sandra183 25.01.06, 14:59 Szkola numer 1 w warszawie? Co o tym myślicie? Jak tam jest?wie ktoś? może napisza lektorzy? czekam na opinie uczniów takze......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agadzie1 Re: Archibald!!! 06.02.06, 13:25 zgadzam się lekorzy super, zajęcia ciekawe i swobodnie prowadzone, dużo mówienia i gramatyki, sprawdzanie wiadomości na przyzwoitym poziomie jstem byłą (niestety koszty) uczennicą Odpowiedz Link Zgłoś
habibeti Re: Archibald!!! 06.02.06, 23:15 ja bylam bardzo zadowolona z kursow. lektorzy zawsze przygotowani, lekcje prowadzone klarownie, motywujace. sporo zajec dodatkowych, zmuszajacyh do nauki poza kursem. bardzo, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-konkursy Re: Archibald!!! 07.02.06, 14:54 nie wiem czy zasługuje na pierwsze miejsce, bo troche się pogorszyła ale ogólnie wspomnienia mam dość pozytywne Przez trzy semestry uczyła mnie Ewa Kluzińska - genialna lektorka Na czwarty semestr trafiłam do kogoś innego - niestety ...nie była tao zmiana na korzyść, bo koleś strasznie przynudzał i nigdy nie mogłam dojść do głosu jak miałam coś ciekawego do powiedzenia, nie zadawał prac domowych, przynudzał, nie mobilizowała nas i jeszcze raz - przynudzał. Zrazili mnie tez troche "native- speakers", szczególnie jeden zalazł wielu osobom za skórę... ale i tak - jak pisałam wyżej, nadal mam dość pozytywną opinię o tej szkole. W tym semestrze chciałam się zapisać, ale ...chyba im się średnio powodzi w tym semestrze, bo grupa do której chciałam chodzić nie powstanie (chociaż wziełam pod uwagę aż 4 różne grupy). Dużą barierą dla wielu osób jest cena. Wprawdzie raz na jakiś czes pojawiaja się zniżki, naprawde spore.. i można faktycznie ustalić sobie "normalna" cenę, ale jak ktos chce sie przygotowac do egzaminu FCE czy CAE itp... to juz nie ma tak rozowo Ale jesli chcesz wybrac General Englisch to polecam - ale tu musze Cie ostrzec ze dosc czesto podczas testow "obnizaja" Twoj poziom, wiec jesli zauwazysz ze trafilas na za niski poziom - poprostu postaraj sie jak najszybciej przeniesc;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mini-konkursy Re: Archibald!!! - zaoszczędź 09.02.06, 16:35 ...a jesli zdecydujesz sie wybrac kurs w Archibadzie i chcesz wydać na ten kurs 50zł mniej - daj znac na priva (najlepiej w mailu z dopiskiem Archibald). Przed chwila wypatrzylam taka fajna promocje, dzieki ktorej obydwie mozemy zaoszczedzic;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekm12345 Re: Archibald!!! - zaoszczędź 09.02.06, 20:52 Uważam , że w TFLS mają lepszych lektorów, nie mówiąc już o cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Archibald!!! - zaoszczędź 09.02.06, 21:02 Wiesz, slyszy sie tu pozytywne opinie i tej(TFLS) szkole, jednak mam nieodparte wrazenie, ze wszystko tam zalezy od tego, na jakiego lektora sie trafi- w sumie jest w tym troche ruletki. Topowa szkole charakteryzuje to, ze loterii nie ma.To niestety kosztuje-te nadzory metodyczne, kursy itp. Jednak jestem sklonna sie zgodzic, ze licza sobie niezle za firme. Lingwista tez ma dobrych lektorow, a biora tyle co TFLS.Ja mam bardzo dobre doswiadczenia z ta szkola i nie widzialam na tym forum ani jednego kretycznego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1234 Re: Archibald!!!- super szkoła 09.06.06, 16:46 Witam wszystkich! Chcialam sie podzielić z wami opinią o szkole Archibald w Warszawie. Chodziłam już do różnych szkół, ale żadna tak naprawdę nie odpowiadała mi w 100%. Postanowiłam zapisać się do Archibalda, ponieważ słyszałam dużo bardzo pozytywnych rzeczy na temat tej szkoly. Nie zawiodłam się. To superowa szkoła. Atmosfera na zajęciach jak w domu. Trochę drogo, ale zawsze można załapać się na promocje.Uważam ze to najlepsza szkola językowa w Warszawie. Ciekawa jestem waszych opinii na temat tej szkoły.Piszcie chętnie poczytam. I jako słuchacz odpowiem na pytania. A jak wam podoba się ta szkola? pozdrowienia dla wszystkich A zapomniałabym Archibald do końca czerwca ma promocje. wszystkie kursy są za 50%ceny.Warto słuchajcie ( też się zapisałam już na wakacyjny kurs) Odpowiedz Link Zgłoś