Dodaj do ulubionych

nieudana terapia

19.05.16, 20:04
witam. jestem załamana trzy miesiące temu zakończyłam terapie viekirax exviera moderiba wczoraj odebrałam wyniki ast 230 alt 250 bilirubina w normie lekarz powiedział ze niema co liczyc na wyleczenie. wyniki na obecność wirusa za 2 tyg
Obserwuj wątek
    • nigella356 Re: nieudana terapia 20.05.16, 12:07
      Nawet nie strasz bo ja właśnie zaczęłam kuracje tymi samymi lekami.
      A leczyłaś się po raz pierwszy i jak długo wiesz o chorobie?
      • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 20.05.16, 12:18
        o chorobie wiem od 3 lat.Leczyłam się po raz pierwszy. mam 25 lat i wyrównana marskość. boje się ze na druga terapie mogę się nie doczekać.Gdzie się leczysz bo w Krakowie jest straszny przestój i nie ruszają żadne terapie. Na generyki mnie niestety nie stać
        • nigella356 Re: nieudana terapia 23.05.16, 18:00
          Zobacz w Mysłowicach.
          Teraz jest kolejne rozdanie kuracji.
          Ja tez nie wiem jak będzie bo to moje 5. podejscie.
          Tez mam obecnie F4.
          Nie wiem czy to wyleczę.
          Ale nie rezygnuję.
    • kiepski476 Re: nieudana terapia 20.05.16, 12:11
      Byłabyś dopiero drugą osobą w Polsce, która zakończyła tę terapię niepowodzeniem.
      Ale podwyższone aminotransferazy wcale nie muszą świadczyć o niepowodzeniu terapii.
      • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 20.05.16, 12:24
        Lekarka mi powiedziała żeby nie robić sobie nadziei. Wiązałam z tą terapią duże nadzieje i jestem bardzo załamana tym bardziej że po zakończeniu terapia był minus.
        • nigella356 Re: nieudana terapia 25.05.16, 07:11
          No tak bo w takich przypadkach jak nasze to praktycznie ostatnia szansa a i wątroba juz zaczyna być mocno zniszczona.
          Ja też się bardzo boję o wynik.
          A jak się czułaś na kuracji bo u mnie narazie ok czasem zmęczenie.
          A jakby co to chyba na tym nie poprzestaną i wymyślą cos jeszcze skuteczniejszego?
      • Gość: marla Re: nieudana terapia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.16, 21:13
        Drugą osobą na ilu leczonych? Są jakieś dane?
        • kiepski476 Re: nieudana terapia 24.05.16, 06:21
          Nie znam takich statystyk.
          Natomiast w materiałach z EASL znalazłem amerykańskie wyliczenia skuteczności terapii w „świecie realnym” na dużej próbie amerykańskich weteranów wojennych (The Veterans Health Administration is America’s largest integrated health care system with over 1,700 sites of care, serving 8.76 million Veterans each year.).

W grupie ponad 3 tysięcy chorych leczonych Olysio + Sovaldi uzyskano odsetek wyleczeń 87,3%,
          w grupie ponad 5 tysięcy chorych leczonych Harvoni – 93,2%,
          a w grupie ponad tysiąca chorych leczonych Viekirax + Exviera – 93,4%.
          • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 12.06.16, 22:14
            Odebrałam wynik pcr jest ujemny. Ale nadal niewiadomo czemu alt i ast sa tak wysokie
            • Gość: imperatorin Re: nieudana terapia IP: *.ae1x302.dhiblang.lubman.net.pl 12.10.16, 21:02
              i jak teraz Twój ALT i wiremia jesteś zdrowa?
    • malagochna Re: nieudana terapia 13.10.16, 18:36
      Witaj,
      Nadzieja umiera ostatnia. Nie masz wyniku na obecność wirusa, więc trzeba wierzyć, może wyniki podskoczyły z innego powodu, nie dlatego, że jest wirus.
      Trzymam kciuki, głowa do góry!
      Pozdrawiam.
      Małgosia
      • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 25.04.17, 14:00
        Witam. Dawno nic nie pisałam. Chciała bym się z wami podzielić moim szczęściem. Wynik hcv rna rok po zakończeniu terapi ujemny. Alt i Ast nadal podwyższony ale powoli spada. Trzymam kciuki za wszystkich walczacych.
        • jagodagrusz999 Re: nieudana terapia 26.04.17, 07:11
          To świetna wiadomość! Gratulacje! A jak się czujesz? Jak wątroba?
        • malagochna Re: nieudana terapia 28.04.17, 22:22
          Witaj,
          Cieszę się bardzo, bo wyobrażam sobie co przeżyłaś czekając na wyniki.
          Daje to również nadzieję nam, mój mąż jest też po tej terapii, skończył we wrześniu, wtedy był minus. 18 maja jedzie na powtórne badanie, no i też się zamartwia, bo w styczniu alaty miał 69, aspaty 45 więc też różne myśli były.
          Dziękujemy za dobre wiadomości i cieszymy się że kolejny człowiek pokonał gada:)
          Pozdrawiam.
          Gośka
        • takjakbynicniewiem Re: nieudana terapia 30.04.17, 20:42
          Cudownie jest czytać takie wiadomości :) Gratuluję i trzymam trzymam kciuki za rychłe opadanie Alatów i Astatatów :)
          • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 05.05.17, 12:40
            Dziękuje bardzo za te wszystkie miłe słowa. Moja watroba bez zmian to znaczy nie pogorszyło się bo chyba lepiej być nie może. Marskosci nie da sie wyleczyc czuje sie różnie czasem jest gorzej ale nie narzekam byle by nie bylo gorzej.
            • Gość: ujek Re: nieudana terapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.17, 21:24
              bywasz na forum hcv? tam jest taki Karol po 50-tce jego wyleczyli z hcv i jemu sie włóknienie cofa i marskość tez mu się cofła miał 24 kpa potem 16 potem 12 bodaj....poza tym Brytyjczycy wynaleźli lek na marskość w 2006 rok. oryginalnie miał byc na nerki bodaj, ale odkryto ze leczy marskość
            • takjakbynicniewiem Re: nieudana terapia 07.05.17, 19:48
              Może pocieszę Cię trochę... :) Byłam na konsultacji u prof. C.... (hepatolog) Powiedział, że nawet gdy fibroskan wykazał u mnie f4, to wcale nie oznacza marskości, że to badanie zawsze zawyża stopień zwłóknienia. Zalecił (ewentualnie) elastograf. Najważniejsze, że uspokoił mnie bardzo, powiedział, że najważniejsze to pozbyć się wirusa i dać czas wątrobie, bo ona się regeneruje, powoli, ale robi to :))) Elastograf zrobić po dwóch latach od pozbycia wirusa. Że próby wątrobowe zawsze skaczą. I co mnie zaskoczyło, zwrócił większą uwagę na lekko podwyższony u mnie cukier, niż parametry wątrobowe. Tak więc wyszłam z gabinetu bardzo podbudowana, pomimo że jeszcze przed terapią. Boję się jej trochę, bo mam 3 genotyp.
              • paulinamalinamikimysz Re: nieudana terapia 08.05.17, 15:06
                U mnie f4 wykazała elastografia. Mialam ogromną sledzione plytki na poziomie 20 tys jestem po usunięciu sledziony i w trakcie operacji lekarze podgladali moja wątrobę na żywo. I opine były różne.
              • ada_174 Re: nieudana terapia 01.12.17, 11:13
                Hej. Tez mam genotyp 3 jaka terapie zaczynasz?
              • Gość: Gosc Re: nieudana terapia IP: *.dyn.cable.fcom.ch 01.12.17, 11:40
                To,ze masz F4 nie powinno Cie uspokajac tylko motywowac do rozpoczecia terapii,mi ten sam Profesor zalecal zachodzic w ciaze,bo "za zdrowa",zdrowi to ci ktorzy maja hcv rna minus ,tyle w temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka