Dodaj do ulubionych

Sertkaya - Side

06.07.04, 13:45
Bardzo miła obsługa! Duży basen, czyste pokoje, dobre jedzenie (dokładają bez
problemu). Jeśli to możliwe nie bierz pokojów na parterze (z poziomu basenu).
Zdarzają się tam robaki, no i teoretycznie jest większa możliwość włamania.
Dość daleko do morza (ok. 15-20 min szybkim marszem) na plażę publiczną.
Dowożą też busikiem na plażę prywatną koło molo. Tam jest cisza i spokój.
Samo Side jest piękne - dużo ruin - ma klimat (szczególnie wieczorem).
Wycieczek fakultatywnych nie kupuj u rezydentów Triady - są drogie. Lepiej
kupić w mieście - byłem na raftingu i był bardzo OK! Weź z Polski jakiś
sznurek do wieszania bielizny i kubek na szczoteczki do zębów (w hotelu może
nie być). Ogólnie hotel w porządku, ale nie ma się co nastawiać na luksusy.
Warto wziąć z fakultatywnych: Aspendos (odnowiony amfiteatr, gdzie odbywają
się teraz przedstawienia), Rafting (!!!!!!!!).

Pocoloco
Obserwuj wątek
    • turhotel Re: Sertkaya - Side 19.07.04, 15:26
      Niedawno wróciłam z hotelu Sertkaya w Side. Wycieczka była z triady 1600 pln
      os/tydz. Jak za tą cene uważam, że trafiliśmy świetnie. Pokoje bardzo czyste i
      ładnie urządzone, czysta łazienka. Obsługa sprząta codziennie. Ładny dość duzy
      basen choć czasami było tłoczno. Posiłki: dużo różnych sałatek i warzyw trochę
      mało mięsa ale mozna się przyzwyczaić pozatym smaczne. Obsługa miła i
      bezkonfliktowa ogólnie w hotelu panuje rodzinna atmosfera, barek serwuje
      różnorodne napoje od coli i soków po wódkę wino i piwo. Jedyny mankament to 10-
      15 minut drogi do centrum zależy czy ktoś zna drogę. Polecam wszystkim którzy
      cenią sobie spokój i chcą na wakacjach wypocząć a nie zwiedzić jak najwięcej
      dyskotek i pubów. W Side są cudowne ruiny niestety troche zaniedbane. Prywatna
      plaża jest bardzo ładna ale jakieś trzy kilometry od hotelu a nie jak piszą w
      katalogu kilometr. Wycieczek radzę szukać na mieście bo z Triady się zupełnie
      nie opłaca a oni kupują te wycieczki od tych samych osób i jeszcze narzucają
      prowizję. Myślę że warto pojechać do pamukale ok 23 dolary na mieście i ok. 30
      z triady. Opłaca się też wynająć samochód i na własną ręke trochę pozwiedzać
      ale najpierw należy się zorientować w cenach bo inaczej naciągają za 30 dolarów
      można wynająć samochód z klimą i pełnym ubezpieczeniem na cały dzień a pewnie
      jak się poszuka to i taniej. Polecam wszystkim ten hotel bo spędziłam tam
      naprawdę miłe wakacje.

ab
    • turhotel Re: Sertkaya - Side WWW 21.07.04, 12:12
      www.sertkayahotel.com/
    • turhotel Re: Sertkaya - Side 22.07.04, 11:16
      Hotel jest czysty, atmosfera miła, szeryf (właściciel hotelu) jest spoko dla
      Polaków. Pokoje na parterze są spoko, ale jak będziesz miał możliwość to poproś
      o pokój na ostatnim piętrze, są troszę ładniejszę od tych na parterze.Łazienki
      też spoko kibelek, prysznic, umywaleczka, nic nadzwyczajnego ale czysto i
      sprzątanie codziennie (oprócz sobót albo niedziel?), dostaniecie również
      komplet ręczników więć nie bierzcie swoich (ja niestety wzięłem), nie wolno
      jednak ich wynosić z pokoju, dlatego musicie wziąć jedynie ręcznik na plażę.

Co do jedzenia to jest problem, bo o ile A.B. się najadała to ja musiałem jeść
      na mieście a wynikało to z tego że oni jedzą dużo warzyw i sałatek a mięso to
      taki dodatek do warzyw. Jak wiadomo kobietki jedzą warzywa żeby nadto nie utyć,
      a ja lubię mięso, dużo mięsa.

Co do napojów w Sertkaya to przez cały dzień polecam pić Berlina (sprite+piwo),
      ma fajny smak, fajnie schładza a w głowę nie wali.
      Wieczorami full zabawa.
      Po kolacji mała lampka tureckiego koniaku na trawieni.
      Później do wyboru vodka+cola gin+tonic vodka+tonic ...
      Albo Efez,Tuborg,Efez,Tuborg,Efez,Tuborg...
      Albo po prostu soczki, koniecznie spróbujcie soku wiśniowego (wystarczy
      poowiedzieć "WIŚNIA" - oni wiedzą o co chodzi.

CYA
    • turhotel Re: Sertkaya - Side 03.09.04, 13:33
      Niedano wróciłem z Sertkaya w Side gdzie spedziłem świetne wakacje. Hotel
      przyjemny, czysto w odróznieniu do tureckich ulic, choć luksusów się nie
      spodziewaj, obsługa sympatyczna i uczynna choć zdarzało się, że nie sprzątano w
      pokokju przez trzy dni. Klimatyzacja nie jest indywidualnie sterowana i często
      w nocy musieliśmy wstawać żeby wyłączyć urządzenie ponieważ robiła się lodówka
      w pokoju. Jedzenie ujdzie, duży wybór lecz niekoniecznie dopasowany do polskich
      gustów, mnóstwo sałatek, mięso stanowiło niewielki dodatek do potraw a
      serwowana wędlina nie przypominała nawet najtańszej mortadeli. Rotacja dań
      niewielka. Na śniadania wciąż to samo na lunch i kolację podawano na przemian 4-
      6 potraw w różnych kombinacjach. To czego nie zjedzono na śniadanie pojawiało
      sie na lunch w troszkę zmienionej formie i tak dalej.
      Basen czysty, tłoczno bywało żadko, nie było problemu ze znalezieniem leżaka.
      Plaża prywatna sympatyczna i nie trzeba płacić za leżaki jednak bardzo daleko
      od hotelu a darmowy bus kursuje w albo rano (10,11) albo popołudniu (16,17). 1
      km do plaży publicznej lecz tutaj trzeba płacić za leżak, lub leżeć na piasku,
      a ponadto nie jest zbyt czysto.
      Hotel ma trzy gwiazdki lecz czasem w trakcie pobytu jedna gwiazdka gdzieś
      ginęła i to chyba raczej odpowiada faktycznemu stanowi rzeczy
      Mimo wszystko nie załuję wydanych pieniędzy poniewarz reszta kompensowała
      niedogodności.

Ali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka