Dodaj do ulubionych

Pomyliłem sie

26.06.25, 23:33
W zrozumieniu mechanizmów propagandy. Nie zawsze oparte są na mechanizmie dziel i rządź. W demokracji z tłumem podzielonym pod każdym względem także na tym by znaleźć nową grupę i ja dołączyć do swoich interesów , nawet jak na poziomie racjonalnym jest skrajnie przeciwna . Ludzie w gruncie rzeczy chcą tylko tego żeby ich ktoś tylko poklepał po plecach.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Pomyliłem sie 26.06.25, 23:35
      Nie wyciągnąłem też do końca wniosków z psychologii tłumu . Z psychologii rządzącej 20 wiekiem.
    • dotera Re: Pomyliłem sie 26.06.25, 23:52
      Jeśli w propagandzie widzisz pół promila finezji i inteligencji pomyliłeś się właśnie o 100 procent. Im głupiej im bardziej prymitywnie absurdalnie i zakłamanie tym ludzie to pewniej kupia
      • dotera Re: Pomyliłem sie 26.06.25, 23:56
        Dlatego przecież zarabia Hollywood, a rzeczywistość coraz mniej ciekawi zachód.
    • dotera Re: Pomyliłem sie 27.06.25, 00:43
      Te wybory pozbawiły mnie kilku złudzeń.. i tak do końca życia będę się tylko pozbawiał złudzeń zamiast zrozumieć podstawowe złudzenie . Założenie common eense . Nie ma oczywistych założeń. Jak ktoś powiedział cmentarz jest pełen kierowców którzy uznali zgodnie z prawem pierwszeństwo przejazdu
      • dotera Re: Pomyliłem sie 27.06.25, 01:10
        Demokracja jest ustrojem mafijnym. Dlatego jej władza jest ukryta w odróżnieniu do władzy monarchi.. uznawać że coś w przestrzeni publicznej jest prawda to droga do samobójstwa.
    • dotera Re: Pomyliłem sie 27.06.25, 17:52
      Farsa trwa w najlepsze.po wyborach które nijak miały się do sondaży przedstawiają dalej sondaże.

wiadomosci.wp.pl/potezna-starta-ko-i-nowa-partia-w-sejmie-nowy-sondaz-mowi-wszystko-7172163083840384a

Okazuje się że PiS jest wieczne , a PO nie może dwóch lat utrzymać władzę . Żyjemy w sztucznej rzeczywistości medialnej z sfałszowanymi wyborami z sfałszowanymi sondażami . W której służby prowadzą lubatyczne stado baranów na rzez.
      • dotera Re: Pomyliłem sie 27.06.25, 17:57
        Obecne badania statystyczne mają się nijak do tego co pokazywano 2 lata temu. Co się stało przez dwa lata w których nie działo się totalnie nic? Baby boom otrzymał prawo do głosowania ? Rewolucja była na ulicach? Internet podłączono a dwa lata temu nie było? Co się stało przez dwa lata że nastąpiła rewolucja socjologiczna w Polsce? Najcichsza transformacja w historii Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka