Gość: Ola IP: *.telkonet.pl 01.10.06, 19:49 Przed wyjazdem kupiłam pakiet startowy.Miałam na karcie 70 zł.Przez pierwsze 3 dni mozna się było do mnie dodzwonic, pózniej telefon nie działał,a na karcie zostało < O,oo> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: Problem z telefonem komórkowym 01.10.06, 21:18 przeciez bedac za granica i odbierajac polaczenia tez za nie placisz.Zatem jesli ktos do Ciebie dzwonil przez 3 dni to wygadalas te 70zl, wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.solarnet.silesianet.pl 03.10.06, 15:06 nie wiem czy to zbieg pechowych okolicznosci ale ja takze bylam w Turcji(2 razy) kupilam starter, duzo impulsow na karcie- w momencie wyladowania i potem do konca pobytu telefon mi nie dzialal.Dlaczego? przeciez roaming podobno sie ma od razu w orange pop wiec w czym jest problem?czy ktos pmoze odpowiedziec? p.s. nie pomagalo wpisywanie jakichs tam kodow aby uruchomic roaming bo telefon nie dzialal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:27 to ja miałem jeszcze gorzej, od dawna używam telefon na karte Orange doładowałem karte za 100 zł a telefon przez 2 tygodnie pobytu szukał sieci :-( próbowałem różnych ustawień, wybierałem ręcznie - nic nie znalazł, cały czas szukał :-( a telefon mojej zony (w Plusie) działał od razu, jak to wytłumaczyć ? ten sam mój telefon w styczniu działał w Holandii (przynajmniej smsy) i rok temu we Włoszech a w tym roku w Turcji nie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikit Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:04 ja mam telefon w erze, tylko wcześniej sobie roaming uaktywniłam i telefon działał bez zarzutu odrazu na lotnisku, tylko zapomniałam raz zablokować telefon i nagrałam sie komuś na 3 min które mnie kosztowały 40 zł, tak że tanio nie jest..wiec dobra rada-blokujcie telef. pozdro./średnia cena to 17 zł za min. z Turcji/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.teklinek.pl 03.10.06, 21:36 Byłam w tym roku w Turcji i jestem zaskoczona Waszymi problemami. Do dyspozycji mialam dwa telefony - oba w Orange. Jeden abonamentowy i drugi POP. Nie bylo zadnych problemow z logowaniem. Od poczatku na lotnisku wszystko bylo OK. Z POPa dzwonilo sie do kraju. Minuta polaczenia (w promocji, dzwoniac przez *123...) kosztowala 2 zł. brutto. Abonamentowy sluzyl o wysylania SMSow. Jeden SMS - niecale 90 groszy (siec ARIA). Problemow nie było, nie tylko na Riwierze Tureckiej, ale rowniez podczas wycieczek, np do Kapadocji czy Pamukkale. Przed wyjazdem, a owszem, udalam sie do biura Orange dopytac o dostepnosc roamingu i ceny. Jeszcze przed wyjazdem wiedzialam w jaka siec musze sie logowac aby nie placic 11 zł. za min polaczenia. Dodatkowo BOK Orange poinformowal o promocji POP - 2 zl za min polaczenia to chyba nie jest wygorowana cena. Zycze jak najmniej problemow z telefonami podczas kolejnych podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.solarnet.silesianet.pl 04.10.06, 10:50 nie chodzi mi akurat o cene tylko o to aby ten moj telefon w popie dzialal jak bede w Turcji next time...!!!!a tu niestety w orange pop jest zawsze problem. moja kolezanka tez jest w plusie i jej telefon w Turcji dzialal bez problemu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina Re: Problem z telefonem komórkowym IP: 62.244.243.* 12.10.06, 15:56 witam!!! ja tez mialam problemy z komorka, tez zachodzilam w glowe co sie stalo az ktos mi wyjasnil, ze w Turcji kazda komorka jest zarejestrowana i tez nie zarejstrowane po prostu przestaja dzialac. Tylko na ogol dzieje sie to po ok 3 tygodniach. Lipa z tymi komorkami, ale co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś