Dodaj do ulubionych

Marsz: Ide do Aleppo

26.12.16, 19:01
Z Berlina wyruszyl taki marsz. Ciekawe, ze sporo tam watkow polskich.

Opowiadaja o dzieciach w Aleppo biednych. A dlaczego teraz idziecie? Wojna tam trwa cztery lata. Dlaczego teraz jak miasto odbite , jest szansa na stanilzacje, tak was zabolalo..i druga sprawa. Dlaczego jesli mowicie o cierpieniu dzieci niesiecie flage rebeliantow syrii z trzema gwiazdkami. Dla mnie to marsz polityczny a nie humanitarny.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:05
      Dlaczego zachodnia lewica ciągle jest po stronie uzytecznych idiotow. Czy przeciwko swoim rzadom, czy obecnie popierajac swoje rzady zawsze bez pudla nieomylnie jestescie po stronie uzytecznych idiotow. Czy to cos z genami?
      • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:12
        Mam wrecz wrazenie ze silniej boli na zachodzie niektorych dupa ze przegrali fundamentalisci islamscy z al kaidy, niz na przyklad kwestia rojawy, ktora moralnie jest calkowicie czysta i heroiczna.
    • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:23
      Po tej wojnie ktos do Onz powinien zglosic projekt zakazu propagandy politycznej wojennej z uzyciem dzieci. Czegos tak niemoralnego jak wykorzystywanie dzieci w tej wojnie do propagandy jeszcze nie bylo.
    • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:37
      Flaga z trzema gwiazdkami to farsa Cia. Nikt jej praktycznie nie uzywa inaczej niz pod zachodniego widza. Dla ugrupowan fundamentalnych sunnickich nacjonalizm jest sprzeczny z religia. Podobnie jak demokracja prawa kobiet i reszta zachodniej cywilizacji. Oni chca kalifatu.Tak naprawde jedynym syryjskim nacjonalista jest Assad. Wszyscy terrorysci maja swoje flagi z islamskimi znaczkami.

Uzywa sie chyba czasem w rojavie ktora jest sojuszem kurdow i arabow, ale praktycznie i tak kurdyjska flaga ciagle jest pokazywana. Tyle tylko ze warto dodac ze chlopcy z aleppo pod skrzydlami turcji atakowac chca rojawe. Czyli co wojna domowa pod flaga przyszlosci wspolna? Bez jaj.
      • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:43
        Aleppo jest po stronie wschodniej zwyczajnym miastem. Jezdza tam ludzie i pokazuja zwykle zycie. po ktorej stronie jest terror? Tam gdzie rozjebana czesc miasta.
        • 136ty Re: Marsz: Ide do Aleppo 26.12.16, 19:56
          Najlepsze w rojawie jest to ze popieraja ja wszyscy. A jest powstala na kanwie lewackiej partyzantki kurdyjskiej uznanej za terrorystow.

Popieraja ja...stany zjednoczone...europa....assad...rosja..to znaczy z kazdy ma jakies sojusze.

Wiec juz najbardziej slepi widza gdzie jest dobro a gdzie zlo. Po aleppo zachod ryczy ale nie odwazyl sie dac wsparcia takiego jak rojawie. Chcieliby zjesc ciastko i miec ciastko. Zeby terrorysci obalili assada ale zeby czasem nie wygrali chyba. Tylko tam nie ma innej sily niz ci terrorysci assad i kurdowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka