Dodaj do ulubionych

gdzie na kajaki?

27.04.11, 18:22
czesc,
znacie jakies fajne miejsce na kajaki?
slyszalem ze jest wypozyczalnia w Siadle Dolnym ale ciezko sie dopchac do kajakow przez weekend
moze jakies inne miejsca?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: gdzie na kajaki? IP: *.globalconnect.pl 27.04.11, 21:38
      Drawno, Sitnica-polecam. Najlepiej na przełomie lipca/sierpnia.
      • Gość: franek Re: gdzie na kajaki? IP: 31.63.193.* 27.04.11, 22:53
        na Dziewokliczu jest chyba stanica, widziałem wiele razy wypływające kajaki, natomiast Odra Zachodnia, kanały i jeziorka na obszarze Doliny Odry to wspaniałe tereny. powodzenia.
    • Gość: rzeźnik Re: gdzie na kajaki? IP: *.180.121.1.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.11, 10:01
      Tu znajdziesz wszystko:

kajakowy.szczecin.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=145
      kajakiem.szczecin.pl/
      • big.cabrio Re: gdzie na kajaki? 30.04.11, 09:06
        dzieki za podpowiedzi
        ta stronka kajakowy szczecin bardzo fajna ale martwa i nieaktualizowana
        autorzy - pobudka !
    • Gość: bywalec Re: gdzie na kajaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.11, 11:10
      Tylko Drawa! www.kajak.za.pl
      • Gość: młody Re: gdzie na kajaki? IP: *.centertel.pl 28.04.11, 14:22
        mój kuzyn pracuje przy budowie centrum sportowego w Podjuchach na Karpia
        ostatnio przywieźli ze 20 kajaków tylko nie wiem od kiedy będą wypożyczać bo squash to jeszcze w budowie
    • Gość: Kajak Re: gdzie na kajaki? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 15:05
      WIem, że w Centrum Żeglarskim organizują wypożyczalnię kajaków. Ceny konkurencyjne, ja napewno się wybiorę, z Dąbia można wypłynąć w fajne miejsca.

centrumzeglarskie.pl/wypozyczalnia/wypozyczalnia-kajakow.html
      • Gość: z Re: gdzie na kajaki? IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 16:05
        Wypożyczalnia czynna jest codziennie od godz. 8.00 – 22.00 ( w przypadku złych warunków atmosferycznych nieczynne ).

co to są złe warunki atmosferyczne? Ktoś popyerdala z Lewobrzeża, wałówka, mapy, cyfrówka a tu Panu Wuaścicielu "nie, bo pada i już- nie dam "

Swoją droga - wiosłować po 21 to większy hardkor. Komary jak Tupololewy
        • Gość: kajak Re: gdzie na kajaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 11:57
          wiesz, wydaje mi się, że tu chodzi o naprawde kiepską pogodę. Myślę, że jak bedzie wielka burza i ulewa, to raczej nikt nie wpadnie na pomysł żeby wybrać się na kajaki. U nich na stronie jest też napisane, że mogą przewozić kajaki, więc można pływać gdzie się chce.
      • exman Re: gdzie na kajaki? 28.04.11, 19:03
        Dąbskie nie jest akwenem dla kajakarzy-amatorów.
        A tak przy okazji, to tylko Drawa i Międzyodrze ?
        • Gość: mariner Re: gdzie na kajaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 20:38
          A to dlaczego ? Nikt nie musi plywac srodkiem :)
        • Gość: ja Re: gdzie na kajaki? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.08.11, 08:17
          tylko drawa??? a płonia, ina, ogwienica?? tych rzek nikt nie zna?
    • Gość: bleble Re: gdzie na kajaki? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 19:43
      Dolina Dolnej Odry od niemieckiej strony
      • goskaa.l Re: gdzie na kajaki? 29.04.11, 13:42
        Po niemieckim Międzyodrzu raczej się nie popływa. To jest ich park narodowy, i w zasadzie jest zakaz pływania po kanałach. A jeśli już, to z przewodnikiem z parku, za odpowiednie pieniądze.
        www.unteres-odertal.de/6247.html
    • Gość: prawobrzeże słyszałem że w Podjuchach coś fajnego ma być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 21:09
      mój znajomy mieszka w tamtych okolicach koło Międzyodrza i będzie jakiś sportowy ośrodek z wypożyczalnią kajaków.z tego co mówił mają na dniach startować. można się wybrać zawsze zobaczyć podobno mają nowe kajaki z tego co mówił bo rozmawiał z właścicielem
      • marina-squash w Podjuchach coś fajnego ma być - potwierdzam 30.04.11, 16:32
        witam wszystkich
        trochę się czuję wywołany do tablicy , więc krótko:
        tak w Podjuchach przy ul Karpia 15 powstaje obiekt typu multisport
        będą 3 korty do squasha , kort do tenisa/boisko do siatki , fitness club , wypożyczalnia kajaków
        i parę jeszcze innych rzeczy (lodowisko planujemy na zimę)
        co do kajaków to faktycznie już są, ale jeszcze ich nie wypożyczamy (no chyba żeby ktoś się bardzo uparł :)) bo dookoła jeszcze trwa budowa
        wszystkie informację na bieżąco staramy się aktualizować na naszej stronie
        www.marina-squash.pl w zakładce "co nowego w klubie"
        serdecznie zapraszam
        Paweł
    • Gość: Adam Re: gdzie na kajaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:03
      Polecam stronkę kajaki-szczecin.pl profesjonalna firma.
      Korzystałem z usług i jestem bardzo zadowolony. Spływy po okolicznych rzekach i między odrzu
      • Gość: Wojtek Re: gdzie na kajaki? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 19:46
        kajaki-szczecin.pl bardzo profesjonalne podejście do spływów kajakowych. Organizowali nam spływ kawalerski, było świetnie. Posiadają fajne kajaki jednoosobowe. Polecam
    • Gość: nick 1111 Re: gdzie na kajaki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.11, 18:52
      Jeszcze w Moczylach jest mala wypozyczalnia
      Polecam jednak siadlo dolne, maja lekkie jedynki, pozwalaja zaladowac na samochod i mozna poplywac gdzie dusza zapragnie, kiedy kanal kwiatowy i jeziorko samotne sie znudza...
      • Gość: Juri polecam w podjuchach otworzyli jest fajn ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 19:32
        nawet cały dzień pływac mozna tanio
    • strupii38 Re: gdzie na kajaki? 04.08.11, 10:44
      Niedawno wróciłem ze spływu kajakowego Czarną Hańczą, spływ ten organizowała firma As Tour, było bardzo sympatycznie, a to jest ich strona jakby ktoś był zainteresowany - www.splywy.pl :)

pozdr.
      • Gość: mkswikig Re: gdzie na kajaki? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.08.11, 11:17
        Zawsze można trafić do Harcerskiego Ośrodka Morskiego w Dąbiu obok plaży miejskiej. Wypożyczalnia kajaków wiking. Szczegóły na www.kajaki.szczecin.pl jednak w weekendy organizujemy wiele imprez - miejskie wycieczki kajakowe, kajakowe rajdy na orientację itp. więc na miejscu nieraz są 1-2 kajaki. Z transportem też niem a problemu w dowolne miejsce okolic Szczecina. Myślę że ceny konkurencyjne szczególnie sierpniowa promocja !

Co do złych warunków atmosferycznych chodzi o silny wiatr powodujące duże falowanie jeziora bardzo niebezpieczne dla kajakarzy - wywrotki
        • belinea555 Re: gdzie na kajaki? 22.08.11, 15:36
          Polecam www.zew-natury.eu Porządny sprzęt, fachowa obsługa. Zwłaszcza jeśli chodzi o wycieczki kajakowe Można się sporo dowiedzieć, bo to autorzy przewodnika kajakowego, który warto kupić swoją drogą.

Ankaa
    • rozwie-litka Re: gdzie na kajaki? 22.08.11, 23:25
      Też polecam www.zew-natury.eu
      Mają spoko kajaki. i robią wycieczki po Międzyodrzu.
      Planuję od nich wypożyczyć kajak i spłynąć Płonia, bo podobno to ładna rzeczka.
    • www.zew-natury.eu Re: gdzie na kajaki? 06.09.11, 11:53
      Jeśli ktoś ma ochotę popływać kajakiem i zobaczyć kawałek ciekawej i mało znanej okolicy,
      to zapraszamy na wycieczkę kajakową po Międzyodrzu, 10 września (sobota).

Szczegóły na www.zew-natury.eu
    • Gość: Robert Re: gdzie na kajaki? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 07.04.13, 01:00
      Ostatnie kilka lat na weekend majowy wybieram się na spływ kajakowy rzeką Krutynią z firmą As Tour, spływy zawsze są świetnie zorganizowane, także polecam: www.krutynia.com.pl
      • Gość: Gosc Re: gdzie na kajaki? IP: 195.124.114.* 08.04.13, 07:52
        ales suchara wyciagnal ... a jest oferta na cos konkretniejszego ? tzn jakas lodz motorowa na 4-6 osob ? takie bardziej rodzinne plywanie na pare godzin
        • Gość: Robert Re: gdzie na kajaki? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 14.04.13, 03:10
          Tutaj jest ich oferta www.krutynia.com.pl/oferta.html , ale po co Ci na mazurach łódź motorowa? Ten spokój, który tam jest wycisza i człowiek ładuje akumulatory na cały przyszły rok, ale jak kto woli. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka