daniela11 12.05.07, 15:29 Czy ktoś może był w tym hotelu? Czy ktoś może coś powiedzieć na jego temat? Czytałam opinie na wakacje.pl ale mimo wszystko chciałabym jeszcze coś się dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agazet3 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 12.05.07, 22:04 Też jestem ciekawa opinii. Jedziemy do tego hotelu w sierpniu w dwie rodziny z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 14.05.07, 12:43 W takim razie, proszę o Wasze opinie po przyjeżdzie :-) Będę czekać. A z jakiego biura podróży, jeśli mogę zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiw Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:22 Ja czekam już od marca na inf., ale nic konkretnego jeszcze nikt nie napisał. My lecimy w czerwcu z Itaki. Będziemy musieli przetestować sami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keitii1 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 18.05.07, 08:05 Witaj A można się dowiedzieć kiedy i skąd( jakie miasto) lecicie z Itaki bo my właśnie się zastanawiamy może byśmy dołaczyli do Was? Też nie udało mi się znależć żadnych informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiw Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:37 Witam. Lecimy 27.06 z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drozd Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.ensto.fi 18.05.07, 14:59 W środę wróciliśmy właśnie z tego hotelu, było bajecznie! Bardzo czysto, jedzenie aż za dobre (ciężko utrzymać wagę :-)), ładny ogród, bardzo sympatyczna obłsuga. Naprawdę hotel godny polecenia. Plaża piaszczysto- kamienista, ale leżaki za darmo. Bardzo miła animatorka opiekująca się dziećmi - jeżeli tam pojedziecie to pozdrówcie ją od Bartka :-) Trochę brakowało im pomysłów na animacje wieczorne, ale może w ciągu lata się dotrą. Zresztą nam akurat specjalnie na tym nie zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 18.05.07, 15:17 No wreszcie jakieś konkrety - dziękuję!! :-) Mam jeszcze parę pytań i byłabym wdzięczna za odpowiedź: 1. Jakie są pokoje? (czy o pokój z widokiem na morze trzeba się upominać, czy jest prysznic czy wanna, duże/małe itp.) 2. Jaka plaża? 3. Czy to prawda że w tv nie ma polskiego programu? (tak ktoś napisał w opisie hotelu na wakacje.pl 4. Jakie atrakcje dla dzieci? tzn. co dokładnie oferuje mini klub, jakie animacje, w jakich godzinach? 5. Jak często sprzątają w pokojach? zmieniają ręczniki, pościel itp. 6.Czy barek rzeczywiście jest codziennie uzupełniany w pokoju (woda mineralna w butelce)? Będę wdzięczna za odpowiedzi i garść informacji. Z góry bardzo dziękuję!!! My z mężem i 4-ro letnim synkiem lecimy z Itaki 5 wrezśnia (wylot z Katowic) na 2 tygodnie. Ciekawe czy ktoś jedzie w tym terminie, liczymy na towarzystwo :-) Byłoby fajnie!! Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agazet3 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 03.07.07, 21:34 Podciągam wątek. Czy ktoś jeszcze wrócił z tego hotelu lub wybiera się do niego w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:07 My też wróciliśmy z tego hotelu, wspomnienia mamy takie sobie..Hotel owszem ładny,obsługa miła jedzenie wcle nie aż takie powalające,zresztą kwestia gustu. Nasze dzieci-a byliśmy w 3 pary nie chciały prawie nic jeść. Nie wiem czy tylko nasz termin a byliśmy od 20-27.06 miał pecha ale turki najwidoczniej coś spieprzyli z jedzeniem albo piciem bo mnóstwo ale to naprawdę mnóstwo ludzi miało problemy żołądowe...lekarze biegali po hotelu z kroplówkami,dziecko jednej pary polskiej wylądowało w szpitalu w Alani,w sumie najdziwniejsze ze wszystkiego było to, że działo się to dokładnie w jednym terminie....Okazało się po przyjeździe już w naszym szpitaliku dziecięcym że to wirus rota bo niestety doszło do tego, że dziecko naszych znajomych-2 letnie niespełna tam wylądowało...także wspomnienia mamy średnio dobre,wg mnie oni używają zwykłej kranówy do napojów smakowych w dystrybutorach,które stoją przy basenach i wewnątrz na stołówce,zresztą pieron wie co zrobili, efekt jest taki, że pochorowało się mnóstwo ludzi.Aha, na obiady trzeba chodzić zaraz po 13 czyli tak jak otwierają stołówkę bo po 14.30 nic już z obiadu nie ma, także jak moje dziecko chodziło spać o 12 i wstawało o 15 to niestety nie miało co jeść.... Gdyby nie te choroby byłoby fajnie ale niestety fajnie nie było,nie z naszej winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Holiday Garden Resort - BASENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:47 Kto napisze jak tam jest naprawdę z basenami. Bo na żadnych zdjęciach nie mogę nic znaleźć. Wiem, że są obok siebie dwa hotele jeden Garden a drugi Park. Czy każdy ma osobne baseny i zjeżdżalnie czy są wspólne dla obu hoteli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Holiday Garden Resort - BASENY IP: 194.110.127.* 04.07.07, 11:09 Holiday park i holiday garden są przedzielone Siderą inie wiem jak jest w H.parku ale w H.garden jast duży basen nad którym biegnie moste ma 1,40 głębokości, drugi pod zjeżdżalnią ma 1,25 chyba ijest jeszcze trzeci brodzik dla maluszków przy którym jest cholernie ślisko i trzeba uważac na dzieciaki bo jedno sobie rozwaliło bródke i miało 3 szfy...mój sobie nabił mega guza także lepiej uważać. Zjeżdżalnie są 3- rura i dwia takie normalne wyłączane sa w porze obiadowej i włączaja około 15-16 .Poza tym jest basen kryrt w hotelu na poziomie b2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.vwes.pl 04.07.07, 11:14 czy hotel jest ogólnie godny polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: 193.188.253.* 04.07.07, 11:25 Witam, byłam w tym hotelu w zeszłym roku w sierpniu. Byliśmy w 3 osoby z 10 letnim dzieckiem. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe były przyzwoite choć do jakości wykonczenia np. łazienki można mieć duże zastrzeżenia (ale materiały naprawdę przyzwoite). Jeśli chodzo o jedzenie to w miarę smaczne, duży wybór sałatek i deserów - szczególnie tureckich b. słodkich. Natomiast z obiadem rzeczywiście był problem. Żeby dostać danie mięsne trzeba bylo przychodzic na początku wydawania posiłków. Zdecydowanie najlepiej przygotowane były kolacje ale żeby zając dobre miejsce trzeba było przychodzić na 19.30. Jeśli chodzi o baseny bardzo przyzwoite, jednak zjeżdźalnie byly włączane tylko na 2 godziny dziennie i de facto na wyraźne życzenie. Jest też basen w budynku, ale z dość zimną wodą. Każdy hotel ma własny basen. Na plaży niezbędne buty plastikowe inaczej nie da się wejść do wody. Można je kupiś w sklepie hotelowym - w zeszłym roku 8 euro. Jesli chodzi o animacje to w zeszłym roku grupa dzienna (Rosjanie i 1 Turek) nie wywiązywała się z zadania i dopiero po naszej awanturze zaczęli prowadzić np. aerobik na basenie i było ok. Także trzeba się upominać o swoje bo obsługa jest bardzo czuła na głosy niezadowolenia. Natomaist animacje wieczorne były dość nudne. Generalnie ocena dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 04.07.07, 14:51 Podciągam wątek... Czy ktoś jeszcze może dodać swoje opinie i spostrzeżenia na temat hotelu Holiday Garden? Czy ktoś jedzie tam we wrześniu z Katowic (05.09 dokładnie) Bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Jakie są pokoje? (czy o pokój z widokiem na morze trzeba się upominać, czy jest prysznic czy wanna, duże/małe itp.) 2. Jaka plaża? 3. Czy to prawda że w tv nie ma polskiego programu? (tak ktoś napisał w opisie hotelu na wakacje.pl 4. Jakie atrakcje dla dzieci? tzn. co dokładnie oferuje mini klub, jakie animacje, w jakich godzinach? 5. Jak często sprzątają w pokojach? zmieniają ręczniki, pościel itp. 6.Czy barek rzeczywiście jest codziennie uzupełniany w pokoju (woda mineralna w butelce)? 7. Jak z tymi zjeżdzalniami? kiedy są czynne a kiedy nie? (w jakich godzinach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: 193.188.253.* 05.07.07, 14:52 W zeszłym roku w tv nie było zadnej polskiej stacji. Pokoje sprzątano codziennie. Plaża kamienisto-piaszczysta, dość wąska 3 rzędy leżaków, ale hotel ma swój kawałek. Jeśli chodzi o pokoje to z prawie każdego balkonu jest jakiś widok na morze natomiast nie polecam pokoi wprost na morze, gdyż wychodzą na basen i jadalnię, a tam przynajmniej do 23 jest dość głośno. Nie pamietam godzin zjeżdzalni, ale chyba 11 i 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: 193.188.253.* 05.07.07, 14:56 W zeszłym roku w tv nie było zadnej polskiej stacji. Pokoje sprzątano codziennie. W łazience jest wanna zabudowana przesłoną z pleksy. Łazienka dość mała. Mój pokoj (2 osobowy z dostawką) miał około 20 metrów. Dostawką był normalny tapczan. A i do tego był jeszcze rozkładany fotel.Plaża kamienisto- piaszczysta, dość wąska 3 rzędy leżaków, ale hotel ma swój kawałek. Jeśli chodzi o pokoje to z prawie każdego balkonu jest jakiś widok na morze natomiast nie polecam pokoi wprost na morze, gdyż wychodzą na basen i jadalnię, a tam przynajmniej do 23 jest dość głośno. Nie pamietam godzin zjeżdzalni, ale chyba 11 i 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiw Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:53 Wróciliśmy 11.07 i ogólnie było OK. Pokój mieliśmy z bocznym widokiem na morze (nie spodziewajcie się za dużo), duży. Znajduje się w nim łóżko małżeńskie, łóżko pojedyncze i rozkładany fotel. W łazience jest wanna. Codziennie sprzątany, wymieniane są ręczniki, pościel. Jest TV Polonia na kanale 7. Plaża kamienista najlepiej zaopatrzyć się w specjalne obuwie w Polsce, bo tam 10 euro. Jeżeli chodzi o animacje to na bardzo niskim poziomie, nasze dzieci nie korzystały z ofert Mini Klubu wolały siedzieć w basenie. Plac zabaw dość słabo wyposażony. Woda mineralna jest donoszona codziennie w butelkach 1,5 l. Zjeżdżalnie czynne od 10 - 12, a potem od 15 - 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.07, 11:06 Witam,wróciliśmy z Holiday Garden 1-go sierpnia(pobyt 14 dni)i powiem szczerze rozczarowani.Hotel z pewnością nie zasługuje na 5*.Klimatyzacja działa ale tylko w pokojach,na holu czy restauracji a nawet w siłowni pot leje się po tyłku.Jedzenie ciągle to samo,więc po dwóch tygodniach mieliśmy serdecznie dość.Plaża bardziej kamienista niż piaszczysto-żwirowa.Zejście do wody bez obuwia graniczy z cudem.mini klub dla dzieci to szopka przykryta papą więc w godzinach otwarcia po prostu sauna.Animacje beznadziejne,prawie codziennie pokazy o tematyce geyowskiej itp.a wszystko to oglądały dzieci.Obsługa nie zbyt miła szczególnie przy basenie.Poza tym hotel opanowany przez Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
agazet3 Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? 15.08.07, 21:01 Dziś wróciłam z tego hotelu. Zgadzam się z tym co pisze Ewelina. A jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.kalisz.mm.pl 30.08.07, 17:30 Jedziemy z mezem i 2,5-letnia corka 12.09.07 z Itaki / wylot z Wroclawia. Czy ktos jedzie w tym samym terminie? Prosze o wiecej informacji na temat tego hotelu. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lin Re: Holiday Garden Resort - Okulcalar ? IP: *.eranet.pl 31.08.07, 23:27 My lecimy do Holiday Garden 5 września z Katowic z 4-ro letnim synkiem. Kto jeszcze leci na początku września do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś