Gość: jjcool
IP: *.na5.pl
29.07.15, 22:21
Witam Wszystkich
Widzę, że wszystkim się udzieliło - po równo, forum niczym czat. I może na początek każdemu życzyć trzeba spokojnych i udanych wakacji. Jak ktoś chce zmienić kierunek wyjazdu - jego pełne prawo. Uznał informację z MSZ jako informację wiążącą dla swojego bezpieczeństwa i trzeba to zaakceptować. I na odwrót, jeżeli ktoś jedzie do Turcji - uznał tą informację i jedzie i trzeba to zaakceptować. Tylko każdy przebywający w Turcji musi pamiętać o jednym - dowód tożsamości ma mieć przy sobie kiedy opuszcza rejon kurortu i to obowiązkowo (ktoś o tym wspomniał ?) czy ktoś o tym wspomniał, że EKUZ też w Turcji nie ma i należy mieć dobre ubezpieczenie (na sporą kwotę w Euro) ? Nie tylko wszyscy się wymieniają przyjemnościami X-) ! Dla czepialskich MSZ musiało wprowadzić taką informację ! Drogie koleżanki i koledzy - Turcja jakbyście nie wiedzieli jest teoretycznie w stanie wojny :).
Ja zmieniłem umowę z powodów jakie napisałem prawie na końcu długiego wątku o Turcji i zmianach. Gdzie od lutego - czyli od rezerwacji first minute przysłowiowych "kamyczków" przybywało. Miałem kilku znajomych, którzy bardzo chwalili Turcję i gościnność. Mam też szefa w Stambule, który spokojnie się wypowiada o tym co jest. Jednak kiedy Turcja zaczęła atakować Kurdów (ponownie i to w Syrii) - podziękowałem i zwaliłem winę na MSZ (to był ostatni kamyczek). Zwłaszcza po tym, jak Kurdowie trzepali d*** ISIS przy granicy czy w Iraku. Naloty Tureckie i USA niczego nie zmienią - będzie tylko więcej uchodźców. Pisanie o umowie Turcji z ISIS jest też mocno naciągane - z ISIS nie ma umowy czy umawiania się. Musicie to zrozumieć, każdy widzi co ISIS robi z każdą dzieciną kultury, filozofii, moralności i etyki, archeologi.
Z drugiej strony ktoś powinien pozwać FAKT - za takie artykuły www.fakt.pl/wydarzenia/planujesz-tam-wakacje-uwazaj,film,560613.html. Czy po czymś takim można mieć żal do kogokolwiek ? Czy po czymś takim www.fakt.pl/wydarzenia/msz-odradza-wyjazdow-do-turcji,artykuly,562152.html ? to aż ręce opadają. Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości co do ludzi odwołujących wakacje bo ja nie mam ? Nawet to niewiele wyjaśnia: www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wakacje-w-turcji-ostrzezenie-msz,564162.html
Dla mnie jest inna niepokojąca sprawa i to chyba jedyna - to kiedy porówna się mapy MSZ, to powiększenie obszaru gdzie podróżować nie wolno na najnowszej mapie.