12.11.09, 21:25
Witam, o swojej chorobie wiem od 5 lat, po rocznym leczeniu wirus został
"uśpiony" ale ostatnio czułam się gorzej i postanowiłam w końcu pójść do
lekarza... Dzisiaj odebrałam wyniki badań:

AST 186
ALT 162
GAMMA GT 100
białko całkowite 8.2
bilirubina całkowita 0.7

jutro idę na usg jamy brzusznej, w wywiadzie lekarz stwierdził powiększoną
śledzionę, prawdę mówiąc zaczynam się bać.... =/
Obserwuj wątek
    • greenrachela Re: wyniki 12.11.09, 21:42
      Nie napawa mnie to optymizmem :/
      ciekawe jak naprawdę wygląda statystyka utrzymania wirusa na niewykrywalnym poziomie przez szereg lat. Bo te które znamy są robione na potrzeby firm farmaceutycznych ... ?
      • casey80 Re: wyniki 12.11.09, 22:12
        nie chciałam cię przestraszyć ani zdołować greenrachelo, ja osobiście uważam, że
        to bardzo indywidualna sprawa jak dany organizm zareaguje na terapię i jak długo
        wirus pozostanie "uśpiony" , prawdę mówiąc też się nie spodziewałam,że tak
        szybko przyjdzie mi wrócić do chodzenia po lekarzach, może jestem jakimś
        szczególnie pechowym przypadkiem, heh ;) denereuje
      • casey80 Re: wyniki 12.11.09, 22:13
        nie chciałam cię przestraszyć ani zdołować greenrachelo, ja osobiście uważam, że
        to bardzo indywidualna sprawa jak dany organizm zareaguje na terapię i jak długo
        wirus pozostanie "uśpiony" , prawdę mówiąc też się nie spodziewałam,że tak
        szybko przyjdzie mi wrócić do chodzenia po lekarzach, może jestem jakimś
        szczególnie pechowym przypadkiem, heh ;) denerwuję się trochę tą wizytą i
        musiałam to z siebie "wyrzucić" po prostu. pozdrawiam
        • greenrachela Re: wyniki 12.11.09, 22:51
          Nie przestraszyłaś ;) refleksja mnie po prostu naszła...
          dobrze, że piszesz o tym. Wole znać fakty, wtedy wiem czego się spodziewać. Nie specjalnie mnie dołuje to, że w każdej chwili wirus może się uaktywnić. Trudno, taka "uroda" gada. Jak się z tym liczę, bardziej na siebie uważam i regularnie chodzę na badania. Nie mam świadomości osoby nie-zakażonej, choć zaliczyłam podwójnego minusa.
          Życzę dużo zdrówka i gada pod kontrolą.
          Dobrej nocy :)
          • jan-w Re: wyniki 13.11.09, 01:07
            Jakiego znów "gada"? Kolegi współmieszkańca - symbionta. Trzeba się z nim
            zaprzyjaźnić a nie znieważać ;-)
            Taka karma.
          • bananarama-live Re: wyniki 13.11.09, 06:26
            Oczywiście trzeba sie kontrolowac. Ja robię pr wątrobowe, co 2-3 mc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka