Dodaj do ulubionych

babskie pytanie do kobitek

05.11.08, 15:30
dziewczyny jak u was z miesiaczka podczas terapii?nie macie zwiekszonego
krwawienia przez te nizsze wartosci plytek??
Obserwuj wątek
    • beatkaa32 Re: babskie pytanie do kobitek 06.11.08, 10:50
      witaj; cóż ...odkąd biorę leki, miesiączka są bardzo obfite i trwają ok 7 dni.
    • igor-ski Re: babskie pytanie do kobitek 06.11.08, 16:09
      Mogę służyć półrocznym doświadczeniem, gdyż jutro ostatni zastrzyk przede
      mną....zaznaczam, że nick jest mylny, jestem kobietą 35 l.
      W trakcie kuracji dopiero ostatni okres miałam dość długi około tygodnia, zaś
      przez całe pół roku bez zmian, płytki 150, białe krwinki ok 2, czerwone ok 4,
      neutrofile - oj kiepściutkie ale nie mniejsze niż niższa norma umożliwiająca
      podanie zastrzyku. Jeden zastrzyk miałam odstawiony ze względu na spadek płytek
      krwi do 40 - początek kuracji.Z efektów ubocznych zaobserwowałam i najbardziej
      żałuję utraty włosów, czasami pojawiały mi się afty na języku, sucha skóra na
      dłoniach, i ogólne wyczerpanie, zmęczenie organizmu. waga 47 kg i trzyma się bez
      zmian,przed kuracją miałam 50 kg przy ok 170 cm wzrostu.Były bóle stawów dość
      silne dzień po zastrzyku- polecam termofor- stan podgorączkowy 37,5, dreszcze
      wszystko mijało do niedzieli- starałam się nie faszerować prochami, nie brałam
      żadnych tablet typu ketanol, niewskazane przy hcv, tylko zwykły apap 2 tabletki
      dzien po zastrzyku, z reguły przez pozostałą część tygodnia było ok oprócz
      osłabienia, szubszej pracy serca- tętno ok 90 100 i paru omdleń. Starałam się
      nie roztkliwiać nad sobą i w miarę możliwości zajmować się domem i dziećmi.
      Najbardziej żałuję włosów miałam piękne grube i długie do łopatek- udało mi się
      ich nie ścinać, uparłam się i nie skróciłam nawet centymetra codziennie
      ściągając ich całe garście z podłogi- zostało mi ich, podejrzewam, równo pół-
      darowałam sobie wszelkie balejaże aby ich nie osłabiać dodatkowo....poza tym
      życie towarzyskie przestało istnieć na okres terapii, pożycie małżeńskie równie
      owocne jak przed terapią .... no i chyba jeszcze od czasu do czasu bolące szyjki
      zębów polecam fluoryzację wzmacnia je. .... i tyle- nie taki diabel straszny
      jak......Buziaki i życzę wszystkim wytrwałości są bowiem gorsze choróbska i
      metody ich zwalczania na tym świecie....
      • izzi83 Re: babskie pytanie do kobitek 06.11.08, 21:37
        super fajnie ze juz konczysz!!!i ze sie udalo:)
        dzieki za wsparcie....u mnie na 3 tydzien terapi jest roznie...generalnie nie
        ejst tak jak przed terapia,ale tragedii tez nie ma..sa lepsze i sa gorsze
        dni-wtedy to nawet z lozka nie mam sily ani ochoty sie podniesc..no to sobie tak
        leze i podsypiam;)
        morfologia kiepsciutka...okres mnie rozwalil na lopatki:/takiego to jeszcze nie
        mialam w zyciu!!;)dodatkowo to mam mdlosci,ale walcze z nimi.a ostatnio pojawila
        sie biegunka:/staram sie nie schudnac wiecej niz mi juz zlecialo,wiec wmuszam w
        siebie to jedzenie...widze igor-ski ze mamy podobne ilosci centymetrow i
        kilogramow;))
        psycha troche siada...raz robie awanture z byle powodu,raz placze-dzis mnie
        roztkliwil facet, ktory podziekowal ze mu ustapilam pierszenstwa;)w przyszlym
        tyg ide do lekarza dusz..
        no to tyle:)mam nadzieje ze nie bedzie gorzej;)
        pozdrawiam!!
        igor-ski bedziesz tesknic;)??
        • igor-ski Re: babskie pytanie do kobitek 06.11.08, 21:48
          jasne:) za Tobą (Wami) zawsze za wirem, interferonem i ryba NIE!
    • zakielek Re: babskie pytanie do kobitek 08.11.08, 23:26
      choć nie jestem kobitka, ale radze poczytać nr 4: (z linka)

prometeusze.pl/galeria/index.php?path=./aBeCadlo_zdrowia
      str nr 15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka