wmolus 27.01.08, 22:35 Ayaz Aqua w Gambert co Wiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaszaga Re: Ayaz Aqua 26.02.08, 09:26 chętnie teżbym sie czegośdowiedziala... nikt nie byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 13:05 My jedziemy pod koniec maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 07:59 My też wyjeżdżamy pod koniec maja - 29, wylot z Wrocławia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 29.04.08, 12:29 No to się spotkamy. My dokładnie wylatujemy w tym samym dniu i też z Wrocławia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromki33 Re: Ayaz Aqua IP: 88.247.209.* 29.04.08, 14:28 czesc ja wlasnie jestem w Ayaz Aqua na krotkim pobycie. Hotel naprawde bardzo fajny, basen duzy, brodzik dla dzieci. pokoje czyste, fajnie urzadzone. polozenie hotelu bardzo dogodne. blisko centrum bgumbet. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 20:38 To super to słyszeć. Trezba na coś szczególnie się przygotować i zadbać przed wyjazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 08:24 Czy w pokojach są lodówki? Wiem że w tych apartamentach są aneksy kuchenne i mają lodówkę, jednak my będziemy w zwykłym pokoju z dostawką. Jest mini barek więc może jest szansa na lodówkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 30.04.08, 12:50 Z jak małym dzieckiem jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 16.05.08, 11:13 www.youtube.com/watch?v=aC-SGdXQqHI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Ayaz Aqua IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.08, 12:31 NIEDAWNO WRÓCIŁAM Z TURCJI.BYŁMA W HOTELU AYAZ AQUA I NARZEKAC NIE MOGE.BYŁO BARDZO FAJNIE.JEDZONKO DOBRE ,OBSŁUGA BARDZO DOBRA ,W POKOJACH CZYSTO.W POKOJU MALY ANEKS KUCHENNY Z LODOWKA.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 12:41 Napisz cos wiecej bo jutro tam wylatuje. Czy zmieniaja czesto reczniki, jak wyglada przystosowanie dla dzieci malych- czy są foteliki w restauracji itp. Napisz na co zwocic uwage, gdzie lepiej sie zakwaterowac? - na pietrze czy parterze. Dzieki za odpowiedz.Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Ayaz Aqua IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.08, 14:07 CZYSTE RECZNIKI SA PRZYNOSZONE KAZDEGO DNIA.Z TEGO CO ZAUWAŻYŁAM FOTELIKI DLA MAŁYCH DZIECI SĄ.MY MIESZKALISMY NA PIERWSZYM PIETRZE I MYŚLE ,ZE BYLO NAJBARDZIEJ OPTYMALNIE :)) oBSŁUGA HOTELOWA NAPRWDĘ BARDZO SIĘ STARA,KELNERZY PRACOWICI JAK MRÓWECZKI, BIEGAJA CAŁY CZAS PRZY GOŚCIACH,ZEBY KAZDY BYŁ ZADOWOLONY I NICZEGO MU NIE BRAKOWAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:10 Dziękuję za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie z jakiego biura podróży lecieliście i czy w pokojach jest czajnik bezprzewodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Ayaz Aqua IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.08, 14:22 MY LECIELIŚMY Z ITAKA,WSZYTSKO BYŁO W JAK NAJLEPSZYM PORZADKU JESLI CHODZI O ORGANIZACJE.W POKOJU CZAJNIKA NIE BYLO,BYC MOZE JESLI POPROSISZ KOGOS Z OBSŁUGI TO PROBLEMU NIE BEDZIE,ALE NA STOŁÓWCE WODA PRZGOTOWANA JEST CAŁY CZAS DOSTEPNA,PODOBNIE JAK NAPOJE, KAWA HERBATA ITP.PODCZAS MOJEGO POBYTU BYŁA PANI Z MAŁYM DZIECKIEM I NIE SKARZYŁA SIE, WIEC CHYBA NIE POWINNAS SIE MARTWIC.ZYCZE MIŁEGO POBYTU.CHETNIE BYM TAM WROCIŁA :)) POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:31 Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Jadę z rocznym synkiem dlatego te obawy ;) też z ITAKI. Mamy zamiar dobrze się bawić i wypoczywać. A jaka woda w morzu i w basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Ayaz Aqua IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.05.08, 07:21 Z temeperaturą wody nie jest źle,napewno nie jest tak zimno jak w naszym Bałtyku brrr .Powiem tak: moja 10letnia córka non stop siedziała w wodzie i nie mówiła ,ze jej zimno :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miramis Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:31 Ja wyjeżdzam 3.07 i przeczytawszy te opinie, aż się doczekać nie mogę ^^ Mam nadzieje, że będzie cudownie :D Woda w lipcu napewno będzie ciepła, o to sięnie martwię, ale mam pytanie: Jak wygladają łazienki? Jest przyzwoicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ayaz Aqua IP: *.centertel.pl 03.06.08, 12:19 Z tą czystością to tak różnie bywa w łazience sa suszarki i wanna z dziwnym prysznicem typy deszczownica tylko z lekka pordzewiałym obsługa w restauracji jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piśka Re: Ayaz Aqua IP: *.arch.pw.edu.pl 10.06.08, 14:57 OO my też wylatujemy 3.07. z Wawy, do tego hotelu. napewno się spotkamy. jedziemy z Wezyrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miramis Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 19:18 Ale super! Ile macie lat? W ile osób jedziecie? My jedziemy z Itaką :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubi Re: Ayaz Aqua IP: *.telsat.wroc.pl 09.06.08, 22:45 jak wygląda plaża? piasek, kamienie? szeroko, wąsko? daleko, blisko? itp. itd. .... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ayaz Aqua IP: *.centertel.pl 12.06.08, 12:01 Plaża jest w odległości 100m może bliżej dość szeroka piaszczysto żwirowa w maju chłopaki z barków wybierali kamienie, na plaży są leżaki i molo należące do barów a więc wypada coś zamawiać ceny w normie Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua 12.06.08, 15:11 a czy jest tam miejsce do gry w siatkówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua 12.06.08, 15:23 Wybiera się może ktoś do tego hotelu w terminie od 19.06 do 03.07, wylot W-wa , Itaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek K Re: Ayaz Aqua IP: *.homenett.pl 13.06.08, 07:47 Wybieramy sie tam z Zoną 19.06 na 2 tyg. Na pewno sie spotkamy;) Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua 15.06.08, 19:18 My też jedziemy we dwójkę, tzn. ja z moim "niemężem" :) Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 23:00 my wylatujemy 26.06 z Wawy z 2 chłopakami ( 10, 7 lat) moze ktoś jeszcze leci w tym terminie?? Pozdrowionka Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:31 Właśnie wrociłam. Odpowiem na pytania. Ogólnie nie było najgorzej ale napewno nie jest to hotel 4*, ja bym dała co najwyzej 2. Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua 16.06.08, 14:42 Dlaczego az taka kiepska ocena? Lecę tam we czwartek i chętnie dowiem sie jak najwięcej. Słyszałam o kradzieżach w pokojach, czy to prawda? Jesli tak to co kradnę, pieniądze czy tez sprzęt typu aparat foto, komórka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:13 SPOKOJNIE!Wcale nie kradną, ja miałam wszystko pozostawiane na wierzchu i nic nie zginęło. Zostawiliśmy napiwek na łóżku to też nie wzieli. Dziewczyny którym "niby" ukradli 30 euro moim zdaniem przesadziły. Pewnie gdzieś same zgubiły a od razu zwalili na sprzątaczy. W Turcji bardziej prawdopodobne jest że to Polak Cię okradnie niż Turek. Wierz mi. Co do słabej ocny hotelu to jesteśmy rozczarowani m.in. zapleczem restauracji i baru, oraz plażą. Ogólnie brudne naczynia, o czystości stołu nie wspomnę. Alkohol oszukany. Przez przypadek sama widziałam jak rozcieńczają wódkę z woda pół na pół. Barmani żałośni, jakby to oni byli tam panami. W pierwszym tygodniu byli super kelnerzy i barmani jednak odeszli bo nie podobał im się hotel itp. Plaża mała, wcale nie należy do hotelu. Wchodząc na nią nie możesz wnosić picia czy jedzenia tylko zakupić w barze będącym przy plaży. Ogólnie brudno, na brzegu kilka razy znalazłam szkło. Na dnie widać puszki, śmieci itp. Mało miejsca do pływania. Plaża zmusi Cię do opalania przy basenie. Pokoje ładne, czyste, ręczniki zmieniane codziennie. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:20 Nie martw się nie jest żle. Ja odpoczełam i podobało mi się. Mam tylko żal do Itaki że zakwalifikowała ten hotel do 4 gwiazdkowego. Uwierz mi że byłam w 3* o standarcie znacznie wyższym niż Ayaz Aqua. Cieszę się że wykupiłam wczasy w ofercie last minute bo gdyby miała dać ponad 2 tys. za osobę to bym się wkurzyła. W sezonie życzą sobie za ten hotel ok 3,5 tys. - ŻAŁOSNE! Jedź i baw się dobrze. Udanego wypoczynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piśka Re: Ayaz Aqua-plaża IP: *.arch.pw.edu.pl 17.06.08, 09:50 A czy jest możliwość skorzystania z plaży w innym miejscu? np czy jest jakaś odludna plaża, na uboczu? czy całe nabrzeże jest podzielone między hotelami? I jeszcze jedno pytanie: czy jest wzdłuż plaży promenada, na wieczorne romantyczne spacery ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua-plaża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:45 Plaża hotelu Ayaz mieści się w innej zatoczce niż plaże w miejscowości Gumbet. Dlatego jest mała i nieciekawa. Promenada jest i to sliczna ale musicie z hotelu kierować się do miasta i póżniej skręcić w strone morza. Odludnej plaży na uboczu nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua-plaża IP: 212.160.104.* 17.06.08, 15:13 Niekoniecznie musisz iść do miasta. Wystarczy wyjść z hotelu w kierunku morza i na plaży skręcić w lewo. Przez chwilę idzie się po piasku lub posadzkach nadbrzeżnych kafejek (50-100m), a potem jest promenada. Przyjemnie - wiem bo często spacerowałem z dzieckiem w wózku ;-). Polecam "promenadę spacerową" hotelu WoW (na plaży skręcamy w prawo). Co prawda czasami urzedujący strażnik nie wpuszcza, ale jak się idzie na pewniaka to nie ma problemu. Warto wejść pod górkę - super widok. Ogólnie ja bardzo miło wspominam pobyt w Ayaz Aqua. Familijna i kameralna atmosfera małego hoteliku udziela się wszystkim. Przyjazna obsługa, super basen, jadalnia na świeżym powietrzu - nam się podobało. Zgadzam się jednak z Kamilą - to nie jest hotel na 4* - ale 2 to chyba też za nisko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua 17.06.08, 12:28 Dzięki za informacje. Mam jeszcze pytanie o wycieczki. Czy korzystaliscie z jakichś, możesz coś polecić? Może jakieś sprawdzone miejscowe biuro? Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:43 Biur podróży masz pełno. I tak naprawde nieważne z którego jedziesz bo później i tak wszyscy są ląduja w jednym autokarze ;). My korzystaliśmy z biura w którym pracuje Polka p. Dorota. Przed wejściem wisi tabliczka MÓWIMY PO POLSKU. Napewno zauważycie. My pojechaliśmy do Efezu, Pamukale. Warto wybrac się tez na Boat trip super rejsik łajbą po 5 zatoczkach, pływanie w morzu, nurkowanie, opalanie itp. co kto woli a nie kosztuje drogo bo 10 euro za 6 godz. z obiadem i małym podwieczorkiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 17.06.08, 15:16 Ja polecam jeszcze aquapark - szczególnie z dziećmi. Super ślizgawki. Cena w biurze niższa niż na miejscu. Oczywiście można też spróbować łaźni tureckiej - niezapomniane przeżycie ;-). Warto w mieście, a nie z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek k. Re: Ayaz Aqua IP: *.homenett.pl 17.06.08, 16:09 A jaka brać gotówkę? Dolary czy euro? Czy można gdzieś tam poplywac na deskach windsurfingowych? Wyjeżdżam już w czwartek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miramis Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 19:36 Z plażami jest aż tak źle? Eh...Bylam już kilka razy w Turcji i ani razu nie spotkałam się z brudną plażą... A ile kosztują odwiedziny w wodnym parku? Jest daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 18.06.08, 12:56 Aquapark z biura to cena 20-25 YTL. Na miejscu 33YTL za osobę dorosła. Dzieci do lat 3 za free. Dojazd darmowy z miasta busami. Co do plaży: może nie jest brudna ale nie aż tak atrakcyjna. Moim zdaniem plaża jak i woda czystsza niż w Side. Koło hotelu WoW jest mini rafa i fajnie można ponurkować z rurką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okor77 Re: Ayaz Aqua IP: *.centertel.pl 17.06.08, 21:52 Wybieramy się do Ayaz Aqua 26.06, proszę napisz jak znaleźć to biuro gdzie pracuje p. Dorota i jakie sa ceny za wycieczki do Efezu i Pamukale i czy można popłynąć na Kos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 07:35 Jednodniowa wycieczka do Efezu czy Pamukale kosztuje 24 euro. Ale warto kupić dwudniową wycieczkę: pierwszego dnia Ezez i w drugi dzień Pamukale za 48 euro. Z noclegiem i wyżywieniem w cenie. My biliśmy z niej zadowoleni. Kos i Rodos nie pamiętam za ile były ale organizowano.Trudno napisać gdzie dokładnie znajduje się biuro ale znajdziecie je napewno. Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń. Gumbet jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Ayaz Aqua IP: 88.242.63.* 21.06.08, 12:28 dzien dobry!pani dorota pracuje w biurze o nazwie kls voyages jest w samym centrum gumbet okolo 700 metrow od ayaz aqua.obok hotelu o nazwie baba a naprzeciwko biura jest duzy supermarket.na zewnatrz biura jest duzy napis mowimy po polsku pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Ayaz Aqua IP: 88.242.63.* 21.06.08, 12:29 ceny do efezu u pani doroty to 23 euro.na kos 28 euro mozliwosc codziennie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaszaga Re: Ayaz Aqua 18.06.08, 13:06 ja korzystałam z usług biura indiana travel (czy coś podobnie) - pierwsze biuro po prawej stronie idąc od hotelu do centrum miasta (sprzedawca Fadir - mówi po angielsku). Za efez, dalyan płaciliśmy po 45 euro za 2 osoby (dzieci do 6 lat gratis) plus do każdej z tych wycieczek dostaliśmy gratisy w postaci - do efezu wycieczka do wioski tureckiej, a do dalyanu łażnię turecką, kos kosztował 28 euro od osoby (to jest cena wszystkich biur). jedynym minusem tych wycieczek było moim zdaniem zajeżdzanie za każdym razem do jakiegoś miesca handlu tj. centrum złota, dywanów, ceramiki itp - ale co kto lubi. podobno jednak Ci, co korzystali z wycieczek Itaki mieli zapewnione te same "przyjemności". poza tym wszystko było ok. pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Ayaz Aqua IP: *.homenett.pl 18.06.08, 07:48 Jaka brać gotówkę? Dolary czy euro? Czy można gdzieś tam poplywac na deskach windsurfingowych? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 08:59 My mieliśmy i euro i dolary. Bez różnicy i tak najlepiej na miejscu wymienic na liry tureckie. Na desce mozna popływać tylko gorzej z wiatrem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ayaz Aqua IP: 212.160.104.* 18.06.08, 12:59 Wymieniać oczywiście w mieście. O dziwo kurs w Gumbet jest lepszy niz w Bodrum. Bardzo często wymieniają w biurach sprzedających wycieczki. Kurs ok. 1,8-1,9 YTL za 1 EUR. W hotelu 1,7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okor77 Re: Ayaz Aqua-plaża IP: *.centertel.pl 18.06.08, 22:41 Mam jeszcze jedno pytanie czy jest hotelowa plaża z jakimś barem i jak z leżakami na plaży czy nie trzeba zajmować ich skoro świt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua-plaża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 07:27 Plaża jest, jednak nie jest to plaża hotelowa tylko plaża z której m.in. może korzystać Ayaz Aqua. Prawdopodobnie właściciel plaży jest właścicielem baru w którym możesz zakupić co zachcesz: jedzenie i picie. Na plażę nie wolno wnosić własnego picia czy jedzenia. Z wolnymi leżakami nie będzie problemu bo jak my bylismy to były pozajmowane tylko te leżaki w pierwszym rzędzie przy morzu (o ile wogóle były zajęte). Ludzie raczej nie lubia tej plaży pewnie stad tyle wolnych miejsc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miramis Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:06 A jedzenie? W ofercie było napisane, że jest śniadanie, obiad i kolacja. Byłam już kilka razy w Turcji i nigdy nie spotkałam się, żeby podawano obiad. A może jest to tylko niewielki poczęstunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 08:16 Niewielki??? O godz. 13 do 15 był normalny obiad. Ryż, Ćwiartki podsmażanych ziemniaczków, kasza a do tego zawsze do wyboru mięsko drobiowe, wołowina, ryba (smażone, gotowane, grillowane). Zapiekane warzywa i oczywiście ciasta- przepyszne. Dziwię się że będąc kikla razy w Turcji nie spotkałaś się z obiadem. Ja też byłam nie pierwszy raz w Turcji i zawsze przy wersji all inclusive był podawany obiad. Jedzenie jest przepyszne o czy mogą świadczyć moje 4 kilogramy do przodu po przyjeżdzie do Polski ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: 217.97.145.* 30.06.08, 12:09 Wybieramy się do tego hotelu 10 lipca. Mam pytanie odnośnie plaży, czy rzeczywiście jest brudna, wąska i wogóle I na jakim poziomie jest wersja all. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
anitjon Re: Ayaz Aqua - jedzenie 04.07.08, 14:29 Niestety tak, plaża przy hotelu jest beznadziejna. Wąska, pozapychana leżakami, miejsca do pływania mało bo z jednej strony jest pomost a z drugiej jest oddzielona sznurkiem z bojami. Poza tym w pobliżu wodują statki. ale my chodzilismy kawałek dalej w lewo, do drugiej zatoczki, przy knajpce Mariachi(rózowe materace, żółte parasole)tam była o wiele lepsza plaża,piaseczek, wiecej miejsca i nikt nie zmuszał do kupowania czegokolwiek. Co do wersji all to alkohole oczywiscie rozcieńczane, do wyboru miejscowe trunki: raki, wodka i gin oraz piwo i wino wytrawne.Jedzenie moze być, chociaz sniadania sa tak monotonne, że na gotowane jajko dlugo jeszcze nie spojrzę. Ale tak jest we wszystkich krajach arabskich. Podsumowując, wszyscy po przyjeździe przezywaja szok i lekkie rozczarowanie hotelem, ale to mija po paru dniach i cieszysz się z tego co masz. Najlepszy w hotelu jest basen. Aha, tak a propos standardu hotelu, na końcu basenu za budynkiem głównym, tuz przy basenie jest klatka z kurami, jak kto lubi może pokarmić :) 4* - nieźle co? Najlepszy w hotelu jest basen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljot13 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 10:39 Nasz wyjazd miał miejsce na przełomie czerwca i lipca 2008. Pierwsze wrażenie po przybyciu do Turcji-takie sobie. Nieporządek, wszędzie pełno śmieci,no ale chyba tak tam już jest. Sam hotel w sumie niepozorny. Na dzień dobry problemy w recepcji, gdzie mało kumaty ale bardzo zarozumiały Turek popisywał się swoją erudycją i znajomością j. polskiego oraz tym, że jego dziewczyna jest Polką...prawnikiem...zamiast wziąć się do pracy...po prostu ma dwa tempa pracy: wolne i bardzo wolne...wypisanie dwóch kartek meldunkowych trwało w nieskończoność...ponieważ mieliśmy opóźniony lot o ponad 2 godziny, o posiłku mogliśmy tylko pomarzyć...zostały jakieś ochłapy, nic więcej. Zapewniana w ofercie Itaki opieka rezydenta w naszym przypadku to fikcja. Nikt z rezydentów nas nie odbierał z lotniska, była tylko jakaś nieśmiała pilotka, która zostawiła nas w hotelu i tyle...Po przebrnięciu recepcji otrzymaliśmy pokoje. Nam przypadły na I pietrze od strony recepcji. Pierwsze wrażenie w miarę pozytywne, ale...właśnie..dostawka tak jak pisali poprzednicy, jakieś nieporozumienie..rozkładany klekot na którym każdy, kto ma więcej niż 120 cm musi spać w poprzek...dwa dosunięte do siebie łóżka,nie ma co oczekiwać wielkiego komfortu spania na nich...łazienka hmm..niestety bez jakiejkolwiek wentylacji, trzeba przyzwyczaić się do prysznica wystającego gdzieś spod sufitu, wanna przesłonięta do połowy zastawką, kapitalnie utrudniającą dostęp do kranu-aby go odkręcić praktycznie trzeba wejść do wanny..na podłodze stara wyświechtana mata..ale czyste ręczniki,wmontowana na stałe suszarka do włosów...balkon z widokiem na basen, dwa połamane krzesełka plastikowe i stół, z odpadającymi nogami, przykryty brudną, poplamioną ścierą imitującą obrus...Pokoje sprzątane codziennie, wymiana pościeli jeśli się zabrudziła- bez problemu, wymiana ręczników też bez problemu, praktycznie codziennie. Niestety w naszym pokoju cały czas śmierdziało ze zlewu znajdującego się przy wejściu do pokoju. Każde piętro ma swego sprzątacza, są to mieszkańcy Kurdystanu, a ci jak wiadomo są raczej udawaczami niż pracusiami. Trzeba zwracać uwagę na to jak sprzątają...to co leży na podłodze oznacza, że jest do wyrzucenia..lubią myć podłogę tylko w tym miejscu, gdzie się zabrudziła. No i napiwki..przynajmniej co drugi dzień warto zostawić na stoliku jakiś grosz...to wręcz konieczność.. w pokojach klimatyzacja,na szczęście w cenie..sterowana pilotem indywidualnie...jeśli chodzi o kuchnię to na szczęście jest catering, posiłki dowożone z zewnątrz, ale aby je zjeść należy najpierw-odnaleźć czysty talerz- a to jest już sztuką, bo hotel nie ma żadnej zmywarki, wszystko jest myte i wycierane ręcznie...mycie jest pobieżne i talerze są po prostu brudne, utłuszczone i warto zerknąć jaki się wzięło...na zaplecze proponuję nie zerkać...strawienie posiłku stanie się bowiem mało możliwe...boneta, w której znajdują się sałatki, sery, po prostu od nowości nie myta, pokryta warstwą tłustego brudu..sztućce często brudne,plastikowe kubki hmm... po prostu lepiej nie wnikać w szczegóły...uważać na szklanki w których podawane są drinki, piwo, napoje...urozmaicenie obiadów było przez pierwszy tydzień, potem..niestety kpina...makaron , ryż i jajka na twardo..obsługa niewydolna logistycznie, szczególnie, gdy organizowano dania grilowe...kolejka nie miała końca...jak się ktoś spóźnił na początek obiadu mógł mieć problem z tym aby się posilić...nie brakowało za to słodkich deserów, ciast, ciasteczek, ...z owocami, ich jakością bywało różnie...niestety ale poprzez całkowite olewatorstwo naszych rezydentów było jak było. Widziałem jak francuska rezydentka sprawdzała jakość posiłków i po jej interwencji nastąpiła znacząca poprawa. Polscy rezydenci pojawiają się tylko aby wyłudzić pieniądze od nowych przybyszy za tzw. wycieczki fakultatywne...normalne oszustwo..nie dawać się naciągać... Obsługa na sali bardzo przyjaźnie nastawiona, miła i sprawiająca , że te niedoskonałości gdzieś umykają. Naprawdę chłopcy się starają ( nie pracują tam żadne kobiety ). Jakość drinków pozostawia wiele do życzenia. Basen - jest opiekun, który codziennie wieczorem sypie sobie znane środki do odkażania, w razie potrzeby czyści zawartość, woda wymieniana była kilkakrotnie. Jest 40 cm brodzik dla dzieci, basen ma różną głębokość od 120 cm -170 cm. Od strony recepcji, przy basenie atrakcja, o której żaden katalog Itaki nie wspomina....śmierdzący kurnik w którym odpoczywa sobie chyba 6 kur, pewnie właściciela. Idealnie na wprost basenu,2 metry od niego..wokół tego miejsca, niezagospodarowana i brudna część,z połamanymi wokół brzegu basenu plastikowymi krateczkami, które łamią się pod stopą..można nieźle wyrżnąć...animacje to pic na wodę...owszem zorganizowano nam dwukrotnie pokazy tańca brazylijskiego, noc turecką..i to wszystko...muzyka beznadziejna, ale można jeśli ktoś ma wrzucić coś naszego..obsługa nie odmówi...no i pojawia się tam wielbiciel Presleya...jeden z kelnerów z obsługi...wtedy mamy troszkę weselej.. Po kilku dniach można zauważyć, że hotele wokół maja lepszy standard...Itaka mówi , ze Ayaz ma 4 gwiazdki ale to oszustwo...Ayaz ma 3 gwiazdki..Jedzenie podawane jest na drewnianych stołach, które są wycierane wszystkie tą samą brudną szmatą...ale tam tak jest...inne hotele zapewniają czyste białe obrusy ten niestety nie...białe obrusy i extra zastawę mają właściciele, którzy zasiadają co kilka dni opychając się do syta na oczach turystów..i to nie ze wspólnego kotła...o 23.00 następowała "cisza nocna" czyli bar się zmykał i...pa pa..koniec z All Inclusive...po sąsiedzku, w hotelu obok bar był dostępny do 2.00..tu niestety finish o 23.00 ..Plaża bliziutko, leżaki niby darmo ale trzeba coś kupić w restauracji na plaży, do czego upierdliwie namawiają panowie z obsługi...plaża wąziutka, troszkę piasku potem kamienie...woda czysta i naprawdę mocno słona :) Wg mojej oceny Itaka a za jej przykładem biura podróży kłamią w żywe oczy, oszukują klientów. Jak gdzieś przeczytałem, "od hotelu niby 4 gwiazdkowego trzeba wymagać naprawdę wiele więcej.Nie można siedzieć cicho i nie zwracać uwagi na takie rzeczy, bo płacimy duże pieniądze i z jakiej racji ktoś ma nas oszukiwać?" Dla rodzin z dziećmi- trochę gryzą komary, tzw.plac zabaw to po prostu kpina i nieporozumienie.. no i warto zważać na maluchy aby podczas posiłku nie "wskoczyły" do wody...niektóre stoliki stoją tuż przy basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: Ayaz Aqua - jedzenie 16.07.08, 17:30 Czyli Itaka sprzedała towar którego nie miała to jest oszzustwo i kwalifikuje się do sądu.łożyliście reklamację jako pismo przedsądowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquito1 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:40 Wybieram się wraz z rodzinką do tego hotelu od 30.07 do 14.08 - przeczytałem komentarze i mam mieszane uczucia, to w końcu jak tam jest ? Niektórzy nie widza obiadów inni przytyli 4 kg i mówią, że jedzenie jest świetne ? Jedni piszą, że pokoje czyste inni, że nie ? W sumie nie mam zbyt wielkich oczekiwań, bo zapłaciłem relatywnie niewielkie pieniądze, ale nie chciałbym trafić na kompletną kichę. Myślałem, że więcej się dowiem na tym portalu przed wyjazdem, a tu widze kosmiczną rozbieżnośc opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilsko77 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 08:48 Jedzonko jest wyśmienite i nie można narzekać. Co prawda na obiad czy kolacje lepiej przyjść punktualnie bo po godzinie niektórych potraw może już zabraknąć. Ja miałam pokój na 2 piętrze i codziennie był czysty, w łazience też było czysto. Przykry zapach z łazienki był od maty przed wanna. Ja po drugim dniu wystawiłam matę na balkon i po przykrym zapachu nie było śladu. Ja bawiłam się nieźle. Zapłaciłam niewielkie pieniądze w porównaniu z cenami katalogowymi.Pewnie stąd moje mniejsze rozczarowanie. Płacąc pełna kwotę też bym oczekiwała większej wygody. Na stołówce musisz zwracać uwagę kelnerom o brudne sztućce czy talerze, aż załapią ;) Dlatego jedź i wypoczywaj. Baw się dobrze i pozdrów szefa stołówki (my go nazwaliśmy Andy Garcia bo jest do niego troche podobny). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquito1 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:34 Dzięki za słowa otuchy, też myślę, że sobie jakos poradzę, a że humor raczej mi dopisuje to byle drobiazgi mi go nie zepsują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljot Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.stk.vectranet.pl 20.07.08, 11:36 paquito 1 - kompletna kicha to nie jest z całą pewnością...zresztą pojedziesz..zobaczysz..na posiłki idź punktualnie,uważaj co bierzesz do ręki..płać dodatkowo za sprzątanie..:) i nie miej pretensji do Itaki, że zapłaciłeś za 4 gwiazdki z dostałeś 3...w końcu kasa nie jest ważna prawda?...;) ..a tu masz opis prawdziwy: www.holidaywatchdog.com/2817-Gumbet-Ayaz_Aqua_Apartments-Holiday-Review.html a już bez sarkazmu, najfajniejszy jest basen.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszka Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 09:56 Ja też byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca. Jesteśmy razem z mężem bardzo rozczarowani. Złożyliśmy do ITAKI reklamację, narazie nie mamy odpowiedzi. Ciekawa jestem jaka ona będzie.Hotel naprawdę nie zasługuje nawet na te 3 gwiazdki . Rezydentka na miejscu na moje pytanie: dlaczego oszukujecie klientów podając w katalogu że hotel jest 4 gwiazdkowy powiedziała, że to są gwiazdki przyznane przez Itakę , tak jak inne biura przyznają słoniki, słoneczka to Itaka na swoje nieszczęście przyznaje gwiazdki. Jak wróciłam zadzwoniłam na infolinię do Itaki i spytałam o kategorię tego gotelu. Powiedziano mi że 4 gwiazdki , potwierdzone przez hotel. Wysłałam reklamację i załączyłam zdjęcia , które zrobiłam na miejscu. Naprawdę super zdjęcia , szczególnie z łazienki- pokazuję standart tego ich **** hotelu. Naprawdę żenada. Oszukują ludzi bez żadnych skrupułów.Jeden wielki syf. Koło baru tak śmierdziało że nie można było wytrzymać. Kelner nakładał ręką lód do szklanki. Talerze brudne, cudem żeśmy się nie pochorowali.Najbardziej mnie denerwowało jak właściciele hotelu urządzali sobie przyjęcia na forum wszystkich turystów. Mieli pięknie nakryte stoły, zastawę porządną , jedzenie ładnie podane, a my jak chołota przy klejących się z brudu stolikach drewnianych.... Szkoda słów.Nie poleciłabym tego hotelu nikomu.Ja zapłaciłam za 2 os dorosłe + dziecko - 7 150 zł i jestem bardzo rozczarowana i wkurzona, bo za te pieniądze można naprawdę lepiej spędzić wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquito1 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:15 I tak klamka zapadła - teraz się nie wycofam - przyjadę, to opiszę swoje wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquıto1 Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: 88.249.224.* 06.08.08, 08:22 Ludzıe, nıe wıem dlaczego straszycıe ınnych bez sensu. Wlasnıe jestem w Ayaz Aqua - jedzenıe bez zarzutu, pokoje czyste ı nıe smıerdzace, obsluga naprawde mıla. Jedyne do czego moge sıe przyczepıc to brak anımacjı, wıeczorem nıc tu sıe nıe dzıeje. Moze hotel nıe jest na 4 gwıazdkı, ale jest naprawde OK. Nıgdy nıe chodzılem tu glodny. Basen wspanıaly. Plaza dosc czysta, ale kamıenıe sa na dnıe. Jednak mozna ısc troche dalej w prawo ı jest ladnıejsza. Wıele rzeczy mogloby moze wygladac lepıej, ale na pewno nıe wygladalo to tak zle jak w nıektorych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Ayaz Aqua - jedzenie IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 20:05 Witajcie, właśnie wróciłam z tego hotelu i uważam, że opinie na jego temat są krzywdzące. Jedzenie bez zarzutu, choć faktem jest, że hotel nie ma własnej kuchni, nie wpływa to jednak na jego jakość i ilość. Zdarzają się niedomyte naczynia ale atmosfera w hotelu i obsługa jest na tyle fajna,że człowiek przymyka na to oko. Basen i sam hotel wyglądają dokładnie jak w katalogu. Pokoje duże i czyste. Łazienki w naszej opinii też są w porządku (no, może poza zniszczonymi lustrami). Ponadto w każdym pokoju znajduje się lodówka. Znajomi narzekali na małą dostawkę, ale można w recepcji załatwić łózko polowe, jeśli ktoś sobie życzy. Plaża dosyć wąska ale takie już są w tym rejonie. My większość czasu spędzaliśmy przy basenie i było fantastycznie (trzeba jednak rano zarezerwować sobie leżaki, i na plaży i przy hotelu są bezpłatne). Jeśli chodzi o gwiazdki, przyznaje je Itaka, hotel na internecie podawany jest jako 3 gwiazdkowy, więc nie dajcie się zmylić. Ponadto polecam zabranie tabletek na biegunkę, większość z nas niestety chorowała. Osoby wybierające się z Itaką uczulam na niesympatycznych rezydentów, którzy nie robią nic poza sprzedażą drogich wycieczek. My korzystaliśmy z usług tureckiego biura podróży, w którym bez problemu dogadacie się po polsku - tego samego, o którym mowa poniżej (KLS Voyages w Gumbet). Wycieczki z przewodnikami z prawdziwego zdarzenia (a nie jak w Itace, rezydentka czytająca z kartki), klimatyzowane autokary i ceny w niektórych przypadkach połowę niższe, zdecydowanie przemawiają na jego korzyść. Uważajcie też proszę na lotnisku. My niestety zostaliśmy okradzeni. Po przylocie do Warszawy okazało się, że przy walizce brakuje kłódki. Po zegarku, który miałam w walizce pozostało jedynie pudełko. Uczulam więc bardzo. Oczywiście w Itace poinformowano nas, że o jakimkolwiek odszkodowaniu nie ma mowy, bo zawartość bagażu nie podlega ubezpieczeniu. Podsumowując, hotel warty polecania, biuro podróży niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ayaz Aqua IP: *.chello.pl 16.08.08, 12:00 a czy ktoś z Was leci tam może w terminie 21.08-04.09 ? Ja wybieram się tam z męzem wylot z Wrocławia... mamy nadzieje że nie będzie tak żle jak co niektorzy pisza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquito1 Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:51 Spokojnie, może nia ma rewelacji - bo na pewno nie są to 4 gwiazdki, ale nie jest żle. Ja wróciłem 14.08 - pokoje schludne i czyste - choć warto parę lira dać sprzątającemu, żeby się bardziej przykładał. Co do czystości w barze ( jadalni ) mogliby częściej czyścić stoliki, ale jak im się parę razy zwróci uwagę, to potem tego pilnują. Jedzenie obfite, chociaż pod koniec pory wydawania posiłków może czasem czegoś brakować - jednak zdarzyło się to chyba tylko raz i dotyczyło to nie głównego posiłku, ale tzw " przekąsek" między głównymi. Nie było większego problemu z czystością naczyń i sztućców - dwa razy miałem zastrzeżenia - ale tego typu problemy trzeba zgłaszać szefowi sali - Merendes ( Andy Garcia ) i załatwia je szybko i skutecznie. Tak jak wszyscy pisali - basen rewelacja - ale trzeba wstać w miarę wcześnie, żeby rzucić ręcznik na wybrane przez siebie leżaki ( ja polecam robić to przed pójściem spać). Klima indywidualna w pokojach działa OK, co prawda w pokoju mojej siostry obok była jakaś awaria, ale w jeden dzień naprawili. Wycieczki oczywiście nie przez Itakę - na mieście są duuuuużo tańsze, ale coś za coś - znajomi jechali całą drogę do Pammukale w wielkim ścisku, a do Efezu bez działającej klimy - Itaka jest droższa, ale trzyma poziom. Ja zapłaciłem trochę drożej za rejs statkiem po zatokach ( przez recepcję hotelową) - po 25 lira na osobę, ale za to chciałem mieć luz na statku ( niektóre są na 50 osób - nasz był na 20 ) ze względu na małe dziecko i zacienone miejse - w końcu to cały dzień, i byliśmy bardzo zadowoleni - polecam. Największy mankament to brak jakichkolwiek animacji dla dzieci przy basenie i animacji ogólnie ( dwa występy półgodzinne w tygodniu to raczej śmieszne ). Życie w hotelu zamiera po 24.00 - wtedy zamykają bar, ale jak ma się własne zaopatrzenie i siedzi dłużej nie protestują. Generalnie 23.00 - 24.00 - to dobra pora, żeby iść do barów i dyskotek na plaży lub w mieście - wtedy tam zaczyna się życie nocne - do plaży raptem 30 m. Polecam barki trochę oddalone od wejścia na plażę w lewa stronę - piwo potrafi być o połowę tańsze ( 5 Lira ) a wszystkie drinki po 8 . Jak traficie na fajne towarzystwo to zabawa w hotelu murowana - my przez pierwszy tydzień chodziliśmy wieczorkami na miasto, a w drugim jak grupa polska się mocno zintegrowała bardziej bawiliśmy się w hotelu ( czasem do 3 nad ranem) Niestety bar jest położony bardzo blisko pokojów trak więc z głośnością nie należy przesadzać. Z drugiej strony ja miałem pokoje na parterze ( polecam ) i moje dziecko zarówno w nocy jak i w dzień ( pomimo ludzi w basenie ) spało bez żadnego problemu - zamknięte drzwi i grube zasłony doskonale tłumią hałas. Jak będziecie na miejscu pozdrówcie ode mnie Bayrama ( chłopak z sali - czasem stoi za barem ) troszkę mówi po polsku i jest bardzo pomocny - jak powiecie, że od Piotra ( on nazywał mnie Achmet ) to będzie wiedział o kogo chodzi. Zreszta oni maja taka manię, że każdemu z gości nadają tureckie imię, o czym dowiedziałem się pod koniec pobytu - większość z nich słabiutko mówi po angielsku i to chyba po to, żeby się orientować. Generalnie wrażenia OK - pomimo paru zastrzeżeń - myślę, że wrócicie zadowoleni. Aha - ze sportów wodnych na plaży polecam FLY FISH - niesamowite doznania. Jak pójdziecie na plażę - drugi, albo trzeci barek po lewej ( żółte leżaki ) - oczywiście darmowe, ale trzeba coś zamawiać - to chłopak załatwi wam zniżkę na sporty wodne. Ja generalnie wracam zadowolony - i jeszcze jedna rada od mojej żony - nie przesadzajcie z wysokością filtrów do opalania - ja po kilku dniach zrezygnowałem z nich w ogóle, ona z początkowej 50 zeszła na koniec do 5, a byliśmy w okresie rekordowych upałów 42 w dzień i 36 w nocy - dopiero pod koniec spadły. Uważajcie też przy powrocie na ceny na lotnisku w Bodrum - są z kosmosu. Pozdrawiam i miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ayaz Aqua IP: *.chello.pl 19.08.08, 16:45 a jak kwestja ręczników na basenie? dają karty na ręczniki, dodatkowe ręczniki do pokoju czy też może z olski trzeba wieżć ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia.2 Re: Ayaz Aqua 20.08.08, 11:39 Wylatujemy 28.08 - 12.09 z Krakowa,wylayuje ktos moze w tym samym terminie?pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paquito1 Re: Ayaz Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 18:03 My mieliśmy własne, w pokojach są jakieś kąpielowe ale wszystkie w brązowym kolorze, więc powoduje to spore zamieszanie na basenie, dlatego urzywaliśmy własnych. Odpowiedz Link Zgłoś
abc.82 Re: Ayaz Aqua 12.09.08, 10:31 Witam, chciałabym dowiedzieć się czegoś wiecej o FLY FISH? Co to takiego? Wyjezdzam do Ayaz pod koniec wrzesnia z mezem i 4,5 letnim synem. Czy do hotelu przyjezdzaja rodziny z dziecmi? Odpowiedz Link Zgłoś