Dodaj do ulubionych

Hańba w Galaxy. Komentarz

20.05.10, 22:06
bylo minelo po co o tym pisac!!!!!! to SZCZECIN a nie Poznan nie
chcemy lecha w naszym miescie i wswzystko na temat!!!! taka reklama
jest nie na miejscu i drazni kibicow ciesze sie ze ktos dorowadzil
do zdjecia tandetngo klubiku z wystawy!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: szerszeń_stepowy No tak, kibolska hołota dyktuje prawa IP: *.chello.pl 20.05.10, 22:27
      w polskich miastach i widzimy jak jest.

Kilka dni temu kibolskie bydło w Poznaniu zdemolowało Stary Rynek.

Teraz kibolska hołota w Szczecinie sterroryzowała firmę odzieżową.

Hołota tu, hołota tam. Im wolno demolować, rzucać cegły, niszczyć
      witryny sklepowe. Kibole to kibole.
      • blaze_0 Re: No tak, kibolska hołota dyktuje prawa 20.05.10, 22:40
        Kibolskie bydło może i zdemolowało Stary Rynek w Poznaniu, ale przedstawiciele
        kibiców i w tym kiboli (czytaj: Wiara Lecha), postanowiło, że pokryje wyrządzone
        szkody i znając ich to dotrzymają danego słowa.
        Kibole Pogoni natomiast uważają, że Szczecin należy do nich, że to jest ich
        podwórko i mogą robić co chcą, a tak nie jest. Z tego co czytam to wynika, że
        byliby oni w stanie zniszczyć sklep tylko dlatego, że Olivier chce się chwalić
        tym, że jest sponsorem Mistrza Polski. To nie jest normalne i z takimi
        zachowaniami powinno się walczyć. Kibole Pogoni chcą rządzić się swoimi prawami
        - w porządku niech otworzą pub przeznaczany tylko dla kibiców Pogoni i tyle, tam
        im nikt nie będzie zakłócał spokoju plakatami innych drużyn. Przecież nawet w
        Krakowie nie słychać o podobnych przypadkach, a Olivier na pewno tam też ma
        sklepy i prowadzi podobną kampanię.
        • Gość: Vlad.H. po co pytlowac skoro nie rozumie sie problemu? IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 22:58
          Czym inntym jest kibocwanie Klubowi a czym innym reprezentacji narodowej.

Gazeta Wyborcza nie zacheca do czytelnictwa Rzeczpospolitej - czy to oznacza ze
          popelnia zbrodnie? Ty raczej niechetnie dzielisz sie narzeczona czy zona z
          innymi mezczyznami - czy to powoduje ze jestes mniej europejski bo tak napisza
          Zadworny?

...
          gdybym chcial sobie wywiesic potret Adolfa Hitelra w sklepie to mialbym do tego
          prawo? albo np powiesci plakat z Kim Dzong Ilem? czy innym nie akceptowanym
          przez GW przywodca?

• blaze_0 Re: po co pytlowac skoro nie rozumie sie problemu 20.05.10, 23:45
            Jeśli bardzo chcesz to masz prawo powiesić cokolwiek zapragniesz w swoim
            sklepie, a to już od twojego gustu zależy czy przekraczasz granice dobrego smaku
            i ocenę twojej osoby przez innych, oraz jak to wpłynie na funkcjonowanie sklepu,
            jeśli ktoś uzna, a to czy wywieszając wizerunek np. Hitlera złamałeś prawo to
            już zupełnie inna sprawa.

Rozumie, że jest konflikt między klubami, ale sytuacje takie jak ta afera z
            usunięciem reklamy Lecha nie powinny mieć miejsca. Wg mnie kibic powinien przede
            wszystkim godnie reprezentować własny klub, wspierać go oraz wyrażać swą
            sympatię i antypatie oprawami meczowymi, strojem (no przecież wiadomo, że pod
            stadion Pogonii nikt nie zapuści się z szalikiem Lecha (to można już uznać za
            pewnego rodzaju prowokację) ponieważ to na meczach są kibice, a tacy pracownicy
            Olivera to nazwijmy to, że to są "cywile", którzy tylko spełniają zarządzenia
            szefostwa(i niekoniecznie muszą interesować się piłką nożną), a w pracy (pod
            warunkiem, że im na niej zależy) nie mają miejsca na okazywanie własnych
            sympatii i antypatii -zdanie szefa się liczy i tyle. Tu sieć poszła na ustępstwo
            ponieważ bała się o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników, na których mniej
            rozważni
            kibice mogliby próbować wyładować swoją złość, ale równie dobrze
            pracownicy sklepu mogliby też wezwać ochronę, która by wyprosiła/wyprowadziła
            takich nie mile widzianych klientów.
            Nie popieram też takiego poglądu, że GW wspiera w tej sprawie Lecha,
            dziennikarze tylko opisują sytuację, która w sumie według nich nie powinna mieć
            miejsca w normalnym kraju, w którym każdy ma prawo do wolności słowa i poglądów.
            • Gość: Vlad.H. nie rozumiesz problemu ale dalej brniesz IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:08
              w to co napisali ludzie z GW - ludzi ktorzy ropoczeli w Poznaniu wojne z
              kibicami Lecha i za co bojkotuje sie GW i jejprodukty w Wielkopolsce do tego
              stopnia ze Agora zlozyla zawiadomienie na policji.

Nie wiem kim jest autor tego pierwszego tekstu, jakimprawem zaczal sugerowac ze
              kibole pobija pracownice sklepu - wypoweidz rzeczniczki Oliviera tez jest tym
              szczegolnym rodzjaem insynuacji wmktoprej kiboli oskarza sie o wszystko - moge
              cie zapewnic ze zadnej pracownicy czy klientowi tego sklepu wlos nie spadlby z
              glowy, co wiecej sklep nawet nie bylby specjalnie bojkotwany bo nie mozna liczyc
              w Szczecinie na takie utozsamianie sie z Lechem jak w calej Wielkopolsce czy
              nawet poza nia - po prostu nie ta liga i jestes tego klasycznym przykladem.

GW ma swoj cel i nie dziala z pobudek altruistycznych - od ciebie zalezy czy
              bedziesz jednym z tych ktorzy dadza sie na to nabrac.

A co do wolnosci slowa - jasne ze kazdy ma prawo wyrazac poglady ale tez
              wyrazajac poglady powinien umiec reagowac na zastrzezenia podnoszone przez tych
              kotrzy widza nieco inaczej - trzeba umeic wypracowac kompromis i ten kompromis
              zostal wypracowany - firma moze inwestowac w reprezentacje narodowa -
              inwestowanie w pilke klubowa wiaze sie z pewnymi ograniczeniami i tyle - nie
              rozumie jaki sens ma reklamowanie Kolejorza w Szczecinie czy Kolobrzegu, ciekawi
              mnie jak wygladalaby rekacja na podobne wystawy np w Gdansku... no ale my mozemy
              tu sobie gdybac - tego nie sprawdzimy i tak jak ataki na kleintow i pracownikow
              sa czysta insynuacja (w ktora watpie znajac troche srodowisko zwiazane z
              Pogonia) tak i reakcje innych miast nie sa weryfikowalen - sama firma moze
              zrozumie ze wspieranie konkretnego klubu wiaze sie tak z mozliwosciami jak i
              ograniczeniami.
              • cool_turalny Jakie miasto tacy kibole, jacy kibole takie miasto 21.05.10, 02:54
                Gdyby Szczecin był prawdziwym europejskim miastem to byłaby najwyżej spokojna
                akcja nawoływania do bojkotowania sklepów s.Oliver - firma zobaczyłaby, że przez
                to ma czarny PR, traci klientów i szybko usunęłaby logo Lecha. A że jesteśmy
                jedynie przerośniętą wsią zaludnioną przez chamowatych kiboli i zbirów, to
                wygląda to tak jak wygląda - groźby rzucenia cegłą i pogróżki.
                • Gość: asd cool - zgadzam sie IP: *.asi01.cs-isp.net 21.05.10, 10:40
                  Wzialby sie jeden z drugim za powazna robote albo nauke a nie
                  kibicuje rodzimym, BEZNADZIEJNYM klubom pilkarskim... Zeby ta pilka
                  byla jeszcze na poziomie... - nedzny budzet, kopacze, zero
                  talentu... jacy pilkarze, tacy kibice... beznadzieja, chamstwo,
                  nedza, syf, wiesniactwo, bijatyki... az przykro na to wszytsko
                  patrzyc... i ta ich duma... bedziesz mial durniu dume jak dorosniesz
                  i nei bedziesz mial co do garka zrzucic bo starciles czas i mlodosc
                  na te swoje glupoty zwiazane z 'pilka nozna'.
                • Gość: Vlad.H. sprawdzilem na mapie i na razie wszystko jest ok IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 20:48
                  rozumiem ze twoje pojecie europejskosci rozni sie od tego przyjmowanego przez
                  wspolczesna nauke - licze ze rozwiniesz glebie swej mysli by taki kibol jak ja
                  mogl pojec jej zlozonosc.
          • Gość: aysy Re: po co pytlowac skoro nie rozumie sie problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 15:40
            ty masz chyba przewód pokarmowy dłuższy od myślowego. miałem o tobie
            lepsze, znacznie lepsze zdanie.dotychczas.
            co za idiotyczny przykład,że gazeta nie reklamuje rzepy? co to ma
            wspólnego z wystawą w sklepie ?
            no wyszła ci ta słoma z buciorów, wyszła:(
            • Gość: Vlad.H. Re: po co pytlowac skoro nie rozumie sie problemu IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 21:27
              to jest przewod myslowy? (w kontekscie anatomicznym)

nic, zwyczajnie w Szczecinie mamy Pogon a w Poznaniu jest Kolejorz, co masz w
              domu nikogo nie obchodzi ale jaki sens ma reklamowanie klubu z Poznania? prosze
              o konkretna i merytoryczna odpowiedz a nie dziecinne przysrywanki

przyklad z rzepa jak mi sie wydaje jest bardziej na meoisjcu niz wiekszosc
              przykladow podawnych przez tzw oburzonych

nie zauwazylem slomy ale moze to co ty nazywasz sloma jest zwyczajnie posadaniem
              wlasnego zdania ktore ci nie odpowiada
        • Gość: Poznaniak Kibolskie bydło z Poznania?może w Szczecinie tak;) IP: *.icpnet.pl 21.05.10, 00:21
          może wy tam widzicie takie rzeczy, czytacie GW czy słuchacie TVN i macie w nosie
          fakty.
          Nie będę rzucał prowokacyjnych tekstów o tym, ze u nas jest kultura, a wy
          jeszcze nie widzieliście co to jest, ale takie wypowiedzi mnie do tego
          prowokują. Na Rynku i okolicach było kilkadziesiąt tysięcy ludzi...

wam (niektórym) pomyliło się coś ze Stolicą i jej niszczeniem starówki z
          radości. Oczywiście oddzielam bydło od normalnych ludzi, z resztą wszędzie są ci
          i ci. U nas jednak bydło i normalni bawili się razem.
          Poszukałem, LegiaLive napisała:
          "Starówka jest zdemolowana. Powyrywane są znaki drogowe, wybite kostki brukowe i
          porozbijane reklamy. Kompletnie zniszczone 3 ogródki piwne - właściciel jednego
          z nich powiedział, że straty ocenia na ok. 40 tys. złotych, ponieważ trzeba
          będzie zmienić specjalną drewnianą posadzkę.
          Na samym Starym Mieście powybijane są szyby. Zniszczone zostało nawet ogrodzenie
          pod katedrą, w której dzisiaj będą śluby i komunie.
          Teraz Warszawę zwiedzają setki turystów i robią zdjęcia. Prasa, telewizja a
          dookoła ludzie krzyczący "to zrobiło bydło z Legii", "zlikwidować Legię",
          zakazać rozgrywania meczów". Zniszczenia są również na niektórych stacjach metra. "

Tu jest więcej opinii, można sobie przeczytać parę
          grono.net/legia/topic/962889/sl/feta-na-starowce/3/2/16395469/1/?

a co mogliście przeczytać o Poznaniu? dwa urwane elementy rzeźb, ogródek piwny,
          wystawa w muzeum. Ale ktoś śmie nazywać bawiących się kibiców i sympatyków
          (przyszło wielu zwykłych ludzi) bydłem...
          może z waszej perspektywy to tak wygląda, mnie to śmieszy bo byłem tam i
          widziałem wszystko. Nie wiem po co ktoś potrzebuje się dowartościować takimi
          tekstami, nie wiem czy ma to związek z Poznaniem. Wiem, że u nas nie ma
          problemów na stadionie i nie było żadnego po zdobyciu MP.
          Wy juz za chwile zagracie i możecie zdobyć PP... obym nie miał powodu wracać
          tutaj i wytykać czegoś komuś w rodzaju "kibolskie bydło ze Szczecina".

---------------------------------------------------
          Poniżej moja obszerniejsza "relacja" z tego co widziałem na rynku, kibicem Lecha
          nie jestem, co najwyzej sympatykiem. Kibicuje za to mojemu miastu i nie pozwolę
          na to, żeby ktoś je oczerniał hasłami o niszczeniu Rynku w Poznaniu:

Byłem widziałem przeżyłem.
          Jestem zwykłym facetem, 20 parę lat.
          Na Lecha nie chodzę, po prostu brak mi znajomych do tego, ale też średnio podoba
          mi się kibicowanie na żywo (tak po prostu, nie chodzi tylko o nożną). Takze
          jestem obiektywny w tym co przeżyłem, ot szary człowiek przeszedł się na
          kiboloską imprezę (kibolską w sensie pozytywnym, a nie tym a'la GW).
          Także byłem na tej Fecie i po pierwsze powiem wam, że było niesamowicie, brak słów.

Po drugie - zniszczenia.
          W Barcelonie podpalenia, uszkodzenia aut, bitwy z policją, kilkudziesięciu
          rannych po ich stronie, jeszcze więcej zatrzymanych kibiców.
          W Poznaniu zero podpaleń, zero uszkodzeń aut, zero bitwy z policją (w ogóle jej
          nie było na mieście i jakoś NIC takiego złego się nie stało! także brawo dla
          mundurowych za mądrość. a oko na wszystko pewnie i tak mieli, tylko incognito ;)
          Nie prowokuję, ale wasza zgoda (piszę do fanów Pogoni) zdaje się że aż dwa razy
          zniszczyła swoje stare miasto w efekcie radości tłumów (tylko kogo, bo nie
          normalnych ludzi?). To co się stało tam, a co było w sobotę to naprawdę dwa inne
          światy.

Uszkodzenia w Poznaniu? Ludzie wchodzili na Pręgierz i na fontanny, urwano dwa
          elementy. Trochę powyginane są barierki metalowe na rynku, pobrudzono
          gdzieniegdzie fasadę Ratusza. Pod napływem ludzi pękło ogrodzenie jednego z
          ogródków piwnych (to akurat po prostu najwęższe wyjście z Rynku z 6 jakie są).
          Zniszczono też (przewrócono) ekspozycję w jednym z muzeów (nie wiem kto nie
          doszedł do wniosku, że NALEŻY po prostu zamknąć każde muzeum na obszarze Rynku,
          naprawdę zastanawiam się nad tym że nikt nie pomyślał...).

I to koniec tej listy. Straszna. Dodam tylko że na (nie tak dużym) Starym Rynku
          oraz na okolicznych ulicach bawiło się kilkadziesiąt tysięcy ludzi którzy od 19
          do 3 w nocy, a więc przez 8 godzin (ja byłem tam w tym czasie) zrobiła tylko to
          co powyżej napisane. Dodam tylko że dwa razy widziałem że ktoś się burzył w
          tłumie, ale to były drobiazgi i szybko były uspokajane (nikt nie szukał zaczepki).
          Dodatkowo każdy kto chciał wyjść z Rynku miał zapewnioną drogę, zwłaszcza
          dziewczęta i panie czy osoby na wózku (a były takie).

To koniec. Oczywiście brak było licznych toalet, co wiadomo jak się skończyło...
          wina miasta, to ono powinno zadbać chociaż o to (jednak wracałem o 3 w nocy i
          nie widziałem żeby ktoś robił jakąś wielką wiochę w tej kwestii). O tłumie
          jeszcze powiem (a stałem tuż pod Ratuszem, czyli w tłumu epicentrum) że jeden
          raz (1) doszło do tak dobrze znanego wam "zafalowania" kiedy masa ludzi nagle
          leci w jedną stronę popychana przez inną. Od razu krzykami uspokoiliśmy stronę z
          której to nadeszło. Kto bywa w takich tłumach, ten wie jak o nie łatwo. Po raz
          kolejny ludzie pokazali, że bawią się odpowiedzialnie, oprócz tej jednej
          sytuacji był tylko radosny ścisk i nic złego.

Na koniec dodam, że od razu sami kibole z Wiary Lecha zaproponowali ze zwrócą
          koszt zniszczonych rzeźb. Jak na "chuliganów, dilerów i swołocz" to całkiem
          odpowiedzialnie i dojrzale, prawda?

Jestem naprawdę szary człowiek, kibic niedzielny, na stadion chodzę może raz na
          rok jak mnie najdzie.
          Zawierzcie moim słowom, jak na kilkudziesięciotysięczny tłum w większości
          napitych, podpitych czy podchmielonych ludzi których często nie łączyło nic,
          poza tym że przyszło fetować MP Lecha, to naprawdę zabawa był wzorowa i nikt nie
          miał prawa poczuć się zagrożony.

Piszę to wszystko, ponieważ nie życzę sobie (nie chcę) żeby ktokolwiek w Polsce
          myślał, ze Feta przyniosła coś złego.
          Nie chcę, żeby taki ślad został po moim mieście, zbyt mocno je kocham.
          Wszystkim Wam życzę takich uniesień zbiorowych i takiego spokoju, bezpieczeństwa
          i porządku OBYWATELSKIEGO podczas imprez zbiorowych.
          To sami poznaniacy, Wielkopolanie i nasi goście bez pomocy policji pilnowali
          się podczas kilkudziesięciotysięcznej imprezy masowej i obyło bez żadnych
          pamiętnych/złych incydentów.
          Z tego jestem szczerze dumny.

Pozdrawiam
          • Gość: Poznaniak Re: Kibolskie bydło z Poznania?może w Szczecinie IP: *.icpnet.pl 21.05.10, 00:25
            Dużo słow wyszło, ale mam nadzieję że ktos przeczyta i odbierze pozytywnie. Tak
            było u nas, nie ma sensu tworzyć e-prawdy.
            • Gość: Vlad.H. ale kogo to obchodzi? IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:34
              powiedz mi czy ktos wchodzi ze Szczecina na wasze forum i rozprawia o tym?
              GW w Szczecinie zaczela wojne z kibicami - dolaczaja sie do tego pozyteczni
              idioci wyciagajac rozdete opowiesci o kibolach terroryzujacych ludzi. Jak jest
              GW wiecie i wy i my - ja sie GW tlumaczyc nie zamierzam, nie zrobilem nic zlego
              a kibcowanie Pogoni nie jest wg mnie zadnym przestepstwem nawet jesli tak chce
              to przedstawiac grupa ludzi wokol GW.

Jeszcze kilka lat temu Koeljorz klepal bide a jego byt byl niepewny - wy na
              szczescie macie to za soba, my caly czas szukamy wlasnej tozsamosci.
        • Gość: MKS Re: No tak, kibolska hołota dyktuje prawa IP: *.chello.pl 21.05.10, 15:12
          Przeciez to wy ,pyry, zbojkotowaliscie produkty browaru, który sponsorował
          konkurencje ....
    • Gość: ZnajomekZdawnych.. Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 22:39
      Wiesz Adam, po kim, jak po kim, ale po Tobie nie spodziewalem sie po
      Tobie takiego bzdurnego komentarza...
      Tym bardziej, ze jesli czytales forum Pogoni, to wiesz, ze nie jakies
      niepotwierdzone w sumie grozby, a interwencja jednego kibica
      spowodowala, taka a nie inna reakcje.
      Inna sprawa, ze sama decyzja s,Oliver byla bledna z marketingowego
      punktu widzenia... Sam powiedz, czy reklama Bosmana z dopiskiem
      "Sponsor Pogoni" umieszczona w sklepie w Poznaniu przynioslaby jakis
      efekt... ?
      • Gość: Mieczyslaw Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.szczecin.mm.pl 20.05.10, 22:59
        p. Adamie, szacun wielki za ten tekst, bo wczorajszy mnie powalil zupelnie.. i
        nie chodzi o to czy to lech , wisla czy inny lks, tak nie powinno byc i juz. .
        • Gość: Vlad.H. hehehe IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:10
          Jak to bylo? Narod z partia a partia z narodem, znaczy sie zewszad plynac beda
          glosy wspierajace politrukow w stylu Zadworny - glosy swietego oburzenia... ta
          dulska moralnosc...
    • Gość: pajak-leon Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.tktelekom.pl 20.05.10, 22:40
      Glupis i tyle. Poza tym masz elementarne braki w jezyku polskim i wyrazne oznaki
      zaburzen osobowosci. Moze czas na szkole z klasa integracyjna i wizyte u psychiatry?

PS. Oszczedz wszystkim teatrzyku i nie strasz mnie swoimi super-duper kolezkami
      ze stadionu. I tak nie zrobi to na mnie wrazenia.
    • energ Hańba w Galaxy. Komentarz 20.05.10, 22:44
      Marny dziennikarzyno - będąc na usługach GW nie możesz napisać o lokalnym
      patriotyźmie, nie możesz skrytykować wielkiego biznesu. Prawda jest taka, że
      S.Oliver strzelił sobie w stopę i tyle. Ja jestem kibicem od 30 lat i nie biję
      nikogo przy tym po pysku (pewnie niewyobrażalne dla ciebie), jednak wypraszam
      sobie takie prowokacje jak ta w Galaxy.. zresztą po co ścierac sobie klawisze
      w laptopie .... i tak jako gazetka dla pseudointeligentów (w końcu "studia"
      teraz może skończyć każdy) nie napiszecie obiektywnego artykułu.

PS.
      Nie życzę sobie abyć nazywał mnie kibolem (jestem Kibicem Pogoni), zawsze
      możemy spotkac się w sądzie.

PS2.
      Obiło mi się o uszy, że w Poznaniu trwa bojkot GW - może to jest lepszy temat?
      • Gość: Gość Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.05.10, 23:12
        Tak ogólnie - to po co te piłkarzyki były? Bo Szczecin to w Wielkim
        Księstwie Poznańskim jest? Bo Szczecin nie ma własnej drużyny
        piłkarskiej? Bo ta drużyna z Poznania to jest reprezentacją Polski?

A poza tym, to jest jakiś obowiązek kupowania w Galaxy? Parę dni
        bojkotu tego marketu - i od razu byłoby przyjemniej - bez gróźb, bez
        rozróby - po prostu podziękować grzecznie, są inne sklepy.
        • Gość: mks Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 15:14
          GW - Gówno prawda
      • Gość: maksio Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 00:47
        marna z ciebie pociecha dla POLSKI, nie wysilaj się, wyjedź z mego kraju, i to
        już...
      • Gość: enskw Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.no.no.cox.net 21.05.10, 02:40
        wielkie halo.. to juz naprawde nic ciekawszego sie w Szczecinie nie dzieje?
      • Gość: aga Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 05:49
        Normalny kibic nie wygłasza takich poglądów. A swoją drogą to
        ciekawe poczucie moralności, że taki grozi sprawą sądową za kibola.
        A jak nazwać takiego delikweta, ktoremu piana się rzuca na usta po
        tym, jak zobaczył na wystawie sklepu inną, niż Pogoń drużynę -
        delikatnie mówiąc normalne zachowanie to nie jest.
      • Gość: @ energ Masz dziury w mózgu psychopato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:07
        Jak chcesz wojny to jedź do Afganistanu a nie rób jej w Polsce śmieciu. A jak
        chcesz pokazać jaki jesteś mocny to pojedź do Berlina na Kreuzberg i zacznij
        krzyczeć że nienawidzisz arabów. Będziesz miał i ustawkę i adrenalinę jakiej
        jeszcze w życiu nie miałeś buhaha !

A w Galaxy są kamery i widać mordy bandziorów więc na co czeka policja ? Gdzie
        była ochrona ?
    • andreas.007 a może "przekonywać" tak do sponsoringu Pogoni? 20.05.10, 22:50
      Może by tak kibice Pogoni przekonywali
      do sponsorowania drużyny Pogoni?
      Powiedzmy, ze po Galaxy chodziliby kibice
      przedstawiając korzyści poszczególnych właścicieli
      do sponsoringu i oczywiście spółkę od Galaxy...
      ;)
      Najprostsze metody, a skuteczne są najlepsze!
      • Gość: remik kibice sponsorują Pogoń IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 22:57
        kibice sponsorują Pogoń kupując bilety więc odwal się od kibiców i
        od Pogoni,pobełkocz sobie kilknastoma kolejnymi wpisami o czymś
        innym a od nas się odwal
        • andreas.007 Re: kibice sponsorują Pogoń 20.05.10, 23:28
          Przepraszam
        • ziege77 Re: kibice sponsorują Pogoń 21.05.10, 07:25
          Gość portalu: remik napisał(a):

> kibice sponsorują Pogoń kupując bilety więc odwal się od kibiców i
          > od Pogoni,pobełkocz sobie kilknastoma kolejnymi wpisami o czymś
          > innym a od nas się odwal
          remik złotko - Pogoń sponsoruja nie tylko Dumni kibice Dumy Pomorza !!!
          Pogoń S.A. sponsoruja wszyscy mieszkańcy tego miasta czy tego chca czy nie ! bo
          twoj ukochany klub dostaje bardzo duże pieniadze z miasta - czytaj złotko- z
          naszych podatków!!!
          przedstawiciele klubu byli juz na żebrach w UM Szczecin w komisji sportu by
          dostac dodatkowe pieniadze - zachodze w głowe po co? nie awansowali, nie widac
          rozwoju i świetlanej przyszłości, domniemam- na odprawy dla piłkarzy gdyz tak
          wspaniałego trenera sie nie zwalnia pomimo , że na treningach zamiast dobrych
          młodych graczy dopingować ruga ich na kazdym kroku a efekt łatwo zauwazyć na
          boisku .
    • Gość: Vlad.H. A Maleszka? IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 22:53
      Panstwo prawa? Adam Michnik zadecydowal ze nie ma panstwa prawa... Zadworny i
      ten drugi pismak napsizcie kto wam kaze pisac i jatrzyc - miejscie cywilna
      odwage ujawnic na czyje zlecenie zaczynacie wojenke.

Chceice ludziom mowic kogo maja lubic a kogo nie maja lubic, okreslac to co jest
      poprawne a co nie jest - pytam sie wiec w czyim imieniu i interesie zajmujecie
      sie ta sprawa.

Dlaczego nie zajmiecie sie mordercami z SB i UB ktorzy swobodnie chodza po swiecie?

Zaczeliscie juz wojenke z kibcami w Poznaniu snujac smrod oskarzen - uprawiacie
      kalsyczny FUD dezinformujac opinie publiczna, siecjac strach, niepewnosc i nie
      robice tego bezinteresownie.

Jakim prawem Zadworny chcesz oceniac innych gdy sam sprzedajesz swoje nazwisko
      za miedziaki i jestes umoczony w niejasne zwiazki z politykami i biznesem?

Kim jestes ty czy ten drugi cyngiel na posylki?

Kibice zachowali sie w sposob OBYWATELSKI - wyrazili sprzeciw i doprowadzili do
      sytuacji w ktorej nie ma problemu, obylo sie to bez ceglowki, krwi, czy mordu -
      w pelni pokojowo i demokratycznie - jaki wiec prawem szczujecie na siebie
      kibicow Pogoni i Lecha?
      • Gość: wio stąd NiedoVlad = mało pożyteczny idiota IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.10, 09:52
        "Ziewam jak czytam takie teksty". Jeden wielki spisek Wyborczej!
        NiedoVlad, przyłącz się do bojkotu Gazety, porzuć ze wstrętem to forum
        i zacznij się udzielać w telefonach do Radia Maryja :)
        • Gość: Vad.H. Re: NiedoVlad = mało pożyteczny idiota IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 20:50
          to u ciebie rodzinne czy po prostu nie masz pracy albo zostawila cie zona?
    • Gość: czytelnik Pogon duma Szczecina? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.10, 22:54
      Pogoń duma Szczecina? Moze i duma ale tylko dla niektórych, dla których
      patriotyzm lokalny kojarzy się z kilkom facetami kopiącymi piłkę. I to
      kopiącymi ją w sposób wybitnie mierny. W kupie siła panowie (prawdziwi)
      kibice? Następnym razem gdy Lech przyjedzie do Szczecina może od razu wejdźcie do ich autokaru i z godną was klasa wykrzyczcie czyje to
      miasto. Kto nie z nami ten przeciw nam?
      • Gość: Vlad.H. O co ci chodzi? IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:06
        juz po tym wspisie widze ze absolutnie nie rozumieszze twoje aaki na kibicow
        Pogoni sa bzdura - rzucasz sie na lancuchu podpuszczony przez GW majac mierne
        pojecie jak to wyglada naprawde - powtarzasz te papke ktore serwuje GW - pake
        oparta na insynuacjach, klamstwach, polprawdach i strachu - pomijam tu juz styl
        artykulow GW - stare tricki, szalikowcy, kibole, sugerowanie ze to mordercy -
        budowanie wyobrazenia ze to zadne krwi bestie paralizujace miasto, wzbudzajace
        strach wsrod ludzi - to prawda a'la GW - przeczyta forum Lecha i moze zrozumiesz
        ze to prywagtna wojenka GW - na czyje zlecenie tego nikt nie wie, widac za to ze
        powoli GW rozpoczyna urabianie opini publicznej w Szczecinie - czy chodzi o
        tereny przy Pogoni? O dezawuowanie klubu i sympatykow? Czy nie ejst to poczatek
        dzialan majacych przygotwac jakies uklady biznesowe? Nie zdziwilbym sie wcale...
        • Gość: e.beata Re: O co ci chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 16:06
          lad, mnie w sprawie kibiców nikt nie urabia, bo stron sportowych w
          gazecie nie czytam.
          Ale oglądam w TV rozróby na stationach i poza stadionami. Widzę
          pomazane ściany budynków napisami - kocham Pogoń itp., spotykałam
          osobiscie kibiców na ulicy i w pociągu.
          Owszem wiem, nie wszyscy to prostackie, wulgarne kibole, ktore
          podobnie jak PiS muszą mieć wroga bo bez niego nie istnieją. Ale to
          kibole rzucają się w oczy. Negatywnie rzucają. Wybacz ale to kibole
          nie kibice "zlikwidowali" wystawę w Galaxy. To wulgarni kibole
          zastraszają ludzi i zniechęcają innych do przyjścia na mecz.
          Stereotyp kibica drużyny piłkarskiej nie wziął sie znikąd. To kibice
          na niego zapracowali.
          A skandalem jest dla mnie gdy policja ulega chuliganom. Wystraszyła
          się o własne d... gdy przyjdzie jej mecz osłaniać, czy też w policji
          sa "kibole" popierający akcje z witryną?
          • Gość: Vlad.H. Re: O co ci chodzi? IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 20:53
            ile razy bylas na meczu w Szczecinie?

ile razy bylas na meczu wyjazdowym?

ile razy robilas zakupy w sklepie ktory wywiesil Kolejorza?

w jaki sposob jest wazna dla ciebie obecnosc atrybutow Kolejorza w Glaxy czy
            innym sklepie w Szczecinie, czy uzalezniasz od tych atrybutow swoje zakupy?
      • beatrix13 Re: Pogon duma Szczecina? 20.05.10, 23:23
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Pogoń duma Szczecina? Moze i duma ale tylko dla niektórych, dla
        których
        > patriotyzm lokalny kojarzy się z kilkom facetami kopiącymi piłkę.
        I to
        > kopiącymi ją w sposób wybitnie mierny.
        ..........................
        finalista PP wybitnie mierny? a ty jaki jesteś?
    • Gość: antypilka Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: 92.116.58.* 20.05.10, 23:04
      wszyscy jelopy i z jednej i z drugiej strony.
      najbardziej prymitywna forma rozrywki - ogladanie kilku showmenow na stadionie,
      kotrzy uganiaja sie za pilka.
      przy nieustanne darcie mordy i wzmaganie agresji.
      bez sensu kompletnie bez sensu.
      wplatywanie w to wszystko patriotyzmu to zakrawa na kpiny z ludzi.
    • cbaabc Dlaczego nie lubimy Poznania 20.05.10, 23:08
      To miasto, które przez dziesięciolecia blokowało utworzenie w Szczecinie
      uniwersytetu. Z wielką łachą pozwoli utworzyć Akademię Sztuki. Płacimy im za
      gaz, prąd. Nawet naszym dworcem zarządzają. DOŚĆ!
      Historię Lecha i Pogoni chyba każdy zna i nie trzeba o tym dyskutować.

ale pijcie sobie Lecha i odprowadzajmy tam nasze pieniądze.
      • Gość: Vlad.H. Oni nie lubia Nas a My Ich IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:13
        I Zadworny ani zaden inny cyngiel do wynajecia tego nie zmieni - tak bylo, jest
        i pewnie jeszcze dlugo bedzie.
      • Gość: Poznaniak Dlaczego nie lubimy Poznania - buahahahaha ;-))) IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 23:37
        Zaglądam tutaj w sprawie tego całego zamieszania Galaxy i co czytam:

"Płacimy im za gaz, prąd.
        Nawet naszym dworcem zarządzają.
        DOŚĆ! "

;D

Dlatego nie lubicie Poznania? Jak to prawda to mam pytanie:
        Czy Poznań siłą doprowadził swój prąd i gaz do Szczecina, wyłamał szczecińskie
        rury i wstawił tam swoje? Poznańskie do cna, z poznańskiego szamba ulepione
        zapewne...
        Podobno ten poznański gaz bardziej śmierdzi, a prąd jest słabszy niż
        sześciolatka w całym dniu w zerówce. Tak mówią na mieście.

Co do Uniwerku, to nie dyskutuje nad tym, nie znam kwestii.
        Wszystko możliwe, ale jeśli tak było, to za czasów komuny, a po drugie co miał
        wtedy poznaniak do Uniw. Szczecińskiego?

Jeszcze tu przeczytałem w wypowiedziach, że zniszczyliśmy swój Rynek podczas
        Fety z okazji zdobycia 6 MP.
        Cóż, dodam tam swoją opinię, ale nie wiem po co ktoś tak kłamie, chyba się
        naczytał źle nam wszystkim życzącej prasy ;]

Pozdrawiam wszystkich mało spiętych i jasno myślących.
        • gradus2004 Re: Dlaczego nie lubimy Poznania - buahahahaha ;- 20.05.10, 23:56
          Gość portalu: Poznaniak napisał(a):

> Zaglądam tutaj w sprawie tego całego zamieszania Galaxy i co czytam:
          >
          > "Płacimy im za gaz, prąd.
          > Nawet naszym dworcem zarządzają.
          > DOŚĆ! "
          >
          > ;D
          >
          > Dlatego nie lubicie Poznania? Jak to prawda to mam pytanie:
          > Czy Poznań siłą doprowadził swój prąd i gaz do Szczecina, wyłamał szczecińskie
          > rury i wstawił tam swoje? Poznańskie do cna, z poznańskiego szamba ulepione
          > zapewne...
          > Podobno ten poznański gaz bardziej śmierdzi, a prąd jest słabszy niż
          > sześciolatka w całym dniu w zerówce. Tak mówią na mieście.

nie udawaj, ze nie rozumiesz... ktos politycznie zdecydowal, ze centrale
          laczonych spolek typu Enea, zaklad gazowniczy itp. beda w Poznaniu. Czemu akurat
          w Poznaniu a nie w Szczecinie, w Koszalinie albo w Kolobrzegu?
          • Gość: Poznaniak Re: Dlaczego nie lubimy Poznania - buahahahaha ;- IP: *.icpnet.pl 21.05.10, 00:30
            No przecież wiem, że nic nie dzieje się z powietrza, ale skoro ktoś decydował o
            tworzeniu regionu "zachodnio-północnego" w sprawie zarządzenia gazem czy prądem
            (Wrocławia chyba nie obsługujemy?), to chyba rozsądne żeby centrala była tam,
            gdzie największe miasto?
            Koszalin czy Kołobrzeg to już w ogóle slaby pomysł ;)
            • Gość: konkretny problem w tym, że to Szczecin jest większym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:19
              miastem nieuku z Poznania.
              • Gość: łapu Re: problem w tym, że to Szczecin jest większym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:14
                Ale kto chce inwestować w miescie wepchniętym do kąta.
            • gradus2004 Re: Dlaczego nie lubimy Poznania - buahahahaha ;- 21.05.10, 11:25
              Gość portalu: Poznaniak napisał(a):

> No przecież wiem, że nic nie dzieje się z powietrza, ale skoro ktoś decydował o
              > tworzeniu regionu "zachodnio-północnego" w sprawie zarządzenia gazem czy prądem
              > (Wrocławia chyba nie obsługujemy?), to chyba rozsądne żeby centrala była tam,
              > gdzie największe miasto?
              > Koszalin czy Kołobrzeg to już w ogóle slaby pomysł ;)

Niby dlaczego ma byc w najwiekszym miescie? Tak narzekacie na Warszawe, ze
              centralizuje a gdzie tylko sie da sami centralizujecie.
              Spokojnie siedziba centrali firmy moze byc i w mniejszym miescie. W Niemczech
              czesto tak bywa a wiele centralnych urzedow tez jest porozsiewane po caly
              panstwie (i to bywaja w malych miastach). Dzieki temu kraj moze sie bardziej
              rownomiernie rozwijac.
        • sew_pl Re: Dlaczego nie lubimy Poznania 21.05.10, 00:00
          Tu nie chodzi o to, by dzielić ludzi na spiętych i mniej spiętych,
          czy też zupełnie wyluzowanych. Na totalnym luzie muszę jeszcze dodać
          do tej listy nie tylko blokowanie US czy AS, ale to przecież Poznań
          twierdził, że apelacja w Szczecinie potrzebna nie jest- przecież
          Poznań potrafi wszystkich obsłużyć. Od 2005r. mamy jednak kilkaset
          nowych, dobrze płatnych państwowych wakatów dla prawników i
          administracji, co w sposób oczywisty przekłada się kolejno na wiele
          innych dziedzin, m.in. wpływy do budżetu.

Jeśli Poznań działa tak niesprzyjająco Szczecinowi (i nie tylko jemu
          - popatrzcie na bliższy mu Konin), to mojej sympatii wzbudzać nie
          będzie. To proste- moim interesem jest interes MOJEGO miasta.

Lecha nie piję i moi znajomi wiedzą dlaczego ;)
          • Gość: Poznaniak Re: Dlaczego nie lubimy Poznania IP: *.icpnet.pl 21.05.10, 00:31
            Tak to jest, jak dwa duże miasta leżą blisko siebie i rywalizują ze sobą o wpływ
            w zachodniej części Polski. Podobnie jest z Wrocławiem, on nam podbiera, a my im ;)
            • Gość: Vlad.H. Wy nie lezycie w zachodniej czesci Polski IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:38
              to wlasnie przyklad retoryki Poznania z ktora probujemy walczyc - lezycie w
              Wielkopolsce a to nie jest Zachodnia Polska - Szczecin i Worclaw to najwieksze
              miasta Zachodniej Polski, Wy jestescie najwiekszym miastem Wielkopolski
          • Gość: 123! Re: Dlaczego nie lubimy Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:53
            > Jeśli Poznań działa tak niesprzyjająco Szczecinowi (i nie tylko jemu
            > - popatrzcie na bliższy mu Konin), to mojej sympatii wzbudzać nie
            > będzie. To proste- moim interesem jest interes MOJEGO miasta.

No,bo Szczecin tak bardzo sprzyja Koszalinowi...
          • Gość: łapu Re: Dlaczego nie lubimy Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 15:50
            No i kolejny przykład złośliwości Poznania czyli Szczecin bez
            dobrych pociągów.
            Plany najwyższych prędkosci
            Ach ten zły Poznań :P
        • Gość: Vlad.H. Dlaczego delegatura NSA w Szczecinie IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:15
          byla zwaczana przez Poiznan, dlaczego A3 stala sie S3 ajej trasa miala beic
          przez Poznan, dlaczego przez wiele lat torpeduje sie rozwoj Magistrali
          Nadodrzanskiej a na sile wzmacnia kierunek Krzyz, Poznan? jasne ze moze cie to
          bawic ale niestety te fakty nie bawia Nas w Szczecinie usmialbys sie jeszcze
          bardziej gdybys widzial ze podczas reformy administracyjnej kraju bardzo realnie
          rozwazano utworzenie ejdnego wojewodztwa ze stolica w poznaniu, a ja jeszcze
          bardziej smialem sie gdy uslyszalem ze Poznan zazyczyl sobie umiejscowienia
          Urzedu Morskiego wlasnie w Poznaniu...

Tak czy siak rozne dzialania Poznania nie sa korzystne dla rozwoju naszego
          regionu - czemu tak sie dzieje - moge jedynie spekulowac ze powodem tego chec
          zdobycia dominujacej pozycji w tej czesci Polski i montroli tego co dzieje sie
          na scianie zachodniej.
      • Gość: konkretny a najdziwniejsze jest to, że to miasto mniejsze.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.10, 00:27
        od naszego a my dajemy się tak robić w bambuko!
      • Gość: Wojtek Głupie animozje IP: 195.47.201.* 21.05.10, 09:13
        cbaabc napisał:
        > To miasto, które przez dziesięciolecia blokowało utworzenie w Szczecinie
        uniwersytetu
        ...
        > Historię Lecha i Pogoni chyba każdy zna i nie trzeba o tym dyskutować.

A jakie to ma znaczenie dla sportu? Jakie ma znaczenie, skoro "Pogoń" oznaczało
        tak naprawdę "Brazylia", a każdy inny klub sportowy ma piłkarzy z całej Polski i
        części świata?
        Takie dzielenie na miasta, lokalny źle pojmowany "patriotyzm" to tylko przejaw
        małości, ograniczonego umysłu i kanalizowania własnej agresji (często z koksu) w
        sposób niewłaściwy. Kibolizm - jak to nazywam. To nie kibice, ale kibole
        szukający pretekstu. Pretekst znaleziono i zastraszono pracowników sklepu, a
        może i Galaxy. Coś się działo, ktoś się cieszy, że jest skuteczny, kogoś
        poklepano po plecach, z radości ktos się nawalił, a potem obsikał butelki z
        piwem Lech, inny obrzygał kolegę i było w ogóle bardzo wesoło... I tak bawią się
        kibole.
        Nawet gdyby nie było klubu, to tacy ludzie znaleźliby sposób, zęby wyładowywać
        na kimś swoje frustracje.
        • Gość: mks Re: Głupie animozje IP: *.chello.pl 21.05.10, 15:23
          o czym baranie piszesz ? żenada, nie masz pojęcia o ruchu kibicowskim
          • Gość: Adam Re: Głupie animozje IP: *.foebud.org 21.05.10, 19:43
            Chyba ja też się nie znam. Moje kibicowanie nie wiąże się z grożeniem
            ekspedientkom w związku z naklejką - porównywalnym ze szczekaniem na krasnala,
            bo jest zielony, a nie niebiesko-czerwony, a to przecież MÓJ ogródek. Wątpliwe
            jest w ogóle, czy ogródek można nazwać TWOIM. Ja też mieszkam w Szczecinie i
            kibicuję Pogoni, ale naklejka mnie nie rusza. Oczywiście osobom
            niezrównoważonym, szukającym kogokolwiek żeby mu przypierdo..ć wystarczy
            spojrzenie, a co dopiero taka 'oburzająca' naklejka.
            To jednak świadczy o głęboko posuniętej chorobie ...

• Gość: Vlad.H. Re: Głupie animozje IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 20:58
          glupie czy nie istnieja i co najgorsze z tego powodu gina ludzie - wpisz sobie w
          wyszukiwarke w GW slwoa szpital kibice i zapoznaj sie z tym co sie wyswietli -
          jesli mamy dyskutowac to jednak o konkretach a nie o tym co komus ktos kiedys
          powiedzial ze moze gdzies cos sie zdarzylo bo ktos gdzies uslyszal.

Kibice Kolejorza pojmujato co okreslasz "patriotyzm" identycznie jak kibice
          Pogoni - co wiecej uzyskuja wiecej i wydawac by sie moglo jako kibole,
          szalikowcy, cpuny, delarzy narkotykow (bo tak okresla ich GW w Poznaniu) ze sa
          bardziej nieustepliwi niz kibice w Szczecinie

PS
          Ja tez bym chcial swait bez glodu, chorob i wojen jednak mam swiadomosc ze swiat
          pozostanie dokladnie taki sam bez wzgledu na moje zyczenia.

I naprawde proponowalbym mniej histeri i wymyslania agresji, przesladowan
          zastraszania...
      • Gość: szerszeń_stepowy Re: Dlaczego nie lubimy Poznania IP: *.chello.pl 21.05.10, 11:31
        cbaabc napisał:

> Historię Lecha i Pogoni chyba każdy zna i nie trzeba o tym
        dyskutować.
        >
        > ale pijcie sobie Lecha i odprowadzajmy tam nasze pieniądze.

Mylisz się, nie każdy zna. Nie wszyscy interesują się pierdołami.

Ja znam trochę z długiej historii Szczecina, trochę też z Poznania
        i Wrocławia. Przynajmniej tyle, ile na pewno nie wiedzą o swoich
        miastach ani szczecińscy, ani poznańscy kibole.
    • cbaabc GW nie lubi kibiców 20.05.10, 23:09
      W Poznaniu bojkotują GW. Widać u nas też podpadają.
      Ja wiem, że dla niektórym lokalny patriotyzm nawet nie przechodzi przez gardło.
      • Gość: Vlad.H. I tu sie nie rownamy Poznaniowi IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:16
        Bo u nas za duzo jest wlazidupow bez korzeni by moc skutecznie bojkotowac
        szmatlawca GW i takich sprzedajnych szmaciakow jak Zadworny.

Zawsze sa tacy dyspozycyjni, zawsze byli, glosy swietego oburzenia,
        rozdzierajacy szaty na zamowienie, sypiacy na nie swoje glowy popiol i bijacy
        sie w cudze piersi...
      • Gość: remik Re: GW nie lubi kibiców IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 23:22
        jak na przykład tobie.twój lokalny patriotyzm to miłość do lokalnej
        PO
        • cbaabc Re: GW nie lubi kibiców 20.05.10, 23:31
          Uczciwie przyznaje, że kiedyś wierzyłem, że Krzystek rozrusza to miasta.
          Pomyliłem się i co? i teraz będzie mnie poniżać i mówić, że jestem POparańcem itd?

Teraz ostrzegam, że Jacyna będzie takim samym prezydentem jak obecnie Krzystek.
          Dużo gadania i nic więcej.

I proszę już skończyć z przypisywaniem mi łatki. Ani ja ani moja rodzina nie
          należy do PO. Nie mam też żadnych znajomych w tej czy innej partii. Dziękuje za
          uwagę.
      • Gość: Rece opadają... Re: GW nie lubi kibiców IP: 109.243.239.* 20.05.10, 23:27
        Trzeba być nieźle odmóżdżonym osobnikiem, aby działania marketingowe
        i biznesowe traktować jako prowokację. Dla niektórych Galaxy to
        świątynia, ktoś podrzucił innego bożka i zakłócił taniec dzikich...
        Tak prymitywne, że aż niewiarygodne...
        Europejska Stolica Kultury :-)))
        • Gość: Vlad.H. ? IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:30
          odnosze wrazenie ze jestes kolejna juzosoba mowiaca o czyms zupelnie innym niz
          sprawa ktorej cale to zamieszanie dotyczy.
          • Gość: Ręce opadają... Re: ? IP: 109.243.117.* 21.05.10, 07:53
            Nie po raz pierwszy odnosisz mylne wrażenie ;-)
        • sew_pl Re: GW nie lubi kibiców 21.05.10, 00:05
          Spróbuj w Barcelonie pochodzić w koszulce Realu.
      • darba76 Re: GW nie lubi kibiców 21.05.10, 15:26
        Mam na takich śmieci sposób. Potraktować ich z ostrej. Nie będzie mi
        żul jeden z drugim dyktować co mam we własnym centrum, we własnym
        sklepie, na włąsnej wystawie umieszczać. A co miał właściciel?
        Prowincjonalny klubik umieścić który ostatni raz w pucharach grał 15
        lat temu i odpadł po waldze z "islandzką potęgą"? Gdyby się takimi
        symbolami obwiesił to by mu od razu sprzedaż do zera zmalała. Tak
        przynajmniej wzoruje się na najlepszych
    • Gość: ssssser Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.static.espol.com.pl 20.05.10, 23:14
      Szczym ryj. Kiedys tak bylo, ze lecha sie nienawidzilo bo tak. Teraz, Ci co
      madrzejsi (nie Ci z piekiełka vel gimnazjum), wiedza jak jest... reszta to ...
      szkoda gadac :)

Wystawe mogliby zrobic i na stadionie Pogoni :) Lech jest mistrzem i tyle :D
      • Gość: Vlad.H. ? IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:21
        czy ja czegos nie rozumiem czy ty? czy ktos kwestionowal to ze Lech jest
        mistrzem? Nasze gratulacje...

Az pojde na forum TS Wisla zapytac sie jak to wyglada w Krakowie - ta rzekoma
        wystawa z Lechem... czy naprawde nie przeszkadza im to.

Jednak w obowiazku przypominam ci i nadwornemu ze w Krakowie uzywaja nozy,
        siekier i tasakow - to nie jest cywilizowany Szczecin czy Poznan...tam ludzie
        gina niemal codziennie
      • Gość: szerszeń_stepowy Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 00:42
        Gość portalu: ssssser napisał(a):

> Szczym ryj. Kiedys tak bylo, ze lecha sie nienawidzilo bo tak.

Ci, którzy mają gówna zamiast mózgów, muszą sobie kogoś
        ponienawidzieć dla zasady.

Teraz, Ci co
        > madrzejsi (nie Ci z piekiełka vel gimnazjum), wiedza jak jest...
        reszta to ...
        > szkoda gadac :)
        >
        > Wystawe mogliby zrobic i na stadionie Pogoni :) Lech jest
        mistrzem i tyle :D

Sram na to, kto jest jakimś tam "mistrzem". Ze Szczecina, z
        Berlina, z Krakowa czy z Poznania - wsio rowno dla mnie. To też
        nie obchodzi (albo obchodzi w znikomym stopniu) większości
        społeczeństwa (większość ludzi nie chodzi na mecze). Przechodziłem
        dzisiaj koło kilku szkół (czy to podstawowych, czy liceów) w
        Szczecinie i widziałem, że chłopcy sobie grają w piłkę na boisku. I
        naprawdę zwisa mi to, czy jedna szkoła ma lepszych zawodników od
        drugiej. Zresztą szkoła jest głównie od tego, żeby się uczyć,
        bieganie po boisku to część zabawowa, podobnie jak zabawa w
        chowanego czy ganianego (potrzebne i miłe zresztą).
        • Gość: Vlad.H. i? IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:49
          > Ci, którzy mają gówna zamiast mózgów, muszą sobie kogoś
          > ponienawidzieć dla zasady.

na szczescie to nie dotyczyc kibicow Pogoni wiec?

skoro ci to wisi to rozumiem ze nie ma dla ciebie znaczenia czy logo Kolejorza
          wisi w Galaxy czy nie?
          • Gość: szerszeń_stepowy Re: i? Poddać się chamstwu to hańba IP: *.chello.pl 21.05.10, 10:12
            Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> skoro ci to wisi to rozumiem ze nie ma dla ciebie znaczenia czy
            logo Kolejorza
            > wisi w Galaxy czy nie?

A tam wisiało logo jakiegoś Kolejorza? Słyszałem, że ten klub
            nazywa się Lech. Ale i tak jeden pies.

Prawda wisi mi to, co tam wisi w Galaxy. Czy to reklama środków
            przeciw biegunce, czy kremu przeciw zmarszczkom, czy logo
            futbolistów szczecińskich, czy poznańskich, czy krakowskich.

Ale nie wisi mi to, że gromada gnojków ma narzucać właścicielom
            witryny, co mają w niej pokazywać, albo nawet - że jakiegoś logo
            nie wolno im w Szczecinie pokazywać. Jest to dla mnie tak bzdurne,
            jak gdyby jakaś banda sterroryzowała sklep, gdzie są sprzedawane
            krakowskie precelki, twierdząc, że w Szczecinie nie wolno ich
            sprzedawać, bo tu muszą być szczecińskie paszteciki.

Co kto lubi - to jego sprawa. I nic mi do tego, że ktoś woli
            krakowskie precelki niż szczecińskie paszteciki. Ale uleganie
            chamskim pogróżkom i wybrykom kiboli - to rzeczywiście HAŃBA.
            • Gość: Vlad.H. Re: i? Poddać się chamstwu to hańba IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 21:12
              Ano kibice Lecha nazywaj swoj klub Kolejorz...

ech walscwieteraz powinienem zakonczyc dyskusje bo przeciez znajomosc tematu
              jest znikoma - wiekszosc z oburzonych w tym watku nawoluje do "Endlosung der
              kibicfrage" - de facto jak czytam te wypowiedz to wolalbym siedziec na piekielku
              niz wsrod was bo chyba czulbym sie bezpeiczniej (a w zyciu swoim nigdy na
              piekielku nie siedzialem - zazwyczaj na stadionie jestem w dziadkowym sektorze
              obok sektora vipow)

Powiem tak - ta dyskusja nie ma sensu bojest jak dyskusja ze slepym o kolorach -
              przykro mi to powiedziec ale dales sie podpuscic temu co napisalo dwoch
              "dziennikarzy" - GW nie jest obiektywnym zrodlem informacji - nie wiem czy
              kiedykolwiek byla ale bez watpienia nie jest w tej chwili - insynucje,
              przypuszczenia, klamstwa to nie sa fakty.

No i w kwesti hanby - ja jej nie czuje - moze niepotrzebnie szarzujesz...
        • Gość: ssssser Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.static.espol.com.pl 21.05.10, 10:29
          Oj dzieciaku, dzieciaku, naucz sie czytac ze zrozumieniem :) skoncz gimnazjum i
          pogadam :)
          • Gość: mks Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 15:32
            a co , jak sklep otworzy f-ma rosyjska np Gazprom i bedzie wywieszała info o
            wygnaniu polaków z moskwy ...
    • Gość: Jaca Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: 95.108.56.* 20.05.10, 23:21
      Ale czy koniecznie kibice pogoni muszą zakładać, że w Szczecinie tylko oni
      stanowią prawo? A może ja szedłem sobie spokojnie Szczecinem, w meczu o
      mistrzostwo Polski kibicowałem Lechowi (z tylko sobie znanych przyczyn) i nie
      mam nic przeciwko wystawie w barwach Lecha w centrum handlowym? No przecież nie
      róbmy z naszego kraju własności jakieś grupy - chce to sobie kibicuje i lubie
      kogo chce! A jak ktoś chce mi odebrać tę wolność "bo jestem w Szczecinie i będę
      oglądał wystawy tylko tych drużyn na które oni mi pozwolą" to ch... z tą całą
      wolnością!
      • Gość: Vlad.H. Czy brak plakatu Lecha IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:28
        w sklepie, tramwaju, autobusie powoduje u ciebie dyskomfort? czy z powodu braku
        symboli Kolejorza masz jakies problemy osobiste? Czy ktos zakzauje ci kibicowac
        Lechowi w domu? Czy ktos zabrania ci kibicowac Lechowi?

No i o co chodzi z tym prawem? bo to zdaje sie jakis kluczowy argument tylko
        malo precyzjnie okreslony w twojej i podobnych do twojej wypowiedziach.
      • Gość: szerszeń_stepowy Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 11:26
        Nie masz prawa kibicować komu chesz, tylko temu klubowi, któremu
        nakażą Ci kibole.

Zrobisz inaczej - dostaniesz butelką po piwie w twarz. A może
        jeszcze wybiją Ci szyby, bo stwierdzą, że mają święte prawo, żeby
        kogoś ponienawidzieć. Dla zasady i dla rozrywki, a właściwie to z
        nudów.
    • Gość: Vlad.H. Do Nadwornego IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 23:23
      Podaj przyklad by ktos z kibicow Pogoni zabil lub ciezko ranil kibica innego
      klubu - ja nie znam takiego wydarzenia - zastanow sie wiec Nadworny czy aby nie
      przekraczasz granicy...
    • cbaabc Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 20.05.10, 23:36
      Jak ktoś taki odważny i pyskaty to niech się przejdzie z szalikiem Pogoni po
      Poznaniu. Obstawiam, że z jego dupy zrobią mu jesień średniowiecza.

Abo przyklejcie logo Pogoni gdzieś w poznańskim centrum handlowym. Zobaczymy jak
      długo tam będzie.

W Szczecinie były reklamy promujące imprezy w Poznaniu i nikt nie robił z tego
      tytułu afery, ale obecność naklejek Lecha na naszym terenie to już inna sprawa.
      • Gość: koleszka_mieszka Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu IP: 109.243.241.* 20.05.10, 23:48
        "W Szczecinie były reklamy promujące imprezy w Poznaniu i nikt nie robił z tego
        tytułu afery, ale obecność naklejek Lecha na naszym terenie to już inna sprawa. "

Tiaaaa, a juwenalia sponsoruje Lech.
        Idźcie i wpierd... barmankom, zakażcie pić studenciakom
        • gradus2004 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 00:00
          Gość portalu: koleszka_mieszka napisał(a):

> Tiaaaa, a juwenalia sponsoruje Lech.
          > Idźcie i wpierd... barmankom, zakażcie pić studenciakom

gdyby przy okazji Juwenaliow w Szczecinie sponsor typu Lech wszedzie
          poumieszczal herby Lecha Poznan i napisal "sponsor mistrzow Polski" to nie
          uznalbys tego za prowokacje?

A co do S.Olivera to albo to wlasnie mieli na celu czyli prowokacje i dodatkowa
          reklame albo o tym wszystkim zdecydowal jakis spadochroniarz z Niemiec
          nieznajacy lokalnych uwarunkowan.
          • andreas.007 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 00:25
            Gradus zadziwiasz mnie!
            "Nie znający lokalnych uwarunkowań"...

Kibicowanie w Szczecinie może grozić zdrowiu?

Gdyby to dotyczyło symboli innej wiary?

W Szczecinie spokojnie można prezentować
            symbole innej wiary, innego państwa,
            ale nie innego klubu piłkarskiego -
            czy o to chodzi?

• Gość: Vlad.H. wiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:36
              wiec po co grasz ze nie rozumiesz - Szczecin to Szczeci a Poznan to Poznan - nie
              rozumiem tego ze ktos zabrania mi kogos lubic badz nie lubic i tyle - mam prawo
              kochac, lubic ale mam tez prawo nienawidziec i nie lubic - to sa moje
              niezbywalne prawa.
              • andreas.007 Re: wiesz o co chodzi 21.05.10, 01:06
                Vlad, a wiec chodzi o nienawiść!
                Nienawidzisz poznaniakow czy tylko kibiców Lecha?

Jak bardzo nienawidzisz - masz jakieś porównanie?

Jak wpadam w stan nienawiści to mógłbym naprawdę uczynić
                naprawdę wiele złego, a Ty?

Nienawiść to silne i destrukcyjne uczucie.
                • Gość: Vlad.H. Re: wiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 21:05
                  chodzi o cos co odroznia Poznan od Szczecina, Szczecin od Gdanska, Sandomierz od
                  Kielc itd - nie rozumiem tej potrzeby wyrownywania, ujednolicania, kiedys byl
                  kolor slupkow (zolte zle bo sa tylko w Szczecinie a powinny byc szare albo w
                  innym kolorze jak w innych miastach)
                  Jednym z atrybotow tej lokalnosci sa druzyny - maja w logo zazwyczaj herb miasta
                  itd - moglbym sie rozpisywac - kiedys byly turnieje rycerskie dzis sa mecze
                  futbolowe - czy rywalizacja jest zla? vCzy automatycznie rywa.lizacja oznacza
                  nienawisc? Jesli tak to pojmujesz to ci wspolczuje i wyrazam zal.

Nikt ze Szczecina nie domaga sie by w Poznaniu eksponowac atrybutyklubu
                  pilkarskiego ze Szczecina - ale co istotne zaden kibic w Szczecinie nie chce by
                  eksponowano atrybuty druzyn zrzeszonych w Wieliej Triadzie zwlaszcza ze
                  agresywnosc kibocow druzyn z WIeliej Triady jest nieporownywalnie wieksza ze nie
                  wspomne o mordach popelnianych przez tychze kibicow.

Wiec kto tu kogo nienawidzi? czy kibice Pogonichcacy by nie bylo atrybutow
                  Kolejorza czy kibice z Wielkiej Triady mordujacy kibicow Pogoni?
                  • andreas.007 O przepraszam Vlad - Ty pierwszy uzyles: nienawiść 25.05.10, 19:02
                    O przepraszam Vlad, to Ty pierwszy nazwales swoje uczucie nienawiścią:
                    "wiec po co grasz ze nie rozumiesz - Szczecin to Szczeci a Poznan to
                    Poznan - nie
                    rozumiem tego ze ktos zabrania mi kogos lubic badz nie lubic i tyle -
                    mam prawo
                    niezbywalne prawa."
                    -----------

Zastanowmy się czemu tyle nienawiści wzbudza
                    własnie ten sport, a nie inny?

Vlad nie porownuj do turniejów rycerskich,
                    bo równie dobrze można próbować realizować
                    kilkaset lat pózniej różne inne zwyczaje ówczesne -
                    odcinanie rak, palenie czarownic na stosach,
                    torturowanie i wiele innych włącznie z władza kościelna!

Jednak społeczeństwo wyroslo z tego..
                    żyjemy w wieku kiedy nie ma potrzeby zabijania
                    kibica innej drużyny, bo to walka na smierć i życie!

Dzisiaj to nic osobistego Vlad, to tylko biznes!
                    Rozumiesz - tylko biznes, a Ty kupiles to!
                    • Gość: Vlad.H. ordynarnie klamiesz IP: *.cable.quicknet.nl 25.05.10, 21:26
                      i do tego zle watkujesz...
                      • andreas.007 Vlad popatrz na posty - bzdury piszesz, kłamiesz 25.05.10, 22:53
                        Vlad, przeciez wystarczy spojrzec w góre,
                        ale nie musisz masz tu post mó i Twój:

Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu
                        andreas.007 21.05.10, 00:25 Odpowiedz cytując Odpowiedz
                        Gradus zadziwiasz mnie!
                        "Nie znający lokalnych uwarunkowań"...

Kibicowanie w Szczecinie może grozić zdrowiu?

Gdyby to dotyczyło symboli innej wiary?

W Szczecinie spokojnie można prezentować
                        symbole innej wiary, innego państwa,
                        ale nie innego klubu piłkarskiego -
                        czy o to chodzi?

--
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44789

Z krytyki trzeba wyciągać wnioski,
                        a nie konsekwencje wobec krytykujących.
                        wiesz o co chodziIP: *.cable.quicknet.nl
                        Gość: Vlad.H. 21.05.10, 00:36 Odpowiedz cytując Odpowiedz
                        wiec po co grasz ze nie rozumiesz - Szczecin to Szczeci a Poznan to Poznan - nie
                        rozumiem tego ze ktos zabrania mi kogos lubic badz nie lubic i tyle - mam prawo
                        niezbywalne prawa.

==============

Vlad, to TY uzyłeś tego okreslenia o nienawisci,
                        a nie ja - a teraz jeszcze zarzucasz mi kłamstwo!
                        Doprawdy nie rozumiem...
                        • Gość: Vlad.H. patrze na posty i mowie ci ze klamiesz IP: *.cable.quicknet.nl 25.05.10, 23:16
                          poniewaz ja pisze o prawie do nienawisci, o prawie do nielubienia, o tym ze nikt
                          nie moze nakazac kochac czy lubic natomiast ty przetworzyles moja wypowiedz ze
                          napisalem: to nienawisc - klamiesz i manipulujesz - nie jest to niestety
                          pierwszy raz i musze z przykroscia stwierdzic ze chyba taka juz twoja natura...
                          • andreas.007 Re: patrze na posty i mowie ci ze klamiesz 25.05.10, 23:52
                            Uzyłes słow, ze chcesz miec prawo do nienawisci
                            w kontekscie dyskusji o stosunku kibiców wzajem siebie...
                            jaka to manipulacja?

Mogłes uzyc słow o milosci, ale Ty napisałes o nienawisci!
              • Gość: lech to k... Re: wiesz o co chodzi IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 21.05.10, 16:21
                ale jak bedzuiesz lubil lecha poznan w szczecinie i sie z tym
                afiszowal to dostaniesz leb:P) niestety i tak samo bylo by w
                poznaniu ....nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia!!
              • Gość: marcy-cha1 Re: wiesz o co chodzi IP: 217.144.243.* 21.05.10, 22:58
                ...idac za twoim plytkim tokiem rozumowania,mam prawo cie odstrzelic
                bo nie podoba mi sie twoja maska..Mam takie prawo czy nie.Czy w
                twojej mozgo-czaszce jest miejsce na przyswojenie sobie wiedzy o
                czyms takim jak zachowania ogolnospoleczne,w przyjetym powszechnie
                zrozumieniu? Budujesz sobie koles jakies teorje na wlasny
                uzytek.Wlasnie kiboli cechuja atawizmy,dalekie ludziom
                ucywilizowanym!!
                • Gość: Vlad.H. Re: wiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 23:23
                  co tam strzelac, odpal glowice jadrowa i zabij cala dzielnice na ktorej mieszkam...

nie bardzo rozumiem jaki zwiazek to o czym mowisz skoro kibicowanie konkretnemu
                  klubowi i reklamowanie konkretnego klubu maja dokladnie takie samo podloze -
                  czepiasz sie kibicow konkretnego klubu zupelnie ignorujac co stalo za tym ze na
                  wystawie znalazly sie atrybuty innego klubu - najdziwniejsze jest to ze w trosce
                  o brak przemocy i tzw zachowania ogolnospoleczne (cokolwiek by to nie znaczylo
                  bo dla mnie to pojecie wytrych) sama epatujesz przemoca, jezykiem agresji i
                  nienawisci - i nie jestes w tym odosobniona

dodam od siebie ze meczy mnie ta nachalna retoryka wrogow ludu, reki
                  podniesionej na wladze ludowa ktora trzeba odciac czy wysylanie syjonisto wdo
                  synaju... mam nadzieje ze tamte czasy juz nie wroca mimo usilnych wysilkow
                  dyspozycyjnych pismakow z GW i pozytecznych idiotow - kibice z Poznania wlascwie
                  ocenili wiarygodnosc GW wyborczapinokio.pl/
                  • Gość: marcy-cha1 Re: wiesz o co chodzi IP: 217.144.243.* 22.05.10, 00:15
                    zeby trafic do pewnych jednostek trzeba (choc to bolesne)przejac ich
                    tok postrzegania.Paplasz o prawie do nienawisci stad moja metafora o
                    odstrzeleniu ci tego co nosisz na szyi.Upraszczasz wszystko do
                    poziomu slimaka.Dalabym ci setke innych przykladow z ktorymi jakis
                    kibol(czyt.ty tez..),Polak,Szczecinianin etc ,moglby sie
                    niezgodzic.Sa jednak zbyt mocno wryte w krajobraz by je ruszyc,aby
                    dac sobie upust niezadowolenia.Przyczyna-prozaiczna-zwykly
                    strach..Bronie sie przed tym ,aby pierdoly typu pilkarski plakat nie
                    zaklucaly mi codziennej egzystencji i przechodze obok niego bez
                    emocji.Czy jako zwolenniczka partii XX mam zygac,zrywac,oflagowac
                    plakaty partii XY..na kiego sie pytam? Cywilizacja daje nam
                    umiejetnosc akceptowania.Czlowieku to jest epoka science-
                    fiction,plemienne potyczki to juz przeszlosc w naszej obecnej
                    przestrzeni.
                    • Gość: Vlad.H. Re: wiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 22.05.10, 17:18
                      > zeby trafic do pewnych jednostek trzeba (choc to bolesne)przejac ich
                      > tok postrzegania.

stawiam w tym momencie pytanie na ile skutecznie udalo ci sie dotrzec do kogos -
                      z mojego punktu widzenia zachowalas sie wulgarnie i w sposob nieuprawniony
                      probujesz kogos pouczac jednoczesnie zachowujac sie dokladnie w taki sam sposob
                      przeciwko ktoremu rzekomo protestujesz.

>Paplasz o prawie do nienawisci stad moja metafora o
                      > odstrzeleniu ci tego co nosisz na szyi.

paplam, pisze nie ma zanczenia forma w jakiej wyrazam fakty - dawanie prawa do
                      milosci to automatycznie dawanie prawa do nienawisci - mozesz oczywiscie budowac
                      utopijne wyobrazenie swiata jednak jak uczy nas historia na niewiele sie zdawalo
                      takie zaklinanie rzeczywistosci.

uzywajc okreslenia kibol podobnie jak redakorzy nadwowrni probujesz przede
                      wszystkim kogos obrazic i probujesz manipulowac innymi, byc mzoe dzieje sie tak
                      przez przypadek bo sama jestes manipulowana a moze nie rpzez przypadek i robisz
                      to z rozmyslem i premedytacja.

> strach..Bronie sie przed tym ,aby pierdoly typu pilkarski plakat nie
                      > zaklucaly mi codziennej egzystencji i przechodze obok niego bez
                      > emocji.Czy jako zwolenniczka partii XX mam zygac,zrywac,oflagowac
                      > plakaty partii XY..na kiego sie pytam? Cywilizacja daje nam

tzn? wjaki sposob potrzebowals do funkcjonowania plakatu Kolejorza i w jaki
                      sposob brak tego plakatu wplynal na twoje zycie? co wydarzylo sie takiego ze tak
                      histeryczna rekacja twoja i tobie podobnych?

>Czlowieku to jest epoka science-
                      > fiction,plemienne potyczki to juz przeszlosc w naszej obecnej
                      > przestrzeni.

nie, pomijam juz ze uzywasz terminow ktorych jak mi sie wydaje nie do konca
                      rozumiesz sens i zanczenie ale nie o jezyku tu rozmawiamy - science pokazuje nam
                      ze tzw atawizmy sa silne a proby budowania cywilizacji ignorujacej atawizmy i
                      ich wplyw na ludzkie zycie sa bezowocne - sama wielokrotnie to stwierdzilas
                      (posrednio) od poczatku tej dyskusji.
                      Rywalizacja sportowa jest takim przykladem - to sie nazywa rywalizacja bo
                      pierwotne atawizmy zostaly skanalizowane i skodyfikowane,odebrano im pierwotna
                      brutalnosc i nieprzewidywalnosc ale dalej pozostaja atawizmami - to nieodlaczna
                      czesc ludzkiej tozsamosci - nie mozemy wystepowac przeciwko temu.

I na sam koniec - TY i wiekszosc "oburzonych" zachowujecie sie tak samo lub
                      nawet gorzej od tzw kiboli - macie (nieuprawnione) przeswiadczenie wlasnej
                      wyzszosci nad tzw kibolami - twierdze ze w swojej hipokryzji jestescie cyniczni
                      i znacznie bardziej niebezpieczni od tzw "kiboli"
                      • Gość: marcy-cha1 Re: wiesz o co chodzi IP: 217.144.243.* 22.05.10, 23:21
                        niby cos tam piszesz a i tak nie trafiasz,to tak jak z ta
                        szczecinska pogonia,niby jest a jej nie ma.Jako kibic przyznaj ,ze
                        akcja w Galaxy wykraczala poza sportowe normy,jako kibol nic nie
                        mow,bo i tak tepo bedziesz obstawal przy swoim!
                        • Gość: Vlad.H. Re: wiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 23.05.10, 11:01
                          kazdy cos tam niby pisze - z ta roznica ze jeden udaje oburzonego chmastwem
                          (dajac wyraz temu zachowuje sie gorzej niz chamsko) a inny pisze o tym troche z
                          innej perspektywy izdaje sie nikt nie trafia - z mojego punktu widzenia
                          najwazniejsze jest ze symbole Kolejorza zostaly zdjete, ze odbylo sie to bez
                          ekscesow i ze nie bylo sytuacji (jak to probowano przedstawiac) w ktorej ktos
                          kogos chcial pobic, zabic, okrasc czy zniszczyc. Z tego rowniez plynie wazna
                          lekcja dla kibicow Pogoni - musicie zachowywac sie tak by nikt nie mogl wam
                          przypiac latki przestepcow - tu przykladem moga byc kibole z Poznania ktorzy w
                          swych akcjach klada nacisk na to by wyraznie powstrzymywac sie od wszystkiego co
                          mogloby byc odebrane w kategoriach agresji i tzw stadionowej przestepczosci.

Jako kibic i kibol twierdze ze "akcja" w Galaxy nie przekorczyla zadnej
                          sportowej normy - nie chodzilo tu o biegi na czas czy inna sportowa rywalizacje
                          - ktos chcial eksponowac atrybuty jakiejs lokalnej druzyny (i nawet nie byl z
                          nia emocjonalnie zwiazany bo rownie dobrze moglaby to np byc druzyna Odry
                          Wodzislaw czy FC St Pauli) bez ogladania sie na to jak zostanie to odebrane.

Jesli chce sie uzywac marketingowo wybranego klubu z Polski to sie robi to
                          lokalnie - taki jest sens istnienia ligi - jakis konkretny klub zostaje mistrzem
                          kraju.

Rozumiem ze dla przypadkowych osob niema top znaczenia - pilka taka sama,
                          zielone boisko, 22 facetow w roznokolorowych ciuchach - mecz ja mecz itp - sa
                          natomiast ludzie i nie jest ich tak malo ktorzy przywiazuja zanczenie do tego
                          jaki kolor tych ciuchiw jest, gdzie boisko lezy i jaki herb konkretni gracze
                          nosza na koszulkach.

Zaden kibic, kibol, szalikowiec (i tu dowolna ilosc okreslen) nie ignoruje tego
                          jakiemu klubowi kibicuje - ignoruja ten fakt wylacznie przypadkowi ludzie a wiec
                          nie kibice.
                          • Gość: Vlad.H. klasyczne kibolstwo... IP: *.cable.quicknet.nl 23.05.10, 11:35
                            a te atawizmy wiecznie zywe na przekor temu co twierdza niektorzy...

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7918677,Zamienione_orzelki_uczelni_i_gombrowiczowska_geba.html
            • gradus2004 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 11:33
              andreas.007 napisał:

> Gradus zadziwiasz mnie!
              > "Nie znający lokalnych uwarunkowań"...
              >
              > Kibicowanie w Szczecinie może grozić zdrowiu?
              >
              > Gdyby to dotyczyło symboli innej wiary?
              >
              > W Szczecinie spokojnie można prezentować
              > symbole innej wiary, innego państwa,
              > ale nie innego klubu piłkarskiego -
              > czy o to chodzi?

Gdyby byla pewnego rodzaju wrogosc miedzy panstwami albo religiami to by nie
              mozna bylo wywieszac ich symboli!
              W tej chwili nie ma przyjazni a raczej wrogosc miedzy kibicami Lecha i Pogoni.
              Dlatego robienie tego co zrobil S.Oliver ociera sie o prowokacje.

Zastanow sie po co oni to wywiesili? Chcieli sie promowac wsrod kibicow?
              Przeciez kibic Pogoni raczej bedzie omijal ten sklep - to jest normalne. A
              reszta, ktora sie nie interesuje pilka ma w "d" jaki klub oni sponsoruja.
              • andreas.007 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 12:18
                Nie zgadzam się z Toba, to nie chodzi o kibiców,
                ale o promocje przez Mistrza Polski!
                Niektórzy korzystają z wizerunku Mateusza Kusznierewicza,
                ale zapewne nie kierują produktu i reklamy
                wyłącznie do żeglarzy...

Po prostu przez znana postać, marke próbują wypróbować
                swój towar kierując reklamę nie tylko do kibiców!

Może jacyś szczecinscy zeglarze nie lubią Mateusza,
                ale to nie powód by Volvo w Szczecinie
                rezygnowalo z jego wizerunku!

Mylisz się...
                • gradus2004 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 12:26
                  andreas.007 napisał:

> Nie zgadzam się z Toba, to nie chodzi o kibiców,
                  > ale o promocje przez Mistrza Polski!
                  > Niektórzy korzystają z wizerunku Mateusza Kusznierewicza,
                  > ale zapewne nie kierują produktu i reklamy
                  > wyłącznie do żeglarzy...
                  >
                  > Po prostu przez znana postać, marke próbują wypróbować
                  > swój towar kierując reklamę nie tylko do kibiców!
                  >
                  > Może jacyś szczecinscy zeglarze nie lubią Mateusza,
                  > ale to nie powód by Volvo w Szczecinie
                  > rezygnowalo z jego wizerunku!
                  >
                  > Mylisz się...
                  >

Niestety to jest zupelnie inna sytuacja.
                  Nie ma takiej rywalizacji wsrod kibicow Kusznierewicza i kibicow innych zeglarzy
                  albo klubow zeglarskich.
                  Porownujesz jablka z pomaranczami.

Sytuacja jest jaka jest. Nie zmieni sie tego na razie. W tym momencie zrobienie
                  tego co zrobil S.Oliver moze byc odczytane wlasnie jako prowokacja.
                  • beatrix13 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 22.05.10, 23:47
                    gradus2004 napisał:

> Sytuacja jest jaka jest. Nie zmieni sie tego na razie. W tym
                    momencie zrobienie tego co zrobil S.Oliver moze byc odczytane
                    wlasnie jako prowokacja.
                    ...........
                    albo świetna reklama, w którą weszła Wybiórcza
                  • andreas.007 Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 25.05.10, 11:59
                    gradus2004 napisał
                    > Niestety to jest zupelnie inna sytuacja.
                    > Nie ma takiej rywalizacji wsrod kibicow Kusznierewicza i kibicow innych zeglarz
                    > y
                    > albo klubow zeglarskich.
                    > Porownujesz jablka z pomaranczami.
                    >
                    > Sytuacja jest jaka jest. Nie zmieni sie tego na razie. W tym momencie zrobienie
                    > tego co zrobil S.Oliver moze byc odczytane wlasnie jako prowokacja.
                    ======================

"Niestety to jest zupelnie inna sytuacja.
                    Nie ma takiej rywalizacji..."

Taaaaaa, nie ma takiej zdrowej i sportowej... rywalizacji,
                    jak miedzy kibicami i klubami piłkarskimi?

Powiem wiecej - nie ma takiej drugiej dyscypliny sportowej,
                    w której kibice poszczególnych druzyn tak by siebie nienawidzili,
                    a nawet byli zdolni do pobicia czy nawet zabicia!

Vlad napisał prawde - TO NIENAWIŚĆ!
                    • Gość: Vlad.H. Po raz kolejny prosze cie bys nie klamal IP: *.digineo.de 25.05.10, 13:53
                      Juz kiedys zdarzylo ci sie naduzyc mojej wypowiedzi, teraz sytuacja sie powtarza.

> Vlad napisał prawde - TO NIENAWIŚĆ!

Napisalem ze eksperymenty socjotechniczne sie nie sprawdzaja - ze skoro dajemy czlowiekowi prawo do milosci to musimy dac rowniez prawo do nienawisci, ze jesli ktos kogos lubi to automatycznie tez ktos kogos moze nie lubic itd - skad tutaj wniosek ze kibice Pogoni nienawidza Lecha? Sa tacy ktorzy nienawidza, sa tacy ktorzy nie lubia, sa tacy ktorym Lech wisi i sa pewnie tacy ktorzy Lecha lubia, rozni ludzie roznie czuja - nienawisc to silne uczucie - to zwierciadlana kopia milosci, to jak rewers monety ktora na awersie ma milosc itd - to emocje, uczucia dopelniajace sie i wspolistniejace. Nie da sie stworzyc swiata ktorym ludzie beda mogli tylko lubic, kochac a miejsca uczuc negatywnych zajmie obojetnosc - taki swiat bedzie swiatem asymtrycznym, wypaczonym i przez to nietrwalym, byc moze utrzymywany metodami nakazowymi, roznych nagonek medialnych w ktorych dyspozycyjni dziennikarze steruja masami zapalajac okreslone swiatelka - takie kontorlowane seanse nienawisci - to zreszta sie stalo i mamy tego przyklad w wielu koementarzach pod tym artykulem i koeljnymi, hanba - niektore z wpisow sugeruja nawet zabijanie "kiboli" - mniej lub bardziej ocierajac sie o lamanie prawa - nie widze zadnych reakcji ze strony Policji, GW - wprost przecwinie - sterowane masy maja prawo wyrazac oburzenie i nienawisc - maja prawo i to czynia, ba to ich obowiazek.

Moge pisac o sobie - nie lubie Lecha Poznana jako druzyny klubowej z Poznania, nie jest to moj swiat, szanuje sportowe osiagniecia Lecha Poznan, tam gdzie Lech Poznan bedzie reprezentowal kraj (a wiec wystapi posrednio w roli reprezentacji narodowej) moze liczyc na moje wsparcie jako kibica.

Swiat jest bardziej zlozony a ja nie boje sie pisac o tym ze uwazam pomysl firmy ktora wystawila kacik Kolejorza za oglednie mowiac nieprzemyslany - teraz podam przyklad ktory jednych moze oburzyc lub nie - wuazam ze reprezentatywnie odpowiada on tej sytuacji:

Czy jako Polak mam prawo nie lubic np kacikow poswieconych pamieci poleglych zolnierzy Wehrmachtu np we wrzesniu 1939? - w Niemczech ktos moze zrobic cala inscenizacje wspominajac dziadkow czy pradziadkow to jego prawo, natomiast sprzeciwialbym sie budowaniu pomnikow tymze zolneirzom w Polsce - symboliczny grob ktory bedzie utrzymany w czystosci wystarczy. Tak, juz widze jak wielu zzyma sie z tego przykladu - ze to nieporownywalne ze skandal - otoz tam gdzie wchodza w gre emocje, tam gdzie dotyka sie pewnych wrazliwych obszarow trzeba zachowywac sie bardzo powsciagliwe - nie potrafila sie zachowac firma ktora zrobila te wystawe.

To nie tak ze ktos sponsoruje sport i ma prawo do dowolnych zachowan zwlaszcza w kontekscie sponsorowania konkretnego klubu, konkretnego zespolu, druzyny - cala rywalizacja w lidze ma wymiar nie tylko czysto sportowy ale rowniez wymiar rywalizacji miast i albo sie to widzi albo nie.

I juz bardzo na koniec - tak, kibice Pogoni ktorzy (jesli) grozili powinni spotkac sie kara przewidziana prawem, ze swej storny chcialbym przeprosic Panie ekspedientki jesli spotkaly sie z chamstwem i grozbami ze strony kibicow Pogoni, jest mi wstyd osobiscie bo czuje sie kibicem Pogoni ( i w jakis sposob utozsamiam z druzyna i miastem) ze takie sytuacji mialy miejsce, rozniez chcialbym skromnie zaapelowac lub raczej poprosic stowarzyszenia kibicow Pogoni o to by przeprosili Panie ekspedientki - jako kibice musimy pamietac ze swoim zachowaniem wplywamy na to jak nas postrzegaja i jak o nas mowia. uczmy sie tego od kibicow Lecha Poznan - Oni wiedza jak prowadzic akcje w ktorych metodami perswazji uzyskuja wplyw na to co sie dzieje wokol nich - przypadki chamstwa, agresji sa bezlitosnie tepione bo jest wielu niezyczliwych ktorzy wykorzystaja takie zdarzenia by czynic zle dla klubu czy miasta.

Jest mi rowniez wstyd tak zwyczajnie po ludzku - pewnych rzeczy sie nie robi po prostu.
                      • Gość: Vlad.H. Andreas klamiesz i co gorsza swiadomie IP: *.cable.quicknet.nl 25.05.10, 20:45
                        i z premedytacja...

To ze uzylem slowa nienawisc nie usprawiedliwia cie bys przypisywal mi autorstwo
                        czegos czego nigdy nie wypowiedzialem.

FGW nie jest wlasciwym miejscem do analizy zachowan ludzkich - nie jest tez
                        wlasciwym miejscem do prowadzenia powaznych dyskusji o otaczajacej nas
                        rzeczywistosci - dla Twojej informacji - kibice Pogoni nigdy nikogo nie zabili
                        za to kibice innych druzyn tak w tym posrednio i kibice Lecha poprzez swoje
                        wspieranie Cracovi - juz chociazby czyni eksponowanie klubu powiazanego z
                        mordercami kibica Pogoni niewlasciwym. Wiec raz jeszcze jak krowie na rowie
                        wytlumacze ze wszyscy obroncy tego by Kolejorz byl wystawiany w sklepie
                        wspieracie rowniez mordy na kibicach pilkarskich.
                        Albo ktos zrozumie niewlasciwosc sytuacji albo nie i tyle.
                        Sugerowanie mordow popelnianych przez kibicow Pogoni to zwykle szmaciarstwo.

Mozemy ejdynie dyskutowac o formie protestu - jesli byl on niezgodny z prawem to
                        trzeba wyciagnac konsekwencje wobec lamiacych prawo i tyle - natomiast nie
                        oczekuj ode mnie ze bede patrzyl na wszystko tak cynicznie jak ty - moze dla
                        kogos zycie i smierc to biznes - nie dla wszystkich...
                        • andreas.007 Vlad uzywajac wyrazów zastanów sie 25.05.10, 23:06
                          Vlad, uzyłes sformułowania na mój post do Gradusa
                          w sprawie stosunku kibiców jednych do drugich,
                          ze chcesz miec prawo do NIENAWISCI...

Po kiego licha uzyłes tego sformułowania skoro teraz sie wycofujesz,
                          jezeli bedziemy rozmawiac o miłosci, a ja powiem,
                          ze lubie pieprzyc sie od tyłu... to wybacz, gdy ktos zarzuci mi,
                          ze miłosc, to nie tylko seks - to bedzie miał racje!

Rozmawiałem z Gradusem o stosunkach miedzykibicami,
                          a Ty wyskoczyłes z prawem do nienawisci, a teraz kluczysz,
                          wyzywasz mnie i kombinujesz zeby sie wykrecic...

Wybacz myslalem, ze swiadomie okresliles swoje uczucie
                          powiedzmy do kibiców innej druzyny, odwaznie,
                          ale widze, ze po prostu uzywasz słow troche przypadkowo...

Masz prawo do nienawisci i kazdy ma prawo.

Powiem szczerze i wiem co pisze - nie wypre sie,
                          jezeli nienawidze kogos, to potrafiłbym zabic!

Okropne uczucie, ale pisze jak jest...
                          zdarzyło mi sie kilka razy i wtedy uderzałem piesciami po scianach,
                          az do bólu... potem oczywiscie żałowałem!

Dlatego mnie zaciekawiło Twoje wyznanie,
                          ale skoro okazuje sie, ze przypadkowo uzyles tego okreslenia,
                          to nie mamy o czym gadac.
                          • Gość: Vlad.H. to ty sie zastanow dlaczego klamiesz IP: *.cable.quicknet.nl 25.05.10, 23:34
                            napisalem ze mam prawo do nienawisci i nikt nie moze mnie tego prawa pozbawic -
                            nie napisalem ze nienawidze Lecha Poznan - co wiecej gdybym napisal to
                            dotyczyloby to tylko mnie - ty zas zmanipulowales moja wypowiedz formulujac teze
                            ze kibice Pogoni nienawidza Lecha i ze to ja napisalem ze to nienawisc

prawo do nienawisci jest niezbywalnym prawem kazdego czlowieka tak samo jak
                            prawo do milosci - tylko to ze mamy do czegos prawo nie oznacza ze korzystamy z
                            tego prawa - to powinno byc jasne dla kazdego - nie znajdziesz nigdzie fragmentu
                            mojej wypoiwedzi w ktorej bedzie napisane ze kibice Pogoni nienawidza kibicow Lecha

napisalem o tym ze mam prawo do roznych uczuc bo wiele wypowiedzi odbieralo
                            takze mi prawo do tych uczuc - wykrecasz sie teraz sianem zarzucajac mi ze myle
                            pojecia - ja zas mowie ci ze wiem co pisze i dlaczego pisze - uzywam slow
                            szczegolnie w tym obszarze bardzo precyzyjnie i odrozniam sens twierdzenia ze
                            mam prawo do nienawisci od twierdzenia ze nienawidze - nikt nie ma mi prawa
                            zabrac prawa do nienawisci czy nielubienia i tyle.
                            • andreas.007 Re: to ty sie zastanow dlaczego klamiesz 26.05.10, 00:10
                              Vlad napisałes:
                              "napisalem o tym ze mam prawo do roznych uczuc bo wiele wypowiedzi odbieralo
                              > takze mi prawo do tych uczuc"
                              ------------------

Zapewne wiec niepotrzebnie utozsamiłes mnie z innymi,
                              a nawet nie czytałem postów innych - tylko Gradusa!

Zapewne wiec odpisujac mi, chcialem odpisac wszystkim...
                              dlatego wspomniales o prawie do nienawisci, ale wybacz
                              musisz rozumiec właczajac sie do postów moich do Gradusa,
                              ze właczyłes sie piszac o prawie do nienawisci...
                              w kontekscie dyskusji o kibicach!

A na dodatek jeszcze starasz sie mnie obrazic,
                              ale mnie to zwisa kolego... tak jak to jaka druzyna
                              wygrywa i jakie jej barwy i skad jest!

Jezeli Pogon wygra na boisku grajac w piłke nozna,
                              to bede sie cieszył, ze druzyna ze Szczecina,
                              ale tylko tyle!
                          • andreas.007 Jedni maja prawo do nie lubienia, inni do reklamy 25.05.10, 23:44
                            Vlad, a w temacie, to Ty i kazdy ma prawo by nie lubic,
                            a moze nienawidziec kibiców jakiejs druzyny...
                            ale tak samo kazda firma ma prawo do uzywania w swojej reklamie
                            wizerunku Mistrza Polski... a jak komus to nie odpowiada,
                            to ma prawo do nie kupowania ich produktów!

Sport to tylko sport, nie ma powodów by utozsamiac to
                            z walka na smierc i zycie, spokojnie to tylko biznes!

Jak byłem młody, to NIENAWIDZILISMY kolesi z innej ulicy,
                            dochodziło do prawdziwych masakr - interweniowała milicja,
                            to były prawdziwe jatki... nienawidzilismy ich!
                            Nawet były strzelaniny... wyobraz sobie dośc szybko z tego wyrosłem!
                            Niektórzy dalej zostali na tym podwórku...!
                            • andreas.007 Czy podtrzymujesz, ze "nie lubisz"? 25.05.10, 23:59
                              Napisałes Vlad:
                              "Moge pisac o sobie - nie lubie Lecha Poznana jako druzyny klubowej z
                              Poznania"

===========

Jezeli podtrzymujesz to zdanie, bo moze znowu manipuluje...

to prosze napisz czemu nie lubisz druzyny klubowej z Poznania,
                              bo doprawdy nie rozumiem czemu mozna nie lubic piłkarzy,
                              ktorzy graja pod nazwa Lech... przeciez to płatni sportowcy,
                              czesto zmieniajacy barwy klubowe...

Mozna nie lubic jakiegos piłkarza, powiedzmy za jego styl gry,
                              moze faulowac albo za zachowanie poza boiskiem,
                              ale zeby nie lubic druzyny, ktorej sklad sie zmienia?
                              Przeciez ich nawet nie łaczy wspolne DNA, ktore mozna dziedziczyc.

Ciekawe, jak mozna nie lubic druzyny...
                              ktora została Mistrzem Polski?
                              • andreas.007 Re: Czy podtrzymujesz, ze "nie lubisz"? 26.05.10, 00:04
                                Jak byłem młody, to nienawidzilismy ludzi z innej ulicy,
                                gdy którys zapałetał sie na nasza, to dostawał wpierdol...
                                a juz z innej dzielnicy, to masakra!

Ale byłem wtedy bardzo młody.

Przyznaje sie do tego i przepraszam.
      • Gość: joora Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 21.05.10, 19:24
        Chodzilem z szalikiem Pogoni po Poznaniu... Na codzien tak studiuje, otwarcie
        mowie o tym komu KIBICUJE. Zyje
      • markowa Re: Z szalikiem Pogoni po Poznaniu 21.05.10, 21:16
        cbaabc napisał:

> Jak ktoś taki odważny i pyskaty to niech się przejdzie z szalikiem Pogoni po
        > Poznaniu. Obstawiam, że z jego dupy zrobią mu jesień średniowiecza.
        >
        > Abo przyklejcie logo Pogoni gdzieś w poznańskim centrum handlowym. Zobaczymy ja
        > k
        > długo tam będzie.
        >
        > W Szczecinie były reklamy promujące imprezy w Poznaniu i nikt nie robił z tego
        > tytułu afery, ale obecność naklejek Lecha na naszym terenie to już inna sprawa.
        >
        bandytom WON z naszego życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • romantyczna2 Hańba w Galaxy. Komentarz 20.05.10, 23:41
      Odkąd pamiętam mieliśmy konflikt z poznaniakami
      To nasze kompleksy!
      Postarajmy się z tych kompleksów uleczyć
      Róbmy coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • cbaabc Re: Hańba w Galaxy. Komentarz 20.05.10, 23:50
        No to oni też mają kompleksy skoro blokowali utworzenie uniwersytetu, a niedawno
        wili się jak mogli, aby w Szczecinie nie było Akademii Sztuki. Kto ma kompleksy?
        Boją się konkurencji? Łatwiej im drenować nasze miasto, a nie uczciwie
        konkurować? Kto robi w gacie?
        • Gość: kibicPogoni Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 00:07
          A ciekawe jak "Pan Redaktor" odniesie się do pomysłu, zlikwidowania
          Szczecińskiego oddziału GW i stworzenia dodatku Szczecińsko-
          poznańskiego, z naczelnym w Poznaniu??????????????????
          • Gość: rozsądny Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 00:09
            w zasadzie zastanawiam się czy przy takim poziomie artykułów, nie
            lepiej by było żeby zlikwidować dodatek szczeciński.
            • Gość: Vlad.H. przeciez w redakcji GW IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:22
              malo kto jest ze Szczecina - wiekszosc to desant czy import - a nawet jesli
              przyapdkiem sa tam urodzeni w Szczecinie to rpzeciez odczuwaja oni fakt
              przebywania w miescie wylacznie w kategoriach przejsciowej uciazliwosci - to
              przystanek w karierze cele to Wroclaw, Warszawa, Krakow, Poznan...
        • Gość: biegunka Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 21.05.10, 00:19
          > No to oni też mają kompleksy skoro blokowali utworzenie uniwersytetu

Ty im powinieneś dziękować za blokowanie uniwerku i akademii.
          Przecież gdyby nie oni to mielibyśmy bardziej wykształcone i
          kulturalne społeczeństwo. A wtedy zamiast latać ze swoimi przygłupimi
          kolesiami drzeć ryja na Karłowicza chodziłbyś do teatru, na koncerty
          albo uprawiał jakiś rozwijający sport. Pomyśl przed czym Cię uchronili
          :)
      • sew_pl Re: Hańba w Galaxy. Komentarz 21.05.10, 00:10
        bez jaj! Kompleksy? Rozumiem, że Szczecin może ma tych firm nieco
        mniej. Wiemy, że remonty chodników i elewacji są u nas konieczne. Ale
        to nasze miasto jest mimo to o niebo piękniejsze.

Poznań przypomina mi tęgą Helgę. Szczecin to Anja Rubik, w nieco
        przybrudzonej sukience ;)
      • Gość: Vlad.H. moze twoje IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:18
        ale ja nigdy nie mialem kompleksow...
    • Gość: konkretny A może pójść w ślady cywilizowanych poznaniaków.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.10, 00:06
      i ogłosić bojkot GW? Widać, w poświęconej temu problemowi artykule,
      że poziom inteligencji redaktorów jest zbieżny z brakiem
      elementarnej wiedzy związanej z marketingiem specjalistów tej firmy
      odzieżowej. Może warto im więc przypomnieć głośne akcje
      przeprowadzane w Poznaniu uderzające bezpośrednio w wydawaną przez
      Agorę gazetę?! Czyżby redakcja szczecińskiej Wyborczej nie znała
      wydarzeń z sąsiedniej redakcji? Dowodzi to tylko totalnej
      amatorszczyzny tak jak w przypadku s.Olivers /czy jakkolwiek się ta
      firma nazywa/
    • Gość: ssssser Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.static.espol.com.pl 21.05.10, 00:13
      ZAL.PL ;) czy lecha, czy wisla, czy Twoja stara czy jego stara - co sie spinacie
      dzieciaki? Idzcie na piekielko sie wyszalec i jeszcze raz powtorze SZCZYMRYJ
      • Gość: Vlad.H. Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:24
        Nadworny jest z ciebie dummny - slinisz sie na bodziec jak psy Pawlowa...
    • marcy-cha1 KIBOLE 21.05.10, 00:38
      Jak dla mnie cala ta afera to dowod jacy ci nasi biedni szczecinscy
      kibole sa maludzcy.Faceci z przerostem ego i kompleksami po
      sufit.Dziwie sie,ze nie bojkotuje sie jeszcze browaru lecha,bo to
      tez poznanskie..Smieszni faceci zrobcie cos z soba bo zal na takie
      ciotki patrzec.Boze chron mnie od takiego faceta!!!!
      • Gość: Vlad.H. dziecko IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 00:44
        Kibice Lecha bojkotowali KILKA LAT TEMU LECHA
        poznan.gazeta.pl/poznan/1,36006,2885914.html
        oczywiscie nie bedziesz potrafila przyznac sie do niewiedzy i slinienia na
        sygnal ale coz...

Kibice Pogoni UCZA sie od kibicow Lecha.

napisalbym boze chron mnie od takiej suki ale w koncu widzialem wiele razy ze
        prawdziwe suki okazuja swoim szczenietom tyle milosci i oddania na ktore czesto
        nie stac ludzkie matki wiec nazwanie cie tak byloby raczej komplementem na ktory
        moim zdaniem nie zaslugujesz
        • marcy-cha1 Vlad miekka fajo 21.05.10, 03:06
          vlad palancie,kilkadziesiat lat temu byla wojna,czy to znaczy
          oszolomie ,ze wciaz mam strzelac do niemca?? ogarnij sie jelopie
          A skoro suka to dla ciebie owsie Pani Suka!!
          • Gość: Vlad.H. Re: Vlad miekka fajo IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 21:16
            w kolko o seksie - moze jednak powinans pomyslec o czyms bardziej mechanicznym -
            to zaden wstyd.

Nie rozumiem kontekstu wojny i Niemcow - wiem za to co mowia Niemcy i inni tzw
            europejczycy o Polakach - np ostatnio Niki Lauda o Robercie Kubicy.

Co do wyzwisk nie bede zabieral glosu a codo suki napisalem wyraznie ze cie tak
            nie nazwe wiec sorry ze zawiodlem ale nie mam specjalnej motywacji by cie nie
            zawiesc (tak, nie jestem toba zainteresowany - prosciej juz tego nie napisze -
            licze ze to zrozumiesz i obejdzie sie bez histerii)
            • Gość: marcy-ch1 Re: Vlad miekka fajo IP: 217.144.243.* 21.05.10, 22:12
              ...do tego trzeba byc facetem hahahaha
              • Gość: Vlad.H. Re: Vlad miekka fajo IP: *.cable.quicknet.nl 21.05.10, 22:19
                zeby zalozyc bateryjki? dasz rade - najwyzej popros kolezanke zeby przeczytala
                instrukcje i ci wyjasnila
      • exman Re: KIBOLE 21.05.10, 07:38
        marcy-cha1, trafione w sedno ! Może jeszcze zamiast Lecha każą mi
        kupować wyłącznie cienkiego Bosmana ? Dumą Pomorza Pogoń była już
        tak dawno, że nawet najstarsi górale mają problem z ustaleniem tej
        daty.
    • swojak11 Zadworny zagraj tą piosnkę Kukluxklanowi.... 21.05.10, 01:07
      Was z GW już POjebało !
      Ale 20.6.PObudka !
    • Gość: http://wyborczapin Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: *.chello.pl 21.05.10, 08:33
      wyborczapinokio.pl/
    • Gość: as skoro plakat na kolana psie nie zrobił wrażenia na IP: *.globalconnect.pl 21.05.10, 08:37
      wymiarze sprawiedliwości, to trudno się dziwić że tym się nie
      zajeli.Wcześniejsze sprawy zachecają lub zniechęcają poszczególne
      grupy do anarchii . Teraz zbieramy owoce załatwienia tamtej sprawy.
    • Gość: gah Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: 213.155.168.* 21.05.10, 08:46
      Jak na razie tandetą jedzie od Pogoni, a Lech zdobył mistrzostwo
      Polski.
    • Gość: kobic Wasza reakcja na plakat lecha to kompleks niższośc IP: *.globalconnect.pl 21.05.10, 08:54
      wobec nich to pokazaliście kibicom lecha.Wstyd mi za was.Kibice
      lecha na pewno z tego zdarzenia mają uciechę.Pokazaliście jacy słabi
      jesteście
    • 1ysy Hańba w Galaxy. Komentarz 21.05.10, 09:06
      I słusznie... po co nam symbole Lecha w Szczecinie...
      A szyb z tego co widzę nikt nie potłukł
      • Gość: tele Bandyci i narkomani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:11
      • zgr-edo kibole debile 21.05.10, 09:16
        a redakcja GW podsyca temat idiotycznych zachowań, oraz wciska
        wszystkim, szczecińską nienawiść do Poznaniaków. Grupa głupków po
        takich artykułach, przekonuje sama siebie o słyuszności swoich
        zachowań. Od dziś piję tylko Lecha !
        • exman Re: kibole debile 21.05.10, 13:02
          Truck pełen zimnego Lecha ruszył w trasę, żeby dostarczyć wrażenia
          na jedyną Mega Imprezę!
          Ściągnij go do swojego miasta!
          Wpadnij na www.lech.pl i głosuj!
          Zaangażuj znajomych i przyjaciół!
          Zimny Lech, 20 metrów sześciennych śniegu i najlepsza muza -
          wszystko dla Ciebie i Twoich przyjaciół!
          MEGA IMPREZA musi odbyć się W TWOIM MIEŚCIE!
      • Gość: gosciu Re: Hańba w Galaxy. Komentarz IP: 217.144.243.* 21.05.10, 09:48
        i co ,beatyfikowac cie ?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka