Dodaj do ulubionych

PCR ujemny

19.11.13, 08:51

Otrzymałam od Was już raz wspacie gdy badania wykazały że może mam hcv. Teraz jestem już po szpitalu i po wizycie w poradni z wynikami . Badania wykazały brak wirusa HBs i HCV. Biopsja : stłuszczenie wątroby 60% , brak martwicy, cholestazy, ciałek Mallory' ego, przewodziki żółciowe w normie , więc lekarz kazał mi się cieszyć. I ja się ciesze.
Wykonano mi też testy HEp-2 wyszedł dodatni ,ale przeciw ciał ANA brak ,
Test COMBI dodatni i AMA dodatnie, badania wykonano w rozcieńczeniu przesiewowym 1:100
Krew badania : AspAT 47 ( granica do 31) ALAT 69 (granica 34) , cholesterol za wysoki , no i triglicerydy 173( granica 150) reszta badań wszystkie w normie. Hepatolog stwierdza podejrzeniePBC ale brak jest objawów , może kiedyś się rozwinąć. Mam czekać , nie zleca mi żadnych dodatkowych badań czy leczenia. Ruch , wit e, odstawić hepatil , sylimarol. ( to ma wspomóc otłuszczonej wątrobie)
No i moje petanie : a co z Ama dodatnim , czy nic nie można zrobić , czy nie ma innego wyjścia ,
do kogo z tym AMA mam sie udać. Dodam dokucza mi zmęczenie i bóle stawów, w sierpniu robione RF też ujemne . Do kogo z tym AMA się udać ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka