Dodaj do ulubionych

Trilac przed wyjazdem

10.07.07, 10:20
Witam,
Czy to prawda, że jednym ze sposobów uniknięcia problemów żołądkowych w
Turcji jest zażywanie leku o nazwie Trilac (lub jemu podobny jeszcze przed
wyjazdem?
Obserwuj wątek
    • Gość: yhy Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.07.07, 10:27
      Tak,to prawda,choc nie u wszystkich dzila to tak samo,ale faktycznie miom
      rodzicom,ktorzy brali przed i w trakcie,nic nie bylo,a mnie scielo z nog i to
      szybko.Bakterie sa najistotniejszym zrodlem obrony organizmu przed i w trakcie
      choroby.Mozna po Trilacu itp zachorowac,ale choroba trwa wtedy zwykle krocej,bo
      nasze dobre bakterie wygrywaja walke.Pozdrawiam,i polecam zakup tego lub
      odpowiednika z 4 roznymi bakteriami.
      • kama1978k Re: Trilac przed wyjazdem 10.07.07, 10:47
        Potwierdzam. Podawałam Trilac mojemu 1,5 roczniakowi - zaczęłam 2 tyg przed
        wyjazdem i podawałam przez cały pobyt. Synek co prawda dostał lekkich
        niestrawności po powrocie ale rzecztywiście była to jednodniowa niedyspozycja.
        Cały pobyt beez problemu. Pozdrawiam
    • drimgerl Re: Trilac przed wyjazdem 10.07.07, 10:51
      a może to być jakiś inny probiotyk?
      • Gość: ania w. Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.07, 11:07
        nie mam pojęcia co jest przyczyną zatruć w Turcji (oprócz zbiorowych zatruć w
        hotelu - o takowych czytałam na forum)- byłam 6 razy (3 razy z dzieckiem)i nikt
        z mojego otoczenia nie chorował (jadłam i w hotelu i różnych przygodnych
        knajpkach (np.Kapadaocja)- myślę,że są to sporadyczne przypadki),a Turcja nie
        jest krajem do którego należy się specjalnie przygotować (ja biorę zawsze
        nifuroksazyd - odpukać nie używałam). Myślę,że branie czegokolwiek jest
        całkowicie na wyrost (nie uzasadnione)
        • Gość: gosia Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.eranet.pl 10.07.07, 11:24
          Przede wszystkim inna flora bakteryjna i inna kuchnia wystarczą osobom o wrażliwych żołądkach, by
          chorowały.
    • Gość: gosia Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.eranet.pl 10.07.07, 11:02
      Właśnie rozmawiałam z farmaceutką. Podobno nie zaszkodzi, ale i nie pomoże - jak ktoś ma zachorować,
      to i tak zachoruje. Przed wyjazdem można pobrać trochę, ale zabrać ze sobą się nie da, bo to trzeba
      trzymać w lodówce (w temp. od 2 do 8 stopni). Ja lecę jutro i zabieram smectę jak zawsze.
      • Gość: magda30081 Re: Trilac przed wyjazdem IP: 80.48.238.* 10.07.07, 12:44
        polecam probiolak. zaczynam brać tydzień przed wyjazdem i w trakcie pobytu.
        taką kurację robie przed każdym wyjazdem, bo niestety mam przewrażliwiony układ
        pokarmowy :/
    • sinistra80 Warto 10.07.07, 12:51
      I nie musi być akurat Trilac. Na miesiąc przed i w trakcie pobytu.
      Dzięki temu nie chorowałam ani w Tunezji ani w Turcji.

Natomiast ostrzegam alergików pokarmowych- reakcje mogą być bardzo ostre. Spory
      zapas wapna z kwercetyną i loperamid wskazany.
      • kama1978k Trilac nie musi byc przechowywany w lodówce 10.07.07, 13:26
        Preparaty o podobnym składzie np Lakcid czy Lakcidofil tak ale Trilac nie .
        Pozdrawiam
        • Gość: aaa Re: Trilac nie musi byc przechowywany w lodówce IP: 195.205.202.* 11.07.07, 00:07
          Lakcid, lacidofil i trilac to właściwie to samo. Trilac jest najwygodniejczy bo
          działa tak samo ,a nie wymaga lodówki jak tamte dwa. Stary sposób aptekarzy mówi:
          12węgli dla dorosłego rozpuścić w 1/2 szklanki wody .Dla dziecka 6.Działa.
          • Gość: gosia Re: nowy Trilac MUSI byc przechowywany w lodówce IP: *.eranet.pl 11.07.07, 09:51
            Upewnijcie się, co z tym Trilaciem. Podobno te starsze faktycznie nie wymagają lodówki, ale producent
            zmienił formułę i teraz te nowe muszą być przechowywane w lodówce. Zresztą zawsze jest to zaznaczone
            na opakowaniu, przeczytajcie, zanim zabierzecie do gorącej Turcji i się okaże, że trzeba będzie wyrzucić.
    • Gość: joanna Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.vlan227.dengo.lubman.net.pl 11.07.07, 10:59
      Trilac czy inny probiotyk na pewno pomaga. Ale jak jesteś delikates to jednak
      dopaść cię coś może. Wjeżdżałam z Polski bardzo przemęczona i na zmianę flory i
      inną kuchnię zareagowałam fatalnie. Polski nifuroksazyd w ilości 4 tabletki
      naraz i po 6 godz. znowu 4 - nie zadziałał. Pomogły dopiero leki tureckie
      zaordynowane przez sympatycznego lekarza tureckiego- wszystko w ramach
      ubezpieczenia. Dopadło tylko mnie w całym hotelu, czyli nie była to wina
      np.nieświeżego jedzenia. Hotel karmił wspaniale, a mnie w najgorszych chwilach
      do pokoju przynoszono ryż i inne dietetyczne dania. Po dwóch dniach wszystko
      przeszło. Ale uważam, ze wrażliwcy i małe dzieci powinni bardzo ostrożnie jeść.
      Życzę wszystkim miłego pobytu!
    • Gość: hugo Re: Trilac przed wyjazdem IP: *.elgrom.laz.digi.pl 12.07.07, 16:14
      Dziś w nocy wróciliśmy z wakacji w Side. Mieszkaliśmy w apartamencie i żywiliśmy się we własnym zakresie - jadaliśmy w restauracjach, fast-foodach, jedynie na wycieczkach serwowano jedzenie w formie szwedzkiego stołu. Nie mieliśmy żadnych kłopotów żołądkowych (ani nasz syn). Nie piliśmy jedynie wody z kranu - kupowaliśmy wodę w sklepach.Parę dni przed wylotem zaczęliśmy brać Trilac-tak profilaktycznie, ale gdzieś po tygodniu pobytu tabletki łykaliśmy już sporadycznie. Być może to uchroniło nas od zemsty sułtana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka