Gość: Bożena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 10:37 JET TOURISTIC- czy można bez obawa lecieć do Turcji z tym biurem? Zaproponowano nam hotel Santana. Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania w. Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.09, 10:42 Jet moge polecić,ale hotele ma słabiutkie (niee wszystkie) hotel Santana odradzam - poczytaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.09, 10:47 ja w tym roku chcę prztestowac ich jakiś hotel w Bodrum,w Alanyi żadnego nie polecam. Santana jest na pipidówie i są tam sami Polacy, plaża słaba i to chyba najważniejsze powody dyskwalifikujące ten hotel w moich oczach,zresztą hotel bardzo kontrowersyjny na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paryżanka Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.09, 11:23 Ja tez moge polecic to biuro. Mialam obawy w zeszlym roku, ale cena zadecydowała ;) Mają dobre lasty i w tym roku tez czekam na takiego. Hotele mają rzeczywiście słabe i mały wybór, i dla niewymagających, ale cenowo sie to kalkuluje chyba. Santanę odradzam. Wolałabym wybrać w ciemno Ark Suite Hotel. Daleko co prawda od plazy, ale hotel wyglada przyzwoicie i ma dobre polozenie. W Marmaris bylam w Sun Maris City i hotel naprawde skromny, ale polozenie super. W srodku miedzy portem a promenadą. Do plazy kilka kroków. Pokoje male i skromne, ale zjesc mozna przywoicie i na nocleg wystarczy. Pariss Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: JET Touristic 31.05.09, 17:44 z Jetem w zeszłym roku we wrzesniu byłam w Marmaris Sunmaris Beach Hotel - biuro jak najbardziej w porządku - działa 12 lat i specjalizuje sie tylko w Turcji - hotele fakt mały wybór i głównie dla młodych ludzi - by w hotelu zjeśc , przespac się i tyle ;) teraz 3 czerwca lecimy na tydzień do Plaza Hotel - Alanya - opinie ma fatalne - ale zdecydowałam sie ponieważ przed tym sezonem zrobili remont pokoi oraz hotel jest przy plaży :) więc jade zobaczę i sprawdzę które komentarze są prawdziwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2barb Re: JET Touristic IP: *.chelmnet.pl 31.05.09, 18:39 Byłam z nimi 6 lat temu w Side. Tego hotelu już dawno nie ma w ich ofercie. Jeżeli chodzi o samo biuro, to wszystko było zapięte na ostatni guzik. Codziennie był dyżur rezydenta;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:35 I jak wrażenia z hotelu Plaza.Czy byłaś tydzien czy też dwa tygodnie.Jak jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: JET Touristic 20.11.09, 19:11 Juz w którymś wątku pisałam - byłam w czerwcu 2009 w Plazie w Alany - za taka cene oraz po tym co sie naczytalam byłam wręcz zauroczona - hotel był po remenocie, łazienki w bardzo dobry stanie, sprzatanie codziennie, jedzenia - fakt monotonne ale trzeba sie przyzwyczaic do innych dań :) największy plus to basen - bezpłatny oraz plaża również :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 14:54 w tym roku byłam w tym hotelu, może i nie jest jakiś ekskluzywny, ale nie można narzekać i pracują tam bardzo mili ludzie i do dziś mam z nimi kontakt ;) Przy samej plaży, na 5 piętrze bar z pięknym widokiem i basen. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: JET Touristic IP: *.icpnet.pl 10.06.12, 22:25 czy można tam pojechać z 2 latkiem? Ja z jet em byłam w Turcji zponad10 lat temu, w Side, w Cadelenie, niestety nie maja go już w ofecie, hotelem i obsługa bylismy wtedy zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: JET Touristic 31.05.09, 20:21 Byłam z nimi w Santanie, nie ma się do czego przyczepić, polecam zarówno biuro jak i hotel. Mnie osobiście towarzystwo Polaków nie przeszkadza. Za tą cenę trudno znaleźć coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: JET Touristic 31.05.09, 20:32 Dodam jeszcze po przeczytaniu wypowiedzi innych w tym wątku, że dobrze by było, aby wypowiadały się tu osoby, które korzystały z usług tego biura lub były w Santanie, bo tylko wtedy taka opinia może być rzetelna. Nie jest prawdą, że to biuro ma tylko słabe hotele, no chyba że Titanic do nich należy... titanic.com.tr/ www.jettouristic.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: JET Touristic IP: 80.51.237.* 01.06.09, 08:00 A ja mam jak najgorsze doświadczenia-hotel był niezgodny z opisem- nie chodziło o luksusy,ale podstawowe wymagania,dla cżęści ludzi zabrakło apartamentów,rezydent zwiewał przed klientami,aby nie podpisywać reklamacji,których była cała masa,odpowiedż w W-wie na reklamację była typu-kłamiecie i chcecie naciągnąć biuro,fakty przez was opisane nie miały miejsca.Machnęłam ręką na dochodzenie od nich swoich praw,ale obiecałam im bezpłatną ANTYREKLAMĘ,co niniejszym czynię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.09, 09:15 a jaki to był hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: JET Touristic IP: *.008.c89.petrotel.pl 25.07.09, 16:50 hmm zależy kto na co liczy. Ja ogólnie wróciłam zadowolona. Hotel mi się podobał. Do pokoju wracaliśmy tylko po to żeby się przespać. Całe dnie spędzaliśmy na plaży, raz czy dwa przy basenie, oraz na wycieczkach. Na pomoc rezydentów zawsze mogliśmy liczyć. Zwłaszcza jak nie mogliśmy dogadać się z obsługą hotelu. Odpowiadali na każde nasze pytania. Podobało mi się że w hotelu była dyskoteka, z której korzystaliśmy nie mal codziennie. Nie podobały mi się animacje, a zwłaszcza prowadzący Waldi działał mi na nerwy. Fajny był taniec klubowy - odrobina ruchu po całodniowym leżeniu :) Po kilku dniach miałam też dosyć jedzenia. No i do póki piliśmy alkohol było ok, ale jak zrobiliśmy kilkudniową przerwę to odchorowaliśmy te posiłki. Nasz wypoczynek polegał na 7 dniach leżenia i 7 objazdówki. Hotele na wyjeździe pozostawiały wiele do życzenia, ale tylko w nich nocowaliśmy, więc na tyle nie przeszkadzało. Ogólnie byliśmy zadowoleni organizacją tego biura. Wszystko dopięte. Żadnych zgrzytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:55 Jet Touristic tak, Hotel Santana w żadnym wypadku nie !!!!!!!!!!! Hotel porażka - byłam w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 16.07.09, 15:43 Jet Touristic i Club Onura w Bodrum - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: JET Touristic 16.07.09, 21:45 Byłam od 3 do 10 czerwca 2009 w hotelu Plaza - bardzo dobry hotel w świetnej lokalizacji. Od tego sezonu odnowiony. Basen bezpłatny leżaki i parasole też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: JET Touristic IP: *.icpnet.pl 24.07.09, 23:57 Byłem 4 lata temu z tym biurem SIDE totalna porażka rezydenci nie potrafiący pomóc turystom NIE POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata JET Touristic IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 17:49 A mnie wykukali - odesłali do Łodzi po 13, zamiast po 14 dniach i jeszcze twierdzą, że wszystko odbyło się zgodnie z planem. Żenada. Napisałam skargę do Izby Turystyki, zobaczymy czy poskutkuje :-)Nie polecam też wycieczki objazdowej - zwłaszcza przewodnika Redżepa, który ledwie sepleni po polsku, a turystów najchętniej oprowadza po pseudo manufakturach, gdzie ceny wyśrubowane pod naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 22:53 potwierdzam opinie bylem tydzien w hotelu ark suite 3* wart 5 ale objazd to porazka np. przejechac 700 km do ankary aby zobaczyc jedno! denne muzeum, istambul fajny ale przez caly dzien 3 miesca obok siebie to troche malo - hotele na objezdzie to paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 23:41 nie mam żadnych zastrzeżeń do biura. polecam Marmaris - piękne miejsce. rezydentki nie widziałam za często, ale nie była mi potrzebna jej pomoc, z niczym nie było problemów. wakacje cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olusia Re: JET Touristic IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 22:43 Witam, biuro polecam, jeśli chodzi o santane to 2 lata temu byłam na początku sezonu poleciałam na tydzień za ok 950 zł, byłam zadowolona, choć gdybym zapłaciła np 1500 mogłabym mieć kilka zastrzeżeń. W tym roku moja mama znalazla lasta i poleciała w maju za ok 900 zl, widziała znaczne zmiany na korzysć santany. Ogółem wrażenia pozytywne, chociaż ja hciałabym jechać gdzieś na początku września ale na 100% nie do Santany bo 1800 to za dużo:) Odpowiedz Link Zgłoś
rodziceagaty Marmaris, Sun Maris City 21.08.09, 15:10 Biuro OK, polecamy wycieczkę z NIMI, zawsze wszystko na czas. Na miejscu organizacja ciekawych wycieczek fakultatywnych na wysokim poziomie. Sam hotel położony w ciekawym miejscu, blisko centrum i plaży. Pokój duży z TV, łazienką, klimą, balkonem - standart. All in - jedzenia i picia pod dostatkiem, za mało chałwy.... Basen to chyba główny mankament tego hotelu - mały ale głęboki, mini-brodzik. Generalnie polecamy !!!! PS. Pozdrowienia dla rezydentek - p.Sylwii i p.Doroty. Rodzice Agaty - lipiec 2009! Odpowiedz Link Zgłoś
cathier Re: JET Touristic 23.08.09, 08:02 Ja byłam z tym biurem (w Marmaris) i ogólnie było OK. Hotel super, wszystko na czas, zgodnie z ofertą. Natomiast jeśli chodzi o rezydenta to odniosłam wrażenie, ze najbardziej zależy mu na sprzedaży lokalnych wycieczek. Na szczęście nie potrzebna nam była jego pomoc, więc widzieliśmy się na spotkaniu organizacyjnych pierwszego dnia a potem dopiero w dniu powrotu. Nie słyszałam żeby ktoś na niego narzekał. Biuro polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: JET Touristic IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 04:34 hotel santana jest ok, ale mógłby być lepszy. Jeżelu jest okazja lecieć gdzie indziej to polecam coś innego, bo Santana bez rewelacji i ma kilka ukryych defektów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leyla-puerto-rico Re: JET Touristic IP: *.rev.masterkom.pl 28.08.09, 18:13 Zdecydowanie nie! Zarówno dla tego biura. Na minus! To i dla hotelu! Pierwsza sprawa - kiedyś pracowałam w Cuba Club :) Może znasz. Taka duża dyskoteka w porcie w Alanyi! I każdy hotel w centrum jest lepszy od tego na wiosce, a szczególnie Santany, w której byłam. Uwierz, towarzystwo samych polaków przyprawia o zawrót głowy! Wszędzie daleko! Jak chcesz wyskoczyć na miasto, z takiej wioski niebezpiecznie, a taxa ok. 20 LT więc nie tanio :) Biuro - beznadziejny samolot, rezydenci. Total masakra! Nie polecam. Sprawdź inne biura. Jest ich masę! No i na marginesie ... zapraszam do Cuby! Super disco! Ja już tam nie pracuję, ale w następnym roku w czerwcu znowu się pojawię! :) Także zapraszam, ze mną nawet w pracy można pogadać :) Jestem za barem. Mam na imię Leyla także jak coś to czerwiec-wrzesień 2010 zapraszam :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 12:36 Zdecydowanie nie polecam tego biura podróży, Turcja ok, ale nie z tym biurem podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokitka00 Re: JET Touristic IP: *.071.c90.petrotel.pl 12.09.09, 14:17 Gość portalu: slawko napisał(a): > Zdecydowanie nie polecam tego biura podróży, Turcja ok, ale nie z tym biurem po > dróży możesz napisać dlaczego? czym cię do siebie zrazili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 13.09.09, 21:15 Witam. Byłem z tym biurem w tym roku w Bodrum. A tak dokładnie to nie w Bodrum a w Bitez. Generalnie wszędzie blisko - zależy co kto lubi. Co się tyczy samego hotelu - jaka cena taki standard. Spodziewałem się czegoś gorszego a mile sie zaskoczyłem. Posiłki ok, trochę mało zróżnicowane.Obsługa bardzo sprawna. Pokoje sprzątane codziennie. Jak ktoś spodziwa sie luksusów za cenę lasta - to zapewne trudno będzie go czymkolwiek usatysfakcjonować. Osobiście mogę polecić - ale pytanie dotyczy innego hotelu w innym miejscu.Decyduj sama.Pamiętaj że ile osób tyle różnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 16:24 Byłam w Santanie, polecam!!! Dobre jedzenie, duży wybór, animacje na terenie hotelu, dyskoteka. Świetny zarówno dla młodych, jak i dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanka Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 08:50 no to suuper bo wlasnie tam wybieram sue 23 czerwca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnowa marmaris sun maris city IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 18:19 bylam w sun maris city na koniec zeszlego sezonu, na przelomie wrzesnia i pazdziernika i bylam bardzo zadowolona. swietna ekipa z polski, hotel tez w porzadku - nie dla zbyt wymagajacych ale czysty i swietnie polozony - rzut beretem do plazy, miasta, portu. pokoje raczej male (przynajmniej taki mialam). jeden minus tego hotelu to basen, jesli ktos nastawia sie na siedzenie przy basenie przez wiekszosc pobytu to ten hotel nie jest najlepszym pomyslem ;) - basenik malutki i przez wiekszosc dnia bez slonca. ogolnie super wspominam ten wyjazd,z biurem tez nie bylo problemow. p.s sa osoby ktore narzekaja na darmowa wycieczke po fabryce skor itd. - typowi polacy, za darmo (albo w cenie wycieczki - troche ponad 1000zl)chcieliby calodniowa wycieczke niewiadomo gdzie :D jesli ktos nie chce kupowac, to jedynie taras z widokiem na miasto moze go zadowolic na tej wycieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:13 Wróciłem dzisiaj z Turcji.Co prawda nie byłem w hotelu Santana ,mieszkałem kawałek dalej w Utopi. Santana to hotel posród blokowiska przy hałasliwej drodze z zewnątrz nic specjalnego ,ale oczywiście wszystko zależy od ceny. absolutnie prosze unikać biura Jet Turist.Jeżdzę co roku do Turcji od 10-ciu lat i było to najgorsze biuro zjakim byłem.Z Wawy zamiast do Turcji polecieliśmy do Poznania o czym nikt nie poinformował , cały dzień w drodze. Na miejscu rezydenci nie interesują sie klientem w ogóle, nie mają mozliwości oddzwonienia bo mają poblokowane telefony. Klienci którzy pojechali do Pamukale mieli mieć póżną kolacje ale oczywiście rezydeci tego nie dopilnowali i poszli spać głodni i tak cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE POLECAM Re: JET Touristic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.10, 00:54 NIE POLECAM NIKOMU TEGO BIURA !!! Większość opinii pozytywnych na jego temat tu pisanych muszą robić pewnie jego pracownicy i właściciele. Byliśmy w okresie 5.05.2010 - 19.05.2010 z oddziału w Gliwicach. W pierwszy tydzień miała być wycieczka objazdowa a w drugim wypoczynek, oczywiście było na odwrót. Mimo naszych pretensji organizator się tym nie przejął i powiedział ze jego to nie interesuje i pretensje to sobie możemy mieć on nic na to nie poradzi mówię tu o właścicielu Biura, który był tam na miejscu jest on również właścicielem hotelu SANTANA w którym się zatrzymaliśmy tak więc pretensje o cokolwiek są ignorowane na starcie, skoro właściciel biur w POLSCE Jet Touristic jest Turkiem i tak ja wcześniej wspomniałem hotelu SANTANA wszyscy rezydenci z polski jaki i inni pracownicy polscy pracują dla niego więc jeśli im zgłosimy ze jest coś nie tak oni powiedzą, że wszystko zostało przekazane i zgłoszone no ale wiemy do kogo i co ta osoba z tym zrobi czyli zignoruje. Jeśli chodzi o hotel nie jest źle za lepszy pokój trzeba dopłacić kilkanaście euro, pokoje OK, obsługa to znaczy sprzątanie itp. również OK, natomiast jeśli chodzi o jedzenie totalna porażka, jeśli coś się skończyło to jest to koniec i niema co liczyć na to ze dołoża to czego brakuje, wystarczy spóźnić się np: 10 min np. wracając z centrum i już nic nie zobaczymy i nic nie zostanie podane, no chyba ze zapłacimy dodatkowo, natomiast samo jedzenie porównując do innego hotelu w Turcji w którym kiedyś byliśmy jest tragiczne (ilosc,jakosc,roznorodnosc). Jeśli chodzi o wycieczkę objazdową i hotele w których spaliśmy ich standard jest naprawdę bardzo niski żeby nie powiedzieć gorzej, sam autokar również, stary + brak WC. Jedynie Pan przewodnik tureckiego pochodzenia znający język polski był w porządku jak i kierowca autobusu w końcu to nie jego wina czym jeździ. Opisałem w wielkim skrócie niedogodności, które tam zastaliśmy zwłaszcza samego właściciela i naprawdę użyłem delikatnych słów. Jeździłem z wieloma biurami podróży które mógłbym śmiało polecić natomiast te jest jakimś nieporozumieniem NIE POLECAM NIKOMU jest wiele innych biur tam szukajcie ofert a te omijacie jeśli szukacie mile spędzonych i na poziomie wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! 21.05.10, 08:21 Mialam do czynienia z tym biurem pare ladnych lat temu ,ale pozostalo mi w pamieci do dzisiaj ,zakupilam bilet lotniczy ,po przyjezdzie na lotnisko ,okazalo sie ,ze nie moge leciec ,bo nie ma miejsca w samolocie ;(dodam ,ze kupilam bilet z wyprzedzeniem .Wszelkie pisma i reklamacje bez odpowiedzi, zwrot pieniedzy ...po dlugim czasie i to tylko dlatego ,ze grozilam sadem,dla mnie ....nigdy wiecej JET Turistic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 09:36 wezcie nie straszcie bo ja wykupilam wczasy w grudniu na czerwiec w santanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tynka Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! IP: *.as.kn.pl 11.06.10, 20:04 W poniedziałek lecę do Marmaris sanmaris park, po przeczytanych komentarzach zaczynam się bać ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
masheni Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! 11.06.10, 20:25 byłam 4 lata temu w kleopatrze (cośtam- nie pamiętam) w alanya. położenie hotelu idealne, obsługa biura ok. wróciłam zadowolona a nie jestem pracownikiem tego (ani żadnego innego) biura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roso Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! IP: *.cable.smsnet.pl 11.06.10, 22:21 Byłem z nimi w Ark Suite. Jeśli chodzi o biuro to ok. Jeśli chodzi o hotel , to jak na 3* to wręcz rewelacyjnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 15:54 Wróciliśmy tydzień temu z sunmaris park i jesteśmy zadowoleni. Byliśmy 2 tygodnie i nie narzekaliśmy. Pokoje czyste, kelnerzy rewelacja, jedzenie urozmaicone ( kolacja i obiad na ciepło ) za wyjątkiem śniadań, które były monotonne. Wiadomo, że nie było schabowego, ale o tym doskonale wiedzieliśmy. Choć byli też tacy, którzy czasami narzekali . Miasteczko super, piękna promenada, polecam spacery do portu oraz do Icmeler. Szkoda, że te wakacje już się dla nas skończyły ale na pewno tam wrócimy, gdyż Turcja nas oczarowała;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: JET Touristic....nigdy wiecej!!!! IP: 193.111.166.* 29.07.10, 08:21 Never ever!!! Po przyjeździe pod hotel "rezydent" nawet nie wysiadł z nami tylko pojechał dalej z resztą turystów, w hotelu okazało się, że nie ma nas na liście gości i nie dostaniemy pokoju! 4 godziny siedzieliśmy w 40 stopniowym upale, nie wiedząc czy ktoś z jeta przyjedzie czy nie. Oczywiście wydzwanialiśmy do biura jet, ale tylko mówili, że kierownik został poinformowany. Wkońcu rezydentka niejaka Pani Kaaasia ZADZWONIŁA do hotelu i dostaliśmy pokój. Prawdopodobnie jet sprzedał za dużo miejsc, bo w hotelu musieli połączyć jakąś grupę żebyśmy my dostali pokój.Co do wyjazdu do Polski też porażka. Nie było informacji o której jest zbiórka pod hotelem. Strzeżcie się tego biura bo to jedna wielka fuszerka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 15:40 Witam, Byłem w Santana od 26.05.2010 do 02.06.2010. Wczasy wykupiłem w grudniu i przyznam że czytając opinie dopiero po wykupieniu wczasów bardzo sie przestraszyłem. Wrażenia mam bardzo dobre jesli chodzi o jedzenie, hotel, basen itp .. Wiekszosc czasu spedzalismy na miejscu (dzieci 4 i 6 lat) na basenie, zjeżdzalniach i brodziku dla dzieci. "Zaliczylismy" delfinarium i to polecam jesli chodzi o dzieci. Polecam jak najbardziej to miejsce. Pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: JET Touristic IP: 188.33.106.* 09.07.10, 23:49 Byłam w hotelu Santana od 30.06. do 06.07.2010 i mam bardzo złe wra żenia odnośnie obsługi hotelowej w postaci panów recepcjonistów oraz pań rezydentek - kompletna porażka, zero profesjonalizmu , traktowanie gości hotelowych jako zło konieczne.Zostaliśmy wygonieni z hotelu 06.07. a pobyt mieliśmy zapłacony do 07.07. bez kolacji(mimo,że była wywieszona informacja,że będzie kolacja o godzinie wcześniejszej).Potraktowano nas jak intruzów,panie rezydentki były bardzo zdziwione, że grupa od nich wymaga interwencji.Przez cały pobyt nikt z rezydentów się nie interesował grupą,jakiekolwiek sprawy trzeba było załatwiać samemu.Odnośnie pozostałych spraw takich jak jedzenie,pokoje,obsługa na stołówce nie mam większych uwag - może być. Pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 15.07.10, 22:33 Jet Touristic to jakaś wielka pomyłka, pierwszy i ostatni raz korzystaliśmy z oferty tego biura podróży. Nasze pierwsze niezadowolenie już na lotnisku po przylocie dn. 30.06. Na lotnisku owszem czekała Pani rezydent, ale tylko na tym chyba polegała jej rola, tylko na czekaniu i zawiezieniu nas do hotelu. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Droga z Antalya do Alanya jakieś 2,5h i cisza… Pani rezydent nie dość, że nie pokwapiła się nawet przedstawić, to milczała całą drogę transferu. Nie udzieliła, żadnych informacji o kraju, tradycji itp., o niczym nas nie poinformowała. Było nas w busiku parę osób reszta ludzi dostała jakieś konkretne informację kiedy i gdzie maja spotkanie informacyjne z rezydentem, do nas Pani podeszła z oderwaną karteczką, wersją mini napisane odręcznie, że naszym rezydentem jest Łukasz i że spotkanie jest dziś albo jutro o 18:45, ale dokładnie to ona nie wie!!! W tym momencie to oczy mi wyszły ze zdziwienia! Jak tak podstawowej informacji, jaką jest spotkanie z rezydentem, można nie wiedzieć, ale za bardzo się nie przejęłam bo doszłam do wniosku, że w hotelu są tablice informacyjne biura to sobie zobaczę kiedy rezydent ma dyżury. Lecz jakie było moje zdziwienie jak przyjechaliśmy do hotelu. Po przyjeździe Pani „rezydent” nawet nie pokwapiła się, żeby nas podprowadzić do recepcji czy nawet do drzwi!!!! Pokazała nam tylko palcem z tekstem: „ Tam jest wejście” koniec komunikatu i wsiadła z powrotem do busa i pojechała. Następnie się okazało, że na tablicy informacyjnej biura, jak sama nazwa wskazuje "tablica informacyjna” powinny znajdować się jakiekolwiek informację, lecz nie było tam żadnej!!!! Jakie było moje zdziwienie, kiedy lista dyżurów rezydenta, która miała być wypełniona, wisiała pusta, zero informacji o dyżurach, wycieczkach (lecz i tak nie mieliśmy zamiaru korzystać z ich oferty i dzięki Bogu bo nie wiem co by to było, czy na jakąkolwiek wycieczkę byśmy pojechali?!)- na dowód mam zrobione zdjęcia z porównaniem z innymi biurami podróży, których tablice wisiały obok naszej. Nasza pusta, a na reszcie pełno informacji, razem z dyżurami, wycieczkami, zdjęciami rezydentów itp. Jedyna przydatna informacja jaka wisiała na naszej tablicy było nazwisko rezydenta i numer telefonu. Postanowiliśmy, że poczekamy do 18:45 na to spotkanie organizacyjne, lecz ani tego dnia ani następnego nikt się nie pojawił, dobrze że ta godzina 18:45 była to chociaż specjalnie nie musieliśmy skądś się urywać bo o 19 była kolacja. Wkurzyłam się i to mocno i napisałam smsa do rezydenta, oczywiście już na tym tracąc kasę (roaming), że miało być spotkanie do tej pory go nie było, wspomniałam także o nieodpowiedzialności Pana rezydenta Łukasza Gajewskiego i oczywiście BP Jet Touristic. To z pewnością był najgorszy rezydent jakiegokolwiek miałam!! Tego dnia już Pan Łukasz nie pokwapił się nam odpisać, dopiero następnego dnia po południu odpisał, że będzie w hotelu między 17-18. Postanowiliśmy, że pójdziemy na to spotkanie, chociaż w ogóle nie było one nam w tym momencie potrzebne, ponieważ było to już 3 dni po przylocie i sami się już zorganizowaliśmy i większość rzeczy jak nie wszystko już wiedzieliśmy. Oczywiście na spotkaniu, nie doczekaliśmy się jakichkolwiek przeprosin, wręcz przeciwnie Pan Łukasz był wielce zdziwiony, że dostaliśmy taką informację podczas transferu o godzinie spotkania. Uważał on, że był w hotelu tylko w innych godzinach, mówiąc, że ma tyle hoteli do obskoczenia i to tak dalece oddalonych od siebie, że mu to tyle czasu zajmuje, że wraca do domu prawie w nocy. Sorry ale co mnie to obchodzi jak sobie taką pracę wybrał to niech pracuje, a nie sierotę z siebie robi, że on taki biedny. Czujemy się oszukani ponieważ, płaciliśmy także za opiekę rezydenta, której w ogóle nie było, bo to był jedyny raz kiedy Pana Łukasza widzieliśmy na oczy!! Nadmienić trzeba także, że to spotkanie się odbyło dopiero po mojej interwencji, pewnie bez tego w ogóle by się nie odbyło!!!! Na spotkaniu zwróciłam jeszcze Panu Łukaszowi uwagę, iż na tablicy informacyjnej nie ma żadnych informacji ani o dyżurach, ani o wycieczkach, na co Pan Łukasz zrobił wielkie oczy i był wielce zdziwiony, że nie ma.! Nie wiem czy Pan Łukasz uważał nas za jakiś mało inteligentnych czy jakiś niedomyślnych, ale taki teatrzyk to przed dziećmi sobie może odgrywać, a nie przed dorosłymi ludźmi!!!!. Najbardziej położyło mnie stwierdzenie Pana Łukasza, że jeżeli nas nie będzie w hotelu (bo mieliśmy mieć następnego dnia wycieczkę do Kapadocji na 2 dni, oczywiście nie z Jet Touristic!!) i jeszcze takie dwie Panie były u nas w hotelu z JET, które powiedziały że one przyjechały na odpoczynek i nie chcą wycieczek, Pan Łukasz stwierdził, że wtedy on się nie pojawi na dyżurze przez najbliższe 2 dni bo nas nie będzie, a te Panie nie będą go potrzebować!!! Dokładnie tak powiedział!!! Proszę mi powiedzieć, czy w taki sposób postępuje odpowiedzialna osoba?? To chyba jakaś paranoja!!!! Przecież to jest jego praca!!! A nie jak mu pasuje to przyjdzie, jak nie to nie!!! Myśmy zapłacili za jego „opiekę”, kupując wycieczkę, lecz Pan Łukasz potraktował nas w ten sposób, a nie inaczej i go już nigdy więcej nie widzieliśmy na oczy!!!! Także czujemy się oszukani!!! Ponieważ za coś zapłaciliśmy, a tego nie otrzymaliśmy (czyt. opieka rezydenta) i moim zdaniem powinniśmy dostać zwrot różnicy, to co żeśmy zapłacili za rzekomą opiekę rezydenta!!!! Na lotnisko już w drogę powrotną wiozła nas znów ta Pani rezydent co z pierwszą stronę. Również cisza 2,5h drogi. Oczywiście w czasie transferu tj. i w tamtą stronę z lotniska do hotelu, zatrzymaliśmy się w zajeździe, oczywiście procenty (profity) muszą być!!! Dojechaliśmy na lotnisko. Pani weszła z nami do hali odpraw bagażu i zniknęła. Każdy, każdego się pytał gdzie są rezydenci, którzy mieli nam pomóc i nami pokierować na lotnisku!!! Już tej Pani na oczy nie widziałam, umiała tylko na lotnisku się żalić, że ona jest chora, a koledzy ją wysłali na transfer! A my (pasażerowie/klienci BP Jet Touristic) nie mamy się komu wyżalić, że tak ładnie podsumowując rezydenci nas olali, a kasę wzięli!!!! Także już na koniec podsumowując nie polecam BP Jet Touristic. Żałuję, że wcześniej nie przeczytałam tylu nieprzychylnych opinii w Internecie na jego temat i powiem tylko jedno wszystkie złe słowa na temat tego biura podróży to prawda!!! Nie dajcie się oszukać!!! My niestety trochę zapłaciliśmy za tą „przyjemność” pojechania na wakacje z Jet Touristic. Jedno dobre, że hotel był zgodny z opisem i bardzo mi się tam podobało, jak i sama Alanya, na pewno tam wrócę ale już na pewno z innym organizatorem! Przestrzegam przed tym biurem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 22:30 A my bylismy z Jet-em w Marmaris od 05-12.07.2010 i wszystko bylo OK. Rezydenci Gosia, Ula i Witalij bez zastrzezen, mili kompetentni i pomocni. Przelot, transfer i wycieczki zorganizowane doskonale. Hotel Sun Maris Beach - super jedzenie obsluga tez w porzadku. Jedyne zastrzezenia to never-ending disco w barze Black Mirror przy basenie hotelowym a takze barman w barku all inclusive ktory chyba nie trawi Polakow, ale kocha za to Anglikow i Ruskich miloscia bezgraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiah70 Re: JET Touristic do Ani:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 22:46 witam,Aniu dziękuję,że dodałaś swój głos w tym wątku.Śledzę informacje o hotelu sun maris beach i biurze jet touristic.W poniedziałek lecę w to samo miejsce gdzie Ty byłaś i szczerze mówiąc zaczęłam się bardzo denerwować czytają liczne złe opinie zarówno o hotelu jak i biurze.Przepraszam jeśli to nie jest dobry wątek na takie informacje,ale byłabym wdzięczna gdybyś mogła trochę szczegółów dodać,jakieś rady i czy faktycznie pokoje i łazienki szczególnie są takie słabe?Mam na myśli "brudne" jak wiele razy czytałam? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.10, 19:25 Też byłam w Marmaris w hotelu Sun Maris Beach( byłam w czerwcu ). Jak najbardziej polecam ten hotel, co prawda pokoje dla mniej wymagających, ale ileż można w nich przebywać?. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne. Obsługa na duży plus, mili kelnerzy+ żartobliwi kucharze, którzy droczyli się nakładając mi jedną frytkę. ;) Anna- co do barmana, to akurat go miło wspominam. Żartował, uśmiechał się, być może dlatego, że jestem młoda i podobno ładna. :) Bo już moich rodziców zupełnie inaczej traktował. Biuro też na plus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireda77 Re: JET Touristic IP: *.leon.com.pl 03.08.10, 21:30 hej,my wlasnie wrocilismy z sunmaris beach i bylo fajnie.Rezydentki spoko,jak zrezygnowalismy z wycieczki to nawet kase oddaly.Jedynie sie trzeba przestawic na nocny tryb zycia.Chociaz nie dostal sie nam pokoj z balkonem to i tak bylo fajnie,No,taki upal ze i tak z balkonu bysmy chyba nie korzystali-tylko w pokoju klima dzialala ciagle.Ludzie korzystajcie z raftingu!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiah70 Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 07:25 Wróciłam z rodziną z hotelu Sun Maris Beach.Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.Hotel faktycznie dość skromny,ale czysty.Jedzenie smaczne,najlepszym posiłkiem jest kolacja. Plus tego hotelu to dość wygodny basen który w porównaniu z innymi hotelami w okolicy jest duży.Minusem może być to,że trzeba wcześnie zajmować leżaki .W hotelu mnóstwo Anglików i sporo Rosjan.Chciałabym jeszcze zabrać głos w sprawie biura JET TOURISTIC.Żadnego złego słowa nie mogę powiedzieć.Wszystko profesjonalnie załatwione.Nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją aby rezydenci codziennie byli w hotelu.Bardzo oddani,zainteresowani gośćmi,pytający czy wszystko jest w porządku, jak spędzamy czas i w ogóle mili..Co do wycieczek to można było rezerwować je właściwie każdego dnia w zależności od dostępności miejsc..Nie odczuwa się żadnej presji,że trzeba podjąć decyzję na pierwszym spotkaniu ,jak to zwykle bywa.Rezydenci Gosia Ula i Witalij to wspaniałe osoby.Ja to biuro i hotel mogę POLECIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:25 Byłam czwarty raz w Turcji i mogę śmiało stwierdzić,że JETTOURISTIC jest najsłabszym biurem z jakim wyjeżdżałam. Minusy: 1.na lotnisku w nocy nikt na nas nie czekał(po 20 min. biegania w poszukiwania kogoś z biura znalazł się wreszcie pan,który z uśmiechem stwierdził,że czekał na nas w biurze(????) mieszczącym się za jakimiś budami) 2."wyrzucono" nas przed zamkniętymi ,bocznymi drzwiami hotelu i odjechano z piskiem opon-były z nami usypiające na stojąco dzieci 3.na miejscu okazało się ,że z pań nie jest ujęta na liście gości i nie zna angielskiego,czyli nie umie się porozumieć z recepcjonistą,który zaproponował,żeby ktoś panią zabrał do pokoju na noc(???). 4.osoby prowadzące wycieczki słabiutkie(minimum wiedzy o Turcji+ mieszanie faktów) 5.opisany tutaj pan Łukasz dla mnie był bez zastrzeżeń,telefony do siebie odbierał i starał się być pomocny 6.podczas transferu na lotnisko przemiły pan Tomek-bardzo młody i może dlatego coś mu się chciało... 7.dla jednej z grup zabrakło miejsca w hotelu Ark Suite,ale o tym pewnie napisze ktoś bezpośrednio zainteresowany, 8.hotel Ark Suite jak na 3* rewelacja-wybrałam go ponieważ był polecany i słusznie. Biuro do przeżycia dla osób samodzielnych,znających język i przyjeżdżających kolejny raz do Turcji-jednym słowem dla samodzielnych turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 21:56 Jezu, poczytac - tylko wspolczuc :( a teraz opowiem jak to bylo u nas. Hotel "Club Verano" (stara nazwa). Rezydent Hassan. 1. na lotnisku na nas czekali rezydenci, sprawnie zapakowali nas na poklad autobusow i zawiezli do hoteli. 2. Rezydent Hassan, bardzo mily, jeszcze w autobusie dal wskazowke jak otrzymac lepszy pokoj (czytalismy roznych standartach i ta informacja dla nas byla bardzo pozyteczna. bylismy b. wdzieczni za takie info i z pokojami problemu nie mielismy). Hassan caly czas pilnowal nas przy recepcji i pomagal polapac sie w papierach i innych dokumentach by nas zakwaterowano. 3. dziwne... dziwne, ze ktos kto mial miejsce w samolocie, nie byl na liscie gosci w hotelu. u nas takich rzeczy nie bylo, i wszyscy bylismy na listach :) 3a. czytalam na forum, ze nie mozna sie porozumiec w recepcji po angielsku, bzdura. owszem, turcy jeszcze nie znaja polskiego (procz podstawowych slow za ktorymi bedziemy tesknic: "czesc!", "jak sie masz?", "Dobrze!", "dzien dobry!"...), ale bez problemu mozna bylo sie dogadac zarowno po angielsku jak i po rosyjsku. 4.bylam w Pamukkale, i musze przyznac ze znajomosc rozyjskiego mnie nie zawiodla. przewodnik mowiacy po polsku prawie nic nie opowiadal, moze i dobrze bo mowil tylko skromne konkrety. ja zas potrzebowalam wiecej info. sporo ciekawych informacji udalo sie wylapac u rosyjskiej pani przewodnik, ktora miala olbrzymia wiedze o Turcji, pelny program animacyjny (tego akurat nie potrzebowalam) i jeszcze opowiadala kawaly! zalowalam ze siedze w polsko-jezycznej czesci autobusu - sporo stracilam :( niestety 5. nasz rezydent jak nie byl na wycieczkach, to byl caly czas w hotelu. pojawial sie na umowionych spotkaniach, staral sie byc pomocny (ja tam wole radzic sobie sama - lepiej sie z tym czuje), wywieszal informacje dot. wycieczek, wylotu oraz ze swoim nr. tel.. 7.miejsca w hotelu byly dla wzystkich, lepsze-gorsze to juz inna sprawa. ale nikt nie proponowal zmiany hotelu. "Biuro do przeżycia dla osób samodzielnych,znających język i przyjeżdżających kolejny raz do Turcji-jednym słowem dla samodzielnych turystów."- coz, jestesmy samodzielni, znajacy kilka jezykow, po raz pierwszy w Turcji - nam sie naprawde bardzo podobalo! Odpowiedz Link Zgłoś
kami.3 Re: JET Touristic 24.07.10, 18:43 Na początku sierpnia wybieram się do hotelu Ark Suite w Alanyi. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo namówiłam do tego wyjazdu jeszcze dwie osoby. Czytałam, że w większości sam hotel został oceniony dobrze, a to moim zdaniem jest istotne. Czy ktoś jeszcze był w Ark Suite, bądź w najbliższym czasie wybiera się do tego hotelu? Proszę o opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mobzd Re: JET Touristic 27.07.10, 09:20 Byliśmy z JETem 16-22.06 na objazdówce i 23-30.03 w ArkSuite. Hotel możemy polecić. W miarę czysto, nie można narzekać na monotonie posiłków, część restauracji na powietrzu przy basenie. Basenów łącznie 4 w tym jeden ze zjeżdzalniami. Podstawowa różnicą między Ark'iem a np. Santaną to docelowi turyści. W Arku jest przewaga Holendrów, Szwedów, Norwegów a w Santanie Polacy, Rosjanie, Gruzini ... i to niestety przekłada się na kulturę a raczej jej brak. Widziałem co się działo w Santanie przed restauracją przed posiłkami, widziałem kolejki do bufetów, widziałem leżaki 'rezerwowane' o 6 rano. Jedyny minus Ark'a to lokalizacja - stosunkowo daleko do plaży. Busy wożące na plażę opisywane jako bezpłatne takie są pod warunkiem wykupienia leżaków na miejscu. Jeśli ktoś nastawia się na codzienne plażowanie to będzie się to wiązać z półgodzinną wycieczką w każdą stronę. Ale do zwiedzania okolicy hotel całkiem dobry. Polecamy wycieczki z polskich biur - Mariolka i Wujek, Jolcia&Adams. Korzystaliśmy z Jeep Safari z Crazy Mario i Rafitngu z grupą Rapido - oba wyjazdy bardzo udane. Jeśli macie jeszcze jakieś pytanie to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: *.ghnet.pl 30.07.10, 20:42 Właśnie wróciliśmy z hotelu Ark Suite w Turcji. Sam hotel rewelacja - z całą pewnością powinien mieć co najmniej 4*. Pyszne jedzenie, czyste pokoje i łazienki, cztery baseny z czystą, codziennie oczyszczaną wodą, kulturalna obsługa. Biuro Jet, które organizuje wyjazd to natomiast jedna wielka porażka. Odradzam podróżowanie z nimi gdziekolwiek a już z całą pewnością do Ark Suite. Chyba, że ktoś ma stalowe nerwy i umie walczyć o swoje. W kwestii przybliżenia sytuacji zacząć należałoby od tego, że trzeba mieć dużo szczęścia żeby trafić w ogóle do opłaconego w Polsce hotelu Ark Suite. Już bowiem w autokarze podstawionym na lotnisku rezydent z kpiacym uśmiechem na ustach oznajmia, że w hotelu nie ma miejsca i turyści muszą jechać do innego. Oczywiście z oburzonymi klientami nie ma najmniejszego zamiaru prowadzić jakichkolwiek dyskusji. Odwraca się więc na pięcie i po kilku kilometrach opuszcza autokar, wysiadając przy hotelu w którym podobno mieszka. Tutaj ostrzegam aby absolutnie nie zgadzać się na żadną zamianę hotelu. Proponowany przez nich w zastępstwie hotel mimo 4* jest bowiem obrazem rozpaczy - grzyby w pokojach, łazience itd. Mydlenie oczu, że w zamian za utrudnienia otrzymuje się jedną gwiazdkę więcej to czysta kpina. Proponowany hotel w rzeczywistości powienien mieć tak naprawdę dwie gwiazki więc ze strony Jeta jest to po prostu pogarszanie standardu. Trzeba więc kategorycznie żądać pojechania do hotelu Ark Suite na recepcję i tam rozmawiać z rezydentem i menagerem hotelu. Walka nie jest łatwa ale trzeba im twardo oznajmić, że żadna zamiana hotelu w grę nie wchodzi. Pokoje są wolne i w związku z tym żadacie zakwaterowania zgodnego z umową. Tutaj zaznaczyć należy, że wszystkie pokoje w hotelu są w standarzie SUITE - stąd nazwa hotelu - czyli sypialnia z klimatyzacją oraz nieklimatyzowany salonik z kuchnią. Jet sprzedając w Polsce pokoje standard kwateruje ludzi także w pokoju typu suite bo innych w hotelu nie ma. Problem zaczyna się wtedy jeśli ktoś dokona na jednej umowie rezerwacji np dla 4 osób (2 pokoje 2 osobowe), lub na dwóch rezerwacjach pojawi się to samo nazwisko. Wówczas hotel zaczyna swoją taktykę upychania ludzi do jegnego pokoju w ilości osób w zależności od potrzeb od 3 do 6. Oczywiście zaznacza, że robi to ponieważ w hotelu nie ma miejsca i albo się klient na to zgadza albo musi jechać do innego hotelu. Rzecz jasna nie jest to prawda. Wynika to tylko z czystej oszczędności Jeta i nie można im tego popuszczać. Jeśli bowiem widzą, że ktoś kategorycznie odmawia po kilku do kilkusnastu godzinach walki pokoje się oczywiście znajdują. Wtedy trzeba żądać od rezydenta darmowej wycieczki jako rekompensaty straconego czasu czy zakwaterowania przez jedną dobę w zbiorowym pokoju. Rezydent to Pan Łukasz bardzo niesympatyczny. Trzeba więc rozmawiać z nim stanowczo i konkretnie. Inaczej nic do niego nie dociera. Także wycieczki fakultatywne przy organizacji Jeta to paranoja. Dużo drożej niż w biurach poza hotelem. Rezydenci mają gdzieś ludzi, którzy z nimi jadą. Klient ma wrażenie jakby im przeszkadzał siedząc w autokarze. Rezydenci przyjmują bowiem postawę wiecznego focha i obrażenia na cały świat. Mikrofonu unikają jak ognia, przemawiać się raczej nie starają, wiedzy dużej o Turcji także nie mają więc wolą jej nie ujawniać, na pytania odpowiadać nie lubią. Każda wycieczka zaczyna się od opoźnienia. Lubią sobie także zapomnieć o klientach z rożnych hoteli, nie przeliczyć ich, odjechać nie pełnym składem więc trzeba uważać. Jednym słowem hotel Ark Suite bardzo polecam, z Jetem jak już jechać czego szczerze nie polecam to proponuję nie ustępować i twardo żądać wykoniania umowy. Rezydentów proponuje ustawić na wstępie. Na pierwszym spotkaniu całą grupą wystarczy stanowczo wskazać mu jakie się ma wobec niego oczekiwania, wziąć od niego numer i nękać telefonami aż nie osiągnie się zamierzonego efektu. Acha co do busów na plażę są darmowe - rezydent to załatwia trzeba mu tylko pokazać folder z ofertą biura - bo oczywiście widząć ja 10 raz udaje, że niby nie wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacijohn Re: JET Touristic IP: *.globalconnect.pl 30.07.10, 21:34 sluchaj pytanko co do ark suite jedziemy tam 04.08 ze szczecina, tylko wy mieliscie problem z zakwaterowaniem w hotelu, czy jeszcze jacys inni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: *.multi-play.net.pl 01.08.10, 14:10 W Ark Suite problem z zakwaterowaniem mają osoby lecące tam praktycznie od początku lipca kiedy dla nich zaczyna się prawdziwy sezon. Na naszym turnusie tylko 2 osoby, które tam przyleciały bez żadnej awantury dostaly swój pokój. Pozostale albo zostały zakwaterowane w większą ilość osób ( jeśli było to możliwe bo podróżowały całą rodziną bądź ze znajomymi) albo musiały opuścić hotel i przenieść się do innego. Tutaj głównie przenoszono ich do Sydera Princess bądź w lepszym wypadku do Santany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 12:08 Busy na plażę są bezłpatne. Jedynie korzystanie z leżaków na plaży to koszt 2 euro. Jeśli komuś zatem nie zależy na leżaku to sam dojazd na plażę jest bezpłatny. W razie jakichkolwiek problemów z rezydentami wystarczy okazać im broszurę Jet Tourist, która potwierdza fakt, że dojazd na plażę jest bezpłatny i załatwiają to na recepcji. Można także bezpośrednio to uzgodnić z recepcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:34 PRZECZYTAJCIE UWAŻNIE!!!! NIE POLECAM. Właśnie wróciłem z wycieczki. Byłem z dziewczyną i znajomymi w hotelu Antik w Bitez niedaleko Bodrum. Hotel, jeśli przymkniemy na parę spraw oko jest ok. Natomiast Jet Turistic to jedna wielka porażka. W trzecim dniu pobytu byliśmy na wycieczce "statkiem po wyspach" wycieczkę tę zakupiliśmy od biura na plaży a nie od Pani rezydent KASI, która oferowała nam tę samą wycieczkę 100% drożej. Znajomy mój dostał oparzeń gdy pływaliśmy (ból nie do zniesienia) po powrocie do hotelu (akurat mieliśmy szczęście, że pani Kasia się tam pokazała) zapytaliśmy się jej o te oparzenie, a ona nam powiedziała, że jeśli nie braliśmy u niej wycieczki to ona nic nie pomoże i dodała,że możemy zadzwonić po lekarza, ale to będzie kosztowało 150 Euro.(pewnie prowizja ok 70-80 euro dla Pani rezydent Kasi). Nawet nas nie poinformowała, że na terenie hotelu jest sanitariusz. Gdy w recepcji sami się dowiedzieliśmy o sanitariuszu, to musieliśmy go sami wezwać i sami się z nim porozumieć w języku angielskim. na szczęście owy sanitariusz okazał się w porządku i pomógł znajomemu za free. W ostatnim dniu wycieczki zasłabła jedna z uczestniczek (serducho zasłabło) i sanitariusz po zbadaniu jej powiedział że musi jechać do szpitala. I znów problem, gdyż pani KASIA nie odbierała telefonów. ja pojechałem do szpitala, gdyż w tym momencie musiałem wykonywać pracę naszej Pani rezydent i tłumaczyć wszystko i uzupełniać papiery. Spędziliśmy w szpitalu 8 godzin i przez ten czas próbowaliśmy się dodzwonić do Kasi, jednak nie odbierała telefonu. Okazało się że trzeba za leczenie zapłacić 695TL (około 1500zł) i był problem gdyż trzeba było kombinować z kartami płatniczymi, bo nie każdą akceptowano. Ok. 18.30 wróciliśmy do hotelu i byliśmy pewni że zastaniemy Kasie w recepcji, gdyż miała ona dyżur od 18 do 19. I znów niemiłe zaskoczenie. Pojawił się jakiś młody chłopak rosjanin, który w dodatku dobrze nie mówił po polsku i zaczął tłumaczyć że to Kasi się zepsuł telefon, później zadzwonił gdzieś i po chwili nam powiedział że dzwonił do Kasi męża, a on powiedział że Kasia miała wypadek(chciałbym tylko dodać że w pierwszym dniu Kasia nam powiedziałą, że nie ma męża). I tak ostatni wolny dzięń spędziłem w szpitalu wykonując pracę rezydenta. Było również dużo innych nieprzyjemnych sytuacji związanych z tym biurem i pracą Pani Kasi, w których uczestniczyli inni wczasowicze. Będę ubiegał się o zwrot pieniędzy za 1 dzień pobytu, chodź nie wiem czy warto, gdyż widzę tutaj tyle negatywnych opinii o tym biurze i nic z tego najwyraźniej sobie nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
jupidupi Re: JET Touristic 04.08.10, 16:47 Moje wakacje w Turcji były totalną porażką przez Jet Touristic! Traktują klienta niepoważnie, nieodpowiedzialnie. Gorzej niż świnie! Przewodniczka zanudzała, nie informowała na czas o konieczności zakrycia ramion i kolan danego dnia przez co musieliśmy nosić szmaty ubierane wcześniej przez tysiące ludzi. Po powrocie z objazdówki nie zapewnili nam możliwości wymycia się przed wylotem. Zawieźli nas na lotnisko, gdzie mieliśmy czekać na rezydenta przez 1 godz, aby wykupił nam kolacje. W ostateczności pojawił się on po 3 GODZINACH!!! i to chwilkę przed odprawą. Kolacje kupiliśmy sami, zapłaciliśmy w euro, bo tylko takie pieniądze mieliśmy. On miał zwrócić pieniądze, tylko jeśli damy mu paragon. W jednej z restauracji nie chcieli dać paragonu, udalo sie tylko w Burger King. Problem w tym, że na pięć osób rezydent miał przeznaczone 50 lirów (ok.100 zł), a wszystko na lotnisku bylo bardzo drogie. W dodatku, po co nam liry przy wylocie z Turcji? Nie chcieli oddac nam euro. W Polsce nie ma nawet możliwości by wymienić liry. Ostatecznie nie przyjęliśmy pieniędzy, piszemy reklamacje. Jeśli nie dostaniemy odszkodowania, sprawa zakończy się w sądzie. JET TOURISTIC TO NACIĄGACZE!!!! Kolejna sytuacja: kolejny raz namawiali nas na wykupienie obiadu za 7 euro/os. Powiedzieli, a w zasadzie pilotka, że NIE BĘDZIE MOŻLIWOŚCI zjedzenia gdzie indziej taniej (niektóry nie chcieli płacić 7 euro po to by zjeść np samą zupę, bo tylko na to mieli ochotę). Kupiliśmy obiad. W ostateczności zjedliśmy rozgotowane, pozbawione smaku i wyglądu resztki, kiedy inni przebywali w malowniczym miasteczku zajadając się pysznym jedzeniem i popijając świeży sok za grosze! W hotelu Santana zatruło się wielu ludzi. Jest to hotel właściciela biura Jet Touristic i dlatego ludzie, którzy wykupili wakacje w hotelu Plaza zostali bez wyjaśnień przerzuceni do Santany. Byłam na wielu wycieczkach, z różnymi biurami podróży. Nikomu nie polecę Jet, bo była to najgorsza wycieczka w moim życiu!!! JET TOURISTIC TO NAJGORSZE BIURO PODRÓŻY!!! ISTNY SYF!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santana killer Re: JET Touristic IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:56 Słuchaj pani "Kasia" to istna porażka :-) My mieliśmy bardzo podobne sytuacje, poza tym sytuacja z kranówką zamiast mineralnej w santanie, oraz traktowaniem klientów jak śmieci przez menadżerów na porządku dziennym. Pisz reklamacje a jak to nic nie da to pisz na santanah@wp.pl i będziemy zakładać pozew zbiorowy. Na razie czekamy na odpowiedź - jakieś 20 osób jeśli będzie odmowa to mamy już prawnika i pozew wpłynie natychmiast po otrzymaniu pism odmownych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdama Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 21:51 My też czekamy na odpowiedz z Jet Touristic,złożyliśmy reklamacje ponad miesiąc temu i do dzisiaj nie mamy żadnej odpowiedzi!Olali nas zapewne kolejny raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratmat Re: JET Touristic IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 22:07 Według prawa mają 30 dni na odpowiedź. Po tym terminie należy im wysłać polecony z numerem konta i kwotą jaką mają uiścić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: *.ghnet.pl 08.08.10, 19:35 oto i jedna z propozycja Jeta dla tych ktorzy zmuszani sa zmienic hotel ark suite na inny- Hotel Santana krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8224767,Pojechali_na_wczasy__trafili_do_szpitala.html prawie kazdy turnus w Santanie tak wyglada wiec radze omijac ten hotel szerokim lukiem i absolutnie nie zgadzac sie na zadna zamiane hotelu Ark Suite. Ark Suite to tylko jeden z hoteli w ofercie Jeta, do ktorego mozna jechac, nie obawiajac sie biegunki i innych nieprzyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: JET Touristic IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.10, 08:41 Współczuję wszystkim którzy byli w Santanie, ja byłam w SunMaris Park i na szczęście było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turek Re: JET Touristic IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.10, 20:29 Wreszcie się coś rusza w temacie santany: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35820,8224767,Pojechali_na_wczasy__trafili_do_szpitala.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ologgg Re: JET Touristic IP: 139.1.128.* 12.08.10, 07:54 Szanowni Państwo! Byłem w Santanie od 9 czerwca 2010r. Tragedia. Zmarnowane wakacje. Pokoje - syf z malarią, jedzienie - wstrętne, obsługa turecka - chamstwo, rezydenci - ku... szkoda słów. Zgłosiłem reklamacje do Jet Tourist w szczecinie. OCzywiście nie zauważyli nic niezgodnego z ofertą. I kazali mi się wyprowadzić do innego hotelu skoro mi się coiś nie podoba!! Skandal!! Złożyłem skargę do rzecznika praw konsumenta i poszedłem do prawnika. Można w ten sposób odzyskać dwukrotność zainwestowanych pieniędzy (zgodnie z prawem). Prawnik jest pewien zwycięstwa. Polecił jednak, żeby znaleźć kogoś jeszcze z tego turnusu. W takim przypadku będzie o wiele szybciej i wyrok się uprawomocni. Czy ktoś chciałby odzyskać straconą kasę? Czy więcej ludzi tym szybciej pójdzie. A jet tourist dostanie po łapach. Polska to chyba już ostatni kraj europy gdzie klienta traktuje się dobrze wyłącznie do wpłaty pieniędzy. Mój mail: on_3476@interia.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowa Re: JET Touristic IP: *.ip.jarsat.pl 12.08.10, 21:37 Hotel Santana to jeden wielki syf,zatrucia są na porządku dziennym,chorowali wszyscy Polacy, z którymi rozmawiałem.Widziałem też wielu Turków, którzy wymiotowali przy basenie i na stołówce (szumnie zwanej restauracją).Na stołówce śmierdziało,naczynia były brudne jedzenie było wydzielane jak w barze mlecznym za komuny.Moja cała rodzina również chorowała,ale poradzono mi żeby iść do pobliskiej apteki i na hasło Hotel Santana Pani magister przygotowuje pakiet ratunkowy złożony z 5 leków w tym antybiotyk.Na pytanie, czy w innych hotelach też to się zdarza Pani magister odpowiedziała, że tylko Santana ma problemy z zatruciami. Oficjalnie 80 osób było w szpitalu,ale ja myślę, że znacznie więcej bo hotel wyglądał na wyludniony.Po wybuchu epidemii obsługa zmieniła kranówę w dystrybutorach na prawdziwą mineralną,natomiast syf w stołówce był do końca.Pokoje też były brudne,łazienki zagrzybione,klima również,wykładziny w pokoju i na korytarzach poplamione wymiocinami.Rezydenci nic nie mogą, bo właściciel Hotelu Santana jest również właścicielem biura Jet tourisic i współwłaścicielem hotelu Plaza.Byłem świadkiem jak Pani rezydent oszukała osoby, które miały wykupiony pobyt w hotelu Plaza.Powiedziała im, że jest tam awaria i mieli mieszkać w Santanie.Pech chciał, że po przyjeździe do Santany trafili akurat na awanturę chorych z rezydentami,więc oni też zrobili awanturę i okazało się, że nie było żadnej awarii. Jedyny plus to baseny i snack bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: JET Touristic IP: *.lublin.mm.pl 12.08.10, 22:25 Ja byłam w czerwcu w Ark Suite i było super.Hotel bez zastrzeżeń,jedzenie smaczne i duży wybór,obsługa przesympatyczna,dlatego wybieram się tam jeszcze raz 22.09.2010r.Możtoś wybiera się w tym samym terminie? Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziaaa_22 Re: JET Touristic IP: *.ip.jarsat.pl 12.08.10, 22:44 Właśnie wróciłam z wakacji w Hotelu Santana z Jet Touristic i nikomu nie polecam. Hotel ma podobno 4* i może na tyle wygląda na pierwszy rzut oka. Gdyby się bardziej przyjrzeć, to pokoje są brudne, zagrzybione łazienki i klimatyzacje, w „restauracji” śmierdzi i jest brudno, jedzenie leży w cieple parę godzin, naczynia i sztućce są brudne. Bardzo często brakuje sztućców, a na szklankach nieraz są ślady poprzednich użytkowników. Kelnerzy z pod nosa wyciągają szklanki i talerze, gdy się jeszcze nie skończyło, do tego kapie im pot do jedzenia, kucharzom także. Napoje są z dodatkiem wody z kranu, czasem pachną domestosem lub chlorem. Nie polecam pić herbaty, gdyż dodają do niej wodę, którą poprzednio „myli” naczynia. Podczas mojego pobytu, 90% hotelu była chora na niewiadomą chorobę powodującą gorączkę, wymioty, biegunkę, silne bóle brzucha i żołądka, nie tylko Polacy, ale i Turcy. Moja rodzina także była chora, a niektórzy do teraz mają objawy choroby. Lekarz w hotelu jest przekupiony, wszystkich wysyła do szpitala pod kroplówkę (oczywiście to dodatkowo kosztuje), która ma pomóc, lecz nie pomaga. Niektórzy dostawali kroplówkę po 3 razy i dalej chorowali. Ludzie wymiotowali przy basenie, w „restauracji”, na korytarzach i w pokojach. Co chwilę było widać jak ktoś wymiotuje lub próbuje zdążyć do toalety, jednym się udawało, innym nie, gdyż np. biegunka ciągnęła tak nagle, że ciężko było dobiec do toalety, nawet będąc tuż przy niej. Na rezydentów nie ma co liczyć, nikt nie pomoże, bo muszą chronić właściciela Hotelu Santana, firmy Jet Touristic i współwłaściciela Hotelu Plaza jednocześnie. Mało kto mówi po polsku, choć to hotel typowo dla Polaków, po angielsku też nie bardzo można się porozumieć. Czekałam na swój pokój dwie godziny, gdyż na początku dostałam taki, w którym byli już zakwaterowani inni goście. Problemy z kartami otwierającymi pokój, bo się „odkodowują”. Jeśli ktoś zwymiotuje na podłogę w pokoju, sprzątaczki tego nie posprzątają – trzeba im dodatkowo zapłacić. Na korytarzach śmierdzi, wykładziny wyżarte od wymiocin, całe przebarwione. Plastikowe kubeczki do napoi są używane ponownie, także proponuje zgniatanie ich po użyciu. Na balkonach są plastikowe, białe krzesła i stoliki, lecz tej bieli przez brud prawie nie widać. Niektóre balkony w ogóle się nie zamykają, deski klozetowe są zżółkłe i brudne. Ręczniki w pokojach miewają dziury, jak i obrusy w „restauracji”. Po przyjeździe do Hotelu z objazdówki, część osób miała być wysłana do Hotelu Plaza, lecz wmówiono im, że jest tam awaria i muszą zostać w Hotelu Santana. Po zrobieniu awantury, nagle dowiedzieli się, że nie było żadnej awarii. W czasie objazdówki mieliśmy 4 hotele i wszystkie były dużo lepsze niż ten, nie było żadnych problemów zdrowotnych, pomyleń pokoi, brudu, smrodu czy też innych problemów, które dotyczą Hotelu Santana. Wszystkim zastanawiającym się nad tym hotelem odradzam! Hotel Santana gwarantuje zmarnowane wakacje, zero odpoczynku i uszczerbek na zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 21:56 Bardzo Wam współczuje...W hotelu Santana często dzieje się coś niedobrego.Pani Travelplanet odradziła mi hotel Santana,zdecydowałam się na Ark Suite i wszystkim polecam. Biuro Jet Touristic jest bardzo słabe,ale ten hotel super,obsługa przemiła,czysto,fajnie... Można składać pozwy zbiorowo,zatem nie czekajcie z pozwaniem biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w.1 Re: JET Touristic IP: *.gdynia.mm.pl 13.08.10, 22:12 ja po raz kolejny byłam z Jetem tym razem w Bitez Antik koło Bodrum i jak zwykle bez niespodzianek - polecam jak co roku (oczywniście po przeczytaniu opinii w necie o hotelu żeby nie było niespodzianki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysci Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 14.08.10, 10:00 Nie polecam hotelu Santana, mielismy jechac do ark suita ale sie udalo! W santanie 20 km od alanyi, nie ma jak w nocy wrocic bo busiki juz nie jezdza. W hotelu same zatrucia, przez pierwsze 3 dni nie wychodzilismy z pokoju. Co z tego ze wykupilismy opcie all inc. skoro jedlismy suchy ryz i chleb bo ciagle biegunki i wymioty. Lekarstwa z Polski nie dzialaly wiec tzreba zamowic lekarza za 25 euro, najgorsze przypadki trafiaja do szpitala. Ogolnie porazka. Szef niemily, chcesz cos zalatwic - np. zeby zabrali Cie do innego hotelu slyszysz odpowiedz - wracajcie do Polski jak sie nie podoba. I ze w nagrode jedna gwiazdka wiecej. PORAZKA! Z tego co czytalismy na forum to staly numer jet touristic turysci nie trafiaja do wykupionego hotelu ! jezdzilismy juz troche po swiecie z roznymi biurami, ale tak nieprofesjonalnej obslugi nie spotkalismy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: 88.220.105.* 16.08.10, 15:00 Spędziłam tydzień w Antiku!! Fajny hotel choć ma tylko 3 ***. Nie zgadzam się z p. Krzysztofem, który dziwne rzeczy wypisywał nt p. Kasi i jej nieobecności - miała wypadek. Byłam świadkiem tych wydarzeń i odnoszę inne wrażenia... Np. o tym, że wszyscy wiedzieli , że na terenie hotelu jest sanitariusz, ponieważ dzien wcześniej udzielał pomocy jednej z wczasowiczek - świadkiem był min. p. Krzysztof! Moje wnioski nt wydarzeń opisywanych przez tego Pana są takie, że jakby 'koleżanka" więcej wody piła a mniej stała w BUFECIE za jedzeniem, to nie miałaby takich "przygód". Poza tym dziwnie ożyła po wizycie w szpitalu, bo prosto z niego stanęła w kolejce po kolację!! To ci dopiero kroplówka!!! Szkoda, ze p. Krzysztof nie napisał skargi na obsługę lotniska, bo czekał na bagaż dobre 20 min i już się denerwował o swoją walizkę i podobno taka sytuacja zdarzyła mu się PIERWSZY raz! Różne rzeczy słyszałam i widziałam podczas tego wyjazdu w tym hotelu, mogłabym poemat napisać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: JET Touristic IP: 88.220.105.* 16.08.10, 15:02 OCZYWIŚCIE jestem zadowolona z obsługi hotelu i BIURA. Ale ja jestem pewnie "głupia" , bo jak mam słońce, plażę, morze, gdzie spać i co zjeśc, to już jestem cała HAPPY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turek Re: JET Touristic IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.10, 22:54 Mnie też do szczęścia wiele nie brakuje, jednak na wodzie dla zwierząt powinna być nalepka woda i napoje nie do spożycia przez ludzi!!! Tylko o to mam pretensje do JET TOURISTIC no i może o tego chamskiego kopniaka w ostatni dzień z hotelu. I ze względu na to że moje małe dziecko musiało cierpieć nie puszczę im tego płazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 22:12 W pelni sie z Pania zgadzam. Przed wylotem czytalam rozne opinie o organizatorze i hotelach. bylam przerazona. podjac decyzje o wylocie do Turcji pomogla mi Pani trzezwa opinia. wlasnie wrocilismy z Side. wiekszosc z nas jest zadowolona. spora czesc turystow chyba pojdzie do sadu. ludzie co pisza takie opinie sa... nie wiem, dziwni. zamiast odpoczac, szukaja do czego sie przyczepic. za cene przelotu i zakwaterowania dostaja jeszcze all inclusive - jedzenie i picia nie do przejedzenia! z cenami ktore panuja w Turcji (przenajmniej w kurortach) wydalibysmy jeszcze tyle samo na zarcie i picie! i to na kebab bez papryczek i innych dodatkow :d wychodzilismy poza hotel, wyjezdzalismy autem - wiemy. tak glupich skarg w zyciu nie slyszalam: naprzyklad mrowki w pokoju (hotel jest w ogrodzie i jak sie przynosi jedzenie - nie wiemy co prawda po co, bo w jedzeniu prawie nie ma przerwy - to i mrowki moga przyjsc; "mam krokodyla w pokoju!" - 2 tygodnie polowalismy na gekona - ten krokodyl to byl maly gekon - i nic! a gekony wlasnie zjadaja komary i inne owady! nie mielismy zadnych "potworow" w pokoju, a genona bardzo chcielismy miec jako "zwierzatko domowe" :)) ) zal mowic o skargach. juz czytalam na forum o kilku rzeczach, ktore nie mialy miejsca w trakcie naszego pobytu. my sie skupilismy na odpoczynku i zwiedzaniu i bylo super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milla Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 16:25 odobnie jak grupa ok 40 innych Polaków wykupiliśmy wczasy w hotelu czterogwiazdkowym w okolicy Alanyi w ofercie Last Minute.Jet Touristic gwarantował hotel o standardzie **** All Inclusive równoznaczne z kategorią "4 Oka Proroka" w regionie Riwiery Tureckiej (Antalya, Side, Alanya i okolice) - wyżywienie All Inclusive (śniadania, obiady i kolacje, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe zgodnie z konspektem hotelu). Organizator gwarantował wybrany standard zgodnie z opisem kategorii "Oko Proroka" zawartym w katalogu. Oferta a Last Minute według organizatora nie wpływa na jakość usługi. Dnia 30 czerwca br. zostaliśmy zakwaterowani w Mahmutlar w okolicach Alanyi w hotelu Ares, który miał spełniać wymogi hotelu czterogwiazdkowego. Hotel miał być czterogwiazdkowy, jednakże jego standard był znacznie niższy, zasługujący maksymalnie na dwie gwiazdki. Budynek hotelu był brudny i zaniedbany, miejscami całkowicie zdewastowany. Warunki panujące w hotelu były przerażające. W ofercie hotelu podobno znajdują się następujące atrakcje: łaźnia turecka, sauna, centrum fitness, dyskoteka, pokój zabaw dla dzieci, fryzjer, lekarz. Ze wszystkich atrakcji działała jedynie łaźnia turecka, jednakże stan jej czystości pozostawiał wiele do życzenia. Sauna była popsuta, centrum fitness znajdowało się w brudnej, zatęchłej piwnicy, podobnie zresztą jak nieczynna od dawna dyskoteka, pełniąca rolę rupieciarni. Po pokoju zabaw , fryzjerze oraz pomieszczeniu dla lekarza pozostały tylko tabliczki, gdyż pomieszczenia te były zawalone rupieciami, nie było w nich światła, śmierdziało stęchlizną. W hotelu nie tylko nie było lekarza, ale nawet apteczki pierwszej pomocy. Gdy jedna z osób zraniła się w nogę, nie było nawet kawałka plastra. Ogólnie bezpieczeństwo gości hotelowych było stale zagrożone: w pokojach były zagrażające życiu kable elektryczne, wokół hotelu był niezabezpieczony rów, głęboki na kilka metrów, szeroki na 3 metry. W tym rowie przygotowywano posiłki (obierano ziemniaki). Całe zabezpieczenie głębokiego na kilka metrów rowu to kawałki cienkiej dykty i kawałek sznurka. Jednak w Internecie hotel określony jest jako przeznaczony dla rodzin z dziećmi. Wokół basenu stan czystości podobnie był zatrważający. Leżaki były brudne, klejące się, połamane i stare. Plaża hotelowa była również w stanie całkowitej dewastacji. Przejście pod ulicą przypominało raczej tunel po bombardowaniu, zalany częściowo wodą, wysoki na 1,8m. Na plaży brak baru z napojami, instalacja prysznica mocno prowizoryczna. Hotel nie oferował _żadnych _atrakcji na plaży (na stronie hotelu można przeczytać o nartach wodnych, wypożyczalni łódek, zajęciach zorganizowanych itp.). Nic takiego nie istniało. Pokoje też pozostawiały do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milla Re: JET Touristic-cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 16:27 Goście z Polski odmówili przyjęcia tej propozycji, polegającej na próbie wyłudzenia pieniędzy za opłaconą już usługę i w dniu 02.07.2010r. złożyli pisemną reklamację, żądając przeniesienia do innego hotelu o standardzie czterogwiazdkowym z formułą All Inclusive *.* Ponieważ Jet Touristic nie zaspokoił naszych roszczeń w związku z należytym dopełnieniem umowy domagaliśmy się w ustawowym czasie zwrotu kosztów naszego wyjazdu, który okazał się największym możliwym urlopowym koszmarem.* *Zamiast wypoczywać, zwiedzać, dobrze się bawić musieliśmy biegać do rezydentów, nieustannie dzwonić i o wszystko wykłócać się z obsługą hotelu Ares... Wspomnieć tu należy również o oburzającym stosunku pani rezydentki Ani do swych podopiecznych-nas, turystów z Polski. Zamiast służyć nam pomocą, w poniżający sposób odnosiła się do klientów, podnosiła głos, była arogancka. Kilkakrotnie odmówiła podpisania reklamacji (należy to przecież do jej obowiązków). Obelżywie określała swoich klientów ("she's really bitch"). Z takim traktowaniem klientów nie spotkaliśmy się nigdy i nigdzie. To nie urlop, to koszmar. Ponieśliśmy ogromne straty moralne. Naszego stresu nic nie jest w stanie zrekompensować.Dysponujemy zdjęciami przedstawiającymi stan hotelu Ares oraz podpisaną przez rezydenta Jet Touristic zbiorową reklamacją, potwierdzającą nasze skargi .W poprzednich latach także wyjeżdżaliśmy na wczasy i nigdy nie mieliśmy żadnych problemów z hotelem, jaki wykupiliśmy ani z obsługą zarówno hotelową, jak i biura podróży. W tym roku zdecydowaliśmy się na ofertę biura Jet Touristic, ponieważ wydawało nam się, że to poważna firma, dbająca o klientów i swoją renomę. Oferta, która miała być okazją cenową okazała się oszustwem.Niestety Jet Touristic nie tylko nie podjął żadnych działań na miejscu w celu naprawienia szkody, wręcz przeciwnie -próbowano od nas wyłudzić dodatkowe pieniądze za jedzenie w ofercie All Inclusive. Po powrocie do Polski Jet uchyla się także od jakiejkolwiek odpowiedzialności. Na przyszłość pozostaje albo omijanie takich biur podróży albo występowanie na drogę sądową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turek Re: JET Touristic-cd IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.10, 18:09 Współczuje, wy to mieliście z tego co piszesz horror nie z tej ziemi. My już dostaliśmy odpowiedź z jettouristic oczywiście nie poczuwają się do odpowiedzialności za zaniedbania w santanie. Twierdzą że wszystko było cacy. My po prostu sobie wszystko zmyśliliśmy. Sprawa idzie do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: JET Touristic IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.10, 13:24 Ja z rodziną byłem w tym roku w Turcji, w Alanyi, z Jet Touristic, w Holiday World Hotel. Jet Touristic to banda oszustów, nasz hotel miał być trzygwiazdkowy, tymczasem dowiedzieliśmy się że ma 2*. W samym hotelu jak i wokoło panował ogólny syf i smród. Dostaliśmy nieposprzątane pokoje z obsranymi kiblami i biegającymi karaluchami. Pokoje sprzątane były tylko 2 razy w ciągu 2 tygodni pobytu. Posiłki były wydawane na szafkach obok recepcji. Po stołach na stołówce biegały koty, które zjadały niedojedzone posiłki. A poplamione obrusy w ogóle nie były sprzątane, obsługa była brudna i śmierdząca. Naczynia były myte w samej wodzie.W łazienkach był grzyb. A rezydencj Jet Touristic unikali nas jak ognia. Oczywiście przez cały pobyt wszyscy mieliśmy biegunkę. Ostrzegam przed wyjazdem z najgorszym biurem podróży jakim jest Jet Touristic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JET Touristic IP: *.proton.net.pl 19.08.10, 14:26 Witam! Wróciłam właśnie dzisiaj z wakacji z Turcji, w Alanyi. Zakwaterowana byłam w hotelu Ark Suit. Hotel polecam z całą odpowiedzialnością-pokoje duże, ładne, zadbane, Doskonale nadaje się dla rodzin z dziećmi-obecne są 3 zjeżdżalnie, brodzik dla dzieci-jak zarówno dla ludzi młodych. Jedynym minusem hotelu jest dojazd na plażę. Pomimo tego, że jest napisane iż dojazd jest darmowy, trzeba wykupić leżaki na plaży, żeby z powrotem być przywiezionym do hotelu. Koszt wypożyczenia leżaka i parasola-2 euro. Ja polecam chodzenie na nogach na plażę Kleopatrę ( ok. 25 minut spacerkiem). Plaża jest piękna. Jedzenie w hotelu naprawdę dobre, jednak monotonne. Ale każdy napewno znajdzie coś dla siebie. Bardzo miła obsługa. Jeśli chodzi natomiast o samo biuro Jest Touristic-paranoja. Przed wyjazdem dużo czytaliśmy o tym biurze i byliśmy przygotowani na to, że nie będą nas chcieli zakwaterować w naszym hotelu. Oczywiście nie myliliśmy się. Już na lotnisku zostaliśmy poinformowani przez rezydenta Pawła,że w hotelu Ark Suit nie ma już miejsca i że proponuje nam przeniesienie do hotelu Santany, który ponoć ma o jedną gwiazdkę więcej.Po natychmiastowym sprzeciwie, nasz rezydent w sposób arogancki i bezczelny powiedział, że jeżeli będziemy się sprzeciwiać to zakwateruje nas do hotelu dwu gwiazdkowego. Po dojechaniu na miejsce okazało się, że miejsca w hotelu oczywiście są i akurat my już nie musieliśmy się juuż dłuzej kłocic. Ale grupa, która przyleciała dzien wczesniej o 6 nad ranem, została w hotelu Ark Suit zakwaterowana dopiero o godz 17, bo cały czas jezdzili po innych hotelach i kłocili się z rezydentami. Wraz z przyjaciołmi wybralismy się na rafting. Wycieczka miała odbyć się w niedziele o godz 8 rano mielismy czekac w recepcji. Tak tez zrobilismy. Do godziny 10 nikt się nie pojawił !!! Nie było ŻADNEJ informacji w gablocie o odwołanej wycieczce, ZADNYCH podanych telefonow do rezydenta. Z recepcji dzwoniliśmy do rezydenta ŁUKASZA(który zbiera ludzi chętnych na wycieczki) 5 razy-oczywiście zero odzewu z jego strony. Oczywiscie w tym dniu ZADEN rezydent w hotelu się nie pojawił. O godz 15 udało mi się w końcu dodzwonić do wymienionego wyżej rezydenta, który powiedział, ze mieli problem z dostaniem się do naszego hotelu ! A co mnie to interesuje!!!! Pojechaliśmy na rafting tylko dlatego, że bardzo chcieliśmy i to były nasze ostatnie dni, ale totalny brak wyobrazni pana Łukasza oraz odpowiedzialnosci jest skandaliczny! Takie zachowania są niekompetentne! Gdybym to JA nie zadzowniła do NIEGO, to pewnie wycieczka by się w ogóle nie odbyła i nie dostalibyśmy zwrotu pieniędzy! Już nie wspominając o wylocie! Wylot mieliśmy z Antalyi o godz. 20, z hotelu odjechaliśmy o godz. 14. ! 4h czekalismy na lotnisku-PARANOJA! Ogólnie polecam wszystkim hotel Ark Suit. Napewno tam wrócę. Napewno nie z tego biura podróży. Jeżeli będą Was chcieli przekwaterować-badzie stanowczy i walczcie do ostatniego momentu. Mówcie, ze chcecie rozmawiac bezposrednio z menagerem hotelu, ze czytaliscie informacje na forum, ze wiecie co oni robią! Nie dajcie się przenieść ABSOLUTNIE do hotelu Santany - podczas mojego pobytu 20 osób potruło się tam jedzeniem i wylądowali w szpitalu pod kroplówką. Mimo wszystko - życzę udanego pobytu, bo Turcja jest naprawdę PIEKNA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ark suite Re: JET Touristic IP: *.multi-play.net.pl 21.08.10, 01:09 tak zdecydowanie potwierdzam. o hotel ark suite trzeba walczyc stanowczo ale sie oplaca!!! to jedyny hotel, ktory jest fajny z oferty tego wstretnego biura jet touristic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: JET Touristic IP: 77.236.0.* 31.08.10, 22:18 Wlaśnie wrócilismy z Turcji z Jet. Spaliśmy w hotelu Sun Maris Park. Hotel ok, czysto, nasz pokój był bardzo mały, ale nie pojechaliśmy, żeby siedzieć w hotelu. Jedzenie całkiem dobre, troche monotonne, ale za to desery mieli przepyszne. Natomiast praca rezydentów pozostawia wiele do życzenia. Wiele informacji podanych na różnych forach o tym biurze i o jego pracownikach - rezydentach to prawda:-( Przykro, że takie biuro nadal funkcjnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoRiSmAx JET Touristic Sun Maris Park IP: 80.51.78.* 08.09.10, 13:33 Jet Touristic jest firmą oszustów i krętaczy. W momencie zakupu biletu nawet nie uprzedzili, że jest międzylądowanie na innym lotnisku. Po przylocie do Dalaman nikt nawet nie raczył do nas przyjść, po kilkunastu minutach szukania Panie rezydentki (GOSIA!!! i Ula) w niemiły sposób nas skierowały nas do autokarów, w których wręczyły nam zaproszenia na spotkania. W następny dzień pani GOSIA nie raczyła nas nawet zawiadomić, że spotkanie się nie odbędzie!!! Ale to pikuś... Najlepsze jest to, że w trakcie dwutygodniowego pobytu w hotelu Sun Maris Park pani GOSIA poinformowała 2 osoby, że ich pośrednik splajtował i muszą jeszcze raz opłacić pobyt, w przeciwnym wypadku nie wrócą do Polski!!! Pani GOSIE nawet nie kiwnęła palcem żeby pomóc poszkodowanym i skomentowała to tylko słowami "WSPÓŁCZUJE WAM"!!!- żenada. Po rozmowie na koszt 2 osób z firmą JET TOURISTIC w Szczecinie, okazało się, że nie znają pani GOSI ("taka Pani dla nas nie pracuje"). Z tej rozmowy wynikło, że jest tylko jeden kierownik firmy i nie można z nim rozmawiać. Po uciążliwej rozmowie z JT udało się uzyskać rabat pod warunkiem wpłacenia kwoty w tym samym dniu... Jeżeli chodzi o Panią rezydent Gosię proponowała 2 wycieczki + jedna wycieczka katamaranem gratis - gratisowa wycieczka nigdy nie miała miejsca, ponieważ pan z katamaranu wiecznie miał jakiś wypadek- oprócz tego GOSIA wisiała kasę i nigdy jej nie oddawała!!! Jeżeli chodzi o hotel Sun Maris Park nie posiadał wydzielonej plaży, w opisach hotelu nie jest to zaznaczone. Pokoje mogą być, jedzenie było ok i należy tu zaznaczyć, że kelnerzy nie wydzielali porcji..., w barze All Inclusive przed godziną 23 sprawdzali ile ktoś ma drinków i przy większej ilości niż 2 na osobę już nie wydawali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga82370 Re: JET Touristic 16.10.10, 20:26 Zdecydowanie tak hotel ark suite to naprawdę dobre miejsce na wypoczynek. Bardzo miła atmosfera, ludzie tam pracujący są świetni i bardzo mili. Posiłki bardzo smaczne i nie trzeba było się bic o nie. Byliśmy także w hotelu Santana- do którego za nic nie chcieliśmy trafic- i szczerze mówiąc odradzam,odradzam i jeszcze raz odradzam. Obsługa wręcz Hamska- zostaliśmy wyrzuceni z hotelu przez pana który się okazał szefem rezydentów Jetturistic, no i jedzenie nie świeże i niestety odczuwaliśmy jego skutki przez następny tydzień. Tego hotelu na pewno nie polecam. Jeśli ktoś ma okazję jechac do hotelu Ark Suite to nie zastanawiajcie się ani chwili. Odpowiedz Link Zgłoś