isabeau 08.12.14, 22:01 Jedynie można pytać - kiedy konkretnie? Na razie mamy obietnicę tureckiego premiera: turcjawsandalach.pl/content/zniesienie-obowi%C4%85zku-wizowego-dla-polak%C3%B3w-wybieraj%C4%85cych-si%C4%99-do-turcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astorian Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 07:39 Przypuszczam, że na taką decyzję miała też wpływ sytuacja w Rosji. Na pewno przewidują gwałtowny spadek turystów z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
werkaem Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 08:08 Świetna wiadomość! Dla większej rodziny to wymierna oszczędność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) IP: *.play-internet.pl 09.12.14, 09:23 Tylko jeszcze od kiedy ? nie ma podanej daty Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 09:39 Faktycznie, daty nie podano - na razie to tylko zobowiązanie tureckiego premiera, taki gest na zakończenie rocznicowego roku. Na konkrety pewnie przyjdzie poczekać, oby nie za długo... Odpowiedz Link Zgłoś
werkaem Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 09:53 Mam nadzieję, że zrealizują szybko tę obietnicę, a wizy przestaną obowiązywać najpóźniej przed rozpoczęciem sezonu letniego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) IP: *.play-internet.pl 09.12.14, 10:29 Też mam taką nadzieję , wybieramy się w lipcu, Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 10:30 Też rano to usłyszałam. mam nadzieję, że przed lipcem zdążą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.14, 17:19 Podano ze od 2015-czy to nie jest data? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: No i wiz do Turcji dla Polaków nie będzie :) 09.12.14, 17:56 Jednakże nie doprecyzowano dokładniejszej daty, a w 1 stycznia 2015 osobiście nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
natella ??? 12.12.14, 10:56 Ale co to dokładnie oznacza? Tylko brak zakupu wizy i oszczednosci paru groszy ??? czy zaniechanie limitu czasowego pobytu w Turcji ... teraz to były 3 miesiące na pół roku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: ??? 12.12.14, 12:27 Dokładnej interpretacji tego gestu dyplomatycznego nie znamy. Jednak można z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że oznaczać on będzie jedynie zaoszczędzenie wydatków i czasu, przeznaczonych na zakup wizy. Limit czasowy na pobyt turystyczny w Turcji obowiązuje praktycznie dla obywateli wszystkich państw, również tych, którzy mają już od dawna ruch bezwizowy (czyli np. Niemcy czy Francja) - mają oni ograniczenie do 3 miesięcy pobytu, tak jak Polacy teraz przy zakupie wizy. Odpowiedz Link Zgłoś