Dodaj do ulubionych

koszt leczenia

22.03.07, 05:41
Witam
Majac dobre wyniki prob watrobowy,i wiedzac ze leczenie moze byc za kilka
lat,lepiej poddac się leczenu,czy czas ma wpływ na genotyp i wiremie wirusa.
Jesli ma to jak szybko namnaza sie wirus? Mysle o leczeniu odpłatnie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jan9614 Re: koszt leczenia 22.03.07, 05:43
      Słyszałem o samowyleczeniu. Jak mozna wspomóc organizm do walki z tym
      paskudztwem?
      • maggdda Re: koszt leczenia 23.03.07, 18:10
        slyszalam o tym, ze naturalny interferon jest w cytrynie i w chrzanie. Poza tym
        mysle ze trzeba sobie wyobrazac to, ze zdrowiejesz i ze pokonales wirusa. Tak
        mysle. I najwazniejsze to trzeba w to wierzyc. Przyszly maz tez ma alat i aspat
        w normie wiec tez na szybkie leczenie za duzych szans nie ma. Po wszystkich
        badaniach tez sie pewnie bedziemy starac o leczenie odplatne.
        Pozdrawiam
        Magdalena
        • jan9614 Re: koszt leczenia 23.03.07, 18:20
          Witam
          Słyszałem o koszcie ok 40 tys. Czy maz robił biopsje?
          Pozdrawiam
          • torosz Re: koszt leczenia 23.03.07, 21:59
            Witaj, czy robiłes jakies specjalisyczne badania np HBV DNA? Jesli te wyjda
            dobrze to nawet za własne pieniądze lekarze nie zgodza się leczyć. Tak jest w
            moim przypadku. Mam mała ilośc kopii wirusa i nie chca leczyc za moje
            pieniążki niestety :(
            • jan9614 Re: koszt leczenia 24.03.07, 07:34
              Moze warto porozmawiac z kim innym o tych mozliwosciach.
              • torosz Re: koszt leczenia 24.03.07, 13:19
                Piszesz bardzo tajemniczo :) Masz na mysli żeby prywatnie szukać lekarza, ktory
                zajmie się leczeniem. Niestety nawet prywatny odmowił. Mozesz napisac jak
                wyglada Twoja sprawa z badaniami. Jesli masz lekarza ktory ma inne zdanie
                chetnie skorzystam. Pozdrawiam:)
                • jan9614 Re: koszt leczenia 24.03.07, 13:30
                  Jestem na etapie badan,ale tez rozwazam zakup leku gdyby czas oczekiwania był
                  długi.Nie znam nikogo. Poszukaj znajomosci. A moze faktycznie jest go tak mało
                  ze nie trzeba leczyc.Porozmawiaj z kims zaufanym.
                  Pozdrawiam
                • lucy.i.baby Re: koszt leczenia-do torosz 24.03.07, 17:11
                  ja własnie czekam na wynik HBV-Dna ilościowe. W ubiegłym tyg. byłam w poradni i
                  lekarz sam mi zlecił. Pozostałe wyniki mam ok. jaką masz ilość kopii? Od jakiej
                  kwalifikuje się na leczenie?
                  • torosz Re: koszt leczenia-do torosz 24.03.07, 21:45
                    Mam "tylko" i aż 75 kopii aleczenie jest chyba od 10000 kopii jesli sie nie
                    myle. Zdrowy nie jestem ale kopii mam za małoponoc zeby mnie leczono nawet za
                    moje pieniądze.
                  • fif31 Re: koszt leczenia-do torosz 30.03.07, 10:50
                    Mam pytanko co to są te "kopie". Czy może macie na myśli HBV-DNA-1,51x10/do
                    potęgi 7/ gen/ml.?? Taki właśnie wynik ma mój tata. Czy to już sie kwalifikuje
                    do leczenia??
                    Pozdrawiam!!!
                    • torosz Re: koszt leczenia-do torosz 31.03.07, 19:56
                      Nie umiem zinterpretować wyniku Twojego taty. Ja mam napisane 80 IU/ml i to się
                      nie kwalifikuje.
                      • gut13 Re: koszt leczenia-do torosz 31.03.07, 21:58
                        Czy wy piszecie o HBV na forum o HCV?
                        To są dwa różne typy wirusowego zapalenia wątroby.
          • maggdda Re: koszt leczenia 19.04.07, 11:51
            właśnie jutro ma zabieg, na razie jestesmy na etapie badan, nie znamy nawet
            wiremii.
            Pozdrawiam
    • prezes.prometeuszy Re: koszt leczenia 04.04.07, 03:34
      Koszt leczenia hepatitis C wynosi ilość zaleconych tygodni trwania terapii x
      około 800 zł za zastrzyk (1/tydz.). Przy 48 tygodniowej terapii koszt wyniósłby
      38 400 zł. O ołowę mniej przy genotypie 2. i 3. (choć przy 3A już szuka się
      możliwości przedłużenia do 48 tygodni). Najczestszym w Polsce jest 1B i terapia
      48 tygodni. W razie potrzeby zakupu leków - prosze o kontakt telefoniczny : 602
      172 907 - skontaktuję z producentem, aby leki kupić można było najtaniej.

Samowyleczenie prz przewlekłym zapaleniu watroby typu c następuje w około 30%
      przypadków w pierwszym półroczu od zakażenia, póxniej szanse określa się na
      jakieś miejsca po rpzecinku - praktycznie się to nie zdarza. Ja na kilka tysięc
      poznanych osób z HCV nie znam nikogo, kto sam pozbylby się wirusa przy
      przewlekłym zakazeniu trwającym ponad umowne 6 miesiecy. No może jeden taki
      przypadek na 5 lat, ale i to nie ma pewności, ze bylo to samowyleczenie, a nie
      spóźniona reakcja na leki, bo osoba była leczona bez efektu na poczatku i po
      terapii.

Piszę o C, bo to forum o HCV (WZW C).

Pozdrawiam.
      • mordeczek samowyleczenie 27.04.07, 13:37
        Dodam tylko, ze inkubacja wirusa hcv trwa ok. 6 miesiecy.
        A wiec, albo organizm zwalczy na poczatku wirusa albo nie.
        Osobiscie czytalem o przypadkach samowyleczenia juz po okresie pierwszych 6
        miesiecy po zakazeniu.
        • Gość: E Re: samowyleczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.14, 12:14
          Dla niedowiarków i tych któzy stracili nadzieję, można pokonać wirusa nawet później.. Jestem na to dowodem. Styczeń 2012 anty-hcv plus, maj oznaczona wiremia 2,16*10^4, liostopad genotyp 3a hcv-rna dodatni, luty 2013 biopsja, grudzień 2013 kwalifikacja do badań klinicznych i co?? Ano nie wezmę w nich udziału przyszły wyniki ze Szwajcarii, że wirusa brak :) Zdrowa!!! Organizm sam zwalczył gada, także głowa do góry wszytsko jes możliwe. Życzę wszystkim samcyh minusów... :) PS. Najprawdopodobniejszy termin zakażenia to grudzień 2006, w styczniu zżółkłam zrobiłam badania ale byly ujemne, ale teraz z perspektywy czasu wiem, że to było za wcześnie na oznaczanie anty-hcv. Powtórzyłam dopiero w styczniu 2012.
          • kiepski476 Re: samowyleczenie 17.02.14, 12:35
            > przyszły wyniki ze Szwajcarii, że wirusa brak :) Zdrowa!!! Organizm sam zwalczył gada

Zasada ograniczonego zaufania mówi, by za kilka miesięcy powtórzyć badanie RNA HCV.
            Wyniki jednego badania zawsze mogą być przekłamane, np. na skutek nieprawidłowego przechowywania próbki krwi. Trzymaj rękę na pulsie. Cieszyć się będziesz mogła dopiero za pół roku. Wcześniej ostrożnie z radością, bo można się rozczarować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka