18.09.06, 19:20
Dzisiaj wróciłam z Marmaris,odpowiem na pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: mike Re: Marmaris IP: *.21.radom.pilicka.pl 19.09.06, 09:37
      jaka pogoda była? jak to misteczko sie prezentuje, jade 20.09 do hotelu adler,
      sa tam jakies lokalne biura gdzie mozna wycieczki nabyć, interesuje mnie koszt
      wyprawy na rodos
      • Gość: Anakin Re: Marmaris IP: *.home-net.com.pl 19.09.06, 10:42
        Wróciłem wczoraj, więc odpisuję na Twoje pytania, w razie koljnych pytaj śmiało.
        Marmaris bardzo ładne, szczególnie stare miasto na cyplu, ceny nie takie
        straszne jak je tu przedstawiano, bo tydzień pobuyu miałem w Fethiye i były
        takie same, czasami wyższe.
        Co do pogody to powoli zaczyna sięzmieniać i sam uważam że pobyt tam to max do
        drugiej połowy września, słońce jakby troche przymglone, trudniej sieopalić już
        teraz a wieczory jeszcze ciepłe...
        Myśmy z lokalnych 2 biur korzystali w ścisłym centum miasta, naprzeciw pominika
        Ataturka, najpierw w jednym wykupiliśmy Rodos katamaranem za 40E/os a w drugim
        sąsiednim Dalyan za 15E/os, więc ceny uważam atrakcyjne, na promenadzie było
        drożej (w kierunku Icmeler).
        Samo Marmaris ciekawe i przyjemne, ludzie też, ale jak mówięc sezon tam sie już
        kończy, coraz mniej turystów i w tym terminie w którym jedziesz raczej nie
        oczekuj upałów lub tłumów ludzi, ale to chyba +, ale też wydawać się może dosyć
        sennie w mieście.
        Jakby co to pytaj, Pozdrawiam
        Anakin
        • Gość: Jerru Re: Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:01
          Ja tez wrocilem wczoraj z Marmaris - Anakin - moze Ty byles w innym Marmaris ?
          Przez caly tydzien teraz temperatura od 34-38 stopni w dzien, w sloncu nie da
          sie wysiedziec dluzej niz godzine - tak grzeje, pazdziernik zapowiada sie
          rowniez pogodnie i temperatury raczej nie spadna ponizej 30 stopni. Nie wiem o
          co chodzi Ci z przymglonym sloncem.... Ceny Twoich wycieczek sa baaardzo
          wysokie. 40E od osoby za Katamaran na RODOS ? :))) 30 dolarow to dobra cena :)
          15E Za Turtle Island ? - 10 dolarow to dobra cena :)

> Samo Marmaris ciekawe i przyjemne, ludzie też, ale jak mówięc sezon tam sie
          już
          > kończy, coraz mniej turystów i w tym terminie w którym jedziesz raczej nie
          > oczekuj upałów lub tłumów ludzi, ale to chyba +, ale też wydawać się może
          dosyć
          > sennie w mieście.
          > Jakby co to pytaj, Pozdrawiam
          > Anakin

Turystow to i tak teraz jest tyle ze jest za tloczno, upaly sa i to potworne,
          chyba ze dla ciebie 36 stopni to zima... Codziennie wieczorami kafejki
          wypelnione ludzmi, imprezownie itd... Nie powiedzialbym ze miasto jest senne :)
        • Gość: Gee Re: Marmaris IP: 81.15.201.* 19.09.06, 12:04
          Wczoraj wrocilam z Marmaris i zdecydowanie jestem zupelnie innego zdania. Bylo
          upalnie, w ciagu dnia chowalam sie do cienia bo w sloncu nie dalo sie
          wytrzymac, jedynie kapiele w morzu albo basenie pomagaly :) dla niektorych,
          lubiacych lezec plackiem na plazy bylo wrecz idealnie. Po przyjezdzie z Turcji
          stwierdzilam, ze mozna by tam bylo smialo jechac w pazdzierniku. Bezchmurne
          niebo, noce cieple, dni gorace, wymarzona pogoda na urlop. Miasteczko jest
          przecudowne, mnostwo turystow, mnostwo knajpek, niesamowita atmosfera,
          zwlaszcza jak ktos jest otwarty na nowe znajomosci :) ceny bardzo niskie,
          winogrona okolo 1 lira :) napoje, slodycze wszystko w porownywalnych(do
          polskich) cenach. Jezeli chodzi o wycieczki ja zaplacilam 50$ za wycieczki na
          Pamukkale, do Dalyan (wliczajac oczywiscie kapiele blotne - przepiekna
          wycieczka), i rejs statkiem po 7 wyspach + laznia turecka i nocny rejs statkiem
          (a wlasciwie impreza na statku z pania tanczaca w dziwnych tureckich strojach).
          Wg mnie cena byla atrakcyjna, wliczone oczywiscie lunche. Polecam serdecznie :)
          Byl to najmilej i najlepiej spedzony czas jaki mozna tylko sobie wyobrazic :)
          • Gość: Anakin Re: Marmaris IP: *.home-net.com.pl 19.09.06, 16:21
            Słuchajcie co do pogody to rzeczywiście było w ciągu dnia 34 do 38 stopni, ale
            rok temu byłem na riwierze od połowy września i mam wyobrażenie ile tam było.
            Konkretnie mam na myśli Side. W Side wieczorem o 21 było w hotelu przy basenie
            36 stopni a w Marmaris mieliśmy jakieś 28-30 stopni, w ciągu dnia nie było tak
            parno i gorąco jak na riwerze, stąd moja konkluzja co do panujących temperatur.
            Ponadto trochę od morza w naszej zatoce (Marmaris-Aktas-hotel Lighthouse) wiało
            i nadal podtrzymuję, że jak dla mnie to nie było gorąco. Aha nie porównuję
            Turcji do Syrii czy Egiptu bo tam to dopiero można powiedzieć że jest żar. A
            słońce w Marmaris w piątek i sobotę było przymglone bo nei paliło tak jak
            zwykle...nawet moja druga połowa to zauważyła że się nie poci na leżaku ;-)))
            W jakich hotelach byliście ?

Pozdrawiam
            Anakin
            • aka35 Re: Marmaris 20.09.06, 20:43
              Nie można porównywać Marmaris i Side bądż Alanyi ponieważ tam sa inne warunki
              klimatyczne,jest wyższa wilgotność powietrza.Ja uważam,że w Marmaris było
              gorąco.Słońce rzeczywiście jest przymglone ale nie zmienia to faktu,że na plaży
              w pełnym słońcu jest nie do wytrzymania dłużej niż godzinkę.Generalnie Marmaris
              jest piękne.Ceny dostosowane do zasobności portfeli Anglików zwłaszcza na
              bazarze.Ceny wycieczek niższe w lokalnych biurach niż u rezydentów.Polecam
              safari jeep.
              • Gość: marucia Re: Marmaris IP: 212.75.114.* 10.10.06, 11:34
                Ceny wycieczek w biurach lokalnych zdecydowanie tańsze: rezydentka
                zaproponowała np. Kleopatrę za 35 euro,a w biurze lokalnym było za 35 lirów
                tureckich + łaźnia turecka gratis. Targuj się wszedzie i o wszystko. W dzien na
                plaży faktycznie mniej turystów, ale wieczorami wszystkie kafejki pełne :)Dla
                mnie i tak za duże było to miasto, wolę malutkie zaciszne miejscowości. Ale i
                tak było pięknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka