy w Konakli lub do Alany
        • sasan-ka21 Re: eftalia village 15.06.11, 13:05
          My lecimy z GTI mam nadzieje, że nie będzie problemu z zakwaterowaniem i, że będziemy blisko znajomych , z którymi lecimy. Dużo osób twierdzi, że oczywiście Polacy są w tym hotelu gorzej traktowani niż Niemcy i Rosjanie, których tam pełno. zastanawiam się czy brać ręczniki na plaże ?
          • ew-a7 Re: eftalia village 15.06.11, 14:04
            My lecimy z Wezyra - lotnisko Łódź
            ręczniki biorę, a do Turcji po raz trzeci :)
            • Gość: Robert Re: eftalia village IP: 195.116.156.* 20.06.11, 11:51
              Witam. My lecimy z TUI 03-17.08.2011 2 dzieci 3 i 9 lat. Wylatujemy z Poznania
          • daria_novak Re: eftalia village 15.06.11, 14:35
            Z zakwaterowaniem nie było żadnych problemów, na pokój czekaliśmy około 20-30minut, dla nas to nie był problem, wypiliśmy spokojnie kawę i pokój był gotowy a przy okazji poznaliśmy fajne osoby również czekające na pokój :)
            Ręczniki plażowe mieliśmy swoje, tak jak pisałam w poście wyżej są w hotelu za kaucją więc nie ma problemu, aczkolwiek gdybym jechała jeszcze raz tez bym zabrała z domu:)
            A co do traktowania Polaków, u nas było ok, nikt ze znajomych i poznanych w hotelu osób nie narzekał.
            • Gość: iza Re: eftalia village IP: *.89.79.178.static.crowley.pl 15.06.11, 20:40
              Witam
              Ja jadę we wrześniu i mam pytanie czy dzieci mogą korzystać z aqua parku w eftalia resort?
              • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 20.06.11, 11:28
                Chodzi o ten nowy hotel obok Eftalia Village, Eftalia Aqua Resort? Pan z TUI zapewniał że będzie można korzystać a jak będzie to zobaczę i napiszę.
                • ew-a7 Re: eftalia village 20.06.11, 12:06
                  pani z biura Wezyr powiedziała, że nie możemy korzystać z aquaparku hotelu Eftalia Aqua, tylko za opłatą ale nie zna kwoty
                • Gość: try Re: eftalia village IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 21:05
                  bunga
                  • Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 21:44
                    witam wszystkich.Kochani kto leci z Warszawy 25,04,2012 do eftali miło by było kogoś poznać z góry dzięki.
                    • Gość: tyk Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 08:25
                      ja
                    • Gość: Rafał Re: eftalia village 2012 IP: *.205.116.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.04.12, 13:16
                      witam:) ja lece właśnie z wawy 25 kwietnia:) dwie osoby dorosłe plus dzieci 11 i 5:) pozdrawiam
                      • Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 20:52
                        To fajnuchno jak chcecie się bliżej styknąć na lotnisku lub w hotelu to mój e-meil magdomin@o2.pl my lecimy w 3 córa 4l,pozdro hej.
                        • tomka123 Re: eftalia village 2012 16.04.12, 15:38
                          hej
                          my sie meldujemy na miejscu 4 maja, skład 2+2 (2 i 4 lata)
                    • Gość: Rafał Re: eftalia village 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 12:58
                      Witam:) My lecimy 25.04 z wawy:) 2 plus dwoje dzieci11 i 5:) pozdrawiam i do zobaczenia:)
                    • Gość: Ja Re: eftalia village 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:22
                      my lecimy w tym samym terminie ale z Katowic :-))) będzie nas miła 6-osobowa grupka (2+2, 2) do zobaczyska
                      • Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 21:22
                        to super do środy czekamy i zaczynamy,a my 2+1 do zobaczyska.
                      • Gość: Madzka Re: eftalia village 2012 IP: *.247.144.smslowianin.pl 27.04.12, 20:42
                        My lecimy z Berlina ladujemy 1 maja z 14 miesieczna coreczką do zobaczenia na placu zabaw :)
            • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 20.06.11, 11:23
              To jeszcze kilka pytań. Jak z leżakami koło basenów wystarczy? Jakieś parasole są? Gniazdko elektryczne jest? Plaża czysta? Da się chodzić boso czy raczej jakieś klapki?
              • ew-a7 Re: eftalia village 20.06.11, 20:58
                Gniazdka elektryczne są, parasole są, plaża jak w Turcji, weź klapki i buty do wody, w sezonie z leżakami może być kłopot
    • Gość: Holiday Excursion Re: eftalia village IP: *.dynamic859914963.ttnet.net.tr 24.06.11, 10:20
      Witam

Skoro bedziecie Panstwo w Eftalia Village serdecznie zapraszamy do nas na turecka herbatke lub raki i jednoczesnie proponujemy zapoznanie sie z oferta organizowanych przez nas wycieczek fakultatywnych. Zapraszam do kontaktu na adres hakan@holidayexcursion.com a takze odwiedzin na naszej stronie www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion. Miejsc wartych odwiedzenia jest wokol Alanyi mnostwo pytacie Panstwo o to co warto zobaczyc ale to zalezy od tego czy jestescie bardzeij nastawieni na zwiedzanie czy rekreacje-jesli zwiedzanie to obok standardow takich jak Kapadocja czy Pamukkale polecam wycieczke do Kursunlu Aspendos Side-koszt niewielki a do zobaczenia mnostwo.Jesli zas interesuje Was bardziej rekreacja swietnym pomzslem bedzie rafting czy Jeep Safari. Jesli chodzi o ceny i inne szczegoly yapraszam do kontaktu na maila.
    • anikaaaa Re: eftalia village 18.07.11, 11:57
      Witam:)

my do E.V. lecimy 17.08-24.08 z Katowic, 3 dorosłe osoby + 1,5 roczna córeczka, zastanawiam się czy z tak małymi dzieciakami też tam przyjeżdżają...

Lecimy z Tui, mamy pokój DAZ (?) dwuosobowy z dostawką, mam nadzieje że się jakoś pomieścimy... (miały być 2+2 z dost ale jedna os odpadła)

Miał ktoś z Państwa taki pokój? Myślicie że będzie ciasno?

Pozdrawiam
      • Gość: grazka Re: eftalia village IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 12:59
        witam , co do pokoju to może być ciasno zalezy jaki sie trafi nam na początek pokazali mały i jeszcze chcieli wstawić tam dostawkę więc nie było by gdzie się ruszyć ale potem dostaliśmy mieszkanko 3 pokojowe , bylismy 4 osoby dorosle i 2 dzieci, a wykupione mielismy 2 plus 1, ale też sa większe pokoje tak że trzeba z nimi ponegocjować
      • Gość: Darika Re: eftalia village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:59
        witaj, ja jadę do e.v 14-21 sierpnia z Gdańska. Jadę z mężem i 15 mieś. córeczką, tak ja Ty mam coraz więcej obaw czy zabrać pociechę. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
        Czy ktos mógłyby mi doradzić i odpowiedzec na moje pytania, bede bardzo wdzieczna
        1. czy sa b. duże upały- czy dzecko to zniesie? a w nocy jak jest?
        2. czy jest czajnik elektryczny- mała o 5 rano pije mleko
        3. czy jest wózek dla dziecka do wypożyczenia w hotelu?
        4. czy jedzenie jest w "miarę" nadające sie dla dziecka ?
        porzę o rady i uwagi na co mam zwórcic uwagę przy podjeciu decycji
        • Gość: grazka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 04.08.11, 18:50
          witam , my bylismy do 13 lipca i było bardzo gorąco ,pewnie teraz też tak jest,czajników w pokojach nie ma, wozek dla dziecka najlepiej weż swój nie ma z tym zadnego problemu, w jadalni są krzesełka dla malych dzieci, a co do jedzenia to myslę ze nie bedzie problemu,sa pyszne nalesniczki ,ciepłe mleko ,płatki pieczywko , dobra wedlinka , frytki miesko kurczaczek rybka,tak ze dziecko glodne chodzic nie bedzie, jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem, ogolnie my bylismy bardzo zadowoleni
          • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 08.08.11, 02:28
            Może doprecyzujmy. Wędlinka to tylko dwa rodzaje taka ciemniejsza i jaśniejsza (ta jaśniejsza to drobiowa a ciemniejsza?). Co do wózków, widziałem że ludzie zostawiali je pod schodami bo dźwigać je kilka razy dziennie po schodach do pokoju? Najlepiej dostać pokój na parterze.
    • palolinka Re: eftalia village 10.08.11, 14:10
      Witam! My wylatujemy 20.08.2011 do 31.08 z biurem podróży TUI z Warszawy-2 osoby dorosłe i 2 dzieci:dziewczynka 8 lat i chłopiec 4 latka. Czy znajdą się tu inni "wakacjowicze", którzy będą wypoczywać tam w tym samym czasie? Liczymy na miłe towarzystwo. A tak przy okazji to mam pytanie czy w opcji all inclusive z dodatkowych barów-tureckiego i włoskiego można korzystać bezpłatnie(w ramach opłaty za pobyt) czy za dodatkową opłatą?
      pozdrawiam
      • aldik2008 Re: eftalia village 10.08.11, 14:16
        Tak, restauracje są przy basenach.
        • aldik2008 Re: eftalia village 10.08.11, 14:17
          bezpłatnie
      • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 10.08.11, 23:27
        Z tego co się zorientowałem to w tym chotelu jest tylko AI tak więc praktycznie wszystko i wszędzie jest za darmo tzn. 3 restauracje, 2 przy basenach i 1 na plaży. przy basenach i na plazy są też automaty z kawą i napojami oraz lodówki z wodą mineralną gratis oraz 2 bary z piwem colą fantą i spritem gratis. Również w pokoju na dzień dobry mieliśmy w mini barku wodę mineralną i sok pomarańczowy gratis. Płatne są drinki robione przy głównym wejściu (takie z parasolkami itp.) oraz sok wyciskany ze świeżych owoców 1 Euro dostępny na jadalni.
        Jeżeli chodzi o restauracje ala carte to są dwie do wyboru włoska i turecka dostępne gratis raz na pobyt, radzę się zapisać kilka dni wcześniej szczególnie do tureckiej bo zabraknie miejsca. Chociaż ogólnie to odradzam nic szczególnego.
        • Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 10.08.11, 23:30
          Ach zapomniałem wódka lokalna bazooka i wino białe i czerwone też gratis ;-) w barach. Na jadalni podczas posiłków też są wszystkie napoje dostępne.
          • larry-live Re: eftalia village 19.08.11, 17:12
            Witam
            Mam pytanie czy warto brać ze sobą do eftalia willage laptopa i jaki jest dostęp do wifi.
            Co oznacza internet tylko w lobby?
            • zprzybylski Re: eftalia village 23.12.11, 17:31
              Witam,
              My myślimy o wakacjach z TUI, ale jesteśmy przerażeni opiniami na temat przewoźnika Enter. Jakie są Wasze opinie?
    • aneta9961 Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.07.14, 10:29
      Witam serdecznie,
      wybieramy sie Eftalia Village w terminie 10.09-20.09 z Wezyra lecimy z Gdańska ze znajomymi i dwójka chlopców 4-latka, ktos jeszcze w tym terminie ?

Jaki jest czas transferu z lotniska do hotelu?

Aneta
      • Gość: Nowy Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 11:08
        Cześć.
        lecimy w tym terminie - dwie rodziny z 4rką dzieci 8 do 12 lat.

Transfer - dwie godziny autokarem - więc w hotelu będziemy około 22-23.

Pozdrawiam

• aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.07.14, 22:29
          W takim razie do zobaczenia
          A mozecie polecic jakis parking w gdansku,bo my z koszalina. na 2 auta bedziemy jechac do gdanska
          • Gość: Nowy Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.play-internet.pl 24.07.14, 08:39
            Tuż przed lotniskiem po prawej stronie - pierwszy parking.
            Do tej pory zawsze tam zostawialiśmy auta. Był najtańszy - oczywiście strzeżony .

za 10 dni - coś około 90 - 100 pln - chyba że coś obecnie się zmieniło

• aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.07.14, 09:44
              Dziekuje za info :)
              • Gość: ka eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 01:40
                Jaki koszt był do eftali village lipiec sierpien dla 2 dorosłych i 2 dzieci do 15 lat
                • Gość: folek68 Re: eftalia village IP: *.tktelekom.pl 13.08.14, 18:22
                  uwazajcie! wałasnie wrocilismy z Turcji i wylupilismy w tym hotelu w Eftalia Village, okazało sie ze nie ma miejsc i przewiezli nas do innego hotelu(innych hoteli!!!!!!!!!)Masakra nie polecam tego hotelu!
                  • ananka22 Re: eftalia village 13.08.14, 21:05
                    do jakich hoteli kwaterowali i z jakiego biura ?
                    • aneta9961 Re: eftalia village 13.08.14, 21:20
                      O kurcze to mnie nastraszyliscie
                      My lecimy 10.09 z WEZYRA w 6 osob.
                      Jak to mozliwe ze nie bylo miejsc? Jakhm hotelu was zakwaterowali? A co rezydent i organizator. Na ta cala sytuacje?
                      Teraz to mam pietra bo to nie pierwsza taka opinia dot. EFTALIA VILLAGE
                      Prosze napisz cos wiecej na forun lub na priv
                      • Gość: Ania Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 18:08
                        My wlasnie tez wybieramy sie do eftalii ale dopiero 27, dajcie znac jak Wrocicie czy wszystko ok. My lecimy z Katowic i juz dzwoniliśmy do biura podróży tam gdzie wykupywalismy wycieczkę i oni stwierdzili ze zadana taka sytuacja nie miała miejsca. Pozdrawiam
                        • awonka123 Re: eftalia village 14.08.14, 21:38
                          Sytuacja wygląda tak że rzeczywiście kwaterują turystów do hotelu położonego obok Village , czyli MARINE. I to za dodatkową opłatą 30 euro za pokój/tydzień. Byliśmy z TUI i też proponowano nam taką zamianę. Zostaliśmy w VILLAGE i to była dobra decyzja.
                          • aneta9961 Re: eftalia village 14.08.14, 22:21
                            Ale jak to jest mozliwe? Przeciez rezerwacji dokonuje sie z kilku miesiecznym wyprzedzeniem.
                            Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji...
                            • awonka123 Re: eftalia village 15.08.14, 03:28
                              Myślę że hotel przyjmował wszystkie rezerwacje , mając w planach przekwaterowywanie nadmiaru gości do EFTALII MARINE , to nowy kompleks , tuż obok VILLAGE. Goście tam kwaterowani mogą korzystać z MARINE , VILLAGE I ISLAND. Jednak tam wciąż trwają prace wykończeniowe ( często w Village było z tamtąd słychać huk młota udarowego czy innych sprzętów budowlanych). Marine wygląda nowocześnie , ale jeszcze surowo.Brak zieleni , jak w Village .
                              • Gość: aneczka Re: eftalia village IP: *.dynamic.vectranet.pl 16.08.14, 14:19
                                A do jakich innych hoteli prócz Marine kwateruja( przerzucaja) ?
                        • Gość: Ewelina Re: eftalia village IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.14, 13:54
                          Czytam, czytam i czytam.... :((( i mam nadzieję, że nie będzie takich niespodzianek z hotelem. Zauważyłam, iż lecicie z Ktw, my także. Niestety dopadła mnie mania czytania wszystkiego na temat wylotu. Napiszcie proszę czy lecicie z dzieckiem?
                      • Gość: Gość Re: eftalia village IP: *.kwnet.azartsat.pl 17.08.14, 11:38
                        Hej ,my tez wybieramy sie w tym terminie do Eftali z Wezyra ,skond lecicie ?
                        My wylatujemy z Wrocka ,przyznam że chętnie bysmy się z kimś zakolegowali razem to zawsze raźniej .Pozdrawiam .
                        • Gość: aneta9961 Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 14:10
                          My z gdanska 4os.dorosle i 2 chlopcow 4 latka
                          Do zobaczenia
                        • Gość: Ewelina Re: eftalia village IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.14, 13:04
                          Czytam, czytam i czytam.... :((( i mam nadzieję, że nie będzie takich niespodzianek z hotelem. Zauważyłam, iż lecicie z Wrocka, my z Katowic. Niestety dopadła mnie mania czytania wszystkiego na temat wylotu. Napiszcie proszę czy lecicie z dzieckiem?
                          • Gość: An Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 21:00
                            My lecimy 27 sierpnia z Katowic :) 4 dorosłych bez dzieci :) pozdrawiam
      • Gość: turysta Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.remontowa.com.pl 22.08.14, 04:30
        Witam my tez wybieramy sie w tym terminie z Gdanska,4 doroslych i 2 dzieci dziewczyna i chlopak 7 i 5 lat. Do zobaczenia na lotnisku.
        • aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.08.14, 16:37
          do zobaczenia, jeszcze tylko 3 tygodnie :) jupiiiii
          • aroska Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 08.09.14, 15:52
            Hej
            My lecimy z Wroclawia w terminie 10-24 wrzesień,z dwojka dzieci 6 i 9 lat. Wylot prawdopodobnie o 12:20. Proszę o kontakt: ags@poczta.fm
        • Gość: gosc Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.malbork.mm.pl 14.09.14, 14:19
          Witam mam kilka pytań, wybieramy sie 24.09 do tego hotelu z Gdańska, pytanie czy w pokojach jest wi-fi? Czy warto jechać na ten rejs po zielonym kanionie? i był ktoś na rybach ale na morzu i czy w ogóle coś złapał? :) , był ktos w tym delfinarium z dzieciakami lub w oceanarium w Antalya?
          • aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 21.09.14, 17:51
            My własnie wróciliśmy wczoraj z Turcji, bylismy 11dni z Wezyrem
            Wakacje mielismy wykupione do Eftalia Village 2+1, po przyjeździe z lotniska do hotelu okazało sie ze nie ma miejsc w Hotelu i wszystkie pokoje sa zajete, cyzli jednak to nie plotki o których sie pisze na forum, bo nas to dotkneło, połowa autokaru od razu zrobiła dopłate 50 euro do Marin, my na jedna noc zostalismy w pokoju z 3 sypialniami a rano musielismy sie spakowac i czekac łąskakwie az moze jakis pokoj sie zwolni, w pokojach brzydko pachnie zdechlizna i grzybem, i po pierwszej nocy stwierdzilismy ze dopłacimy 30 euro do Eftalia Aqua i nas zakwaterowali, i powiem ze bez porównania, super hotel, obsługa miła, przyjazna, pokoje duze, czyste, pachnace, codziennie sprzatane, codziennie wymieniane reczniki, posciel, myte podłogi, jedzenie pyszne i w sumie na to samo by wyszło bo w Village jest płatny sejf za 2 lub 3 euro za dzien a te same pieniadze dopłalismy i mielismy w tej kwocie sejf i standard bez porównania wyższy, takze jesli w bourach was uspokajaja ze takie sytuacje nie maja miejsca to nie słuchajacie bo maja, sami jestemy przykładem tego
            Ogólnie wakacje super, pogoda piekna, jedzenie pyszne, w niedziele jest bazarek na którym mozna wszystko kupic, gdyby ktos mial wiecej pytan to odpowiem na gg7179750
            • sobol74 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 22.09.14, 21:26
              mam wrażenie że będąc w tym samym czasie - byłem w innym hotelu...
              - nie brakowało miejsc - a jedynie proponowano jakoby lepsze hotele za dopłatą - Aqua lub Marine
              - w budynku którym mieszkaliśmy na 2 piętrze - były wolne 4 pokoje - więc naprawdę nie brakuje miejsc - a zachowanie rezydentów przy meldunku jest tym samym co sprzedaż przez nich wycieczek
              - my zostaliśmy w Village - i wg nas - to super wyjscie
              - z kilku kompleksów Eftalia - to Eftalia jest ''koniem napędzającym'' pozostałe hotele tej sieci
              poza Marine - ten jest nowy - choć bez klimatu Village
              - w Village dostaliśmy pokój rodzinny - składający się z dwóch pokoi - jak dla nas - super

w razie jakichkolwiek pytań - służę pomocą

ps - lecieliśmy w 2 rodziny z 2 dzieci każda - i nie było problemu z meldunkiem w Village
              - po 3 dniach doleciała dodatkowo rodzina - która też pozostała w V.

pzdr
              • ninitoja Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.09.14, 17:41
                Witam. Czy ktoś wybiera się w październiku do Eftalia Village? Wraz z mężem będziemy tam w terminie 15-26.10.2014. Wylot z Katowic. A może ma ktoś doświadczenia co do pogody w październiku w Turcji? Czy należy zabrać więcej długich rękawów/ spodni?
                • sobol74 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.09.14, 15:14
                  hej
                  co do pogody - w tym okresie - warto zabrać długie rękawy - mowa o zachodzie słońca
                  wtedy temperatura spada o kilka stopni - i najczęściej wieje wiatr - dlatego dobrze mieć coś z długim rękawem.
                  Co do morza - spokojnie można pływać . Po wyjściu z morza czuje się wiatr na plecach - ale parawan załatwia temat.

pzdr
                  • ninitoja Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 27.09.14, 11:40
                    Dzięki za info. Pierwszy raz jadę na urlop o tej porze roku :). Jestem ciekawa jak szybko zapada zmrok. Ale w sumie nie ma to zbyt dużego znaczenia. Za dnia relaks, po zmroku zabawa. Albo na odwrót :D.
              • aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 09.11.14, 17:13
                witam,
                mam kilka pytań
                1.jak wyglądają pokoje rodzinne,czy sypialnie są z drzwiami
                2.czy animacje są na terenie hotelu
                3.które pokoje wybierać,czytałam że część jest po remoncie
            • eiza Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.09.14, 20:32
              hmm, a informację o braku miejsc w Village przekazał Wam Turek czy może p.Sylwia?
              my byliśmy w szczycie sezonu, na początku sierpnia i nam również zaproponowano przekwaterowanie do Marine za dopłatą 30 eur. Turecki recepcjonista wysłużył się w tym celu tamtejszą rezydentką p.Sylwią, która usilnie nas namawiała na Marine, używając argumentów typu - cyt. "za rok to będzie 6 gwiazdkowy hotel przecież" albo "bo i tak będziecie cały czas siedzieć na Island", a tymczasem w Village są całkiem fajne zjeżdżalnie dla dzieci 6 letnich (hotel wybierany pod kątem dzieci), za to w Marine nie ma wcale.
              My zdecydowaliśmy się zostać, wolne pokoje były, czyściutko, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, myte podłogi, absolutnie żadnego zapachu stęchlizny nie było. Obsługa bardzo miła.
              • aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 14:56
                Witam,
                czy w Village sa opaski ,Pan na infolinii Tui twierdzi iz nie ma
                • eiza Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 19:53
                  opaski są, dorośli mieli niebieskie, dzieci czerwone, ale pewnie kolor nie ma znaczenia, możliwe, że w przyszłym sezonie będą inne. U mnie - alergika kontaktowego nie powodowały uczuleń. Pan na infolinii nie doinformowany widocznie jest.
                  • aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 21:02
                    Bardzo dziękuję za odpowiedz ,zastanawiam się nad wyborem tego hotelu na wakacje 2015.Na terenie hotelu są animacje ,czy tylko na plaży?Ach i jeszcze czy są starsze dzieci takie 18 letnie.
                    • Gość: 100-lat Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 12:09
                      Ja już zarezerwowałam wakacje na 2015. Czy ktoś może mi napisać, czy trasa, która przebiega tak blisko jest widoczna/ slyszalna z hotelu? Czy z plaży widać i słychać przejeżdżając samochody?
                      • Gość: Monika Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: 31.42.14.* 11.11.14, 17:01
                        Nie....
    • max3131 Re: eftalia village 14.11.14, 22:41
      Witam.Czy moze mi ktos powiedziec czy zjezdzalnie sa czynne caly czas czy tylko w wyznaczonych godzinach?
      • Gość: biedroneczka Re: eftalia village IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 21:12
        Witam my lecimy do eftali 24.06.15-3.07.15. My i 7 latka+ 13 latek.Jesteśmy zGda .
        • Gość: kkkk Re: eftalia village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.15, 15:12
          a może ktoś leci 17.05.2014r....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka