jamagducha 05.04.10, 20:08 Ogromne brawa i wielki szacunek dla Pana Doktora i innych lekarzy. Z wielką przyjemnością czyta się takie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nm Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.10, 20:33 jamagducha napisała: > Ogromne brawa i wielki szacunek dla Pana Doktora i innych lekarzy. Z wielką > przyjemnością czyta się takie informacje! Miło się czyta, ale oni zrobili po prostu to co do nich należy! Odpowiedz Link Zgłoś
trelemoreleakuku Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 05.04.10, 21:20 zrobili co do nich nalezy?? mogli postąpić jak większość osrodków neurochirurgicznych w kraju i odmówić zabiegu z powodu dużego ryzyka! właśnie przez takich ludzi jak ty odechciewa się pracować w tym kraju! PS.gratulacje panie doktorze! oby zawsze się panu chciało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.chello.pl 05.04.10, 21:27 Nie czytałem , bo mdleję przy pobieraniu krwii z palca. Ale serdeczne gratulacje , Panie doktorze ,jest pan pierwszy Po Gryfie Szczecińskim? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 08:44 > , Panie doktorze ,jest pan pierwszy ? Niestety, nie jest pierwszy. Pierwszy był doktor Hannibal Lecter. Operacja była dokonana nożem i widelcem. Pacjent Krendler był cały czas przytomny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forte w trzech zdaniach IP: *.chello.pl 05.04.10, 21:57 Wpis powyżej "nm"- po nieudanym zabiegu-zmiany osobowości głębokie... Dla pana Sagana - ogromne gratulacje i podziękowanie za ciągłe doskonalenie się i wykorzystywanie wiedzy w praktyce. Szpital na Unii - ogólnie - wspaniały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w trzech zdaniach IP: *.szczecin.mm.pl 05.04.10, 23:32 Gość portalu: forte napisał(a): > Wpis powyżej "nm"- po nieudanym zabiegu-zmiany osobowości głębokie... > > Dla pana Sagana - ogromne gratulacje i podziękowanie za ciągłe doskonalenie się > i wykorzystywanie wiedzy w praktyce. > > Szpital na Unii - ogólnie - wspaniały! Szpital na Unii - wspaniały???? zapytaj tych, którzy tam zdrowie stracili i bliskich z powodu błędów medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forte Re: w trzech zdaniach IP: 217.98.13.* 06.04.10, 13:07 Wystarczy mi wiedza o tych, którym życie i zdrowie uratowano. W kompetencję lekarzy i personelu nawet nie wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w trzech zdaniach IP: *.szczecin.mm.pl 06.04.10, 16:49 Gość portalu: forte napisał(a): > Wystarczy mi wiedza o tych, którym życie i zdrowie uratowano. > W kompetencję lekarzy i personelu nawet nie wątpię. No wiedza jest ważna, bardzo ważna... szczęśliwy człowieku, chyba nikogo tam nie straciłeś, bo inną byś miał wiedzę o tym szpitalu o błędach i pomyłkach nie chcą mówić z całym szacunkiem dla dr Sagana, wybitny specjalista jednak szpital na unii do wspaniałości ma lata świetlne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientkaNFZ Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.mtnet.eu 05.04.10, 22:30 Moje gratulacje! Świetnie, że Doktor z taką odwagą i umiejętnościami został w Szczecinie i pomaga bardziej niż ma to zakontraktowane :) Do nm: Podziękowania, miłe słowo i gratulacje nie stanowią łapówki. Spokojnie można je stosować dla odważnych, kompetentnych lekarzy. Tylko roszczeniowe jednostki - tak to nazwijmy eufemistycznie - uważają, że jak ktoś robi to, co do niego należy, lepiej niż tysiące innych lekarzy / pielęgniarek itd., że jeśli się ambitnie rozwija, to należy to zbyć milczeniem lub zrugać kogoś, kto go chwali. A gdzie życzliwość i docenianie, że ktoś się bardzo stara pomagać i mu zależy? To, co napisałe/aś, to typowe żałosne, małostkowe polaczkowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 10:13 To, co do nich należy? Rozejrzyj się dookoła. Myślisz, że w każdym szpitalu, każdy neurochirurg przeprowadziłby taką operację? Do tego potrzeba nie tylko ogromnej wiedzy ale i talentu oraz odwagi. Bardzo rzadko występuje taka kombinacja. Lekarze nie lubią przeprowadzać niestandardowych operacji, bo o nich nie mogą przeczytać w książkach. Muszą wiele spraw samodzielnie zaplanować w oparciu o wiele różnych operacji przeprowadzonych gdzieś, kiedyś na świecie. Tu nie było jasnej drogi co, kiedy naciąć, jak przy wycięciu migdałków. Gratulacje dla Pana Doktora, jak i całego zespołu, który z nim przy tej operacji współpracował ;) I wiele zdrowia dla pacjentki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.static.espol.com.pl 05.04.10, 22:04 popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 22:33 Takich lekarzy potrzeba nam.Moje wielkie U Z N A N I E i szacunek dla tego,który nie bał sie zaryzykowac.Do takich swiat nalezy.Jeszcze raz szacun wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 05.04.10, 22:38 pan dr Leszek Sagan jest doskonałym neurochirurgiem i poza tym skromnym i przyjaznym pacjentom człowiekiem, to naprawdę unikat aż dziwne,że dotąd jakaś renomowana amerykańska klinika go nie podkupiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 22:55 ;) Słowa uznania dla dr Leszka Sagana. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 03:05 beatrix13 napisała: > pan dr Leszek Sagan jest doskonałym neurochirurgiem i poza tym > skromnym i przyjaznym pacjentom człowiekiem, to naprawdę unikat > aż dziwne,że dotąd jakaś renomowana amerykańska klinika go nie > podkupiła > > > Nie moglaby go podkupic, bo musialby nostryfikowac w USA swoj dyplom, co trwa dluzej niez normalne studia medyczne. > Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 09:52 > Nie moglaby go podkupic, bo musialby nostryfikowac w USA swoj dyplom, co trwa dluzej niez normalne studia medyczne. jankesi nie są idiotami i jeśli naprawdę zalezy im na jakmis profesjonaliście to nie żadaja od takiego nostryfikacji jego uprawnień tylko tworzą na taką okolicznosć specjalny "program badawczy" w ramach którego tacy jak np Sagan pracuja dla nich legalnie.... Jak czas "programu" upływa to sie go ponownie przedłuza.. I tak mozna bez końca.. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 05.04.10, 22:55 Rzadko to czynię, ale wielki szacunek Panie Doktorze za całokształt. Życzę dalszych sukcesów i wiary w to, co czasem wydaje się nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 05.04.10, 23:20 Wielki szacunek i brawa dla ekipy !! Odpowiedz Link Zgłoś
fackir No i ? mózg nie boli 05.04.10, 23:20 wystarczy znieczulić przy otwieraniu czaszki a dalej można ciąć i pacjent nawet nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsa1 Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 05.04.10, 23:24 Szczere wyrazy uznania dla Pana i Pańskiego zespołu i kolejnych sukcesów z pożytkiem dla pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
tolakuchar Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 00:19 WIELKIE UZNANIE I SZACUNEK! Milo mi slyszec, choc z oddali, ze w szpitalu w którym pracowalem 23 lata temu, ktos jak jak ja podtrzymuje dobre imié jednostki! Gratulacje z Macheter! Odpowiedz Link Zgłoś
david5555 i przyjdzie taki Ziobro i powie :"już nigdy nikogo 06.04.10, 00:50 - jak jest dobry lekarz - to trzeba go Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy no w łaśnie Dawidzie Rosenzweigowa zachorowała. 06.04.10, 01:33 aj waj..daj jej fajnej wódki i narkozę patelnią a następnie w zastępstwie Ziobry wykonaj operację usunięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
twelvemoons Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 00:51 Gratuluję :), zawsze słyszę o Panu wyłącznie najlepsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Szacunek dla całej ekipy operującej..Bravo !!! 06.04.10, 01:30 ale ja osobiście bym już nie zaryzykował operacji , mógłbym nie przeżyć znieczulenia...jeszcze parę latek i do piekła..he Odpowiedz Link Zgłoś
watermelon_woman Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 08:00 Panie Doktorze, ogromne gratulacje! Pewnie to oczywiste, ale mam nadzieje, ze opublikuje Pan wyniki w pismach specjalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 09:38 Czego nie dopowiedzili na AM, dr House douczył.... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz no to dr Sagan jeszcze ze dwie operacje i pakuj 06.04.10, 09:46 sie pan bo bedziesz pan zmuszony do poszukania sobie lepszego miejsca do kontynuowania praktyki lekarskiej; Pana starsi i mocno utytułowani koledzy nie bardzo lubia takich jak Pan.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neuroes troche krytyczniej 06.04.10, 10:22 w normalnych warunkach przed taka operacja lokalizacje osrodkow powinno sie dokonac metodami nieinwazyjnymi (fMRI, MEG, TMS)(niestety chyba techniki niedostepne...w polsce) i wowczas odpowiednio zaplanowac operacje i potwierdzic mapowaniem srodoperacyjnym.... ale i tak brawa za odwage... Odpowiedz Link Zgłoś
ebuszac Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 11:18 Czapki z głów i ogromny szacunek - takie wiadomości przywracają wiarę w człowieka - nie tylko w lekarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vvirgo Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 12:11 Czytając artykuł, aż nachyliłam się do monitora i poczułam rozpierający podziw. Cóż za odwaga pacjentki i kunszt lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
mazurmazurro_1 Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 12:48 Gratulacje, Panie Doktorze!!! Też byłam operowana przez tego Cudotwórcę - kiedy nikt inny nie chciał zaryzykować, doktor Sagan zdecydował się podjąć to wyzwanie. Dziś jestem zdrowa, po tętniaku olbrzymim została tylko blizna, a wdzięczność do takich dobrych i wspaniałych ludzi, jak On na zawsze pozostanie w moim sercu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dezynwoltura Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 13:42 Szacun i dla Pani pacjentki i dla lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
zenzak Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 14:32 Gratulacje Panie Doktorze!!! Dlaczego nikt nie wspomniał o wybitnym neurochirurgu Panu prof.Kojderze? Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 14:49 brawo panie doktorze mialam usuwany guz glowy. pol roku temu. 8 godzin w narkozie. kuszace aby z otwarta czaszka podowcipkowac z lekarzami :) zdrowia dla pacjentki!!ile ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
alka-only Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 15:21 PANIE DOKTORZE - CHWAŁA PANU ZA TO, CO PAN ROBI, ZROBIŁ I BĘDZIE ROBIŁ. JEST PAN MŁODYM CZŁOWIEKIEM WIĘC MAM NADZIEJĘ, ŻE POMOŻE PAN JESZCZE WIELU PACJENTOM. ŻYCZĘ DALSZYCH SUKCESÓW. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
interfere Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 17:07 Wprawdzie każdy "przypadek" jest inny, ale przesadą jest pisać, że "nigdy nie było takiego przypadku", lub, że nigdy czegoś podobnego nie robiono. Opisaną tu procedurę operacyjną wymyślił w latach pięćdziesiątych prof. Wilder Penfield i była ona używana najczęściej w operacjach usuwających z mózgu ognisko epileptyczne. en.wikipedia.org/wiki/Montreal_procedure Nie zawsze można to zastosować, ale użycie tej techniki do usuwania NIEKTÓRYCH guzów mózgu wydaje się uzasadnione i można cieszyć się z faktu, że neurochirurdzy zaczynają przywiązywać równie wielką uwagę do możliwie najpełniejszego zachowania funkcji poznawczych po zabiegu a nie tylko do usunięcia za wszelką cenę guza. pozdrawiam vonBraun O Pefieldzie tu: en.wikipedia.org/wiki/Wilder_Penfield Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Operacja mózgu na przytomnej pacjentce 06.04.10, 19:07 No, to jeśli to w Polsce jest PIERWSZA operacja tego typu, to dopiero jestem przerażona... Odpowiedz Link Zgłoś