Dodaj do ulubionych

hemoroidy w czasie leczenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 23:29
Ludzie pomóżcie bo nie wiem co mam robić,mam wzw c jestem w trakcie leczenia,nie dość,że to leczenie daje mi w kość to jeszcze ...aż wstyd o tym pisać...HEMOROIDY ODBYTU.Tragedia bardzo boli,piecze i wydostają się poza odbyt,jak bym miała to opisać dwie gulki w wielkości groszku lub fasoli,straszny czuję dyskomfort ,co mam zrobić,czy są jakieś sposoby na zlikwidowanie tego bez operacji...czy ma ktoś taki problem jak ja?teraz smaruje maścią AVENOC BOIRON dopiero smaruje od tygodnia ale nie pomaga...nie czuję żadnej ulgi...może ktoś zna jakieś domowe sposoby na pozbycie się tych bolących hemoroidów...
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: hemoroidy w czasie leczenia 22.03.14, 09:24
      :-)
      A co w tym wstydliwego... Samo życie!!! Nic nie pękaj!

Nie ma szans! Zapomnij.
      Ja i nie tylko ja mieliśmy podobnie, tak samo lub jeszcze gorzej...

Swego czasu niezastąpiony kiepski podawał link do stronki gdzie były pozbierane od ludzi różne sposoby radzenia sobie m.in. z hemoroidami.

Tak naprawdę to co można zrobić to tylko łagodzić skutki. Przyczyną są uboczne działanie leków.

Moje sposoby:
      - za każdym razem podcierać się mokra chusteczką (są takie dla niemowlaków)
      - co wieczór po myciu, przemywałem odbyt woda utlenioną (woda na waciku) - na początku boli straszliwie (tak naprawdę przemywasz krwawe rany), po chwili jak woda wyschnie, zasypka dla dzieci. Nazwy niestety nie pamiętam - hipoalergiczne dla dzieci. Ja sprawdzałem różne i być może co innego działa na każdą osobę.
      - pić dużo, dużo, dużo wody, tak by mieć jak najmniej zaparć...

To tyle, niestety nie ma złotego środka musisz wytrzymać...
      Trzymam kciuki i pozdrawiam...
    • clean1 Re: hemoroidy w czasie leczenia 22.03.14, 10:19
      Znalazłem ten link. Zobacz i poczytaj:
      skutkiuboczne.hepatitisc.pl/2012/12/dziaania-niepozadane-incivo-telaprevir.html
      • Gość: hemoroidy Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 10:53
        Dziękuje za pomoc dostosuję się do wszystkiego aby pomogło,ja krwawień jeszcze nie mam ale strasznie boli,ostatnio ponad dwa miesiące walczyłam z zajadami w kącikach ust ale te zajady były straszne aż krew z nich leciała,stosowałam różne jakie tylko możliwe środki na zajady i nic mi nie pomagało,przypadkowo miałam w rękach SUDOKREM i pomyślałam,niech się dzieje co chce bo i tak nic mi nie pomaga,posmarowałam zajady sudokremem po tygodniu zaczęły się goić no i prawie je wyleczyłam,tak sobie myślę czy sudokrem pomógł by mi zwalczyć te hemoroidy?Czekam dobrą radę w sprawie sudokremu...
        • clean1 Re: hemoroidy w czasie leczenia 22.03.14, 12:31
          He, he, he... żeby to takie proste było... Próbuj. Ja też próbowałem... niestety u mnie z mizernym skutkiem.. ale każdy jest inny może akurat...

Tak naprawdę u mnie zauważalnie poprawiło się tak po 7-10 dniach od zakończenia brania telapreviru...

Trzymaj się... Ile Ci jeszcze zostało i jaką masz terapię?
          • Gość: hemoroidy Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 13:23
            Terapia dwu lekowa chyba standardowa genotyp 3a, okres leczenia 24 tygodnie,zostało mi jeszcze 6 zastrzyków,odebrałam w połowie leczenia pierwsze wyniki HCV RNA I PCR no i wirusa nie wykryto,czyli chyba jest minus...tylko jedna rzecz w tych badaniach mnie niepokoi,na dole pod wynikami jest napisane;wynik poniżej 12IU/ml-interpretować z zachowaniem ostrożności.Co to oznacza?tu napisane,że nie wykryto wirusa a tu jednak jest jakaś 12 i jeszcze ostrzeżenie,chyba zwariuję od tego myślenia...nie miałam robionej biopsji,w sumie już dostałam skierowanie na biopsję i datę wyznaczoną ale dowiedziałam się,że nie muszę mieć biopsji przy moim genotypie więc szybko poinformowałam mojego lekarza,ze chcę odstapić od biopsji bo mam takie prawo i chcę być leczona na podstawie badań fibroscanu,robiłam we Wrocławiu FIBROSCAN wynik został opisany ;sztywność F0-2 pod przeponowe prawdopodobnie zawyżony,Wątroba chomogenna sztywność średnia 4,6 kpa,widoczne stłuszczenie,i tak nie wiem co to wszystko oznacza...
            • clean1 Re: hemoroidy w czasie leczenia 22.03.14, 14:09
              Nie jestem lekarzem i doświadczenia w interpretacji wyników nie mam żadnego tak więc to musi ktoś władny zinterpretować.

Tak mi się wydaje, że Twoje obawy mają i nie mają większego sensu. Wszystko się może zdarzyć. Ważne będą wyniki po zakończeniu, 3 miesiące po, 6 miesięcy po i 12 po zakończeniu... każdy minus w kolejnych miesiącach to będzie tylko wygrana bitwa. O wyniku wojny dowiesz się po 12 miesiącach (chociaż ja kiedyś słyszałem, że tak naprawdę to dopiero po 24)...

Sorki że tak bardzo realistycznie, może zbyt realistycznie ale...
              Walcz i wierz, że będzie dobrze, tu wszyscy za wszystkich trzymają kciuki i razem wierzą, że będzie dobrze... ...i co najważniejsze coraz więcej jest tych którzy to na własnej skórze doświadczają... MINUSA WSZYSTKIM!

Pozdro...
              • Gość: hemoroidy Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 14:51
                czyli jak w loterii...albo wygrasz albo przegrasz...no cóż nic się na to nie poradzi trzeba czekać i gorąco się modlić...
                • Gość: gadus Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 00:07
                  Teraz w trakcie leczenia moje hemoroidy nie odzywaja sie ale kiedys bardzo czesto "wylam" z bolu - bardzo pomagaja nasiadowki/parowki z wywaru np. rumianku - oby wywar nie byl za goracy bo....:) ale powaga natychmiastowa ulga, poza tym uzywalam masc na hemoroidy - rewelacja dosc tania ale nie pamietam nazwy - prosze poradzic sie w aptece jest duzy wybor - temat absolutnie niewstydliwy i nekajacy ogrom populacji meskiej jak rowniez zenskiej:) na pewno cos pomoze i wcale nie trzeba meczyc sie i czekac jak samo minie:) Tak przy okazji cos mi sie skojarzylo: moja znajoma czy po operacji czy przy ogromnej migrenie mordowala sie i nigdy nie brala srodkow p bolowych i jak sie jej zapytalam dlaczego nic nie uzywa i sie tak meczy to ona mowila: "zeby nie zaciemniac obrazu sytuacji":)
    • Gość: Paweł Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.eaw.com.pl 24.05.14, 22:50
      Mam 54 lata.Hemoroidy męczyły mnie około 25 lat.Koszmar.Nasiadówki w rumianku.Po każdym opróżnieniu konieczne podmywanie i to bardzo delikatną gąbką,bez tarcia,tylko przez dotyk.Po umyciu maść bez wielkiego skutku,tylko dla uśmierzenia pieczenia.Wyleczyłem je przez przypadek,podczas kuracji cytrynowej,którą zastosowałem w celu oczyszczenia stawów kolanowych ze złogów kwasu moczowego,który też uprzykrzał mi życie. Po zakończonej kuracji,która trwała 12 dni ku mojemu zaskoczeniu podczas codziennego podmywania zauważałem coraz mniejsze guzki i mniejszy ból.Po miesiącu zostały już tylko bardzo małe zgrubienia,które przestały piec i boleć.Jestem już półtora roku po kuracji i zapomniałem o hemoroidach.Jestem szczęśliwy że udało mi się wyleczyć z tej paskudnej choroby i to bez zabiegu chirurgicznego,o którym często myślałem.
      • kiepski476 Re: hemoroidy w czasie leczenia 25.05.14, 01:21
        Stali my ze szwagrem na takim sakramenckim mrozie, sprzedając karpie. Szwagier mówi do mnie:
        – Władek, widziałem w telewizji, że witamina C zapobiega przeziębieniom.
        No to my kupili tę witaminę i zażyli my.
        Na drugi dzień dostałem gorączki. Nigdy więcej tej witaminy nie wezmę, bo ona powoduje gorączkę.
        • Gość: Paweł Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.eaw.com.pl 25.05.14, 21:49
          Jeżeli z tą witaminą C skierowane było do mnie,to nietrafne ponieważ ja pisałem o cytrynach a to co innego.Cztery razy więcej witaminy C ma papryka czerwona lub pietruszka.Cytryny mają bardzo wiele właściwości wszechstronnie wykorzystywanych w wielu dolegliwościach gdybym tego nie sprawdził na sobie nie wypisywałbym bzdur.
    • Gość: Piotr Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.dynamic.mm.pl 20.06.14, 15:31
      Ja zawsze stosuję proctoglyvenol, naprawdę pomaga.. że tak powiem, od ręki. Wypróbuj, może i Tobie pomoże.
      • Gość: Joanna hemoroidy IP: *.jmdi.pl 10.07.14, 18:48
        Kolego "Piotr" vel "Pawel" czy Ty tu case pacjenta przepisujesz rodem z ulotki "edukacyjnej" dla pacjenta?

Daj spokoj czlowieku,hemoroidy leczy lekarz a nie Przedstawiciel handlowy:):):)
    • Gość: Lukasz Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.dynamic.mm.pl 24.06.14, 19:38
      Też miałem "problem" z pójściem do lekarza. Więc poszedłem do apteki i kupiłem proctoglyvenol, bardzo szybko przyniósł ulgę. Maść nie brudzi bielizny nie jest kłopotliwa w użyciu.
      • kiepski476 Re: hemoroidy w czasie leczenia 24.06.14, 22:13
        Nie wiem, jakiego imienia następnym razem użyje Łukasz (poprzednio miał na imię Piotr), ale wiem, jaką maść będzie zachwalał.
        • Gość: roberto Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.14, 14:44
          Wiecie,te wszystkie środki i maści maja tylko działanie doraźne i nie rozwiązują problemu. Moim zdaniem lepiej wybrać się do specjalisty od tych spraw – jakiegoś dobrego proktologa i mieć pewność,że naszemu zdrowiu nic nie grozi. Ze swojej strony mogę polecić dobrego lekarza z Krakowa,u którego kiedyś się leczyłem chirurgiakrakow.com.pl/ naprawdę nie ma się czego wstydzić,to normalne badanie.
        • clean1 Re: hemoroidy w czasie leczenia 10.07.14, 16:22
          A tak swoją droga to trzeba być niezłym skrw... by żerować na biednych, schorowanych ludziach. Gdyby tak ta jedna z 2-gą kreaturą zwyczajnie napisała... proszę Państwa nie owijam w bawełnę, jestem przedstawicielem farmaceutycznym i proponuje Wam zainteresować się tym a tym dlatego bo... A to taki jeden z 2-gim udaje jednego "z nas" i myśli, że na idiotów trafił... A fe! Do budy! :-)
          Mam nadzieję, że gdy kiedyś któregoś z nich lub kogoś z ich najbliższej rodziny dopadnie jakaś bieda (z całego serca życzę by nigdy, by żyli długo i szczęśliwie), to by im nikt takiego kitu nie wciskał... A fe!
      • Gość: zielonooka Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.07.14, 19:20
        ale tak naprawde procto glyvenol to skuteczny środek. ja stosowałam w czopkach po porodzie i pomogło na swędzenie, pieczenie i ból związany z hemoroidami
        • Gość: gość Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 09:53
          Jestem w 34 tygodniu ciąży, tydzień temu wypadł mi hemoroid, lekarz przepisał masć posterisan i tabletki cyclo3fort i fajnie bo wszystko dolegliwości przeszły, ale niestety zaczął krwawić troszkę przez cały dzień? Czy to jest normalne?? Jest szansa że z czasem leczenia przestanie, czy musze szukać innej pomocy? Jest na nim taka czarna krwawiąca plamka.
          • Gość: MAC Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.free.aero2.net.pl 31.08.14, 14:02
            Hemoroidy wyleczyłam stosując za każdym razem jakiś olej (rękawiczka gumowa i olej wiadomo gdzie), może być nierafinowany olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej rydzowy a może być właściwie każdy inny olej. Proces gojenia zaczął się już po trzech dniach. Hemoroidy już od dwóch lat mam wyleczone, nie krwawią, nie pieką i nie swędzą. Mam zaoszczędzone 2000zł, spokój na wiele lat i zawsze buteleczkę oleju w łazience. Polecam wszystkim cierpiącym
            • Gość: paulo Re: hemoroidy w czasie leczenia IP: *.eaw.com.pl 14.09.14, 21:55
              Piszesz że hemoroidy "wyleczyłam",a co by było gdy byś nie stosowała nadal oleju,czy próbowałaś odstawić na jakiś czas? Może to tylko środek uśmierzający a nie leczący przyczyn powstawania hemoroidów. Ja nie mam hemoroidów już od 2 lat i nie używam żadnych specyfików,zmieniłem całkowicie dietę i nie jadam słodyczy.
              • pann_a_nikt Re: hemoroidy w czasie leczenia 16.07.15, 13:53
                No właśnie, pobijam pytanie. Też teraz zmagam się z tym problemem i chciałabym wiedzieć czy to tylko uśmierza ból czy leczy?
                • 0401bogdan Re: hemoroidy w czasie leczenia 18.03.16, 16:09
                  Ja chcialem sie podzielic swoim sposobem na leczenie hemoroidow.Mialem takie problemy w tamtym roku stosowalem ruznego rodzaju masci do odbytu niektore czesciowo pomagaly a inne nie pomagaly a nawet pogarszaly nasiadowki.Przypadkiem zaczalem smarowac mascia ktora mi zostala od czegos innego ktora przepisal mi lekarz Dermatolog (ta dolegliwosc wyleczylem) To jest Masc BETNOVATE C 15 g kosztuje okolo 20zl wydawana jest na recepte Jak sie poprosi lekarza rodzinnego to wypisze.Naprawde warto sprubowac po kilku smarowaniach raz dziennie odbytu i troche wlozyc po wypruznieniu palcem do odbytu pomaga i to juz po drugim smarowaniu jest bardzo wyrazna poprawa ulga a po tygodniu nawet wczesniej zniknie problem.Chce sie podzielic z panstwem swoim sposobem na uleczenie hemorojdow poniewaz ja tez szukalem duzo wydalem pieniedzy na wszystkie masci z mizernym skutkiem a tu tylko okolo 20 zl. Znajac ten problem warto sprubowac .
    • bogdan48h Re: hemoroidy w czasie leczenia 24.03.19, 10:13
      ja stosuje Betnowate C lekko smaruje odbyt i okolo 3-4 mm wkladam do odbytu Ulga juz po dwuch dniach Mnie to pomaga lepiej niz wszelkiego rodzaju inne masci i czopki na hemoroidy.Masc jest na recepte i kosztuje okolo 20zl za 15 G Warto sprubowac Bogdan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka