zemen100 03.09.10, 15:50 Niedługo czeka mnie ok 12 godzinna podróż pociągiem. Muszę wziąć ze sobą interferon (pegintron). czy macie może jakieś pomysły jak go przewozić ? w czym ? czy ktoś już przewoził zastrzyki przez tak długi czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gilda28 Re: przewóz interferonu 03.09.10, 16:00 ja na krótszej trasie, ale może coś ci pomoże: promocyjna torba trzymająca temperaturę kupiona z sześciopakiem piwa w puszce (w środku wyścielona jest takim aluminiowym czymś) KLIK-torba a do środka "wielorazowe kostki lodu" (wypełnione jakimś żelem, plastikowe kostki lodu, do mycia i ponownego mrożenia) Odpowiedz Link Zgłoś
joahal Re: przewóz interferonu 04.09.10, 22:09 Wiozłam interferon przez prawie 24 godziny w lodówce turystycznej z 8 wkładami w upale. Był w pudełku, włożyłam go do worka foliowego, potem owinęłam gazetą, potem znowu do worka i obłożyłam wkładami. Nic mu się nie stało, był chłodny jak go wyjmowałam. Dość dużo podróżowałam w czasie terapii i zawsze było ok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: przewóz interferonu 05.09.10, 04:46 Nie przesadzajcie z ta temperaturą. Zwykły termos na herbatę lub pudełko styropianowe wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś