Dodaj do ulubionych

To zła optyka panow

29.10.25, 08:40
m.youtube.com/shorts/9LtsXx8KT38
Mówienie o wymianie dostarczania dobr za obecność pani.

Błąd polegający na tym że chcą seksu , zakochania, miłości więc wtedy jest to wymiana.

Związki są po to żeby zakładać rodzinę i mieć dzieci. Wtedy nie ma wymiany tylko odpowiedzialność mężczyzny za rodzinę i odpowiedzialność kobiety za rodzinę

Obserwuj wątek
    • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 08:43
      Jeśli ludzie chcą żyć w wiecznej fazie zalotów to wtedy tak to będzie wyglądać że kobiety będą chciały coraz większych atrakcji. Zachód uwodzi idea wiecznych romansów, wiecznej młodości. Odrywając seks miłość od rodziny i posiadania dzieci . Odrywa i jest rozczarowany że nie działa.
      • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 08:49
        Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę o kolejnym fetyszyzowaniu relacji . Problemem nie są relacje, tylko relacje stają się problemem jak ludzie nie spełniają swoich funkcji. Bałagan w zrozumieniu funkcji jest normą. Zajmowanie relacjami jest manipulacja psychologów
        • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 08:56
          Relacje działają najlepiej jak jest tryb filmu Mężczyzna o imieniu Ove. Młody mężczyzna siłą rzeczy nie ma pieniędzy , ale ma odwagę. Najlepiej mu odwaga wychodzi zresztą jak nie ma głowy prawnej relacjami jak współcześnie. . Wtedy pojawia się kobieta która mu pożycza na bilet. I wtedy pan Ove wchodzi w tryb człowieka który ma cel i musi się ogarnąć. To co robi pan Ove to pilnuje domu to iść codziennie obchód . Jak taki jest tryb wszystko działa. Jak wymyślił zachód inne tryby nic nie działa.
    • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 09:09
      Mężczyźni czują się przytłoczeni że muszą dawać i tylko wtedy mają wartość. Tylko że ten świat wtedy tak wygląda gdy uważamy że mamy wchodzić w multum różnych luźnych relacji nie wiadomo po co bo antykoncepcja musi działać. Świat po rewolucji seksualnej nie wyzwala mężczyzn tylko ich przytłacza. Finansowo i moralnie. Gdy zrozumieją że celem nie jest kobietą tylko własną siła życiowa kobieta sama się pojawia.
      • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 10:34
        Wpisał się jakiś facet że on opłacał mieszkanie ( które dostał od rodziców) a dziewczyna miała opłacać pełna lodówkę.. ona chciała mieć udział w mieszkaniu i uznał to za niesprawiedliwe. Rozstali się

Rozumiem że sprawiedliwe byłoby pobujać się z nią przez dekadę a później zostawić bez dachu nad głową. Ciekawe czy miałaby ochotę na bycie z nim gdyby nie miał mieszkania

Panowie sami się pchają w logikę wymiany dwóch podmiotów . Zamiast zrozumieć że dostaną co chcą jak założą jedną rodzinę.
    • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 15:08
      W tytule użyłem słowa optyka. To okazało się znaczące.

Bowiem uruchomił mi się dziś w głowie temat geometrii, a optyka jest z nią powiązana.

W czasach z silniejsza duchowością za pierwszą naukę uznawano geometrię . Geometria i duch są związane.
      • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 15:13
        Ten temat dziś uruchomił mi rozważania z zakresu geometrii. Co ciekawsze YouTube przed chwilą zaczął mi geometryczne sprawki wyświetlać bez powodu.
        • dotera Re: To zła optyka panow 29.10.25, 16:30
          Obserwując świat geometrycznie na najprostszych właściwościach wyjaśnić można też te bardziej skomplikowane . Zainteresowała mnie ta kwestia . To są klimaty ezoteryczne , ale chcę ją zgłębiać sam bez szukania książek . Mam kilka takich dziedzin w swojej głowie do własnych badań
    • dotera Re: To zła optyka panow 30.10.25, 08:17
      Paradoks współczesności polega na tym że żeby zrozumieć jej mechanizmy trzeba rozumieć marksizm, ideologię najbardziej odrzucona rzekomo, choć przecież nie na uczelniach które ją ciągle podtrzymują. One podtrzymują ja jednak w wymiarze jej kłamstwa. Istotne jest zrozumienie tego że odsłania logikę tego co robi globalna władza . Także w elementach subtelniejszych jej myslenia.
      • dotera Re: To zła optyka panow 30.10.25, 08:23
        Żeby zrozumieć współczesność trzeba czytać też inne dziedziny wiedzy pozornie skrajnie sobie obce ideologicznie. Są takie trzy . Tworzą trójkąt . One współcześnie są zamiatane pod dywan, gdyż taka jest logika władzy by wiedzę pokrywać pseudonaukami. W nich trzech jest cały sposób myślenia globalizmu oddany. Aczkolwiek to już trochę musztarda po obiedzie , bo przegrywają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka