anno.currente 08.11.05, 22:22 moja mama ma tego wirusa, jest bardzo tajemnicz i nic mi nie mówi. Parę razy miała stan zapalny- teraz ma przekroczone wyniki do 102 i 75. Jak ta choroba może skrócić życie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pi-vo Re: kiedy się umiera 10.11.05, 13:30 Ile mama ma lat?Te wyniki nie są znacznie przekroczone ,ja mam Alat rzędu 180 i Aspat nawet do 100 od przeszło 18 lat i na razie jakoś żyję.Może ta choroba czy raczej nosicielstwo wirusa wcale nie skrócić życia.Przewlekłe HCV można mieć latami (np. 30 i więcej) i umrzeć np. ze starości ,czyli przyczyny najbardziej naturalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Umiera sie na koncu. 12.11.05, 16:28 Moj lekarz stwierdzajac hcv, powiedzial "tym krokiem skrocil pan sobie zycie o okolo 10 lat". hmmm OK! zamiast zyc 110 bede zyl 100 lat i tez dobrze. :) Nie mozesz smierci przewidziec. Sorry ale piszesz jakbys juz na to czekala. Mama moze zyc nawet do 80-tki i umrzec na zawal serca. Doktor do ktorego chodze twierdzi, ze ma pacjentow chorych na HCV jeszcze od II wojny swiatowej. Zalezy jak sie zyje z tym wirusem. Powodzenia dla mamy. Odpowiedz Link Zgłoś