Gość: Dotka IP: *.dop.szczecin.pl 12.08.04, 07:42 Jade z Triada na objazdowke. Na co mam sie nastawiac? Prosze o refleksje, rady i co tylko chcecie ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: san Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 12.08.04, 10:09 Objazdówka po Tutcji ma sens z dobrym pilotem. Anna Łapacka to kompletne dno - impertynencka dyletantka! Wystrzegaj się jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: 80.72.196.* 12.08.04, 11:04 dzięki, jak bylam w biurze to zachwalali wszystkich pilotow, przyznali za to ze z rezydentami jest znacznie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 12.08.04, 12:40 Rezydenci w Turcji przynajmniej znają jezyk turecki, natomiast piloci są brani z łapanki: bez znajmomości języka tureckiego (tylko angielski), nie mają pojęcia o historii, geografii, gospodarce Turcji; pilotowanie sprowadza się dla nich do punktualnego wstawania i spotykania się z innymi grupami Triady w oznaczonych miejscach. Uczestnicy objazdu wiecej wiedzą z przewodników niż pilotka posiłkujaca się tureckim pilotem-tłumaczem. Przykładem pilot - Anna Łapacka, która wygadywała w Topkapi takie głupoty o janczarach, że młodzież szkolna pokładała się ze śmiechu. Na uwagi, że połowa grupy ma problemy żoładkowe powiedziała, że ona nie jest od oprowadzania po aptekach. Jej zachowanie ma być opisane w pismach do Triady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: 213.186.77.* 12.08.04, 11:23 Nastaw się: - na wczesne wstawanie - 4 rano - na długie przejazdy - na błyskawiczne zwiedzanie - na niewiedzę i ignorancję pilotów - na wspaniałą pogodę Pozdrawiam Isa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: 80.72.196.* 12.08.04, 13:33 A co sadzicie o wieczorze tureckim, Stambule noca i rejsie po Bosforze - warto je dokupywac? Czy wstawanie o 4-ej - to tak codziennie czy chociaz co 2 dzien???? ;o) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traper Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 13:54 Ja tez niedlugo jade z Triada do Turcji i chetnie tez sie dowiem kilku rzeczy o tym wyjezdzie. Moze sie spotkamy Dotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: Objazd z Triada - prosze o rady IP: 213.186.77.* 12.08.04, 19:47 Wstawanie o 4-tej było rzeczywiście co drugi dzień, ale w pozostałe dni też nie było sielankowo - tzn. godzina max. 7. Moja osobista opinia na temat fakultetów w czasie objazdu: nie wykupywać. Wieczór turecki to raj dla alkoholików i tandeta. Rejs po Bosforze jest o wiele zbyt drogi - Triada liczy sobie około 5 razy drożej niż wynoszą rzeczywiste koszty tej imprezy. Stambułu nocą podczas naszego objazdu w ogóle nie było w planach - więc się nie wypowiadam. Pozdr. isa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: Objazd z Triada - prosze o rady IP: 80.72.196.* 13.08.04, 07:28 dziekuje isa, a wiec moje uprzedzenia z imprez typu "wieczor ...", z innego kraju potwierdzaja sie. Chcialam sie tylko upewnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: Objazd z Triada - prosze o rady IP: 80.72.196.* 13.08.04, 07:30 Jak wygladaja sniadania przy wstawaniu o 4 rano - w formie paczek sniadaniowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna j. Re: Objazd z Triada - prosze o rady IP: *.wsz-pou.edu.pl 13.08.04, 10:20 Byłam w tym roku z Triadą w Turcji (7+7). Przede wszystkim nastaw się na to, że zobaczysz piękny kraj. Ja wróciłam zachwycona. W czasie objazdówki nie ma możliwości wyspania się. Pobudki były i o 3.30, oczywiście nie codziennie. Ale do przejechania jest ok. 3 500 tys. kilometrów. W żadnym hotelu nie było paczek na drogę, tylko śniadania pomimo wczesnej pory. Wykupiłam rejs po Bosforze, nie zwracając uwagi na cenę. Osobiście uważam, że warto. Wieczór turecki można sobie darować. Jeśli chodzi o pilotów, to los szczęścia. Oczywiście są różni i to trzeba wiedzieć. Koniecznie trzeba mieć swój przewodnik, żeby coś jeszcze doczytać. Hotele były dobre, jedzenie również. W naszej grupie nikt na nic nie narzekał. Czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:49 Właśnie wróciłam z objazdówki po Turcji z Triadą i jestem zachwycona. Pilotka Małgorzata Dastek dała z siebie wszystko (jest bardzo dobrze przygotowana, ukończyła Akademię Sztuk Pięknych i potrafi swoją wiedzę przekazać). Przejazdy autokarowe są długie i trzeba wstawać wcześnie (na zmianę 4 i 7 rano), ale zwiedzane miejsca wynagradzają wszystkie niedogodności. Jeżeli najważniejsze dla ciebie jest jedzenie, basen w hotelu i luksusy, to wybrałaś nie tą wycieczkę - to jest wyjazd dla ludzi ciekawych świata. Za tak niską cenę oferują naprawdę dużo. Rady: 1) nie miałam żadnych dolegliwości żołądkowych, bo nie piłam wody z kranu i nie objadałam się bez umiaru (jak inni), ale zabezpieczyć się trzeba (najlepszy nifuroksazyd - tylko na receptę) 2) koniecznie kapelusz na głowę i moze też przydać się wachlarz 3) rejs po Bosforze warto wykupić, bo to piękna wycieczka i dużo się można od pilota dodatkowo o Stambule dowiedzieć. Poza tym alternatywą jest siedzenie w hotelu lub zwiedzanie miasta na własną rękę (ostatnio niezbyt bezpieczne) 4) pamiątki i prezenty: Hałwę Koska najlepiej kupić w sklepie firmowym w Stambule w okolicach Wielkiego Targu, inne pamiatki najtaniej w Kapadocjii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 11:43 Co z tym wieczorem tureckim warto czy nie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Objaz z Triada - prosze o rady IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 13.08.04, 12:34 Wieczór turecki w Kapadocji to chała - kobiety poprzebierane za derwiszów, na stole orzeszki i popcorn, lokal ciekawy w grocie, ale Turcy tam nie chodzą, bo to zwykła komercja - fajans w czystej postaci.. Gigantyczna sala zapełniona tylko w 1/3. Tancerze to zwykli amatorzy! NIE WARTO! Taniec brzucha robi kobieta, która jest chyba stripteaserką (ubrana po europejsku, ruchy z dansingu w Warszawie). Szkoda pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś