Gość: grażka IP: *.terminus.pl 12.05.07, 17:35 mam pytanko czy 3 osoby moga zapakowac sie w 2 walizki byle bylo 60 kg. czekam na odpowiedz bo to dla mnie bardzo wazne ,z gory dziekuje papapapapa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obaś Re: Duza waliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:09 Możesz, ale jedna walizka nie może mieć więcej niż 30 kg. Nie możesz rozłożyć tych kg np. na 20+40, czy nawet 31 i 29. Przynajmniej w zeszłym roku tak było. Jeśli nie chcesz ryzykować, to zadzwon do portu lotniczego i dopytaj. Ja tak właśnie zrobiłam w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ffcia Re: Duza waliza 12.05.07, 20:20 ja tez zadzwoniłam na lotnisko do Poznania, bo znajomi mnie prosili, z pytaniem czy moga w 2 osoby zabrac 1 walizke do 30kg i usłyszałam, ze teoretycznie tak, ale w praktyce nie jest to polecane, bo mozna niechcacy, niepostrzezenie przeladowac walizke, a lotnisko ze wzgledu bezpieczenstawa, wogole nie przyjmuje na poklad samolotu bagazu powyzej 34kg!!! poza tym zalezy to tez od linii lotniczych: jednym to nie przeszkadza, ale ponoc wiekszosc ma jakiegos focha i zaleca by kazdy pasazer mial bagaz do 12 czy 15 kg. jest jeszcze 1 aspekt tej sprawy, o ktorym warto pomyslec: tfu tfu tfu, w przypadku zagubienia bagazu cała 3 zostaje na lodzie bez niczego... a tak to tylko 1 osoba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Duza waliza 14.05.07, 12:24 ja lecę z itaką i poniżej wklejam moją korespondencję na ten temat, proponuje czytać od końca dla lepszego zrozumienia:-) Oczywiście mozna mieć w bagażu poręcznym kamerę i aparat. Szczegółowe informacje odnoście ograniczeń w bagażu znajdą Państwo na stronie internetowej: www.lotnisko-chopina.pl/katalog/odprawa/pl/odprawa_odlatujacy.php Serdecznie pozdrawiam :0) Małgorzata Cichecka Specjalista ds. turystyki -----Original Message----- From: stokrotka_123@gazeta.pl [stokrotka_123@gazeta.pl] Sent: Thursday, May 10, 2007 2:50 PM To: Cichecka Malgorzata, OPE-IP Subject: Re: potwierdzenie rezerwacji numer 4116516 Witam ponownie, przepraszam, że tak Panią zamęczam, ale mam jeszcze jedno pytanko odnośnie bagażu, tym razem podręcznego, tzn. czy mozna w nim mieć sprzęt typu kamera i aparat. Pozdrawiam Witam tak, może ważyć maksumalnie 40 kg na 2 osoby Serdecznie pozdrawiam :0) Małgorzata Cichecka Specjalista ds. turystyki -----Original Message----- From: stokrotka_123@gazeta.pl [stokrotka_123@gazeta.pl] Sent: Thursday, May 10, 2007 8:55 AM To: Cichecka Malgorzata, OPE-IP Subject: Re: potwierdzenie rezerwacji numer 4116516 Witam, Dziekuję za odpowiedź. Dla ścisłości: walizka dla 2 osób może ważyć 40 kg? Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Anna Samołyk Dzien dobry Limit bagażu na osobę to 20 kg bagaż główny + 5 kg podręczny. Mogą dwie osoby mieć jedną walizkę w określonych wyżej limitach wagowych. Serdecznie pozdrawiam :0) Małgorzata Cichecka Specjalista ds. turystyki Nowa Itaka Sp. z o.o. ul. Ozimska 9-11, 45-057 Opole Phone: +48 (77) 44 29 279 Fax: +48 (77) 44 29 249 Infolinia bezpłatna: 0800 80 00 80 malgorzata.cichecka@itaka.pl www.itaka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Duza waliza 14.05.07, 12:54 BTW, 20 kg na osobę??? Szafę ciuchów bierzecie ze sobą??? Kiedy lecieliśmy do Oludeniz z 2-letnim dzieckiem mieliśmy na 3 osoby 36 kg wliczając wszystkie akcesoria dziecinne... Odpowiedz Link Zgłoś
kaziaral Re: Duza waliza 14.05.07, 13:15 Szafy ciuchow sie napewno nie bierze,ale wylaltujac na 14 dni trzeba pare bluzek,szortow,wygodne adidasyitp.zabrac. napewno nie mam zamiaru prac co 2 dni koszulek czy bluzek w hotelu,gdyz okazalo sie ze zabralam ich tylko 5 sztuk. Pozatym walizka ktora posiadam na kolkach sama w sobie wazy juz dobre 6 kg pusta wiec do limitu 20 kg pozostaje 14 kg troche ciuszkow,kosmetykow higieny i filtrow do opalania i 20 kg jest jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Duza waliza 14.05.07, 13:20 popieram twoją wypowiedź w zupełności:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Duza waliza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:38 > Szafy ciuchow sie napewno nie bierze,ale wylaltujac na 14 dni trzeba pare > bluzek,szortow,wygodne adidasyitp.zabrac. napewno nie mam zamiaru prac co 2 dni > koszulek czy bluzek w hotelu,gdyz okazalo sie ze zabralam ich tylko 5 sztuk. E tam, w tamtym roku wiekszosc naszych ciuchow dotarlo do nas 10 dni po dotarciu do hotelu... Po tamtych doswiadczeniach w tym roku z zona jedziemy z jedna nieduza walizka - okazalo sie, ze bez problemu da sie przezyc, a wiekszosc rzeczy taszczy sie bez potrzeby ;o)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Duza waliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:07 Witam, przewaznie pakujemy sie w jedna walizke (2 os, czyli okolo 40 kg), ale polecam rozlozyc rzeczy do dwoch na wypadek gdyby jedna zaginela, co czasem sie zdarza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś