Dodaj do ulubionych

Wiremia przed terapią

31.08.16, 12:47
Witam!

Właśnie rozpocząłem terapię inindyjskim Hepcinatem i Rybawiryną (24 tygodnie)
genotyp 3a. Teraz kończę 3 tydzień i czuję się OK. Ale mam pytanie co do wiremii. Miałem przed rozpoczęciem terapii zrobione ilościowe oznaczenie wiremii i na wyniku jest tak:

1,67x10 do 5 IU/ml Czy ja dobrze liczę, że to jest 167000???

Wynikało by z tego, że wiremię mam niską???

Pozdrawiam
Tomek

Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Wiremia przed terapią 31.08.16, 13:01
      Wiremia niska, ale dlaczego terapia bez daclatasviru???
      Dołożenie daclatasviru zwiększyłoby szanse na wyleczenie o 10–20%.
      To nie jest bardzo drogi lek. 5 buteleczek na pozostałe 20 tygodni można mieć już za 325-375 dolarów.
      • rednex Re: Wiremia przed terapią 31.08.16, 13:19
        kiepski476 napisał:

> Wiremia niska, ale dlaczego terapia bez daclatasviru???
        > Dołożenie daclatasviru zwiększyłoby szanse na wyleczenie o 10–20%.
        > To nie jest bardzo drogi lek. 5 buteleczek na pozostałe 20 tygodni można mieć j
        > uż za 325-375 dolarów.

Pytałem mojej Pani doktor o daclatasvir, że mogę kupić, ale stwierdziła, że Sovaldi (Hepcinat) z Rybawiryną. Jestem Trochę zdziwiony, czemu nie chce, bo wszędzie czytam, że daclatasvir poprawia skuteczność zwłaszcza w moim przypadku (jestem pierwszy raz leczony, bez marskości) Jeszcze muszę z nią pogadać.

Pozdrawiam
        Tomek

Pozdrawiam
        Tomek
        • kiepski476 Re: Wiremia przed terapią 31.08.16, 13:54
          Tu nie ma co gadać, tylko trzeba zamawiać. Żebyś nie żałował, gdy się okaże, że znalazłeś się w tych 10%, których nie udało się wyleczyć i które na lekarce jakoś nie robią wrażenia.
          • rednex Re: Wiremia przed terapią 01.09.16, 12:46
            kiepski476 napisał:

> Tu nie ma co gadać, tylko trzeba zamawiać. Żebyś nie żałował, gdy się okaże, że
            > znalazłeś się w tych 10%, których nie udało się wyleczyć i które na lekarce ja
            > koś nie robią wrażenia.

Zamówione 5 buteleczek. Dzisiaj zrobiłem przelew, teraz będzie to najgorsze, Czekanie. Teraz żałuję, że nie kupiłem tego od razu jak kupowałem Hepcinat, a chciałem kupić :/
            Mam nadzieję, że szybko przyjdzie, za Hepcinatem czekałem 2 tygodnie.

Pozdrawiam
            Tomek

• kiepski476 Re: Wiremia przed terapią 01.09.16, 13:56
              Równocześnie warto wystąpić do Prezesa URPL z wnioskiem o wyrażenie zgody na przywóz leków na własne potrzeby lecznicze. (Dysponuję wzorem wniosku i adresem).
              • rednex Re: Wiremia przed terapią 01.09.16, 14:10
                kiepski476 napisał:

> Równocześnie warto wystąpić do Prezesa URPL z wnioskiem o wyrażenie zgody na pr
                > zywóz leków na własne potrzeby lecznicze. (Dysponuję wzorem wniosku i adresem).

Dzięki! Ale posiadam już jedno i drugie gdyż występowałem już z wnioskiem na Hepcinat.

Pozdrawiam
                Tomek
              • rednex Re: Wiremia przed terapią 15.09.16, 16:53
                kiepski476 napisał:

> Równocześnie warto wystąpić do Prezesa URPL z wnioskiem o wyrażenie zgody na pr
                > zywóz leków na własne potrzeby lecznicze. (Dysponuję wzorem wniosku i adresem).

Właśnie odebrałem z urzędu celnego w Poznaniu paczkę z daclatasvirem (Natdac60)
                Jutro rano pierwsza tabletka.

Pozdrawiam
                Tomek
                • kiepski476 Re: Wiremia przed terapią 15.09.16, 22:49
                  Wykres przedstawia m.in odsetek wyleczeń (SVR) w świecie realnym, czyli w grupie 630 amerykańskich weteranów z genotypem 3 leczonych samym sofosbuvirem (SOF) z rybawiryną (RIBA). Naprawdę sporo brakuje do 100%. Opłaca się dołożyć daclatasvir.
                  www.hepatitisc.pl/docs/veterans/veterans-SVR.png
              • Gość: Joanna Re: Wiremia przed terapią IP: *.dyn.cable.fcom.ch 08.10.16, 20:48
                czy moge Pana poprosic o przeslanie tego wzoru na adres mailowy jpsiuk@o2.pl plus adres Urzedu?Dziekuje z gory
              • Gość: Joanna Re: Wiremia przed terapią IP: *.dyn.cable.fcom.ch 08.10.16, 21:34
                A czy moge rowniez poprosic o przeslanie wzoru wniosku i adresu na jpsiuk@o2.pl,prosilam tez na forum hepatitis,dziekuje
        • bady19 Re: Wiremia przed terapią 15.09.16, 22:21
          Moja Pani doktor sama sama stwierdziła żeby dokupić daclatasvir
      • tireza Re: Wiremia przed terapią 23.09.16, 22:47
        fajnie napisane """Nie jest bardzo drogo no 325 czy 375 dolarów no co to jest pestka. No jak sie komus możą pod poduszką.Jestem na rencie.pozbawiono mnie mozliwosci wykonywania zawodu.Jasne moge sobie pozwolic na taki wydatek przy 700 zł renty.
    • visnu_1 Re: Wiremia przed terapią 31.08.16, 17:59
      Tak, jeśli 167000, to malutko. Ja miałem 1 mln, koleś miał 1 300 000. A obaj po 2 miesiącach mieliśmy 0.
    • bady19 Re: Wiremia przed terapią 16.09.16, 18:06
      24 tyg ? ja leczyłem gen 3a 12 tyg
      • rednex Re: Wiremia przed terapią 17.09.16, 17:30
        bady19 napisał:

> 24 tyg ? ja leczyłem gen 3a 12 tyg

24 tygodnie leczy się 3a sofosbuvirem z samą rybawiryną bez daclatasviru.

Natomiast 12 tygodni: sofosbuvir+ daclatasvir lub sofosbuvir+ interferon

Jeśli ktoś ma marskość to sofosbuvir+daclatasvir+rybawiryna przez 24 tygodnie.

U mnie miało być 24 tygodnie bo miałem brać sofosbuvir z samą rybawiryną bez daclatasviru. Natomiast teraz jak dokupiłem daclatasvir to moja lekarka stwierdziła, że wystarczy 12 tygodni. Czyli w sumie będę miał terapię 17 tygodniową bo już od 5 tygodni brałem sofosbuvir z rybawiryną.

Pozdrawiam
        Tomek
      • Gość: Joana Re: Wiremia przed terapią IP: *.dyn.cable.fcom.ch 08.10.16, 21:31
        Moglbys napisac bady 19 jakimi lekami sie leczyles jestem przed terapia ten sam genotyp 3 i chce w porozumieniu z lekarzem zamowic generyki,dziekuje,Joanna
    • rednex Re: Wiremia przed terapią 20.10.16, 18:45
      JEST MINUS!!! :)

Zrobiłem teraz po skończeniu pierwszej butelki Daclatasviru jakościowy test RNA-Hcv i dzisiaj otrzymałem wynik:
      Nie wykryto RNA Wirusa HCV!!!!!!! :)))))))

Czułosc analityczna testu Real Time-PCR HCV wynosi 18 IU/ml

Oby się utrzymało!!!!!

Pozdrawiam
      Tomek

• rednex Re: Wiremia przed terapią 02.06.17, 13:29
        Ogłaszam zwycięstwo!!!

Wczoraj odebrałem wynik testu 24 tygodnie od zakończenia leczenia (SVR24)

Wynik: Nie wykryto RNA wirusa HCV

Pozdrawiam
        Tomek

• jagodagrusz999 Re: Wiremia przed terapią 05.06.17, 07:20
          Gratulacje !!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka