larry-live 29.03.11, 13:05 Witam 28 sierpnia wybieram się na wczasy do eftalia village.Jadę pierwszy raz a więc proszę o kilka praktycznych porad co ze sobą zabrać co zwiedzić o czym pamiętać. A może ktoś też się wybiera w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olc-ikk Re: eftalia village 10.04.11, 15:24 Byłam w eftalia village we wrześniu 2010 przez 2 tygodnie. Hotel mi się podobał, choć nie przeraź się lekkim niezorganizowaniem i dziwnym zapachem holu przy recepcji;) to tak tylko na początku. Hotel zadbany, co dzień służba sprząta itp. Wycieczek fakultatywnych nie polecam kupować od rezydentów, tylko na mieście z biur podróży. ceny nawet o ponad połowę tańsze, ale warto się o wszystko wypytać, bo na miejscu może się okazać, że za coś trzeba doplacić np. 10 euro (ja raz tak miałam), ale w ostateczności to i tak wyjdzie taniej, niż u rezydentów. Jeśli pierwszy raz jedziesz do Turcji, to na pewno odwiedź słynne Pamukkale, wybierz się na rafting (fajna sprawa, ale zależy też na jakiego tour guide'a trafisz-im bardziej rozrywkowy, tym śmieszniej) i popłyń statkiem w krótki rejs. To takie podstawowe wycieczki, na które każdy turysta wybiera się będąc Turcji. Jeśli bedziesz dysponował wieksza sumą pieniedzy, to polecam tez 2-dniową wycieczkę do Kapadocji. Aha i najważniejsze! Ten hotel jest na uboczu, jakieś 10-15min o centrum Alanyi, plaża hotelowa nie jest zbyt piękna i nie kusi błękitnym kolorem wody. Musisz pojechać dolmuszem (przejazd ok. 1,5-2.5 euro) jakieś 15min w stronę Alanyi, żeby właśnie zobaczyć piękne plaże, niczym jak z pocztówki. Koniecznie odwiedź Kleopatra Beach! Cudowne widoki;) A co jeszcze o hotelu...dużo basenów, zjeżdżalni-frajda dla dzieciaków;) Jedzenie spoko, ale będąc tam 2 tyg. z czasem się nudzi. Ale jeśli Ty jedziesz na tydzien (?), to bedzie spoko. Co wieczór, oprócz piątku (bo w Turcji właśnie pt jest dniem wolnym od pracy) odbywają się różne show dla publiczności organizowane przez hotelowych animatorów. Jest też aerobik, fitness w jednym z basenów- opcja dla pań. Są też liczne zawody-typu strzelanie z łuku, siatkówka, lotki itp;) Nie można się nudzić, ale siedzieć cały dzień w hotelu też nie dobrze. Zwiedzaj i jeszcze raz zwiedzaj! Na pewno wyjazd będzie udany;) Sama bym tam jeszcze raz wróciła:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olc-ikk Re: eftalia village 10.04.11, 15:34 Aha i jeszcze parę takich praktycznych spraw, żeby torba nie była zbyt ciężka;) Leżaki przy basenach i na plaży są za darmo, ręczniki basenowe można wypożyczyć za ileś tam euro, które na koniec oddają (o ile dobrze pamiętam). Ręczniki kąpielowe są w łazienkach, więc nie warto brać swoich naprawdę i są co dzień!! wymieniane na świeże. Pierwszego dnia dostaję się szampon, mydło itp. (w miniaturkach). Suszarka jest zamontowana w łazience, więc o kolejny bagaż mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
larry-live Re: eftalia village 14.04.11, 09:43 Wielkie Dzięki olc-ikk Jadę na 10 dni z żoną i sześcioletnim synem hotel wybierałem aby był na uboczu aby odpocząć od zgiełku aczkolwiek teraz się zastanawiam czy nie popełniłem błędu (nie będzie za nudno?). Wycieczki planuję i zastanawiam się ile zabrać ze sobą kasy i w jakiej walucie (myślę o dolarach) . Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olc-ikk Re: eftalia village 17.04.11, 22:07 myślę, że waluta bez różnicy. w dolarach wszystko jest droższe, wiadomo. tak dla porównania do Twoich 10 dni - ja na 14 dni mialam 200euro - wiza 15euro, wycieczki, zakupy itp i tak bylo akurat! Jedziesz z synkiem - w takim razie dobry wybór hotelu;) rodzinny hotel - a właściwie bungalowy (to co mi sie najbardziej podobalo, ze to nie byl 1 wielki budynek, tylko takie letnie domki). w ofertach ten hotel ma 5*, ale myslę, że to za dużo, spokojnie takie dobre 4* bym jemu dała. Zazdroszczę wyjazdu - ja miło wspominam pobyt w Turcji;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
larry-live Re: eftalia village 19.04.11, 11:49 Dzięki !!! Mam pytanie. Gdzieś czytałem że często ceny podawane czy to w euro czy w dolarach a nawet w tureckiej walucie są takie same (podejrzewam że nie u każdego kupca) czyli jak coś kosztuje 5 euro to jak masz dolary to zapłacisz też 5 ale dolarów. Czy nie spotkałaś się z takim zjawiskiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olc-ikk Re: eftalia village 21.04.11, 19:10 Prędzej się spotkasz tam ze zjawiskiem w stylu - uciekaj, bo tureccy sprzedawcy atakują! naprawdę, czasem to zawrotu głowy można dostać, tak na wszystko naganiają...Ale trzeba być silnym;) hehe. Jak będziesz szwędał się po bazarach (co jest tam nieodłącznym elementem) to z pewnością nie oczekuj cen na produktach - mówie o ciuchach, torebkach itp. Tam inna cena dla Polaka, a inna dla Rosjanina, wiadomo;) Czasem te ceny to wyssane z palca, więc warto się licytować, a nawet jest to konieczne!! ja np. kupiłam sobie torbę Pumy za 13 euro, gdzie normalnie była po ponad 20, ale to akurat mi się przyfarciło nieźle, a ile musiałam się przy tym nagadać!!:) A to o czym Ty mówisz, to szczerze Ci powiem, że nie pamiętam, czy tak gdzieś było, może...ale np. w Dolmuszach (tureckie autobusiki, które zatrzymują się na każde zawołanie ręki-to co że są przystanki- a nawet same się zatrzymują i pytają czy nie chcesz jechać;)) cena za przyjazd czy to w $, czy w euro czy w TLR to zróżnicowana. Wiadomo w tureckich lirach najtaniej, potem euro, a na końcu dolary. Pytaj jak coś jeszcze chcesz wiedzieć, chętnie odpowiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
larry-live Re: eftalia village 29.04.11, 15:54 Dzięki!!! Powiedz jak jest z ostatnim dniem pobytu bo doba się kończy o 12,00 a samolot mam o 24,00 jak Ty sobie poradziłaś? Pani w biurze podróży podpowiedziała że bagaże hotel zabezpieczy a przy wykwaterowaniu zdawaniu klucza schować opaski uprawniające do AI i do końca dnia z nich korzystać ponieważ opcja wykupienia dodatkowego dnia nie zawsze jest dostępna np. brak wolnych miejsc. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 20.04.11, 18:53 witam , ktoś może bedzie w tym hotelu od 29 czerwca z Gdanska,bo my lecimy z dwójką dzieci 3 i 10 lat na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 20.04.11, 18:54 witam , ktoś może bedzie w tym hotelu od 29 czerwca z Gdanska,bo my lecimy z dwójką dzieci 6i 10 lat na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: eftalia village IP: *.wodociagi.torun.com.pl 26.04.11, 13:10 Witam, też wybieramy się 29 czerwca na 2 tygodnie z dwójka dzieci - 2 lata i 8 lat. Wylot też z Gdańska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 29.04.11, 18:54 witam, no to super a z jakiego biura lecicie bo my z Tui, mamy tylko nadzieję , że ominą nas wszystkie kłopoty przy zakwaterowaniu , bo ludzie rózne nieciekawe rzeczy tu opisują, pozdrawiam i za 2 miesiące będziemy się już opalać i zwiedzać Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: eftalia village 10.05.11, 14:59 Grazka, to znaczy, że ja bedę opalała się z Wami :) Lecimy z Bydgoszczy 29 czerwca z biurem Wezyr. Gdzieś tam się na pewno spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 10.05.11, 20:36 witam , no to super, a lecicie moze z dziecmi bo my z 2 wnukow 6 lat chlopczyk i 10 lat dziewczynka no i ich rodzice , do zobaczenia papa Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: eftalia village 15.05.11, 19:59 chłopiec 11 lat i dwie dziewczyny 15-letnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosia Re: eftalia village IP: 217.153.173.* 24.05.11, 12:37 A czy może ktoś wylatuje 15 czerwca? My lecimy z Krakowa 15.06 na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a7 Re: eftalia village 31.05.11, 12:34 Witam -lecimy do Eftalia Village 29.06.2011 z Łodzi (3 osoby dorosłe i dziecko 14 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 13.06.11, 02:28 My lecimy od 22 czerwca na tydzien z Katowic choc Kraków mamy blizej wiec mozecie nas przywitac ;-). Tak przegladam ten watek i widze ze wiekszosc leci od 29 czerwca, czy naprawde wiecej nikt nie leci wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sasan-ka21 Re: eftalia village 13.06.11, 22:37 My lecimy z Katowic 22.06 4 dorosłe osoby i 3 dziewczynki 9,11 i 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:23 No proszę ktoś jednak jedzie :-) U nas trzy osoby dorosłe i dwójka chłopaków 11 i 8 lat. Wylot z Katowic 22.06 z biurem TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: eftalia village IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 09:40 my lecimy 22 czerwca z Warszawy na 10 dni z TUI z dwoma synami 4 lata i 2 lata. do zobaczenia wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 14.06.11, 17:42 witam , a może juz ktoś wrócił z tego hotelu i napisze parę słów jak było, bo mnie głównie martwią te kłopoty z zakwaterowaniem, które podobno trwają w nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:34 My również TUI ale z Katowic. Ciekawe czy to ten sam samolot? Dzieci dwóch chłopaków ale 8 i 11 więc chyba Wasze za małe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 13:13 Witam , lecę od 10 do 22 sierpnia z Poznania, ja , mąż dwoje dzieci dziewczynka 11 lat i chłopiec 7 lat, proszę o kontakt osoby wypoczywajace w tym samym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skibol Re: eftalia village IP: 195.116.156.* 19.07.11, 09:37 My lecimy od 03-17.08.2011 dziewczynka 9 lat chłopiec 3. Do zobaczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosik19766 Re: eftalia village 13.06.11, 18:25 Witam, byłam w tym hotelu w czerwcu 2010, to były wspaniałe 2 tygodnie , szczególnie dla dzieciaczków ( 4 i 6 lat ), minusem były słabe animacje - głównie dla Niemców ( większość w hotelu ) i po niemiecku , czasem coś powiedzieli po angielsku. pyszne jedzenie, czyste i nowe pokoje. To duzy kompleks więc na pewno nie będzie nudno, trzy baseny do wyboru i to całkiem spore, plaża kamienista , ale woda przyjemna, bar na plaży bez zastrzeżeń. Polecam delfinarium - bardzo blisko hotelu, nawet na pieszo można dojść, ale trzeba sprwdzic w necie godziny pokazów, polecam plaże Kleoptra w Alanyi - bajkowa. Polecam ale uważajcie bo tam "kochają" niemieckiego turystę , możecie mieę perypetie z zakwaterowaniem, troszkę silnej woli wymaga wykłócenie się ale potem już tylko cudowne tureckie wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 15.06.11, 00:31 Myślę że przy takich opisach ważne jest podanie z jakiego biura był wyjazd bo to może mieć wpływ na warunki pobytu. A propo animacji Pan z TUI zażeka się na wszystkie świętości że będzie animacja w języku polskim razem z tym nowym hotelem Aqua Village. A pytania: Czy pokoje były sprzątane, czy dawaliście jakiś napiwek i ile? Co było w łazience z kosmetyków jakie i ile, ręczników ile jakie duże? Czy warto popływać z delfinami jak to wygląda? Co lepiej wziąć dolary czy euro? To narazie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
daria_novak Re: eftalia village 15.06.11, 11:35 Witam, parę dni temu wróciliśmy z urlopu w Eftalia V. byliśmy od 1.06 do 11.06 - byliśmy z TUI - animacje po polsku zaczynają się od 15.06 , podczas naszego pobytu były po niemiecku ale nikomu to nie przeszkadzało, mini club tez po niemiecku i tez ok - mieszkaliśmy w budynku - Kiwi - na samym końcu, przy basenie ze zjeżdżalniami - baseny czynne od 8 do 18 - pokój czysty, lodówka, tv lcd, sejf itd - pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane różnie raz co dwa dni raz codziennie (czyściutkie, białe)duże kąpielowe i małe do twarzy, w łazience małe mydełka, szampony w mini butelkach , suszarka - do delfinarium blisko, spacerkiem 15min, pokaz super polecam - lepiej euro - ręczniki na basen błękitne za kaucją - biegunek, problemów żołądkowych zero zarówno my jak i dziecko :) Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: eftalia village 22.06.11, 12:51 gdzie mozna pójść wieczorami ? Nie zawsze chce się siedzieć w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a7 Re: eftalia village 22.06.11, 13:08 tam gdzie chcesz :) wieczorne animacje w hotelu, spacer, zakupy w Konakli lub do Alany Odpowiedz Link Zgłoś
sasan-ka21 Re: eftalia village 15.06.11, 13:05 My lecimy z GTI mam nadzieje, że nie będzie problemu z zakwaterowaniem i, że będziemy blisko znajomych , z którymi lecimy. Dużo osób twierdzi, że oczywiście Polacy są w tym hotelu gorzej traktowani niż Niemcy i Rosjanie, których tam pełno. zastanawiam się czy brać ręczniki na plaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a7 Re: eftalia village 15.06.11, 14:04 My lecimy z Wezyra - lotnisko Łódź ręczniki biorę, a do Turcji po raz trzeci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: eftalia village IP: 195.116.156.* 20.06.11, 11:51 Witam. My lecimy z TUI 03-17.08.2011 2 dzieci 3 i 9 lat. Wylatujemy z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
daria_novak Re: eftalia village 15.06.11, 14:35 Z zakwaterowaniem nie było żadnych problemów, na pokój czekaliśmy około 20-30minut, dla nas to nie był problem, wypiliśmy spokojnie kawę i pokój był gotowy a przy okazji poznaliśmy fajne osoby również czekające na pokój :) Ręczniki plażowe mieliśmy swoje, tak jak pisałam w poście wyżej są w hotelu za kaucją więc nie ma problemu, aczkolwiek gdybym jechała jeszcze raz tez bym zabrała z domu:) A co do traktowania Polaków, u nas było ok, nikt ze znajomych i poznanych w hotelu osób nie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: eftalia village IP: *.89.79.178.static.crowley.pl 15.06.11, 20:40 Witam Ja jadę we wrześniu i mam pytanie czy dzieci mogą korzystać z aqua parku w eftalia resort? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 20.06.11, 11:28 Chodzi o ten nowy hotel obok Eftalia Village, Eftalia Aqua Resort? Pan z TUI zapewniał że będzie można korzystać a jak będzie to zobaczę i napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a7 Re: eftalia village 20.06.11, 12:06 pani z biura Wezyr powiedziała, że nie możemy korzystać z aquaparku hotelu Eftalia Aqua, tylko za opłatą ale nie zna kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 21:44 witam wszystkich.Kochani kto leci z Warszawy 25,04,2012 do eftali miło by było kogoś poznać z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: eftalia village 2012 IP: *.205.116.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.04.12, 13:16 witam:) ja lece właśnie z wawy 25 kwietnia:) dwie osoby dorosłe plus dzieci 11 i 5:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 20:52 To fajnuchno jak chcecie się bliżej styknąć na lotnisku lub w hotelu to mój e-meil magdomin@o2.pl my lecimy w 3 córa 4l,pozdro hej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomka123 Re: eftalia village 2012 16.04.12, 15:38 hej my sie meldujemy na miejscu 4 maja, skład 2+2 (2 i 4 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: eftalia village 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 12:58 Witam:) My lecimy 25.04 z wawy:) 2 plus dwoje dzieci11 i 5:) pozdrawiam i do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: eftalia village 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:22 my lecimy w tym samym terminie ale z Katowic :-))) będzie nas miła 6-osobowa grupka (2+2, 2) do zobaczyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: eftalia village 2012 IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 21:22 to super do środy czekamy i zaczynamy,a my 2+1 do zobaczyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzka Re: eftalia village 2012 IP: *.247.144.smslowianin.pl 27.04.12, 20:42 My lecimy z Berlina ladujemy 1 maja z 14 miesieczna coreczką do zobaczenia na placu zabaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 20.06.11, 11:23 To jeszcze kilka pytań. Jak z leżakami koło basenów wystarczy? Jakieś parasole są? Gniazdko elektryczne jest? Plaża czysta? Da się chodzić boso czy raczej jakieś klapki? Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a7 Re: eftalia village 20.06.11, 20:58 Gniazdka elektryczne są, parasole są, plaża jak w Turcji, weź klapki i buty do wody, w sezonie z leżakami może być kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holiday Excursion Re: eftalia village IP: *.dynamic859914963.ttnet.net.tr 24.06.11, 10:20 Witam Skoro bedziecie Panstwo w Eftalia Village serdecznie zapraszamy do nas na turecka herbatke lub raki i jednoczesnie proponujemy zapoznanie sie z oferta organizowanych przez nas wycieczek fakultatywnych. Zapraszam do kontaktu na adres hakan@holidayexcursion.com a takze odwiedzin na naszej stronie www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion. Miejsc wartych odwiedzenia jest wokol Alanyi mnostwo pytacie Panstwo o to co warto zobaczyc ale to zalezy od tego czy jestescie bardzeij nastawieni na zwiedzanie czy rekreacje-jesli zwiedzanie to obok standardow takich jak Kapadocja czy Pamukkale polecam wycieczke do Kursunlu Aspendos Side-koszt niewielki a do zobaczenia mnostwo.Jesli zas interesuje Was bardziej rekreacja swietnym pomzslem bedzie rafting czy Jeep Safari. Jesli chodzi o ceny i inne szczegoly yapraszam do kontaktu na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
anikaaaa Re: eftalia village 18.07.11, 11:57 Witam:) my do E.V. lecimy 17.08-24.08 z Katowic, 3 dorosłe osoby + 1,5 roczna córeczka, zastanawiam się czy z tak małymi dzieciakami też tam przyjeżdżają... Lecimy z Tui, mamy pokój DAZ (?) dwuosobowy z dostawką, mam nadzieje że się jakoś pomieścimy... (miały być 2+2 z dost ale jedna os odpadła) Miał ktoś z Państwa taki pokój? Myślicie że będzie ciasno? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: eftalia village IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 12:59 witam , co do pokoju to może być ciasno zalezy jaki sie trafi nam na początek pokazali mały i jeszcze chcieli wstawić tam dostawkę więc nie było by gdzie się ruszyć ale potem dostaliśmy mieszkanko 3 pokojowe , bylismy 4 osoby dorosle i 2 dzieci, a wykupione mielismy 2 plus 1, ale też sa większe pokoje tak że trzeba z nimi ponegocjować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darika Re: eftalia village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:59 witaj, ja jadę do e.v 14-21 sierpnia z Gdańska. Jadę z mężem i 15 mieś. córeczką, tak ja Ty mam coraz więcej obaw czy zabrać pociechę. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Czy ktos mógłyby mi doradzić i odpowiedzec na moje pytania, bede bardzo wdzieczna 1. czy sa b. duże upały- czy dzecko to zniesie? a w nocy jak jest? 2. czy jest czajnik elektryczny- mała o 5 rano pije mleko 3. czy jest wózek dla dziecka do wypożyczenia w hotelu? 4. czy jedzenie jest w "miarę" nadające sie dla dziecka ? porzę o rady i uwagi na co mam zwórcic uwagę przy podjeciu decycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: eftalia village IP: 213.192.68.* 04.08.11, 18:50 witam , my bylismy do 13 lipca i było bardzo gorąco ,pewnie teraz też tak jest,czajników w pokojach nie ma, wozek dla dziecka najlepiej weż swój nie ma z tym zadnego problemu, w jadalni są krzesełka dla malych dzieci, a co do jedzenia to myslę ze nie bedzie problemu,sa pyszne nalesniczki ,ciepłe mleko ,płatki pieczywko , dobra wedlinka , frytki miesko kurczaczek rybka,tak ze dziecko glodne chodzic nie bedzie, jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem, ogolnie my bylismy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 08.08.11, 02:28 Może doprecyzujmy. Wędlinka to tylko dwa rodzaje taka ciemniejsza i jaśniejsza (ta jaśniejsza to drobiowa a ciemniejsza?). Co do wózków, widziałem że ludzie zostawiali je pod schodami bo dźwigać je kilka razy dziennie po schodach do pokoju? Najlepiej dostać pokój na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
palolinka Re: eftalia village 10.08.11, 14:10 Witam! My wylatujemy 20.08.2011 do 31.08 z biurem podróży TUI z Warszawy-2 osoby dorosłe i 2 dzieci:dziewczynka 8 lat i chłopiec 4 latka. Czy znajdą się tu inni "wakacjowicze", którzy będą wypoczywać tam w tym samym czasie? Liczymy na miłe towarzystwo. A tak przy okazji to mam pytanie czy w opcji all inclusive z dodatkowych barów-tureckiego i włoskiego można korzystać bezpłatnie(w ramach opłaty za pobyt) czy za dodatkową opłatą? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: eftalia village 10.08.11, 14:16 Tak, restauracje są przy basenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 10.08.11, 23:27 Z tego co się zorientowałem to w tym chotelu jest tylko AI tak więc praktycznie wszystko i wszędzie jest za darmo tzn. 3 restauracje, 2 przy basenach i 1 na plaży. przy basenach i na plazy są też automaty z kawą i napojami oraz lodówki z wodą mineralną gratis oraz 2 bary z piwem colą fantą i spritem gratis. Również w pokoju na dzień dobry mieliśmy w mini barku wodę mineralną i sok pomarańczowy gratis. Płatne są drinki robione przy głównym wejściu (takie z parasolkami itp.) oraz sok wyciskany ze świeżych owoców 1 Euro dostępny na jadalni. Jeżeli chodzi o restauracje ala carte to są dwie do wyboru włoska i turecka dostępne gratis raz na pobyt, radzę się zapisać kilka dni wcześniej szczególnie do tureckiej bo zabraknie miejsca. Chociaż ogólnie to odradzam nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomK Re: eftalia village IP: *.is.net.pl 10.08.11, 23:30 Ach zapomniałem wódka lokalna bazooka i wino białe i czerwone też gratis ;-) w barach. Na jadalni podczas posiłków też są wszystkie napoje dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
larry-live Re: eftalia village 19.08.11, 17:12 Witam Mam pytanie czy warto brać ze sobą do eftalia willage laptopa i jaki jest dostęp do wifi. Co oznacza internet tylko w lobby? Odpowiedz Link Zgłoś
zprzybylski Re: eftalia village 23.12.11, 17:31 Witam, My myślimy o wakacjach z TUI, ale jesteśmy przerażeni opiniami na temat przewoźnika Enter. Jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.07.14, 10:29 Witam serdecznie, wybieramy sie Eftalia Village w terminie 10.09-20.09 z Wezyra lecimy z Gdańska ze znajomymi i dwójka chlopców 4-latka, ktos jeszcze w tym terminie ? Jaki jest czas transferu z lotniska do hotelu? Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 11:08 Cześć. lecimy w tym terminie - dwie rodziny z 4rką dzieci 8 do 12 lat. Transfer - dwie godziny autokarem - więc w hotelu będziemy około 22-23. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.07.14, 22:29 W takim razie do zobaczenia A mozecie polecic jakis parking w gdansku,bo my z koszalina. na 2 auta bedziemy jechac do gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.play-internet.pl 24.07.14, 08:39 Tuż przed lotniskiem po prawej stronie - pierwszy parking. Do tej pory zawsze tam zostawialiśmy auta. Był najtańszy - oczywiście strzeżony . za 10 dni - coś około 90 - 100 pln - chyba że coś obecnie się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.07.14, 09:44 Dziekuje za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 01:40 Jaki koszt był do eftali village lipiec sierpien dla 2 dorosłych i 2 dzieci do 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folek68 Re: eftalia village IP: *.tktelekom.pl 13.08.14, 18:22 uwazajcie! wałasnie wrocilismy z Turcji i wylupilismy w tym hotelu w Eftalia Village, okazało sie ze nie ma miejsc i przewiezli nas do innego hotelu(innych hoteli!!!!!!!!!)Masakra nie polecam tego hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś
ananka22 Re: eftalia village 13.08.14, 21:05 do jakich hoteli kwaterowali i z jakiego biura ? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: eftalia village 13.08.14, 21:20 O kurcze to mnie nastraszyliscie My lecimy 10.09 z WEZYRA w 6 osob. Jak to mozliwe ze nie bylo miejsc? Jakhm hotelu was zakwaterowali? A co rezydent i organizator. Na ta cala sytuacje? Teraz to mam pietra bo to nie pierwsza taka opinia dot. EFTALIA VILLAGE Prosze napisz cos wiecej na forun lub na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 18:08 My wlasnie tez wybieramy sie do eftalii ale dopiero 27, dajcie znac jak Wrocicie czy wszystko ok. My lecimy z Katowic i juz dzwoniliśmy do biura podróży tam gdzie wykupywalismy wycieczkę i oni stwierdzili ze zadana taka sytuacja nie miała miejsca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
awonka123 Re: eftalia village 14.08.14, 21:38 Sytuacja wygląda tak że rzeczywiście kwaterują turystów do hotelu położonego obok Village , czyli MARINE. I to za dodatkową opłatą 30 euro za pokój/tydzień. Byliśmy z TUI i też proponowano nam taką zamianę. Zostaliśmy w VILLAGE i to była dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: eftalia village 14.08.14, 22:21 Ale jak to jest mozliwe? Przeciez rezerwacji dokonuje sie z kilku miesiecznym wyprzedzeniem. Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
awonka123 Re: eftalia village 15.08.14, 03:28 Myślę że hotel przyjmował wszystkie rezerwacje , mając w planach przekwaterowywanie nadmiaru gości do EFTALII MARINE , to nowy kompleks , tuż obok VILLAGE. Goście tam kwaterowani mogą korzystać z MARINE , VILLAGE I ISLAND. Jednak tam wciąż trwają prace wykończeniowe ( często w Village było z tamtąd słychać huk młota udarowego czy innych sprzętów budowlanych). Marine wygląda nowocześnie , ale jeszcze surowo.Brak zieleni , jak w Village . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: eftalia village IP: *.dynamic.vectranet.pl 16.08.14, 14:19 A do jakich innych hoteli prócz Marine kwateruja( przerzucaja) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: eftalia village IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.14, 13:54 Czytam, czytam i czytam.... :((( i mam nadzieję, że nie będzie takich niespodzianek z hotelem. Zauważyłam, iż lecicie z Ktw, my także. Niestety dopadła mnie mania czytania wszystkiego na temat wylotu. Napiszcie proszę czy lecicie z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: eftalia village IP: *.kwnet.azartsat.pl 17.08.14, 11:38 Hej ,my tez wybieramy sie w tym terminie do Eftali z Wezyra ,skond lecicie ? My wylatujemy z Wrocka ,przyznam że chętnie bysmy się z kimś zakolegowali razem to zawsze raźniej .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta9961 Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 14:10 My z gdanska 4os.dorosle i 2 chlopcow 4 latka Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: eftalia village IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.14, 13:04 Czytam, czytam i czytam.... :((( i mam nadzieję, że nie będzie takich niespodzianek z hotelem. Zauważyłam, iż lecicie z Wrocka, my z Katowic. Niestety dopadła mnie mania czytania wszystkiego na temat wylotu. Napiszcie proszę czy lecicie z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: eftalia village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 21:00 My lecimy 27 sierpnia z Katowic :) 4 dorosłych bez dzieci :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.remontowa.com.pl 22.08.14, 04:30 Witam my tez wybieramy sie w tym terminie z Gdanska,4 doroslych i 2 dzieci dziewczyna i chlopak 7 i 5 lat. Do zobaczenia na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.08.14, 16:37 do zobaczenia, jeszcze tylko 3 tygodnie :) jupiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 08.09.14, 15:52 Hej My lecimy z Wroclawia w terminie 10-24 wrzesień,z dwojka dzieci 6 i 9 lat. Wylot prawdopodobnie o 12:20. Proszę o kontakt: ags@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.malbork.mm.pl 14.09.14, 14:19 Witam mam kilka pytań, wybieramy sie 24.09 do tego hotelu z Gdańska, pytanie czy w pokojach jest wi-fi? Czy warto jechać na ten rejs po zielonym kanionie? i był ktoś na rybach ale na morzu i czy w ogóle coś złapał? :) , był ktos w tym delfinarium z dzieciakami lub w oceanarium w Antalya? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9961 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 21.09.14, 17:51 My własnie wróciliśmy wczoraj z Turcji, bylismy 11dni z Wezyrem Wakacje mielismy wykupione do Eftalia Village 2+1, po przyjeździe z lotniska do hotelu okazało sie ze nie ma miejsc w Hotelu i wszystkie pokoje sa zajete, cyzli jednak to nie plotki o których sie pisze na forum, bo nas to dotkneło, połowa autokaru od razu zrobiła dopłate 50 euro do Marin, my na jedna noc zostalismy w pokoju z 3 sypialniami a rano musielismy sie spakowac i czekac łąskakwie az moze jakis pokoj sie zwolni, w pokojach brzydko pachnie zdechlizna i grzybem, i po pierwszej nocy stwierdzilismy ze dopłacimy 30 euro do Eftalia Aqua i nas zakwaterowali, i powiem ze bez porównania, super hotel, obsługa miła, przyjazna, pokoje duze, czyste, pachnace, codziennie sprzatane, codziennie wymieniane reczniki, posciel, myte podłogi, jedzenie pyszne i w sumie na to samo by wyszło bo w Village jest płatny sejf za 2 lub 3 euro za dzien a te same pieniadze dopłalismy i mielismy w tej kwocie sejf i standard bez porównania wyższy, takze jesli w bourach was uspokajaja ze takie sytuacje nie maja miejsca to nie słuchajacie bo maja, sami jestemy przykładem tego Ogólnie wakacje super, pogoda piekna, jedzenie pyszne, w niedziele jest bazarek na którym mozna wszystko kupic, gdyby ktos mial wiecej pytan to odpowiem na gg7179750 Odpowiedz Link Zgłoś
sobol74 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 22.09.14, 21:26 mam wrażenie że będąc w tym samym czasie - byłem w innym hotelu... - nie brakowało miejsc - a jedynie proponowano jakoby lepsze hotele za dopłatą - Aqua lub Marine - w budynku którym mieszkaliśmy na 2 piętrze - były wolne 4 pokoje - więc naprawdę nie brakuje miejsc - a zachowanie rezydentów przy meldunku jest tym samym co sprzedaż przez nich wycieczek - my zostaliśmy w Village - i wg nas - to super wyjscie - z kilku kompleksów Eftalia - to Eftalia jest ''koniem napędzającym'' pozostałe hotele tej sieci poza Marine - ten jest nowy - choć bez klimatu Village - w Village dostaliśmy pokój rodzinny - składający się z dwóch pokoi - jak dla nas - super w razie jakichkolwiek pytań - służę pomocą ps - lecieliśmy w 2 rodziny z 2 dzieci każda - i nie było problemu z meldunkiem w Village - po 3 dniach doleciała dodatkowo rodzina - która też pozostała w V. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ninitoja Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 23.09.14, 17:41 Witam. Czy ktoś wybiera się w październiku do Eftalia Village? Wraz z mężem będziemy tam w terminie 15-26.10.2014. Wylot z Katowic. A może ma ktoś doświadczenia co do pogody w październiku w Turcji? Czy należy zabrać więcej długich rękawów/ spodni? Odpowiedz Link Zgłoś
sobol74 Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.09.14, 15:14 hej co do pogody - w tym okresie - warto zabrać długie rękawy - mowa o zachodzie słońca wtedy temperatura spada o kilka stopni - i najczęściej wieje wiatr - dlatego dobrze mieć coś z długim rękawem. Co do morza - spokojnie można pływać . Po wyjściu z morza czuje się wiatr na plecach - ale parawan załatwia temat. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ninitoja Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 27.09.14, 11:40 Dzięki za info. Pierwszy raz jadę na urlop o tej porze roku :). Jestem ciekawa jak szybko zapada zmrok. Ale w sumie nie ma to zbyt dużego znaczenia. Za dnia relaks, po zmroku zabawa. Albo na odwrót :D. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 09.11.14, 17:13 witam, mam kilka pytań 1.jak wyglądają pokoje rodzinne,czy sypialnie są z drzwiami 2.czy animacje są na terenie hotelu 3.które pokoje wybierać,czytałam że część jest po remoncie Odpowiedz Link Zgłoś
eiza Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 24.09.14, 20:32 hmm, a informację o braku miejsc w Village przekazał Wam Turek czy może p.Sylwia? my byliśmy w szczycie sezonu, na początku sierpnia i nam również zaproponowano przekwaterowanie do Marine za dopłatą 30 eur. Turecki recepcjonista wysłużył się w tym celu tamtejszą rezydentką p.Sylwią, która usilnie nas namawiała na Marine, używając argumentów typu - cyt. "za rok to będzie 6 gwiazdkowy hotel przecież" albo "bo i tak będziecie cały czas siedzieć na Island", a tymczasem w Village są całkiem fajne zjeżdżalnie dla dzieci 6 letnich (hotel wybierany pod kątem dzieci), za to w Marine nie ma wcale. My zdecydowaliśmy się zostać, wolne pokoje były, czyściutko, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, myte podłogi, absolutnie żadnego zapachu stęchlizny nie było. Obsługa bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 14:56 Witam, czy w Village sa opaski ,Pan na infolinii Tui twierdzi iz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
eiza Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 19:53 opaski są, dorośli mieli niebieskie, dzieci czerwone, ale pewnie kolor nie ma znaczenia, możliwe, że w przyszłym sezonie będą inne. U mnie - alergika kontaktowego nie powodowały uczuleń. Pan na infolinii nie doinformowany widocznie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska 02.11.14, 21:02 Bardzo dziękuję za odpowiedz ,zastanawiam się nad wyborem tego hotelu na wakacje 2015.Na terenie hotelu są animacje ,czy tylko na plaży?Ach i jeszcze czy są starsze dzieci takie 18 letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100-lat Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 12:09 Ja już zarezerwowałam wakacje na 2015. Czy ktoś może mi napisać, czy trasa, która przebiega tak blisko jest widoczna/ slyszalna z hotelu? Czy z plaży widać i słychać przejeżdżając samochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pobyt od 10.09-20.09 z Gdańska IP: 31.42.14.* 11.11.14, 17:01 Nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
max3131 Re: eftalia village 14.11.14, 22:41 Witam.Czy moze mi ktos powiedziec czy zjezdzalnie sa czynne caly czas czy tylko w wyznaczonych godzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedroneczka Re: eftalia village IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 21:12 Witam my lecimy do eftali 24.06.15-3.07.15. My i 7 latka+ 13 latek.Jesteśmy zGda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: eftalia village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.15, 15:12 a może ktoś leci 17.05.2014r.... Odpowiedz Link Zgłoś