Dodaj do ulubionych

HB i ALL w jednym hotelu

IP: 157.158.8.* 07.08.11, 17:11
Witam
Mam wykupioną opcje ALL w hotelu, w którym jest również HB. Jak to wygląda podczas posiłków, bo jeżeli chodzi o bar z napojami to sprawa wydaje się prosta- ci z opaskami nie płacą. Ale jeśli chodzi o wyżywienie to ci z HB mają śniadania i obiadokolacje, a ci z ALL 6 posiłków. Czy ludzie bez opasek nie są wtedy wpuszczani do restauracji czy odbywa się to w jakiś inny sposób?
Obserwuj wątek
    • black_pukas Re: HB i ALL w jednym hotelu 07.08.11, 20:30
      Ale czym się przejmujesz, jeżeli masz wersję All?
    • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 20:48
      Co za durne pytanie.
      Jak nie mają opasek, to płacą za napoje do obiadokolacji i za pozostałe rzeczy, np. lody, ciastka.
      Zwykle w restauracji przy obiadokolacji są oddzielne stoliki dla ALL i dla HB, żeby kelnerzy wiedzieli, kto płaci gotówką i kogo obsługiwać szybko ( napiwek ), a kto jest z ALL i tego należy głęboko olać
      • Gość: kacper Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: 157.158.96.* 07.08.11, 22:19
        Jak durne to po co odpisujesz, tym, bardziej że odpowiadasz nie na temat?
        Chodzio chyba o to, że goście z ALL mają większą liczbę posiłków w restauracji niż goście z HB. I czy wtedy ci drudze nie są wpuszczani do restauracji? Sam jestem ciekaw.
        • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 00:26
          Jak jesteś ciekaw, to czytaj ze zrozumieniem.
          Wszyscy goście mają śniadania i obiadokolacje ( ALL+HB).
          Dodatkowo ci z ALL nie płacą za pierdo... w stylu przekąski, kawa-lody, itp. bzdety,
          co oficjalnie nazywa się 6 posiłków ( nazywa się tak dla naiwnych ).
          Nikt nie może zabronić wejść do restauracji, ale jeśli nie ma opaski, to musi zapłacić
          za przekąski, kawę-lody, itp., bzdety

Zozumiane po polsku ?
          • Gość: kacper Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: 157.158.96.* 08.08.11, 09:02
            Jak nie wiesz to nie pisz pierduł.
            Goście z HB mają 2 posiłki, goście z ALL co najmniej 3 posiłki w restauracji: śniadanie, obiad i kolację
            • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:49
              Nazwałbym to lunchem, w porówaniu do kolacji wybór dań jest przeważnie skromny
              • Gość: kacper Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: 157.158.96.* 08.08.11, 11:33
                To widać oprócz tego że nie bierzesz ALL to wybierasz też cienkie hotele
    • simon_r Re: HB i ALL w jednym hotelu 07.08.11, 21:52
      opaski mają wszyscy ale w różnych kolorach... po tym odróżnia się czy ktoś ma kupione BB, HB i ALL
      • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 00:28
        Jak w hotelu sa 2 opcje: HB i ALL
        wystarczy opaska dla ALL.
        W całej opcji ALL nie chodzi o posiłki, bo w końcu ile można jeść, ale o alkohol.
        No i o szpanowanie.
        Mądry wybiera HB, szpaner ALL
        • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 00:35
          Wystarczy sobie policzyć, czy jesteśmy w stanie zjeść i wypić tyle, żeby pokryć koszt dopłaty do ALL. Z jedzeniem nigdy nie uwierzę, bo człowiek ma ograniczone możliwości wciskania do siebie kalorii. Jeśli ktoś tyle potrafi wypić, żeby mu się zwrócił koszt ALL, pełny szacunek.
          W pozostałych przypadkach chodzi wyłacznie o szpan.
          Gadki-szmatki, ze ALL jest z powodu dzieci, bo te nonstop obżerają się lodami i piją hektolitry coli oraz wcinają 10 hamburgerów dziennie, jest samobójem dla rodziców. Co to za rodzice, którzy nie umieją przekonać małe dzieci, zeby nie spożywały czegoś, co w takich ilościach szkodzi ich zdrowiu ?
          • Gość: Ixa Foxer IP: *.171.83.163.static.crowley.pl 08.08.11, 07:53
            Po co się w ogóle odzywasz, skoro tylko obrażasz innych. A może masz jakiś problem sam ze sobą? Nie stać Cię na All? Przecież to nie Twoja sprawa, czy ktoś kupuje HB czy All. Kiedyś jeździłam z HB, teraz jadę z ALL, a może za rok znów pojadę z HB - mój wybór i nie czuję się z tego powodu ani głupsza ani gorsza ani też lepsza od innych.
            W ogóle zauważyłam, że tu na forum strach się odezwać czy o coś zapytać, bo zanim dostanie się właściwą odpowiedź odezwą się ludzie typu Foxer, którzy zmieszają człowieka z błotem. Czemu to robią? z zazdrości? z głupoty? ze zwykłej złośliwości? Nie wiem.
            • Gość: Foxer Kto tu kogo obraża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 08:27
              Przedstawiłem fakty, że ALL to szpanerstwo i koniec.
              Z faktami się nie dyskutuje.
              Ktoś lubi szpanować, to jego problem, ale niech się nie obraża
              • Gość: mysza Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 08:53
                Nie nazwałabym tego szpanerstwem, tylko wygodą. W każdej chwili np. na plaży mam dostępne napoje i lody. I nie muszę ze sobą nosić pieniędzy.
                • Gość: Foxer Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:52
                  Niech będzie dla jednych "wygoda", dla drugich "szpanerstwo".
              • Gość: Ewcia Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.rdpoland.eu 08.08.11, 09:37
                Dla mnie HB bierze tylko ktoś kogo nie stać na All i to są fakty, ale dobrze dorobić sobie ideologię, żeby poczuć się lepiej.
                • Gość: Foxer Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:51
                  Gość portalu: Ewcia napisał(a):

> Dla mnie HB bierze tylko ktoś kogo nie stać na All i to są fakty, ale dobrze do
                  > robić sobie ideologię, żeby poczuć się lepiej

Jeśli kogoś nie stać, to nie jedzieaniz HB, ani z ALL
                  Po co przepłacać ? Na tym właśnie polega szpanerstwo
                  • Gość: Ewcia Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.rdpoland.eu 08.08.11, 10:27
                    Dla Ciebie jest to szpanerstwo, a dla mnie wygoda i brak ograniczeń, nie traktuję all jako przepłacanie, bo moim zdaniem płacę za to co otrzymuję, ale dla kogoś kto każdego drinka, butelkę coli czy filiżankę kawy przelicza na gotówkę to nie do pojęcia. Często w hotelach w all wchodzi także korzystanie dodatkowych atrakcji (bilard, sporty wodne, rowery itp.).
                    Wolisz HB to twój wybór, ale nie powinno cię interesować na co ja wydaję swoje pieniądze i to na tyle.
              • simon_r Re: Kto tu kogo obraża ? 08.08.11, 10:13
                Pisanie, że ALL to szpanerstwo nie jest żadnym faktem tylko OCENĄ... i to oceną o podłożu zdecydowanie negatywnym. Może brzmiało by to inaczej gdybyś przynajmniej użył słów "MOIM ZDANIEM". A tak wychodzisz na buraka (moim zdaniem :)...
                • Gość: Foxer Re: Kto tu kogo obraża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 00:05
                  Częsciowo masz rację, określenie "szpanerstwo" to ocena, taka sama jak "wygoda".
                  Posypuję głowę popiołem.
                  Tym niemniej faktem jest, ze opcja ALL jest ekonomicznym bezsensem, bo płaci się z góry przed wyjazdem
                  za jedzenie i picie, które dopiero ktoś wykorzysta lub nie.
                  Nie oskarżam nikogo o głupotę, szpanerstwo jest czasem przymusowe.
                  Wystarczy, że ktoś ma w pracy snobów, którzy uważają, że tylko ALL to prawdziwe wczasy, a inne opcje są dla hołoty i aby im dorównać, też ludzie wykupują ALL i nawet w 20% im się to nie zwróci.
                  Zapomniałem o BB, może wyjść drożej lub taniej, tu decyduje sam podróżujący i to mi się podoba.
                  Opcja HB jest optymalna dla osób aktywnych, które lubią spedzać czas na plaży i zwiedzaniu, które nie musza się przejmować, że ominą nas lody o 16

Pzdr
                  • voyager747 Re: Kto tu kogo obraża ? 10.08.11, 09:41
                    Na forum: Grecja i Cypr zawsze są takie dyskusje i tam się powszechnie uważa, że to ALL jest dla "hołoty", a dla prawdziwych znawców greckiej kuchni to tylko tawerny :)
        • Gość: kamil Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.ck.polsl.pl 08.08.11, 09:06
          Ewidentnie żal ci dupę ściska, że nie stać cię na ALL.
          ALL to nie tylko ile mogę zjeść i wypić ale też wygoda. Nie muszę ciągle łazić z portfelem bo a nuż zachce mi się pić.
          • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:48
            Nic nie ściska, wolę płacić za tyle, ile naprawdę potrzebuję, a zaoszczędzone pieniądze wydać na zwiedzanie
          • simon_r Re: HB i ALL w jednym hotelu 08.08.11, 10:23
            Gość portalu: kamil napisał(a):

> Ewidentnie żal ci dupę ściska, że nie stać cię na ALL.

hehe... tu kolega Kamil pojechał równo... otóż kolego Kamilu są ludzie, którzy świadomie biorą BB właśnie dlatego, że ich na to stać. Nie rozumiesz to wyjaśniam... BB zasadniczo jest droższe od HB i All gdyż wymaga stołowania się na mieście w knajpach. Dzięki temu człowiek ma szansę spróbować różnych fajnych rzeczy i jeść w miejscach zdecydowanie ciekawszych niż hotelowa restauracja... dla niektórych jest to również sposób poznawania świata i kultury danego miejsca. W tym momencie wartościując tak jak Ty lub kolega Kamil mógłbym powiedzieć, że korzystanie z opcji All jest zwykłym ograniczaniem sie do roli bydełka przywiezionego na pastwisko ogrodzone płotem z jednej strony i morzem z drugiej. Bydełko jak to bydełko nic więcej do szczęścia nie potrzebuje poza leżakiem, basenem i wyżerką...

Miło ????....
            • Gość: turku Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: 193.193.81.* 08.08.11, 10:34
              Korzystanie z opcji All nie wyklucza zwiedzania , poznawania kultury i specjałów miejscowej kuchni w klimatycznych knajpkach. Jest wygodne podczas wypoczynku na plaży czy na terenie hotelu - basen, łączka do opalania.
              • simon_r Re: HB i ALL w jednym hotelu 08.08.11, 10:35
                nie przeczę... ja tylko odpowiadam Kamilowi w jego stylu :)
                • Gość: turku Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: 193.193.81.* 08.08.11, 11:04
                  He, he, wkurzył się facet...Kamil, po co tak się stresować przed wyjazdem i podczas urlopu? ! Chcesz All wybierz hotel TYLKO z All, chcesz dwa posiłki wybierz hotel TYLKO z HB.
        • joanna_poz Re: HB i ALL w jednym hotelu 08.08.11, 11:18
          > No i o szpanowanie.
          > Mądry wybiera HB, szpaner ALL

mądry przede wszystkim nie dokonuje takich płytkich ocen.
          • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 00:13
            Opcja ALL jest sprytnym chwytem marketingowym hoteli w Turcji, Egipcie, Tunezji, Bułgarii, bo
            tam koszty jedzenia i picia są niskie, tak samo jak płace personelu.

Już w Hiszpanii, na Cyprze, czy w Portugalii zdecydowanie dominuje HB, ciekawe dlaczego ?
            Nie wspominając już o Polsce.
            Ciekawe, że prawie żadaen turysta w Polsce w dobrym hotelu nie skarży się na brak ALL.
            Zamówcie ALL we Włoszech lub we Francji w dobrym hotelu, koszt będzie kosmiczny
            • voyager747 Re: HB i ALL w jednym hotelu 09.08.11, 00:24
              Ostatnio byłem na Majorce, w hotelu była opcja HB i ALL, ALL było chyba 300 pln droższy od osoby, za tydzień. Osoby, które miały ALL, miały opaski, a ci z HB nie. Przy kolacji kelner podchodził do tych bez opasek zamawiało się picie do kolacji. Picie było drogie jak zwykle, mała cola 0.2 ok. 2.5 euro. Tak to działa. W Kenii też kiedyś byliśmy w takim hotelu, mieliśmy ALL i pamiętam jak kelnerzy biegali tylko do tych z HB, trudno było się doczekać na picie :)
              W Turcji to większość hoteli ma ALL, więc problemu nie widzę.
              • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 01:03
                Ja też nie widzę problemu, wątek jest trochę jako prowokacja.
                Nie zamierzam wmawiać korzystającym z ALL, że są gorsi.
                Ale drażnią mnie teksty w stylu: uciułaj na all, nie stać cię na all.

Zwolenicy ALL bardzo lubią się wywższać, w dużej części jest to wywyższanie udawane. Czyli szpan
                • voyager747 Re: HB i ALL w jednym hotelu 10.08.11, 09:38
                  e... np. na Karaibach: Meksyk, Dominikana itp. prawie wszystkie hotele mają ALL, w Turcji czy Egipcie już podobnie. W Azji np. na Bali sporo jest hoteli bez ALL.
                  Ja już wszystkie opcje miałem na wakacjach: BB, FB, HB, ALL, w zależności od kraju i hotelu.
                  W Turcji tylko raz na 5 mieliśmy HB, a 4 razy ALL i wyboru nie było.
            • Gość: Ewcia Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.rdpoland.eu 09.08.11, 09:44
              Gość portalu: Foxer napisał(a)
              > Opcja ALL jest sprytnym chwytem marketingowym hoteli w Turcji, Egipcie, Tunezji
              > , Bułgarii, bo tam koszty jedzenia i picia są niskie, tak samo jak płace personelu.
              > Już w Hiszpanii, na Cyprze, czy w Portugalii zdecydowanie dominuje HB, ciekawe
              > dlaczego ?
              > Nie wspominając już o Polsce.
              > Ciekawe, że prawie żadaen turysta w Polsce w dobrym hotelu nie skarży się na brak ALL.
              > Zamówcie ALL we Włoszech lub we Francji w dobrym hotelu, koszt będzie kosmiczny

W każdym kraju są bardzo dobre hotele z all, ja z takich korzystałam na Teneryfie , Majorce i w Portugalii i byłam bardzo zadowolona, ostatnio na Majorce, gdzie w hotelu 4* były różne opcje (od braku wyżywienia poprzez BB, HB i all najwięcej osób korzystało właśnie z opcji all, a wyżywienie i drinki były na najwyższym poziomie, a ja nie musiałam się zastanawiać czy wziąć w barku tylko jeden drink, colę, czy zamówić butelkę wina do kolacji, po prostu z tego korzystałam jeżeli miałam ochotę i w żadnym momencie nie miałam poczucia, że za coś przepłaciłam, nie siedziałam cały czas w hotelu, byliśmy na objazdówce po Majorce, w Marilandzie itp. W hotelu byliśmy jedynymi Polakami.
              A tak poza tym w Polce też zaczynają się pojawiać hotele all.
              • Gość: Foxer Re: HB i ALL w jednym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 01:13
                Ok, nie uwzględniłem pewnej kategorii ludzi korzystających z ALL dla wygody, a przy tym nie uważających się za lepszych od HB i BB, czyli nie szpanerów, takich jak Pani.

Kiedyś w samolocie byłem zmuszony wysłuchiwać, jak kilku dresiarzy się chwaliło, że mają ALL. Co drugie słowo na ku... i chu... Potem się pożarli, bo jeden twierdził, że go nie szanują.
                NIe twierdzę, że osoby z ALL nadużywają alkoholu. Bo tych kilku dresów to raczej margines. Ale za lepszych od reszty się niestety bardzo często uważają.

Obyśmy tylko takie problemy mieli w życiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka