Gość: asaj.1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 18:17 witam, szukam informacji na temat tego hotelu..może odezwie się ktoś, kto był w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jecko Re: hotel side star park IP: 87.205.6.* 29.07.09, 08:47 Wróciłem 2 tygodnie temu.Dokładnie opisałem go w postach wczesniejszych przeszukaj sobie .Hotel super obsługa wyzywienie też.prywatna plaza z restauracją napoje alkohol lezaki na plazy w cenie alla.Naprawda super hotel.Jak potrzebujesz jakies sprecyzowanej informacja to napisz.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaj.1 Re: hotel side star park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:50 Dziękuję:) Możesz mi jeszcze powiedzieć jak wygląda sprawa z wycieczkami fakultatywnymi? czy lepiej kupić u rezydentki i mieć spokój, czy też lepiej w miejscowym biurze? ile kosztują i ile czasu jedzie się do Kapadocji? A z jakim biurem byłeś? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecko Re: hotel side star park IP: 87.205.6.* 29.07.09, 15:31 Bylem z triady.Wycieczki kupowalem obok hotelu w agencji TONI MACARONI. Ja byłem w pammukale z polską pilotką i płaciłem 30 euro za dorosłego 15 dzieci,rafting 20euro.DO KAPADOCJI nie jechałem ale wiem ze wycieczka jednodniowa to 30e a dwudniowa 65e.Polecam rafting,i wycieczki jednodniowe bo hotel jest tak super ze nie warto tracic dnia.masz w hotelu równiez ręczniki plażowe wiec nie nadwyrężaj bagażu.Na wycieczki gdzie planujesz wejscia na zwiedzanie zabieraj miejscową walute bo w pammukale przeliczają 1 euro 1.75 TLR a w kantorze obok hotelu 1e 2.1TLR.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaj.1 Do jecko:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:17 Dziękuję, bardzo mi pomogleś:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Do asaj 30.07.09, 12:42 Podforum hotelowe służy do zamieszczania JEDYNIE OPINII dotyczących wakacyjnych hoteli w Turcji. Proszę nie zadawać na forum pytań - PYTANIA, PROŚBY jak i inne posty nie będące opiniami bedą USUWANE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaj.1 do etrusek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 00:30 jednak zaryzykuję:) pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel opinie n/t side star park 29.07.09, 12:56 Szukaj a znajdziesz: forum.gazeta.pl/forum/w,20943,78346301,78346301,Side_Star_Park_Side.html Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: hotel side star park 02.08.09, 19:51 Hotel jest super, pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: hotel side star park 03.08.09, 09:14 Wróciłam 29 lipca. Hotel jest super. Napisz co dokładnie cię interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 Re: hotel side star park 03.08.09, 12:36 Witam serdecznie:) Interesuje mnie, czy w hotelu ręczniki plażowe są za odpłatą, bo różne słyszy się opinie..czy w opcji all napoje i przekąski są również na plaży..jakie i w jakiej kwocie należy dawać napiwki, jak są odbierane i czy przy zameldowaniu warto coś włożyć do paszportu, tu też różnie piszą..i czy rzeczywiście w Side jest drożej niż w innych miejscowościach?..gdzie najlepiej pojechać na zakupy(pamiatki i prezenty - biżuteria, skóry, odzież) Jadę pierwszy raz do Turcji, nie chcę popełnić jakiejś niestosowności, więc interesuje mnie też, jak wygląda sprawa z targowaniem się:) Serdecznie dziękuję i pozdrawiam:) asaj Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: hotel side star park 04.08.09, 13:19 Ręczniki plażowe dostajesz bez żadnej opłaty. Jeżeli będziesz chciał wymienić ręcznik na inny to płacisz, o ile dobrze pamiętam do 1,5 euro. Na plaży głodny nie będziesz, nie ma obawy. Szlismy na plażę zaraz po śniadaniu a wracaliśmy do hotelu około godz. 17,00. Na plaży jest restauracja rybna, w której podawany jest obiad, napoje, kawa, alkohol, cisto. Ponadto możesz raz na tydzień skorzystać z kolacji z restauracji rybnej oraz tureckiej na plaży. Tylko wcześniej należy do uzgodnić z panią, która siedzi w holu (po drugiej stronie recepcji). Nie szalałam z napiwkami. Za sprzatanie pokoju zostawiałam co kilka dni 1 euro (wiem, że za chwile ktoś mnie za to skrytykuje, że to za mało). Jadąc na wycieczkę miałam przygotowane drobne kwoty, właśnie na napiwki. Koniecznie nalezy dać coś kierowcy i bagażowemu. Za milą obsługę można dać kelnerom, barmanom. Cała obsługa w tym hotelu jest super. Po zameldowaniu okazało się, że mamy pokoj od strony deptaku. Moja koleżanka zażadała innego pokoju.Bała się hałasu. W hotelu bylismy około godziny 23,30. Nie było na ten moment żadnego wolnego pokoju. W recepcji zapisano, żeby dac nam inne pokoje (potrzebowaliśmy 2 pokoi). Na drugi dzień pan w recepcji sam od siebie zawołał nas i zaproponował dwa połączone z sobą pokoje. Nie chcieliśmy już ich, bo nasze nie były wcale takie złe. Drzwi na balkon i tak są zamykane, ponieważ działa klimatyzacja. Ponadto na deptaku nie ma w godzinach wieczornych i nocnych hałasu. Rzeczywiscie Side jest drogie. Tanio jest w Kapadocji. W Side coś kosztuje 1 euro a w Kaparocji 1 lir. Dlatego, jeżeli pojedziesz na wycieczkę to wykorzystaj ją na zakupy. Przed wycieczką wymień sobie euro lub dolary na liry. Przy hotelu są dwa kantory. Wymienialismy pieniądze w drugim kantorze. Mowili tam trochę po polsku. Na deptaku przy hotelu są sklepiki. Jest w nich taniej niż w mieście. Nie kupuj od razu jak przyjedziesz. Chodź i oglądaj, pytaj się o ceny. My tak zrobiliśmy i wyszlismy na tym lepiej niż inni. Na końcu wiele rzeczy udało nam się kupić taniej, ponadto płaciliśmy w dolarach, a inni za to samo w euro (przelicznik 1 euro = 1 dolar). Ogólnie w Side mało się targują. W Egipcie pod tym względem było lepiej. Niektórzy jeździli na turecki bazar do Manavgatu. Ja tam nie byłam. Jest on czynny w określone dni tygodnia w godzinach rannych. Trzeba jechać autobusem. Nie miałam ochoty na jazdę i zakupy w taką duchotę. Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 Re: hotel side star park 04.08.09, 17:44 Serdecznie dziękuję za informację, bardzo mi pomogłaś:) Goraco pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecko Re: hotel side star park IP: 87.205.6.* 07.08.09, 07:52 Na plazy restauracja nie jest rybna tylko normalna,jest kebab a nawet hamburgery i inne fast foody.w porze lunchu a tak cały dzien drinki ,piwo ,kawa, mozna tez zabrac na lezaki kture są darmowe.W rybną zamienia się 3 razy w tygodniu po 19 i wtedy trzeba dzien wczesniej zamówic stolik,mozna raz na tydzien.Polecam pyszne owoce morza.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 Re: hotel side star park 07.08.09, 11:04 Dzięki serdeczne:)..obawialiśmy się, że skosztujemy tam owoców morza, bo z takimi opiniami spotkaliśmy się tutaj...Czyli w tej zwykłej restauracji można zjeść obiad na plaży bez konieczności powrotu do hotelu?...a menu obiadowe to tylko fast foody? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecko Re: hotel side star park IP: 87.205.6.* 07.08.09, 11:36 Nietylko .praktycznie to samo co w hotelu plus grill,kebab i na odmiane fast foody .Ciastka owoce .ogolnie super jak i super jajcarska obsługa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: do jecko:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 15:32 Wszystko, co pisze jecko się zgadza. Przy okazji pozdrowienia dla jecko. Oczywiście wypiłem za twoje zdrowie, a z zaprzyjaźnieniem z barmanem w barze przy recepcji nie było problemu, drobny napiwek na początku zrobił swoje. Myślę, że nie ma sensu wkładania do paszportu przy meldowaniu pieniędzy, bo w tym hotelu raczej nie ma złych pokoi, więc źle nie trafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 do zenka:) 08.08.09, 19:11 Dziękujemy:) również wypijemy za Twoje jak i "jecko" zdrowie:) Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.1 Re: do asaj.1 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 20:04 witam. my również wypijemy,ale po 2.09 a ty asaju.1 kiedy jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 do gościa1:) 08.08.09, 20:57 Oczywiście, można:) My tam będziemy po 26.08:)...Oby im tylko alkoholu starczyło:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.1 Re: do asaj.1 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 21:07 Witam. Jeśli jedziecie na 2tygodnie to może uda się wspólnie nadwerężyć ich zapasy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 do gościa1:) 09.08.09, 00:09 Tak, jedziemy na dwa tygodnie, będziemy do 09.09..i chociaż z nas mierni amatorzy na trunki, to się postaramy:) Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.1 Re: do asaj.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 09:15 my również jesteśmy miernymi amatorami trunków,ale może coś spróbujemy przez dwa tygodnie,chociaż jedziemy z bardzo żywym 6- latkiem i oczy trzeba mieć naokoło głowy przez 24 godziny na dobę pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 do gościa1:) 09.08.09, 10:23 My jedziemy z 17-latką i myślę, że raczej też nie będziemy jej spuszczać z oczu:)...co by za nas nie skorzystała z opcji all:) pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś