Dodaj do ulubionych

Alba Resort

IP: *.rtk.net.pl 23.08.06, 16:43
Witam wybrałam z chłopakiem właśnie ten hotel na nasze wczasy i mam kilka
pytań, jak działa tam klimatyzacja gdyż jest centralna, czy sa rano problemy
z leżakami bo rok temu Niemcy juz o 6 rano sobie rezerwowali :), jak było z
insektami trzeba mieć ze soba rajda ??? a i najważniejsze czy żeby dostać
pokój z widokiem na morze trzeba dać jakiś napiwek z recepcji czy po prostu
nie ma to sensu i wszystkie maja taki widok dziękuje za pomoc pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dana Re: Alba Resort byl ktos prosze o pomoc IP: *.rtk.net.pl 23.08.06, 19:47
      Pozdrawiam
    • Gość: Kasia Warszawa Re: Alba Resort IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.06, 08:53
      Czesc. W Alba Resort byłam z rodzinką i znajomymi w lipcu. Klimatyzacja działa
      bez zarzutu, temperaturę i silę dmuchania regulujesz sobie sama. Wyłącza się
      kiedy wychodzisz z pokoju i wyjmujesz klucz ze ściany w przedpokoju, ponieważ w
      ten sposób odcinasz prąd. Robali nie było poza komarami wieczorem. Ogólnie
      bardzo fajny hotel, ogród rewelacja i jedzonko mmmmmm. Miło wspomnieć :-))) Nie
      mam pojęcia jak jest z wyborem pokoju. Ja mieszkałam w budynku nr 5. W którym
      jest także kryty basen, sauna, jackuzi, siłownia i łaźnia turecka. Jeśli chcesz
      zdjęcie mapy hotelu to napisz na priv. Tam są numerowane budynki. Pozdrawiam i
      zyczę miłego wypoczynku.
      • Gość: dana Re: Alba Resort IP: *.rtk.net.pl 24.08.06, 13:12
        chce bardzo zdjecia i mapke bo zalezy mi na pokoju z ladnym widokiem nie wiem
        jak mam napisac do ciebie na priv takze podaje swoj adres dyzok@wp.pl dziekuje
        za odpowiedz i Pozdrawiam
        • Gość: krzysztof Re: Alba Resort IP: *.mofnet.gov.pl 24.08.06, 13:57
          Nie masz co dawać napiwków w recepcji, aby dostać pokój z widokiem na morze z
          uwagi, że takich pokoi jest mało. Cały kompleks jest nisko zabudowany. Kompleks
          jest tak zagospodarowany, że nie ma takiej potrzeby.Nawet najdalej wysunięty
          budynek w stronę morza jest od niego dość daleko.
          Insektów i komarów jak byłem w lipcu nie było, co jakiś czas opryskują cały
          ogród chemicznie.
          • Gość: dana Re: Alba Resort IP: *.rtk.net.pl 24.08.06, 14:11
            OK dziekuje za odpowiedz w sumie jak i tak mam miec piekny widok za oknem nie
            musi byc wcale na morze moze ty tez masz jakies fajne zdjecia a i jeszcze gdzie
            sie rezerwuje i z jakim wyprzedzeniem trzeba to zrobic zeby sie dostac do
            restauracji wloskiej i rybnej mam opcje All przy niej tez trzeba to zrobic
            dziekuje Pozdrawiam
            • Gość: dana Re: Alba Resort IP: *.rtk.net.pl 24.08.06, 14:12
              a i jeszcze jedno gdzie jest to jakuzzi i czy jest one w opcji All
              • Gość: dana Re: Alba Resort ???????? IP: *.rtk.net.pl 24.08.06, 15:18
                i co ??????
                • Gość: dana Re: Alba Resort ???????? IP: *.rtk.net.pl 24.08.06, 18:33
                  I odpowie mi ktos ????????
        • Gość: szymon Re: Alba Resort IP: *.altec.pl 11.01.07, 19:07
          Czołem.Jedziemy do Alby 13.06.07.z Katowic. Czy ktoś wybiera się tam w tym
          terminie? W ogóle jedziemy pierwszy raz z Itaki i mamy pewne wątpliwości czy
          biuro jest godne zaufania. Byliśmy już 2 razy w Turcji z Neckermanna i nie było
          się do czego doczepić ale w tym roku jest u nich dość drogo stąd nasza decyzja
          o zmianie biura.Pozdrawiam
          • Gość: NIKA Re: Alba Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:39
            BYŁAM W ALBA RESORT W SIERPNIU 2006 Z ITAKI.BIURO SPISAŁO SIĘ ŚWIETNIE. HOTEL
            REWELACJA. JEDZENIE PYSZNE, PLAŻA PIASZCZYSTA, NA KTÓREJ Z LEŻAKAMI NIE MA
            PROBLEMU. PRZY BASENACH TRZEBA RANO ZAJMOWAĆ. KOMARÓW TAM NIE MA, PONIEWAŻ
            PRYSKAJĄ SPECJALNYMI PREPARATAMI CAŁY KOMPLEKS.OGÓLNE WRAŻENIE HOTEL GODNY
            POLECENIA, A JESTEM BARDZO WYMAGAJĄCA. ŻYCZĘ MIŁYCH WAKACJI, BO NA PEWNO BĘDĄ.
      • jdz1313 Re: Alba Resort 31.08.06, 14:27
        wybieramy się z synkiem 6.09 do Alby. czy dziecko musi mieć pieluchy do
        pluskania się w brodziku ?
    • Gość: Kasia Warszawa Re: Alba Resort IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.06, 18:40
      Rezerwację w restauracji rybnei i włoskiej trzeba robić z wyorzedzeniem jedno-
      dwudniowym. Nie było żadnego problemu. Jackuzi jest w budynku nr 5 i jest
      wliczone w All. W lipcu były komary, pożarły mojego synka. Myślę, że sezon na
      te gryzonie już minął ale na wszelki wypadem weźcie OFF i Fenistil po
      ugryzieniach.
    • Gość: Kasia Warszawa Re: Alba Resort IP: *.aster.pl 01.09.06, 06:11
      To zalezy i jak u niego wygląda u malucha zalatwianie potrzeb fizjologicznych.
      Jeśli biega na codzień z pampersem to oczywiście, że weż takie do basenu.
      Jeżeli woła na nocnik to chyba możesz sobie odpuścić pampersy. Mój mały w lipcu
      miał 2 latka i 6 miesięcy, grubsze sprawy załatwiał w hotelowej łazience, a na
      siusiu wyskakiwał z brodzika (chyba jako jedyne dziecko :-)))))Jedyne co
      zabrałam to jednorazowe nakładki na sedes, bo nigdy nie wiadomo było gdzie
      będzie chciał skorzystać z toalety. Pozdrawiam i życzę wspaniałych wrażeń z
      pobytu.
      • jdz1313 Re: Alba Resort 01.09.06, 13:24
        No dzięki. Chyba weźmiemy pampery do basenu. Mały ma 17 miesięcy i już próbuje,
        raczej bawi się nocnikiem ale niewiele mu wychodzi. Pampersy to będzie dobre
        rozwiązanie...

Podkładki na sedes. Super. Weźmiemy. Co jeszcze ?
    • Gość: Kasia Re: Alba Resort IP: *.aster.pl 01.09.06, 22:42
      Ja miałam OFF na kolary i Fenistil po ugryzieniach. Nie wiem jak ten problem
      wygląda w Turcji we wrześniu ale w lipcu było tego trochę i szczególnie
      doskwierały komarzyska na wieczornych przedstawieniach w amfiteatrze. Miałam
      też kaszki mleczno-ryzowe z owocami, bo takie jada mój mały, a nie miałam
      ochoty na poszukiwania ich w tureckich sklepach. Lepiej ten czas przeznaczyć na
      przyjemniejsze rzeczy :-)))). Jeśli masz jeszcze jakieś pytanka służę pomocą.
      • jdz1313 Re: Alba Resort 03.09.06, 17:59
        no pewnie jakąś kaszkę też weźmiemy. Czytaliśmy na forum, że w restauracji są
        dania, które małe dzieci spokojnie mogą jeść. Pewnie w porze obiadu są też
        jakieś zupki. Myślimy, że przy All Inclusive zawsze coś się znajdzie dla małego
        do pojedzenia.
        Pisałaś, że w Twoim budynku był kryty basen, jacuzzi, sauna i łaźnia turecka.
        Czy one wchodzą w opcję All ?
        Czy w pokoju jest lodówka ? Pewnie z mini barem jest... Czy on też jest w All ?
        Czy w pobliżu jest jakiś bazarek, czy trzeba jechać do Side ?
      • jdz1313 Re: Alba Resort 04.09.06, 13:35
        jeszcze jedno...Czy w Albie jest kwiarenka internetowa ? Albo w okolicy ?
        • Gość: dana Re: Alba Resort IP: *.rtk.net.pl 04.09.06, 15:35
          A kiedy sie wybierasz do Alby z tego co wiem to na kazde twoje pytanie
          odpowiedz brzmi TAK
          • jdz1313 Re: Alba Resort 04.09.06, 15:44
            W najbliższą środę 6.09.....
            • Gość: dana Re: Alba Resort IP: *.rtk.net.pl 04.09.06, 18:37
              Ja lece 13 z Krakowa
    • Gość: Kasia Warszawa Re: Alba Resort IP: *.aster.pl 04.09.06, 23:01
      Czesc. Odpowiadam na pytanka. Na zupki dla dzieci nie licz, bo takich w Albie
      nie ma. Jest na obiad jedna zupa co prawda kremowa, ale przewaznie przyprawiona
      na ostro i dla dziecka raczej nie jest przeznaczona. W pokoju jest lodówka z
      mini barem, który codziennie rano jest uzupełniany oczywiście w opcji ALL tak
      jak kryty basen i cała reszta oprócz łaźni tureckiej, bo za to trzeba płacić
      oddzielnie. W pobliżu hotelu jest bazarek i nie trzeba jeździć do Side. Zresztą
      zalezy co będziecie kupować. Największy wybór jest na bazarku w miejscowości
      Manavgat. Co do kafejki internetowej to przyznam szczerze nie interesowała się
      tym i nie mam pojęcia czy jest na terenie hotelu. POzdrawiam.
      • Gość: krzysztof Re: Alba Resort IP: *.mofnet.gov.pl 05.09.06, 06:57
        Nie ma kawiarenki internetowej. Jest dostęp do internetu w centrum handlowym na
        terenie hotelu za dodatkową opłatą. Nie wiem ile, nie korzystaliśmy.
        • Gość: Danko Re: Alba Resort IP: *.petrus.com.pl 03.01.07, 21:58
          Hej
          Wybieram się do tego hotelu w tym roku. Mam pytanka :
          - czy na plaży jest jakiś bar napojami alk. i bez alk w ramach ALL INC ?
          - czy są problemy z wolnymi leżakami na plaz i przy basenach ?
          - jak długo idzie się piszo do jakijś miejscowości ze sklepikami , barami ?
          • Gość: alykon Re: Alba Resort IP: *.realestate.net.pl 09.01.07, 19:10
            Cześć
            W jakim terminie się wybierasz.
            Ja lecę z rodzinką przełom czerwca i lipca
            pozdr
            alykon
            • Gość: z krakowa Re: Alba Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 19:51
              My wybieramy się z mężem 27.VII. z Krakowa...
              • Gość: alykon Re: Alba Resort IP: *.realestate.net.pl 09.01.07, 20:18
                Czy byliście już w tym hotelu ?
                Pierwszy raz lecę z Itaki. Macie jakieś doświadczenia z tym biurem ?
                pozdr.
                alykon
                • Gość: daro Re: Alba Resort IP: *.altec.pl 11.01.07, 19:21
                  My też lecimy pierwszy raz z Itaki.Również mamy pewne wątpliwości ale mam
                  nadzieję że będzie wszystko OK.Hotel wyląda pozytywnie.W zeszłym roku byliśmy w
                  Park Conti i było super. Myślę że tu nie będzie gorzej.Pozdro
                  • Gość: alykon Re: Alba Resort IP: *.realestate.net.pl 11.01.07, 21:28
                    cześć daro
                    W jakim terminie lecicie ?
                    • Gość: daro Re: Alba Resort IP: *.altec.pl 21.01.07, 19:58
                      cześć Alykon My lecimy 13.06.2007 z Katowic A ty kiedy?
          • Gość: NIKA Re: Alba Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:53
            W POBLIŻU HOTELU ALBA RESORT JEST WIELE SKLEPÓW I KAWIARNI W OKOLICY TEŻ. MOŻNA
            TAM DOJECHAC TAXI LUB DOLMUSZEM SPOD HOTELU. ALL INCLUSIVE OBEJMUJE RÓWNIEŻ
            PLAŻĘ, A ALL INCLUSIVE W CAŁYM HOTELU JEST SUPER. NAWET W POKOJU JEST MINI-BAR
            W CENIE(WODA, NAPOJE GAZOWANE, NIEGAZOWANE, PEPSI WSZYSTKO PRÓCZ WODY
            BUTELKOWANE)I KAŻDEGO UZUPEŁNIAJĄ LODÓWKĘ. OGÓLNIE JEST BARDZO CZYSTO I MIŁA,
            SYMPATYCZNA ATMOSFERA. MIŁYCH WAKACJI.
            • Gość: alykon Re: Alba Resort IP: *.realestate.net.pl 11.01.07, 21:32
              Cześć NIKA
              Jak wygląda sprawa animacji dla dzieci ? Z tego co wiem te niema tam polskich
              animatorów. Lecimy tam z 6 letnim synkiem i zastanawiam sie czy nie będzie się
              tam nudził ?
              Czy korzystałaś z wycieczek ? Możesz coś polecić ?
              pozdr
              alykon
    • Gość: sere Opinie o Alba Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:39
      Opinie o Alba Resort:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=35281510&a=35281510
      • Gość: aga Re: Opinie o Alba Resort IP: *.rybnet.pl 21.01.07, 20:06
        Mam pytanko. Czy napoje w disco wchodzą w all?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka