Dodaj do ulubionych

Liv52 - zółtaczka

29.11.11, 12:44
Witam, czy leczyliscie moze zółtaczke (zolta twarz, oczy) preparatem liv52, dziala? zoltaczka znika? dziekuje. Iza.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Liv52 - zółtaczka 29.11.11, 13:08
      Żółtaczka (wysoki poziom bilirubiny) jest objawem, a nie chorobą. Leczyć należy chorobę (aby ją leczyć, należy wcześniej zdiagnozować).
      • iza1982d Re: Liv52 - zółtaczka 29.11.11, 13:12
        kiepski476 napisał:

> Żółtaczka (wysoki poziom bilirubiny) jest objawem, a nie chorobą. Leczyć należy
        > chorobę (aby ją leczyć, należy wcześniej zdiagnozować).

Witam, dzięki, nie napisałam, że żółtaczka jest chorobą, wiem że jest objawem, co nie zmienia faktu, że żółtaczkę mozna leczyć tym preparatem, tak pisze na ulotce, chciałam znać waszą opinię. Iza.
        • kiepski476 Re: Liv52 - zółtaczka 29.11.11, 15:25
          Domyślam się, że w istocie szukasz odpowiedzi na pytanie: czy Liv.52 pomoże ci. (Wcale nie podejrzewam, że chcesz nam po prostu Liv.52 sprzedać).
          Odpowiedź jest nadal ta sama: nie znając diagnozy choroby, nie można powiedzieć niczego, co nie byłoby jasnowidztwem.

Pytasz o opinię? Moja jest sceptyczna, podobna jak o ajurwedzie – medycynie dla ubogich: uwzględnia tysiącletnią tradycję, ale w ogóle nie uwzględnia osiągnięć współczesnej medycyny.
          Informacja dla miłośników zielarstwa. Skład Liv.52:
          – kapary cierniste
          – cykoria podróżnik
          – psianka czarna
          – migdałecznik arjuna
          – senna
          – krwawnik pospolity
          – tamaryszek francuski

Sądząc po składzie, już więcj spodziewałbym się po chińskich ziołach, np. po sho-saiko-to (SST).
          • lira_korbowa przepisany przez lekarza 29.11.11, 16:53
            Ja liv łykam od lutego - zalecony przez lekarza z Centrum WZW w szpitalu im. Jana Pawła II w Krakowie. W zeszłym tygodniu leżałam tam kilka dni i także podawali Liv.52. Mnie Alat spadł. Co więcej, mimo iż nie toleruję preparatów żelaza, to ten korzeń mandur bhasma (zawierający żelazo) mogę żreć bez konsekwencji. Po miesiącu od bardzo ciężkiej operacji parametry krwi wróciły do normy.
            To tyle z prywatnego, jednoosobowego doświadczenia.
            PS. Nie wiem, czy i jak działa na żółtaczkę.
            PS 2. Nie jestem nawiedzoną zwolenniczką cudów.
            • iza1982d Re: przepisany przez lekarza 29.11.11, 20:33
              lira_korbowa napisała:

> Ja liv łykam od lutego - zalecony przez lekarza z Centrum WZW w szpitalu im. Ja
              > na Pawła II w Krakowie. W zeszłym tygodniu leżałam tam kilka dni i także podawa
              > li Liv.52. Mnie Alat spadł. Co więcej, mimo iż nie toleruję preparatów żelaza,
              > to ten korzeń mandur bhasma (zawierający żelazo) mogę żreć bez konsekwencji. Po
              > miesiącu od bardzo ciężkiej operacji parametry krwi wróciły do normy.
              > To tyle z prywatnego, jednoosobowego doświadczenia.
              > PS. Nie wiem, czy i jak działa na żółtaczkę.
              > PS 2. Nie jestem nawiedzoną zwolenniczką cudów.

Dzięki, ja zaczęłam brać liw przepisany przez lekarza, gdyż mam zółtaczkę ale polekową, nie mam wirusa. Pozdrawiam.
          • iza1982d Re: Liv52 - zółtaczka 29.11.11, 20:35

> (Wcale nie podejrzewam, że chcesz nam po prostu Liv.52 sprzedać).

A nie prawda, biorę na żóltaczke polekową po prostu, przepisaną przez lekarza. Nie wiem skąd ten wyniosły ton. Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka