Dodaj do ulubionych

Smartline Club Tayyarbey

01.07.15, 20:49
Czy ktoś z forumowiczów spędził może urlop w ostatnim czasie w tym hotelu?
Zastanawiam się na nim, ale opinie nie są najlepsze. Z tym, że ponoć hotel odnowiony w 2013r., więc te starsze, negatywne oceny może mają z tym związek?
Chodzi mi tylko o wypoczynek na plaży przy morzu i w morzu, nie interesują mnie inne ewentualne atrakcje typu dyskoteki czy animacje. No i ważna jest dla mnie rozsądna cena; nie oczekuję luksusów. Co roku bywałam w Egipcie i Tunezji, ale po ostatnich wydarzeniach podjęłam decyzję o zmianie kierunku. No i mam dylemat.

Jakie macie doświadczenia z pobytu w tym hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Smartline Club Tayyarbey IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.15, 22:46
      Dopiero co wróciliśmy - przebywaliśmy w tym hotelu w drugiej połowie czerwca br.
      Powiem tak: jeśli szczególnie zależy ci na pięknej plaży i ciepłym, czystym morzu to jest to wybór idealny. Z hotelu do plaży jest jakieś 100-150 m, przejście na plażę przez piękny ogród. Plaża jest szeroka, o ładym, jasnym, drobniutkim piasku, zejście do morza łagodne.
      Poza tym to jest to naprawdę przyzwoity hotel, mimo że zasługuje na dobre 3,5*, raczej nie na 4*. Choć może jednak budynek główny faktycznie zasługuje na 4*, ale Polacy są najczęściej kwaterowani w budynkach bocznych o nieco niższym standardzie i trzeba być nieugiętym w dopominaniu się o zamianę pokoju na ten w budynku głównym - my tak zrobiliśmy i udało się pokój zamienić już następnego dnia.
      Wszędzie jest czyściutko - codziennie sprzątany pokój i zmieniane ręczniki.
      Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie.
      Nie za dużo ale świetne animacje zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
      Jak już napisałam hotel ten można szczególnie polecić ludziom którzy chcą spędzić urlop przebywając prawei non stop na plaży hotelowej lub pławiąc się w basenie, gdyż poza tym innych atrakcji tam nie ma: okolica jest mało ciekawa (takie odludzie) a jedyną atrakcją (jeśli dla kogoś to może być) jest dość duży bazar blisko hotelu (sąsiednia ulica).
      Za to jest bardzo dobry dojazd do Side i do Manavgatu - w pobliżu hotelu znajduje się przystanek dolmuszy (busiki), kursują bardzo często.
      Hotel sprzedawany jest w dobrej cenie i moim zdaniem jeśli komuś wystarcza to co opisałam to jak najbardziej warto go wybrać.

• cytryna.sochaczewska Re: Smartline Club Tayyarbey 04.07.15, 14:31
        Dzięki, Ewa, za odpowiedź.
        Opis jest zachęcający, właściwie wszystko, co mi potrzeba.
        Tylko przeraża mnie, że hotel ma lepsze i gorsze pokoje, bo wiadomo, że w sezonie wysokim nie będzie wyboru :/
        Nie wiem, skąd te rozbieżne opinie o tym hotelu- na oceniaczach wskazywane są problemy z jedzeniem, no i czystością (plus odstraszające opisy samych pokoi).
        Muszę w takim razie przemyśleć sprawę, bo ceny sięgają 4tys. za 1 osobę na 2 tygodnie, więc nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto.

Jeszcze raz dzięki!
        • Gość: Ewa Re: Smartline Club Tayyarbey IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.15, 12:03
          Nie wiem gdzie ty wyczytałaś te odstraszające opinie bo np. na Holidaycheck jest tylko jedna nowsza (bo z 213r.) opinia i jest ona dobra (druga dobra będzie ode mnie) na innych opiniotwórczych też nie doczytałam się samych negatywnych a raczej więcej pozytywnych (głównie od Niemców bo tych w tym hotelu przebywa najwięcej), my sprawdzaliśmy te opinie i zdecydowaliśmy się, i nie żałujemy.
          Nie należymy do tzw. "leżakowiczów", wolimy też trochę zwiedzać więc bliskość Side była nieoceniona.
          Dla mnie osobiście największym minusem było to że miejscowość Gundogdu w jakiej znajduje się hotel jest niezbyt ciekawa bo niczego tam nie ma oprócz bazaru, np. brakowało mi jakiegoś większego marketu typu naszego Carrefora jak np. turecki MIGROS czy GIMA które w Turcji są w prawie każdym mieście, a tu trzeba było jechać by zrobić zakupy do Manavgatu. Ale to nie problem bo jak napisałam komunikacja z większymi miastami jest bardzo dobra.
          Może te opinie które czytałaś są jakieś bardzo stare, bo naprawdę jeśli chodzi o czystość to nie ma się do czego przyczepić - wręcz chyba mają jakąś obsesję na tym punkcie bo cały dzień gdzie się nie odwrócisz to widać sprzątających:-), pokoje dokładnie sprzątane codziennie a wyposażenie pokoi jest dobre i są one odnowione.
          Jedzenie przez pierwsze trzy dni (od 17.06-19.06) było takie sobie ale niezłe, natomiast od 20.06 chyba zmienili kucharza(y) bo było po prostu pyszne, bardzo dużo i urozmaicone.
          Dodam że gośćmi hotelu są w większości Niemcy i Turcy, więc oni (szczególnie ci pierwsi) są bardzo wymagający a widziałam że byli bardzo zadowoleni.
          Ale wybór należy do ciebie:-)
          Pozdrawiam.
          • cytryna.sochaczewska Re: Smartline Club Tayyarbey 05.07.15, 14:55
            > Nie wiem gdzie ty wyczytałaś te odstraszające opinie

Tu:

pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g951787-d754112-Reviews-Tayyarbey_Hotel-Colakli_Turkish_Mediterranean_Coast.html#REVIEWS
            I są to jesieni ub.r. :/

Poza tym pisałaś, że są lepsze i gorsze pokoje, więc dużo zależy od tego, gdzie się trafi- nie sądzę, aby Niemiec był zakwaterowany w gorszej części i z gorszym porządkiem.
            Ogóle opinie o posiłkach też nie są zachęcające :/

W innym wątku podpowiedziano mi Club Aqua Plaza- oceny dobre, opisy zachęcające, więc to chyba będzie nasz wybór- na początek znajmości z Turcją ;)

pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297961-d1128642-Reviews-Aqua_Plaza-Alanya_Turkish_Mediterranean_Coast.html
            W każdym razie i tak dziękuję Ci za opinię :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka