zed.1 16.04.10, 22:08 i teraz miasto powinno skorzystac z opcji pierwokupu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxymus1 Można kupić kawałek Łasztowni 17.04.10, 01:47 Kupię chętnie, ale mam warunki. Na takich samych preferencjch jak Minister Giertycha, Wiechecki, kupił kawałek Polskiego Morza! Sorry, plaży! To tak, tak mi pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: Można kupić kawałek Łasztowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 07:29 wszystko co weżmie urząd mięsny , nawet z tytułu prawa pierwokupu, za rządów kfifstka, zostanie zmarnowane. nieeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Można kupić kawałek Łasztowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 08:02 zed.1 napisał: > i teraz miasto powinno skorzystac z opcji pierwokupu. A następnie sprezentować jakiejś kościelnej organizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 To dobra wiadomość, ze przemysł się wycofuje... 17.04.10, 09:22 "Sprzedaż nieruchomości to dobra wiadomość dla Szczecina. Oznacza bowiem, że dominujący w tej malowniczej części miasta przemysł wycofuje się. Uchwalony w ubiegłym roku plan zagospodarowania przestrzennego pozwala nabywcom przekształcić dawną, przemysłową zabudowę w funkcje ogólnomiejskie. Jest miejsce na biura, mieszkania, restauracje, adaptację zabytkowej zabudowy. Na sąsiednich terenach miejskich powstanie m.in. Muzeum Morskie." ------ Tak autor artykułu ma racje - to dobrze, ze ze Szczecina znika przemysł, bo Szczecin potrzebuje wiecej restauracji i mieszkań... Po co nam przemysł? Wiecej deptakow i restauracji... Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Można kupić kawałek Łasztowni 17.04.10, 09:56 Jak się ni używa to lepiej sprzedać czy wydzierżawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paston pewien idiota IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.10, 11:00 pamiętam jak Jacyna-Witt napisała że warto odkupić teren cukrowni to taki idiota na forum wylał na Jacynę-Witt wiadro POmyj.Ten idiota POdpisywał się ZED. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: pewna idiotka IP: *.ipspace.xilinx.com 17.04.10, 12:56 oj, idiote robisz w tym wypadku z siebie. dlaczego? bo kupowanie terenu cukrownii przez miasto jest idiotyzmem. tym bardziej kupowanie wymagajacych konserwacji zabytkow, zwlaszcza gdy teren kosztuje kilkadziesiat mln a nie ma na niego zadnego pomyslu i co wiecej nie ma kasy na jego przerobienie. miasto ma plan na lasztownie i realizuje go. tam cos juz sie dzieje, jesli chociazby tylko na papierach i planach. a kupienie tego terenu przez miasto da chociazby szanse na to by przed odsprzedaza wymusic gwarancje wykonania inwestycji pod grozba kar finansowych, tak jak zrobiono to na bramie portowej. dzieki temu unikniesz spekulacji i pozostawienia pustego placu zamiast rozwijajacej sie dzielnicy. nie potrzeba nam kupowac terenu cukrowni dlatego, ze moze sie przyda, albo dlatego, ze jest okazja. a trzymanie go dla samej spekulacji nie jest zadaniem miasta. pomysl jacyny-witt o dyskotece w cukrownii i niemcach walacych do niej pociagiem uwazam za rownie bezsensowny jak kupienie tego terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: pewna idiotka IP: *.ipspace.xilinx.com 17.04.10, 12:58 przypomne ci jeszcze, ze miasto ma w cholere gruntu. kupowanie dodatkowego bez pomyslu a tylko dlatego, ze jest okazja jest naiwne i glupie. nie ma inwestorow chetnych na stocznie, na gontynke, a ty chcesz kupic jeszcze cukrownie by miasto mialo wiecej na glowie i wiecej problemow do rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: IP: *.image.search.sp1.yahoo.com 17.04.10, 13:06 ZED skoncz sie produkowac kfifkowi zostalo pol roku a pozniej kop w dupe, znajdz nowego idola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: IP: *.ipspace.xilinx.com 17.04.10, 14:15 naucz sie w koncu myslec o tym co jest wazne dla miasta a nie kogo nienawidzisz a kogo kochasz. takich dupkow co stac tylko na personalne ataki a na zero argumentow jest mnostwo. i tak jak pozostalych tak i ciebie zlewam cieplym moczem. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp ZAD jesteś szmatą... IP: 94.254.234.* 17.04.10, 15:02 ale, ciiiiii, nikomu o tym nie mów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED heh IP: *.ipspace.xilinx.com 17.04.10, 17:13 a ty jestes tylko zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik bredziku... a gdzie ten grunt? IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.10, 13:07 Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest ten grunt pod inwestycje, o którym pieprzysz? Znów konfabulujesz przygłupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED pipko IP: *.mysmart.ie 18.04.10, 16:35 w twoim pustym lbie jest duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: pipko IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.10, 16:58 No widzisz, tylko chrzanić bez sensu umiesz - gdzie te uzbrojone hektary w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: pipko IP: *.mysmart.ie 18.04.10, 17:56 a co, cukrownia jest uzbrojona? wiesz chociaz ile sprzedawanego terenu to zabudowania a ile wolny grunt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: pipko IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.10, 23:47 Co klikniesz, to robisz z siebie większego idiotę ZED... to zadziwiające, jak bardzo potrafisz się swoją bezmyślnością kompromitować... ... nie raczę Ci odpowiedzieć na Twoje debilne pytanie - zastanów się najpierw, czy miasto nie chce terenu kupić, bo cały w zabytkach czy dlatego, że to goła łąka bez uzbrojenia... ... trudniejszych pytań ćwierćinteligencie Ci nie stawiam, ale Twoja głupota w oddaniu Krzystkowi jest przerażająca... ja bym wszystko zrobił, żeby nie mieć tak głupiego wielbiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: pipko IP: *.ipspace.xilinx.com 19.04.10, 00:05 jestes tak zalosny w tych swoich chamskich obelgach, ze mi ciebie szkoda. pokazujesz nam po prostu jakim zaplutym prostakiem jestes. jak zwykle zaprezentowales nam caly wachlarz swojego plebsowego zachowania i paniczna ucieczke przed argumentami. to ty wszedzie wstawiasz krzystka, ale to nie jest dziwne, taki blazen jak ty musi oskarzac i pomawiac bo inaczej sie wyda, ze nie ma nic do powiedzenia. nie raczysz mi odpowiedziec na moje pytanie bo jestes prostakiem, ktory gowno wie. i to jest cala odpowiedz. moje uczucia i opinie wobec ciebie mozna okreslic jednym slowem: pogarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: pipko IP: *.szczecin.mm.pl 19.04.10, 00:09 Dziubek - wokół terenu o którym bredzisz i na terenie jest pełna infrastruktura. Nikt oczywiście Ci jej nie dociągnął do każdej działeczki po 1000 metrów, ale jak ktoś kupuje 30 ha to się z tym liczy. Bełkoczesz i robisz z siebie idiotę przy okazji odgrywania tu naczelnego dupowłaza Krzystka. A teraz mi odpowiedz, ile zaoszczędził Krzystek mieszkając za darmo w nieswoim mieszkaniu i czy dzięki temu łatwiej nabył swoją działeczkę na Warszewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED imbecylia IP: *.ipspace.xilinx.com 19.04.10, 03:28 przyglupie kolejny raz pokazales, ze nie myslisz. jak sie przypieprzasz o to, ze miasto ma tereny nieuzbrojone to pozniej nie obalaj sam swojego argumentu tym, ze kupujacy sie z tym liczy i to nie jest problem. oczywiscie pewnie na to nie wpadles, ze sie kompromitujesz. i wyjasnij mi i zgromadzonym jak w mozgu przyglupa sprawa mieszkania krzystka i przetargu na cukrownie jest powiazana, bo nie lapiemy twojej logiki imbecyla. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: imbecylia IP: *.szczecin.mm.pl 19.04.10, 09:02 Krętaczy mierny - ani razu nie interesowało mnie uzbrojenie terenu. To Ty zależnie od potrzeb albo wmawiasz tu, że teren obłożony jest zabytkami albo, że jest nieuzbrojony. Są to pseudoargumenty typowe dla Twojej ćwierćinteligencji. Ja Ciebie przymule pytałem, gdzie jest to mnóstwo uzbrojonych i gotowych pod inwestycje terenów w Szczecinie, że miastu nie potrzeba doskonale skomunikowanych 30 ha? Oczywiście Tobie się popieprzyło i zacząłeś kręcić coś o uzbrojeniu cukrowni... A mieszkanie Krzystka mnie o tyle interesuje, że Ty jak ognia unikasz odpowiedzi, ile miasto straciło na bezpodstawnym fundowaniu mieszkanka urzędnikowi, który dobrze zarabiając mógł sobie je na wolnym rynku wynająć... pożal się "liberał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: imbecylia IP: *.mysmart.ie 19.04.10, 15:48 imbecylu gdyby miasto potrzebowalo wiecej terenow to by sobie kupilo stocznie. poczytaj gdzie bedzie strefa ekonomiczna, tam tez zyskujemy kolejne tereny, ale ty, jak typowy imbecyl uwazasz, ze miasto powinno ladowac kase w pusta ziemie. popatrz sobie na mape bo chyba nie wiesz o czym mowisz w przypadku cukrowni. w tym miejscu zakonczylem jalowa dyskusje z forumowym imbecylem. nie produkuj sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: imbecylia IP: *.szczecin.mm.pl 19.04.10, 17:48 I znów kręcisz: najpierw twierdziłeś, że miasto ma mnóstwo terenów, teraz z cukrowni skaczesz na stocznię. I niestety znów robisz z siebie idiotę - tereny po stoczni są tak totalnie skażone, że można tam tylko prowadzić przemysł i to taki, który nie wymaga czystego środowiska. Zatem kupienie przez miasto tego terenu byłoby skończonym idiotyzmem. I samobójstwem politycznym, na które chyba nawet Krzystek by nie wpadł. A teraz raz jeszcze do wyzywającego i obrażającego szczecinian dupowłaza politycznego: gdzie w Szczecinie są tereny miejskie pod inwestycje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED :D IP: *.ipspace.xilinx.com 19.04.10, 21:47 ja nie krece, ja ci daje do zrozumienia, ze cie olewam i nie bede z toba wchodzil w dyskusje o detalach. tym bardziej, ze szanse na to bys pojal to sa bliskie zera. szukasz terenow to zagladnij na BIP i strony miasta. ale tego co tam jest tez nie zalapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Ty cham jesteś i wodolej jak... IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.10, 00:11 Ty jesteś skończonym chamem i ćwierćinteligentem. A wodolejstwo i krętactwo są Twoją drugą, po dupowłażeniu naturą. Człowieku - skoro pieprzysz, że miastu nie potrzebne tereny, bo ma mnóstwo, to odpowiedz, gdzie one są... a tak kolejny raz jesteś łapany na pieprzeniu głupot i bredzeniu bez sensu. Ośmieszasz siebie i Szefuncia, któremu tak nieudolnie w dupe starasz się wchodzić miernoto pijarowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED wode masz w mozgu imbecylu IP: *.mysmart.ie 20.04.10, 09:18 jestes skonczonym imbecylem. poszukaj sobie gdzie i jakie tereny sa przeznaczane na strefe ekonomiczna. albo o terenach w skolwinie, albo rusz swoja uposledzona dupe na lotnisko w dabiu. to, ze nie wiesz o tych miejscach a wypisyujesz klamstwa tylko podkresla jaka pusta wsza jestes. ja cie nie bede edukowal bo nie zajmuje sie opieka na uposledzonymi. rotfl z tego jak zalosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: wode masz w mozgu imbecylu IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.10, 10:28 Tłumaczę Ci kłamco i aparatczyku: 1. W Dąbiu Krzystek buduje się medialne zamki na lodzie - nikt normalny poza nim i firmą której to zlecił nie będzie budował stadionu obok lotniska na podmokłym ternie, gdzie wody gruntowe są tuż pod powierzchnią ziemi. 2. Tereny stoczni nie nadają się na żadne high-tech i dlatego m.in. park informatyczny stawiać będą na Arkońskiej, w lesie, zabierając szkołę, która mogłaby zostać brakującym przedszkolem. Te tereny aparatczyku nie nadają się na nic poza ciężkim przemysłem, bo koszty ich rekultywacji przekraczają ich wartość... ... ale co będę tłumaczył debilom, którzy przez 4 lata nie potrafili ani sortowania śmieci w mieście wprowadzić ani cmentarza zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.odra zed ma rację, najpierw sperawy ważne dla Sznu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.10, 13:22 No własnie zed ! > naucz sie w koncu myslec o tym co jest wazne dla miasta Dla miasta jest ważne aby jak najszybciej odeszła ekipa Kfifka, ekipa szkodliwa dla miasta wraz z tą całą chmarą chłopczyków bez kompetencji, których reprezentuje tu zed. Żadnych wymiernych i konkretnych osiągnięć, pogłębiany marazm, bylejakość, picerstwo, olbrzymia kasa wysadzona w kosmos jak pieniądze wydane na chore floating 2050. Surrealizm, marnowane pieniędze, niekompetencja i brak konkretnych efektów. To jest bardzo ważne dla miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: zed ma rację, najpierw sperawy ważne dla Sznu IP: *.mysmart.ie 18.04.10, 16:50 no widzisz, nie doczytales. dla miasta nie jest wazna twoja nienawisc i personalne sympatie. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1969 Można kupić kawałek Łasztowni 19.04.10, 10:08 Nasze władze niestety kolejny raz pokaują że jak coś mówią to tylko mówią. Projekt "Pływające ogrody" to wygląda fajnie ale na papierze. Widocznie kompleksowe rozwiązanie tematu łasztowni przekracza nasze możliwości. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
naz1112 Re: Można kupić kawałek Łasztowni 19.04.10, 14:24 zed.1 napisał: > i teraz miasto powinno skorzystac z opcji pierwokupu. Taki scenariusz byłby najbardziej rozsądny, ale czy miasto ma pieniądze? A jeśli nie miasto to może wojewoda kupi kawałek tego tortu dla Muzeum Morskiego? Tyle w mieście było pomysłów na ten port, że ta sprzedaż wydaje się być transakcją zaplanowaną przez Skarb Państwa z dedykacją dla prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
naz1112 Można kupić kawałek Łasztowni 24.04.10, 21:19 Nie tylko kawałek. To jest kawał Łasztowni - prawie 6 hektarów. Popatrzcie www.gryfport.com.pl/przetargi.php Odpowiedz Link Zgłoś