Dodaj do ulubionych

Chora wątroba

17.12.11, 16:47
Jestem po cholestazie cieżarnych, obecnie jestem 11 tygodni po porodzie i nadal swędzi mnie skóra nie ciage ale czasami i coraz częsciej pobolewa mnie w prawym podżebrzu promieniując az dom łopatki. Dodam, że aspat,alat bilirubinę GGTP, FA mam ok, robiłam ostatnio usg brzuch ai lekarz tez nic nie zauwazył. Boje się strasznie, ze to autoimunologiczne zapalenie watroby bo mam dodtanie przeiwciała ANA o mianie 1:100. Poradzcie co jeszcze za badania moge zrobic bo wizyte mam dopiero na marzec 2012 takie sa kolejki.
Obserwuj wątek
    • ulunia_dominiczek Re: Chora wątroba 22.12.11, 15:40
      Witaj.Ja jestem 4 lata po cholestazie.Na początku miałam spokój,po paru miesiącach wrodziło.Teraz jest nadal ale rzadziej.Wyniki mam w normie.Jedynie mam kwasy żółciowe podwyższone.I powracajacy świąd.Mieszkam w małym mieście,nic tu nie wiedzą o cholestazie,na badania jeździłam do Wrocławia.Chcialabym miec drugie dziecko,no ale nie mam tu dobrego lekarza.Znam tylko jedna dziewczyne ktora ma to co my i konsultuje sie u bdb prof. ale to w Szczecinie.Skierowal ja tam na badania wszystkie i ma zwężone drogi żólciowe.Ale u ciebie tak jak u mnie przyczyn może byc wiele.Ja się do niego wybieram po Nowym roku,tu wszyscy mnie odprawiają z kwitkiem.Prof.ten zna się na cholestazie.Nie pamiętam nazwiska ale jeśli będziesz chciała znajdę.Ja ma ponad 3 godz.drogi do Szczecina,ale mam nadzieję,że warto.
    • efcia8225 Re: Chora wątroba 04.01.12, 10:09
      witaj, przepraszam, ale jakos tak przez ten świateczny czas nie miałam kiedy Ci odpisać. Bardzo chetnie wybrałabym sie do tego profesora wiec jak możesz to podaj mi namiary, ja wprawdzie na razie nie planuje drugiego dziecka bo sie poprostu boje o moja wątrobe, niby wszedzie ci mówią, ze cholestaza mija po ciazy a jak widaac jestesmy przypadkami gdzie nie i nadal nie wiadomo co jest. Bardzo chetnie porozmawiałbym z Tobą przez telefon bo tak na forum to nie wszystko da sie opisać. jesli chcesz to zadzwoń albo podaj swój numer to ja zadzwonie pozdrawiam Ewa moj tel 606798725
      • nataliasaramak Re: Chora wątroba 19.11.23, 10:56
        witam serdecznie, jak samopoczucie?? ja niedawno się dowiedziałam że mam marskość wątroby
    • nataliasaramak Re: Chora wątroba 19.11.23, 10:58
      cześć, jak wyniki są w normie to nie masz się czym przejmować za bardzo
      • nataliasaramak Re: Chora wątroba 19.11.23, 10:59
        oznacza to, ze atroba nie jest znoszczona...a to jedyny organ,który sam się regeneruje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka