Dodaj do ulubionych

Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem

25.07.08, 16:21
Ponieważ sam wypytywałem, teraz, po powrocie chętnie udzielę
wszelkich informacji tym, którzy jeszcze się wybierają.
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 16:31
      Witam Cię serdecznie badzo Ci dziękuję że zechcesz podzielić się
      wrażeniami i inf.
      Bardzo jestem ciekawa wszystkiego,niewiem od czego zacząć.
      Ja lecę również ze Skanem, linie więc san expres - proszę o relacje.
      Jaki jest sam hotel z mapki wynika że jest położony na dużym terenie
      czy to złudzenie czy faktycznie wszędzie daleko, jak plaża czy można
      przesywać leżaki czy są muszelki syn pyta?
      Jeśli chodzi o menu to czy jest ok?
      Czy byłeś w Bodrum i odwiedziłeś targ-opłaca się coś kupić?
      Czy korzystałeś z wycieczek fakultatywnych mnie interesuje wyspa Kos
      i Rodos ile kosztuje? I oczywiście jeśli byłeś to proszę o opinię.
      Jeśli nasunie Ci się jeszcze coś ciekawego wartego do przekazania to
      bardzo proszę o relacje.
      Serdecznie Ci z góry dziękuję i pozdrawiam.

• Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 19:18

Więc kolejno - najpierw wrażenia ogólne, sa niestety skrajne. Byłem
        w turcji chyba z 7 razy i tyleż hoteli poznałem. Ten był
        zdecydowanie najdroższy (za 2 osoby dorosłe i 2 dzieci- pok.
        rodzinny - płaciłem - rezerwacja w styczniu - ponad 13 tys!)
        niestety nie najlepszy. Najpierw plusy:
        1.Dobre i urozmaicone (oczywiście jak na tureckie warunki) jedzenie.
        Dla dzieci pyszne owocowe herbatki p.w. w barze między relax pool a
        zjeżdżalniami, lody przez cały dzień w kafejce nad stołówką, duża
        ilośc dobrej jakości owoców.
        2.Bardzo miła obsługa personelu ( z wyjątkiem recepcji)
        3.Super miłe i b. lubiane przez dzieci Panie Ola i Ewa w mini
        klubie. Organizują One tak atrakcyjne zabawy, konkursy itp, że moje
        Panny (7 i 9 lat)trudno było wyciągnąc z klubu.
        4.Kompetentna i uczynna rezydentka - też p. Ewa.
        Minusy:
        1.Fatalne (nie do przyjęcia) warunki lokalowe, przynajmniej jeśli
        chodzi o pokoje rodzinne. "Mój" 1245 miał 2 pokoje jeden DUŻY ok.
        10,5 m. drugi ok.6 m! (Niedopuszczalne w kategorii 4+). Jedna szafa
        w korytarzu z 4 małymi półkami przktycznie uniemożliwiała rozsądne
        rozpakowanie rzeczy 4 osób, w małym pokoju zagrzybiona klimatyzacja,
        nie do użycia, nieprzyjemne zapachy z ubikacji!!! Miałem pewnie
        pecha, ale większe pokoje (numery od 3...)dla Scanowiczów,
        przynajmniej w pełni sezonu, są nieosiągalne.
        2. bardzo mała ilośc parasoli przy basenach. Jeśli nie wstanie się
        najpóźniej o 7 (lepiej o 6) można zapomnieć o wolnym miejscu. W
        dodatku trzeba siedzieć na zarezerwowanym miejscu do 8.00, bo przed
        8 dyżurny hotelowy zabierze ręczniki do recepcji. Z mojego pokoju
        miałem widok na relax pool i niektórzy już o 5 rezerwowali miejsca i
        spali na leżakach przez 3 godz. Nie wiem niestety jak to wygląda na
        plaży, ponoeważ mój pok. (to plus) był przy basenie, b. blisko mini
        klubu i zjeżdżalni, na plaże chodziliśmy ok. południa i wtedy można
        było znaleźć POJEDYŃCZE wolne miejsca. Na plaży jest nieporównanie
        więcej leżaków i parasoli, można je przestawiać, ale wszystkie są b.
        blisko siebie, więć przestawianie jest mocno ograniczone.
        3. Więcej minusów praktycznie nie ma (te dostatwecznie utrudniają
        pobyt). Wspomnę tu jednak o cenach wycieczek, które są horendalnie
        drogie w Scanie. Przykłady: atrakcyjna wycieczka do Dalyan (polecam)
        w Scanie 47 euro, w biurze tureckim 27. Wycieczka do Pamukale 50
        euro w biurze tureckim 2 dni z noclegiem i 3 posiłkami 50 euro,
        bazar w Turgutreis 15 do 9 itd. jeśli zna się angielski ( w
        przypadku bazaru to nieistotne) polecam biuro turecie po wyjściu z
        hotelu 50 metrów w prawo.
        Teraz odpowiedzi na konkretne pytania p. basi
        1.Lot Sun Express b. przyjemny i (przynajmniej w naszym przypadku)
        bez opóźnień.
        2.Odległości na terenie hotelu. Proszę spojrzeć na mapkę hotelu. Z
        pokoju 1245 do stołówki nieco ponad 300 m, do początku plaży poniżej
        200.
        3. Moje Panny znajdowały niewiele i niewielkie muszelki i to raczej
        w wodzie niż na plaży. Coś ciekawszego w czasie nurkowania (50 USD
        od osoby z treningiem i wypłynięciem z instruktorem - zanurzenie 6 m)
        ale praktycznie od 8 lat.
        4.Targ w Bodrum we wtorki - nie byłem. W sklepach ceny w/g mnie
        wysokie. Podobno zdecydowanie taniej (nie byłem) na targu w Milas.
        Wyjazdy organizuje tylko biuro tureckie we wtorki za 10 euro.
        Ktoś pytał o możliwość wykupienia pokoju w hotelu po godz. 12.00.
        teoretycznie jest to możliwe za 40 euro do godz. 18.00. Można tego
        dokonać dopiero w dniu wyjazdu o godz. 9.00, ale praktycznie w
        naszym przypadku nie było to możliwe - pełnia sezonu - wszystkie
        pokoje zajęte.
        Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających i jeśli jeszcze kogoś coś
        interesuje, postaram się odpowiedzieć.
        P.S. Jeśli coś nie funkcjonuje w Państwa pokoju należy zgłosić
        natychmiast to Rezydentce, która w przypadku uzasadnionych roszczeń
        (np. wielkość pokoju) proponuje ekwiwalent (niewielki) finansowy,
        natychmiast wypłacany!!
        • edytmark Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 25.07.08, 20:42
          mam rozumieć że reklamowaliście wielkość pokoju?
          • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 22:22
            Tak, ale dopiero w przeddzień wyjazdu, gdy dowiedziałem sie o takiej
            możliwości od innych wczasowiczów
            • Gość: Basia Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:34
              Dziękuję za dokładny opis- powiem szczerze że jestem pełna obaw ale
              jest to mój pierwszy taki urlop także mam nadzieje że nie będzie aż
              tak źle.Pozdrawiam serdecznie.
              P.S A może na pocieszenie znajdzie się jescze jakaś zaleta???
              • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 13:44
                Basiu, Twe obawy są niepotrzebne, hotel naprawdę nie jest zły, a
                moje negatywne uwagi wynikały po części z większych oczekiwań, po
                części, sądzę, z pokoju poniżej średniej hotelowej. Jeśli chodzi o
                pokój, to po pierwsze w nim niemal się nie przebywa, po drugie, jak
                wynika z Twych informacji, jedziesz z 1 dzieckiem więc dostaniesz 1,
                ale nieco większy pokój i w szafie też bez problemów się
                rozpakujesz. Z pozytywów zapomniałem wspomnieć, że cały obiekt
                położony jest w pięknym, bardzo zadbanym ogrodzie. Jeśli Twój synek
                ma min. 4 lata będzie z pewnością b. dobrze się czuł w mini klubie.
                Zajęcia w nim są od 10.30 do 13.00 - różne zabawy m.in. przebieranie
                się za piratów a potem (co sprawia dzieciakom olbrzymią radość)
                maszerowanie z groźnymi krzykami do basenu i wrzucanie dorosłych
                (pięknie udających przerażenie) do wody. O 12.00 w Klubie jest obiad
                do dzieci-frytki, makarony, inne potrawy i lody, a od 13.00 do 15.00
                filmy - często w języku polskim. Może nie jest to najlepsza forma
                spędzania wczasów, ale największy skwar mogą dzieci spędzić w
                chłodnym, zacienionym miejscu. Po południu dalsza część zabaw w
                Klubie (chyba do 18.00, a wieczorem o 20.30 super mini disco. Jeśli
                dziecko nie ma 4 lat może też korzystać zmini klubu, ale pod opieką
                rodzica. O 21.30 codziennie jakiś program rozrywkowy dla dorosłych.
                Tym razem tylko pozytywy, czy już obawy mniejsze?? Pozdrawiam i na
                pewno wrócisz b. zadowolona.
                • edytmark Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 26.07.08, 14:32
                  Wracając do tych pokojów tzw. rodzinych, czy z tego co piszesz
                  nalezy rozumieć, że pani rezydentka uznaje fakt, że tego typu pokoje
                  są poniżej standartu? Czy w tym hotelu są większe pokoje rodzinne?
                  Ja nie jestem upierdliwym turystą, ale faktemn jest że za tego typu
                  pokoje Scan bierze w tym wypadku większe pieniądze. Czyli w tym
                  wypadku istniałyby powodu do reklamacji.
                  • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 15:53
                    W hotelu znajdują się 3 rodzaje pokojów (nie wiem czy w każdym
                    rodzaju wszystkie są identyczne): ersoonskameren dla maks. 3 osób,
                    wspomniane familiekameren dla maks. 4 osób (te mają 2 pomieszczenia)
                    oraz duplexkameren dla 4 do 6 osób - te są niewatpliwie większe i
                    dwupoziomowe, ale dla Skanowiczów, przynajmniej na tym turnusie
                    absolutnie niedostępne. Rezydentka doskonale zdaje sobie sprawę, że
                    pokoje wielkości 10 czy 6 m absolutnie nie spełniają wymogów nawet 4
                    gwiazdek, stąd na stwierdzenie, że będzie sie reklamowało od razu
                    proponuje zwrot ok. 5% kosztów (wypłata w euro na miejscu! Warunek
                    trzeba to zgłosić w ciągu 2 do 3 dni, ponieważ jeśli zrobi się to
                    później - twierdzi,że dokonałaby zmiany pokoju.
                    • Gość: atos2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 12:48
                      cześć
                      ja mam zaplanowany urlop na początku września z 2 dzieci..... i po twojej opinii
                      ....jak spanikowane "serce matki" zapytam... więc co zrobić by zakwaterowali w
                      tych większych pokojach rodzinnych (duplexkameren)od nr 3.. ?
                      czy "wkładka" w paszport w recepcji pomoże - wiesz coś na ten temat...??
                      czy rezydent ma jakiś wpływ na zakwaterowanie??
                      jaki jest koszt wynajęcia sejfu w pokoju??
                      i czy korzystaliście z rest. a la carte ?
                      oraz
                      jeszcze pytanie z "innej beczki" - jadę z 2-latkiem więc zabieram wózek - czy
                      na lotnisku w Bodrum wózek odbiorę przy schodach samolotu czy też wysiada się
                      jak w Antalyi przez "rękawy" bezpośrednio do hali przylotów ???
                      bardzo dziękuję za pomoc
                      • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:56
                        Ja przed wyjazdem wiedziałem ze strony hotelowej o tych pokojach 4
                        do 6 osobowych i na pytanie o możliwość zakwaterowania w jednym z
                        nich przedstawione w biurze SH odpowiedziano mi , że nie wiadomo,
                        czy Scan w ogóle je zakontraktował! Początek wrzesnia to już nie
                        szczyt sezonu więc może będą jakies szanse, jednak nie sądzę, że
                        zaatwi to jakakolwiek "wkładka" ponieważ klucze wydają "szarzy"
                        pracownicy recepcji i na pewno oni nie podejmą żadnej decyzji
                        niezgodnej z dokumentami. Rezydentka może tak, jednak...patrz
                        początek. Generalnie zauważyłem, że wielkich wpływów rezydenci nie
                        mają. Sejf - nie wiem, nie korzystałem, ale obiekt jest b.
                        bezpieczny, nie słyszałem o jakichkolwiek kradzieżach, odwrotnie
                        zostawiony dobry aparat fotograficzny w stołówce został mi
                        dostarczony po 200 metrowym biegu za mną, a zostawione profesjonalne
                        płetwy i maska na plaży następnego dnia były do odbioru w
                        kantorku "nurków". Z restauracji nie korzystałem więc nie mam
                        żadnych opinii. Na lotnisku w Bodrum nie ma rękawów. Pozdrawiam.
                        • Gość: atos2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 15:12
                          dzięki
                          więc - jedyna rada to biuro Scan jeszcze przed wylotem lub próba z recepcją :-)
                          czy wszystkie te większe pokoje są numerowane od 3.. -?
                          spróbuję ewentualnie walczyć o te numery
                          a piszesz o profesjonalnych sprzęcie do snorkowania, czy korzystałeś może z
                          oferowanej w hotelu możliwości nurkowania?? ewen. jak jest cena??
                          i jeszcze jak wygląda sprzątanie pokoju, wymiana pościeli i ręczników -
                          codziennie czy tez uzależnione od "bakszyszu" ?? :)
                          • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 21:49
                            Hotel zmienił stronę internetową (Fansite Club Voyage Torba).
                            Poprzednio na planie hotelu pokazywał 3 kolory domków i 3 podane
                            przeze mnie ich wielkości wszystkie duplex zaczynały się od 3... ,
                            teraz nie wiem dlaczego wprowadził 4 kolory nie mówiąc w legendzie,
                            które są jakie, ale przy prezentacji pokoi nadal przedstawia 3,
                            także na miejscu w recepcji wisi cennik poszczególnych 3 rodzajów
                            pokoi oczywiście te duplex są zdecydowanie najdroższe, więc jeśli
                            Scan nie ma ich w kontrakcie to szanse na ich utrzymanie są żadne.
                            Nurkowanie z profesjonalnym instruktorem (trening w basenie i
                            nurkowanie na 6 m w morzu (ok. 25 min) kosztuje 35 euro albo 50 USD.
                            Do sprzatania nie można mieć zadnych zastrzeżeń, ręczniki wymieniane
                            są codziennie, pościel co parę dni lub w miarę potrzeb - dziecko
                            zdarło brodę i w nocy zakrwawiło poduszkę - natychmiast została ona
                            zmieniona. Napiwki nie wiem ile poprawiają, ja często dawałem zdając
                            sobie sprawę, że większośc personelu pracuje wyłącznie za
                            wyżywienie ponieważ trudno o jakąkolwiek pracę a właściciel uważa,
                            że napiwki wynagrodzą brak normalnego wynagrodzenia. Zresztą dla
                            nich ( a dotyczy to także m.in. Egiptu i tunezji) 1 czy kilka
                            dolarów znaczy wiele więcej niż dla nas, a przy kosztach wyjazdu
                            dodatkowo ok.50 USD, a więc niewiele ponad 100 zł na 2 tygodnie
                            naprawdę niewiele znaczy. Z tym przekonaniem "zbieram" drobne dolary
                            w kantorach na kilka miesięcy przed planowanym wyjazdem w w/w
                            kierunkach.
                            P.S. To nie ja nurkowałem tylko me dziewczynki (7 i 9 lat) ale
                            sądzę, że cena od osoby dorosłej jest taka sama, bo z dziećmi i tak
                            jest więcej pracy np. noszenie ciężkiej butli do morza, zakładanie
                            itp.
                            • Gość: atos2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:19
                              dziękuje bardzo
                              a jeżeli mogę pomęczyć Cię,.... to czy korzystaliście z wycieczek
                              fakultatywnych -ewent. gdzie i czy dla dzieci nie były za bardzo męczące
                              (pisałam że jadę z 2-latkiem )
                              • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 08:52
                                "Zaliczyliśmy" tylko 2 wycieczki:
                                1. Stateczkiem po zatokach morza Egejskiego. Przejazd autobusem do
                                Bodrum, statek raz dopływa do niezłej plaży, 3 razy zatrzymuje się w
                                morzu, gdzie można popływać i poobserwować duże ilości rybek.
                                2. Dalyan - tę bardzo polecam ze względu na niesamowitą kąpiel w
                                miejscu, gdzie m. Egejskie łączy się ze Śródziemnym - b. ciepła woda
                                i super fala. Niestety dość długa jazda autobusem (3 godziny z 20
                                min przerwą w jedną stronę0 potem "kąpiel" w ponoć leczniczym i
                                upiększającym błocie, niemal 1.5 godz. statkiem po jeziorze i rzece
                                z super widokami, wspomniana kąpiel, powrót statkiem i do autobusu.
                                Obie wycieczki zupełnie nie męczące pierwsza od 9.00 do 15.00, druga
                                od 7.45 do ok. 20.00
                                Efez i Pamukkale ja już znam, a uznałem, że dla wszystkich w lipcu
                                (upały) jest to zbyt męczące, a dla dziewczyn jeszcze na pełne
                                przeżycie, zafascynowanie i zapamiętanie jeszcze nieco za wcześnie.
                                No a do niewyobrażalnej wręcz kapadocji z Bodrum chyba nie ma w
                                ogóle wycieczek - za daleko.
                                • Gość: gość Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: 81.21.198.* 28.07.08, 09:21
                                  Witaj tekwoj1:) Mam jeszcze pytanie odnośnie pokoi. Jedziemy z 1
                                  dzieckiem (2+1), czyli będziemy zakwaterowani w 1 pokoju. Jeżeli
                                  masz taką wiedzę, napisz proszę, czy te pokoje (standardowe)
                                  wszystkie są tej samej wielkości i czy pokoje na piętrach zaczynają
                                  się od nr 2...a i jeszcze napisz czy którąś z lokalizacji
                                  szczególnie byś odradzał, np. ze względu na hałas itp.
                                  Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję ,że dzielisz się z nami
                                  informacjami:))
                                  • Gość: tekwoj1 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:34
                                    Pokoje rozpoczynające się na 1 to parter, na 2 piętro. Czy wszystkie
                                    sa tej samej wielkości nie potrafię odpowiedzieć, natomiast
                                    małżeństwo z 1 dzieckiem (jak Wy) (8 lat)miało pokój koło mini klubu
                                    i sobie chwaliło chociaż coś reklamowali na samym początku i dostali
                                    zwrot od rezydentki 100 euro. Pokoje te są na pewno nieco większe od
                                    wspomnianych przeze mnie pokoi rodzinnych - myślę, że ok. 14 m.
                                    Jesli dziecko ma od 4 do ? 10 lat, czyli będzie się wspaniale bawiło
                                    w mini klubie, to lokalizacja w pobliżu relax pool jest korzystna,
                                    bo w pobliżu nie ma żadnych czynnych późnym wieczorem bufetów z
                                    alkoholem, a imprezy w amfiteatrze kończą się najpóźniej o 23.00.
                                    Sądzę, że najgłośniej jest w pobliżu recerpcji i stołówki - bary,
                                    dyskoteka, podjeżdżające całą dobę autobusy przywożące nowych i
                                    odwożące 'starych" wczasowiczów. Również pozdrawiam i jestem
                                    przekonany, że b. miło spędzisz tam pobyt.
                                    • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.nokia.com 29.07.08, 13:43
                                      Witam,
                                      Ja rowniez wrocilam niedawno z tego hotelu i sluze opinia.
                                      Bylismy w dwie rodzinki. Obie w podobnym skladzie bo 2+1. My z
                                      rocznym synkiem, znajomi z 6 letnia corka. Obie rodzinki mialy taki
                                      sam pokoj, bardzo maly. My z tych mniej narzekajacych tak sie
                                      zorganizowalismy ze bylo nam znosnie. Fakt, ze lozeczko turystyczne
                                      zajmuje mniej miejsca niz standardowa dostawka. Znajomi reklamowali
                                      u rezydentki i dostali zwrot ok 90 Euro po tym jak dwa razy
                                      proponowano im zamiane na pokoj nieco wiekszy ale z taka sama mala
                                      szafa, gorsza lazienka i bez balkonu. Ogolnie wrazenia co do
                                      dostepnosci innych pokoi sa takie: szanse na zamiane sa nikle ze
                                      wzgledu na oblozenie, male pokoje maja w tylko w dwoch typach: male
                                      z balkonem i nieco wieksze (o powierzchnie balkonu) ale bez balkonu
                                      (ta informacja pochodzi od obslugi hotelu).
                                      Tekwoj1 wspominal o zapachach lazienkowych - potwierdzam, u nas bylo
                                      dokladnie to samo.
                                      Obsluga sprawna i uczynna, my zostawilismy 2 razy po 5 ichniejszych
                                      lir - wiec w sumie malo a nie mielismy na co narzekac.
                                      Co do glosnosci to zawsze mozna sobie ustawic klime, zamknac okna i
                                      miec spokoj w pokoju.
                                      Z wycieczek nie korzystalismy ze wzgledu na naszego malucha, znajomi
                                      byli w Efezie i na Kosie i sobie chwalili (mimo upalu).
                                      Ktos pytal o wozek - my tez podrozowalismy ze swoim, oddaje sie go
                                      tuz przed wejsciem do samolotu (nawet wchodzac rekawem na Okeciu) a
                                      odbiera zaraz po wyjsciu z samolotu. Lotnisko w Bodrum jest
                                      malenkie, nie maja rekawow. Nasz lot byl opozniony w obie strony po
                                      okolo godzine. Odprawa na ichniejszym lotnisku - makabra. Po raz
                                      pierwszy w zyciu wykorzystalam fakt ze mamy male dziecko i sie
                                      przepchnelam bo inaczej stalibysmy poltorej godziny w kolejce. Ceny
                                      w bezclowych sklepach na lotnisku (w Bodrum) mocno wysokie - nie
                                      polecam .. za to w ramach wycieczki na Kos mozna sie niezle obkupic.
                                      Znajomi tak zrobili i potem byli szczesliwi porownujac ceny :)
                                      Korzystalismy z restauracji: polecamy wloska i chinska, szczerze
                                      odradzamy meksykanska (tak niedobrej margerity i jedzenia jeszcze w
                                      zyciu nie przerabialam, do tego goraco ze mozna splynac i jeszcze
                                      pan na zywo grajacy na gitarze i spiewajacy - nie dosc ze sie splywa
                                      to jeszcze ogluchnac mozna).
                                      Atrakcje dla dzieci niesamowite, corka znajomych calymi dniami
                                      siedziala w miniklubie, obie panie Ewa i Ola sa po prostu kochane
                                      przez dzieciaki a i doroslym chetnie pomagaja.
                                      Jezeli chodzi o rezerwowanie lezakow to ja chodzilam o 8:10 albo na
                                      basen ze zjezdzalniami albo na plaze i zawsze 3 lezaki udawalo mi
                                      sie zarezerwowac - pozniej korzystalismy w nich we dwie rodzinki.
                                      Byla tez niestety pani (nie Polka) ktora rezerwowala dzien w dzien 7
                                      lezakow z czego 5 stalo ciagle wolnych bo tylez dzieci pluskalo sie
                                      w wodzie - na szczescie szybko wyjechali wiec ilosc dostepnych
                                      lezakow wzrosla :)
                                      Jesli ktos ma jeszcze jakies pytania to sluze pomoca.
                                      Ogolnie: dla rodzinek z dziecmi - cudowne wakacje, tylko trzeba
                                      mocno przymrozyc oczy (w zasadzie zamknac) na wielkosc i wyposazenie
                                      pokoi - na szczescie malo sie w nich przebywa.
                                      Pozdrawiam i zycze milych wspomnien,
                                      Ewa
                                      • Gość: emka Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 01.08.08, 20:30
                                        Ewa mam pytanie odnoscmie tez reklamacji. Czy Twoi zanjomi przez to
                                        ze reklamowali ten pokój byli jakos gorzej tarktowani (chodzi mi o
                                        złosliwosc). pozdr.
                                        • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.nokia.com 05.08.08, 09:34
                                          Nie, nie byli gorzej traktowani.
                                          W tym hotelu chyba juz przywykli ze ludzie narzekaja na pokoje bo na
                                          recepcji mowia zeby problemy zglaszac swojemu rezydentowi i to
                                          rezydent zalatwia ewentualna zamiane pokoi a jesli gosc nadal nie
                                          jest usatysfakcjonowany to negocjuje sie z rezydentem zwrot kasy
                                          albo darmowa wycieczke.
                                          Ewa
                                          • Gość: emka Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 05.08.08, 13:58
                                            dziękuje.....
        • Gość: atos2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.08, 15:23
          sorry
          ale mam jeszcze jedną wątpliwość
          w katalogu Scana- ..."klimatyzacja czynna w szczycie sezonu...",
          w biurze podróży - przekazano mi że to znaczy w lipcu i sierpniu !!!!,
          wrzesień od dobrej woli hotelarza :-(
          czy coś na ten temat wiesz z "autopsji pobytu"
          proszę :-)
    • Gość: emka Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 30.07.08, 21:19

ja mam pytanko
      czy sa w łazienkach suszarki?
      • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 30.07.08, 21:38
        tak, są
        • Gość: atos2 do tekwoj1 IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.08, 15:30
          upss
          sorry
          ale mam jeszcze jedną wątpliwość
          w katalogu Scana- ..."klimatyzacja czynna w szczycie sezonu...",
          w biurze podróży - przekazano mi że to znaczy w lipcu i sierpniu !!!!,
          wrzesień od dobrej woli hotelarza :-(
          czy coś na ten temat wiesz z "autopsji pobytu"
          proszę :-)
          • Gość: tekwoj1 Re: do tekwoj1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:37
            Na 99% nie musisz się obawiać. Biura turystyczne w tego typu
            informacjach są niezwykle asekuracyjne. W tym katalogu Scana jest
            informacja, że lody tylko dla dzieci i bodajże przez 1 godzinę,
            tylko dla dzieci - tymczasemniemal przez cały dzień bez
            jakichkolwiek ograniczeń dla każdego. A wracając do klimatyzacji -
            jeśli we wrzesniu będą upały (niemal na pewno będą) klimatyzacja też
            będzie!
            • Gość: atos2 Re: do tekwoj1 IP: *.mofnet.gov.pl 02.08.08, 09:19
              ??
              kurcze ja mam niemiłe doświadczenia - w hotelu na Krecie też była klima w
              szczycie sezonu (lipiec sierpień) i po naszym przylocie 28.06 dostaliśmy pokój
              bez klimy !!! - interwencja u rezyd.- tylko "przyloty w lipcu są kwater. w
              pokojach z klimą" - więc zamieniliśmy pokój po bojach 4 dniowych i..... po 5
              euro/dzień za klimę :-(
              a w Voyage - jest w pokojach klima ster. cent. - są jakieś ograniczenia ze str.
              hotelu??
              czy to "sprzątanie" ręczników z zajętych leżaków jest przy wszystkich basenach??
              nie da się tego załatwić $ ??
    • Gość: emka Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 03.08.08, 11:21
      Mam pytanko do tych którzy reklamowali pokój. czy byliscie jakos
      gorzej traktowani po tej reklamcji? czasami tak bywa cos za cos nie
      chce miec niemiłych wakacji jak bede chciała odzyska ok 100 euro. i
      jeszcze jedno pytanko o mini klub sa zjaecia z malowaniem t-shirtów?
      pozdr.
      • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 03.08.08, 19:11
        Pokoju nie reklamowałam to nie wiem, ale mogę odpowiedzieć na drugą część pytania:)
        są zajęcia z malowaniem koszulek(w piątki), ta przyjemność kosztowała 15euro(!!!!) za koszulkę... jak dla mnie było to abstrakcyjnie dużo...:(
        Pozdrawiam
        Aśka.
        • Gość: EMKA Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 03.08.08, 19:35

tO SUPER:) ABY UNIKNAC TEJ OPŁATY WEZME BIAŁY T-SHIRT POZDR.
          • Gość: milo Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.08, 13:00
            cześć
            do Tych którzy byli w tym hotelu - w czerwcu lub wrześniu :-).....

mam pytanie odnośnie problemu rezerwacji leżaków ( wczesna godz.) - czy
            rzeczywiście przy wszystkich basenach jest problem z zajęciem leżaka i trzeba
            bardzo wcześnie (6-7godz.) wstawać by zarezerwować sobie miejsce??
            i o co chodzi z tą klimą w pokojach (jest centr. czy indy.??) jest czynna tylko
            w lipcu i sierpniu ( szczyt sezonu??) czy też wrzesień - czerwiec TEŻ jest czynna???
            • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 04.08.08, 21:37
              Hej!
              Byłam w czerwcu. Szczegółową relację zdałam tu na forum, możesz poszukać...
              Jeśli chodzi o leżaki, to my głównie zalegaliśmy przy zjeżdżalniach i tam ok 9,
              chwilę po 9 były jeszcze wolne leżaki, potem było trochę trudniej. Z tego co
              wiem to na relax pool o tej porze można było zapomnieć o miejscach...:(. Na
              trzeci basen nie chodziliśmy. Na plaży zero problemu.
              Klima jest indywidualnie sterowana, działa dopiero po włożeniu klucza, w czerwcu
              jak najbardziej działała.(byliśmy od 12.06)
              Pozdrawiam
              Aśka
              • Gość: milo Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.08, 07:30
                :-)
                dzięki
                trochę mnie uspokoiłaś - po przeczytaniu postów na forum
                zapytałem w biurze co oznacza "klima czynna w szczycie sezonu" i dostałem odpo.
                że "lipiec i sierpień" " więc byłem lekko w szoku,że wrzesień nie
                rozumiem że zajęte leżaki obok basenu relax pol - było spowodowane odbywającymi
                się tam animacjami i zajęciami sportowymi??
                a czy ewent. przy basenie z zjeżdżalniami jest jakiś brodzik dla małego
                3-latka?? :-)
                i podp. proszę "jak kobieta" :-) -.....te pokoje familly są rzeczywiście tak małe???
                • edytmark Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 06.08.08, 08:29
                  A ja mam jeszcze pytanie o główną restaurację, czy jest na
                  powietrzu, czy w zamknietym pomieszczeniu, czy jest tam
                  klimatyzacja. Czy w barach barmani sympatyczni, czy trzeba
                  się "prosić"o dobrą "jakość" drinków, czy na nich oszczędzają. Czy
                  ewentulane dla nich napiwki zwiększają ich aktywność w tym względzie.
                  • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 06.08.08, 10:49
                    edytmark napisał:

> A ja mam jeszcze pytanie o główną restaurację, czy jest na
                    > powietrzu, czy w zamknietym pomieszczeniu, czy jest tam
                    > klimatyzacja. Czy w barach barmani sympatyczni, czy trzeba
                    > się "prosić"o dobrą "jakość" drinków, czy na nich oszczędzają. Czy
                    > ewentulane dla nich napiwki zwiększają ich aktywność w tym względzie.

Główna restauracja jest na świeżym powietrzu, co za tym idzie nie ma klimy...
                    Kelnerzy w barach zawsze mili, nie trafiłam na nieuprzejmego, drinki robią
                    porządne, bez łaski... Wystarczy być miłym, ładnie się uśmiechać i już...
                    Aaaa... nie wszyscy znają angielski...
                    Pozdrawiam
                    Aśka
                • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 06.08.08, 10:45
                  Przy relax Pool nic się nie dzieje, jak sama nazwa wskazuje służy do relaxu:))) Przy basenie ze zjeżdżalniami jest jak najbardziej fajny brodzik dla dzieci z małymi zjeżdżalniami. Twój 3 latek będzie z pewnością zadowolony. Różnego rodzaju animacje wodne odbywają się na basenie przy restauracji...
                  A co do pokoi... no cóż... Są malutkie i to już nawet nie chodzi o ciasnotę(bo ile się w tym pokoju siedzi), ale o to, że nie ma gdzie chociażby się porządnie rozpakować i schować walizek...
                  Ale głowa do góry, pobyt na pewno będzie udany. Polecam dla dziecka zajęcia w miniklubie!
                  Pozdrawiam i życzę udanego urlopu
                  • mrcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 06.08.08, 11:06
                    jejku to rzeczywiscie te pokoje sa malenkie na ich stronie wybrali
                    chyba najwieksze;)
                    ale i tak nie moge sie doczekac;)))
                    • edytmark Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 06.08.08, 11:25
                      Myślałem że już o wszystko zapytałem, ale mam jeszcze jedno pytanie
                      skoro restauracja jest na wolnym powietrzu, to jaki ubiór
                      obowiązuje na kolacje
                      • Gość: milo Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aśki IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.08, 11:59
                        dzięki za odp.
                        ma nadzieję że jakoś (tzn.super) będzie :-)
                        spróbuje przy zakwaterowaniu negocjować ($) o pokój - ten duży dublex - mimo iż
                        Scan go nie ma zakupionego - może się uda.
                        bardzo proszę - jeżeli coś sobie przypomnisz co mogło by pomóc w wyjeździe - i
                        znajdziesz chwile czasu - i chęci :-) to ... napisz
                        dzięki z góry
                        pozdrawiam
                        • Gość: do milo Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś IP: *.piaseczno.robbo.pl 06.08.08, 12:25
                          Mali a mozesz powoedziec kiedy lecisz? moze wrocisz przede mna i
                          powiesz czy $ poskutkowało;) ja lece 04 wrzesnia pozdr.
                          • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 16:02
                            Witam. My również wybieramy się do tego hotelu 28 sierpnia z 12- latką i 9
                            m-cznym maluszkiem , moje pytanie dotyczy leżaków, czy rzeczywiście trzeba
                            wcześnie rezerwować , ale po 8 bo inaczej ktoś z obsługi nam sprzątnie ręczniki
                            i czy na plaży też będzie problem, chodzi nam głównie o miejsca zacienione dla
                            mniejszego dziecka, a jaka jest woda, czy ciepła, żeby mały mógł wejść z nami ,
                            co robią takie maluchy, czy nie przeszkadza im upał, pytanie kieruję do rodzin z
                            takimi szkrabami, co jadły ,piły itp???? i jeżeli nie ma klimy w restauracji, to
                            da się wytrzymać na słońcu???
                            • turhotel Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 16:30
                              Trochę się dziwię, że z takim malcem wybierasz się do Turcji.
                              Kilka rad . Po pierwsze lot - uwaga na uszy, dzieci są wrażliwe na zmianę
                              ciśnienia - a do lotniska w Bodrumm samolot prawie pikował.
                              Po drugie - zależy co je twoje dziecko, moje starsze nie chciało jeść zup
                              przecieranych ( inne przyprawy)pozostaje ryż, makaron, baranina mielona,surowe
                              warzywa typu sałata, marchew, marynowane typu szpinak, buraczki, arbuz, melon...
                              twoje dziecko to je?
                              po trzecie - absolutnie musisz używać kremów z filtrem 50.Moje dziecko spaliło
                              się siedząc w wodzie w basenie.Czapka na głowę.
                            • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 19:34
                              Na plaży nie ma problemu z leżakami i z zacienionym miejscem, bo wszystkie, lub prawie wszystkie leżaki są pod parasolami. Jeśli chodzi o baseny, to już się nie będę powtarzać... W czerwcu woda była dość ciepła, więc w sierpniu powinna być jeszcze bardziej ciepła:).
                              Cała restauracja jest zadaszona, ale w upał jest gorąco... Wytrzymać się da...:) A co do jedzenia... Średnio widzę 9 miesięczne dziecko wcinające mięcho, rybę czy frytki... No chyba, że w domu tak je...
                              Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
                        • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 19:37
                          Gość portalu: milo napisał(a):

> bardzo proszę - jeżeli coś sobie przypomnisz co mogło by pomóc w wyjeździe - i
                          > znajdziesz chwile czasu - i chęci :-) to ... napisz
                          > dzięki z góry
                          > pozdrawiam

Jeśli masz jakieś konkretne pytania, to po prostu pytaj, a jak będę wiedziała, to odpowiem:)
                          Pozdrawiam
                          Aśka
                          • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 21:01
                            bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, my też jesteśmy w szoku, że
                            zdecydowaliśmy się lecieć z takim maluchem, ale w sumie właśnie za sprawą
                            niektórych forumowiczów, jeżdżących z takimi szkrabami, odważyliśmy się i mam
                            nadzieje, że przeżyjemy.
                            • jwala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś 06.08.08, 22:26
                              Oczywiście, że przeżyjecie! i jestem pewna, że będziecie się bardzo dobrze
                              bawić. Dzieci o wiele lepiej znoszą wszelkie trudy niż można się spodziewać. Ja
                              jedynie bym się zastanawiała nad jedzeniem, ale może Wasze dziecko jest już
                              wszystko jedzące, to nie będzie problemu...
                              Pozdrawiam
                              A.
                            • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś IP: *.nokia.com 07.08.08, 15:45
                              I bardzo dobrze ze sie zdecydowaliscie.
                              Po pierwsze na miejscu jest mila pani doktor - nie trzeba sie
                              martwic o lekarza.
                              Ja dla naszego 12-miesiecznego synka zabralam z Polski obiadki w
                              sloiczkach, kaszke, mleko i herbatke. Na miejscu (tzn. raczej w
                              Bodrum) mozna to kupic ale ja wole zeby mlody jadl to co juz jada.
                              Zabieranie zapasu pieluch mozna sobie odpuscic - pampersy sa
                              wszedzie, wlacznie ze sklepem dokladnie na przeciw wjazdu do hotelu,
                              w hotelowym sklepie byly tylko te do plywania.
                              Poza tym maluch zajadal sie ryba i kurczakiem, frytkami, chlebkiem i
                              owocami (melon, arbuz, jablka). Jest tez sporo makaronu ale nasz ma
                              uczulenie i nie je makaronu.
                              Wode dawalam mu albo z butelki albo przestudzony wrzatek z automatu
                              w restauracji - nie bylo zadnych problemow zoladkowych poza lekkim
                              zaparciem na poczatku ale to nic nadzwyczajnego.
                              Koniecznie wez cos do picia do samolotu i podawaj w czasie startu i
                              przy podchodzeniu do ladowania - troche pomaga na uszy.
                              Krem z filtrem 50 tez sie przyda.
                              W miniklubie jest ogromna piaskownica z dyzurnymi zabawkami, sa tez
                              klocki i inne zabawki w domku. Wieczorami polecam malucha wlozyc do
                              spacerowki, pojezdzic az usnie, przykryc albo azurowym kocykiem albo
                              recznikiem (kocyk lepiej przepuszcza powietrze) i mozna siedziec w
                              Beach Barze bo tam jest w miare cicho i sporo innych "wozkowiczow" -
                              przynajmniej tak bylo jak my bylismy.
                              Wybraliscie bardzo dobre miejsce i nie przejmujcie sie komentarzami
                              w stylu "jak mozna z tak malym dzieckiem ..." - widzialam tam i 3-m-
                              czne niemowle ... przy nim 9-miesieczny szkrab to juz prawie dorosly
                              czlowiek :) Turcy bardzo lubia male dzieci wiec przygotujcie sie na
                              mase zaczepek, glaskanie, zaczepianie, robienie zdjec itp zachowania.
                              Bawcie sie dobrze! :)
                              • Gość: viollaK Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem- do Aś IP: *.mofnet.gov.pl 08.08.08, 18:06
                                cześć
                                mam pytanie - czy główna restauracja jest na zewnątrz budynku i bez
                                klimatyzacji?? czy jest to dużym utrudnieniem, jak z obsługą kelnerów i wolnymi
                                stolikami na posiłkach - jest problem???
    • Gość: mmmmmmm Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 09.08.08, 10:00
      jeju wezcie wyluzujcie czy to takie wazne czy klenerzy wyrabia czy
      sa kolejki do tego czy tamtego? teraz nie mozna tego zmienic
      zrezygnujecie z wczasow z tego powodu?

pakujcie sie, robcie liste i nastawcie sie optymistycznie ;)))
      pozdrawiam Marzena
      • Gość: viollaK Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.mofnet.gov.pl 11.08.08, 07:31
        Marzenko!!!
        ja jestem wyluzowana, co nie znaczy że nie chcę wiedzieć co ewentualnie mnie
        spotka - w hotelu za tyle wydanych pieniędzy :-)
        jak pojadę pod namiot nad rzeczkę to nie będę pytać o nic
        forum jest po to by można się było podzielić infor. z innymi, a super wyluzowani
        nie koniecznie muszą zabierać głos :-)
        • Gość: marcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 11.08.08, 08:28
          hehehe sorrki za moja małą prowokacje;))))))))do zoabczenia w Torbie
          jak jedziesz oczywiscie we wrzesniu ;) pozdr. Marzena
          • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 13.08.08, 08:25
            czy wiecie, że na holiday check nasz hotel trochę spada w
            notowaniach? Odkąd śledziłam relacje z tego hotelu były tendencje
            wzrostowe, a teraz nagle spadek ??? Ciekawe czemu?
            • Gość: marecna Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 13.08.08, 09:02

jejku nie strasz;(((((((
            • Gość: Iwona Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.olsztyn.net.pl 13.08.08, 15:19
              Na bieżąco kontroluję tą stronę i nie zauważyłam spadku w punktacji.
              A stronę obserwuję od stycznia.
              • Gość: MARCENA Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 13.08.08, 15:32
                WŁASNIE SPRAWDZIŁAM TE OPINIE I NIE JEST ZLE ;))) TE DWIE OPINIE W
                POROWNAIU I INYMI TO PIKUS;)))
                • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 14.08.08, 15:08
                  Tak, ale zauważcie, że strzałeczka z zielonej, zmieniła kolor na czerwony, więc
                  aktualnie nie jest ten hotel w modzie, bo taki był, gdy była zielona strzałka, a
                  przy czerwonej jest tendencja spadkowa, coś w tym jest i dlaczego tak nagle? Ja
                  myślę, że dużo przez te fatalne pokoje, wszyscy o tym piszą i jest olbrzymi
                  kłopot z zamianą, a czy coś jeszcze na nas czyha nie wiadomo?
                  • edytmark Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 14.08.08, 19:58
                    Z tego co pisały osoby z tego forum to był to jedyny mankament.
                    Wszystko inne było super. Przynajmniej tak wynika z dotychczasowych
                    opinii.
    • mrcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 20.08.08, 09:12
      Witam
      czy wiecie jak jest z punktem medyczny? czy dyzuruje tam przez cały
      czas lekarz czy w okreslonych godz/ itp.
      • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.nokia.com 20.08.08, 13:17
        Przez caly czas (z wyjatkiem nocy) jest "pielegniarz" - nie wiem jak
        dokladnie nazwac tego Pana.
        Lekarz jest codziennie po 10:30 i siedzi raczej do poznego
        popoludnia. Podejrzewam ze w naglych wypadkach moga sciagnac lekarza
        o kazdej porze.
        Ewa
        • mrcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 20.08.08, 14:19
          super dziekuje
    • mrcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 27.08.08, 11:06
      A powiedzcie mi jak z posiłkami wieczorem. My najprawdodobnie
      zakwaterujemy sie ok 20 jak nie pozniej czy załapiemy sie na jakies
      jedzonko?
      • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.nokia.com 27.08.08, 14:12
        Jesli sie nie myle to kolacja w glownej restauracji jest do godz
        21:30. Potem to juz tylko napoje ;)
        • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 27.08.08, 19:14
          czy jest polski kanał w telewizji?
          • iit2 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 28.08.08, 13:26
            bo lecimy z maluszkiem i trochę czasu spędzimy w pokoju, a czy był ktoś z was
            wózkiem x lander lub podobnym na dużych pompowanych kołach i nie miał problemu z
            nim z pakowaniem do samolotu itp, gdzie odbiera się taki wózek w Bodrum na
            płycie lotniska, czy przy odbiorze bagażu.
            • Gość: Ewa Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.nokia.com 28.08.08, 16:10
              polskiego kanalu w tv nie ma - to mial byc zart czy powazne pytanie?
              nie ma sensu spedzac czasu przed tv ale co kto woli.
              Na wyjazdy lepiej nabyc sobie jakis lzejszy i lepiej skladalny
              wozek. Nie mowiac juz o przewiewnosci. Generalnie wozek nalezy
              zlozyc i oddac tuz przed wejsciem do samolotu (nawet jesli wchodzimy
              rekawem) a w Bodrum wyjma go i bedzie sobie stal na plycie lotniska
              (zlozony). Po wyjsciu z samolotu wsiada sie do autobusu, ktory
              jedzie moze ze 2 minutki (to na prawde male lotnisko) ale jest mocno
              zatloczony. Na przejazd autokarem znow bedziecie musieli zlozyc
              wozek - troche gimnastyki Was czeka.
              Ewa
    • wasala Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 02.09.08, 17:11
      Witam wszystkich i mam pytanie. No to kto jeszcze to czyta i jedzie
      w czwartek 04.09 bo ja jadę z rodzinką czyli ja(Marek), moja żona
      (Magda), i dwie córki Nela i Amelka. Lecimy z wa-wy.
      • Gość: |Marcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 02.09.08, 19:31
        a jakie pytanie????????????????????? i do zobaczenia
        • eligiusz72 Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem 20.09.08, 11:00
          Witam
          Wrocilem 18 wrzesnia z Voyage Torba. Bylo fantastycznie!
          Zajefajny hotel przeznaczony dla rodzin z dziecmi. Polecam.!!!
          • Gość: Marcena Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 20.09.08, 13:31
            Ja równiez podpisuje sie pod tym postem ;)))) pozdrawiam serdecznie
            wczasowiczów z dni 04-18 wrzesnia Marzena a przede wszystim Pauline
            i Piotra;)))) aaa i Nasze polskie Animatorki :))))
            • Gość: mikiM Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.08, 07:18
              cześć
              duża prośba - napisz proszę jak "wygląda" sprawa pokoi w hotelu - jest szansa
              "wybrania sobie" budynku zakwaterowania w recepcji??
              i ... jeżeli znajdziesz chwile czasu to opisz TO WSZYSTKO co mogłoby pomóc w
              pobycie...
              :-))
              • Gość: M Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.piaseczno.robbo.pl 22.09.08, 08:55
                My gdy przydzielano nam pokoje poprosilismy o spokojne miejsce ze
                wzgledu na dzieci i bez problemu dostalismy ;) Jak Ci nie pasuje
                mozesz poprosic o wymiane czy np reklamowac. Obsługa jest bardzo
                miła i nie bedziesz miała z tym problemu. Miejsce jest przecudowne i
                bedzie sie super bawic. A wszystkie informacje sa zawarte w poscie
                powyzej. Miłego odpoczynku
                • Gość: gość Re: Club Voyage Torba ze Scanem- wróciłem IP: *.net.pbthawe.eu 22.09.08, 22:38
                  miejsce jest fantastyczne, raj dla dzieciaków i super miejsce na
                  odpoczynek. nie wiem dlaczego (bez wkładek w paszporcie i bez
                  żadnego nagabywania w recepcji), ale dostaliśmy pokój z numerem
                  zaczynającym się na 3 - czyli dwupoziomowy pokój rodzinny z dwoma
                  łazienkami (dzieciaki spały na górze, my na dole :-) ). animatorki
                  były wspaniałe, jedzenie wyśmienite , towarzystwo extra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka