Dodaj do ulubionych

eurolot do Turcji

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.14, 11:35
Dziś podali godziny odlotu do Bodrum na czerwiec (przynajmniej w TUI i Wezyrze). Wcześniej miał być Enter Air i znam tego przewoźnika, natomiast teraz zmienione jest na Eurolot. Czy ktos z nimi latał? Chodzi mi nie tyle o samoloty, bo mniej więcej wszędzie są takie same, ale raczej o bagaż, ważenie czy mierzenie podręcznego. Czy mogę zabrać wózek dla 3letniego dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ridick26 Re: eurolot do Turcji IP: *.204.157.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.14, 12:53
      gdzie podali, bo bynajmniej nie wyloty z POZ?
      • Gość: cheer Re: eurolot do Turcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.14, 13:16
        na my.tui.pl wprowadzili zmiany; to samo jest w AlfaStar i Wezyrze. Z tego co wiem, to te trzy biura czarterują jeden samolot. Na wszystkich trzech stronach podane są te same godziny (wcześniej były różne), a na Alfa Star jest nawet wpisane międzylądowanie we Wrocławiu :(:( co bardzo mnie zmartwiło...
        Ja lecę do z Gdańska do Bodrum 12 czerwca.
        • Gość: Ridick26 Re: eurolot do Turcji IP: *.31.237.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.14, 15:16
          to milych wakacji, ja dopiero 10.07.
    • Gość: tom Re: eurolot do Turcji IP: *.fucio.net 20.05.14, 17:52
      Sprawa wygląda tak: Alfa Star od tego roku zaczyna przewozić turystów swoimi liniami lotniczymi. Podobno nazwali je 4You. Mają chyba ze trzy samoloty. Niestety nie mają jeszcze jakiś pozwoleń, więc dogadali się z Eurolotem, który firmuje ich loty.
    • 71daro Re: eurolot do Turcji 01.06.14, 14:28
      A mnie właśnie ciekawi jakim samolotem obsługują czartery , bo oni mają większość floty z kanadyjskich bombardierów , raczej nie spotykanych u czarterowych przewoźników.
      • Gość: gtw Re: eurolot do Turcji IP: *.static.sl-net.pl 01.06.14, 19:06
        nie większość, tylko cała flota to Dashe NextGen

dla potrzeb czarterowych wynajmują bodajże 3 Airbusy 320

swoją drogą trzeba być z totalnego zadoopia, żeby pytać się o Eurolot, firmę od lat funkcjonującą na naszym rynku

• Gość: xxx Re: eurolot do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 22:17
          A może wystarczy nie interesować się tym fragmentem rzeczywistości? Nie oceniaj, nie obrażaj ,każdy jest stąd, skąd jest i ro zarówno fizycznie, jak i mentalnie.
          • Gość: mustafa Re: eurolot do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 21:09
            na razie dla eurolotu w czarterach lata md-83 (rok prod. 1989), wynajęli w hiszpanii - to jest potwierdzone
            lata dla nich też stary boeing 737-400 z Entera - podobno
            docelowo mają wynająć airbusy z ukrainy
            a więc fajnie nie jest a będzie...
            (alfa star założyło linie lotnicze airlines 4you, ale nie mają zezwolenia więc loty dla nich robi eurolot, ale eurolot nie ma samolotów do czarterów, więc podnajmuje w jeszcze innych "liniach" - mało zrozumiałe??? branża lotnicza też tego nie rozumie)
            • 71daro Re: eurolot do Turcji 03.06.14, 22:53
              I wszystko jasne... tylko czemu turoperatorzy nie potrafią po prostu u przewoźnika typowo czarterowego lotu zamówić... ech... ale i tak te wszystkie samoloty kursują jak busy w mieście ... więc i tak dolecimy na miejsce :P
              • Gość: xxx Re: eurolot do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 23:08
                Mogą zamówić i robią to. Tylko Alfa tworzy własnego przewoźnika. Skoro nie otrzymali na czas wymaganych zezwoleń, a mają zawarte umowy, to muszą ludzi przewieźć. By temu sprostać, muszą wszcząć akcję ratunkową.
                • Gość: cheeringup Re: eurolot do Turcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.14, 09:40
                  ale ja lecę z TUI ... to dlaczego mam lecieć jakimś rzęchem ;( no trudno... trzeba się będzie znieczulić przed startem... i przed lądowaniem... na moje nieszczęście mam jeszcze międzylądowanie!! cudownie ;)
                  • Gość: Mustafa Re: eurolot do Turcji IP: *.centertel.pl 04.06.14, 17:22
                    Bo tui nie często wynajmuje samoloty, zwykle kupuje miejsca od większych biur podrozy,
                    Z newsow: Ukraińcy juz pomalowali swój samolot w barwy airlines 4you, tak wiec niedługo bedzie latać ukraiński airbus 320 z polskimi turystami (crew ma być polskie, piloci ukraińscy)
                    • Gość: tom Re: eurolot do Turcji IP: *.netpoint.pl 23.06.14, 22:42
                      a mi dziś zmienili wylot do Antalyii z Gdańska, lecę z Prima Holiday 02.07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka