Dodaj do ulubionych

Który region Marmaris czy Alanya

IP: *.wolff.pl 09.07.12, 10:49
Witam,

Chciałabym się wybrać do Turcji pierwszy raz w życiu. Niestety nie mogę się zdecydować, który region jest fajniejszy Alanya czy Marmaris? Dodam,że będę tylko tydzień i z wycieczek fakulatywnych interesuje mnie może jakiś rejs, chociaż z miejscowości Marmaris korci mnie też wyspa Rodos ( tu jeszcze musiałabym poczytać czy się opłaca). Proszę o opinie osoby, które często podróżują w te rejony. Dodam,że dyskoteki najmniej mnie interesują.Dzięki
Obserwuj wątek
    • tamerza marmaris 09.07.12, 11:18
      oczywiście ze marmaris, egejska jest tysiac razy ladniejsza niż riwiera, polecam ci tez okolice CESME, KUSADASI lub OLUDENIZ, jest slicznie
    • Gość: iza Re: Który region Marmaris czy Alanya IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.12, 11:22
      MARMARIS
    • Gość: gość Re: Który region Marmaris czy Alanya IP: *.jjs.pl 09.07.12, 12:00
      Jeśli chodzi o rejs sitakiem, to piękniejsze wybrzeże pełne zatoczek z postojem na Cleopatra Island jest dostępne z Marmaris
      www.youtube.com/watch?v=qeMETsoEeCs
      w samym Marmaris jest dużo ładniejsza marina, no i jest zamek jonitów (w Alanyi port pozbawiony uroku, na Kale pozostały jedynie mury obronne), można odbyć tez z Marmaris wycieczkę statkiem po rzece Dalyan do plaży żółwi Careta Catera połączone z kipielą blatną i podziwianiem grobowców licyjskich. W obu miejscownikowych masz też parki wodne. No na Rodos promem niedaleko, wycieczka kosztuje około 40 euro w lokalnym biurze.
    • Gość: Kasia Re: Który region Marmaris czy Alanya IP: *.wolff.pl 09.07.12, 12:35
      Dzięki za informacje dużo mi to dało, tym bardziej,że oba hotele, które sobie upatrzyłam były w podobnej cenie, dlatego ciężko mi było wybrać region, tym bardziej,że w Turcji jeszcze nie byłam. Chce zrobić niespodziankę mamie, dlatego tym razem dyskoteki odpadają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka