zbooj.madej 15.11.11, 14:18 "były prezydenta" - znowu jakieś wyciąganie spraw z przeszłości? Dajcie już mu spokój, to że był z facetem to jego prywatna sprawa! sija Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamato.1 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 14:35 Sam nie umie napisać nawet odwołania... oto jakiego mieliśmy prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. [...] IP: *.pppoepub.vspace.pl 15.11.11, 14:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 14:38 yamato.1 napisał: > Sam nie umie napisać nawet odwołania... oto jakiego mieliśmy prezydenta... www.google.pl/search?q=pomoc+prawna&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a podrzucę mu linka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:41 > podrzucę mu linka :D Przez siatkę, do ogródka przy altance... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Były prezydent miasta nie potrafi napisać... 15.11.11, 22:27 "- Papiery dostałem dwa dni temu - mówi ze łzami w oczach były prezydent Szczecina. - Poszukam kogoś, kto mi napisze odwołanie, bo sam nie potrafię. A na prawników mnie nie stać." ---- Tez zwróciłem uwagę na to jakim bezradnym człowiekiem jest b. prezydent miasta. Można sie litowac, ale skąd u niego była ta pewność, ze bedzie potrafił zarządzać miastem, jak problemem dla niego jest napisanie odwołanie.... czy znalezienie prawnika. Czuje sie oszukany prze niego. Nie powinien startować na prezydenta miasta znając swoje możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 16:25 Osoba i publicznie uznana jako "legenda Solidarności" - temat należy dokończyć i określić jego ważność lub nie ważność dla jego działań - za życia Tej osoby. Publiczne ulitowanie jako "skamlanie" po śmierci - nie jest potrzebne Tej Osobie. Sprawy nazwane po imieniu i przedstawione w sposób zrozumiały dla Tej osoby w "podeszłym"wieku - będą lub są jego oczekiwaniem i odpowiedzią - tak myślę.. Art. cyt: "Wniosek do SA nie wstrzymuje jednak decyzji o wykonalności, choć można złożyć dodatkowy wniosek o wstrzymanie jej do czasu wyroku sądowego." ----- Wczoraj w TV reg. obraz foto ogrodów, przekaz i info Pani Inspektor Nadzoru ...itd jej działania w mojej ocenie podlegają krytyce z powodu wybiórczego traktowania tematu. Inspektor widzi tylko to co chce zobaczyć u danej i wybranej jednostki. Jeśli tematem wypowiedzi jest samowola budowlana na gruncie należącym do Ogrodów Działkowych, którymi kto...? zarządza oraz obowiązuje ustawa i prawo: www.ozpzd-szczecin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=10%3Aco-to-jest-pzd&catid=3%3Ainformacje-rone&Ite cyt: "Według wyceny z 2003 r. dom Mariana Jurczyka, postawiony bez pozwolenia na budowę na terenie Pracowniczych Ogródków Działkowych, wart był 120 tys. zł. Powierzchnia mieszkalna ma 72 m kw., tymczasem altanka nie może mieć więcej niż 25 m kw." ------ Czy to jedyna altanka w tych ogrodach, której metraż przekracza normę ...itd. ?? Nie bronię TU złych działań Pana Jurczyka, ale krytykuje zasadę dla oceny tematu. Osobę i legendę znam tylko z przekazu publicznego z sprzed nastu lat. Dziś, aby zrozumieć poznaję więcej: ibap.salon24.pl/134915,marian-jurczyk-szkic-biograficzny-bez-lukru Mówiłam sobie, by więcej nie angażować się na rzecz ogółu i dobra słabszych. Ale TU nie mogę przejść spokojnie wobec tylko takiego traktowania tematu, ponieważ nadal widzę wybiórcze i subiektywne zachowania szeroko rozumianych władz i zarządu POD lub ROD oraz niepełnej informacji mediów. andreas.007 napisał: > Czuje sie oszukany prze niego. > Nie powinien startować na prezydenta miasta znając swoje możliwości. ----- Tak i rozumiem autora takich słów. Polityka to gra, a dobrze jest gdy przeciwnik lub gracz jest słabszym już na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:30 > Ale TU nie mogę przejść spokojnie wobec tylko takiego traktowania tematu, ponie > waż nadal widzę wybiórcze i subiektywne zachowania szeroko rozumianych władz i > zarządu POD lub ROD oraz niepełnej informacji mediów. Prezydent miasta powinien świecic przykładem, kobitko... Nie słyszałaś powiedzenia o żonie Cezara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 20:43 Czy to jedyna altanka w tych ogrodach, której metraż przekracza normę ...itd. ?? Nie bronię TU złych działań Pana Jurczyka, ale krytykuje zasadę dla oceny tematu. ----- Dlaczego "temat nie został prawnie" załatwiony kilka lat temu - jeśli powstał w 2003 roku ...itd. ? Temat, budynek i jego osoba zaliczony do samowoli budowlanej na terenie POD czy był/jest pomijanym wątkiem i oceną corocznie odbywanych przez zarząd POD walnych zebrań i rozliczeń w tp. ogrodach ? Dlaczego Inspektor nadzoru publicznie stwierdza, że NIE chce i nie kontroluje wszystkich altanek w terenie ...itp. Gość portalu: . napisał(a): > Prezydent miasta powinien świecic przykładem, ....... Tak i nie tylko Prezydent miasta, ale również nie podległe jemu inne jednostki, które powołane są do zarządzania i administrowania powierzonym gruntem skarbu państwa, ...itp mieniem wspólnym. > Nie słyszałaś powiedzenia o żonie Cezara? Nie, nie interesowała mnie starożytna historia jako wzór i model etyczny na dziś. Zbyt dużo okrucieństwa w opisywanym przekazie - to moje odrzucenie lektury. Dom, dom i z domu wyniesione przykłady i doświadczenia mnie wystarczały/ją nadal jako dobra lekcja z życia na teraz i dziś. Jestem wolna od pogoni za "..many, many", by żyć i pracować z pasją - to domena. Kobitką nie jestem - dla bezosobowego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 01:28 > > Nie słyszałaś powiedzenia o żonie Cezara? > > Nie, nie interesowała mnie starożytna historia jako wzór i model etyczny na dzi > ś. > Zbyt dużo okrucieństwa w opisywanym przekazie - to moje odrzucenie lektury. Rozumiem, że nie znasz też powiedzenia "Psy szczekają, karawana idzie dalej", bo nie interesowałaś się Bliskim Wschodem. Nie znasz też powiedzenia "Jedna jaskółka nie czyni wiosny", bo nie interesowałaś się ornitologią. Nie znasz też powiedzenia "Na zlodzieju czapka gore", bo nie interesowałaś się prawem karnym itd. Wolę chyba nie wiedzieć, czym się interesowałaś... > Kobitką nie jestem - dla bezosobowego nicka. Dobra, czy-telniczko, odtąd będę cię zwać transwestytą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 16:29 Gość portalu: . napisał(a): No dobrze - nasz dialog zaczął się od sporu i dla dobra stron zakończą bez wyniku. Czytając wypowiedzi Autora/ki dostrzegam w tych wypowiedziach dużo tajemnicy wokół własnej osoby oraz wiele stwierdzonych domniemywań własnych jako faktu wobec i dla innych osób piszących na forum. Zauważyłam, upodobanie forumowicza do "cenzurowania" niepoprawnego zapisu/ów - tu jestem pokonaną od zarania mego tu istnienia, lecz nie na starcie w moim szkolnym życiu. Nie rozumiem natomiast lubości osoby dla operowania pomówieniami - jako poprawną odpowiedzią na dany temat. cyt: > Nie znasz też powiedzenia "Jedna jaskółka nie czyni wiosny", > bo nie interesowałaś się ornitologią. Błąd - to przysłowie znam od dawna, ale jest zbyt popularne, aby je TU stosować. > Nie znasz też powiedzenia "Na zlodzieju czapka gore", bo nie interesowałaś się > prawem karnym itd. Błąd - to znam i we własnym domu poznałam/usłyszałam po raz pierwszy. Autor/ka nie wiedzę poznał/a z książki/ek - moja "szkoła z domu - na głos czytała". > Wolę chyba nie wiedzieć, czym się interesowałaś... Interesuje mnie to czego nie znam na teraz i dziś. Mało wiem ponieważ nie lubię plotek i fantazji w wydaniu innych ludzi. Gdzie była taka szkoła zdobywania sztuki "uwodzenia" poprzez "zatapianie osoby" Wszystko, to co mnie interesuje nie jest TU tajemnicą, część jest otwarta. Nie lubię chodzić i patrzeć do tyłu, za siebie i wstecz, by żyć tylko smutną historią. Są określenia "dawne", które współcześnie nie muszą być tylko tak nazywane. Nie mam pasji Pana Miodka - ale pamiętam jego przekazy z TVP > Kobitką nie jestem - dla bezosobowego nicka. To język chyba staropolski dla określenia kobiety ?! - nie wiem jakiej funkcji, roli. Moje historyczne skojarzenia z tp wyrazem to kibić lub kibitka - tu ...podpowiedż. Nie lubię tego zwrotu we współczesnej literaturze/kulturze - jako pomiesznie ..itd. Każdy kto do mnie tak powiedział otrzymał taka samą odpowiedż. Współczesna nazwa dla osoby płci żeńskiej - brzmi Kobieta i . bez tej kropki. > Dobra, czy-telniczko, Czy podałam wcześniej propozycję zwrotu do mnie inaczej aniżeli brzmi - NICK ?! Nie, nie i jeszcze raz nie. > odtąd będę cię zwać transwestytą... Czy "cię" określa transwersyte - ja tego nie wiem. Może autor jest "po przejściach" osobowościowych lub z braku poważnych argumentów dla "głównego" TU tematu pisząc - chce dokuczyć ? - lubi od zawsze ! Moja umowa z TP niedługo rozwiąże problem i pole ataku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 18:57 > Moja umowa z TP niedługo rozwiąże problem i pole ataku. Oby, bo tego bełkotu już nie da się czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Były prezydent miasta nie potrafi napisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 11:42 www.youtube.com/watch?v=g2yFtyo2jME&feature=related Dla zrozumienia bełkotu - errata: > Czytając napotkane na Forum wypowiedzi (.) dostrzegałam w wypowiedziach > dużo i utrzymanie tajemnicy wokół własnej osoby, brak odpowiedzi na pytania > oraz lub równoczesne wydanie krytycznej opinii własnej od (.) oraz piszącej > dany komentarz, Wiele stwierdzonych u (.) domniemywań własnych, wobec > wybranej osoby jest jego własnym i narzuconym prze (.) zmyślonym faktem. > Zauważyłam, upodobanie forumowicza do "cenzurowania" > pisanych na forum opinii, jako czepianie się słówek z niepoprawnego zapisu. > - tu jestem pokonaną od zarania mego TU istnienia. > Na starcie w moim szkolnym życiu moje pisanie było bardziej uporządkowane. Może (.) cechuje szczególna wrażliwość na pisaną polszczyznę na forach ? Może (.) tak rozumie swój i odbiera od innych - patriotyzm dla Polski ? Może (.) to "zawodowy" pedagog i jego misja pracy dla forum ? - moje myśli. > > odtąd będę cię zwać transwestytą... > Czy "cię" określa transwersyte - ja tego nie wiem. Ja dziś nie chcę poznać odpowiedzi, ale "eliminacji słowem" też nie akceptuje. Innej i zbliżonej nazwy i skojarzenie dla pełnionej TU funkcji nie napiszę. Wolny kraj, wolny wybór - ale nadal myślę, że TO Forum nie jest własnością (.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ole Doktorat Juczyka bez magistra? IP: *.adsl.alicedsl.de 16.11.11, 20:33 Juczyk robil doktorat a nie mial magistra tez probowal tak jak z altanka ale mu nie wyszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.globalconnect.pl 15.11.11, 15:23 Chroń nas Panie Boże przed wszystkowiedzącymi jak Ty! To nie wniosek o wycięcie drzewa. Trzeba mieć rozległą wiedzę z zakresu prawa budowlanego, żeby odwołać się skutecznie. A stawka jest najwyższa - jak odwołanie padnie (a moim zdaniem powinien), to człowiek będzie bezdomny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 16:04 Bezdomny?Co się stało z mieszkaniem pana Jurczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmos 1999 Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 20:11 Nie bójta sie, nauczył Krzystka rzadzić to sam też nie zginie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.globalconnect.pl 16.11.11, 07:41 zostawiliby starszego człowieka w spokoju, jakoś nikt nie walczy z nielegalnymi willami na działkach, zajmowanymi przez mniej znanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 16:58 > A stawka jest najwyższa - jak odwołanie padnie (a moim zdaniem > powinien), to człowiek będzie bezdomny. ----- www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090521/SZCZECIN/957778379 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Te, analfabeta funkcjonalny! IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:47 Gość portalu: ble napisał(a): jak odwołanie padnie (a moim zdaniem > powinien), to człowiek będzie bezdomny - Jeśli mi zburzą tę altankę, bo przecież ja nie będę jej sam rozbierał: nie mam siły, za stary jestem, to mieszkać mam gdzie. Mam mieszkanie w bloku Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,10646694,Jurczyk_zalamany__Ma_rozebrac_swoj_dom_na_dzialkach.html#ixzz1dnjYXXdQ Kiepsko z tymi szkołami w Polsce - za moich czasów brak umiejętności czytania ze zrozumieniem uniemożliwiał przejście do II klasy podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 17:47 odwołania nie umie napisać, ale budować i cwaniaczyć - już tak. bardzo dobra decyzja, nie powinno być równych i równiejszych wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed73 Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 09:02 To ten gość od wieszania na dzrzewach komunistów zamiast liści.Niech posmakuje,co,,wywalczył'',ale jako były prezydent miasta tej wielkości nie potrafi napisać pisma,to jak od rządzil tak dużym miastem?O jego uporze w związku z wymienioną już niemiecką firmą krążyły legendy,ktore okazaly się prawdą.Ciekawi mnie skąd on pochodzi,że tak nienawidzi Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Er2 Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.13, 09:10 Nasłuchał się opowieści o Hupce i Czaji za PRL :D Z tymi jego pomysłami o wieszaniu od których wszyscy wtedy zdębieli - są poszlaki że dał się podpuścić albo poszedł na współpracę i sam tworzył prowokacje. Patrząc na jego inteligencję raczej to pierwsze. To inny problem - dlaczego w Szczecinie do przywództwa strajku dorwał się debil, podobnie jak później do prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.globalconnect.pl 15.11.11, 15:30 W zasadzie, to ja nie widzę opcji, aby odwołanie mogło być skuteczne. Byłby to niebezpieczny precedens, który pozwoliłby tysiącom ludzi koczujących na działkach na budowę takich "altanek". Ogrody zmieniłyby się nie do poznania ;) Szkoda mi człowieka, ale prawo musi wszystkich traktować po równo, a osoby piastujące stanowiska publiczne muszą dawać przykład. Ryba psuje się od głowy i Prezydent Jurczyk jest tą głową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.globalconnect.pl 15.11.11, 16:37 Czemu tak strasznie przeszkadzają wam ludzie mieszkający na działkach? Altanki ,domki stoją puste. A w licznych postach na tym forum tylko złość, nienawiść aż zieje, zawiść w czystej postaci. Zaczniecie od p.Jurczyka , a posypią się głowy niewinnych. A bezdomni? Z jakiegoś powodu nie mieszkają wśród innych. Na klatkach schodowych nie mogą, w miejscach publicznych nie mogą , i na działkach opustoszałych w zimie też nie będą mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwidon Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.11, 18:11 Wlasnie dzisij dostalem odpowiedz z Wojeodzkiego Inspektora Nadzoru Budwlannego te pismo pozwala budowac Altany na dzialkach jak mu sie podoba moga byc pietrowe tylko malo spadzisty dach nie musi byc 3 m od granicy dzialki sasiada jedne tylko musi byc 5 m wysokosci i 35 mkw.powieszchni nie wim jeszcze co powie PZD.ale juz teraz mozna powiedziec ze Statut PZD jest dla mnie nie aktualny bo i Zarzad na moich Dzialkach nieprzestrzega Statutu dlatego Panie Jurczyk nie ma strachu tylko sie odwolywac jak jeden nie potrzebuje przestrzegac Statutu to Pan tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press vienna Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.3.14.vie.surfer.at 15.11.11, 20:46 jeden madry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.11, 07:39 A to chyba coś pozmieniali, bo było 25mkw, ale ja to wiedzę mogę mieć z przed 9 lat prawie. Dobrze wiedzieć, bo znowu się do działki przymierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 16:39 Gwidon napisał(a): > Altany na dzialkach jak mu sie podoba moga byc pietro > we tylko malo spadzisty dach nie musi byc 3 m od granicy dzialki sasiada > jedne tylko musi byc 5 m wysokosci i 35 mkw.powieszchni nie wim jeszcze > co powie PZD. www.ozpzd-szczecin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=9%3Astruktura-organizacyjna&catid=3%3Ainformacje-rone&Itemid=2 > ale juz teraz mozna powiedziec ze Statut PZD jest dla mnie nie aktualny bo > i Zarzad na moich Dzialkach nieprzestrzega Statutu Dlatego ważnym działaniem Zarządu jest dostęp do informacji, należnym prawie oraz zaistniałych w nim zmianach. Zarząd zamknięty w swoim gronie staje się jest "układem silniejszych" nad słabszymi - ale mocodawcami i pracodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewre Domostwo Jurczyka na działkach 15.11.11, 15:38 podpis pod zdjęciem powinien być: Altanostwo Jurczyka na działkach Odpowiedz Link Zgłoś
warcislaw_1 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 15:45 a na prawników mnie nie stać ------------------------------------------------ senator, prezydent duzego miasta, a skamle jak katozul pod kosciolem. Ten kraj jest chory i nie dorosl do samodzielnego bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 16.11.11, 10:59 warcislaw_1 napisał: > a na prawników mnie nie stać > ------------------------------------------------ > senator, prezydent duzego miasta, a skamle jak katozul pod kosciolem. > Ten kraj jest chory i nie dorosl do samodzielnego bytu. Niedawno miałczał, że będzie miał "tylko" 2 tys emerytury. No prawie mi go żal. Ale jego istnienie jako prezydenta świadczy o nas. A na pewno o tych, co go wybrali i o tych, co nie poszli na referendum, by go odwołać. Odpowiedz Link Zgłoś
balerina53 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 15:49 ...wstydziłam się za takiego prezydenta mojego miasta, ale ta decyzja - teraz, kiedy nie jest już prezydentem - pokazuje, jak słabe jest nasze państwo; nie starczyło odwagi wtedy ?...może pomogą P. Jurczykowi ci, którzy wynieśli go na piedestał ?... ...a w ogóle, dajcie już spokój temu człowiekowi, niech sobie mieszka...żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 16:46 Czy to zemsta jego byłego podwładnego Krzystka? Miasto stoi samą samowolka i łamaniem prawa, Bezrzecze, Janickiego, to samowolka już za Krzystka, wyciąganie na chama pod przykrywkę altanki Jurczyka to typowa bolszewia. Paragraf, domiar, kolegium. Zamaskowanie innych przestępstw w mieście, łżemedia będą miały pożywkę, chyba CBA coś odkryła w sprawie mieszkania na Obr.Stalingradu. Przy okazji rozejrzyjcie się krzywkowcy po innych pałacach w okolicy, czy tam wszystko jest zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 17:01 Dobrze, nawet bardzo dobrze...! Dobrze, że się do mojej nie przypie...ją. Jurczyka altanka przy mojej to pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 17:36 sobiepan1 napisał: > Dobrze, nawet bardzo dobrze...! > Dobrze, że się do mojej nie przypie...ją. > Jurczyka altanka przy mojej to pryszcz. ------ Swego czasu jako "podziękowanie" lub "pamięci" klientki, a pracownicy działu dot. nadzoru kontroli dla tp. samowoli budowlanej usłyszałam ofertę i propozycję procedury jakie były, są i może nadal są stosowane w celu zalegalizowania samowoli budowlanej murowanej altany. Z oferty legalizowania pismem, karą i przyjęciem na TAK nie skorzystałam pomimo, że grunt był własnością prywatną. Uważałam i twierdzę to za nieprawne zachowanie urzędniczki. Obecnie uważam, że regulacje po latach powinny odbywać się legalną drogą - tj. uchwałą samorządu dla danej sprawy - jeśli sąsiedzi z otoczenia TEJ budowli nie roszczą zastrzeżeń dla wybudowanego budynku na podstawie informacji UM . w tamtych warunkach dla funkcjonowania prawa - rekreacyjnej "budowli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 17:38 do tematu uzupełnienie: Obecnie to fajna sprawa taka zabawa: www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,10020/Itemid,3 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Trzeba jednak mieć na uwadze przeznaczenie terenu 16.11.11, 08:28 Trzeba jednak mieć na uwadze przeznaczenie terenu. Na ogródkach ludzie budują bez zgody budowlanej i nadzoru, bo tam budować nic nie wolno... gdyż teren ma inne przeznaczenie. Te tereny nie powinny byc zabudowywane. Dlatego jest ograniczenie. Trudno powiedzieć kto panu Jurczykowi podpowiedzial w tamtych czasach taki myk, żeby przechytrzyc przepisy... musiał to byc jakiś cwany gość... Moze prawnik jakiś - niech teraz napisze panu Jurczykowi odwołanie. Skoro pan Jurczyk jest takim bezradnym człowiekiem, to na pewno sam nie wymyślił takiego chytrego pomysłu dwu działek obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Trzeba jednak mieć na uwadze przeznaczenie te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 16:52 andreas.007 napisał: > Trudno powiedzieć kto panu Jurczykowi podpowiedzial w tamtych czasach > taki myk, żeby przechytrzyc przepisy... musiał to byc jakiś cwany gość.. > . > Moze prawnik jakiś - niech teraz napisze panu Jurczykowi odwołanie. > Skoro pan Jurczyk jest takim bezradnym człowiekiem, to na pewno > sam nie wymyślił takiego chytrego pomysłu dwu działek obok siebie. ----- Moja pamięć z tamtych lat i mediów - to przekaz, że część ogrodów w mieście będą musiały być zlikwidowane - miasto i jego dalsza urbanizacja to potrzeba ..itd. Mam wrażenie, że temat powracał przed każdymi wyborami samorządowymi. Wielu widzi przypadek/ki ROD którego nie chce nadal poznać Inspektor. Moje zdumienie jako przypadek - to sąsiedztwo firmy i ogrodów działkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 16:43 Warto po drodze poznać kto posiadł nieruchomości w mieście lub piastuje lukratywne stanowiska w pracy publicznej od nastu i kilku dziesięciu lat ? - kto tylko biednym !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 17:11 Najsmutniejsze chyba jest to, że w PRL-u dostępność do informacji publicznych i prawa była dla wybranych i zdeklarowanych po konkretnie oczekiwanej stronie. Transformacja ustrojowa - to często nadal wiedza posiadana w rękach "już" opozycji. Czyją zasługą jest, że dostęp do informacji jest/staje się dobrem wspólnym ...? www.wsp.krakow.pl/papers/trzebinia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lóm Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 20:26 wynocha jebnięta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 17:04 errata: > Najsmutniejsze chyba jest to, że w PRL-u dostępność do informacji publicznych > i "należnego nowego prawa" była dla wybranych osób i zdeklarowanych po > konkretnie oczekiwanej "politycznie" stronie. > Transformacja ustrojowa - to, wiedza często NIE posiadana w umysłach ludzi > i rękach "już" nowej władzy, ale była poznawana i tworzona dla ówczesn. opozycji. > Czyją zasługą jest, że dostęp do informacji NIE jest/staje się dobrem wspólnym ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Biedny miś, mały miś, gruby miś... IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:48 >...a w ogóle, dajcie już spokój temu człowiekowi, niech sobie mieszka...żenada Czyli, jakby fyftek przegrał wybory prezydenckie, to należałoby mu odpuścić z aferą mieszkaniową? Odpowiedz Link Zgłoś
warcislaw_1 Re: Biedny miś, mały miś, gruby miś... 15.11.11, 20:09 Gość portalu: . napisał(a): Czyli, jakby fyftek przegrał wybory prezydenckie, to należałoby mu odpuścić z a ferą mieszkaniową? --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak wspolczesni Polacy postrzegaja "sprawiedliwosc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra12 Re: Biedny miś, mały miś, gruby miś... IP: *.3.14.vie.surfer.at 15.11.11, 20:47 zamknij morde Odpowiedz Link Zgłoś
baj62 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 18:24 Panie Jurczyk, nie pochwalam pana decyzji, ale solidaryzuję się z panem bo obecne moje kłopoty na terenie mojego ogrodu wkur...ły mnie do czerwoności. Ale to rozmowa na inny temat. Zobacz Pan w kc na temat samowolki, jeśli nie zlikwidowali Panu od chwili powstania ten budowli to walcz Pan o zatwierdzenie tej samowolki, bo mam wrażenie że te ogrody padną.Powołaj Pan się na wszystko,co tylko działa na Pana korzyść.Przepisy PZD są tak dziurawe że jest szansa wgrać. Nie pękaj Pan, a walcz. Jeśli ma Pan ochotę i potrzebę daj Pan znać.Oczekuję na informację Ziutek715@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.tktelekom.pl 15.11.11, 19:27 Jeżeli mam doradzić ,to natychmiast sprzedać wobec spodziewanego podatku katastralnego,który wydziedziczy Polaków całkowicie z ich własności,a najlepiej wyemigrować pózniej na Białoriś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Dlaczego utarta przytomności w mieście jest gorsza IP: *.pl 16.11.11, 08:32 niż na działakch? Chyba karetka szybciej dojedzie do miasta niż tam. Swoja droga działki też są w mieście chyba . Odpowiedz Link Zgłoś
baj62 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 18:32 W nawiązaniu do poprzedniego wpisu.Członkiem Pzd jestem 43lata, widziałem ewolucję POD do ROD, wŁaczenie PZD, ci sami ludzie , te same potrzeby, nepotyzm, kto z tym wygra- przy jednej skardze na kryminalną działalność zarządu , przedstawiciel instancji nadrzędnej ,po udowodnieniu przekrętu usłyszałem - nie martwcie się ja powiem jak tego h...a udupić, To jest ca ly P Z D, Odpowiedz Link Zgłoś
nomad75 Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 18:36 Ten człowiek jest absolutnie żałosny. Jurczyk, ty szkodniku, kiedy oddasz te miliony, które przez twoje fobie miasto musiało wypłacić Euroinvest Saller??! Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę 15.11.11, 19:59 nomad75 napisał: > Ten człowiek jest absolutnie żałosny. Jurczyk, ty szkodniku, kiedy oddasz te mi > liony, które przez twoje fobie miasto musiało wypłacić Euroinvest Saller??! i ch.. ci do tego. I tobie też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. tragizm tego Dyzmy polega na tym IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 15.11.11, 20:33 ze mial obok siebie takich cwaniakow jak Wieczorek i Krzystek - teraz za to placi ze dal sie podprowadzic cwaniakom... Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista jako prezydent wku...ał mnie - ale teraz po prostu 15.11.11, 22:38 jako prezydent wku...ał mnie - ale teraz po prostu żal gościa - myślę, że odrobina dobrej woli by wystarczyła, że by potraktować to rzeczywiście jako budowę dwóch altanek, każdej o powierzchni zabudowy 25m2 - czyli w sumie 50m2 i dać temu starcowi już żyć - trudno, mieliśmy takiego prezydenta jakiego wybraliśmy - pretensje za jego rządy proszę kierować do siebie, ewentualnie do tych którzy nie chodzą na wybory, a teraz po prostu trzeba się zachować po ludzku, chyba że coś jeszcze jest tu nakręcone w tej sprawie (np PZ przekracza dopuszczalny limit itd., bo kwestię mieszkania na stałe też dałoby się jakoś rozwiązać na pewno - gość ma mieszkanie w bloku, więc może tam pomieszkiwać od czasu do czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jako prezydent wku...ał mnie - ale teraz po p IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 00:09 myślę, że odrob > ina dobrej woli by wystarczyła, że by potraktować to rzeczywiście jako budowę d > wóch altanek, I taki przywilej spotka każdego mieszkańca Szczecina, posiadającego mieszkanie w bloku i nielegalnie postawiony dom mieszkalny na ogródkach działkowych? Bo inaczej będzie to znaczyło, jak u klasyka, że wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre zwierzęta są równiejsze od innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olf Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 22:51 Ma gdzie mieszkać i gra na uczuciach. Nielegalny budynek powinien być zburzony.Prawda jest taka że działki to nie obszar bezprawia gdzie każdy może budować co mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Ktoś mi może wytłumaczyć w czym jest gorsza utrat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 23:17 Mam mieszkanie w bloku, a ja do miasta żyć nie pójdę. Ostatnio trzy razy straciłem przytomność w domu. Co by było, gdyby to się stało w mieście? - żalił się Jurczyk na sądowym korytarzu. Ktoś mi może wytłumaczyć w czym jest gorsza utrata przytomności w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ktoś mi może wytłumaczyć w czym jest gorsza IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 00:12 Ostatnio trzy razy straci > łem przytomność w domu. Co by było, gdyby to się stało w mieście? - żalił się J > urczyk na sądowym korytarzu. > Ktoś mi może wytłumaczyć w czym jest gorsza utrata przytomności w mieście? To nawet lepiej - bo w pustym domu na ogródkach działkowych znajdą trupa dopiero po kilku tygodniach (zwł. zimą), a w mieście, jak upadnie na ulicy, to zawsze się ktoś znajdzie, kto wezwie pogotowie... Odpowiedz Link Zgłoś
heniek300 Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dział... 15.11.11, 23:19 ...i taki bałwan był prezydentem. Niby szkoda dziadzia ale jak sobie pomyślę o jego twórczości m.in. tu szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,10644209,Proces_Jurczyka_i_Wieczorka__Wyrok_18_listopada.html to mi żal jakoś przechodzi. Za jego światłych rządów również były i samowole budowlane,i eksmisje.Więc sorry Gregory,ale pakuj manele.Nie ma równych i równiejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etylinkabenzynka Re: Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dzi IP: *.globalconnect.pl 15.11.11, 23:29 Super. Tak się ciesze. Niech tę cwaniacką budę jak najszybciej rozbiorą. Idzie zima i Marianek będzie eksmitowany do noclegowni. hahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 17:07 > Za jego światłych rządów również były i samowole budowlane,i eksmisje. > Więc sorry Gregory,ale pakuj manele.Nie ma równych i równiejszych. ----- Zgoda i podzielam. Może wystarczy obecną budowle mniejszych / dostosować do należnych norm prawnych i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
obronakonieczna Rządził 400 tysięcznym miastem, 2 razy wybrany 15.11.11, 23:27 i nie potrafi napisać odwołania? Kogo ci Szczecinianie wybierają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi walczylem z jurczykiem ostro IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.11, 00:11 swego czasu zeby nie bylo nieporozumien - ten facet to bezwolny komuch, atrapa wszystkiego, zero mysli, niewyksztalcona skorna powloka, podczestochowska wiocha, slowem - smiec i tyla logiki zero, smiech pusty w kazdym jego slowie (bede w bloku mieszkal???, no kur...) to co on zrobil szczecinowi powinno przejsc do historii zlego zarzadzania (wiem, za malo powiedziane, ale niech tam), slowem - zniszczyl miasto nie oblowil sie za bardzo, to prawda, ale przepisow wszelakich nalamal dziesiatki, jako PREZYDENT (ino mi nie mowcie, ze berlusconi nalamal wiecej, bo sie od razu zgodze!), czyli przedstawiciel, co to przyklad dawac powinien msciwy nie jestem, ale nie widze dla niego zadnej alternatywy jakos nie trawie glupoli, nieudacznikow, zdrajcow, pie...w, komuchow, nieukow, nierobow, itd, a on wszystkim jest, bedac ciagle bylym prezydentem (co za wstyd!) trudno - trza odstrzelic, bedzie spokoj i przyklad ... dla krzystka co do inspektora powiatowego - jakos pozno ta decyzja, nie starczylo wczesniej odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki walczylem z jurczykiem ostro, aż mi piana poszła z IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 09:28 Ty mimi mówisz o Wałęsie , wszystko pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: walczylem z jurczykiem ostro 16.11.11, 13:31 mnie dziwi ze tej mendy nie odstrzelono finansowo tak, by poczul na wlasnej kieszeni, co miastu zrobil. Miastu, czyli panu, pani, mnie tez. Nie kocham Krzystka ale patrzac na inwestycje i zmiany za jego kadencji moge mu nawet wybaczyc szpital kolejowy. A tej mendzie spolecznej - Jurczykowi, nic nie przysloni jego grzeszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waciak Re: Rządził 400 tysięcznym miastem, 2 razy wybran IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 16.11.11, 00:42 jak juz to z malej litery. wybieraja buców i kombinatorów: Jurczyka i obecnego cwaniaka. po 2 kadencje byli. Krzystek prywate se robi dalej. a kandydata z PO co chcial pracy dla Szna zlali. mieszkancy sz-na to dziwolągi wiec to miasto tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
warcislaw_1 Re: Rządził 400 tysięcznym miastem, 2 razy wybran 16.11.11, 10:01 obronakonieczna napisał: i nie potrafi napisać odwołania? Kogo ci Szczecinianie wybierają? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Na obraz i podobienstwo swoje. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wrotna Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dział... 16.11.11, 08:52 Panie Jurczyk czy nie znał pan przepisów nie stac Pana było na zabezpieczenie sobie starosci wybudowac jakis domek parterowy po schodach żadna radość chodzic na starość to co my mamy powiedziec przy zarobkach 1800 zł .Pana jeszcze teraz stac za emeryture sie wybudowac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawoMusibyc Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.11, 11:32 Co to znaczy dajcie mu spokoj...?? Za malo ma wszystkiego...., mial tez wladze ,pieniadze, a dzis biedny schorowany czlowiek.. zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 15:11 Dajcie spokój Jurczykowi, to prosty facet. Został wmanewrowany w to wszystko. Takiemu jak on miasto samo powinno wybudować dom, za to co kiedys zrobił. Pózniej był prezydentem... to wiemy, ale przecież to służby go obskoczyły i nie mając zielonego pojęcia o tym Jurczyk robił rózne głupie rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od p... Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.11, 18:42 głupie, bezduszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 20:05 T > akiemu jak on miasto samo powinno wybudować dom, za to co kiedys zrobił. Chodzi o pracę w Spółdzielni "Ucho" na stanowisku TW "Święty"? Nawet jego ówcześni mocodawcy twierdzili, że nie mozna mu powierzać zbyt skomplikowanych zadań, bo się gubi i nie ogarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waciak Re: Marian Jurczyk ma zburzyć dom-altankę IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 18.11.11, 21:26 za to co kiedys zrobił. ..........ta...........powinien w pierdlu gnić a nie jeczec o altanie. miliony stracilo miasto przez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
baj62 Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dział... 18.11.11, 22:10 Sama sprawa Jurczyka to nie problem, problemem jest to, że wybudował altanę - dom. W związku z tym się pytam gdzie był zarząd jak dom powstawał,na pewno nie w jedną noc; tej sztuki dokonał proboszcz w Kamesznicy k/żywca.Polski Związek Działkowców to najbardziej antydemokratyczna organizacja w Polsce.Działacze którzy dorwali się do stołków, to się do nich przyspawali,vide prezesi okręgowych zarządów poczynając, a kończąc na pionkach w ogrodzie.Dopóki milczysz nikt cię nie ruszy, jak się zaczynasz czegoś domagać to cię udu....ią. I tak jest z Jurczykiem.Najwyższy czas aby ktoś się tym zajął generalnie. Ukrócić samowolę zarz. ogrodu,wymó na władzach PZD doboru lepszej kadry, a i samemu się zreformować i porzucić nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
gulwa Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dział... 19.11.11, 19:15 O czym tu mówić. Był pewny swej bezkarnosci od momentu jak wpadł na pomysł postawi9enia tego budynku. Raz jako pseudo legenda, dwa jako wyjatkowo durny prezydent, trzy jako całkowity tępak. Ten dom jest wypadkową głupoty, bezczelności i cwaniactwa. Samowole budowlane, czy inne wykroczenia będące w efekcie kpiną z normalnych praworządnych obywateli powinny być tępione z cała surowością. W końcu mamy być Demokratycznym Państwem Prawa nie tylko na papierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dzi IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.13, 17:43 w tym Szczecinie roi się od przekrętów - przekręty z mieszkaniami, spółkami miejskimi, różne darowizny, wyprzedaże za symboliczne sumy, poronione inwestycje i wreszcie popatrzcie na dochody Krzystka i porównajcie z dochodami Jurczyka. być może był miernym prezydentem lecz nie kradł. nie stać go było na inny dom niż ten na działce. w końcu bardzo czynnie uczestniczył w aktywności tej prawdziwej Solidarności. poza tym setki ludzi zbudowało jakieś domki na działkach i mieszka tam a oni czepiają się Jurczyka. sprzedać mu tą działkę z bonifikatą 99,9% i raz na zawsze odpieprzyć się od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jurczyk załamany. Ma rozebrać swój dom na dzi IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.13, 14:26 słusznie, odpieprzyć się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn Re: Szczecin i województwo powinno DAĆ mieszkanie IP: *.static.espol.com.pl 18.09.13, 23:34 Gdy był czas goracy, gdy wiał wiatr Historii - trzęsły się portki pętakom. Ale Pan M.Jurczyk był wówczas Twarzą całej Solidarności , nie tylko szczecińskiej. Odcierpiał swoją odwagę . Sami wybieraliście Go na swego prezydenta. Teraz Nim poniewieracie ? Pętaki !!! "...Gdy wiatr Historii wieje, Ludziom jak pięknym ptakom rosną skrzydła! Natomiast, trzęsą się portki - P Ę T A K O M !!!!" pisał poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: Szczecin i województwo powinno DAĆ mieszkani IP: *.static.espol.com.pl 19.09.13, 21:59 Dać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dać! Re: Szczecin i województwo powinno DAĆ mieszkani IP: *.static.espol.com.pl 20.09.13, 14:21 Dać ! Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Szczecin i województwo powinno DAĆ mieszkani 20.09.13, 14:24 To "zdumiewające" bohaterstwo, to świadomość bezkarności jako TW Służby Bezpieczeństwa. Było to udziałem wielu bodziemnych "bohaterów". Odpowiedz Link Zgłoś