Dodaj do ulubionych

Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side

IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 17:16
Witam, proszę o opinie osoby, które wypoczywały w tym hotelu.
Czy hotel wart swojej ceny? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 21:18
      Tegoroczny urlop spędziliśmy właśnie w Saraya Regency. Jeśli szukasz 5* europejskich to w tym hotelu ich nie znajdziesz. Natomiast trzeba szczerze powiedzieć, że jest to przyzwoity hotel. Nastawiony jest na turystów z Niemiec (80%) więc usługi są na dobrym poziomie. Spędziliśmy miło czas w godnych warunkach. Mały minusem jest plaża. Jak chcesz dowiedzieć się coś konkretnego to pytaj, chętnie odpowiem.
      • Gość: merhaba Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 22:21
        Ciekawa jestem jak wyglądają pokoje, czy łazienki są czyste, zadbane?
        Czytałam, że jedzenie jest bardzo dobre, dużo owoców- to prawda?
        Czy lepiej mieć pokój od strony basenu, w budynku głównym, czy tym drugim? Czy jest głośno w nocy? Jak obsługa?
        Okolicę hotelu i plażę znam :)
        Dziękuję za pomoc :)
        • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 13:27
          Mieszkaliśmy w głównym budynku w pokoju od strony amfiteatru. Nasz pokój nie był zbyt duży ale funkcjonalny, dobrze urządzony z niezniszczonymi meblami, mini bar (uzupełniany codziennie w wodę mineralną), telewizor LCD, pokój czysty . Łazienka z wanną, również czysta. Z której strony pokój jest lepszy trudno powiedzieć, jeżeli pokój nie odpowiada Ci zawsze można próbować zamienić go. Lobby na parterze obszerne i wygodne z fontanną wodną oraz widokiem na zielony ogród z basenem. Jest tam bar dobrze zaopatrzony z barmanem Emre, który zna się na swojej pracy. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest mocna strona hotelu. Posiłki są smaczne, zróżnicowane, duży wybór owoców, sałatek, smaczne dania mięsne i ryby. Jeśli lubisz słodkości to w czasie kolacji podają niezliczoną ilość pysznych deserów, ciastek, tortów. Można skorzystać z restauracji z daniami z karty (kuchnia turecka lub chińska). Oprócz tego są bary przekąskowe gdzie zjesz spaghetti, pizze, hamburgery i kilka dań tureckich. Obsługa bardzo miła, zawsze uśmiechnięta, kompetentna i co ważne czysta. Kelnerzy, kucharze i inny personel zawsze w wyprasowanych koszulach i spodniach. Z obsługą można porozumieć się w języku angielskim, ale niemiecki jest na pierwszym miejscu. Tradycyjnie w recepcji poziom języka jest najwyższy, pozostali różnie bywa ale jak ktoś się chce dogadać to się dogada. Hotel znajduje się w nadmorskiej, spokojnej miejscowości. Niema tu dyskotek czy innych atrakcji nocnych, w związku z tym jest to dość ciche miejsce nie licząc muzyki, która w dzień jest puszczana przy basenie oraz programu artystycznego prezentowanego w amfiteatrze w godzinach wieczornych. W ogrodzie przy wyjściu na plażę wśród palm jest kolejny bar gdzie wieczorami odbywa się na żywo koncert duetu. Śpiewają piosenki znane jednak większość po niemiecku. W hotelu dużą uwagę zwracają na dzieci. Jest sporo zajęć, konkursów, gier itp. Dla dorosłych organizują aerobik w wodzie, siatkówka, piłka wodna, rzutki, kryty basen, łaźnia turecka, beach party, jakieś konkursy.Do zwiedzania polecamy wycieczkę do Side lokalnym busem za 1 euro od osoby. Na zakupy na bazar do Manavgat również za 1 euro. Podsumowując spędziliśmy w tym hotelu udany urlop w naprawdę niezłych warunkach. Życzę udanego urlopu. A jeszcze jedno, w tym hotelu kwaterują od godziny 13. Jak przyjedziecie wcześniej może być mały problem. My przyjechaliśmy rano zjedliśmy śniadanie, bagaże do przechowalni przy recepcji i na basen. Dopiero o 13.00 dostaliśmy karty do pokoju.
          • Gość: gwiazdka Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.11, 09:58
            A nie wiesz jak kwaterują z niemowlakami? ja się wybieram z 8 letnim synem i niemowlakiem. Czy da się z nimi dogadać, żeby dostać pokój od razu po przyjeździe i to jakiś fajniejszy większy
            • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 08:42
              Jeżeli znasz język angielski lub niemiecki i włożysz cały swój urok osobisty to myślę , że wszystko jest do załatwienia. Mówiąc jednak poważnie nie mieliśmy takiej sytuacji więc na 100% nie mogę Cię zapewnić, że tak będzie. Jedno jest pewne Turcy to przyjaźnie nastawieni ludzie lubiący dzieci. Życzę udanego urlopu i pozdrawiam.
              • Gość: merhaba Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 10:11
                BARDZO dziękuję za wyczerpujący opis i pomoc :) Pozdrawiam!
              • Gość: gwiazdka Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.poczta-polska.pl 10.08.11, 12:46
                bardzo dziękuję za informacje. Niemiecki nie bardzo angielski łamany z niemieckiego sobie zapisałam na karteczce ewentualne zdwakowe zdania w tym prosbe o wymiane pokoju. Powiedz prosze jaka tam rzeczywiście jest plaża i wejście do wody- czy faktycznie nie da się bez butów. jak czynne są zjeżdźalnie. Ja lece z wtorku na środę z niemowlakiem i 8 letnim synkiem - czy te zjeżdźalnie bedą się nadawały dla niego. czy jest tam jakis plac zabaw dla dzieci. jak z miejscami na leżakach przy basenie oraz na plaży. Które pokoje sa najlepsze od strony morza czy basenu. Bardzo proszę jesli mozna o informacje pod e-maila renault1@poczta.onet.pl . Czy mozna wnosic do pokoju jedzenie i napoje hotelowe ( all inclusive ) a te pokoje w budynku głównym bo te ma Itaka są bardzo kiepskie?
          • Gość: mardo Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.171.48.66.static.crowley.pl 14.12.11, 18:21
            A jak wyglądają wieczorne animacje? Mini disco dla dzieci? Dla dorosłych w jakim języku? Niemieckim? Czy w hotelu jest mini klub dla dzieci i czy jest opieka polskojęzyczna z Itaki?
      • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 23:03
        Osobiście lubię jak na plaży są parasole. Hotelowa plaża posiada baldachimy, niestety nadgryzione już zębem czasu. Toaleta to po jednej kabinie dla pań i panów, niewydolna więc ciężko obsłudze utrzymać higienę. Po wejściu do morza dosłownie po 3-4 krokach robi się dość gwałtownie głęboko(istotne dla rodzin z małymi dziećmi). Są też plusy. Plaża jest czysta, w czerwcu nie było problemu z leżakami. Jest bar na plaży w ramach all, dość dobrze zaopatrzony, w którym można zjeść obiad.
    • Gość: zora Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 15:27
      A ja mam może głupie pytanie: jaki kolor mają bransoletki all inclusive? :)
      Pozdrawiam, zora
      • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 15:06
        Bransoletek w tym hotelu nie ma. Należy mieć przy sobie kartę magnetyczną podczas opuszczania terenu hotelowego. Wyrywkowo na bramie wjazdowej ochrona sprawdza czy jesteś gościem hotelowym.
        • Gość: zora Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 16:30
          Ooo, to super :)
          Mam jeszcze pytanie - jak wygląda "wypożyczanie" ręczników na plażę?
          Płaci się z góry kaucję, dostaje się jakąś kartę? Codziennie dostaje się nowe?
          Pozdrawiam, zora
          • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 16:53
            Ręczniki w kolorze ciemnego błękitu pobiera się od gościa, który siedzi w małej drewnianej budce przy basenie. Na pewno nie płaciłem kaucji, dostaniesz w recepcji na początku 2 karty na ręczniki i 2 kart do drzwi, ręczniki można wymieniać codziennie.
            • Gość: zora Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 17:53
              Rozumiem, że to samo dotyczy plaży (z ręcznikami)?
              Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, to duża pomoc! :)
              A w jaki dzień tygodnia jest w hotelu wieczór turecki?
              • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 23:14
                Na plaży chyba nie można wymienić ręczników ale nie jestem pewien. Ja brałem ręczniki z basenu to zaledwie 200 m. Wieczór turecki był w piątek.
                • Gość: gwiazdka Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.poczta-polska.pl 12.08.11, 13:30
                  A jak wogóle oceniacie hotel i okolice. czy warto cos w tych sklepikach kupić? w jakich godzinach najlepiej iść na posiłki, żeby nie było wielkich tłumów? ja lece 17 sierpnia z Krakowa. czy ktoś jeszcze leci w tym terminie???
                  • Gość: merhaba Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 14:26
                    Ja lecę pod koniec września.
                    Jak wrócisz, to napisz swoje wrażenia :)
                    • Gość: gwiazdka Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 15:58
                      ok
                  • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 13:57
                    Moim zdaniem hotel jest bardzo dobry, jednak oceniam ten obiekt przez pryzmat hoteli w których wypoczywałem dotychczas a nie było ich tak wiele. W łazienkach są środki higieniczne typu mydło, szampon ale w formie reklamówek (małe gabaryty) trzeba zabrać takie rzeczy ze sobą.
                    • Gość: merhaba Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 21:39
                      A czy plaża Saray'a to ta na końcu promenady po lewej, obok Venus?
    • Gość: zora Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 10:39
      Czy w łazience jest mydło? W ostatnim hotelu, w którym byłam dawali tylko takie mini-kosteczki, które starczały na kilka razy umycia rąk.
      • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 13:08
        Do plaży hotelowej bardzo łatwo trafić. Jak wyjdziesz furtką w stronę morza kierujesz się lekko w lewo na chodnik (promenadę) jakieś 200m prosto i jesteś przy wejściu na plażę. Nie pomylisz się ponieważ nad wejściem na plażę jest duży srebrny napis Saraya Regency.
        • Gość: pola Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 23:14
          wspominales ze małym minusem jest plaza? mozesz powiedziec dlaczego? czy jest coś poza tym ze znajduje sie poza hotelem?
          • Gość: bryza65 Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 23:06
            Osobiście lubię jak na plaży są parasole. Hotelowa plaża posiada baldachimy, niestety nadgryzione już zębem czasu. Toaleta to po jednej kabinie dla pań i panów, niewydolna więc ciężko obsłudze utrzymać higienę. Po wejściu do morza dosłownie po 3-4 krokach robi się dość gwałtownie głęboko(istotne dla rodzin z małymi dziećmi). Są też plusy. Plaża jest czysta, w czerwcu nie było problemu z leżakami. Jest bar na plaży w ramach all, dość dobrze zaopatrzony, w którym można zjeść obiad.
            • Gość: awa Re: Hotel SARAY Regency - Titreyengol, Side IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 17:38
              A czy widziałeś może tę nową część Garden? chodzi mi konkretnie o bungalowy, gdzie lepiej czy w pokoju w głownym budynku czy w bungalowie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka